Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz fokukac #71697 üzenetére
En rendszeresen kapok levelet valamelyik miniszteriumbol, hogy csinaljak X Y dolgot a rendszerrel. Meg fizetesi papirokat is. Szamokkal. Magan email cimre. Tobbszor irtam mar nekik, h ennyire nem erdekelnek a miniszteriumi osszegek ettol meg kuldik.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
Magyar közigazgatás: 3 éve lakunk itt, és folyamatosan kapom a lakás kettővel ezelőtti, 2013-ban (külföldön) elhunyt tulajdonosának a leveleit. súlyadó, adótartozás, választási értesítő, nemzeti konzultáció.
Kiírtam a postásnak, hogy nem lakik itt, ne dobja be. De bedobta.
Sokszor írtam már a különböző hivataloknak (NAV, helyi önkori), hogy a hölgy rég meghalt, ne küldjenek nekem leveleket.
És most, 3 év elteltével, képzeljétek, jött egy email a Kormányhivatal Anyakönyvi Osztálytól, hogy megkapták!
De sajnos nem tudnak semmit sem tenni, mert semmi dokumentumuk nincs arról, hogy meghalt. Szóval most tullapokat küldök nekik, amelyen látszik a jogcím, hogy végrendeleti öröklés, és öröklés....merthogy két különböző hagyatéki eljárás is volt (mert végrendelkezett, de nem mindenről, így annak lefolytattak még egyet, ami kimaradt), és a magyar hatóságok nem tudnak róla. És azóta is jön neki a szavazási értesítő és a nemzeti konzultáció is. (Ugyanakkor kelet-magyarországi falvakba bejelentett több ezer ukrán ügyében gondolom naprakészek szavazásügyileg.)Ugyanitt, ugyanekkor két hete az esztergomi rendőrkapitányágról írt egy nő, hogy az elektronikus levelemre válaszolva. tudomásul veszik a lőfegyverem bejelentését. Sosem volt lőfegyverem, és sosem írtam nekik, de ők válaszoltak, nekem.
Itt tart ma a magyar közigazgatás nyilvántartási és levelezési üzletága.Na mindegy, csak gondoltam, leírom ezt a friss élményt.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ToBeY
nagyúr
-
gaborbol
őstag
Totalcar podcastben volt, hogy nalatok is ezt csinaljak hetek ota.
Nem csak ez, de olvaso beirt, hogy Pesten valamelyik konkret keresztezodesbe lehetne optimalizalni a helyzetet, ha felraknanak egy extra lampat.
Visszairtak, hogy megvizsgaljak, es egy het mulva mar fel is volt szerelve a lampa.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz concret_hp #71690 üzenetére
itt nálunk a keleti végeken az externália egy nem ismert fogalom.
Másrészt pedig a bő években sem volt pénz ilyen hülyeségekre, hogy útfejlújítás, most, válság alatt pedig még kevésbé lesz, hiszen a kormány éppen különadókat vet ki és költséget csökkent, és elvett egy csomó lóvét az önkormányzatoktól is. Szóval nálunk nem lesz felújítás, míg nincs nagy forgalom.Ui. pedig amúgy Józsi és a kollegák elég social distancing-ben nyomják..!
-
trialboj
őstag
válasz concret_hp #71686 üzenetére
Gondolom mert amúgy sincs de főleg most nincs pénz semmi olyasmire ami nem létfontosságú. Az állam rengeteg pénzt elver erre a korona krízisre. Persze nem értek hozzá, de gondolom hogy még a fejlett országokban sincs most akkora keret az útfelújításra. Mert valljuk be igazából csak nekünk kényelmetlen a dugóban állni, aki az útfelújítást végzi annak ugyan annyi meló most is meg 5 hónap múlva is megcsinálni, de utóbbi esetben valószínűleg többet tud majd számlázni.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
bitpork
nagyúr
válasz FehérHolló #71683 üzenetére
Szabad kérni szórszt? Valahogy rákívántam kopaszt lila fejjel ordibáló ligetvédőverő látványra
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #71686 üzenetére
Valahol láttam/olvastam,hogy floridában ezekben az időkben csinálnak minden útfelújítás,építkezést mivel így kisebb felfordulást okoz a dolog
-
törölt tag
Én attól tudok falra mászni mikor elkészítenek egy útszakaszt . Majd jönnek és felvágják mert csinálják a nyomó vezetéket stb Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet egyeztetni.
-
concret_hp
addikt
en egyebkent pont azon porgok, hogy bmeg most lehetne megcsinalni minden utfelujitast ami miatt beallna a varos...
vagy fullba vagy sehogy :D
-
EQMontoya
veterán
válasz fokukac #71681 üzenetére
Arrol nem is beszelve, hogy ez a technika mennyire hatekony.
Ezt nalunk is evente eljatszak az utcaban, de nyilvan minden evben kicsit kulonbozo aszfaltot rakna le, tehat a kovetkezo telen az osszes ilyen hatarnal szetfagy az egesz, es lehet elolrol kezdeni.
Az senkiben nem merult fel, hogy egyszerubb lenne inkabb ujraaszfaltozni a kurva utcatt, es akkor 10 evig nem kellene hozzanyulni?
Same rules apply!
-
törölt tag
Van nekünk ilyen, a világon szinte egyedülálló aszfaltozási technikánk is. [link]
-
FehérHolló
veterán
a nap tanulsága: jobb ma egy Valtonos, mint holnap egy honvédelmis.
Skynet is real. It's called Google.
-
-
nagyúr
Erről csak annyit, hogy 3 hete, a kijárási korlátozás életbe lépése után pár órával, szombat reggel 8-kor az önkormányzat útfenntartói fontosnak találták, hogy az utcában lévő bizonyos kátyúkat (nem mindegyiket) körbevágják aszfaltvágóval. Ezt egy fél délelőttön át csinálták, szombaton, majd eltűntek, azóta nincs hír felőlük. A lukak pedig ott vannak körbevágva, és várják sorsukat. Gondolom, majd 2-3 hónapon belül jön valaki, aki kisrzedi az aszfaltot a körbevágott területről, majd pár héten belül lesz valaki, aki majd hányaveti módon és mindenféle úthenger meg hasonló, simaságot biztosító eljárás nélkül belerak valami anyagot, és úgy hagyja. Csak ki kell várni, de szerintem szeptemberre meglesz...
Ui. kösz @Spet, ez az
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Van az a kep, ahol egy utepito munkas dolgozik, a tobbiek meg nezik; valaki elo tudja nekem szedni?
Ah megvan, nevermind
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
janos1988
addikt
Csak engem zavarnak az ilyen összegányolt posztok?
Nem őőőőőőőőőőő, hanem öööööööööööööö, nem óóóóóóóóó hanem ooooooooo...
Hiányzik egy . és mi az a .?
És ha jól tudom, akkor okosak, és nem okosok. De majd egy nyelvtan náci kijavít.
5 hiba.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
NoLF
veterán
válasz parandroid #71663 üzenetére
az szerintem a sör lesz
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
tiv83us
veterán
erdey_a:
Ha megszeretnek alapozni egy kis tudast Android app programozashoz, ki, milyen konyvet ajanlana? (Java).
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
tildy
nagyúr
válasz erdey_a #71645 üzenetére
Akkor en nem szolok egy szot se, melo nincs, fizetes 90%-os ,de van. Fizetett leallas, furlough. Allambacsi pedig 2500-t belefizet ebbe a 90%-ba is.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
törölt tag
Nem működik a kormány mentőcsomagja, hatalmas leépítési hullám kezdődött Magyarországon [link] A pol topikból átvéve
-
törölt tag
-
tiv83us
veterán
válasz erdey_a #71645 üzenetére
Az en Korona-sztorim:
A foberlo kirakott baratnostul, 11 eves autista gyerekestul a picsaba a jarvany kozepen. Ket hete bedobott egy "hivatalos uzenetet", hogy aprilia 30-a lesz az utolso ejszakank. Mivel "essential" vagyok, igy zero szabadnappal, 2 ora/nap atlagos alvassal a nyakamba vettem Michigant es kerstem egy faking hazat (es szerencsere talaltam). Nem volt konnyu.
Most (majdnem) minden erommel azon vagyok, hogy legyen aram, gaz, szemetelvitel, internet, szennyviz es meg sloan masok.
A foberlom indoka: O majustol diakoknak szeretne berelni.
Az en kerdesem: Milyen diakoknak?! (Igen, mikor epp nem vilagjarvany van, akkor diakok mindenutt, az egyetem kb 200 meterre van, de jelenleg mindenki hazahuzott es a kormanyzo felfuggesztette a sulit a tanevre.
Szoval ilyen patkanyok is vannak.(Nem voltunk semmifele szamlaval elmaradva, csak ugy gondta, hogy ez egy tokeletes alkalom arra, hogy kibasszon mindenkivel).
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
törölt tag
válasz FehérHolló #71642 üzenetére
Miért számolták ? Maszk osztás lesz?
-
parandroid
félisten
válasz FehérHolló #71646 üzenetére
Ez se rossz!p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
erdey_a
addikt
Koronavírus topik téma (beírtam oda is ), de az off topik nívósabb közönség (nyalintós szmájli), meg olyan jól sikerült megírnom, hogy gondolkozom azon, hogy kiadatom keményfedelesbe.
Viduljatok a nyomoromon.
Íme:Na most ledobtam mára az ékszíjat, annyit kaptam ma a kiválóbbnál kiválóbb, koronavírus-ellenes (?) intézkedésekből.
1. Mivel ugye nincs meló, se fizetés, se mentőcsomag, így hát lekötöttem magam egy kis rendrakással tegnap. Ma el is vittem két kartonnyi lomot a hulladékudvarba. Csakhogy többen is pont ezt gondolták. Ami normál esetben nem gond, mert a sok konténer között egyszerre 10 ember is ki tudja rakni a motyóját, anélkül, hogy 30 méternél közelebb kerülne egymáshoz. De nem most. Mert bizony mostantól egyszerre egy ember mehet be a focipálya méretű hulladékudvarba. Jönnek a népek akkora utánfutóval, hogy nem látni a tetejét, és egyedül szortírozgat fél óráig. A többi meg vár és vár. Én nyitásra mentem (8:00), 10:00 után kerültem sorra két sz@ros kartondobozzal. Mögöttem autók tucatjai... Jó kis intézkedés volt ez is.
2. Begyulladt a gyerekem szeme, irány az ügyelet, de ne menjünk, elhiszik látatlanba, írtak cseppet. Igen ám, de a patikába ugye 9-től csak nyugdíjas, egészen délig, én meg a szeméttelepen várakozok. Nem baj, hazamentem (nem két sarokra lakok), aztán ebéd után visszaautóztam a patikába... Jó kis intézkedés volt ez is.
3. Hohó, délután egykor ott vagyok a patikánál, ami egy Tescoban van. Igen ám, de a Tesco ajtajában rendőr áll, mert csak maszkban lehet bemenni (a fegyver hozzá még nem kötelező). Mert városunk első embere imígyen akarta túlteljesíteni a gazdáját ezen a hétvégén, hogy előírta a kötelező maszkviselést a kereskedelmi egységekben. Ezt meg is írta a fészbukon. Hogy rohadna meg a fészbukkal együtt. A kormánypropaganda helyi lapja viszont valahogy lemaradt erről, mert még most sem szólnak erről egy szót sem. Akkor honnan a telibevert úristenből tudjam, hogy kötelező? De nem baj, van még benzin, meg időm is ugye, megint hazaautóztam egy "maszkért"... Jó kis intézkedés volt ez is.
4. Aztán amikor visszaértem, beállhattam a kígyózó sorba a patikánál. Ahol most már nem volt, 65 év feletti, csak maszkos fiatalabb, két méterre egymástól (ja, mert a hétvégi túlteljesítésben fél méterrel megtoldották ezt is)... Jó kis intézkedés volt ez is.
Szóval van egy kétnapos járvány, ami szombat reggeltől vasárnap éjfélig tart, ezért ilyenkor maszkban kell 2 méterre állni egymástól, külön a 65 év felettiektől.
Túltoltuk béláim...ps.: Nem az intézkedések, pláne nem a maszk ellen vagyok, de egy intézkedést nem 2 perc alatt vezetünk be a fészbukon. Legyen országos, maszkviselés, jelentsék be hétfőn, péntekig türelmi idővel. De akkor ne kétméterezzünk, meg akkor minek a 9-12 sáv az időseknek? Minek nehezítjük az amúgy sem könnyű dolgunkat?
Az meg a másik, hogy ezzel a hétvégi "ki mond nagyobbat" játékkal már ott tartunk, hogy minden faluban más-más, idiótábbnál idiótább szabály van, ami két napig él. Kafka nem hinné el...Vérboci
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #71643 üzenetére
- Egy, kettő, három, négy...
- Nyolc!
- Picsába, megzavartál, kezdhetem elölről. Egy, kettő, három, négy...
- Gyökkettő!
- Ne már, sose leszek meg. Egy, kettő, három, négy...
- Ezernyolszáznegyvennyolc!
- Na elmész a picsába, öreg, Józsi, hagyjad, beírjuk, hogy 12, aztán le van szarva. Józsi! Hagyjad már, látom, hogy még próbálsz számolni, mert mutogatsz az ujjaddal, meg mozog a szád, meg a homlokod is tiszta ránc a koncert... konctret... számolástól, na.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz FehérHolló #71642 üzenetére
és, segítettél nekik?
-
FehérHolló
veterán
Találkoztam az előtérben két önkormányzatissal, akik azt számolták, hogy a házban hány postaláda van.
Ez az adat máshonnét nem érhető el. Arról nem is beszélve, hogy szorozni alig tudtak, és harmadik próba után elkezdték egyesével végigszámolni.[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Állj! Ne csináld, én már megtettem és irtó hülyén nézek ki haj nélkül. Vagy 10 öregít. Egyetlen előnye hogy nem kell szárítani, amúgy nagy marhaság, ráadásul jön vele az igény a szakállra is. Nem véletlenül születtünk hajjal, kell az oda
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
kraftxld
félisten
A mai nap történelmi, piros betűvel kerül be minden nemzet naptárába
Majdnem 20 év ITs bütykölés után először fizettem szoftverért saját célra, amit a Microsoft-tól vettem (egy darab Office365 licensz)| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
tildy
nagyúr
válasz concret_hp #71619 üzenetére
Vicces , de most hogy karanten van ez nekem is megfordult a fejemben. Rövid hajam úgyse volt még az utóbbi 30 évben .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
válasz tiv83us #71626 üzenetére
Jé, egy Tiv... mik vannak.
Hol vagy Te most, hogy havazik? Valahol North Carolina-ra emlékszem?
És láttad LA-t? VAgy jártál ott? Gondolom, nem ott havazik...És mizujs veled mostanában? Jól vagy? a fészbúkon láttam tavaly, hogy baleseted volt, abból felépültél?
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz Pttypang #71629 üzenetére
a kamu velencei delfinek, amik Cagliariban lettek lefotózva? (Olaszban ugyan, de egy hangyaf@sznyival odébb )
nem mondom, én tavaly szeptemberben láttam delfint az adrián, de hogy azok föl nem mennek Velencéig (ha van ember, ha nincs), az szent.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
veterán
válasz tiv83us #71628 üzenetére
Velencei delfinek nyoman.
En most ezt gondoltam kiprobalni, aztan ha mukodik, akkor utazos szakallvagonak meghagynam. A fix fejek miatt lenne hozza valami remenyem, hogy turheto eredmenyt ad, de ennyi penzert meg pont ketszer annyi ketsegem is van.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
törölt tag
Nálunk van egy köz kút, annak annaknaz elfolyója bele van vezetve a kanálisba. Állandó melegvíz ami egy helyi ököszisztémát hozott létre. Valaki valamikor beleöntött halakat guppikat ahogy nézem. Oda is szoktam járni a kutymasszal etetni a halakat. Ma vizisikló, béka, teknős ,halak, szitakötő amiket láttam. A halak télen sem fagynak meg a békák meg eszik a halakat télen. Érdekes tényleg.
-
nagyúr
Bazzeg, ülök a teraszon, és most repült el a fülem mellett egy szúnyog..!
(miközben Bleki a nógrádi fagyokról posztol)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
válasz concret_hp #71621 üzenetére
Most a hajadról van szó ugye? bocs csak ezt nem tudtam kihagyni Ma estére meg volt a nevetés . A mai világban ez sem egy elhanyagolható szempont.
-
nagyúr
válasz concret_hp #71619 üzenetére
hát én kétszer találkoztam veled, a repülőn anno, régen volt, de úgy emlékszem, már akkor is cirkulált : )
Én arra jutottam, hogy megnövesztem megint. Megint rocker leszek 40 éves koromra..!
-
gaborbol
őstag
Mivel egy honapja be vannak zarva a fodraszok, elkezdtem nezni YouTube-on, hogyan vagd le a sajat hajad videokat.
Elso ertelmes video harmadik kommentje:
"2020-ban repulo autokat fogunk vezetni!"
2020: Most tanuljuk levagni a sajat hajunkat otthon es, hogy hogyan mossunk kezet... -
Tothgera30
Ármester
válasz fokukac #71614 üzenetére
Vegyél dokkolót. Egyszer kell megvenni. Otthon úgy van megoldva, rákötve egy 32"-es TV, bill és egér. Mivel minden gépem/ünk Dell Latitude/Precision, így csak rápattintom a dokkolóra. Az egyik legjobb befektetés volt pár éve. Külön öröm hogy nincs egy marék kábel az asztalon, aminek látványát nem kedvelem, de előnyeit annál inkább.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
válasz #22743424 #71613 üzenetére
a laposon hdmi van és usb-c (thinderbolt).
persze vehetnék dokkolót is 20-30-50 ezerért. illetve láttam thunderbolt átalakítót is 19-ért, de azért annyit nem ér ez a projekt, úgyhogy kezdem elengedniHolló: ugyanmár. Lehet itt is minden hw más, és máshogy reagál...
az enyém meg régi.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
Érdemes elolvasni ezt is evvel kapcsolatban. [link]
-
-
Lortech
addikt
válasz FehérHolló #71604 üzenetére
Was? Azért linkeltem aktívat, mert aktív átalakító kell HDMI > DP irányban. Gondolom nem sokan bohóckodnának aktív, drágább átalakító gyártásával, ha egy 10 eurós madzag is megoldaná a problémát.
De lehet tök hülyeségeket írkálnak ott a linken, amit beszúrtam, pl:
HDMI and DisplayPort are completely different from the point of view of the signals that they send down the wires, as well as the connectors that they use. However, a DisplayPort output has the ability to detect when it's connected to a HDMI display, and send HDMI signals down the wire to that display. This only requires a passive adapter or cable with the right connectors on each end.
The reverse isn't true because HDMI is an older standard, and such a capability has never been added to the standard in the meantime. A HDMI output port can't send DisplayPort signals because it doesn't know how to do that, and it's not required to.(passz, nem tudom megítélni, nincs időm most speceket tanulmányozni)
De az is lehet, hogy kukac nem véletlenül látta mindenhol, hogy ki van hangsúlyozva az átalakító iránya. Ettől függetlenü én elhiszem neked, hogy nálad működött, lehet hogy a te eszközöd tényleg okosabb volt.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #71601 üzenetére
Megmondta a főni is, hogy “intelligens nép a mienk, annak dacára, hogy nem mindig nyilvánvaló”. Amúgy megint sziporkázott, tánctanóra a kályha mellett, lol. Első olvasatra komolyan nehéz megkülönböztetni Bödöcstől.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
FehérHolló
veterán
válasz Lortech #71602 üzenetére
Aktív átalakítót linkeltél, annál persze, hogy nem mindegy.
Nálam itthon kutya biztos működött a passzív DP-HDMI kábel HDMI-s forrásról, 6 hónapig használtam. Annyit tudok még elképzelni, hogy a dokkoló tervezésekor valaki gondolt erre és beleépítettek okosságot.
kukac: ha nem megy, küldd vissza! A kérdés inkább az, hogy mit rendelj helyette.
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #71601 üzenetére
https://superuser.com/questions/1385110/cant-convert-hdmi-to-displayport-root-cause
Első válasz. Szóval nem mindegy az irány, dp > hdmi egyszerű, csak át kell drótozni, fordítva viszont már elektronika kell, pl.
https://www.amazon.com/Cable-Matters-DisplayPort-Adapter-Resolution/dp/B00JQORLCGDe én nem értek hozzá, csak 2 perc keresés ezeket dobta.
Thank you to god for making me an atheist
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #71599 üzenetére
gondoltam is rád reggel 8-kor, mikor kisgatyában, rövidujjúban és napszemüvegben fogyasztottam a kávémat a teraszon, és melegem volt
------------
(#71597)
De beszéljünk komoly dolgokról. Vigyem vissza a hdmi - displayport kábelt, vagy érdemes még megpróbálnom valamit?@Tildy: ez nagyon jó. nálunk annyi a különbség, hogy lenne 100 ember a képen, ugye, mert mi magyarok vagyunk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest