Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #63897 üzenetére
Kedves Balázs, valahol biztosan jött, az ország keleti részen viszont szombaton meg simán 33 fok volt. Kiskunfélegyházán legalábbis tuti .Vasárnap reggel 6kor ért oda a hidegfront. Beszéljetek össze eqmontoyaval, mert ő szombatra is 35-t mond, te meg 26ot
Szerdan jöttünk amigy haza, nem veketlenul hűsöltem a klímás szobában Kivéve amikor kimentünk vonatot nézni
Eqmontoya: lehulesnek éppen az, bár én kb 20-22 fokra mondtam volna hogy na ez igazi lehűlés .[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
Kedves Ildikó.
péntekről szombatra virradóra jött a hidegfront. Péntekig kánikula volt, nappal 35, hajnalban 22-23, belvárosban még melegebb. Ehhez képest szombaton még volt vagy 26 fok, de este 8-kor már fáztam, nem volt 20 sem, aztán vasárnap 17 fok volt a csúcshőmérséklet.
Az, hogy Te a hidegfront elvonulta után 27 fokot mérsz, az teljesen normális.
Lehet, hogy Angliában ez soknak számít, de ezen az éghajlaton itt, a Kárpát-medencében ez megszokott, és hidd el, ahhoz képest, ami egy hete volt, sokkal de sokkal elviselhetőbb, attól Te megpusztultál volna. Ha számodra ez is elviselhetetlen, akkor utazz északabbra. : URáadásul most esténként lehűl, és csak néhány órára van ilyen meleg, délután már gyorsan esik a hőmérséklet.
Csárton vizualizálom neked a napi hőingást.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #63892 üzenetére
Vasárnap reggel volt egy kis mennydörgés, meg egy kis eső, na jó reggel leszakadt az eg, de aztán már nem volt veszes . Másnap már megint 28 fok volt.
Ez a kép hétfőn készült .
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
NoLF
veterán
én holnap elhúzok a vérbe kicsit, ott meg folyamat 30 fok lesz... úgyhogy szintén jól esik, hogy számottevően hűvösebb az este és lehet például aludni, meg nem halok meg kora este sem, mikor hazaérek
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
nagyúr
"hidegfrontnak mondták aztán szinte semmi nem történt utána"
már megint nem vagy képben... Szombaton jött a hidegfront. Úgy 15-20 fokot hűlt a levegő. Azóta eltelt 5 nap.
Mit vártál, hogy mostantól tél lesz?
Szép fokozatosan melegszik az idő, de teljesen jó még, sőt, sokkal jobb, mint amit jeleztek előre (hogy keddtől kánikula).
Éjjel lehűl, a páratartalom is vállalható, sokkal frissebb este 8-kor ez a 23 fok mint egy hete reggel az a 23 fok. Hajnalban 14 fok volt, ki lehet hűteni a lakást.
Még délben is csak 27 fok van Budapest belvárosában, egyszerűen csodálatos. Ha az egész nyár ilyen lenne, kurvajó lenne.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
addikt
-
tildy
nagyúr
Tudod a meleg nálam ott kezdődik , ha izzad a hátam . 26 fok felett sajnos már izzad. 28 nekem már meleg, nyaralasra mint mondjuk most éppen ideális , szóval annyira nem panaszkodom. Nyaraláskor lehet meleg Igaz ma már klímát kellett kapcsolnom a szobában. Csak meglepődtem hogy hidegfrontnak mondták aztán szinte semmi nem történt utána, kissé hűvösebbet vártam.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szereted a tavaszt, meg az őszt, de nekem nyáron legyen 30 körül (28 már jó) napközben (nyilván nem zárt térben, hanem kint a levegőn), jó az ilyen 35 kell a fenének, illetve az arra jó hogy melegítse a fürdővizeket
UI: Ez a reggeli 14 fok meg, vac-vac, pulcsi kell arra az időre, ami nyáron kicsit vicces.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #63884 üzenetére
A napközbeni 28-al volt inkább bajom. 25 fok fölé nem vártam egy hidegfront után, megsültünk egész nap . A picur lány is izzadt egy szál pamut kisruhában (dress).
15 fok éjszaka , 23 nappal : tökéletesDehát na, ha gyerek haza akar jönni nyár végén mert imádja a szőlőt , most mondjak nemet? Mondjuk csori szőlőnek jól megegette a levelet a nap, gyönyörű lugas volt meg májusban, amikor felkotoztem.
TBS koszi[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem értem. Ennél hidegebbet szeretnél? Minek? Mert Te a 12 fokot szereted?
Nálunk most 17 fok van kint. Este fél 8-kor kellemes 23 volt, és nappal sem volt rossz ez a 28. Szerintem ez igy most pont tök jó.
Soha rosszabb idő ne legyen augusztusbanPleased to meet you - hope you guess my name
-
tildy
nagyúr
Na ez a hétvégi hidegfront kb halottnak csók kategória volt... 19 fok van most is kinn
-
NoLF
veterán
válasz szőröscica #63875 üzenetére
20ker?
A heten fedeztem fel, egyszeruen fenomenalis, jol el is dumalgattunk a tulajjal.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
szőröscica
addikt
válasz fokukac #63872 üzenetére
Engem annyira nem utott meg: tegnap mar fujt a szel, csak 25 fok volt. A kertet rendbe tudtam tenni, aztan delutan lebicikliztem a Rakos patakhoz, ott futottam egyet, majd attekertem a marhajo kezmuves hamburgerezobe (ez a nevuk), bevagtam egy jo baconos cheddarszoszos burgert egy stari american hop star kisereteben, aztan hazatekertem.
Este pedig megneztem a Die Hardot. Az ejszakat meglepo modon csendben toltotte a macska, igy jot aludtam. Most pedig jol esik a kellemes, huvos 16 fokban szurcsolgetni a Kazaarom egy pohar szensavas vizzel a teraszon.
-
nagyúr
-
nagyúr
nézem faterom gépét. Alig van rajta hely már megint.
A 60 GB-os rendszer-SSD-ből 35 GB-t foglal a windows könyvtár (w7), úgy, hogy már csináltam disk cleanup-ot is, a rendszer-file-okra is...
Ez normális?Bár most megnéztem, az én gépemen 47 GB a Windows könyvtár...
Mit lehet ezzel csinálni?
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz szőröscica #63863 üzenetére
eszi nem eszi, nem kap mástPleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
-
Spet
addikt
válasz szőröscica #63863 üzenetére
És leültél vele megbeszélni a dolgot, hogy miért nem?
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
szőröscica
addikt
Vettem egy macskakajat, aminek a hatoldalan otthon felfedeztem egy 'No animal testing' logot. Nem is ette meg a macska... -.-
-
BlacKSouL
addikt
válasz erdey_a #63861 üzenetére
Én 1996-ban jártam ott, pontosabban előbb Cornwallban, ahol 10 nap alatt hol egész nap esett, hol egész nap szeles napos idő volt, áprilisban. Hűvös volt, de hideg nem. Hazafelé pedig bementünk Londonba, 1 napra+ éjszaka, ekkor kb. 32 fok volt, verőfény, napsütés, éjjel is nyitott ablaknál alig tudtunk aludni. Áprilisban...
Szerintem Mo. nyári, vagyis nyár eleji (június-július) monszunidőszakában több eső esik felhőszakadás formájában, mint Londonban 3 tetszőleges hónap alatt.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
tildy
nagyúr
válasz erdey_a #63859 üzenetére
persze Londonban minden perc kincs amikor nem szürke minden
Aki ezt mondja az kb életében nem jart meg Londonban
Mondjuk idén kivételesen meleg nyarunk volt, ráadásul június-júliusban 40 napig minimum nem is esett , kiégett még a fű is. Az is igaz , hogy ott 26 foknál a hoerzet inkább 30-31.[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
hát mert szombaton már szeles, zivataros lesz az idő, vasárnap meg 20 fok se lesz.
most arról nyithatunk vitát, hogy 26 fokban lehet-ev strandolni, de a köznyelv strandidőnek nem ezt hívja. persze Londonban minden perc kincs amikor nem szürke minden
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
tildy
nagyúr
válasz erdey_a #63843 üzenetére
Miért is nem? Nem értem a probléma okát .
26-29 fokban mi szoktunk pancsolni vízbe menni Londonban. Strandra nem mert kvázi nincs( elég ritka a Lido)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
FehérHolló
veterán
-
concret_hp
addikt
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #63851 üzenetére
Mivel a kinti rendszerben a tanácsadóm egyben a dedikált ügyintézőm is (= nem mehetek csak úgy be a bankba és téphetek magamnak sorszámot), ezért eléggé számít.
Ráadásul általában másik fiókban vannak, így plusz/mínusz 2 órát is jelenthet utazásban egy csere.[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
erdey_a
addikt
válasz FehérHolló #63850 üzenetére
hasonló a helyzet nálam is... nem mondom hogy 3-4 havonta, de max. évente cserélődnek.
most egy srác van egy ideje, nincs vele baj. de előtte csajok voltak, azért az mégis csak jobb (az egyiküknek van alibije, gyereket várt)Vérboci
-
Janoo_07
aktív tag
válasz FehérHolló #63849 üzenetére
Kellene még egy ember és nem szívesen vetetek ki hétköznap szabit az ismerőseimmel Szóval valami fuvarozó cég lenne az optimális
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #63850 üzenetére
miért foglalkozol az egésszel? mondtak már bármi hasznosat? sajna jó eséllyel jobban jársz, ha szép lassan magad kikupálódsz a témában
vagy fullba vagy sehogy :D
-
FehérHolló
veterán
Az miért van, hogy a banktól kirendelt pénzügyi tanácsadóim 3-4 havonta cserélődnek?
Eddig bírják a cégnél, vagy mi?
Miért van az, hogy csak a most érkezettől kaptam valamiféle "szia, én vagyok az új srác" üzenetet?[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok, Budapesten belül jövőhéten fogok költözni és szeretnék találni egy megbízható költöztető céget akik nem dobálják a cuccaimat . Csak egy kis szobányi cuccról lenne szó egy ágyról (keret + matrac (160)) és szék. Nem sok... Tudtok ajánlani valamilyen céget?
-
tbs
addikt
Szept. 8-ig bezarolag van egy kiado szobam, ket foig.
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #63834 üzenetére
De azért én is kellemesebbnek érzem azt a 27-29-et, ami most volt szinte végig az elmúlt héten.
Igazi medúzainvázió volt. Hogy a bordásmedúzák - amik igazából nem is medúzák - előjöttek csuprostól, az tavaly óta nem meglepő, de a szemölcsösök megjelenése nagy tömegben már érdekes és újdonság volt. Amúgy szépek. Tűcsőrű csukát is először idén láttam.
Úgy telt el egy hét, mintha 2 nap se lett volna. Pedig szombat reggel 9-re már lent voltunk, egyből úszással vezettük le az utazás fáradságát, és hazafelé is szombat este indultunk, aznap még egy teljes napot kihasználtunk. És milyen fura, egy keddi nap kivételével végig felhőtlen napsütéses volt. Megint lelegeltük a környék fügefáit, de abból, hogy az éretteket hagyták lehullani megszáradni, gondoltuk kutyának se kell. Piacon meg pénzért árulják. Akkor már inkább a fáról szedtük. Most is láttunk skorpiót. Meg tengeri bizbaszokból is belaktunk rendesen. Nem lett olcsóbb semmi tavalyhoz képest, de pl. itthon mi lett olcsóbb? Az egyetlen negatív élményem, hogy Motovunban a várfalon körbe sétálás lehetőségét fizetőssé tették. Biztos hogy logkus döntés volt, tulajdonképp meg is értem, a mértékkel volt nagyon nagy bajom. Hogy eddig ingyenes volt, most meg 25 Kuna. Annyiért egy jó étteremben adtak egy nagy korsó sört. Úgyhogy ezt kihagytuk. De ahogy figyeltük, igazából mindenki más is. Míg ott voltunk, kb. 0 ember váltott jegyet. Eleve a kapu már fent van a falon, de jegyet hozzá a templommal szemben egy irodában kell venni. Először mindenki kimegy a falhoz, szembesül a kapuval, még talán vissza is megy az irodába, de a 25 Kuna mindenkit elriaszt. Nemcsak minket csóró magyarokat, de a nyugatiak se nagyon tolakodtak. Szerintem ha indítanak egy 10 Kunával, még mindenki legyint rá. És ezért a pénzért csak egy kb. 400 méteres várfal szélén sétálást kap. Ok, szép a kilátás, de na. A pulai várba is csak 20 a belépő, és ott legalább mindenféle időszakos kiállítások is vannak, és bejárható a terület.
Olyanokról nem is beszélek, hogy az egyik kis mellékutcában volt egy kis úthiba, amit itthon nem is vesznek észre, ott meg egy délután alatt felbontották, újra lebetonozták, másnap reggelre még a terelő táblát is elvitték. Miért van az, hogy ott ez működik, itthon meg 2 hónap mire a fél méteres lyukat sikerül valakinek bejelenteni, 1 hónap mire kitáblázzák, felbontják, majd 2 hónapig áll felbontva, lekerítve, aztán beszórják homokkal, áll megint 1 hónapot, majd lebetonozzák szarul, az is áll 2 hónapig lekerítve, és ha nem fagy szét közben, akkor utána elveszik a táblákat is. Tudom, az ott a balkán, oda öntik a nyugati pénzt a turisták, mi meg ezek vagyunk itt, az ellopható eus támogatások fellegvára, csak valahogy annyira szembetűnő a kontraszt az ottani viszonyok, meg az itthoni között, hogy már fájdalmas.
Node nem panaszkodom, kicsit még tart a hazajövetel utáni sokk, de legalább megadatott a kimozdulás lehetősége.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
Egyéni preferencia kérdése...
de ha a levegő 23 fokos, akkor nyáron napon símán van 35 fok, ezt Te is tudod...
Mint ahogy ha 35 fok van, akkor napon 45. (az aszfalt hőmérséklete pedig símán 50 fok feletti, lásd még a Forma-1-et)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ToBeY
nagyúr
Időjárásban mit takar a "feels like" kifejezés,és hogyan jön ki a néha +8-10c különbség?
-
gaborbol
őstag
1 eve garos volt termeszetesen
Egyedul a porszivora volt talan 2 ev gar, szonyegtisztito gepre is csak 1 even gar volt. Itt nincs EU-s jogszabaly.
Mondjuk nincs is ebbol gond, csak meglepett mi penzt elkernek ezert a semmiert. Gondolom azert ennyi, mert nincs utangyartott, nem eri meg masnak ezzel foglalkozni ok meg annyit kernek erte amennyit nem szegyelnek.Majd szepen direktbe kotom az ajto erzekelojerol a tej meg valoszinu nem fog megremulni, hogy nem fokozatosan fog felkapcsolodni meg lekapcsolodni a lampa.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Azert egy led cseret, meg az esetlegesen mellette levo elektronika lecekkolasat nem neveznem szetbontasnak.
Peterket: durva. Nekunk itt kb 2 ev szokott lenni, legalabbis mosogepen 2 ev volt, 10 ev a motorra, az akkus funyironkon is 2 ev van, a maceceken az extra garival 3. Elvilg talan eu-s jogszabaly a min. 24 ho gari. [link]
-
kraftxld
félisten
válasz parandroid #63816 üzenetére
Még mindig emlékszek a távoli rokonok kigúvadt szemére amikor elmagyaráztam a matekot, hogy a szabadságon töltött időmet miért nem az ő nyamvadt lasú XPs gépének újratelepítésével töltöm
Utána érdekes módon teljesen felszabadultan jól éreztük magunkat| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
tbs
addikt
válasz parandroid #63814 üzenetére
10-20k-ert Bp.0en jo ha kijonnek megnezni. Egy heten belul. (Ha valakinek megsem, kernem a tuti telszamot! )
-
parandroid
félisten
Gondolom, egy év volt rá. Nekünk a 3 éves, 300 eur-s electrolux mosogatógépünknek valószínűleg a szivattyúja adta be a kulcsot. Felhívtunk pár szervizt, ahol szóba álltak velünk, ott addig jutottunk, hogy 60 eur-ért kijönnek megnézni, más opció nincs. Kidobni sajnálom, de ez így gtk. Mo-n, felteszem, olyan 10-20k között javítható lenne tartalékalkatrészestől, de ha belerakom a kocsiba, akkor az meg is telt, csak ezért egy út meg 2 nap, meg egy új gép ára benzinre. Ilyenkor azért elgondolkozik az ember, hogy micsoda pazarlás folyik a világban... Nem véletlenül adnak itt mindenhez némi plusz pénzért 5 évre bővíthető garit. És az alap az egy év szinte mindenre, igen.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Tim82
félisten
válasz rushty #63806 üzenetére
Én szintén rövidlátó szemüvegesként 15"/1400*1050, 12,1"/1366*768, 10,1"/1920*1200 és 5,7"/1440*2560 felbontású kijelzőket használok. Az öregkori rövidlátás szerintem más, itt részben generációs-pszichológiai különbség is van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gaborbol
őstag
válasz bobsys #63805 üzenetére
Gondolom ennyit nem kerestek amikor eladtak a hutot.
Attol fuggetlenul, hogy ez nem egy nagy eresztes, de ennyiert egy 48" -es TV-t lehet kapni, aminek csak a tavkapcsoloja ursiklo a huto belso vilagiatsahoz kepest
-
szőröscica
addikt
válasz concret_hp #63803 üzenetére
14 collon nezem a full hd-t. Nem a legjobb.
-
rushty
őstag
tudok olyan illetőről, akinek
a 14,1" 1400x1050-es monitor már régen zavarta és mindig átállított a felbontást. Nyilván el tudta olvasni, de nem lehetett kényelmes. Ez évekkel ezelőtt, még az okosteló előtt.
Már mondjuk 3 éve 2560x1440 5.5" mobilja van, nem vesz fel hozzá szemüveget.Engem rövidlátó szemüvegesként érdekelne a notebook, hát még ezzel, amivel ugye szóba nem jön a szemüveg.
(#63804) ToBeY: Nem kell nyakatekert módon, meredt szemekkel bámulnia.[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
-
ToBeY
nagyúr
Nekem egy 14" van,de rá van dugva egy 24" monitor így ok.
-
gaborbol
őstag
1,5 eve vettunk egy Whirlpool dupla ajtos hutot. Sajnos eleg elbaszarintott meret volt ahova befert az uj huto ezert a gepek 99%-a kiesett, ez pont befert, ez lett.
Meg is orultem neki par napja ,hogy vegre ledes, nem sima izzo, nem kell vele majd szorakozni mint a szinten Whirlpool mikorval amibe 2 havonta kieg az izzo, mindegy mit rakok bele.Ma elkezdett az osszes led villogni, majd fel sem kapcsolt tobbet. Rakerestem, nem csak sima led izzo van benne, hanem fenyero szabajzos panel , hogy nem csapjon meg az eros feny amint kinyitod az ajtot.
Kiszedtem a "vezerlo panelt", kb 1000 Ft-os f@s az egesz, felhivtam az alkatreszeseket: $188 dollar + afa+ posta.
Abbol par hagyomanyos izzo kijott volna.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest