Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
EVGA GF 8800 GTS Superclocked 320MB DDR3 320bit. 320 MB-os a kari,nekem is ilyen van,nagyon bírja a tuningot!
-
codec
senior tag
Üdv!
Erről a kártyáról szeretnék infót találni:
EVGA GF 8800 GTS Superclocked 384MB DDR3 320bitA gyártó oldalán nem találtam, vagy elkerülte figyelmemet..
Ha valaki talál címet, kérem linkelje be.
Előre is köszi!Véletlenül a G92-es topikban tettem fel ezt a kérdést, de ott azt mondták, hogy ilyen kártya nemlétezik.
Viszont Gianni árlistájában szerepel, árulja is ezt a típust. -
old gray
addikt
válasz
luise178 #12690 üzenetére
Nem pontos. Ha hőmérséklet különbséget szeretnél mérni arra megfelel, mert statisztikát is lehet vele készíteni ugyebár.
Gyári pasztázás: a 8800GTS-ek gyári pasztája tényleg rossz minőségű, az 1 éves karimon sz.rrá volt száradva / keményedve. Most hozott haver AOS HTC-60 ipari pasztát egy kurva nagy injekciós-fecskendővel (szerintem 50g lehet) v.melyik nap megnézem, hogy a sz.tech cuccokhoz való pasztákhoz képest hogyan remekel.
-
B-L-A-C-K
titán
8800GTS 640-hez melyik szerintetek a legjobb driver, én a legujjabbat használom ha esetleg van jobb irjátok már meg melyik...
-
luise178
tag
válasz
old gray #12687 üzenetére
nagyon zsír, grat.
a hömérésékletekhez csak anyit, hogy nekem gainwars van, és alapon most:
gpu: 58
környezet: 49
fordulat: 1600 körül.mérést everest 4.20 alatt végeztem. tegnap reggel óta megy a gép, és csak letöltött eddig.
terhelésest nem végeztem.mellesleg az everest mennyire megbizható?
-
old gray
addikt
válasz
old gray #12677 üzenetére
Ígéretemhez híven a képek.
ASUS 8800GTS 320MB gyári állapotban és az Accelero Xtreme: [link]
Előkészületek (hővezető lapkák és fesz.szabályző hűtőbordák): [link]
Az új hűtés felszerelve: [link]
Heat-pipe-ok: [link]
Épp, hogy elfért a 60cm hosszú házamban (ki kellett szedni a hdd rögzítő fület): [link]
A komplett konfig belülről: [link]
Szerintem gyönyörú lett összességében: [link]Eredmények:
G80 8800GTS 320MB gyári hűtés vs. AC Accelero Xtreme 8800:
10 perc rthdribl (do google ha nem ismerős) futtatása utáni eredmények, Rivatuner-el
monitorozva. Mindkét esetben gyári órajeleken történt a teszt, nyitott házban (plexi oldallap leszedve).Gyári hűtéssel kapott hőm. eredmények: [link]
Accelero Xtreme-elkapott hőm. eredmények: [link]A gyári hűtés 1750RPM mellett átlag 80fok GPU ill. 65fok környezeti hőmérséklet értékeket eredményezett.
Az Accelero Xtreme 1800-1900RPM mellett átlag 50fok GPU ill. 45fok környezeti hőmérséklet értékeket eredményezett.A 2. képen az Everest-et kíváncsiságból néztem meg, hogy a vga-hőmérséklet-mérés terén mennyire téved a Rivatunerhez képest (azt tudjuk, hogy CPU hőm. értékek esetén szépen alá- ill. fölémér). GPU esetén ~5 fokot tévedett, GPU környezet esetén ~2fokot.
Hangerő: füllel mértem, mindkét hűtési megoldás ventijei PWM-es szabályozásúak, auto-control-on hagytam a Rivatunert. Sajnos itt kellett először csalódnom, igazából azt szerettem volna elérni, hogy halkabb legyen a rendszerem, ez nem jött be.
Az Accelero Xtreme jelenleg fix 25%-os ford.számra van belőve, így ~1350RPM körül pörög a 3 venti, ami hangerőben kb. u.azt hozza mint a gyári hűtés egyetlen ventije 60%-os fix. fordulaton, azaz kb. 1500RPM-en.
Szeretnék megoldást találni, hogy ~1000RPM-re le tudjam szabályozni a ventiket (több mint elég lenne ekkora sebesség is.....), val.színű komoly mértékben halkulna a rendszerem, de a Rivatuner 25%-os ford.számnál nem enged kevesebbet beállítani. Tudtok rá megoldást?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
lajosx #12679 üzenetére
Nekem alapon 45-50 fok terhelve 2-3 óra játék után max 65-70 nyitott házban szoba hűmérsékleten gyári hütéssel, ugyhogy szerintem kicsit a tiéd sok...
Amugy nekem is lenne egy kérdésem mindenkihez.Jelenleg egy elevult P4 3.2 procival hajtom a kártyát ami tudom nagyon nagyon kevés neki pár honap mulva venni akarok egy tunning q6600-ot (Minimum 3.5Ghz fog menni tunning alatt) + alaplapot, és mire számitsak mennyivel fogom észrevenni a teljesítmény növekedést a 8800GTS-nél?
-
Soockit
aktív tag
Szaisztok!
Egy Gainward nvidiea 8800Gt kártyával rendelkezem
Két kérdésem (kérésem lenne).
1. elállítottam véletlen a Font size-t, mennyi volt az alapértelmezett dpi?
2. Mit érdemes beállítani az NVIDIA Control Panel-en?
Én nem szoktam játszani, csak CAD, film, net, VEM (ennek CPU kell inkább) -
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy 8800gts320mb vga ami alapból 65-70c megy,játék közbe meg 81c kb 10perc után.Ez normális hőfok?Mert szerintem igen magas
Ja gyári hűtöje van ,azzal normális ez a hőfok??
-
old gray
addikt
válasz
DEJVID #12661 üzenetére
Bizony az az állat nagy hűtő 3db 80mm-es ventivel.
Nemsokára kilövöm a gépet és nekiállok szerelni. Teszek majd fel képeket, de sajnos csak telóval (K800i) tudok készíteni.
lgts02 : AC Accelero Xtreme 8800. Én 7800Ft-ért vettem baráti áron nándikától, jobb megoldást nem nagyon találsz. Esetleg ajánlható még a Coolink GFX chilla, kb. 6500Ft, de teljesítményben elmarad az Accelero Xtreme-től, és nem is olyan szép.
-
Lgts02
csendes tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy milyenre érdemes cserélni a gyári hűtést Asus 8800 Gtx-en? Mert van választék, de vagy nem tudom hol lehet kapni, vagy nem vagyok meggyőződve a hatékonyságáról. tehát márkákat, és olyan helyekre vagyok kiváncsi ahol megvehetem azokat. Köszi.
-
Manky956
tag
Sziasztok!
Az mirét lehet ha a vga-m (8800GT) nek beállitok olyan órajeleket amit és forumokba láttam,ugyanazzal a karival akkor nekem még a játékba se lép be mert megáll a kép :S:S
meg vistanal ilyen kis sárga 3 szög jön be jobb oldalt miután kiléptem .... mi miatt lehet ?!
egyik forumba láttam ugyanezt a hibát csak más vga-val és csávó kicserélte a tápját és megoldodott a probléma ... ez lehetséges ?!köszi a választ !
-
fanti
addikt
válasz
Core2duo6600 #12657 üzenetére
Az nem semmi!
Nem lehetett valamilyen pasztázási és/vagy illeszkedési hiba a hűtőtest és a gpu között?
Bár ami igaz az igaz, az én MSI 8800GTS 640MB OC-m is ha tuningolom és a ventifordulatszámot 60%-on hagyom, ilyen kánikulában bizony majdnem 90fok.....Úgyhogy akkor a te 100fokod is reális.
-
old gray
addikt
Ma érkezik az AC Accelero Xtreme 8800 a GTS-emre, végre csend és hűvös lesz a gépemben.
-
fanti
addikt
válasz
B-L-A-C-K #12654 üzenetére
szerintem a memóriát ne húzd tovább mert nem fogja meghálálni a kártya teljesítményben.
a gpu-t próbálgasd, de szerintem stabilan hajtani mégföljebb már nemigen tudod.
meg nem érdemes elmenni a legvégéig a karesznak. nagyon forró lesz és 20-30Mhz-nyi többlet pl. a memóriánál nem látható többletet okoz teljesítményben..... ha egyáltalán okoz.
-
B-L-A-C-K
titán
Ne nekem ennyi a max vagyis ennyinél még stabil minden de a memót még lehetne huzni csak az riva tuner nem engedi a tesztet magasabb órajeleken nem lehet valahogy kiiktatni azt?
-
old gray
addikt
Feree13 most vett egy gigabyte passzív 9600GT-t. Játék közben 100 fokot is eléri a GPU hőmérséklet, és ez hatással van az egész rendszer hőmérsékletére. Egy 80-120mm-es alacsony ford.számú (600-800RPM) venti felapplikálása tökéletes megoldás, hangja konvergál a 0-hoz. Pl. egy AC 12025L venti kb. 1000Ft és nagyon jó minőségű!
-
fanti
addikt
Igen, a két szálas vezetékelésnél nem szabályozható a fordulatszám. De szerintem vannak olyan kareszok is ahol zalman hűtés van és ott nem is igen kell a szabályzás.
Bár ha barkácsoló kedvű vagy, nyugodtan rágumizhatsz egy halk 8 centis ventit a passzív bordára, és alaplaptól függően (ha a lapra kötöd a ventit) még a fordulatszámát is szabályozhatod.
De a crysis-t ne hagyd ki! Én sem a harcok miatt nyomom, hanem azért mert miután letakarítottam a terepet, szépen elbóklászgatok a tengerparton vagy a dzsungelben.
Amolyan "kirándulgatok a természetben" fílingje van számomra ;-)Jó vásárlást kívánok!
-
cabii
tag
Szia,
hmm köszi, most kicsit elbizonytalanítottálMegnézeggettem a többi hasonló kialakítású kártyát, csak aktív ventivel, és amelyiken azt látom, hogy a ventihez 2 kábel megy az ugye azt jelenti, hogy nem szabályozza a fordulatszámot?
Arra gondoltam, hogy ha veszek egy ilyen passzív hűtős karit, és alá teszek egy-kettő nagyon csendes ventit, akkor összességében hűvösebb magot kaphatok, de kisebb zaj árán nem? Esetleg kicsit forrasztgatok, és csinálok egy szabályzóelektronikát a ventiknek... ilyen crysis félékkel nem hiszem, hogy fogok nyomulni, inkább az rpg, autószimulátor vonulat érdekel. Mindenesetre nagyon köszönöm az észrevételeidet!
üdv Cabi -
fanti
addikt
válasz
B-L-A-C-K #12645 üzenetére
De jónak ám!
Az én MSI 8800GTS 640MB OC-m 675/1620/2016-on megy, de így már kell neki a 80% ventifordulatszám ahhoz hogy 80fok alatt maradjon félóra Atitool-os szőröskocka forgatás után!
És nyomasd rajta a crysis-t is, mert az jócskán nyúzza a shaderegységeket, és ott is előjöhetnek esetleg hibák.
Ha az is stabil, akkor nagyon jó VGA-t fogtál ki!
-
fanti
addikt
Nézd, mindenkinek a titkos álma egy hangtalan és gyors számítógép.
De sajnos a mai erősebb hardverelemek igénylik az izmosabb hűtési megoldásokat. Pláne most, hogy nyakunkon a nyár.
Én jónak tartom a passzívan hűtött VGA vezérlőket, de számolnod kell azzal, hogy extrém GPU hőmérsékleteket fogsz mérni (akár 90-100 fokot is) pl. 1 óra crysis után.
Feltehetőleg a gigabyte is azért ad 3 év garanciát az ilyen passzív megoldású eszközeire, mert annyit ki fog bírni, de azért jó ha betartod a következőket:
-jól szellőző ház, olyan ahol ténylegesen nem benta házikóban kering a forró levegő, hanem valamilyen formában kijuttatod onnan.
-ilyen kártyát még csak próbaképpen se tuningolj!Ja, és tudod, egy jól szellőző ház nem biztos hogy kevesebb zajt kelt, mint egy szabályozható ventillátoros hűtésű VGA!
Tehát érdemes jól átgondolni a dolgot!
-
cabii
tag
Köszönöm Fanti, ez meggyőző érvhalmaz volt! Ha már itt tartunk, tudom, nem ez a topicja, de mi a véleményed a Gigabyte NX96T512HP -as kártyájáról? 9600 GT, de passzív. Mivel csendes gépet szeretnék, ezért ez nagyon megmozgatta a fantáziámat. Gondolom úgy vannak tervezve, hogy nem sülnek meg ezek a karik a passív hűtés ellenére sem?!
-
fanti
addikt
Azért jobb a 9600GT mert több rajta a memcsi, és újabb technológia. Én inkább azt vennék. Manapság már néha kevés lehet a 320MB egy VGA-n!
Még ha 640megásat vennél GTS-böl, akkor is azt mondanám, hogy 9600GT, mert sebességben kb. egyformák, de a 9600 kevesebbet zabál és kevesebbet is fűt.
-
B-L-A-C-K
titán
Szicsuztok ma jön meg az ASUS 8800GTS-em 640-es ilyenem még nem volt csak kb 5db 320-asom, mennyivel lesz ez jobb vagy nem nagyon veszem észre azt a 320mb töbletet...? Valakinek akinek van ilyen irjon már pár sort hogy milyen is.Fll hd-ban akarom használni a kártyát mert a monitorom ilyen, cryzis kivételével remélem szépen fognak menni rajta a játékok...
-
cabii
tag
Sziasztok Urak!
Láttam MSI 8800GTS OC kártyát, és nagyon megtetszett az ára. Van valami rossz tapasztalat vele? Mennyire hangos a hűtője? Érdemes venni ilyet, vagy valami márkásabbat keressek inkább? Ha az utóbbi, akkor mit ajánlanátok? 30000 alatt kéne ennek 320 megája van. elég hozzá?
Köszönöm!
Cabi -
D@ni88
addikt
hali ma tettem fel a Grid nevű játékot. 174.17es driver van fent ha jól tudom, és játék közben kikapcsol a monitor
és csak újraindulás segít. ha nem indítom újra akkor sípol 1 rövidet.
5let? -
törölt tag
válasz
Eagle16 #12628 üzenetére
Köszönöm, ismerem ezt a fajtát, de ez nem olyan, mint a gyári: 2 mm vastag, s szürke színű... vagy ezzel nem foglalkoznak, ha visszaviszem gariba a kártyát?
Még sosem volt ilyen gondom, nem tudom, hogy működik ez...
Itthon van vékony, kék gap padem, azt is azért félek rátenni, hátha kiszúrják, hogy hűtőcsere volt, s nem gariztatják. -
jones965
Modder
válasz
#72042496 #12623 üzenetére
Szia!
Én abból indultam ki, hogy mikor a HK GPU X2 blokkot szereltem rá a kártyámra, a fet-ek hűtését ellátó rézbordákat másképp kellett rászerelni.
Ebből adódóan a lehagyott memória-modulokon kívül a tápellátó áramkörök elhelyezésében különbözik a gtx-től.
Mindegyik ref kártyán a GPU-n kívül gap-padot alkalmaztak.
A leszerelt gyári hűtőn nem maradtak meg ezek a párnácskák? -
DeSanto
őstag
válasz
Makimokus1 #12619 üzenetére
Keresd itt ki melyik kell neked!
-
válasz
Makimokus1 #12619 üzenetére
Ugyanazzal amivel a hibás BIOS is rákerült, nvflash-el.
Ha lementetted az eredeti BIOS-t akkor most azt kell visszaflashelni, ha nem akkor keress egy rendes 8800GT BIOS-t mkvtech-en és azt flasheld rá. (de most mentsd le ami rajtavan, ha azzal legalább elindul a gép...) -
Hmm. Beújítottam egy Full-HD monitort és azt kell mondjam kellemeset csalódtam a 320Mb-os GTS-emben. Játszogattam 10-15 perceket néhány játékkal és mindet simán vitte 1920x1200-as felbontásban 2xAA, 16xAF mellett (COD4, Hl2:EP2, AC, NFS-PS, UT3).
Persze a Crysist el se mertem így indítani, de lehet ott se sokkal játszhatatlanabb mint 1440-ben volt.
Még mindíg jó kis kártya ez... -
Makimokus1
csendes tag
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni? Gainward Bliss 8800gt 1g vidkarimhoz szeretném az eredeti vga bios-t visszaállítani,mert kicsit félrenyúltam,és valami gyengébb kártya biosa került rá.Ezáltal csíkos a kép, meg hasonló apróságok!Milyen progival lehetne visszaállítani az alap biosra????Előre is köszönöm.... Bye
-
törölt tag
-
DEJVID
őstag
[link] gpu tovább nem bírja, shader és vram húzásnál is hibás pixelek lesznek (külön-külön húzásnál is) procival tovább nem merek menni így is igen meleg. szóval itt a vége fuss el véle
-
törölt tag
Sziasztok!
Hadd kérdezzem meg, a 640-es GTS-en gyári borda alatt van valahol gap pad, vagy mindenütt pasztázták?
A memóriákon emlékszem, hogy paszta volt, de a feszültségszabályozó részen, ill. a kártya elején, a kis IC-n paszta figyel gyárilag, vagy gap-pad?Fontos lenne tudni, mert valami megölte szegény kártyámat, vinném vissza gariba, de vizesblokkal nem hiszem, hogy elfogadják...
-
DeSanto
őstag
válasz
Core2duo6600 #12610 üzenetére
Volt egy időben mikor GPU/shader együtt emelkedett és ez bug-hoz vezetett vagy valami ilyesmihez.
Volt régen olyasmiről is szó hogy egy új bios-al tovább lehetett húzni a kártyákat.Ezért szeretném kipróbálni hogy esetleg hátha működne egy evga vagy xfx bios-al jobban mint a gyári ref bios-al.
-
DeSanto
őstag
válasz
jones965 #12608 üzenetére
Akkor nem szóltam semmit.
Egyébbként megcsináltad a bios mod-ot?
Kíváncsian várom mert az enyémben még régi bios van ahol ugyebár előfordul az hogy hiába húzom a kártyát ha jól tudom 650 felett mindenképpen kifagy.Más: Érdemes lenne nekem is lecserélni a bios-t?
Gyári ref kari.
Gondoltam beletolok egy EVGA vagy XFX bios-t -
jones965
Modder
Sziasztok !
Sli-ben hajtok 2 GTX-t annyi különbséggel, hogy az egyik alap, a másik OC változat.
Kérdés: érdemes-e flash-elni az alapot az OC bios-ával, vagy megteszi a rivatunerrel való húzás is, mert úgy tapasztaltam hogy azonos órajelen megy ez esetben a két kari.
Viszont nem hagy nyugodni a dolog, hogy a két eltérő BIOS miatt megfelelően kommunikál-e a két kártya egymással.
Az egyik BIOS Nvidiás a másik pedig BFG-tech.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest