Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
Here's a rundown of each one's launch pricing:
Titan RTX—$2,499Titan V—$2,999Titan Xp—$1,199Titan X (Pascal)—$1,199GTX Titan X (Maxwell)—$999GTX Titan X—$999GTX Titan Z (dual GPU)—$2,999GTX Titan Black—$999
Ezt így hirtelen google keresés.
xx90 az olyan mint a Titan.
Ügye anno az x80-as volt a csúcs, erre még jött a x80 Ti. De közben meg variálnak, hogy a xx90 a csúcs, de 1 év után meg lesz azért Titán is. Meg nem lesz 4090 Ti, aztán még is és még kap egy Titan-t is A lényeg, hogy ezzel lehet izmozni milyen erős és milyen drága.
Az Nvidia meg annyi pénzt szed le erről amennyit csak tud!Egyébként egy 1660-3080-as kártyával felbontás is FPS függvényében boldogan elvagy.
DE minden sokkal drágább lett az évek alatt.
PS4PRO-t 2018-ban, 108 ezerért vettem. Most a PS5 indult 190-ről, most már 250k.
Csúcs telók is megálltak egy időre 250 ezer körül, erre ma már 5-600 ezer.
Kis autók voltak 2-3 millióért, most 6-7-nél kezdődnek.
Na most, hogy a 200 ezres kártya, ami még nem is valós mert a 1080 Ti volt 250 ezer és később a 2080 Ti már 4-500 ezer között mozgott már nem lepődtem meg.
Azóta meg a bánya szétgányolta az egészet úgy hogy kelleni fog 1 év mire realizálódnak az árak, ha egyáltalán fog is valami ebben a világban realizálódni! -
addikt
Nekem a 386-486-5x86-6x86 jelentette a "régen" -t.
Akkoriban sem volt olcsó gépet építeni, de mondjuk mi el is voltunk maradva nemzetközi viszonylatban nézve. Főleg a 90 -es évekig. Pl. Windows 3 -as széria is sokáig ment még irodai gépeken. Nem beszélve a DOS -ról.
Szerk.:
Jah meg volt anno Voodoo VGA -m is. 3dfx nagy király volt régebben.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz Bad Pritt #5982 üzenetére
Plusz abban az időben nem egy olyan játék volt, ami nem csak más konzolra, de Windows -ra sem jelent meg. Így akkoriban volt pár ténylegesen exkluzív tartalom.
Nem csak saját gyártású terméknél, mert többek között a Capcom is csinált nekik ilyen jellegű játékokat.
Meg persze volt olyan is, ami például Windows mellett Dreamcast -ra is kijött, de PS -re nem.
Én mondjuk nagyon csípem azt a generációt, mert akkoriban még jó áron lehetett kapni olyan eszközöket, ami mindkét márkával működött. Pl. kormány.
Szerk.:
Meg szerintem a kontrollerek már az Xbox Classic generációban is királyok voltak.Nekem valahogy a PS5 előtti Sony kontrollerek sosem jöttek be igazán. Illetve a PS4 -es már elfogadható, tehát inkább ott volt számomra pozitív változás.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Nem értem egyébként hogy a Microsoftnak miért nincs még egy xCloud előfizetése, mondjuk havi 5$-ért.
Ugye aki csak felhőzni akar, (biztos van ilyen) az jelenleg kénytelen Ultimate-re előfizetni.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
-
Bad Pritt
félisten
-
addikt
-
.LnB
titán
-
_drk
addikt
Ez az új csúcs vas. Olyan mint régen a Titanium ami akkor is egy milla volt.
De most az Nvidia direkt túl árazta, hogy a 30xx széria felett legyen.
Azt a réteget a ügyebár a bányák bezárásával a használt piac elértékteleníti.
Jó nagyot akarnak nyerészkedni, mert közben kiderült hogy ezekért a kártyákért bármennyit megadnak. Erre jön még az infláció globálisan, utána meg a jó magyar ft. -
Bad Pritt
félisten
Nézd a jó oldalát, te kis telhetetlen, viszonteladótól rendelhető állapotban van és ha kikapcsolják a fűtést, akkor csak köré kell ültetni a családot. Amekkora cula köré fér a nagyi, unokatesó, meg talán még a szomszédok is.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
Minden volt arra az Xboxra, mi szem szájnak ingere, elképesztő pénzeket öntött a MS a projektbe, több helyen is 4 milliárdos veszteséget írnak hozzá. Legszebb rpg náluk volt (Jade Empire), legjobb fps (Halo 2), legszebb autós játék (Project Gotham Racing) és teleszórták olyan exkluzívokkal, amikkel inkább a PC-s közönséget célozták, pl. a BioWare Xbox exkluzív rpg-i meg ugye az, hogy náluk volt először értelmesen összerakott, narratív fps, a GoldenEye egy játszhatatlan őskövületnek tűnt a Halo mellett.
-
.LnB
titán
Bad Pritt. Múltkor szóba került ez a PC Master race-es múltam. Na, ma olvasgatom a fórumot, ahol szembe jött velem, hogy az új Nvidia VGA milyen jól teljesít AC Valhallában. 145 fps Ultrán, nagy felbontásban...
És akkor mutatnám, hogy milyen VGA-ról van szó: [link]
Én nem is tudom, hogy mi itt a jó reakció. A röhögés? Vagy a szörnyülködés?[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bad Pritt
félisten
válasz negyven2 #5975 üzenetére
Általában az első konzol megjelenésével számolják a konzolgenerációkat, meg akkoriban többet számított egy-két év is (volt rájuk játék ugye ). Mondjuk az így utólag látjuk, hogy jó döntés volt, hogy rövidre szabták az életciklusát és inkább leírták veszteségnek.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
.LnB
titán
Az lenne az egyetlen, és legtökéletesebb út. Ha a Call of Duty önálló ökoszisztémává nőni ki magát. Függetlenül a Microsoft-tól és a Sony-tól. És kiadnának egy külön konzolt, amin csak a Call of Duty-k futnának.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #5973 üzenetére
Ha Japán megjelenések alapján nézzük, akkor valamilyen szinten igaz, hogy generáció közepén léptek be, hiszen a Dreamcast 98 novemberében (3 évvel az Xbox elött) jött ki (US-ban 99 szeptember). Viszont mire kijött az Xbox addigra a Sega már fél éve kiszállt a konzolpiacból!. A PS2 japánban 2000 márciusában (USA-EU október november vége) jelent meg, míg a GameCube csak két hónappal az Xbox elött jött ki japánban (USA-ban 3 nappal később). Vagyis igazából nem akkora előnnyel indult a másik két említésre méltó konkurencia (ráadásul a 7. generációban mind a Sony, mind a Nintendo egy évvel később jött ki az új konzollal).
De ahogy írod is a 2000-2001-es időszakban ez a másfél év is sokat számított (igazából itt a Sony-t a PS1 sikere hajtotta főleg... meg aztán a GTA III 2001-es októberi megjelenése).
Szabi®: De a legnagyobb sikerét azért csak Halo és a Halo 2-vel érték el (ez utóbbit minden 3. Xbox tulaj megvette, de az elsőből is elment 5 millió!).
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Szabi®
addikt
válasz Bad Pritt #5973 üzenetére
Igen, de azt is nézd hogy azt az 50 milliót milyen ip-kkel ellátott konzoltól várták. Azért a Classic box kapott olyan Far Cryokat, amit még a pc sem. Nagyon sok jó játék volt rá, és akinek nem telt pc-re, az vígan nyomhatta még a hal life-okat is rajta. és erősebb volt hardverileg az összes akkori konzoltól.Tehát a 2005-ö Most Wanted is ezen volt a legszebb, és ez a legtöbb játék esetében így volt, ami multiplat volt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz negyven2 #5971 üzenetére
De azért az Xbox rövid életciklusa több tényezős, alapból egy generáció közepén csatlakoztak, hisz akkor már évek óta piacon volt a Dreamcast, Gamecube meg a PS2 is, ezzel az agresszív árszabással amúgy se tarthatták volna sokáig a konzolt, ráadásul sikerült a legdurvább időszakot választani, amikor robbanásszerűen nőtt a számítási teljesítmény.
Mondjuk most olvasom, hogy 50 milliót akartak eladni az első Xboxból, az azért egy bátor vállalás volt akkoriban.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
negyven2
veterán
Ha ez tényleg igaz, és ezek a követeléseik, akkor a Sony-nál lévő elemzők nagyon be lehetnek sz*rva, vagy nagyon tudnak valamit. Azért bár jelentős a CoD ereje a konzolpiacon, de nem hinném (legalábbis a valós adatok alapján), hogy ha ezekben a követelésekben lévő dolgok valóban lesznek majd Xbox-on. Vagyis a mostani PS-es ex. dolgoknak megfelelő extrák lesznek Xbox-on, mivel Xbox lesz a fő fejlesztési platform így ott értelemszerűen a plusz erőn kívül is valamivel jobb lesz majd az élmény, valamint ha Xbox-on bekerül GP-be.
De ha tényleg ekkora gondot okozna már ennyi plusz elvesztése nekik, akkor vajon az lehet, hogy az ex. címeket valójában a bevonzott multiplatfrom (főleg CoD) eladásokból finanszírozzak? Vagy itt tényleg annyi van csak, hogy nem 2:1 arány lesz majd a konzolpiacon, hanem csak 1,9:1. Ugye a játékokból származó bevételek esetén tudni már most, hogy kb. ugyan annyi lesz majd (még akkor is ha az MS teljesíti ezeket a feltételeket).
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #5967 üzenetére
Eleve 4 év után jött a következő konzoljuk a 360. És ugye szemben a Sega/Nintendo-val nekik ez volt az első próbálkozásuk. És még így is sikerült nekik 24 milliót eladni 4.5 év alatt (a Nintendo a GameCube-ból 9 év alatt 21.74 milliót). Pluszban csak Halo 2-ből elment 8.5 millió (igaz ez az szám a 2013-ig eladott mennyiséget tartalmazza).
-
negyven2
veterán
Valóban nem. De az azért eléggé valószínű, hogy a a 3 év alatt elért 2 milliós eladás tetemes része nem a nyitó £299-es áron alapján jött össze. Főleg, hogy már 6 hónap után lecsökkentették az árát £159-re, majd újabb 6 hónap után £129-re. És az eladások igazából akkor lőttek ki (Halo 2 megjelenése környékén) amikor már £99-es áron dobták az emberek után.
-
Bad Pritt
félisten
válasz negyven2 #5964 üzenetére
Azt vágtam, hogy full bukó volt az egész Xbox, meg az első árnyesés még hozzánk is eljutott, de ez a 100 fontos ár elég hardcore. Mondjuk az érdekes, hogy a Microsoft nem a japán modellt követte és gyorsan kiadtak volna egy új konzolt a régit kukázva, mint tette azt a Sega a Saturn-Dreamcast meg aztán a Nintendo a Wii U-Switch párossal.
-
addikt
válasz Bad Pritt #5962 üzenetére
A gamesindustry égbekiáltó ökörségeket szokott írni, és nagyon sok a hatásvadász cikk, amiben kiforgatják tényeket meg egy-egy kijelentést. De erről már én korábban elmondtam a véleményem.
Néha össze tudnak hozni egy-két jó cikket. Néha. Viszont nem nagyon kutatnak, általában csak összegyűjtik máshonnan a számokat. Szóval azok általában stimmelni szoktak.
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #5963 üzenetére
Eleve $125 vesztességgel árulták a konzolt is az elejétől kezdve ($300-on indult, de minden konzol $425-be került nekik). Gondolom ezzel a nagyon durva UK árral (máshol ekkorát nem csökkent) piacot akartak szerezni. Ami elvileg sikerült is nekik, hiszen a GameCube-ot megverték eldadásban.
-
Bad Pritt
félisten
Hát nem tudom, de nem ez az első gameindustrybiz cikk, aminél elég hihetetlen számokat kukáznak a múltból. Az Xbox mellett a PS1-ben sem vagyok biztos, hogy helyes.
Amúgy az érdekesség még, hogy hiába jelent meg később és érte el a kétmilliót mégis előbb a PS3, a 360-ból végül több ment el ott is, ha minden igaz.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #5959 üzenetére
Pedig de!
Xbox goes on sale in the UK (2002. március 14.)
Microsoft slashes Xbox price (2003. április 10.)
Xbox sales soar after UK price cut (2004. szeptember 8.)
Ezen régi cikkek szerint, az eredti Xbox az UK-ben (ugye az egész táblázat csak a UK piacra vonatkozik) £299-en nyitott 2002-ben, majd már azon év szeptemberébe £159-ra csökkenttette annak az árát. Majd 2003-ban £129, majd 2004-ben már £99-ért árulták!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Bad Pritt #5959 üzenetére
3 évvel megjelenés után, de én is csak tippeket írok. Nem tartom sokra ezt az online újságot, de valószínű valamilyen árukeresőhöz hasonló helyről vették az adatok. Szóval ebből gondolom, hogy valahol kidobták 140 -ért, eladtak kb. 3 konzolt aztán torzítja az árat.
BF -et csak azért említettem, mert az angoloknál (legalábbis régebben) sokkal normálisabb akciók voltak, mint nálunk. Felénk iszonyat sok a kamu BF, és sokszor pár héttel előtte felviszi a kereskedő az árakat.
Talán az 1., vagy lehet még a 2. évben több normális akció volt, mint mostanában.
Szerk.:
Jah az lehet, én azt hittem te minimum árról beszélsz. Fáradt vagyok...valószínű ezért fogtam fel nehezen. 9 után értem haza...Igen, az 299 fonton nyitott. 140 átlaghoz sokkal mélyebben kellett volna lennie a minimumnak. Az biztosan rossz adat.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Az életciklus végén, ez meg az első három év. Ami eszembe jutott, hogy lehet valami előfizu mellé adták, aztán az torzítja, mindenesetre az biztos, hogy nem 140 font volt a 300 fonton nyitó konzol átlagára.
A szerkesztésekre: szerintem te most valami nagyon másról beszélsz. Én az első Xbox átlagárát szúrtam ki, hogy 140 font, míg a PS1 179, a PS2 meg 234. Ez szimplán nem lehetséges, nem adták harmadáron azt a konzolt sehol.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Bad Pritt #5957 üzenetére
One S magyar minimum ára például 59.990 HUF volt.
Akkoriban a font 370 forint körül mozgott, ami 160 font körül van. De náluk azért jobb BF is szokott lenni, és ez One S. Tehát simán lehet 140 font a minimum a sima One -nál.
Szerk.:
Közel 2 év alatt érte el a 2 milliót. Így akkor már a második év végén lehetett rá BF akció.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Konzolos graf ezekből kb melyiknek felel meg? Kíváncsi vagyok, kb ugyan ahhoz az élményhez milyen vas kell PC oldalon.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
válasz Bad Pritt #5954 üzenetére
Pedig lehet, ha például egy BF is beleszól a statba. Valószínű itt simán csak annyit csináltak, hogy vették a minimum és a maximum árat, aztán annak vették az átlagát. Nem foglalkozva azzal, hogy a minimál áron lehet csak 34 db konzol ment el.
De mint mondtam én ezzel a részével annyira nem is foglalkoztam. Lehet(ne?) akár hibás is. Eleve hülyeség összevetni például 1995 -ben és 2020 -ban kiadott konzolok árát.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Hibás adat, ki van csukva, hogy annyiért ment volna.
Amúgy ebből a chartból is látszik, hogy a Nintendo korántsem olyan tévedhetetlen tényező az iparágban, mint azt sokan hiszik, 5 generációból vannak itt eszközök ők meg kettőt adnak a tízes listához. Ötödik, hatodik generációban szinte nem is volt tényező a cég, nyolcadiknak is csak a második felében a Wii U blama után.
-
addikt
válasz Bad Pritt #5951 üzenetére
Gondolom az akciós és a maximum árakat átlagolták, de én azzal nem is foglalkoztam, mert szerintem tökre lényegtelen. Mivel más gazdasági helyzetekben próbálja összevetni a cikk a különböző generációkat.
Az érdekes szerintem inkább az, hogy mennyi idő alatt érték el a 2 milliót.
Meg például az is, hogy a PS5 simán beverte volna magát valahova a lista elejére, ha nincs kereslet kiszolgálási probléma. Vagy hogy a sokkal sikeresebb 360 lassabban érte el a 2 milliót, mint az azt követő kevésbé népszerű generáció.
Na meg az, hogy a Switch sem volt túl gyors, pedig az exkluzív játékai elég népszerűek náluk.
[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
Nekem pl ezzel nincs bajom, mármint persze jó lenne ha day1 lenne benne minden ex cím, de eltudom fogadni, hogy nekik nem érné meg, meg miért is tennék ha így is több milliós eladásuk van az első pár hónapban, nekem meg egyébként sem szokásom day1 megvenni a címeket, szóval nekem egy 6-12 hónap múlva is ráér ps+-ban (sőt még nem is upgradeltem, mert mostanában sokat játszani sincs időm). Más model a kettő (ps+ és gp), ha nem így lenne legalább day1 indie-ket tenne bele a Sony (más cégekét), de nem teszik, szóval komolyan gondolják ezt, hogy a régi címek felfuttatására van (szerintem a nagyobb címek is rövidebb ideig vannak benne mint gp-ben a third-party címek).
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
addikt
Kis érdekesség...és igen, megint UK.
PS5 hits 2m UK sales, making it the fourth fastest-selling games console of all time
-
addikt
-
Wesder
félisten
válasz NyMRooD #5946 üzenetére
Van most CoD, (vagy talán lesz?) PS+-ban, de csak streamelős PS3 Black Ops.
Egyébként pont a Sony magyaráz a GamePass-szal kapcsolatban, aki az újonnan indított PS+-t is semmibe veszi. Mikor bekerült a Stray, akkor gondoltam ha más nem, Day1 indiek lesznek, az tök fasza. Erre Yoshida (azt hiszem így hívják aki a PS Indie játékokat menedzseli) közli hogy a Stray csak véletlen anomália és a PS+ a régi címek felfuttatására való.
Ebből is látszik hogy nem gondolták ezt komolyan, csak kellett valami GamePass-szerű szolgáltatás. A Now-val még ennyire sem törődtek, mert akkor még nem kellett.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
NyMRooD
őstag
pff ez tényleg f*szság a részükről, mármint jogos lenne ha:
1. ők pont ezt csinálják most
2. az x erősebb ha jobban fog futni az ezért lesz
3. ezt csak kérdem, de szerintem ezt is megtette a Sony ps+-al, nem? (lehet nem CoD-al)[ Szerkesztve ]
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Wesder
félisten
Nehezen tudom elhinni, hogy ők ezt komolyan gondolják.
Sony's requirements to allow MS to acquire Activision:
For CoD for Xbox:
- No extra content that is not available on PlayStation.
- No hardware enhancements better than PlayStation.
- No Xbox Game Pass benefits.Sony’s List Of ‘Demands’ For Microsoft Owning ‘Call Of Duty’ Is Ridiculous.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
addikt
Majd meglátjuk, ha lement a zárt teszt. Biztos jelentkeztem volna rá, ha lenne PC -m. Utána tuti lesz értékelhető szivárgás.
Én a Riders Republic -kal kapcsolatban is tökre lelkes voltam, aztán nekem a zárt teszten már annyira nem tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
De durva. Az eddig kiszivárgott Project U alapján, az Ubisoft valami egyedi dolgot próbál kitalálni. Ekkora változások jönnek az Ubisoft-nál?! Nem másolnak, hanem ők akarnak valamit kitalálni?! Azigen!
-
addikt
Az elmúlt évtizedekben sok új vezetést segítő, vagy biztonságot nyújtó fejlesztés volt, amit én üdvözlök. Néhányra az emberek legyintenek, de azért használat közben kiderül, hogy ezek baromi jó dolgok. Annak ellenére is, hogy nélküle is van élet.
Pl. a tempomatra is sokan mondták anno, hogy felesleges.
Viszont ez számomra olyan extra, amit tényleg feleslegesnek érzek. Lehet azért, mert nem vagyok "látens taxis".
Szerk.:
Én amúgy sokszor ültem már repülőn, de nem tudom levetkőzni a berögzült hülyeségemet...vagyis magát a félelmet, ami egyrészt abból is ered, hogy tériszonyos vagyok.Plusz van egy kis törpe tacsink, akit nem lehet minden repülőn utaztatni.
Ezek mellett pedig imádok vezetni. Így ha lehetőség van rá, akkor szívesebben utazok inkább autóval. Akkor is, ha sok száz kilométert kell vezetni.
Azt akarom ebből kihozni, hogy egyáltalán nem vetem meg, ha szórakoztató rendszereket építenek az autókba. Főleg, ha játszani is lehet rajta...de nem a vezetőnek, nem az első ülésén utazóknak, hanem például a gyerekeknek a hátsó ülésen.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A BMW mobiljátékokat telepít az autóiba
"Szóval okostelefon + képernyő = játékkonzol, a recept ilyen egyszerű."ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
-
addikt
EA SPORTS™ FIFA 23 Delivers Massive Opening Week
"REDWOOD CITY, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- Today, Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) celebrated a record-breaking launch of EA SPORTS™ FIFA 23with over 10.3 million players within the first week, signaling the biggest launch period in EA SPORTS FIFAfranchise history."ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz ProEvoFan #5927 üzenetére
Sony -nak eddig sem kellett ehhez segítség, simán kinyírja magát egy-egy szegmensben a konkurencia nyomása nélkül is. Lehet nem konzolon, de a hozzállás itt sem más. Csak a háttere, múltja sokkal erősebb.
Biztos vagyok benne, hogy a Microsoft ezekkel a felvásárlásokkal, meg valószínű további együttműködésekkel nyomást fog gyakorolni a Sony -ra, de annyira azért nem drámai a helyzet.
Szerk.:
Viszont ilyen vezetés és kommunikáció mellett a Microsoft-nak már minden esélye meg van arra, hogy a következő generációban jelentősebb szereplő legyen a piacon.[ Szerkesztve ]
-
addikt
CMA -nál ezen annyira nem kell meglepődni. Brexit óta ugye szélesebb lett a jogköre, és igyekszik ezt mindenkinek megmutatni. Főleg mióta kiemelten kezelik a digitális piacot.
Egymásba kapaszkodnak a Sony -val, aztán majd elengedi a témát. Nem hiszem, hogy ebből blokk lesz. Annak ellenére sem, hogy sokkal szigorúbbak, mint például az EC.
Arra viszont van sansz, hogy csúszni fog a biznisz.
[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
válasz ProEvoFan #5932 üzenetére
de most nem szorít ki senkit a piacról csak a bevételeit növeli, ami egyébként gaming fronton nem igazán sok.
az adatok alapján nem nagyon rengetné meg a playstationt még akkor sem,ha minden egyes codos átvándorolna, ami nem fog megtörténni
illetve az xbox sem ment tönkre pedig a sony mindent megtett azért,hogy visszatartson tartalmakat. nem is keveset, ez alapján 5x több exkluzív játék jelent meg playstationre csak tavaly
az a helyzet,hogy a sonynak az fáj,hogy az xbox több pénzhez jut és nem az,hogy nekik kevesebb lesz...ami elég genyó hozzáállás
Life, Uh, Finds A Way
-
_drk
addikt
Az a baj, hogy ezt a Sony már elkezdte.
Ők szabják meg az árakat és a saját bőrömön tapasztaltam hogy ez évről évre egyre drágább lett, de mivel nincs konkurencia bármit megtehetnek.
Ettől függetlenül még mindig vissza élhet vele a Micro természetesen de akkor megint lehet oda menni ahol olcsó a gaming vagy legalábbis jobban megérős. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz hombre[EU] #5930 üzenetére
Nem.Megérzés. Ugyan ezt csinálta anno, hogy a Windows sikeres legyen. Ennyi pénzt nem viccből fognak elkölteni.
Nagyon pesszimista vagyok. De ne legyen igazam.[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Most ha a Microsoft tényleg becsukta volna a boltot az Xbox One után, az jobb lett volna?
Így legalább a Sony majd talán rákényszerül hogy vásárlóbarátabb legyen. Lehet végre lesz giftelés is a Store-ban.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Bad Pritt
félisten
Mutass már bármit, ami ezt támasztaná alá. Pls. Csak mert a Sony maga nem képes adatokkal alátámasztani ezt a sületlenséget, de hátha nálad van valami olyan infó, amiből ki lehet indulni.
Bármilyen adatot nézünk, még a legmicrosoftbarátabb is azt mutatja, hogy max ott lesz az Xbox a PS nyomában, de a piacvezető helyet nem veszélyezteti középtávon sem.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
ProEvoFan
nagyúr
Ez dehogy szenvedés. Dávid harca Góliát ellen. Az MS zsebből kifizeti ezt a 70 milliárd dollárt, és nem az Xbox sikeressége miatt van ennyi pénzük.
Továbbra is tartom ha az MSnek összejön az üzlet, akkor a Playstation kivéreztetése elkezdődik. Nem hogy verseny nem lesz hanem egyeduralom. De ha nektek ez kell....
Nekem már van Xbox profilom. -
.LnB
titán
-
negyven2
veterán
Ugye azért nem törődnek a Nintendoval, mert ott pl. a Switch esetén a 50 legjobban fogyó játékok között 9 olyan van amit nem a Nintendo adott ki (és ezen lista alapján az első nem Nintendo játék a 18 helyen lévő Monster Hunter Rise). Vagyis őket abszolút nem érinti szinte semmilyen formában az MS/Sony dolgok. Ezért is van az, hogy ők kvázi telibe sz*rják az egész felvásárlás körüli (nincs is a listában ABK játék, bár igaz, hogy a wiki-s lista csak azokat tarja számon amiből legalább elment 1 millió).
A CMA állásponttal meg - ahogy mások is írták - az a gond, hogy az nagyon úgy néz ki, hogy a szakértői véleményük és vizsgálódásuk kimerül abban, hogy mit állít a Sony... és különös módon a Google, mert ez a két cég akinek nem teszik ez a helyezett. Bár a Google-t nem értem, hiszen most nyírták ki a saját platformjukat. Igaz ez az dolog még a bezárás elött egy-két honnapról származik, vagyis az tényleg úgy történhetett, hogy szep. 29-én felkelt a Google CEO, megitta a kávéját, majd később a WC-n ülve, hirtelen rájött, hogy be kéne zárni a Stadia-t most azonnal mert miért ne (ja és most fognak kiadni egy game streaming-re épülő Chromebook-ot is ).
Egyébként az egész mögött tényleg az van amit már itt is át lett beszélve többször is, hogy a Sony nem az előnyét félti, hanem annak a mértékét (ami igazából jogos is). Vagy tényleg az van, hogy számításaik szerint még egy olyan opció is, hogy a CoD nem lesz ex. csak GP-be fog bekerülni, már az hatalmas nagy veszteség lesz nekik (és ezen teória szerint akkor a PS-t valójában a CoD adta el eddig nekik)?
#5922: Na mire megírtam ezt, beraktad a lényeget
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
A Sony véletlenül sem ezt csinálja lassan 10 éve.
-
-
.LnB
titán
Nincsenek igazán ABK játékok Switch-re. Vagyis nincs COD, amin a Sony vergődik. Ezért nem is szólnak bele. De a Brazilok elég rendesen kitértek rájuk, mint ellenpélda, a Sony szenvedésével szemben.[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz negyven2 #5910 üzenetére
Érdekes egyébként hogy a Nintendo-val senki sem törődik, pedig ők vannak a piacon a legrégebben, jelenleg a legtöbb hardvert és 1stparty szoftvert is ők adják el. Kicsit olyan, mintha nem is léteznének ilyen esetben, mindig csak a Playstation meg Xbox van emlegetve.
Egyébként szóljon már valaki a CMA-nak hogy nem tartozik a munkakörükbe a Playstation védelme.
Persze, blokkolják az üzletet nyugodtan, ha van rá megfelelő bizonyitékuk, de az hogy ez a Playstationt negatívan fogja érinteni, nem tartozik közéjük szerintem. Ennyi erővel minden felvásárlást visszadobhatnának ilyen indokkal, hisz ez mindig (vagy legalábbis legtöbb esetben) negatívan érinti a versenytársakat.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #5911 üzenetére
Nem lenne itt semmilyen vizsgálódás, a felvásárlással kapcsolatban. Ha az értelemnek és/vagy logikának, nagyobb hatalma lenne a pénznél (lobbi). Csak sajnos ez nem így van.
-
.LnB
titán
Azért az a rész, hogy ugyan most még nem elérhetően a ABK játékaik, egyetlen előfizetéses rendszerben sem. De valószínű, hogy azok lesznek...
Namost. Ez az egész vizsgálódás, az, hogy nem ment át az első fázison az üzlet. Az a Sony lobbi érdeme. Képzelem, amikor ezt a részt megbeszélték a Sony-s emberekkel.Ti akkor szeretnétek a jövőben fizetni az ABK-nak sok-sok millió dollárt, hogy a PS előfizetésben benne legyen a Call of Duty? Ti, amikor a saját exkluzívaitokat se teszitek bele?
Sony válasza: [link]
Ez szerintem az egész lényege (Microsoft válaszában van):
"In short, Sony is not vulnerable to a hypothetical foreclosure strategy, and the Referral Decision incorrectly relies on self-serving statements by Sony which significantly exaggerate the importance of Call of Duty to it and neglect to account for Sony's clear ability to competitively respond,"
És, hogy a Sony nem akar versenyt, nem akar versenyezni.
[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
Ja ez tiszta sor, hogy csak takarózás meg, hogy kell nekik minden is, de pl az MS meglenne a CoD nélkül is, mondjuk elpasszolhatnák a Take Two-nak vagy valaki másnak (nem a Sony-nak), picit akár áron alul is, azért cserébe, hogy az új kiadó betolná a GP-be és az exklúzív kontentek csak xbox-ra jönnének. A Sony támadásának a méregfogát kíhúznák, valószínűleg a vizsgálaton is gyorsabban átmenne a felvásárlás és a pozitív hozadéka ugyan úgy meglenne.
Bad Pritt: nem értek hozzá, de szerintem csak a Cod jogok eladása még beleférne. Nekem az jön le most, hogy a Sony túl pörgeti a dolgokat mert be van szarva és olyanokat kamuzik, hogy az MS a felvásárlás után leigázza a galaxist, az MS meg olyanokat, hogy valójában nekik nem a Cod kell, nem ám, hanem Magdi néni a berettyóújfalui marketing iroda takarítónője, azért van az egész felvásárlás.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz NyMRooD #5912 üzenetére
Több okból sem megoldható. Egyrészt az ilyen dealek általában tartalmaznak klauzulát a továbbértékesítéssel kapcsolatban, szóval sanszosan nem érné meg, másrészt arcvesztés lenne, mert nekik az egész csomag kell és nem fognak meghunyászkodni egy piacfelügyeleti szervvel szemben, amikor annak semmilyen kézzelfogható bizonyítéka nincs az állításának alátámasztására és ebből a cikkből is az látszik, hogy a CMA-nak kevés infója mellett még tényszerű hibái is vannak az üggyel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
-
NyMRooD
őstag
válasz Bad Pritt #5911 üzenetére
Egyébként az MS rövidre zárhatná azzal, hogy ha vállalná az Activision vagy a Cod eladását a felvásárlás után, neki úgy is csak a King kell, meg esetleg a Blizzard.
-
Bad Pritt
félisten
Mielőtt beindul a bullshitmotor megint, lényegi pontok, amik mellett kéretik nem elmenni szó nélkül:
- The CMA is concerned that the deal will harm PlayStation and other multi-game subscription offerings as Microsoft may withhold Activision Blizzard content from them.
A megfogalmazás content, nem game.
- (Microsoft) cites PlayStation's current market-leading position with a console install base of 150 million vs Xbox's install base of 63.7 million.
Fontos.
- Microsoft posited, although doesn't share any figures, that if every single Call of Duty player on Sony's console would switch to Xbox, "the PlayStation gamer base would remaining significantly larger than Xbox."
Emiatt.
- "While Sony may not welcome increased competition, it has the ability to adapt and compete. Gamers will ultimately benefit from this increased competition and choice."
Savazás #1.
- Once again, Microsoft reiterated its intention to keep Call of Duty on PlayStation consoles. It stated that taking Call of Duty away from PlayStation would "alienate" the fanbase and "tarnish both the Call of Duty and Xbox brands".
Kiemeltem minden létező módon inkább.- Microsoft concluded this area of the CMA's concerns by saying that if gamers do choose to leave PlayStation for Xbox, it will be because Xbox is offering choice in its approach to how games can be bought.
Savazás #2.
- "Consumer adoption of cloud gaming remains low," it said. "Harming or degrading rival services would significantly set-back adoption of this technology – protecting market-leading incumbents (i.e., Sony on console, Apple and Google on mobile, as well as Steam on PC).
Ez egy baromi jó érvelés az Xcloud mellett.
Tanári, ahogy a Microsoft kezeli ezt a helyzetet, gyakorlatilag a saját fegyverét fordítja a Sony ellen: piacvezetők vagytok 150 millió felhasználóval a konzolok közt, 280 egyedi IP-val, ami az ötszöröse a miénknek, és alaptalan puffogtatások alapján sírtok egy 10-20 milliós játékosbázis miatt.
A legviccesebb, hogy a Sony maga ássa alá a saját álláspontját azzal, hogy pl. árat emelnek és ezzel támadási felületet adnak: It also says that Sony's current market leadership has seen it 'conduct' practices such as raising the price of its console "without fear of losing market share". Egyszerűen azt érezni, hogy nincs gyakorlatuk ebben, míg a Microsoft veterán a cég méretei és működése miatt a felügyeleti szervekkel való kommunikáció terén.Ja és bónusz: ebből a részletből: "These unsupported theories of harm are not sufficient to justify a reference to Phase 2," Microsoft has said in a detailed response to decision. arra lehet következtetni, hogy nincs semmilyen tényszerű adat a CMA kezében, ami alapján ezt az egész eljárást lefolytatja és a Sony sem adott nekik támpontot. Vihar a biliben feeling kezd lenni az egész, baromi égő.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
The CMA expects the deal to impact PlayStation and game streaming
-
addikt
-
opr
nagyúr
PS4 az tenyleg ijeszto volt amugy. Mindenki varta akkor is a nextgent, mint a messiast, erre kiderul, hogy mindket oldalon ilyen kvarcorabol kukazott CPU-ja lesz szegenynek.
Hala egnek memoriabol boven volt, meg a GPU is eleg eros volt, ez mentette a helyzetet, viszont... Hat, lehet ezen szepiteni, de az az igazsag, hogy az elozo generacio rengeteg szempontbol visszafogta a fejlodest. Ezert nem lattunk semmi extrat, csak picit szebb grafikat, meg max kidolgozottabb tortenetet, mert memoria volt boven, GPU volt eleg, a CPU-idovel viszont dekazni kellett kemenyen. Hala egnek legalabb az adott, hogy egyseges memoriakezeles van CPU es GPU kozott, tehat nem kell masolgatni, csak oda kell b@szni egy pointert, hogy ott van, azt hasznald, ami viszont egy hatalmas overhead-et vesz le, ezert lehet, hogy a fostalicska jaguar a konzolokban ezerszer jobban teljesit, mint egy asztali konfigban. Mert ezen nagyon sokat lehet nyerni, es nyernek is, megvan mar hozza minden, ami kell, kornyezet, tapasztalat, szeleskoru tamogatottsag, minden. Ez az, ami miatt sokkal jobbnak tunik, mint amihez hasonlo esetben szokva vagyunk CPU-oldalrol.Namost ugyanez amugy igaz a mostani generaciora is, csak epp Zen2 alapokon. Szoval ha VEGRE el tudnak engedni az elozo generacio kezet, johetnenek igazan fincsi cimek, amik tenyleg mutatnak ujat. Szerintem meg kb 3 ev, es meglesz az elso fecske. Nagyon varom mar, nagyon kivancsi vagyok ra, hogy tudnak-e elni a lehetosegekkel, es ha igen, hogyan/mennyire.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
_drk
addikt
De tényleg durva, hogy megjelenéskor a sima PS4 már lassú volt! Akkor olyanokat olvastam hogy itt mindennek vége, mer ezek semmire nem lesznek jók már most se, nemhogy 2-3 év múlva.
Erre lassan 10 év elteltével még minden megjelenik és el is boldogul a játékokkal. Nem 720p 20 fps-el.[ Szerkesztve ]
-
-
.LnB
titán
Uhh tényleg. Rossz ám, hogy PS4-gyel léptem be a konzolvilágba (haha). És valahogy bele se gondoltam, hogy mi volt előtte.
A rossz startot csak a covid, gyártás problémákra értettem.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
opr
nagyúr
Meglepne. PS1-2-3 idejen konkretan osszehasonlithatatlanul gyorsabban fejlodott (illetve avult el) a barmilyen PC, mint ma, a PS4/XONE mar a megjelenes pillanataban is nagyon karcsu volt, foleg CPU-ban, aztan megis boven kihuzta a teljes konzolgeneracios eletciklust mind. XSX/PS5 pedig egy olyan vas, ami nemhogy a megjelenes pillanataban, de meg ket evvel kesobb is erosebb, mint a piacon levo PC-k nagyon nagy szazaleka. A start meg csak olyan szempontbol rossz, hogy annyira veszik, hogy nem tudnak eleget gyartani. Szerintem valahogy tuleli mindket ceg.
Plusz, ilyen termekhianyos start utan biztos nem fognak rohanni elore, hogy "csinaljuk meg megint". Ha valami, akkor ez inkabb kifele tolna az eletciklust, plane, hogy igazabol meg el se kezdodott a nextgen era, kb minden IS jon PS4-re meg XONE-ra is."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch OLED garanciális
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- PlayStation 3 Slim 4.90 HFW - HEN, tele játékkal és 3 hónap garanciával eladó!
- PS4 Games - Fiók kisöprés
- Új Bontatlan Dobozos PlaySation 5 Pro PS5 Pro 2TB-os gép gyári garanciával Azonnal Deák Térnél Átve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest