Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz DroneZ^ #24699 üzenetére
Miért HDMI vel kötöd össze a monitort a PC vel? Vagy ez most már egy TV? lemaradtam.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
DroneZ^
őstag
válasz BogyóBP #24683 üzenetére
Azóta sem adtam fel a szenvedést.
Rákötöttem sima HDMI-vel egy notebookra, amiben gagyi integrált Intel UHD VGA van.
Képzeld el, drasztikusan jobb lett az átmenet!!! Mondhatni tökéletes lett. Elkezdtem tovább vizsgálódni, észrevettem hogy engedélyezi a Clarity Settings (Judder, noise reduction) beállításokat a monitor. Az erőműre kötve pedig nem engedélyezte. Utána
jártam, hogy miért: azért mert PC módra váltja a HDMI portot a monitor és olyankor letiltja ezt a menüt. Ha viszont AV módra váltja a HDMI portot a monitor (notebook esete), megjelennek az előbb említett beállítások és sokkal jobb az átmenet is!!!A probléma csak az, hogy a módok kiválasztását automatikusan csinálja és nincs lehetőség sehol megadni manuálisan... Valamiért ha RTX videókártyára kötöm - PC módban fogja használni a portot...
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy bármennyire gagyi a VA panel, nem az a ludas... Viszont a problémát továbbra sem tudom megoldani
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Igazából amit kérdezni szeretnék az nem monitor hiba, de nem találtam neki jobb topikot.
Vettem egy Dell monitort, ami elvileg FreeSync Premiumot támogat. De az AMD driverén belül Adaptive Sync Compatible lehetőség van csak és külön kellett bekapcsolni, nem automatikusan (displayport). Előző monitoromnál ugyan itt FreeSync-et írt.
Tudja valaki miért vagy van-e jelentősége?Körülbelül 36-ot?!
-
-
BogyóBP
addikt
Videót tudsz róla mutatni? Ha csak 3d alatt jelentkezik akkor VGA, ha pl monitor test alatt is akkor monitor. Nézz egy UFO testet vagy a eizo monitort testet amin van mozgo kép is, gondolom géphasználat közben windowsnál nem tapasztalsz ilyent.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Vidar
kezdő
Sziasztok!
Adott egy pár hetes Benq Zowie xl2411k monitor, és a következő problémám lenne vele.
Minegy hogy mit állítok be a monitoron vagy win11 ben vagy a játékon belűl .Játék közben a képernyő közepén sok hajszál vékony fekete csík jelenik meg ha az egeret fől le mozgatom ,és ahogy elengedem az egeret eltűnik .(Fps játékok pl Hunt ,warzone 2 stb...)Új win 11 Pro van fent és a legújabb driverek ! A vga karim Sapphire Rx 6800 XT nitro...
Próbáltam V Sync -el vagy anélkül vagy 144hz,120Hz stb...
DyAc+ premium vagy High és Ama premium vagy High beállításokon is.Találkozott már valaki hasonlóval?
Monitor probléma vagy inkább vga lesz?
Válaszokat előre is köszönöm! -
BogyóBP
addikt
válasz DroneZ^ #24690 üzenetére
Az az LG saját fejlesztése úgy tudom nem valami nagy szám, kerülendő.
-
kukulec
őstag
hali, ez nem konkrét hiba, de nem tudom hová írhatnék. most érkezett meg az Asus PA278CGV monitorom. amikor cs-zem és alt+tabot nyomok, akkor a google chrome mindig a bal felső sarokba jelenik meg, de sosem teljes méretben, hiába próbáltam beállítani. hogyan lehet ezt orvosolni?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
-
DroneZ^
őstag
válasz BogyóBP #24688 üzenetére
Ahogy nézegettem, most csak 42" LG Oled TV van a kínálatban, ami hasonló és csak 100hz-es.. Alzához vagyok kötve, onnan vettem a jelenlegi monitort
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
BogyóBP
addikt
válasz DroneZ^ #24686 üzenetére
Attól mert nagy még a vezérlőpanel ugyanaz lehet. Nemtudom pontosan mire használnád de már egy kisebb okosTV vel is jobban járnál. Én pl megvoltam lepve hogy a jó 16 éve vett IPS samsung TV 200hz es..
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Van egy LG 27 MP 58 típusú monitorom, egy RTX 2060-as kártyával,
Display porttal használom, de mikor váltok youtubera, vagy mondjuk steamen elindul egy videó az aktuális játék ablakán, átvált valami low contrast modra, amit már többféleképpen próbáltam kikapcsolni, eddig kis sikerrel, kerestem már beállításokban, esetlegesen a moniotor szoftverében, de de nem találtam erre az automatikus kontraszt váltásra semmit.
Csak úgy oldódik meg a probélma ha ki-be kapcsolom a monitort.
most nemtudom hogy ezt windows csinálja-e vagy a monitor maga.Valaki tudna nekem segíteni hogy tudnám ezt az automatikus kontraszt váltást mert sajnos eddig nem jártam sikerrel.
Köszönöm"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."
-
DroneZ^
őstag
Az nagyon zavaró, hogy az IPS monitor lazán megjelenítette ezt a hátteret jó átmenetezéssel kisebb felbontásban is.
Értem én hogy a VA gyengébb, ezt én is tudtam... De hogy ennyire... Főleg úgy, hogy ez egy Odyssey G70NC Neo 43" monitor. Minden csak nem olcsó. Ja és ilyen paraméterekkel nincs konkrétan semmi a piacon (4K 100+Hz 38-43"), illetve ami van, az mind VA paneles..
(Ívelt monitort sem szeretnék)
-
DroneZ^
őstag
VA paneles a monitor. Eizo monitor testben az átmenetnet nézve egész jó volt. Sávos volt ugyan kicsit, de töredéke a Windows háttérhez képest.
Érdekes mód, a TCL VA MiniLed TV-mnél volt valami zajszűrés, ami ezt megoldotta. Ennek a monitornak a beállításai között nincs ilyesmi, hogy esetleg finomítani tudjak rajta..
Windowsban/Nvidia szoftverben vannak beállítások esetleg, amivel javíthatok ezen?
-
BogyóBP
addikt
válasz DroneZ^ #24682 üzenetére
Nem 10bites a panel. Illetve rossz a gradiens képzése. Attól hogy quantum dot még semmit se jelent. Valószinüleg VA paneles monitor az meg alapból is csinál a szinátmenetbe sávokat még akkor is ha 10 bites. Közrejátszik még a megjelenítő képformátuma a windows szinmélysége stb stb. Amúgy pedig a windows háttér egy tömörített kép úgy tudom illetve nagyfelbontású így összevissza nyomorgatja a windows hogy pl a fullHD ba is beleférjen a 4k-s kép. Nézd meg hogy egy képszerkesztő programba jelentkezik e a gond, gyanitom hogy ott a szinátmenet jó lesz. Nem a monitor a hibás hanem a panel a pokolian gyenge ami mögötte van.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok,
Amióta ezek a quantom dot kijelzők megjelentek, észrevettem egy hibát, ami szín vagy fényerő átmeneteknél jelentkezik. Jellemzően a fekete-szín között. Világos átmeneteknél nem észrevehető. Az átmenet szakaszosan jelenik meg, sőt vizszintes csíkok is érszrevehetőek az átmenetben.
Valószínűleg beállítás okozza, mivel már a második MiniLed kijelzőm produkálja ugyan azt a hibát és csak PC-nél... Videót/képet közvetlenül megjelenítve (USB, APP, stb) nem jelentkezik a probléma. Tudja esetleg valaki, hogy mi lehet ez és hogy hogyan lehet orvosolni?
(Már több PC-n is vizsgáltam, kifejezetten drága gépen is, új driverrel, hibátlan kábelekkel)
Windows 11 sötét téma gyári hátterénél jól észrevehető a jelenség.
Így néz ki:
[ Szerkesztve ]
-
Tekse23
csendes tag
válasz hitman77 #24672 üzenetére
Szia.
Nekem ugyanez a probléma áll fent.
Tegnap hozta a futár a Samsung odyssey g7 ls28bg-t
Display portot használok.
Gép be van állítva kapcsolja ki a képernyőt fél óra után.
Aztán valamiért a monitor full-ra ki kapcsol.
Ha monitoron, ha távirányítóval kapcsolom be nem érzékeli a portot pedig a gép megy.
2-3 ki be kapcsolás után valahogy érzékeli és vissza jön.
Elég bosszantó ez hogy zsír új, néztem neten semmi érdemlegeset nem találtam ezzel kapcsolatban.
Én is örülnék plusz infónak.
Ez a monitor már smart monitor, kB mint egy tv már mert a menüje se a szokásos kis ablakos cucc mint más monitoroknál.
Jó lenne erre valami megoldás már. -
Sogron
tag
Sziasztok! Adott egy Acer Nitro XV272UPbmiiprzx (hasfájós volt valaki Acernél...), és ritkán ugyan, de [link] ezt produkálja, nem tudom mennyire látható, de nagy kontrasztos képeknél függőleges csíkok jelennek meg alul, és felül, és ha kikapcsolom a monitort, kihúzom a dp kábelt, visszakapcsolom, akkor az Acer logónál alul, és felül halványan mintha bent maradt volna puffer memóriába a kép.
-
tutitibi
senior tag
válasz RJános #24678 üzenetére
Inkább ide:
Sziasztok, látom régi a topic. Nekem az új DELL U2722D Ultrasharp monitor képe remeg be néha-néha körben egy 2 cm-es sávban, oldalt is meg alul - felül is. Csinálja majd abbamarad. Eddig ilyen nem volt. Rossz monitor ?DP kábellel van összekötve alaplapi csatlakozóról.
[ Szerkesztve ]
-
RJános
újonc
válasz BogyóBP #24674 üzenetére
Nem dokkoló probléma, ha kicserélem a monitorokba menő kábeleket, akkor is a "beteg" monitor mutatja a tüneteket, a másik nem. Annyi szépsége van a dolognak, hogy az egyik monitor VGA a másik DVI kábellel kapcsolódik a dokkolóra, mert ilyen monitor csatlakozók vannak rajta. A két monitor meg nem véletlen, sok esetben az egyiken egy excel tábla látszik amiből dolgozom (pl. készletnyilvántartás), a másikon meg írom a megrendeléseket, számlázok stb. Szóval kell a két monitor. Persze lehetne egy darab bazi nagy 40" feletti monitor is, de ár/érték arányban sokkal kedvezőbb két (akár használt) 20-22" körüli.
-
BogyóBP
addikt
válasz hitman77 #24675 üzenetére
A kártya igen de a monitor nem. Monitorban van egy ilyen részleg, nemtudom megmondani pontosan.
-
BogyóBP
addikt
válasz RJános #24671 üzenetére
Eselteg a dokkoló? Az a baj hogy annyira sok lehetőség lehet.. Ha egyenként rádugnád a laptopra esetleg de gondolom az nem móka nem véletlen van így megoldva.
-
BogyóBP
addikt
válasz hitman77 #24672 üzenetére
Ha jó a megérzésem a VA paneles G3 as monitorrol van szó ami csak DP 1.2 es. Öcsémnél pl ha nem DP 1.1 re butitom le a bemenetet meg se jelenik az bios csak egy 1 bites kurzor. Valami zseniális széria a samsungtól már megint. Ha az egész gép cserélve és már csak a monitor a régi akkor talán azt is kéne mert eddig is ahogy nézem ő volt a problémás lánccszem. Azt is megérteném ha megharagudnál rám hogy most adtál ki egy raklap pénzt a gépre de érdemes lenne a monitort kukázni.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Adott egy Samsung Odyssey G3 monitor és egy új PC Nvidia 4060 videokártyával. A hibajelenség az, hogy bekapcsoláskor nem ad képet, a monitoron a "no signal" jelzés látható. Ezt akkor produkálja ha Display port-on vannak összekötve. HDMI-n nincs probléma. Volt olyan is, hogy a gép működése közben tűnt el a kép, és akkor semmit nem mutatott a monitor.
A régi gépen is volt már hasonló probléma, pl.: induláskor nincs kép, gép kikapcsoláskor nem kapcsol ki a monitor, újra csatlakozáskor nem érzékel jelet, stb.
Ami próbálva lett:
- másik kábel - nincs változás
- másik monitor - így minden rendbenHa kikapcsolom a monitort és kihúzom egy időre meg a szokásos dolgok, akkor többnyire megjavul, de ez nem egy kényelmes megoldás. Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?
A HDMI-vel nem lenne baj, de kellene a Switch-nek, amit így most nem tudok használni.Köszönöm
-
RJános
újonc
Sziasztok! A laptopomat (DELL Latitude) itthon dokkolóval használom, két egyforma Samsung EX2220 monitorral. Az egyik monitor újabban furcsán kezd viselkedni. Bekapcsolás után egy darabig tökéletesen működik, majd önálló életre kel, elsötétedik, végigzongorázza a bemeneteket mire újból rátalál a jelre. Más esetben felugrik a beállítás ablak és elkezdenek rohangászni a menük. Mire "megnyugszik", a nyelvet, képméretet, fényviszonyokat össze vissza átállítja. Szóval véletlenszerűen belemegy a beállításokba és átállítja amit talál. A gombokat végignyomogattam, ha épp nincs baja mindegyik tökéletesen működik, ha rájön a "hoppáré" semmire sem reagál. Van ötletetek mi lehet a baja, vagy hol javíttatható? Köszi, János
-
adamzmg
csendes tag
Sziasztok!
Barátomtol kaptam hibásan egy GABA GL-2704FHD monitort, ami az alábbi hibákat produkálta:Elsőnek elkezdett csikozni, majd magátol megjavult, ezt követően a monitor már be se kapcsolt. Meg szeretném menteni magamnak, ha még megéri azt.
A tápcsatlakozó a monitoron eléggé lötyög.
Melyik irányba kezdjem el keresni a hibát multival? -
BogyóBP
addikt
Valaki találkozott már olyan jelenséggel hogy a monitor elkezd villogni böngészés alatt? Elsősorban youtube videolejátszás alatt van, 3d alatt nem.. Anno egy driver csinált már ilyent de most megint előjött..Edge alatt is ugyanaz. Pár napja van megint. Haldoklik a monitor? AMD kártyával van összekötve és semmi se változott azóta.
-
sztivo
őstag
válasz SoulReaver #24664 üzenetére
Nálad lehetséges az, hogy bezavar a TV, ilyet már olvastam itt a fórumon is (igaz az illetőnek a másik eszköz egy sima 60Hz-es monitor volt de egyszerre használta a G-Sync-es monitorával).
-
BogyóBP
addikt
válasz SoulReaver #24662 üzenetére
Ilyen már nálam is volt hogy egy pillanatra elsötétül a monitor képe aztán visszajön mintha mi sem történt volna de választ nem kaptam rá. Nekem acer van gondolom a jelenséget ugyanaz fogja okozni. AMD kártyád van?
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Van egy jelenségem a Samsung Odyssey G7 (C32G75TQSPXEN) monitorommal.
Az a tünet, hogy pl: Steam ablaknál megjelennek a kis videók, aztán a monitoron a kép elmegy és vissza jön. Ki is írja a monitor, mint ha akkor dugtam volna össze a géppel. Ha lerakom tálcára, akkor semmi baja.
Biosba belépve is egyszer eljátsza.
Szerintetek mi lehet? Gyári DP kábelével használom. Előző vga-val is csinálta, szóval vga sem lehet. Egy TV is van dugva a vga-ra.
[ Szerkesztve ]
-
johnsy24
csendes tag
Sziasztok,
Van egy LG 22MP47D-P monitorom. Alapesetben jól működik viszont 1-2 alkalommal bekapcsoláskor csíkos, "hangya háborús" kép. Monitor hiba lehet vagy vga?
[ Szerkesztve ]
It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it
-
BogyóBP
addikt
válasz petymeg #24658 üzenetére
De, gondolom azóta volt egy ki be kapcsolás.
-
petymeg
addikt
válasz BogyóBP #24656 üzenetére
DisplayPort. Majd otthon megnézem. Ami biztos: játékokban 1440p van és 165 hz. A monitor menüjében is 165 hz van engedélyezve. Monitor firmwaret tegnap frissítettem, a screenshot már az után volt, videokártya driver is friss. Régebben tutkó hogy 1440 p és 165 hz volt az alapértelmezett. Nem tudom mi állítódott el, meg hogy a G-Sync kapcsoló is hová tűnt...
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
BogyóBP
addikt
válasz petymeg #24654 üzenetére
Rossz monitor driver van fenn? Nativan mindent felkéne ismerje az nvidia pult nélkül is. Nézd meg a windows mit mond ott is csak fullHD a max felbontás? Lehet a kábeled nem tudja átvinni az 1440p 165hz et, HDMI vagy DP-n kapcsolodsz?
-
petymeg
addikt
válasz petymeg #24654 üzenetére
Meg is van, factory reset megoldotta... legalábbis a G-syncet.
De a felbontásra még mindig nem az alapértelmezettett javasolja...
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Samsung Odyssey G50A, G-sync-es monitor+RTX4080, nincs meg a G-Sync bekapcsolása az NVidia vezérlőpulton, meg a felbontás beállításánál is FHD + 120 Hz-et ad meg ajánlottnak, holott 1440p-s 165 Hz-es a monitor.
Mi lehet a hibája, miket csináljak végig? Lehet egy monitornál factory resetet csinálni?[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Adott egy Acer Nitro Xv272up monitor. Hama 1.4 es kabellel van összekötve. Az aktuális legfrissebb AMD drivert használom. A gondom az hogy néha időnként elsötétül a kép majd visszajön. Viszonylag ritkán van. A macskám sokat fekszik a monitor előtt es amikor ott táncol előtte akkor szokott ez léginkabb megtörténni. Néztem hátha a billen nyom be valami a mancsaval de nincs ilyen gomb. Az alaplap a vga es a ram most lett cserélve kb 1 hónapja a vga is. Minden más maradt. Nemtudom esetleg kezd a monitor beszarni? Játék alatt mer nem láttam de valahogy ki lehet ugratni a hibát?
-
DS39
nagyúr
Nem hiba. Viszont vicces megoldás az LG mérnökeitől.
Gyári tartórúd fölé tették a csatlakozót, amihez a kábel lefelé megy...
[ Szerkesztve ]
-
triluan
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem. hogy van egy macbook air m1 chippes laptop amit szeretnék összekötni usb type c-el egy KTC M27T20 Mini LED monitorral de nem ismeri fel . Mi lehet a gond?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy aoc ag274qg gaming monitor, most lesz 1,5 hónapos és most vettem észre hogy fehér háttérrel a monitor szüleinél (főleg oldalt és az alján) nem teljesen fehér, hanem picit sárgás.Mellekelek képet, nem tudom ennyire lathato.
Ez miért van? Ez ez edge lit ips megvilágítás miatt van és minden ips ilyen?
Vagy már ennyi idő alatt gyakorlatilag elnis romlott a monitor ?
Windows beállítás szerint állandó hdr módban ment eddig. Szinprofil az "normál".
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Egy Samsung Odyssey G7 G70B Smart gaming monitort használok a következő konfiggal:
- Nvidia ASUS Pro ARt 4070
- Asus TUF B750M-Plus WifiA problémám az, hogy gyakran használom úgy a gépet, hogy lockolva hagyom (addig mást csinálok), majd amikor visszajövök, akkor a monitor nem ébred fel. hiába nyomok bármit a monitor nem akar felébredni. (display port 1.4)
Az energiagazdálkodás beállításon már végig mentem, minden opciót kikapcsoltam (elvileg), ami ezt befolyásolhatja.Van esetleg ötleteket, hogy mivel próbálkozzak?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #24588 üzenetére
Hello,
Csak megírom mi lett a vége:
Se a magyar, se az angol, se az amerikai Samsung nem tudott segiteni.
Pocsék a támogatásuk. Fogalmuk sincs mit árulnak.
Arról ne is beszéljek a Samsung store-bol elzavartak.
Ők nem foglalkoznak ezzel, hívjam fel a support-ot és kész.Tehát küldtem vissza, és vettem egy Gigabyte Aorus Monitor -t.
Tökéletes!Soha többet semmilyen Samsung. Be került az asus mellé.
Két pocsék cég. Senkinek se ajánlom egyiket se. -
miczo
tag
válasz zAcsKO #24643 üzenetére
Sose hallottam még ilyen fajta hibáról. Még videomemória hibára gyanakodnék, de az nagyon valószerűtlen, hogy szerencsétlen kártyában csak pont az az egy pixelnyi 32bit ragad be. A memóriahibánál, szines csíkozás, random patternek jönnek elő, nem így statikusan, mindig ugyanott. Próbáld ki, hogy ugyanabban a felbontásban színmélységet változtatsz (pl 16 bitre) akkor eltűnik-e vagy máshova kerül? Esetleg felbontást váltani.
A HDMI nem bitpontos átvitel, ott van valami technikai kompresszió, emiatt kisebb színtér átvitelére képes csak. Más protokol, mint a DP. Fotón én pl látom a különbséget a DP és HDMI közt, emiatt nem használok HDMI kábelt.
Másik DP kábellel ugyanazon a gépen fennáll a jelenség? Mondjuk a kábelt gyanusítanám legkevesbé, abban tényleg semmi logika nem lenne, de most már bármi lehet.
[ Szerkesztve ]
-
zAcsKO
tag
válasz zAcsKO #24642 üzenetére
A fentihez kiegészítés. Rádugtam egy másik laptopot HDMI kábellel a monitora, most nincs pixel hiba.
Tehát az asztali gépem vagy a használt DP kábel okozott pixelhibát mindhárom monitornál. Látott már valaki ilyet??? Mégegyszer megnéztem a képeket, a z EIZO monitorteszt ugye kiírja, hogy DEFECTIVE PIXELS ON BLACK. Vonalzóval megnéztem, mindegyik monitornál az E betű vonalában ugyanabban a pixelsorban van a világító fehér pötty. Ilyen rejtélyt én még nem láttam. Esetleg egy dolog lehet, hogy a videokártya FW-ben valaki beállított egy pixelhiba javítást? -
zAcsKO
tag
Megvettem egy harmadik monitort, 38 colos LG. Nem hiszitek el pixelhiba ugyanott, ugyanúgy, mint az előző kettőnél. Ez nekem már gyanús, visszanéztem a képeket és az EIZO monitorteszt jobb alsó részén van egy szöveges ablak, és ahhoz viszonyítva dot-ra ugyanott van a fehér pötty mindegyik monitor esetében. Ez hogyan lehetséges? Gyanús nekem, hogy mégiscsak kábel vagy videokártya, vagy a Windows szórakozik velem.
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok
A napokban vásároltam egy monitort, az alany: LG 24MP400-P 23,8" FullHD IPS Monitor
Első kérdésem az lenne hogy valaki találkozott-e már ezzel a monitorral?
Nekem totál pixeles látni az összes pixelt közép távoltságról (20-30cm) a széle olyan mintha egy szemüvegbe néznél bele.
Alapból hibás ez a monitor vagy ilyennek gyártották le? -
veterán
válasz sztivo #24635 üzenetére
sikerült. Mondjuk nem értem, miért van Így kitalálva de mindegy.
Erre esetleg 5let ?
HAngot nem ad a monitor :/ Pedig minden jónak tűnik...
[kép]
[kép]
[kép]
fejhallgatón keresztül van hang, csak ez a fránya monitorból nem tudok hangot kipréselni[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
veterán
Szaisztok,
Adott ez a monitor: ASUS ROG Strix XG27AQMR
A problémám a képen látszik. Generic pnp monitornak látja a WIN 11 PRO.
Illetve hangot sem ad ki, gondolom ez az miatt lehet mert sima pnp monitornak látja
Van az asusnak oldala: [link] de itt hiába nyomok a letöltésre nem csinál semmit
Neten máshol nem találtad hozzá drivert. Tudna valaki ez ügyben infót adni ?
THX[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
miczo
tag
válasz zAcsKO #24630 üzenetére
Monitorból csak pixelgaranciásat veszek. 7-10e forinttal drágább, de nincs vele ez a visszaküldős, cserés szívás. Kábelnak vagy videokarinak semmi köze hozzá. A márka is csak annyiban számít, hogy a panel amit rendelnek bele, milyen hibaszázalékos, illetve mennyire kéri meg a gyártó a minőséget. Inkább azzal függ össze, hogy egy adott panel széria hogy sikerült, illetve mennyire van kiszórva a pixel hibás készülék. Sajnos itt tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Van egy Dell P2414H monitorom, az utóbbi pár napban elkezdett az alsó pixel sor villogni csíkozni, fehéren világítani . játék és film nézés alatt és akkor is ha a Windows van csak használva. Lassan nézhetek új monitort?WOT: kissio
-
zAcsKO
tag
szia,
Köszi. Vettem egy másik monitort ez 32 colos. Nagyjából ugyanott megjelent a pixelhiba mint a másiknál. Ugyanúgy feketén fehér pötty. Ilyet nem okozhat videokártya vagy kábelhiba ugye? Ez most már bosszantó, mert kettőt kell visszavigyek. Nem akartam megint Samsungot, az egyik Gigabyte a másik Msi, de lehet mégis visszatérek a Samsunghoz ezek után... nagyon dühítő. Van megbízható márka ?
-
XDModesty
aktív tag
Sziasztok!
Eladtam egy pár éves LG monitort bő 2 hete, ami nálam 100%os állapotban működött eladáskor.
A vevő átvétel és pozitív értékelés után 1 héttel írt, hogy probléma van van vele, ami már rögtön volt, csak videokártya hibára gyanakodott először, ezért csak annak cseréje után írt (fura).
Ezt a videót küldte a hibáról:
https://fileport.io/LBhP9CxECPt8
Elvileg 1-2 perc után helyreáll és rendeltetésszerűen működik.
Próbáltam segíteni neki, hátha az ő gépével van gebasz, kipróbálta végül más HDMI kábellel, másik porton, majd ismét 1 hét elteltével egy másik gépen. A hibát így is produkálja a monitor.
Kérdésem: van ötletetek, hogy ezt miért csinálhatja? Amennyiben valóban a monitor hibásodott meg mindkettőnktől teljesen függetlenül, mi lenne az etikus eljárás? Én eladtam egy működő valamit, ő 1 héttel később szólt hogy baj van vele. Nem kerültem még ilyen helyzetbe, pedig jó pár terméket eladtam már.Köszönöm a válaszokat!
-
gerejoe
tag
Üdv.Akadt egy kis problémám,gpu csere után(rx6700xt)legfrissebb driverek fel rakva,nem látja a második monitorként üzemelő lg tvt,előtte hibátlanul müködött a klónozással,most a rendszer elméletileg látja a tvt,hdmi vel van össze kötve de az jelet nem kap,mi lehet a baj?
-
miczo
tag
válasz bajtokarpi #24624 üzenetére
Így látatlanban táp hibára gyanakondnék a leirásod alapján. Szét kellene szedni és belemérni.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dell Ultrasharp U2312HM monitor. Azt a hibajelenséget produkálja, hogy olyan mintha nem kapcsolna be, de közben ha csatlakoztatom az asztali számítógéphez, akkor hallom a csippanást, hogy eszköz csatlakozott, és az eszközkezelőben is megjelenik még egy általános pnp képernyő. Még visszajelző fényt sem ad. Tehát a pc érzékeli, de nincs kép, a bekapcsológomb nem reagál semmire. Cseréltem tápkábelt, és kipróbáltam másik adat kábellel is. Mondjuk már lassan egy éve a bekapcsoló gomb oldalán a monitor tetejétől az aljáig egy kb. 15cm-es sávban sárga elszíneződés volt látható. Mi lehet a problémája?
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
pamesz
tag
Sziasztok!
MM-ből rendelt Samsung S7 4K-s 27 colos monitorom ma érkezett meg. Kibontás, összeszerelés után azonnal feltűnt több pici folt a kijelzőn. Olyan mintha maszatos lenne, de kikapcsolt állapotban nincs ott semmi, hibátlan a felület, hát új. Szerintetek sem normális ez a dolog? Tudom, hogy 14 napom van visszaküldeni, és visszakapom az árát, viszont igazából nekem monitorra lenne szükségem. Valószínű pontosan ugyanezt rendelném. Szerintetek kihez forduljak? Menjek be egy közeli MM-be? Hívjam fel a Samsungot? A visszaküldéses macera annyira nem jönne most jól nekem, így karácsony előtt.[ Szerkesztve ]
-
zAcsKO
tag
sziasztok,
Vettem egy új 34 colos monitort és ma délelőtt fekete háttérnél megjelent egy db fehér világító pixel. Délután egyszercsak azt vettem észre, hogy eltűnt a pixelhiba. Most még vissza tudom vinni a boltba meggondolt vásárlásként. Mennyire várható, hogy a pixelhiba újra előbukkan?
-
kiskoxw
csendes tag
Sziasztok,
Vásároltam egy használt 27" Samsung odyssey G7-et és egy [ilyen] foltot vettem észre.
Mennyire normális dolog ez? Eddig csak a számológép alkalmazásnál találkoztam vele.Előre is köszönöm.
-
tour
friss újonc
sziasztok!
Egy kis segítségre szorulok. Vettem egy LG monitort 34wq650-w (https://oaziscomputer.hu/termek/26930/lg-ultrawide-34wq650-waeu) és sajnos nem tudom kihasználni a teljes felbontást amit elvileg tudna (2560x1080, képarány 21:9), jelenleg a monitor 1920x1080-as felbontást és 16:9-es képarányt enged csak. Drivert updateltem a kábel HDMI 2.1-es.
Laptopommal használom ami egy Dell Vostro 3500 (Intel(R) Iris(R) Xe Graphics - Processor 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1135G7 @ 2.40GHz, 2419 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)). Mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus VP32AQ monitorom.
Tudom, hogy IPS meg minden de tök fekete háttér esetén így kellene kinéznie?
[link]
[link]
Az állandó folt az, ami a kijelző alján, a kurzort alatt középtájt jelenik meg.
A többi nagyobb folt csak torzítás, ami a betekintés szög alapján változik..Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
cesone
újonc
Sziasztok , következő a problémám:
- Vettem egy új monitort mert az előző félig meddig már nem működik.
Az új: ASUS VP228DE - de a képminősége valami borzalmas, mindent próbáltam állítgatni órákon át, de ha egy 5 cm-ert is feljebb vagy lejjebb nézem már homályos a kép, mintha a látószög kb. csak 90°-ban sík egyenesen lehetne a szemeddel.Külön beállítás is van windowson belül, az asztalnak és a videóknak, de itt sem jutottam semmi jóra.
A régi 13 éves monitorom jobb képet ad, tudom nézni felülről oldalról mindenhonnan tiszta a kép.
Lehet esetleg kábel hiba? Jelenleg hagyományos kábel van csatlakoztatva.
Ezen az új monitoron csak D-SUB (a hagyományos csatlakozás van)
A VGA-n van DVI-D , D-SUB És HDMI is. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS TUF VG27AQ1A monitort. Namármost ha hdmi vel csatlakozom a monitorra akkor a teszt az alábbi képet mutatja. A fekete képernyőn egy csomó piros led villog/világít. Ilyet a display porton nem csinál. Van valakinek ötlete mitől lehet. Szar a monitor?
Elős is köszi a válaszokat.
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- 3D nyomtatás
- Kerékpársportok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG Swift PG42UQ , 41,5", OLED, 3840x2160, 0,1ms GTG, USB3.2HUb,24 hó gyári gari,OLEDCare
- Újszerű Samsung Odyssey OLED ((G8)) S34BG850SU (2025.08.28-ig Garis)
- GIGABYTE AORUS CO49DQ OLED monitor 49"
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- Samsung Odyssey G3 S27AG32
- Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34 GL / BHR5133GL --- pontosan ilyen monitort keresek, több darabot
- HP Omen 32q QHD 165Hz Gaming Monitor
- ÚJ! 1 év Garanciával LG 34GK950G 34" 1ms 120Hz NanoIPS! Gaming Monitor
- ÚJ! 1 év garanciaával LG 34" ívelt 34GN850-B Nano IPS 1ms 160Hz HDR10 gaming monitor
- Eladó Samsung Odyssey G3 S24 Gamer Monitor - 1.5 év garancia