Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
félisten
Ez. Egy. PC. A. Kezedben.
Nem lesz rà semmi olyan különlegesség, mint egy konzolra, ne is vàrd. Ugyan az lesz rà, mint amit most is tudsz PC-n jàtszani. Se több, se kevesebb. (minus VR)I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Szabi®
addikt
Az kevés lesz, maga a pc-s ipar jelenleg az fps multi lövöldékkel "döcög" és a gagyibbnál gagyibb online rpg klónokkal. Gondolod hogy annyira nem bírná ki senki, hogy otthon CS GO-zhasson, hogy vesz egy ilyet, hogy a buszon is azt nyomja ? Sztem nem tart még ott a világ, ezért kellenének olyan címek, amik vonzóvá tennék ezt a terméket.
Pedig a gameboy volt a maga 80 dolláros árával akkoriban a legolcsóbb kézi konzol, de a mi helyzetünk a globális piacon akkoriban teljesen más tészta. Sajnos mi elég sok mindent nem tehettünk meg, amit a környező országok már igen.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Nem ertem, hogy erted, hogy a cimeken fog mulni? Steam. Azok a cimek. Ez tovabbra is egy sima PC, nem lesz ra semmi extra, vagy exkluziv vagy ilyesmi.
ui.: Gameboy az pont ugyanaz a kategoria "kiralysag" szempontjabol, igen. Nem is volt egyetlen osztalytarsam sem, akik annyira gazdagok lettek volna, hogy ilyesmi cuccuk legyen. Meg "999 in 1" piacos tetris se volt mindenkinek, az is jart kezrol kezre.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Szabi®
addikt
""Gondolj bele, anno valakinek lett volna ilyen a suliban, Ő lett volna az ászok ásza.""
Sztem ez majd a címeken fog múlni, anno egy gameboy-al is te voltál az "ászok ásza" pedig abban még a hardver sem volt számottevő az akkor gépekhez képest sem.
Messzebb megyek, sokkal fejlettebb kézi konzolok voltak már vele együtt párhuzamosan (Atari Lynx, GameGear, TurboExpress) mégis eltűntek a süllyesztőbe, a gameboy viszont maradt, és sok revíziót élt meg. -
opr
nagyúr
Persze, de a PC gaming erről szól. Nem hiszem, hogy bárki azt várja, hogy ezeknek is 7 év legyen az élettartama, mint a konzoloknak.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Nem csodálom, szerintem ez lesz a következő mánia."
Az a gond, hogy szerintem ez ilyen max 1-2 éves mánia lehet. Olyan gyorsan fejlődnek pl az APU-k is, hogy mondjuk egy ilyen gép, vagy pl a Valve masinája is szerintem mondjuk 2 év múlva az új játékokhoz már bőven kevés lesz.
Live-Die-Respawn
-
opr
nagyúr
válasz consono #3792 üzenetére
Ma már rengeteg játékban van kontroller támogatás PC oldalon is, így ez a része pipa, illetve rengeteget segít, hogy új AAA esetén 720p@30fps a target, nem 1440p@60-120, meg még a fölött.
-
opr
nagyúr
Dehogy lenne. Még cpu-ban sem, pláne gpu-ban, ilyen fogyasztással. Annyira nem régen van ilyen, hogy még most is csak éppenhogy lett.
-
consono
nagyúr
Hát, a Nintendo sikerét megértem a Switch-el és a Switchre optimalizált játékokkal. De. Azt még mindig nem látom, hogy a PC-s, optimalizálatlan, bika hardverre tervezett, egeret és billentyűzetet igénylő játékok hogyan fognak élvezhetően futni egy kézi konzolon...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
_drk
addikt
Ilyen hardver már jó ideje lenne, azért a Switch is van már pár éves. 4-5000res akkuk is vannak már régen.
Inkább az a lényeg, hogy a Switch milyen sikeres lett! Pedig azt is temették, pont a gyenge hardvere miatt.
Aztán most kiderült, hogy a grafika a nagy többséget nem érdekli, a mobilgaming meg ugyan ott van mint 10 éve, tehát nyílt a piac, egyetlen résztvevővel akik elég érdekesen állnak sok mindenhez. -
opr
nagyúr
Nem csodálom, szerintem ez lesz a következő mánia. Végre létezik olyan hw, ami ki tudja préselni magából az új játékokat is élvezhető módon 720p mellett úgy, hogy nem kell 2kg akku mellé pár óra játékhoz, nem csodálom, hogy cuppan a nép ráfele, mintha muszáj lenne.
Gondolj bele, anno valakinek lett volna ilyen a suliban, Ő lett volna az ászok ásza.Amúgy ebben szvsz akkor lesz igazán nagy áttörés, amikor emészthető szintre esik a ddr5 ára, és megjelennek az azzal összepattintott apu-k, új generációs gpu-val. Az hatalmasat szólhat 1-2 év múlva (amellett, hogy szerintem már a steam index is nagyon faja, nekem legalábbis nagyon bejön).
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Wesder
félisten
Ilyen, ha a topikból kitíltanak valakit, vagy ha a napi hozzàszólàsa korlàtozva van, vagy ha a PH!-ról van kitíltva. A korlàtozàst, meg a végleges tíltàs làtszik a profil adatlapon, a topikból való kitíltàs nem.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Szabi®
addikt
válasz Carlos Padre #3776 üzenetére
Mitől lett ilyen "fakó" az avatárod
-
NyMRooD
őstag
Szerintem úgy érti, hogy stuiókra mennek nem kiadókra ami x studióval járna.
#3780 Carlos Padre olvastad már a topik nevét?
[ Szerkesztve ]
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Wesder
félisten
válasz Carlos Padre #3776 üzenetére
Igen, a Microsoftnàl pedig csukott szemmel darts tàblàra dobàlva vàlasztanak stúdiót.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Wesder
félisten
Ugye Sony-nàl azt mondtàk a Bethesda felvàsàrlàsra hogy ők nem versengenek a Microsofttal ezügyben, de azért idén vettek 5 stúdiót.
-
Carlos Padre
veterán
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
opr
nagyúr
válasz zozika84 #3767 üzenetére
Én is gondolkodtam már a dolgon, csak az a baj, hogy ami engem onnan érdekel, az annak a Link gyereknek a kalandjai meg a mario kart, és ennyi. Ennyiért meg egyszerűen nem tudom megindokolni a dolgot, annyit azért nem ér ez a két játék.
-
consono
nagyúr
-
-
opr
nagyúr
válasz consono #3762 üzenetére
Mondjuk ez erteheto, a Mario Kart-ot En se adnam el, az tipikusan az a jatek, ami ele 5 evvel kesobb is fun leulni negyen es csapatni egy csaladi/barati derbyt.
-
consono
nagyúr
Pörög eléggé a használtpiac, elég csak itt a hardveraprót megnézni. Mondjuk tény, hogy nálunk is megmaradt az Odyssey, Smash, Mario Kart trió, azokat nem hagyják a gyerekek, rendszeresen előkerülnek.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Catman
aktív tag
A gyerekek nagyon hamar megtanulnak kezelni bármit. 7 éves lányom Horizon Zero Dawn-nal játszik éppen (dínó rajongó ), meg a bátyjával Rocket League-ezni szoktak. Ráadásul nagyon kis növésű, és simán tudja kezelni a kontrollert...
Lehet, hogy nintendo-n több a kifejezetten gyerekeknek való játék, de szerintem PS-en is elég sok van. Box-szal nincs tapasztalatom.
-
opr
nagyúr
Ha van aktívan pörgő használtpiac, akkor igen. Kérdés, hogy van-e. Illetve ez felnőttként egyszerű, a gyerekek nagyon máshogy gondolkodnak. Gyerekek nem szokták szeretni eladni a régi játékokat, mert lehet még egyszer újra előveszik.
-
addikt
Attól függ milyen típusok a gyerkőcök.
Én például olyan típus vagyok, hogy egyszerre több játékkal tolom, mert nagyon kell a változatosság. Simán van, hogy 8-10 játék is megy egymást váltogatva.
Innen nézve pedig a számomra elérhető játékok száma/minősége mellett a tárhely sem feltétlenül utolsó szempont.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
opr
nagyúr
válasz Galahed #3756 üzenetére
A switch tenyleg nyero, csak mielott megveszed, merlegelj, mert ott nem nagyon vannak akciok meg hasznalt piac is alig. Mocsok dragak a jatekok meg evekkel kesobb is, plane a nintendo cimek. Zelda pl mai napig 20k korul megy, pedig mar nem egy mai cim. En ezert hagytam ki a switch-et, egyszeruen annyit kene kolteni jatekra, hogy az mar nekem boven a fajdalomkuszobon tul van. Azt meg gondolom nem akarod, hogy evekig csak az az 1-2 jatek legyen.
Masik oldalrol nezve viszont sok egy kijelzon, egy geppel ket emberes kis egyszeru de (plane gyerekeknek) zsenialis jatek van ra."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nagyúr
válasz Galahed #3754 üzenetére
6 évesek? Na akkor egyértelműen a Nintendo Switch kell neked! 100% gyerekbarát konzol, igazi minőségi címekkel. A kontroller gyerek méretben is használható és tényleg rengeteg rajzfilmszerű, erőszak nélküli, kooperatív játék van rá. Egy percig nem gondolkodnék, én ezt venném a gyerekeimnek.
"Zidoo media playeren futó ős-androiddal próbálkoztunk"
Na ehhez képest a Switch űrtechnika.Fűzöm asszonyt, hogy vegyünk egyet mi is, 4 éves lesz a kislányom, lassan ideje bevonni a gémerkedésbe
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
Szia!
Ikrek, lassan 6 évesek - fiú-lány.
Eddig egy Zidoo media playeren futó ős-androiddal próbálkoztunk, de ez nem a legstabilabb , sokszor lefagy játék alatt. (nem erre való)Ezért gondoltam, egy komolyabb konzolra, ami időt állóbb megoldás lehet.
A Nintendót nem ismerem, utánanézek.Köszönöm mindenkinek aki válaszolt
-
opr
nagyúr
válasz balazs025 #3751 üzenetére
Oh, ertem. Vegulis jogos, akar ez is elofordulhat. Elobb utobb ugyis eszreveszi Magyarorszagot is a PS, hogy mi az a fura folt a terkepen. Addig meg marad a trukkozes.
-
-
consono
nagyúr
Ezzel egyetértek. Ráadásul vannak abszolút értékben is jó játékok Switchen, amik máshol nem elérhetőek. Plusz még, hogy helyből ott a két kontroller is Ja, meg most csökkentették az árát is. Ellenben nagy akciók a 1st party címekre nem nagyon vannak, de pörög a használt piac.
-
opr
nagyúr
válasz l.skywalker #3746 üzenetére
Az elég király, de most ez hogy jött ide?
-
l.skywalker
félisten
Az Xbox-nak az MS store révén elég sok európai direkt értékesítési felülete van és mindig lehet rendelni a német store-ból, szállítási díj nélkül ráadásul a magyar ÁFA különbözetet sem rakják rá. Csak egy német számlázási cím kell.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
opr
nagyúr
válasz consono #3744 üzenetére
Magyarországnál sokkal nagyobb szereplők is kimaradnak még az elején. Norvégia, Ausztria, Spanyolország csak így hirtelen, tehát 1000%,hogy ez nem végleges lista. Teljesen kizárt, hogy ha bejön a koncepció, ilyen nagy piacokat hagyjanak parlagon.
Mondjuk szvsz Magyarországra akkor se lesz, max nagyon sokára, egyszerűen annyira pici piac, ráadásul ezt tetézve még a régióban az egyetlen, ahol a PS a gyengébb, nem csoda, hogy kb semmi figyelmet nem kap.
-
consono
nagyúr
válasz Carlos Padre #3742 üzenetére
Ezek szerint mi ebből is kimaradunk...
-
Wesder
félisten
válasz Carlos Padre #3742 üzenetére
Nem mondtàl semmi újat.
-
opr
nagyúr
válasz Galahed #3740 üzenetére
Talán PS-re több gyerek kompatibilis játék van. Astro, sackboy kb összes, frantics, ratchet and clank, meg a franc tudja még mennyi, ami nagyon minőségi, gyerek kompatibilis ex cím.
-
Galahed
senior tag
Szervusztok.
Jön a karácsony, szeretnék beruházni egy XBOX X-re vagy PS5-re. Két kisgyerek részére melyik lenne jobb választás, vagy ez teljesen mindegy, ha csak őket nézzük?
(Persze nekem se lenne rossz lövöldözni, vagy repkedni, de inkább a gyerekek érdekeit tartanám szem elött a választásnál, bár jómagam az XBOX felé hajlok a Flight Szimulátor miatt.
Én már régen kiszálltam a konzolok világából, kb 6 éve megváltam a PS3-tól is, igy nem ismerem a konzolok világát.)Köszönöm előre is a tanácsot.
-
Wesder
félisten
Netflix has acquired Night School Studio (Oxenfree, Afterparty)
Itt a vilàgvége.
-
_drk
addikt
Na most saját magamnak fogok ellen mondani!
Most is rengeteg játék nem jelenik meg(új heroes, új max payne, új Half Life stb) , a többire várunk éveket meg csúztatnak meg COVID van meg el se kezdik(TES6)
Ami megjelenik meg sz*r lásd mass effect.Közben meg állandóan annyi játék van hogy sose éred be magad. Túl sok a játék!
Ha el kezdenék JRPG-zni felzárkózással kezdve, 10 évig jó lenne még a PS4em például.Tehát itt van két probléma teljesen egymásnak ütközve és teljesen valid mind a kettő.
-
opr
nagyúr
Hasonlo utat jartam vegig, csak picit mas jatekokkal.
Vartam egy jo quake folytatast, nem jott. Egy jo UT folytatast a 2004 utan, nem jott. Egy par jo C&C folytatast, nem jott. AoE folytatast, nem jott (ok, most jon, meglatjuk milyen lesz). Egy jo Empire Earth folytatast, vagy legalabb melto utodott, nem lett. SC2 olyan lett, amilyen, szamomra nem hozta azt, amit akartam, nagyon nem. Vartam egy ertelmes Mass Effect folytatast, vagy hogy legalabb b@sszanak mar valamit az univerzummal ertelmesen, ha mar ott van es faszan ki van talalva, finoman fogalmazva nem lett.Es ezt a sort boven lehetne folytatni. Aztan emiatt nem is bovitettem a gepet, mert minek, nem jott semmi. Plusz kozben megtortent az elet, nekem is gyerek lett, egyre tobb haver koltozott ilyen-olyan idozonakba, hazasodott, gyereke lett, stb, szoval eljutottunk oda, hogy mar a regi jatekokkal se igazan volt kivel jatszani, elmaradoztak a LAN partyk, stb.
Aztan vegul ugy dontottem, hogy nem szopatom magam tovabb, nezzuk meg, mit kapok a konzoltol. Rohadtul nem tudtam, melyikkel mi van, elotte nem is kovettem a konzolokat, abszolut nem erdekelt. Aztan PS lett, munka miatt, meg mert akkori lakotars PS-es volt, plusz az ottani exek jobban tetszettek, box oldalrol csak a halo hianyzik nekem a prevgen felhozatalbol, amirol tudok (aztan elobb utobb ugyis lesz egy box is, lehet raebredek, hogy van ott meg mas is boven ami hianyzik, csak nem is tudtam rola).
Hat basszus, enyhen szolva nem bantam meg. Igy, hogy a fenti korulmenyek miatt a hardcore pixel/szazadmasodpercvadasz izzaszto multik haverokkal amugy is megszuntek, nem hianyzik a PC gaming, mert ha lenne is mit, ugyse lenne kivel. Viszont ami elmenyeket kaptam konzol oldalon, hat azok olyanok, hogy a bokam lefosom. Ok, szinte mind singleplayer jatek, de olyan jol megirt tortenetek, karakterek, vilagok, meg minden, hogy ~gamert csinalt meg a finoman fogalmazva szkeptikus asszonybol is.Vegul persze szakma/melo/hobbi miatt lett bovitve gep is, de mar abszolut nem olyan szemmel nezve, hogy azon jatszani fogok. Lehet rajta jatszani is, persze, de jatekot nezve azonos penzbol azonos idoszakban ezerszer jobbat is vehettem volna azonos penzbol.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Én 25 évig voltam pc-n, és azt láttam, hogy megveheted a hardvereket 3-4 évente és semmi pluszt nem kaptam. Gépépítős korszakomban elég sokszor néztem irigy szemmel egy-egy megjelenő konzol exkluzívra. Nálam a pc kora a 90-es évek közepe, kétezres évek eleje, és olyan 2007/2010 volt. Vártam egy jó Medal of Honor folytatást nem jött, a Turok játékokat kukázták, a System Shock soha nem kapott folytatást, a Bisohock szintén elakadt 2013-ban, a Star Wars 1313-at törölték,a Serious Sam-ek pedig olyan lettek, amilyenek, a Duke Nukem Forever szánalmasan silány lett, Half Life ? Jah megszünt.... Aztán úgy voltam vele, hogy nekem a pc, mint platform már nem szórakoztató.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
moba, rts, komolyabb fps, sok indie csak PC-n van. Pl among us is ilyen, meg mindig nem jott ki konzolra, pedig sokan varjak.
Ha valakinek foleg ezek jelentik a gaming-et, akkor neki nem valo a konzol. Mondjuk az arak miatt siman lehet, hogy valtani fog, aztan megszeret mast, mert boven van mit, de hidd el, hogy hianyozni fog neki a hardcore, competitive fps, meg az rts, meg ha olyan, a moba is.Nekem is hianyzik a mai napig, pedig azert mar jo regota konzolozok.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Hát, a két konzolon sok játékkal tud játszani, egy VGA-t meg maximum nézegthet, ha mellé nem tesz még ~200k-t gépre
Szerintem amúgy a két konzol helyett egy is bőven elég az újakból, pár hét várakozással mindegyik elérhető már a legtöbbször. Anyagilag jobban megéri a konzolos játék, főleg ha nem nézzük a warezt, mint a PC, ezzel nehéz vitatkozni...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Szabi®
addikt
Azért jelenleg ami pc-n van jó az vagy azért készülhetett el, mert vannak konzolok, vagy konzolról került pc-re, vagy valami ős rts 14 év utáni folytatása. Persze vannak only pc gémek, takaríthatsz benzinkutat, lehetsz vámos, söprögethetsz vasútállomást stb. stb. bár ezen játékok inkább a trash műfaját képviselik. Már a Witcher 3-at sem csinálták volna meg, a konzolok nélkül. Biztos van pc-n is meghatározó és minőségi játék, de elenyésző. Évekre lebontva, meg ott sem jobb a helyzet. Hacsak nem valaki 2005-óta kizárólag wowozik ...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mondjuk a konzoloknak meg van az az előnye, hogy egy teljes generációt végig lehet vinni az első modellel is. Akár tovább is. Tehát nem csak az a lényeg, hogy most mennyit költesz rá.
Persze ott is lesznek kompromisszumok, de én is például inkább az idővel küzdök, mint a pénzzel. Azért nem veszek például PS5 -öt.
Viszont van aki mindkét oldalon talál számára fontos játékot, és még ideje is van rá...akkor lehet jobban megéri kéket és zöldet is venni.
Meg nyilván attól is függ, hogy ki milyen játékokat szeret. Akinek például az összes szabadidejét "megöli" a WoW, az nagy valószínűséggel nem vesz 2 (3) konzolt a PC mellé.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
opr
nagyúr
Konzolnal azert van ra esely boven, ma mar egy-egy drop neha orakig kitart (es nem csak Magyarorszagon), ha igy folytatjuk, kb egy honap es eljutunk oda, hogy leemeled a polcrol. Mondjuk akkor meg a karacsonyi idoszak kezdodik, szoval joesellyej ujra elfogy az osszes, de ez ilyen.
Annak, ha meghalna a PC-s jatekipar szerintem 30-as IQ felett senki nem orulne (alatta meg ugyis a szobatisztasaggal kuszkodik ). Plane, hogy picike, par emberes, kiado nelkuli indie jatekfejlesztokent ket eselyed van: a PC meg a telefon. Utobbi nehezebb, lassabb, nagyobb szivas, fregmentalt es borzalmas, raadasul 99%, hogy eltunsz a sok domping szar kozott. Konzolra kiadni valamit partnerseg meg kiado nelkul meg annyi penzbe kerul, hogy nagyon kevesen tudjak megfinanszirozni (mondjuk van erre ilyen tamogatos/partnerprogram sony es ms oldalon is, csak oda meg bekerulni nem trivialis).
Amugy biztos vagyok benne, hogy elobb-utobb helyreall a dolog, de jelenleg a PC meg az alig kaphato konzolokkal sem versenykepes, ha csak jatekrol beszelunk. Ha valakinek amugy is kene eros gep munkahoz az mas kerdes, ott a konzol a luxuskiadas, mindegy mennyi a PC.
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
Most volt ecsetelve hogy konzol se kapható. Nagyon VGA se. (amúgy vannak csak keresni/vadászni kell, ennél vannak jóval jobb árak is időszakosan, ahogy a konzolosok is jönnek a boltokba.)
Nincs mivel játszani!!!
De ha ez lesz az általános akkor a PC gaming meg hal és lehet majd itt örömködni!
Csak 4-5 éve ugyan ez volt, akkor is helyre állt.
Most kolega elköltött 2 konzolra 400at, egyiken van gamepass a másikon meg Kena jelenleg. Ő teljesen jól döntött, de aki annyit költ VGA-ra, már hülye. -
-
Vertigo
aktív tag
válasz consono #3713 üzenetére
<p>Koszi szepen!</p>
<p>(haver xboxol, akkor egyelore +1 oda...)</p>Dr. Venkman
Koszi, de ugy latom egyre szukul a perspektiva ebben a platformban (arkepzes, x86 vs. arm)
OK, ertem a viccet, a 486DX2-be, azert ha a kvarcot kikototted es megcsinaltad potmeterrel allithatora a frekit, volt ami a 66 helyett, 100 fole is ment, ugy meg azert szorongatta a 90es penyakatopr:
Koszi neked is az SL megy telon, nem tema, wc-re pont eleg...
Atnyalazom a jatek listat, meg parszo atkeredzkedek haverhoz, hogy szokjamMegegyszer, koszi mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Ezen En is nagyot neztem. Melyik is az az uj VGA jelenleg PC oldalon, ami ugyanazt a szintet hozza, mint a PS5/XSX? 3070? Mennyibe is kerul ujonnan? Mert a tippem az, hogy kb annyiba, mint a ket lemezes konzol egyutt. Es akkor meg amelle azert kell mas is.
szerk: Gyorsan megneztem arukereson, 400k alatt nincs 3070, a valos ara sokszor kozelebb van az 500k-hoz. Es ez meg csak a VGA. Mire lesz kore egy rendes gep is, boven a 7-800k koruli kategoriarol beszelgetunk. Ez abszolut abnormalis, ennyit egyszeruen nem er. Meg nekem sem, pedig nagyon kene egy uj vga most, hogy be kene jonnie az eletembe az UE5-nek meg mellette ML-el szorakozok. Jelenleg inkabb afele tendalok, hogy probalom ravezetni a ceget, hogy Ok amugy nagyon szeretnek, ha nekem lenne itthon egy TR+3090 gep. Annyira nagyon szeretnek, hogy szeretnek kifizetni. Aztan remelem bejon, mert sajat zsebbol nincs az az isten.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
""Azért ha csóróság van ne a PC-t szidjuk már és vegyünk 2 konzolt ami szinte ugyan az jelenleg. ""
Hogy mi van ? Az nvidia jelenleg 350%-os profittal dolgozik ....Milyen két gépet raksz össze ? jah amit a használt piacról turkálunk össze ? Valami szénné hajtott, 6 éves vga-val ?
Te sem veheted ezt komolyan . -
opr
nagyúr
válasz Vertigo #3708 üzenetére
Ezzel a listaval az a hatalmas problema, hogy nagyon hasonlit arra, ami anno nekem volt a listam.
Szoval:
- "Tradicionalis" fps-ek, mint UT, Q3 konzolon nincsenek. CoD van, de az nagyon nem ugyanaz a szint, mint egy Q3/UT.
- RTS konzolokra nincs.
- Autos jatekok vannak, raadasul mindket oldalon, es eleg jok. Egyreszt vannak a rally jatekok, multiplatform, f1 jatekok szinten, illetve box oldalon forza, ps oldalon meg ott a gt. Ez utobbi ket nagyon mas stilus, neked kell tudni, melyik jon be jobban.
- raid: SL amennyire tudom, ez csak PC es telefon, nincs egyik konzolon sem.Cserebe van rengeteg mas jatek, amik szinten nagyon jok, csak... Egyik se moba, rts, vagy tradicionalis fps.
Amugy konzol valasztasnal ket iskola van:
a) Nezd meg, melyiknek milyen exkluziv cimei vannak/jonnek, dontsd el azok tetszenek-e, ha igen, donts ez alapjan
b) Olyat vegyel, ami a haverjaidnak is vanHa van a kettonek metszete, akkor jackpot, nyertel. Ha nincs, akkor meg eldontod, melyik kezedbe harapsz, esetleg lesz mindketto.
A helyedben most lehet azt csinalnam, hogy vennek fillerekert egy hasznalt prevgent (xone/ps4) kiprobalni a jatekokat, a rendszert, stb, aztan amelyik szimpatikusabb, abbol kesobb levadaszni egy nextgent, amit most vettel, azt meg kb buko nelkul eladod, a menteseket meg ugyis tudod vinni magaddal.[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
Most jelent meg a konzol, amíg amott válság van.
Ps4 pro is van médiában 140ért. Azt is vedd ide akkor...
Én meg 2 gépet össze rakok 200ból. Egyiken Anno-zok, a másikon meg mehet a Heroes!
Azért ha csóróság van ne a PC-t szidjuk már és vegyünk 2 konzolt ami szinte ugyan az jelenleg. Kicsit paradox nekem.
Ha jövőre megveszem a PS-t és 3-4 múlva se áll helyre a vidkari biznisz lehet veszek én is inkább egy Series Xet, de ez 5 éves távlat.
Ha meg van pénz lóvéra, ne ezt hozzuk már fel.MADVE: ennyi, +1
A hardcore múltról ne is beszéljünk. Mobák, CS, WoW.
D2R irányítás is rettenet konzolon...[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
-
Szabi®
addikt
válasz balazs025 #3715 üzenetére
Az RDR2 az más tészta, azt még 20 év múlva is kiadják újra csomagolva majdnem teljes áron konzolokra. Gtav-öt már 8 éve vesszük/vehetjük. Lassan mosógépre is kiadják ... Ezek fejős tehenek, és a Rockstarnak nincs túl sok címe. Amolyan kedvcsinálónak kerül be néha ide-oda.
-
NyMRooD
őstag
Nem tudom pontosan mert nincs előfizetésem, de aminél nem mondanak kikerülési dátumot az bent marad véglegesen.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Wesder
félisten
Jó persze, de ezt is csak most kezdte el a Sony, eddig (jobban mondva a Spiderman elött) minden permanens volt. A GoW is visszakerült véglegesre. Gondoltam is rà hogy kap még egy esélyt.
-
Wesder
félisten
Fura egyébként hogy PSNow-ba "véglegesen" kerülnek be jàtékok, míg ugye Passban pedig forgatjàk őket. Mondjuk mint ha lett volna olyan kijelentése a Microsoftnak hogy ők ezt alapból így tervezték.
Gondolom olcsóbb is mint a permanens liszensz, meg a kisebb alkotàsok talàn így nem vesznek el, bàr màr így is 300+ felett van a Passos jàtékok szàma, miközben a marketing még mindig 100+-t emleget. Now meg talàn 900-1000 között jàrhat, viszont jó lenne ha màr bővítenék az orszàgokat.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
consono
nagyúr
válasz Vertigo #3708 üzenetére
Hát, nem egyszerű, azért ezek nem mai játékok Demo nincs minden játékból, sőt, egyre kevesebb, de mindegyik platformon van azért. Ha haverokkal a neten akarsz játszani, akkor olyant vegyél, amilyen a haveroknak is van, mert nem evidens, hogy platformok között megy a multi (vagy hogy konzolosként a PC-sekkel tudsz együtt játszani)...
-
Wesder
félisten
A D.E. pont most jön konzolra. A többi meg kb szóra sem érdemes + az Alyxhez dràgàbb gép kell, mint a két konzol együtt. Nem lennék meglepődve egyébként ha PSVR2-re jönne majd az Alyx.
-
Szabi®
addikt
Számszerűsítve a ps4 adott a gamereknek 3310 játékot, a 110 ezer forintos árával.
""Még PC-n rengeteg az exkluzív még mindig. ""
Melyik évre gondolsz ? Tessék ez a 2020-as pc-s exkl. (és ezek a jobbak)
A tavalyi hó meg már elolvadt ....Most 110-ért kapsz 5 éves videokártyát (gtx1050ti) -
zozika84
őstag
-
Vertigo
aktív tag
Sziasztok,
azt tervezem, szepen fokozatosan leepitem a PC-met, mac mini (munka) + konzol (jatek) eszkozokre, de mivel naivan beballagva a MM-ba azzal szembesultem, hogy az nem ugy van, hogy bemegyek es kiprobalom mindketto opciot (PS5, XBOX SX), aztan amelyik tetszik atolelem es kezenfogva hazakiserem, igy itt kerdezoskodnek...
Ahogy nezem a HW, hozzavetolegesen eleg hasonlo.
Amikkel korabban jatszottam (nem rohogni! ):
- wc3
- sc1-2
- cod
- cs
- ut
- quake
- stunts
- f1gp2 (monza csukott szemmel, dupla sebesseggel)
- sega rally (ez sulyozott, mert kurvajo)
- metin
- aionJelenleg:
- raid: SLInkabb olyan jatekokat preferalok ami ele le tudok ulni fel-1 orat es akar haverokkal neten, vagy csak szimplan az online kozosseggel lehet tolni, illetve jo lenne ha lenne lemez benne (hatha van 1-2 jatek a hasznaltpiacrol megtetszik).
Az erdekelne meg, hogy mukodik e az, hogy online storba a jatekokat vasarlas elott ki lehessen probalni?
Szoval a kerdes az, hogy melyik?
-
l.skywalker
félisten
Én a PS5/SeriesX megjelenésekor vettem PC-t, 200-ért használtan.. Semmi nagy faxni. 1080Ti. Ha az azóta eltelt egy évet néztem utána, nem volt olyan játék amit ne tudtam volna min. 4K/60-ban futtatni a legjobb beállításokkal, csak a CP2077. Azóta az árak mondjuk durván elszálltak a használt VGA fronton is, de a konzolok igazi erejét kihasználó játékok sem jelentek még meg. De az tény, hogy most 200 egy használt jobb VGA csak magában.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Wesder
félisten
Ezek engem pont nem mozgatnak, mint PC érv, de ez én vagyok. Màsnak persze lehet hogy fontosak. Az irodai programokat ne vegyük ide, mert ilyenkor a PC-t kifejezetten csak jàtékos oldalról hasonlítjuk konzolhoz. Mondjuk ha nagyon akarom, akkor a böngészős office boxon is megy az új Edge-dzsel.
-
NyMRooD
őstag
Most akkor fontosnak tartod a BC-t vagy kellenek a fenének a régijátékok? (egyébként igazad van, a probléma tényleg az, hogy 200k-ból csak egy alap van, az emulátorok meg warez meg tényleg kell a fenének, de azért régijátékok, stragia játékok és egyéb pc ex címek egész jók)
-
Madwe
nagyúr
Mmorpgk, rtsek, grand strategyk (bár stellaris már kijött konzolra s elvileg victoria 3 is jönni fog makd paradoxtól) rengeteg indie cím egyedi játékmenettel (igen, sok indie van konzolra, de van ami műfaja miatt nem tud/nem fog jönni) + gondolom van akinek előny a nemmondjukkiwarez s pl az h van rá office meg egyéb program.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Na itt kezdődik a probléma hogy "200ból lehet egy alapot csinàlni."
Közben meg olyan sokkal többet nem ad. Mi az ami PC ex? RTS, meg emuk, meg régi jàtékok? Kell a fenének.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
pzstm
titán
konkrétan elnézést de 200k-ból ami PC-t összeraksz, és melléraksz egy Series X-et......kb körberöhögi kétszer. mostani árakkal lehet háromszor.
Aki teheti annak egyértelműen legjobb választás a Series X és a PS5 egymás mellett. Döbbenet mennyire jól elvannak egymással, sőt Xbox-ot nyugodtan lehet Sony TV-re is kötni
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest