Hirdetés
- PlayStation 5
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Diablo IV
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pigcop
csendes tag
válasz
Laraxior #10599 üzenetére
Valóban úgy működik a dolog, de az félmegoldás. Ilyen kártya + nagyfelbontású crt monitor 800x600-ban?
Az én tv-m is csak hagyományos 4:3 50 Hz crt.
Igazából kicsit árukapcsolást érzek a dologban, végy egy jó kártyát, majd mivel érdemi megoldás nincs végy hozzá egy LCD tv-t vagy monitort esetleg projektort.
-
Laraxior
titán
válasz
Pigcop #10596 üzenetére
Állíts a felbontáson! nem tudom mi a monitorod alapbeállítása,de asszem lejjebb kell venni és akkor teljes képernyőt létni fogod a TV-n. Én is próbálkoztam ilyennel,egy fél óra alatt megvolt,de nekem csak egyszerű TV-m van,nem ad szép képet,így inkább hagytam a fenébe.
-
Pigcop
csendes tag
Igen valami ilyesmi lehet a magyarázat, de azért tényleg nonszensz.
Van terv, hogy veszünk egyet, de addig még jó lenne a hagyományoson is nézni. A tvtool-on túl vagyok, de nem vezérli rendesen amin nincs mit csodálkozni, hiszen 1 éve nincs fejlesztése és a kártyát sem ismeri fel.
Sajna....
Van külső eszköz pl. avermedia, grand de hát 13-25 ezer forint egy vga-tv átalakító.
-
Sziltom
csendes tag
-
dene89
tag
hali!azt lenne a kérdésem h kártyám iszonyat meleg...nem tudom h miért de nagyon meleg,és ez nem amúgy gáz???köszi
-
Játékos
addikt
Jó estét Nektek!
Végre visszakaptam a nevemet, és behoztam ezt a párszáz hozzászólást a kedvenc topikjaimban.
Azt szeretném mondani, hogy az Ati vs. NVidia képminőség-különbség analóg monitoron észrevehető, digitálison nem valószinű! Killhates gondolata, miszerint Atiék erősebb jelet küldenek a kábeleken, ezt látszik igazolni...
Egy pár oldallal ezelőtt olvastam egy HSZ-ban, hogy a VGA nem tudja lekapcsolni a gépet túlmelegedés esetén. Nem a lófarkat...
Nekem volt egy X1950-em, ami lerúgta a tápot, mint lázas gyerek a takarót!
Béke! -
Pigcop
csendes tag
Szervusztok!
Nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog, de kénytelen vagyok ide írni, mert driveres topicot hirtelen nem találtam.
A hét elején fektettem be egy EVGA 8800 GTX-re, szoktunk itthon nézni gépről dvd-t és HD filemket, gondoltam, hogy egy 100 ropis kártyánák talán a tv out hagyományos 4:3-as CRT tv esetében sem fog teljes képernyős módban (ATI-m volt így theater módra, jelen esetben video mirrorra gondolok) gondot okozni. De nem, nem így van ez. Mint ti is tudjátok ez az opció hiányzik az új driverekből.
Szétkerestem az internetet és az alábbi regfile-t találtam egy görög fórumban, ami előcsalogatja a régi kezelőfelületet, íme:
[I]Windows Registry Editor Version 5.00
; NVIDIA Windows 2000/XP Display Coolbits file
; Copyright (c) NVIDIA Corporation. All rights reserved.[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies]
"SedonaDisable"=dword:00000001
"ContextUIPolicy"=dword:00000001
"TaskbarUIPolicy"=dword:00000001
"CplGroupUIPolicy"=dword:00000001[/I]Nekem ez újdonság volt, de minden problémát nem old meg, mert ugyan a beállítási lehetőségek előkerülnek, de sem dual, sem klón módban nekem nem jött össze a kép kirakása teljes méretben a tv-re.
No ebben kérnék némi segítséget. Köszönet
A driver forceware 169.21
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok berúháztam megint egy kis 8800gts 320-asra 3dmark03,cod2,cod,pro street-re melyik drivert ajánlanátok...
-
adibook
tag
En ezeket talatam:
G80 GTX Cpu Mem. Shader
Xfx XXX 630 2000 1350
EVGA SupC. 621 2000 1450
Msi OC 610 2000 1350
Bfg OC2 626 2000 1450
Melyik lenne a legjobb?
Tancsok? -
adibook
tag
Sziasztok!
Meg tudnatok nekem mondani hogy melyik a legnagyobb orajelekkel rendelkezo gyari OC-s G80 GTX?
-
public73
senior tag
megoldódott, nem vga gondom volt!
huh! -
old gray
addikt
Hogyan tudom Rivatunerrel szabályozni normálisan a venti sebességét?
U.is: driver-level állítgatásnál hiába állítom be a 2D módot pl. 50%-ra, a low-power és performance 3D-t pedig teszem azt 100%-ra, nem jut érvényre a beállítás. Low-level system-tweak-nél pedig van fixed, aminek semmi értelme (azt akarom, hogy 2D-ben 40-50% legyen, 3D-ben pedig hőm.-től függően 70-100%) az auto meg ugye az ami, nem enged állítani semmit.....
Tudtok megoldást?
-
public73
senior tag
sziasztok!
találkozott már valaki olyan problémaával, hogy gép bekapcskor a rendszer nem bootol, csak a kari (jelen esetben msi 8800gts) ventije 100-zal pörög?
volt már bios reset, elem kivét, kurva anyázás, szóval minden!
5let valakinek? -
Sziltom
csendes tag
Valaki azt nem tudja,hogy az Expertool progi miért nem engedi a venti szabályozását?
-
SSanyi
csendes tag
a szervizben azt mondták semmi baja mert egész nap futott a 3d mark
de az a baj hogy az nálam is müködik és nem birtam meggyözni öket hogy a hiba
ennél összetettebb. szerintük a gépem a hibás de 1. másik vga-val tökéletesen megy
2.mindent lecseréltem a gépben azóta
és a hiba az megvan ugyanugy.
szóval 100% hogy a vga. -
SSanyi
csendes tag
ablakkezelésnél,kijelölésnél, mindig lefagyott és azt irja az összes drivernél
hogy a driver nem megfelelöen programozza a hardvert. -
SSanyi
csendes tag
ütköztek az nvidia driverek a kártyával gondoltam ez majd megoldja
a hibát. Mi a véleményed a bios frissitésével megjavul. -
SSanyi
csendes tag
thank you. megprobalom tényleg köszi
-
SSanyi
csendes tag
nemtudod honnan tudok másik biost tőlteni mert csak ez van
-
SSanyi
csendes tag
a biost leellenőriztem és azt irta hogy jo nem értem miért szált el
-
SSanyi
csendes tag
nem bootol flopyrol hiába állitom be másik kártyával
-
SSanyi
csendes tag
Most egy darab vas.
-
SSanyi
csendes tag
Hogy tudom visszavarázsolni a régi bios-t
-
SSanyi
csendes tag
Help me
bios-t frissitettem a 8800gts en
kiirta hogy succes de a kártya elszált. -
törölt tag
válasz
Tuco Ramirez #10545 üzenetére
Én igen
De pont az ilyen godzilla méret miatt kezd egyre szimpibb lenni az NV ötlete, hogy ha nem használok 3D gyorsítást, az integrált VGA, vagy egy másik de sokkal kisebb fogyasztású cucc működjön, és a szörny kikapcsolható legyen. -
Joshi
titán
válasz
Stalker-2572 #10539 üzenetére
Nekem a 8800GTS előtt egy x1950xt kártyám volt, azelőtt pedig egy 6800GS, de semmilyen számottevő különbséget nem vettem észre.
Jó monitor kell és kész.
-
törölt tag
válasz
Tuco Ramirez #10542 üzenetére
Arra kiváncsi is vagyok, hogy mit tud. Az Ati oldaon, az X2 lassabb, mint két 3870 CF-ben.
Ha ez az NV részéről is fenn áll, akkor nem lesz sokkal gyorsabb egy ultránál a GX2. -
ocsesz
aktív tag
Bocsesz!!!
Most látom hogy már fennt van! -
ocsesz
aktív tag
-
Joshi
titán
Bocs az off-ért, de mythbusters leszek az ATI vs nVidia egyikképejobbamásiknál tévhitet.
-
törölt tag
-
BillBácsi
tag
válasz
Tuco Ramirez #10520 üzenetére
Hali!
Konkrét adataim nincsenek, de a Call of Juarez is szemmel láthatóan jobban és szebb képminőséggel működik. Viszont a régi jó Hunting Unl. 3-ban egy-egy pillanatnyi akadást tapasztalok.
Az Omega driverek az ATI kártyákon is jobban teljesítettek a gyáriaknál. -
old gray
addikt
válasz
Tuco Ramirez #10526 üzenetére
Lehet én voltam az első aki ezt észrevette& megemlítette, eleve kiesnek a TFT tulajok, azok akiknek nem volt ATI kártyájuk és akiknek gagyi CRT-jük van és még azok is akik lehet észrevették az ATI-hoz képest gyengébb képminőséget, de nem említették meg.
De a tény az tény (mivel saját szememmel láttam), nem tudom milyen egyedi hibára gondolsz, nem szörnyű a min. romlás, és nem azt mondom, hogy az nvidia rossz, hanem azt, hogy az ATI qrva jó hozzá képest.....
-
kovi
senior tag
válasz
old gray #10525 üzenetére
Én egy x1950 PRO-ról váltottam 8800GTS 320-ra. Nálam viszont sokkal de sokkal szebb a 2D kép, tehát élesebb, tisztább. 3D-ben egyértelműen jobb a 8800 GTS képe. De ezt egyik haverom is mondja aki Crossfire HD3870-ről tért át G92 GTS-re. Aztmondja nála is sokkal jobb a kép a Geforce-on.
Amúgy TFT-nk van, szal elképzelhető hogy CRT-n jobb az ATi. -
Anthony28
őstag
válasz
KillHates #10517 üzenetére
Tyűűű bazz....ezt nem gondoltam volna hogy ennyire kulák az NF lapok.
Ennyi pénzért mondjuk...csoda lenne ha működne.Ez a baj az új technology-val.Nincs kiforrva,sok a gyerekbetegség,nem stabil, inkompatibilis.De a reklám az megvan, arra van pénz hogy a világ 88 országába tudd hogy ez az új lap és vedd meg mert nagyot üt tuningban és egy fullos gamer alaplap!
Akkor szerencse hogy korrektek voltak eVGA-éknál...megmondták a frankót hogy ne küldd el. -
Tuco Ramirez
őstag
-
old gray
addikt
válasz
Tuco Ramirez #10524 üzenetére
Ok, nincs több kérdésem egyelőre. Kössz az infokat.
Egyébként: a képminősége kritikán aluli az X1900XTX-hez képest sajnos. Elég profi CRT-m van, hozzászoktam a tökéletes képminőséghez. Windows alatt / 2D-ben homályos / életlen a kép, mintha köd lenne a monitor előtt.
3D-ben mozgás esetén is észrevettem, bár mozgás esetén nem olyan feltűnő.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
old gray #10523 üzenetére
Amennyire tudom, a fogyasztás csak akkor csökken észrevehetően, ha nem csak alacsonyabb órajelet állítasz be, hanem kisebb feszültséget is. Ezt viszont csak a kártya BIOS-ában turkálva tudod megtenni. Ha vállalkozó szellemű vagy megpróbálhatod, de én inkább nem piszkálnám...
-
old gray
addikt
válasz
Tuco Ramirez #10522 üzenetére
Tuningolni egyelőre nem akarok, szal így semmilyen órajelet ne állítsak?
Mert az előző karimnál (X1900XTX) ATT-vel 2Dmódban belőttem 400/500MHz-re és keveset fogyasztott, alig melegedett -> magasabb élettartam.UT3-at toltam 1-2 órát, letettem asztalra és megnéztem a Rivatuner mit mutat: 68-73fok.
Átalakító: nekem csak egy van most is rákötve, rögtön áramtalanítok és teszem rá a táp egy másik ágára is a másikat.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
old gray #10521 üzenetére
- RivaTunerrel tudod szabályozni az órajeleket
- 2D-ben hagyd az alapórajelen sztem. Feljebb felesleges állítani, lejjebb viszont fagyhat a kártya, ráadásul alig fogyaszt kevesebbet
- Normális hőfok terheletlenül. Ha terhelten nem megy túl 80 fokon, az is O.K. (ha igen, tekerd feljebb a ventit)
- az átalakító mindkét Molex csatis végét rá kell kötni a tápra (azért van kettő)
-
old gray
addikt
A mai napon beszereltem az ASUS 8800GTS 320MB vga-mat, driver fel + rivatuner v2.06.
Kérdések:
- 2D / 3D módban is 513/1188/792 gpu/ shader/ mem. órajeleken fut, ezt hogyan tudom szabályozni?
- 2D módban milyen órajeleket érdemes beállítani (és hol lehet) ?
- jelenleg a rivatuner ezeket a hőm. értékeket mutatja a fent leírt órajelek mellett, terhelés nélkül (azaz windowsban): core temp.: 60fok, ambient temp.: 46-47fok. Ez elfogadható ilyen fan speed mellett: 1470RPM (fan duty cycle 60%) ?Van az a bizonyos 6pines tápcsati, aminek 2 vége van. Mind a 2 végét rá kell kötni a tápegységre?
Előre is thx a segítségeteket!
-
válasz
Anthony28 #10497 üzenetére
Pffft... Muhaha! Levették a fotóját az ASUS oldalról, mert valami gubanc van a 780-asok körül. Én elküldtem volna a deszkámat az eVGA-nak (stap-up-ba) de azt a válasz kaptam, hogy pernamentli most ne.
Ahhhh, szerintem én X48-at fogok inkább venni, inkább várok. Abban talán normálisan fognak menni a ramok is. Azzal mekkorát szívtam! Volt 4 GB-om amiből csak 2.5 GB látott a BIOS, aztán kicseréltem a gyártó által javasolt TwinX SLI!!!! memóriára, és persze azokkal sem megy! Ennyit a nFORCE-ról! -
D@ni88
addikt
na rákötöttem a cuccot az átalakítóra a pci-e csatiról... és érdekes amin eddi szarolt 675/1630/2000es órajelet vitte, vagyis nem telejsen, kipróbáltam 675/1680/2000-en, és nem volt shader hiba, csak vitte szépen hiba nélkül aztán egyszer kifagyot... akkorcsak a magból vegyek vissza?
-
BillBácsi
tag
Lefuttattam a Crysis benchmarkokat. CPU teszt átlag 41,45. GPU teszt 48,27.
-
BillBácsi
tag
válasz
Tuco Ramirez #10506 üzenetére
Igen. Persze játéktól is függ. A Crysis azokon a helyeken gyorsult ahol eddig ha nagyon figyeltem láttam egy pillanatnyi döccenést.
-
Most az infernal nevü gamet tolom nagyon kemény a garafik vele meg a hoesés stb...
Ut2007 Erre a válaszom h. Vááááááááá! Király vele fölleg a hurikános mod!
Azt h gyorsult e azt nemtudnám + mondani mert ahoz át kell irni az ini-t h. 60fpsnél följebb engedjen. (Annak + még nem jártam utána.)
Ut-ra visszatérve van értelme a karinak mert ahogy mozog minden pl: A csápos haláloszto + a többi cucc az kemény! -
BillBácsi
tag
Hali!
Javaslom minden 8800 GTS tulajdonosnak az új 169.21 Omega driver kipróbálását. A 3200-ra húzott 6750 procival és ezzel a driverrel, a 320 MB-os BFG 8800GTS OC 10150 pontot teljesített húzás nélkül a 3D06-ban. Az Nvidia driveréhez képest + 400 pont!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest