Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bitpork
nagyúr
Aszongyaja Dell monitorom, hogy csík-csík-villanás, oszt szevasz.
Elvittem szerelőhöz, aki szerint táp probléma. Kérdem, már hogy lenne, hát elég húst eszek?! Oszt vagy megjavul, vagy nem.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
erdey_a
addikt
Repüléshez használatos spéci füldugóval van valakinek tapasztalata?
30+ repülés után most először, pénteken hazafelé jövet - némi kezdődő nátha okán - pokolian fájt a landolás, szombaton az ügyeleten meg is állapították mindkét középfülem ( ) gyulladását. Antibiotikum, meg fülcsepp a kúra, de egyelőre nem javul. Fájni nem fáj már, csak nem hallok...
Szóval én többet ezt nem szeretném. Csak nem tudom, hogy mennyire válik be ez a dugasz, mert 5 ezret nem akarok kilapátolni az ablakon.Vérboci
-
félisten
@lenox es masok:
hogy all mostanaban az eGPU tamogatas Windows alatt? Tehat ha van egy desktop GTX-em, akkor azt tudom valahogy hasznalni notebookkal (kulso GPU-hazzal, Thunderbolt 3 porttal)?
while (!sleep) sheep++;
-
Viszlát
addikt
válasz concret_hp #61181 üzenetére
Elfogadható ajánlat esetén igen.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
BlacKSouL
addikt
válasz Viszlát #61178 üzenetére
vagy csak az van, hogy még mindig találnak olyan embereket akik elvégzik alacsony bérért a melót.
Erre mifelénk pl. súlyosan ez volt az elmúlt 7-8 évben. De sokfelé még mindig most is. Az előző helyen pl. bárki bármilyen pozícióból elmehetett, meg sem próbálták marasztalni (ok, extrém módon hülye japán agyszüleményes hr-politika*, de akkoris..) merthogy úgyis jön helyette 5 másik, aki éppen kezdő minimálbérért is elvállalja. Ekkoriban fizettek diplomás kétnyelvvizsgás friss (3-5 éve végzett) emberkéknek irodai munkára asszisztens címszóval bruttó azaz bruttó 130-at... durván 2008 és 2012 között. És csak jöttek csak jöttek. Ha elment valaki fél év vagy 3 hét után, sebaj, özönlött az utánpótlás. Híre volt a cégnek, de nem baj, valami munka jóvanaz mennyé próbáld meg.
Aztán most ott van, hogy már a három szomszéd megye összes betanítható munkása dolgozott ott egyszer, újra nem vesznek vissza senkit, már a szlovákiai magyarokat se lehet elcsábítani, "otthon" majdnem dupláját kapják ha ügyesek, már a környék összes diákját alkalmazták diákmunkában betanított munkás melóra diákbéres feltételekkel, sőt, már csökkentett munkaképességűeket is dolgoztattak, már azok is elfogytak, már a munkaügyi is kiközvetített vagy 50 km-es körzetben mindenkit, és még mindig folyamatos operátorhiány van. No persze bért annyit kínálnak, mint régen, max plusz egy tízest emeltek kb. És akkor az irodáról még nem is beszéltünk.
*: a friss, kezdőt még éhbérért tudják maguk kívánalmai szerint formálni, aki már régóta ott van csak sokat akar, sok fizetést, meg már megmerevedett, rigolyás, azt hiszi ő ott már valaki, pedig senki, és jön helyette 50 másik ha kell újból kezdő fizetésért.Más: Még jó hogy az új Quantumcsendje sokkal de sokkal kevésbé zabálja a memóriát
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Viszlát
addikt
válasz EQMontoya #61157 üzenetére
Fura ez, rendre kérdezik ismerősök, rokonok, barátok, hogyhogy nem találok munkát MO-n, mert hát ahogy írod a csapból is ez folyik. De közben azt nem nagyon érzékelem, hogy a munkáltatók különösebben megerőltetnék magukat (néhány, éppen nagy figyelmet kapott területet leszámítva), vagy csak az van, hogy még mindig találnak olyan embereket akik elvégzik alacsony bérért a melót.
Legutolsó ajánlatom egy senior service management pozícióra bruttó 700e, ami egészen nevetséges. Nem, nem a nyugathoz viszonyítom, hanem például ahhoz, hogy a válság előtt jóval alacsonyabb pozícióban is többet kerestem. Elvárások,terén persze nem ilyen szégyenlősek, 10+ év, ITIL, 3 nyelv, stb... Persze lehet, hogy csak engem találnak be az ilyenek.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
EQMontoya
veterán
Az van, hogy a kereslet es a kinalat nem talalkozik; azaz a munkaerore vadaszo vallalkozasok nem termelnek annyi bevetelt, hogy megfelelo bert tudnanak ajanlani.
Kiindulva abból, hogy a cégek jelentős része termel exportra, és lassan már minden szomszédunk komolyabb GBP-vel és vásárlóerővel rendelkezik, mint mi, ez egyszerűen nem lehet igaz, mert a régió legolcsóbb munkaereje vagyunk. Konkrétan az EU-ban csak Románia és Bulgária van mögöttünk.
Egyébként én pl. vártam, hogy az ukrán-orosz konfliktus okán pl. ukrán fejlesztők meg fognak jelenni a budapesti piacon, mert közel van és sokkal jobban fizet. De ez nem történt meg, tehát esélyes, hogy nem ide jöttek.
Same rules apply!
-
bitpork
nagyúr
válasz parandroid #61170 üzenetére
Vannak ilyenek is, de ne általánosítsunk már. Ismerek olyan jól menő vállalkozókat akik 2010óta pl a 16 üzletéből be kellett h zárjon 14-t. Pedig nem hülye. Csak amellett h az emberek csórók és nem költik a nemlétező pénzüket, nem tud olyan béreket fizetni ami mellett megbízható személyzetet találna.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
K1nG HuNp
őstag
Angliai munkás gyorstalpalója van valakinek? Szeretnék egy B tervet is összerakni, arra az esetre ha nem vesznek fel Pestre egyetemre. Melyek a megbízható munkaközvetítő cégek? Személyes tapasztalata van-e valakinek esetleg? A nyelvvel egyáltalán semmi gondom nincs, meg 18 évesen csak birni fogom még a melót is
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
félisten
válasz parandroid #61170 üzenetére
> ha az is eleve nem céges
Btw, ha ceges, az teljesen korrekt es legalis. (Azert is vannak brutal cegautoadok.)
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
válasz bobsys #61167 üzenetére
Ha találsz is ilyet Mo-n, az teljesen használhatatlan lesz. Különösen az olyan szektorokban, mint az építőipar, szolgáltatások, kereskedelem, mezőgazdaság, vendéglátás. Egyrészt még mindig a bérek nagy része konkrétan feketén megy ki, másik részét pedig ügyes vállalkozók leköltségelik, és mindjárt nem bérként jelenik meg, és kijön az, hogy éppenhogy minimálbér fölötti összegből jutott az X5-re (ha az is eleve nem céges).
Még talán az állami szektor, és a multik a legáttekinthetőbb terület, de ennek meg így önmagában nincs sok jelentősége, főleg, hogy az utóbbinak átfedése van az egyéni vállalkozásokkal, és a kis- és közepes cégekkel, ahol viszont már nagyban megy a mutyi.
Ha meg valaki becsületesen próbál meg boldogulni, annak az esetében a kérdés csak az, hogy előbb megy-e tönkre, mint hogy beleőrül.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
bobsys
veterán
Valaki tud linkelni valami ksh szeru dolgot, hogy mennyi Magyarorszagon az atlag kereset szektorok/munkakor alapjan?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #61164 üzenetére
Számomra a 60kg az "ideális" mert akkor érzem magam a legjobban.Voltam már 54kg egyszer (kicsit túltoltam a dolgot)
-
félisten
válasz concret_hp #61162 üzenetére
> - 50-es évekbeli boom gyerekei most mennek nyugdíjba és a helyettük "érkező" frissen végzett fiatal korosztály jelentősen kevesebb ember
Ez az egyik legproblemasabb dolog egyebkent (eltunnek a munkaeropiacrol + nyugdijat is kapnak).
while (!sleep) sheep++;
-
concret_hp
addikt
igen alapvetően a kínálati oldal szűkült eléggé:
- 50-es évekbeli boom gyerekei most mennek nyugdíjba és a helyettük "érkező" frissen végzett fiatal korosztály jelentősen kevesebb ember
- csomóan elhúztak nyugatra
- igaz mindemellett az alkalmazásban állók száma is a válság előtti szinten van.
- közmunka program szvsz sokakat kint tart a munkaerőpiacról (nem fog elmenni 2x annyiért dolgozni, mint amennyiért most ott van)
- aki még munkanélküli az jellemzően vagy nem képzett, vagy nem mobilisés egyébként még mindig nagyon sok a munkaerőpiacilag inaktívak száma, nem tudom mi ennek a normális kifejezése, de a munkaképes korú lakosság hány%-a dolgozik, na ebben jó 3-4-5%-al vagyunk lemaradva nyugathoz képest, az kapsából lenne még 1-200 000 jómunkásember.
én inkább azt a részét nem értem, hogy miért nem nyitnak a cégek a részmunkaidő felé. oké, hogy a vezető fejlesztő ne legyen part time, de ezért bőven lenne tartalék: [link]
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
félisten
Nem arrol van szo, hogy nincs munkanelkuli. Az van, hogy a kereslet es a kinalat nem talalkozik; azaz a munkaerore vadaszo vallalkozasok nem termelnek annyi bevetelt, hogy megfelelo bert tudnanak ajanlani. Ez az, ami miatt a mostani munkaerohiany dramai: ebbol gazdasagi visszaeses lesz (vagy elmarado novekedes), mert nem tudnak mukodni a vallalkozasok.
while (!sleep) sheep++;
-
bitpork
nagyúr
Is. Meg hogy pl egy kiszállító munkaköri leírásába belekerül az értékesítési feladatkör is külön juttatás nélkül, vagy hogy minden pozícióra értelmetlenül túlképzett embert keresnek. Sajnos a kormányzó oldal is alátett a piacnak mert blőd szabályozást vezetett be a szakképesítések alkalmazása terén, de a munkanélkülieknek és iskolázatlanoknak nem biztosítja a lehetőséget a képzésre. Elég összetett a dolog.
Iza (jogász ugye) több mint 3 éve nem talál munkát. A közigazgatásból teljesen kiszorult mert nem pártkatona, kelleni nem kell mert öreg/szakvizsga nincs/nő, a privát szférában hasonló indokok és az érdekes elvárások (van aki elég konkrétan megmondja az interjún hogy öreg már jogi asszisztens-hosztesznek, mert mint kiderült nem csak papírmunka lenne).Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
EQMontoya
veterán
Erről a cikkről eszembe jutott egy gondolat, ami már régóta foglalkoztat.
Mostanság a csapból is az folyik, hogy nincs munkaerő, már nincs taxis se, szemétszállító se, az Acuhanban is arról panaszkodott tegnap a pénztáros hölgy, hogy nem tudnak embert felvenni, nőnek a bérek az égbe...
Csak ez nem látszik a gazdasági mutatókon. Gazdasági növekedésünk 1-2% évente, az is a folyamatosan beáramló EU-s pénz miatt.
Szóval hogy a pékbe is van az, hogy viszonylag rövid idő alatt elfogyott a használható munkaerő, mindenhol hiány van, de ez nem okozott kimutatható gazdasági növekedést?
Van egy rossz érzésem, hogy ez csak abban az esetben lehetséges, ha nem a munkaerő iránti kereslet nőtt meg ennyire, hanem a munkaerő kínálata csökken...[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #61150 üzenetére
Áh nem e miatt adom fel ha feladom,Inkább amiatt, hogy súly maradt kb annyi amennyi volt az elején,persze némi izom jöhetett fel, mert szorítanak a pólóim..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz parandroid #61150 üzenetére
ezt én sem értem egészen. Ettél, ittál, elemészted, oszt' jónapot.
Miért kéne abbahagyni egy görbe este miatt?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
parandroid
félisten
Sajnos ez amúgy is olyan dolog, hogy pár hét távlatában semmi mérhető nem történik. Úgyhogy ne ezek miatt az egyszeri kilengések miatt add fel, egy-egy ilyen alkalom hosszabb távon nem oszt, nem szoroz.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ToBeY
nagyúr
Tegnap volt egy kis szülinapozás a trófeában,szóval az elmúlt pár hét fitness témát kidobhatom a kukába..
-
nagyúr
Némileg csalódott vagyok.
Megnéztük a Narcos első évadát, tök jó volt, tényleg, tetszett. Pont lejárt a próbahónap, tegnap meghosszabbítottam az előfizetést, azaz már fizetek érte. Kapcsolom be, hogy jó, akkor folytassuk, és mit ad Isten, a 2. évadhoz már nincs felirat...
Rászoktatnak, aztán ott hagynak az út szélén. Spanyol beszédet pedig még én se néznék angol felirattal, nemhogy a b. nejem...Szóval, most kénytelen leszek más forrásból megszerezni...pedig már majdnem legalizáltam, de mégsem.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bitpork
nagyúr
Ezek az emberek vajh mind sommelier-k?
[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
De unom már, ha valamit venni akarok , kérdezem mennyi idős, látom fent van, és nem jön válasz. Eladok valamit, nincs értékelés mert eltünik. Nem értem
-
veterán
válasz parandroid #61138 üzenetére
Valami piritas es vaj meg sutesrol volt szo, meg hogy kell fokhagyma, helyben vagyunk
Everybody lies.
-
félisten
válasz parandroid #61136 üzenetére
Most abbol, hogy beteg vagyok es idegesito ejszakam volt, hogy jutottunk el a Magyarorszag-kopkodesig?
while (!sleep) sheep++;
-
kraftxld
félisten
válasz bitpork #61123 üzenetére
Ez van sajna, meghagyom a társasház éber polgárainak az egy-egy pofon kiosztását
Nekünk lassan a fokhagymabeszerzésen kéne matekozni, a boltban ~4000Ft egy kiló és csinálni kéne úgy 50kg kolbászt| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bitpork
nagyúr
válasz kraftxld #61122 üzenetére
Most kellene itt lenned szulovarosodban. Engem pl a frissen bekoltozott csalad porontyjainak az uvoltese ebresztett kb 1 oraja. Olyan cukik voltak ahogy a belso udvaron az autok kozott hav-sarlabdaztak. Kulonosen tetszett a fulmnek amikok tompa puffanasok jeleztek hogy nem egymast hanem valaki autojat sikerult eltalalni.
-
kraftxld
félisten
válasz bitpork #61121 üzenetére
Mi strandolni voltunk ma, picit le is égett a nyakam.
Szedtem kagylót, most a lépcső alatti Harry Potter helyen pihennek, hogy kiköpjék a homokot a bendőjükből, aztán egy kis párolás + vajon pirítás| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
Ruhellem a lázálmokat.
while (!sleep) sheep++;
-
gaborbol
őstag
Nem en viszem a project-et, ezt kertek ezt kapjak. Gondolom a 256-os swap vagy cache drive lesz vagy csak az OS lesz rajta, szamolas az SSD-n a hdd meg local mentes?
Szerintem ebbol a penzbol tobbbet nem lehet nagyon kihozni. Raneztem a Dell nel hasonlo desktop $6k korul indul.
Amugy biztos tudjak mit csinalnak, mert telepitetlenul kertek, es nem lehet alaplapi bt meg WiFi sem. -
veterán
válasz szőröscica #61116 üzenetére
Az alap felvetesemben latom senki se latta meg az apro problemat, hogy egy 30mbps kapcsolaton valahogy 80 mbps-et gondolt a fast.com.
A vonal tenylegesen 30mbps volt, tehat annal tobbet nem megy. Milyen szamitas alapjan johetett ki a 80?
[link]Everybody lies.
-
szőröscica
addikt
Valos 150-et ki lehet preselni belole, ha a nagy feher zte egyseged van. En igy hasznalom, de ha valami nagyon kene, akkor kabel, es azon kb 850-et bir attolni. Nem semmi ahhoz kepest, hogy 18 eve 56kbps-es betarcsazos modemmel huztam le az NFS3-hoz uj autokat, kb 20 perc alatt. 13 eve meg hogy orultem a korlatlan 128kbitnek, kicsit kesobb pedig az 1 megabit pedig mar mindenre elegnek tunt.
-
veterán
Nem mondtam egy szóval se, hogy dobd ki, de ha rákötöd a saját routered és annak a wifijét használod, a zte-nél pedig kikapcsolod a wifit, akkor a probléma ha jól látom, meg van oldva. Még az azonosítást is átadhatod épp, de az talán mindegy is. Statikus ip-vel boldogabban is az eszközeid, ha már a routered menüjében jársz.
Everybody lies.
-
ToBeY
nagyúr
Egy kis e-penis így offban.váltottam gigabitre feleannyiért mint eddig fizettem [link]
-
tildy
nagyúr
válasz bobsys #61090 üzenetére
Mi nem jelentkeztunk ki, magyar cim van a lakcimkartyan is, vsiszont van papirom rola hogy az oepnel kijelentkeztem marmint egt tagallamban biztositott vagyok.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest