Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz stratova #78543 üzenetére

    Készletet söpörni nehéz, amikor a GTX 1080 Ti-t nagyobb mennyiségben gyártják, mint a 2080-at. Nem is kevéssel. Előállítási költség szintjén a 2080 azért jóval drágább, és pár hónapig az is marad. Ergo a nagy mennyiségű eladásokhoz szükség van az 1080 Ti-re. Érdemes megnézni, hogy az NV a Turingra korlátozza a saját áruházában a megrendelést, de Pascalt vihetsz nagyobb mennyiségben is.
    Tök jó, hogy mindenki kiborul az áron, de azt is érdemes számításba venni, hogy egy 14 Gbps-os GDDR6-os memória ára 38 dollár a Micronnál, és hasonló áron mehet a többi is. Emellett a GPU mérete is igen nagy, ráadásul a 12 nm-es node is drágább a 16 nm-esnél. Szóval nem azért ennyi, mert ott van még a Pascal, a probléma az, hogy a termékhez szükséges komponensek ára magas. Idén ez nem is valószínű, hogy megváltozik. Majd leginkább jövő tavasszal, amikor a TSMC már erősebben helyezi a kiszolgálást a 7 nm-re, illetve a GDDR6-os memória ára is lecsökken a lassan fokozódó túltermelés miatt.

    Meg kellene barátkozni ezekkel az új árakkal, mert a következő kör csak rosszabb lesz, ugyanis talán 2020-ig megússzuk az EUV nélkül, de utána már mindenképpen egy EUV-s node-ot választanak a GPU-gyártók, és akkor megint árat kell emelni, mert annyira drágák ezek a node-ok, hogy nem lehet igazából kitermelni a megszokott VGA-s árazás mellett. Lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de ezek az új árak a piacon, és még nem állt meg a drágulás. Az sem fog segíteni, ha megszöknek a vásárlók, mert ettől a komponensek és a waferek ára nem csökken majd.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák