Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Fall-N
veterán
Első körben ki kellene derítened, hogy a kapcsolókhoz hány szál vezeték fut. Ez azért lényeges, mert kellene lennie nullának is a kapcsolók áramkörének szüksége van kikapcsolt állapotban is áramra. Ha nincs nulla akkor is van megoldás, ez a 'no neutral wire' változat.
Szóval ha 3 darab vezeték van akkor elvileg kettő fekete (vagy egy fekete, másik barna vagy szürke vagy piros) a másik pedig a kék a nulla. Ha csak két vezeték van akkor az egyik a kötődobozból jövő fázis a másik pedig a kapcsolt lámpa szál. Itt fázisceruzával lehet kideríteni, ha nincs jelölve, hogy melyikben van kikapcsolt állapotban áram.
Ha ezt sikerült kideríteni, akkor ha nincs nulla akkor kell a no neutral wire leírásra is figyelni. Viszont kell még az egyik (célszerű a legközelebbire) bekötni egy kapacitort. Ez azért kell, hogyha LED izzó van, akkor lekapcsolt állapotban ne villogjon.
Másik, hogy ott ahol két kapcsoló is van egy körhöz (alternatív kapcsoló), ott ezek nem működnek, úgy hogy összekötöd csak őket. Oda más megoldás kell. Általában plusz kiegészítő RF kapcsoló szokott lenni, de az szerintem nem jó megoldás. A másik lehetőség, hogy okos gomb ZigBee + Gateway és a Tuya appban megadni, hogy mit kapcsoljon.
Amit még nem ismerünk az az, hogy milyen állapotok vannak a villamos hálózatban. Ha nem ezer éves kiépítés és szépen rendezett, jól elkülönülő kötések vannak, könnyen megközelíthető kötődobozokkal, akkor a nulla vezetéket be lehet húzni a kapcsolókhoz. Az lenne a legjobb, ha nincs most.
[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
Sziaszok!
Az alábbi jelenlegi működést szeretném kiváltani okos kapcsolós megoldással, Tuya platformon.
A rajzon jelöltem melyik kapcsoló melyik villanyt kapcsolja. a számmal jelöltek a két db izzót kapcsolja, tehát a két számos izzót két kapcsolóról is lehet kapcsolni. Többi izzónál nincs ilyen megkötés szerencsére.
Nos elkezdtem nézni a lehetséges megoldásokat. Annyit tudni kell, hogy 2 szobába már rendeltem wifis üvegpaneles 1 gangos kapcsolót. Most is az van fent, csak nem a wifis változat, szóval most cserélem őket wifis-re. mivel az üvegpaneles design tetszik, ezeket a régi kapcsólókat is ki akarom cserélni. Viszont a kötődobozaim adottak, így nehéz megfelelő kapcsolót találni. Ez a típus van sorolva nálam, gipszkartonhoz való, 45mm mély.
Aliexpresszen már majdnem találtam is megfelelőt, viszont a bekötési bizonytalanság miatt kérdezek előtte.amiket találtam, azokat azért néztem mert a kettes jó lenne a két bekötődobozba, a 4 gangos meg 2 bekötődobozba, 2 dobozt meg elfalaznék. Viszont nem tudom hogy melyik változat a jó, mer van neutral wire-s, anélküli, plusz az egyik 2 gangosnál ez van írva:
"wifi switches only have 1 way and can control the lights from one place"
ez azt jelenti hogy hiába 2 külön izzó lenne rákötve amit kapcsolóval külön külön lehet vezérelni, a wifivel csak egyszerre lehet ezeket működtetni?
plusz némelyikhez odaírja kell zigbee hub is.valaki segítene nekem a fenti kapcsoláshoz melyik változatok a jók?
BSEED Official Store - Amazing prodcuts with exclusive discounts on AliExpress
itt néztem 2-es és 4-es kapcsolót, de ami nekem kell, az hogy tuya appos legyen, osztott dobozos bekötésű, wifiről mindegyiket lehessen kapcsolni külön.
Illetve azt sem tudom össze fog -e veszni a közös izzók miatt a két kapcsoló, le tudja-e kezelni, illetve melyik bekötésű kell nekem, neutral, no neutral, ezt hogyan lehet kideríteni?http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
adam3
aktív tag
válasz Andras6800 #32986 üzenetére
Még mindig várok a csatlakozóra...
-
tototos
őstag
válasz tototos #32983 üzenetére
Ezt dobtam össze elsőre.
switch:
- platform: gpio
name: ${device_name}
pin: GPIO4
id: shelly_relay
# after reboot, keep the relay off. this prevents light turning on after a power outage
restore_mode: ALWAYS_OFF
internal: true
- platform: template
name: "Kazan control"
id: ha_control
optimistic: true
binary_sensor:
- platform: gpio
name: ${device_name} Input
id: shelly_input
pin:
number: GPIO5
# small delay to prevent debouncing
filters:
- delayed_on_off: 50ms
on_state:
then:
- script.execute: connection_check
- script.wait: connection_check
- if:
condition:
or:
- binary_sensor.is_on: shelly_input
- switch.is_on: ha_control
then:
- switch.turn_on: shelly_relay
- if:
condition:
and:
- binary_sensor.is_off: shelly_input
- switch.is_off: ha_control
then:
- switch.turn_off: shelly_relay
script:
- id: connection_check
then:
- if:
condition:
not:
- api.connected
then:
- switch.template.publish:
id: ha_control
state: Off
-
zsamiatt
őstag
sziasztok, mitől lehet az, hogy a zigbees eszköz akkumulátor szintje random szerűen jelenik meg? Pl most nullt ír ki. De az ikeás gombnál is észrevettem, hogy 2-3 párosítás után jeleníti meg a jót. Most aminél nézném egy aquara hőmérséklet szenzor.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
vampire17
addikt
Van egy Ikea Izzom (Zigbee) szeretnem ossze bindelni ket zigbee elemes kapcsoloval. A kerdesem a kovetkezo.
- Lehet egyaltalan ket kacsolot bindelni egy izzohoz?
- Van olyan fali kapcsolo (mint pl ez) ami bindelheto? -
vampire17
addikt
válasz tototos #32971 üzenetére
En ESPhome-ot raknek ra, A kapcsolot Detached modba allitva. Irnek egy automatizaciot egy olyan triggerrel ami VAGY logikai kapcsolatban van ket entitassal, amibol az egyik a switch bemenet ON allapota (tehat amikor a fali termosztat hot ker) a masik pedig egy switch template, amit a HA kapcsol. Ezt HA alol vezerelnem, ahol szeretnem. Ezen kivul kell egy kikapcs automatizacio is, szinten ezt a ket entitast hasznalva triggerkent, de ÉS kapcsolattal.
Ez par sor ESPhome-al csak. Az benne a jo, hogy ha a HA meghal, akkor is megy a futes , kb bypass modban.
[ Szerkesztve ]
-
Saughassy
aktív tag
A kis, elemes zigbees nyomogomb kategoriaban eddig nem nagyon volt sikerelmenyem, ugye az ikeasat kinyirtam, kellett masik. a Sonoffé valoban egyszerubb lelek, egybol mukodik normal, dupla es hosszu kattintassal. Nem kell hozza scriptes bohockodas.
De hogy szebb lenne mint az ikeas...na jo ez még lehet szubjektiv. Viszont bántoan élesek a szélei, sokkal inkább egy dobozra emlékeztet, mint gombra. De tény, hogy flottul működik. -
tototos
őstag
Sziasztok!
Kazánvezérléshez bekötöttem egy shellyt 1-t az E280 és a kazán közé. A Shelly SW bemenetét kapcsolja a a termosztát a shelly dry contactja meg megy a kazánra. Az lenne a kérdésem, hogy milyen kapcsoló típust válasszak ki a shelly konfigba? Jelenleg toggle módban van, amivel az a gond hogy appból ki tudom kapcsolni a kazánt akkor is ha a termosztát bekapcsolt állapotban van. Azt néztem hogy a detached mód lenne talán megoldás, és HA alatt megírni a kazán kapcsolást. Kinek mi a véleménye? Az utóbbinál a probléma hogy ha a HA nem megy akkor nem lehet termosztáttal belkapcsolni a kazánt csak shelly appon keresztül.
-
Olympia76
tag
válasz vampire17 #32966 üzenetére
Hja, most egyelőre betettem az LM2596-ot egy 80x43-as OBO kötődobozba. Működik rendben, majd eldugom valahova. De mennyivel tisztább/ szárazabb érzés lett volna, ha csak a vezetékekeket kötöm össze (vagy talán még az sem, mert azt hiszem van itthon valahol olyan kész kábelem ami jó lett volna). Ezért kérdeztem, hogy amiatt a 3V miatt érdemes-e parázni. Próbálkozni meg azért nem nagyon akartam, mert ez a füzérsor egy műfenyő "integráns" része.
-
Rosep
senior tag
A Tube's-en kívül csinál még valaki PoE Zigbee coordinatort?
-
félisten
Ojb, Vampire, Amargo, Tototos, köszönöm!
Az ojb által linkelt szelepek megoldják a problémámat.
Egy oda-vissza gerinccsőpár megy körbe a házban a plafon alatt, erről ágaznak le az egyes radiátorok. Vannak azonban, amelyiknél gondot okoz, ha maga az aktuátor kilóg a fűtőtest síkjából, a gerincvezetékig viszont van két méter hozzáférhető csövem.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Olympia76
tag
válasz vampire17 #32958 üzenetére
Az jött volna le az eddigi megszólalásaimból, hogy árérzékeny vagyok?
Az viszont érdekel, hogy szépen és igényesen csináljak meg dolgokat. 3D nyomtatóm még nincsen. Nem tudok hozzá valami kis dobozkát nyomtatni. A mindenféle ragasztós szalagokkal körbetekert, meg zsugorcsöves megoldások pedig nem a legszebbek. Ezért merült fel, hogyha nem muszáj közbeiktatni, akkor nem tenném. Úgy 1-el igényesebben meg lehet csinálni.
De egyébként akkor berakom. Az ötlet profi és köszönöm még egyszer!
-
blackfly
tag
Sziasztok!
Ez az eszköz kompatibilis a zigbee2mqtt vel?
https://a.aliexpress.com/_mOdfCqY
Sajnos nem találtam meg az adatbázisban.
Van 2 és 4 relés változatban is. Már használok ilyet wifis verzióban.
Esetleg ha van más eszköz ajánlás ami biztosan megy zigbee2mqtt vel, azt is elfogadom.
Köszi! -
Olympia76
tag
válasz Fall-N #32954 üzenetére
Na szétszedtem, megnéztem mit csinál a saját "vezérlőáramkör".
30.5V a bejövő feszültség a plug típusú tápegységéből és mást sem csinál a cucc, csak a kimenő feszültség polaritását váltogatja gombnyomásra. Az egyik polaritás mellett fehér fényt adnak a ledek, a másiknál színesek. Emellett van még egy nagyon béna villogtató üzemmódja is, amikor kb. másodpercenként váltogatja a polaritást így villog az egész összevissza a fehér és színes között váltogatva.Na most nekünk a statikus színes kellene. Szerintetek, ha kiiktatom az áramkört teljesen és direktben összekötöm a bemenet/kimenetet megfelelő polaritással akkor az OK lesz, ha a kimenő feszültség az áramkörből csak 28.7V (szemben a bemenő 30.5V)-al? Nem fognak elfüstölni a ledek attól a +kb. 3V-tól?
-
Fall-N
veterán
válasz Vodike #32944 üzenetére
Jól néz ki de nekem nem éri meg amennyibe kerül. Nekem bőven megfelel a V-TAC 5050 RGB LED + Sonoff L1 kombó. Előtte van egy 120W-os táp/inverter. Ez is tud zenére színt váltani, meg sok effektet. De van benne lehetőség rendesen.
Karácsonyfa fűzérnek meg nekem bőven elég a színes, ami semmit sem villog. Előtte van egy Basic R3 meg a konnektor. Pont ezért nem jók ezek a saját vezérlős fűzérek,mert semmit sem lehet vezérelni rajtuk és el sem mentik az utolsó mintát. Mindig kézzel kell nyomkodni a gombot és ma már baromi elavult technika. Aldiban volt WiFis okos RGB fűzér csak gyorsan elkapkodták.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz MaCS_70 #32938 üzenetére
Az a gond a csövön zarassal, hogy kb van egy 1 méteres csoszakasz , ahová folszerelheted (már ha font van most a szeleped, nem lent, mert akkor annyi sem....)és az is ott van a jelenlegi szeleped mellett, szal sokra nem mesz vele. A radiátorok ugye sorba vannak kötve, ha a gerincre tennél ilyet, az elzárna a teljes utána következő csoszakaszt, ergo csak eddig a pontig lenne fűtés. A megoldás a csillagpontos bekötés osztó gyűjtő vel. Akkor egy helyről tudod szabályozni a radiátorokat. De ezt kész rendszernel horror megcsinálni. Eleve itt csak a padlóban mehet a cső (5 rétegű nyilván) és elég sok is kell belőle.... 😊
-
Olympia76
tag
válasz zsamiatt #32948 üzenetére
Szia Atis,
...de elolvastad az utolsó bekezdést amit írtam?
Nem jegyzi meg, hogy melyik fénnyel lett kikapcsolva és bekapcsoláskor nem azzal kapcsol be, ami kell nekünk, ezért nem jó a plug, hacsak meg nem hekkelem az áramkört, hogy csak azt a fényt adja mindig. Állítani nem állítom egyszer sem, ugyanaz a fény kell végig.Beraktad már a DSC vezérlőt?
-
zsamiatt
őstag
válasz Olympia76 #32947 üzenetére
De ehez eleg egy okos konnektor is. Nyilvan nem az allitashoz, de a 2-3 het alatt ilyen sokat allitod? Nem kotozkodni akartam. Otleteket gyujtok hogy mit erdemes.
Bocsi, most latom a kiegeszitodet hogy a szin bellitast nem menti el.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Olympia76
tag
válasz LouiS22 #32942 üzenetére
@Fall-N
@LouiS22Ledenként címezhető ledszalagom és fűzérem (WS2811) is van; WLED vezérlőm is van.
Viszont ledszalagot nyilván nem teszek a karácsonyfára, a WS2811 fűzért még csak-csak tehetném, de azt sem teszem, mert egy hatalmas nagy bumszli. Kültérre vettem és ott használom.
Az említett karácsonyfafüzér az a fajta kis nagyon apró ledes végű cucc, azt szeretném ott használni. Effektek sem kellenek oda. De igen, ettől féltem, hogy az csak a saját áramkörével lesz használható.
@zsamiatt, azért nem teljesen értem ezt a kérdést. Azért, hogy ne kelljen kézzel kapcsolgatni, behajolva lehetetlen módon oda ahol a kapcsolója van, illetve rá lehessen tenni az automatikus lekapcsolási körökhöz amikor elmegyünk, hazajövünk, stb. Csak kapcsolni szeretném ki-be.
Ha azzal a fénnyel kapcsolna be, amit használni akarunk akkor egy plug is elég lenne, de nem azzal kapcsol be. Lehet, hogy az lesz akkor, hogy megpróbálom az áramkörén direktbe kötni azt a fényt amit szeretnünk és akkor jó lesz a plug is. Csak akkor meg, ha mégis valamiért mást szeretnénk, akkor elvesztjük a módváltási lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
Vodike
tag
válasz LouiS22 #32942 üzenetére
Ebben a cimezheto LED temaban nagyon jo dolgot vannak, nekem ez a kedvencem, ezt szeretnem tavasszal megepiteni: [link]
Viszont par ezerert hol talaltal WLED kompatibilis vezerlot? En csak dragakat talaltam es kapni sem lehet most.
Amugy koszi a karacsonyfa fuzer linket, mar majdnem vettem iden twinky-t, de inkabb marad ez amit linkeltel.
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
LouiS22
veterán
válasz Fall-N #32941 üzenetére
Mondok még jobbat: WS2812B, lehet belőle kapni direkt füzér "formájú" csodát is, nagyjából 5000 forintért 2x5 métert is utánad dobnak Alin, ha épp akció van (én is így lőttem kari előtt). Ezt meg röhögve vezérli a WLED, ami nagyon komoly hardver nem kell, de készen is kapsz 4-5 ezerért ilyen előre legyártott vezérlőt. Előnye: olyan effekt lesz, amilyet te akarsz, olyan sorrendben és színben, amilyenben te akarod (hiszen ledenként címezhető a cucc). Én nagyon nem bántam meg! Valami ilyesmit képzelj el: [link]
És mielőtt megérkezne a kérdés a varázsszóval: igen, INTEGRÁLHATÓ
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Fall-N
veterán
válasz Olympia76 #32940 üzenetére
Szerintem van egy egyszerű kis NYÁK, ami kapcsolgatja a "programokat". A legtöbb legalábbis így tud különböző villogási mintákat. Technikailag egy WRGB lehet, így van egy fehér kör majd külön az RGB kör: egy piros egy zöld és egy kék LED, amiből keveri a színeket. Így működnek az 5050 típusú LED szalagok is, csak ott külön van a tápegység (inverterrel együtt 230V -> 12V) utána kötve a vezérlő majd maga a szalag. A szalag 4 eres kábellel van táplálva ahol piros a +, a fekete a -, utána a föld (GND, zöld) majd a nulla (kék). A polaritással vezérli a szalagot, ezért sem működik, ha valaki fordítva köti be a szálakat.
Vezérelni valószínűleg csak a saját kis áramkörével lehet. Ha ilyen terved van, jobban jársz az előbb említett LED szalaggal, ahhoz lehet venni WiFis vezérlőt.
[ Szerkesztve ]
-
Olympia76
tag
A karácsonyfánkon olyan ledes izzósor volt ami egy gombnyomásra kapcsol be fehér fénnyel, majd ugyanazon egy gomb megnyomására a ledek átváltanak színesre, aztán mégegy gombnyomásra kikapcsol. Ezt lehet valahogy vezérelni valamivel? Egyáltalán hogyan vezérli ez meg, hogy fehér vagy színes legyen? Más a feszültség? Mondjuk ezt holnap kimérhetem éppen.
-
félisten
Még mindig a radiátorvezérléssel tökölök. A szerelő szerint túl nagy átalakítást igényelne, ha magán a szelepen lenne a vezérlés (helyhiány okán), ezért az a kérdés merült fel, hogy magán a fűtéscsövön nem tudnék-e nyitni-zárni egy csapot -- már ugye ha van ilyen...
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
-
Vodike
tag
Adott egy kis panzió és minden szoba ajtajára olyan zárat szeretnék ami lehetőleg zigbee-s és az sem lenne baj, hogyha valahogyan meg tudnék adni egy egyedi kódot, jogosultságot, stb. a vendégeknek.
Sima cilinderes zár, tehát nem kilincsemeléses. Néztem a Danalock-ot, de nem vagyok biztos benne, hogy az a megoldás..nem értem ott hogyan lehet egyedi "kulcsot" adni ami csak adott ideig érvényes.
Próbálkozott már valaki ilyen zárral?
exTiga
-
-
amargo
addikt
válasz Pizzafutar #32927 üzenetére
Korábban engem is meggyőztek, hogy jobb, ha a motor sima buta, mert könnyű és olcsó is cserélni.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Degeczi
nagyúr
válasz Pizzafutar #32925 üzenetére
Azt írtad, fali kapcsolóval vezérelnéd, akkor (és a későbbi automatizálás miatt is) persze, h egyszerű kapcsolós motort veszel... (rádióson általában nincs is vezetékes vezérlésre mód, esetleg csak vmilyen drága típusokon)
-
Pizzafutar
aktív tag
Na jó, de motorokból például vannak a sima kapcsolósak, az RF és a WiFi vezérlésűek. Tudtommal a redőny állapotát is különböző módon érzékelik...
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Pizzafutar #32923 üzenetére
Pont tegnap volt róla szó... kábelezd úgy a kapcsolókat, h legyen ott nulla (vagy a motornál állandó fázis) és akkor nem gond később berakni egy relét.
-
Pizzafutar
aktív tag
Sziasztok. Hamarosan megrendelek néhány motoros redőnyt. Leginkább fali kapcsolókkal szeretném őket használni, de szeretném meghagyni a lehetőséget valamilyen később kialakítandó 'okos' megoldás felé.
Milyen megoldást ajánlotok? -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
milyen wifi relét ajánlottak, amiket ti használtok? HA alá kell, és csak 230v-ot szeretnék kapcsolni, semmi extra nem kell. Amiket találtam, az a Sonoff basic (legolcsóbb), és a shelly 1. -
nszero
csendes tag
Kinek van tapasztalata ESP32 -őn futó Zigbee gateway -el?
https://mjdm-ru.translate.goog/forum/viewtopic.php?f=22&t=6700&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=op
ESP32 + cc2538 sikerült elindítani. -
tradeelek11
aktív tag
válasz Flowtation #32914 üzenetére
Drágám látod mennyire szeretlek, vettem neked "Valentin napra" 6db Zigbees TRV
(ezt én sem merném persze )Tisztelettel
-
Saughassy
aktív tag
válasz Flowtation #32914 üzenetére
Támogatom.
Eleve nehéz dolgunk van, ha rálátnak a költségvetési lábra. :) -
nemethsza
tag
válasz nemethsza #32888 üzenetére
És a HA-ban is hasonló…
Ami látszik:
amikor a Tuya-appot megnyitom, néhány eszköz offline, de automatikusan online-ok lesznek. Ha kilépek az appból, majd újranyitom, ugyanez: néhány eszköz offline 😔
Volt nemrég Tuya-app frissítés, ha jól emlékszem, és tuti volt ios update.
Esetleg energiakezelési gondja van az appnak (ami életszerűtlen, mert egyrészt nem minden eszköz offline, ha kilépek, másrészt ebben a műfajban tök értelmetlen az app aktivitásához kötni bármit, pl egy scene lefutását)?
Valakinek ötlet?"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
-
tototos
őstag
válasz tradeelek11 #32905 üzenetére
A trv-hez ezt akarom használni. Gondolom pontosan ugyanazt csinálja amit leírtál csak előre megírva [link]
A GUI-nál csak az a terv hogy ha szükség van rá be tudjon bárki állítani magasabb hőfokot egy szobára.
-
radio11
tag
válasz tototos #32904 üzenetére
HA Generic thermostat
config.yaml-ba kell beírni egy pár sort termosztátonként, megadod neki a hőmérőt (pl Xiaomi BT) és a kimenetet (pl Shelly ami a kazánt kapcsolva, vagy az okos radiátorszelepet). Utána simple thermostat kártyával lehet kezelni HA alatt. Nekem is ilyen van, működik több hónapja.Közben tradeelek11 kollega még kimerítőbben leírta.
[ Szerkesztve ]
-
tradeelek11
aktív tag
válasz tototos #32904 üzenetére
Az eleje igaz mind a kettőre:
Tehát annyi bt hőmérő ahány TRV.
Csinálsz annyi virtuális termosztátot ahány BT hőmérő van, ahol a termosztát hőmérője 1-1 Xiaomi BT hőmérő, a kimenet pedig 1-1 input boolean segítő. Minden termosztát 2-2 automatika, ha az input boolean bekapcsol akkor nyit a TRV ha kikapcsol akkor zár a TRV.A 2.-nál ugyan az, csak ott még hozzá jön input booleant egy group-ba rakod, az pedig indítja zárja a kazánt (shelly).
(Ezt többen így használjuk)
A GUI? Ha fizikailag fix helyre szeretnéd, RPI+kijelző vagy tab a falra
Tisztelettel
-
tototos
őstag
válasz tradeelek11 #32901 üzenetére
Két különböző helyen is van HA config telepítve.
1. Társasház: Házközponti fűtés van, hozzánk már a melegvíz érkezik. Itt 2 radiátoron(nappali és háló) van 1-1 okos termosztát. Szintén van 1-1db xiaomi hőmérő. Azt vettem észre hogy nem igazán tudja lekövetni a termosztát az aktuális hőfokot. Hiába offsetelem őket vagy teljesen lezárt állapotban mutatnak jót, vagy akkor amikor fűtenek. Ezért szeretném ha a xiaomi alapján állítanák magukat.2. Családi ház. Itt jelenleg egy Computherm E280 kapcsolja az on/off kazánt. A radiátorokon "buta" termo fejek vannak. Itt olyan problémám van, hogy a fali termosztát nem biztos hogy a legjobb helyre került és a többi szobában nem lehet fűtést "kérni". Itt a terv hogy a termosztát és a kazán közé bemegy egy shelly1 ami tudja kapcsolni a kazánt. Amit nem tudok még, az az hogy milyen gui segítségével tudnám állítani az elvárt hőmérsékleteket a különböző szobákba.
-
Pubszon
veterán
válasz vampire17 #32862 üzenetére
Nem, nem egyszerűbb kérdezni, csak az ott leírtakatból próbálkoztam én nem működött.
Köszi.A temperature2 nevétt itt nem lehet beállítani?
Például így:
- platform: template
sensors:
temperature2:
name: Teszt hőmérséklet
unit_of_measurement: "°C"
friendly_name: Temperature 2
value_template: "{{ states('sensor.temperature1') }}"
Ó de vak vagyok, bocsi.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest