Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
csanady97
tag
Meghatalmazással tudok telefont venni egy előfizetéshez? Ha igen akkor van hozzá valami külön formanyomtatvány?
-
MODERÁTOR
-
atala
addikt
Gondoltam leírom a történetem, hogy más ne járjon így.
2 hete szám hordozással át hoztuk a kicsi lányom előfizetését Hello kártyás díjcsomaggal a Tenorhoz.
Az ügyintéző feltöltette 5000 Ft-al a kártyát, és kifizettette a 489 Ft kártya díjat.Tegnap a nagyobbik lányomnak a számát is áthoztuk. Mondja az ügyintéző (másik volt), hogy mennyivel töltsük fel, elég lesz 3000 Ft? Jó, akkor kérek 3000 Ft-ot.
Mondjuk, hogy mi van a kártya díjával. "Ja, azt nem kell kifizetni." Mondom, két hete még kellett.Kiderült a balfék ügyintéző az első esetben nem Hello kártyás csomagra kötötte a szerződést, hanem a régi kártyás alapcsomagra, (és csak a szám hordozásnál lett át váltva a hello kártyás díjcsomagra) a réginek volt 489 Ft kártya díja.
Állítólag az új hello kártyás díjcsomag bevezetésével nem is lehet a régit megkötni. Akkor meg hogy sikerült az ügyintézőnek?
A másik, hogy hogy lehet ilyen balfék, hogy konkrétan megmondtuk, hogy a Hello kártyás díjcsomagot szeretnénk. Erre megköti a régire, és átviszi az újra.
Ezt nevezem lehúzásnak! Most nem azért az 500 Ft-ért, de akkor is.[ Szerkesztve ]
-
csanady97
tag
válasz Viktor0610 #68004 üzenetére
Akkor is ha rokoni kapcsolat van a meghatalmazó és a meghatalmazott között?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz csanady97 #68006 üzenetére
Akkor vinni kell dns vizsgálat eredményét, anyakönyvi kivonatokat, és egy orvost aki elemzi a dns teszt eredményét. 😃
Miért ne kellene rokonoknál? Pl nem vagy jóban a szüleiddel, de XXL es csomaghoz kihozol egy Samsung S10+ kerámiás változatot a nevükre, részletfizetésre. Kifogja fizetni? Nekik kellene, te meg jót röhögsz megszivattad őket.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
atala
addikt
válasz Viktor0610 #68008 üzenetére
Az az érdekes, hogy először azt mondta, hogy nem kell kifizetni a kártya árát. Utána valamit nézett, és azt mondta, hogy mégis ki kell fizetni.
Mindegy. Gondolom, ha reklamációt nyújtanék be, akkor biztos jóváírnák. Nem vagyok anyagias, de ha egyszer nem kell kifizetni, akkor nem kell. Még meg látom, lehet, hogy azért küldök egy email reklamációt. -
MODERÁTOR
-
aprokaroka87
nagyúr
Vélhetően az 1gb 1024mb vs 1gb 1000mb problémájába fut bele.
1024mb adattárolás esetén van, adatforgalom esetében 1000mb.
Bár lehet hogy ez nem valami standard szabvány, mert pl a telefon adatforgalom kezelő részében 1024mb-ot vált át 1gb-ra.
tehát 24mb-ról nem lehet biztosan tudni hogy "trükközés"-e.
-
válasz aprokaroka87 #68014 üzenetére
Fordítva, adattárolásnál használnak 1000-es átszámítást. Amúgy meg 1GB-ből 0.99 lesz, ha használja, akárhogy számítják ez így a helyes.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
_drk
addikt
Sziasztok
Roaming használat miatt lehet fellebbezni?
Voltunk Horvátba múlt hónap végén, át kellett menni Bosznián ami a 2-es díjzónába tartozik.
Raoming bekapcsolva, mert Horváthban "ingyenes". Talán Youtube ment a háttérbe.
Átlépve sms-t jött, de semmi biztonsági értesítés, hogy ez drága lesz! Sms-t is csak most így utólag olvastam el, ahol részletezve vannak a költségek.
0,1Mb/210ft, lement 7,8mb ami 16 000ft lett.
Legalább dobott volna le a hálózatról, de útközben nem is néztem, kb 15 perces út az egész. De még ha fizetni is kell érte, jól van pár ezret benyelek, mert félre állva elolvashattam volna az sms-t, de 16 ezret 8Mb-ért..
Hülye magyar így menjen ki külföldre nyaralni.... -
MODERÁTOR
-
addikt
Hülye magyar így menjen ki külföldre nyaralni....
Szerintem az a hülye,aki nem olvassa el az SMS tájékoztatást,és utólag reklamál!
Youtube ment háttérbenÖrülj neki,hogy nem mehet tovább 16 000 Ft-nál. Csak azért lett ennyi.
de semmi biztonsági értesítés, hogy ez drága lesz!
mert azt elolvastad volna?
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
sfdrakex
nagyúr
Utazás előtt mindig érdemes útvonalat nézni, és tájékozódni az országok díjszabásáról. A Telenor oldalán pontosan fent van minden. Ha gyorshajtásért büntetnek, mert adott ország szabályait nem nézted át, akkor ki lesz a hibás?
-
tomp
félisten
válasz #72445440 #68010 üzenetére
Első napon kértem a tiltás levételét és azóta is megy. Az elején még jött hívásértesítő és az sms is jó volt. Az egyik éjjeli VoLTE leállás(tervezett fejlesztés) óta rossz az sms. Azaz akkor programozhattak valamit félre amit nem vettek észre. Amúgy az sms több embernél is lassú akinél megy a VoLTE.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz aprokaroka87 #68024 üzenetére
Nincs tiltva alapból. Miért is lenne?
-
Somatom
veterán
válasz aprokaroka87 #68024 üzenetére
Anno beszéltem erről Brigivel (EQ flotta), és azt mondta, hogy náluk alapból tiltott. A saját kártyámon sztem nem volt tiltott alapból.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
radio100jozs
őstag
Roaming net lassulás témához.
Van egy Francia kártyám is Orange, és azzal roamingoltam Szlovákiában, és itthon tegnap, na azon 4G megy kint a Szlovák Orange, itthon a Magyar Vodán, de csoda, ha felmegy 230 K/s-re, borzalmasan lassú. Ja és a Szlovák Telekom meg a Magyar Telekom is tiltott hálózat roamingban az Orange kártyával. Ez akkor nem csak Telenor sajátság, hogy a Telekom hálókat kivették a roamingból. Lehet köze van ennek az EU roaming tarifáknak, és a Telekom ezért csökkentette a partnerhálózati hozzáféréseket? A lényeg, más szolgáltatónál sem rózsás ez a romaing mobilnet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #68027 üzenetére
Nincs tiltva alapból az emeltdíjas számok hívása.
Az emeltdíjas üzenetek fogadása tiltott alapból.Xiaomi 13T
-
sfdrakex
nagyúr
válasz aprokaroka87 #68027 üzenetére
Emeltdíjas sincs tiltva alapból. Csak ha kéred, bekapcsolható szolgáltatás.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Viktor0610 #68030 üzenetére
bocsi, de azért lássuk be hogy a kötelező 2-es dijzóna tiltás nem okozna ilyen "gondot"
Persze itt user error is lehet.
-
asdf_
veterán
válasz aprokaroka87 #68032 üzenetére
Sajnos tudatos fogyasztonak kell lenni. Uj elofizetesnel, emeltdijas tiltas, hangposta kikapcs, hivasvarakoztatas kikapcs, 2-es (es feletti) roaming zona tiltas bekapcs, vodanal automatikus napijegyek, valamint csomagban foglalt net utan bekapcsolodo +200-300 megabyte net kikapcs, regen meg net start es tarsai kikapcs, (meg biztos van meg par, amit kifelejtettem) standard muveletek kellenek legyenek az ugyfel reszerol.
Barhogy is csavarjuk, kuldtek sms-t az arakkal? Igen. Elolvastad es kikapcsoltad a netet? Nem. Innentol sajathibas baleset. -
_drk
addikt
válasz sfdrakex #68019 üzenetére
Ez azért nem szabálysértés. A kettő nem ugyanaz!
Horvátot néztem, Boszniát nem, mivel egy 10 perces szakasz, csak a sorompók miatt lehet több.
4,5 euró/1GB van Unión belül. Ez korrekt. 0,1mb / 210ft meg nagyon nem az.(#68018) Daffni2
Köszönöm építő jellegű hozzászólásod és segítségedet a témában.
2019-et írunk, Youtube egy alapalkalmazás, még az is megoldható hogy a háttérbe menjen és tudsz zenét hallgatni. Menet közben csak azt figyeled honnan megy a zene...
Ha nem csak az üdvözlő smseket kapok a másik 2 mellé amik ilyenkor jönnek, hogy viszlát meg köszöntjük és jó utat hanem figyelmeztetőt roaming-hoz köthetőt akkor elolvasom.
De te nem sokallod a 2000ft\mb-ot?
De kárörvendeni remélem jó!Mindegy, nekik így éri meg. Az ember kicsit benézi akkor fizethet,úgy hogy csak folyamatban volt 2 igénybe vett szolgáltatás.
#68017) Viktor0610 Köszönöm a segítséged! Mindenképp bemegyek, sokat nem remélek, de hátha lejjebb faragják.
-
törölt tag
válasz radio100jozs #68029 üzenetére
"rózsás romaing.." [link]
-
addikt
-
addikt
Szerintem nem "sajnos"
Ha alapból tiltva vannak,akkor azért verik az asztalt,hogy mi az hogy tiltva van,majd akkor tiltsák,ha kérem.
Pld.Amikor nem volt automatikus adat,akkor igen sokan reklamáltak,hogy nem tudták elolvasni az e mailt mert elfogyott az adatmennyiség.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
sfdrakex
nagyúr
válasz aprokaroka87 #68032 üzenetére
Ha tiltva lenne azon menne a hiszti, hogy miért nem megy, mert lerobbantunk és nem ment stb ...
-
tomp
félisten
Lehettél volna akár csak 1percig is odaát, ha az alatt forgalmaztál. Fizetned kell.
Korrekt az uniós roaming. Oké. Na de emlékszel mennyi volt még az uniós sszabályozás előtt? Legközelebb figyelmesebbnek kell lenni! A szolgáltatótól érkező sms-t pedig kötelező elolvasni ha roamingolsz! -
-
sfdrakex
nagyúr
Nem szabálysértés, de annak utána néztél? Mi most voltunk görögben, szépen utána néztem minden ország roaming díjszabásának ami útba esett, és a sebességkorlátoknak is. Lehet én vagyok túlbuzgó, de nem szeretek extrát fizetni ha nem muszáj, ezért mindig utánanézek mindennek.
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #68043 üzenetére
Na és mi van ha épp határátlépésnél tölti be a következő youtube videót a telefon és jön az sms? Már hiába olvassa el, az a videó már fájni fog. Ezért kell előre tájékozódni és nem akkor szembesülni a dologgal. Ha tudja, hogy rövid időre átmegy a másik országba, arra az időre mobilnet off.
-
azbest
félisten
az biztos, hogy 7 mega pillanatok alatt leszalad, a lejátszó pedig előre bufferel, szóval mégcsak nem is kell sok idő hogy kipörgesse. És még csak határt sem kell átlépni, mert a határ közelében már könnyen átkapcsolódhat.
Sajnos sok ember nagyon elkényelmesedett és elvárja, hogy mindenben az állam védje meg és helyette gondolkodjanak, intézkedjenek. Aztán jön a tanulópénz. A figyelmetlenek miatti minden agyonszabályozásával meg pont azok járnak megint rosszul, akik tudatosan használnak, vásárolnak.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
Mondjuk ha EU-n kívüli országba megyek, és nem oldottam meg a roamingot előre, akkor már jó messze a határ előtt kikapcsolom az adatroamingot, átmegyek offline navigációba stb. Olyan már volt, hogy mégis nagyon kellett valami infó, és rászántam a pár másodperc böngészést (de inkább vettem helyi sim kártyát ilyenekhez), de nem EU roamingban youtube-ozni biztosan eszembe nem jutna, ilyenről még nem is hallottam
Nemcsak arról a pár percről van szó (bár határátkeléssel együtt több lehet), hanem arról is, hogy a telefonod utána mikor vált vissza horvát hálóra (nekem legutóbb elég sokára tette, így inkább maradtam offline jó ideig). Mivel egyik oldalon sincs honos hálózat, a telefon nem fogja tudni, hogy melyik ország hálózatán érdemesebb lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest