Új hozzászólás Aktív témák
-
Whaazzup
senior tag
válasz Csurcsil #4087 üzenetére
Szia.Én csak azt tudom mondani ,hogy igen sok a processzor bajos készülék a Samsungnál.Ha ilyen fiatal vidd vissza mert a monitor IC-ben a hiba.De van olyan is mivel neked volt már ilyen hibád más minitorral is.A 9600gt BFG/XFX -által gyártott kártyákban volt sok ami játék közben csak 3D-ben lekapcsolta a monitort.Próbálj ebben a gépben egy másik VGÁ-val hajtani.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
(igazából nem tudom hogy monitor hiba lehet-e, de azzal kapcsolatos.)
elindítottam egy játékot, alapból DX9-ben. átállítottam DX10-re és újraindítás után a monitor készenléti állapotba kapcsolt és ezt írta ki: Out of Range 33.7kHz/66Hz.
csak reset segít ezen és azóta mindig ezt írja ki. egyszer már újra is tettem, de ugyan ez a helyzet.
meg lehet ezt gyógyítani?
Aurea mediocritas
-
Juli2003
csendes tag
Sziasztok.
Az alábbi hibára keresem a megoldást:
van egy p2470hd monitor-tv-m. Ha be van kötve a dvi csatlakozón egy pc, akkor nem veszi a dvb-t jelet, amikor a számítógép be van kapcsolva. Ha kikapcsolom a pc-t, vagy kiszedem a dvi kábelt akkor kifogástalanul működik a tv. Van valamilyen belső összeköttetés szerintetek?
Találkozott már valaki hasonló problémával? -
gabengent
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm a figyelmet. a Rainbow Six Lockdown-t nyomtam,bár remélem nincs köze a játéknak ehhez. Szeretném elkerülni a 2-3-4 hetes szervízelési procedúrát. Brusselben élek,remélem itt megértőbbek a problémámmal. Egyébként gyors,és nagyon szép kis kép(jó nagy). remélem nemsokára megint az lesz.Még este megpróbálom megvilágítani.köszi!
-
bishopx2
tag
válasz gabengent #4092 üzenetére
Ez érdekes, az előző hozzászólásban pont ugyan ezt írtam, olvasd el ha még nem tetted volna...játék közben elsötétül...tulajdonképpen kikapcsol a monitor, de a gép elvileg megy
de a hang az megakad...rengeteg ilyen probléma van.....
Melyik játékoknál jelenkezet nálad ?
Mod: Nem vagyok benne biztos, hogy ez hardveres gond....
[ Szerkesztve ]
van ilyen..
-
gabengent
csendes tag
Sziasztok!
11 napja vettem egy acer aspire 8942g laptopot (full HD.-s). 2 napja játék közben elsötétült a monitor,csak hang volt. újraindítottam,de semmi. persze van garanciám,és vissza is viszem 7főn,de jó lenne tudni,mi lehet egy 1000 euro-s gépben ennyire gáz. alaplap? van valakinek ötlete? jó lenne,ha a szervízben nem vennének hülyére.Kicsit megingott a bizalmam... Köszönöm a segítségeteket! -
bishopx2
tag
válasz Csurcsil #4087 üzenetére
Csövi!
Nekem is ugyan ez a problémám, és még rajtam kivül kb 3embernek
szó szerint amit leírtál...elsőnek azt hittem winyó gond, de mostmár
majdnem biztos vagyok benne, hogy ez nem winyó...Megoldást kell találni erre a problémára, úgy hogy valaki pls!!
"Alapvetően semmi gond nincs vele, de ha elkezd futni egy 3d-s játék, akkor annak bizonyos részeinél a monitor kikapcsol és csak az újraindítás segít. Filmeknél, netezésnél nincs vele semmi gond."
van ilyen..
-
Csurcsil
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung P2450H monitorom. Egy Nvidia 9600 GT videókártyám. A monitor 6 hónapja van meg. Alapvetően semmi gond nincs vele, de ha elkezd futni egy 3d-s játék, akkor annak bizonyos részeinél a monitor kikapcsol és csak az újraindítás segít. Filmeknél, netezésnél nincs vele semmi gond. Viszonylag friss driver van fent a videókártyát illetően.
Korábbi monitornál is volt ilyen gond, de ott nem volt ilyen gyakran.A játékhoz szükséges videókártya megfelelő, szóval a teljesítményével nem lehet gond.
Nézzem meg egy másik videókártyával?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv
-
yoc
csendes tag
válasz Whaazzup #4059 üzenetére
Megnéztem a csatlakozót: a fém kerethez megy dupla kábel + a 2-3-4-6 és a 11-13-as pin-hez! Akkor egy mostani 15 pin-es csatlakozóra tudom ezt cserélni?
Még egy kérdés milyen feszültséget kellene mérni a testtel szemben az R-G-B -nél és a V meg a H syncnél?
Előre is Köszi! Bocs a zavarást! -
qestion
aktív tag
Megjelentek a TFT monitoromon foltok és egyre nagyobbak. Mit lehet tenni? Megállítható? Javítható? Samsung, még nincs 3 éves, van erre gari?
a pálya
-
Whaazzup
senior tag
Szia. Át kéne nézni a táp feszeket,az inverter panelt nézd meg hogy melyik inverter trafó melegedik jobban mert akkor az a hiba,érzékeli a nagyobb áram felvételt ezért nem indul.
Lehet egy inverteres is ha pl.LG.kéz melegnél ne legyen forróbb.Nem írtál típust.
[ Szerkesztve ]
-
limabp
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy a monitorom megy kb 10 percet kikapcsol és csak 2-3 nap múlva tudom bekapcsolni,mi lehet a gond?
köszi
Ne vitatkozz a hülyékkel mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek rutinjukkal!!!
-
rebbag
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy ha néha kifagy a gépem játékok közben, esetleg használat után kikapcsolom, és utána egyből visszakapcsolnám/ újrainditanám monitorom azt írja ki, hogy out of range. Utánaolvastam, ez elvileg valami felbontás/frekvencia hibára utal. De megoldást sehol sem találtam. Monitorom BenQ E2420hd full hd 60hz dvi-n használom.
A probléma nem olyan súlyos, mert kb 5percet ha kikapcsolva hagyom gépet, hibátlanul indul, de mégIScsak időnként zavaró tud lenni. Ha van valakinek valami ötlete megköszönném
-
hads
tag
A gépemhez vettem egy "új" LG Flatron 700b 17" monitort. Ha az asztalról bármit megnyitok, legyen az az explorer, vagy akár egy mappa a képernyő nagyobbra ugrik elmozdul a tálca is lefelé és oldalra is. Ez monitorhiba, vagy valami más?
Köszi a válaszokat.
Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
Whaazzup
senior tag
-
herhi
tag
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni: vettem egy új LG W2234S monitort, ami újabban elkezdett remegni ( a konfig Asrock alaplap, P Celeron 2,4 Ghz, 2 Gb RAM, 350W M-Tech táp, HD3650 VGA) előtte GeForce MX400as VGA volt benne. a táp is, alaplap is 1-2 éves. VGA vadi új
A remegés inkább vibrálás szerű, mindegy milyen frekvencián megy, a monitor másik gépen nem remeg, a vidkari másik gépen rendben működik, egy másik monitort hozva erre a gépre szintén látszik a remegés, kábelek szintén lecsekkolva....mire tippeltek? TÁP??
Windows asztalon, ill böngészőben látszik a vibrálás elsősorban a betűkön, de pl ha jobban mozgatom az egeret, akkor jobban is remeg...viszont játékokban talán nem is látszik.
Köszi előre is mindenkinek! -
őstag
Hello.
Tudja valaki hogy a samsung 5 fekete pixel hibánál már cseréli a monitort? Elvigyem egyáltalán szervizbe?Másfél éves.Köszi hello.
-
qestion
aktív tag
Megjelentek a TFT monitoromon foltok és egyre nagyobbak. Mit lehet tenni? Megállítható? Javítható? Samsung, még nincs 3 éves, van erre gari?
a pálya
-
Whaazzup
senior tag
Pixel hiba nem javítható vagy magától rendbe jön vagy végleges lesz.
Szia.Ez már így van egyik pillanatról a másikra,nekem van olyan monitorom amibe vadi új kijelzőt raktam ami pár óra múlva 300-400 Db parányi kék sub pixeles lett azóta azt használom mert csak szürke hátérnél látszik 5cm -ről nézve.Nem kell anyira félni a pixeltől.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Hello
Csak érdeklődnék. Konkrét gondom nincs. Csak annyi lenne, hogy van egy LG TFT-m(adatlapomon a típusa) és néha azt hallom, hogy fehér, szürke és néha fekete tónusú képeknél(játék alatt, introknál) kicsit sípol. Ilyet anno CRT-nél hallottam de ennél mi lehet?
-
őstag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne , hogy van nekem egy samu másfél éves 22" lcd monitorom,és már kb fél éve nem volt használva.Ma gépet raktam össze ,és észre vettem hogy lett rajta 4 pixel hiba hogy lehetséges ez?Akkor amikor leraktam mert megvettem a T260-at akkor még jó volt,tuti mert nagyon alergiás vagyok a pixel hibára észre vettem volna.Igy az lenne az egyik kérdésem hogy hogyan lehetséges hogy áltában,rossz lett?:S A másik meg hogy 4 pixel hibát találtam van még másfél év gar a monitorra ezt már javitják?Mert a Samu oldalán valami olyat olvastam,hogy a 22" lcd-nél 17 pixel a megengedett:SHülyék ezek,,,,Köszi a választ.
-
törölt tag
helo!
nekem egy Viewsonic Vx912 es monitorom van és az a problémám hogy néza magától kikapcsol kiírja hogy "NO Signal" és nem lehet visszakapcsolni csak ha újraindítom a gépet!
ez akkor szokott nálam lenni hogy elmegyek egy időre és akkor emgmozgatom az egeret és akkor szokott műköni!
ez a jeelnség általában akkor szokott előjönni ha játszok!mi a probléma? és a teendő?
-
Whaazzup
senior tag
válasz superecneB #4056 üzenetére
Szia.Véletlen,ha túlfeszültség lenne más is elszállna.Ami nem túlfesz védet áramkörű.
[ Szerkesztve ]
-
Naras
őstag
válasz superecneB #4056 üzenetére
Én ismerek olyan embereket, akik konkrétan káros hatással vannak az elektronikai eszközökre... A közelükben valahog folyton meghibásodik minden...
Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
superecneB
őstag
Egyik ismerősömnek elszállt a TFT monitorja, begariztatta, kapott 1 haverjától egy kölcsön CRT-t ami egy ideig működött aztán az is elszállt. Elképzelhető h tulfesz megy a konnektorjába? vagy csak egy nagy véletlen sorozat ez?
-
koborqtya
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Xerox LCD monitorom, ami egy kicsit megőrült. Bekapcsolom a gépet, akkor működik pár percig, aztán vibrál és végül eltűnik a kép...áram van, signal hiányt sem ír csak eltűnik minden róla, még az osd menüt sem lehet előhozni rajta. Valami ötlet, hogy mi a baja?
Előre is köszi!
Kutya -
yoc
csendes tag
Ajjaj nagy a baj!
Szevasztok!
Adott egy CNC marógép, aminek nem jó a monitorja. A képeken látható fajta (gyártva 1988 szept. 22.)
A VGA csatlakozója 15 lábas, csak éppen 2 sorban nem 3-ban. Ráköthetnék a kábel végére egy egy mostanában használt 15 pines csatlakozót, hogy egy újabb monitort szereljek a helyére? Vajon-e? -
setherian
tag
válasz Whaazzup #4048 üzenetére
most a hetekben vetem 2233BW-t, bal oldalán függőleges sárga (pixel?)csík jelent meg pár perccel bekapcsolás után. ahogy picit hozzártem a kávához, eltűnt a csík. visszaküldtem a boltnak, de náluk nem jelentkezett. 10 nap után végre küldtek egy másikat, pedig benne voltam a 3 nap pixelgariba. azóta okés
ja és futár hozta... -
P4C3
csendes tag
Mi okozhatja, hogy bekapcsolás után a 22"-os SAMSUNG LCD monitor képe vibrál, majd Windows betöltésekor elsötétedik és ki-be kell kapcsolgatni, hogy megtartsa a képét.
Az ON gomb világít, nem kapcsol ki. Ez a jelenség közvetlen gép bekapcsolása után jelentkezik, azután már nem. Kezd meghalni, vagy csak vmi kisebb hiba lehet?
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Ez a fajta van egy pár darab nekem,szerintem a 10ohm megfelelő a két láb között de azért majd meg mérek egyet.Nem kell tesztelni mert ha felmelegszik bontja a feszültséget ha hideg marad akkor szar,ha meg teljesen átereszt kiolvad a hálózati bízti.Ez a képcső külső keretén lévő nagy lemágnesező tekercshez van.Minél előbb írok.ÜDV.
-
setherian
tag
válasz Whaazzup #4007 üzenetére
ja ez komoly. az ilyen jelenséget szervízáron képesek úgy elhárítani, hogy addig nyomkodják, vagy kitámasztják, vagy ragasztják(elképzelem), amit tényleg a tulaj is meg tud otthon pikk-pakk csinálni(fél-saját tapasztalat). persze ha nem garaniás már, és nem is 10 kg-os kalapáccsal. csak érzéssel.
de amíg van garancia addig foglalkozzanak csak vele, még ha időbe is telik. -
eshe
tag
válasz Whaazzup #4043 üzenetére
Szia!
Nos találtam a kapcs. rajzon hármat .Az egyiket megtaláltam a panelen és kiforrasztottam. Ennek a felirata 9r0m téglalap alakú 2 lábú,megmértem az értékét és 10 ohm körül mutat hidegen. Ezt lehet valahogy tesztelni?VAlahogy igy néz ki.
A másikat még keresem.A hibához még annyit hogy a többi szin normális olyan mintha a zöld szin folyamatosan menne és ez szinezi el a többit.
üdv:Esh[ Szerkesztve ]
-
1213
csendes tag
HY ALL!
helló az lenne a problémám h a monitorom nem ad képet nem mai darab kb 8 éves LG és ahoyg rádugom a vga-kimenetre narancs-ra vált a led-je de mihelyt lehúzom zöld lesz 1-ébként barátom laptopjára rákötve működik és áthoztam szomszéd monitorját az is megy nálam tehát a 2 hardwer illetve eszköz külön külön jó de 1-ütt nem kis tv-t is viszi integrált vga-val sem megy villodzik a ledje néha válaszodat előre is köszönöm. -
-
samu126
csendes tag
Az én problémámra nincs valami tippetek? Annyit kiderítettem , hogy a video kártya leáll vagy legalábbis a jelet nem küldi a monitornak. Szóval a monitor no signalt ír ha elkezdek játszani (nem pont rá hanem pár perc vagy fél óra). A hiba Borderlandsnál és Napoleon Total Warnál jelentkezik bizonyos helyeken. Borderlandsban a Zombi szigeten a faluban a Napoleon Total warban pedig a 2. csata után a térképen. Videókari nem melegszik túl és egy Gigabyte Superb 550W látja el árammal elméletileg nem lehet gond az energiaellátással.
Kérlek segítsetek már jó 3-4 hete ezzel szívok
-
pilota
tag
válasz Whaazzup #4036 üzenetére
igen crt monitor.Néztem amit mondtál forasztások okénak látszik most mozditottam a kártyákon most eddig.jó de asszem hamarosan csere lessz mert a pont a közepén egyre nagyob nincsen kép idáig egy 2mm-es sötét foltvolt középen mostmár kezd ugy félcentis lenni.Megprobálok tuladni rajt mert eben az évben már 2 szer kelett javitatnom nagyfesztrafos volt és megint elkezdte azt a furcsa bugást töbet nemviszem szervizbe.Veszek egy 19 vagy 21 colos samsung lcd monitort
[ Szerkesztve ]
-
boribakter
csendes tag
válasz Süni 1985 F #4008 üzenetére
Szia! Nekem hasonló a gondom, mint Badriannak, viszont nekem ezt ma délben minden előzmény nélkül csinálta meg egy alig több mint hónapja vásárolt új Hanns.G LCD monitor (tehát azzal talán tényleg nincs gond). Nekem kereken 5 másodpercig marad "ébren", aztán - zöld jelzéssel, nem stand by-ban - visszafeketedik. Akkor jöttem rá, mikor képernyőkímélőn volt, és semmivel nem jött vissza a kómából, csak ha kikapcsoltam a moncsit, és visszakapcsoltam: 5 másodpercre feléledt, aztán megint teljes sötétség. OSD működik, hibajelzés nincs, kábelek rendben (HDMI). Esz az agyf.a.sz, mert sürgős munkáim vannak, és a "házi rendszergazdám" sincs itthon még egy hétig... Ha a gépem a ludas, esküszöm, harakiri lesz... Holnap azért kipróbálom egy másik (CRT) moncsival, de jó, hogy van, hátha...
Ha ez gépgond, mi az örvöstatut csináljak?? (tudom, szerviz, de bussa meg... határidős munkám van)
Ha moncsi, akkor meg remélem, beszámítják a gariba, de akkor is gáz.Ezt a hiányzó "rendszergazdám" gépéről írom, mondanom sem kell, hogy nyilván ezen nem tudok dolgozni.
"Túlélem, ha beledöglök is... Ha túléled, bele is döglesz!"
-
paix
tag
Sziasztok,
a következő problémával fordulok hozzátok:
olyan 24" vagy annál nagyobb monitorra lenne szükségem, amelynél a bemeneti jel megszakadása után a képernyőn nem villan fel egy OSD-s státusz üzenet (no connect / no signal / suspend / stb.). Ismertek ilyen monitortípust, vagy létezik olyan, ahol ez kikapcsolható?
Valahogy, akár hardveres beavatkozással megszüntethető a jelenség?
Köszönettel,
paix
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Azt azért óda kéne írnod hogy CRT-E ha az akkor több mint valószínű hogy az egyik horizontális eltérítő tekercs lábán rossz a forrasztás.Kémény rúd alakú tekercset keress,vagy kocka alakú vasmagos tekercset.Az egyik a táp mellet van a másik a Sorkimenő trafó mellett,nézd át az összes forrasztást.ÜDV.
A képcsönek semmi baja nincs köze hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
zUlU53
tag
Sziasztok,
valaki hozzáértő segítségét kérném: egy 20"-os HP monitor halálosan szemfárasztóan....hát...zsizseg. Nem tudom szebben és pontosabban körülírni. A jelenség körülbelül olyan, mintha pillanatokra a betüknél különböző színű elmozdulásokat lehetne megfigyelni, de csak pillanatokra.
Ne nevessetek ki, de például akkor figyelhető meg a legintenzívebben, ha húzom az egeret. A fő bajom, hogy baromi fárasztó és kellemetlen a szemnek. Biztos, hogy monitor (esetleg kábel?) hiba, mert a gép más monitorral tökéletesen működik, sajnos a monitor különböző okok miatt rögzítve van, azt nehezebb lebányászni a helyéről, de ha nem tudtok valami tuti tippet, akkor le kell szedjem és megnézem másik géppel, de miután maga a gép más monitorral tökéletesen üzemelt, ezért gyanakszom a kijelzőre.
Gari már nincs, csak a lényeg: KUKA a monitor?
Válaszotokat előre is köszi.
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
eshe
tag
Köszönöm a választ!
Elvileg müködik a degauss mert ha benyomom akkor összerántja és elszinezi a képet egy pillanatra.Mondjuk ettől még egy cserét megérne a dolog csak ennek a thp602-esnek az árára egy 5ezer körüli összeget találtam,nem lehetne ezt más tipussal helyettesiteni?A kódja 180982711
Üdv:Esh -
samu126
csendes tag
Remélem jó helyen kérek segítséget:
Mostanában nem tudok új játékokkal játszani mivel a gépem fél-1 perc játék után egyszerűen leáll a monitor no signalt ír és resetelnem kell mert máshogy nem jön vissza.Ez főleg Borderlandsnál és Napoleon TW-nél jön elő legtöbbször de Mass Effect 2-nél mondjuk soha és Dragon Age Originsnál se
A gépem és egyéb fontos információk (az elején van a gép összetétele a többi lejjebb):
http://www.2shared.com/file/11845152/8791a29e/pc-sszegzs.html
A RAM-ok és a táp hibája kizárt eddig. A RAM-okat leteszteltem (kiszedtem és egyesével visszarakosgattam addig ameddig nem halt be újra de rögtön az elsőnél ami 100% hogy jó [egy geil ram ami nem régi csak 2 éves] szóval innentől a RAM nem lehet mert a legjobbnál is jelentkezik bár tovább is próbálgattam végig de lehet mind a 4 f*s bár ezt kétlem)
A táp azért nem lehet mivel először rá gyanakodtam és amúgy is érett a cseréje ezért vettem egy újat codegent cseréltem gigabyte superb 550-re.
Nos valami tipp?
UPDATE:
hasonló problémákkal küszködő külföldi társaim ezt írták:Note: Reducing DVI frequency on high-resolution displays resolves display corruption or no image when a display is set to a high resolution. This should only be enabled if the Digital Panel is experiencing these problems.
Na de nekem ilyen Reduce DVI frequency beállítás nincs
Nos pontosan nem tudom hogy mi a baj ezért ebbe a topicba írtam sorry ha nem ide kellett volna
-
pilota
tag
helosztok nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy LG 21colos monitorm aminél a következö a hibajelentség gondol egyet és kimegy szélesebre a kép ugyértem széleségben az ora ketöspontja pont a képernyö széle ha kikapcsolom és vissza pár másodpercig remeg a kép majd katan egyet és jö egy ideig.Kérdezem lehet ez képcsöveség?
Ja és egyre sürüben jelentkezik a probléma
[ Szerkesztve ]
-
Tom258
csendes tag
Sziasztok!
Lassan két éves a Samsung Sm 226BW-s monitorom és néhány napja amikor bekapcsolom sötét marad és csak lassan világosodik ki a kép ...
Napról napra tovább tart ez a folyamat ,most kb 5 perc alatt lesz használható,de utánna hibátlanul üzemel egész nap.Segitséget szeretnék a hiba okával kapcsolatban..
Előre is köszönöm!
Üdv !
-
N-vidi-A
őstag
válasz Whaazzup #4028 üzenetére
Pontosan erre gondoltam, hogy az átalakító zavar be, de pechemre nincs sima DVI kábelem, pedig pár hónapja volt vagy 5
Szerzek valahonnan, és meglátjuk...
Amúgy esetleg valakinek hasonló tapasztalata, problámája volt már?
Mert tényleg fura, túéles, kép gyönyörű színek, de ez a "vibrálás" szerű dolog, meg a füst a játékban, még ha nem is létfontosságú, de zavar.
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Lenne egy gyönyörű, elvileg hibátlan Samsung 226BW tipusú monitorom, tényleg gyönyörű, de!Lenne egy olyan gondom, nem tudom, hogy ez alapból így van-e, hogy mikor pl az apróhirdetéseknél görgetek, olyan a két szélső szürkés háttér, mintha minden görgetésnél bevibrálni egy kicsit, tehát csak görgetésnél, álló képnél semmi vibrálás, filmnél sem játékban sem, sehol...
Még egy másik, ami fura volt, hogy pl cs-nél a füstgránátnál a füst olyan nem szokásos, nem tudom leírni, de olyan, mintha pixelesebb lenne... vagy nem is tudom.
A masik monitorral nem volt ilyen gondom, nem hiszem, hogy a vga lenne...
A monitort és a vga-t egy 3m-es HDMI-DVI kábellal kötöm össze, a DVI megy a monitorba, a HDMI-re DVI átalakítót rakok, mert a VGA-n CSAK DVI van.
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Whaazzup
senior tag
válasz drfirsty #4024 üzenetére
Szia.A monitorod jó ha szépen szét tudod bontani és nem vagy (béna)akkor cseréld ki a tápban attól függetlenül melyik panel van benne a következőket.Ha három DB 820Uf kondit 1000Uf 25v-ra és még a 2db 100016v ugyan erre ha 470uf van benne akkor ugyan erre.Ha 4Db kondi változat van akkor 2db 1000uf 25v os és a 1000uf16v-ost ugyan ekkorára és jó lesz.
ÜDV.Csak 105C' kondikat tegyél bele és jó minőségűt ami legalább 40-60ft darabja. -
cettlee
őstag
üdv, zsiruj samsung tv, 3mas sorozat, 26 colos.
monitorként használom, beszoktam állitani az energiatakarékossági módot, de ha kilépek a menüböl, magátol visszaáll alapértelmezettre minden 10-20 perc mulva. ugyanez van a ki- és bekapcsoláskor hallhato hangnál, ha kikapcsolom a hangot, legközelebb ugyanugy bekapcsolva lesz ezaz opcio. mintha nem mentené el véglegesen a beálitásokat a tv.
a többi beállitásnál nem találkoztam iylennel.
ja még annyi érdekelne hogy win7be beállitom 15 percre a monitor kikapcsolását, elkezdek filmezni, és film közbe is kikapcsolja. ezzel lehet vmit?
köszi elöre is a segitséget.
-
drfirsty
tag
Sziasztok,
van egy negy eves Samsung Syncmaster 930BF monitorom amit az utobbi idoben egyre nehezebben tudok bekapcsolni. Korulbelul ket hete csak kb 20-30 percel a szamitogep bekapcsolasa utan adott kepet. Ez az idoszak aztan egyre hosszabb lett, tegnap pedig mar egyaltalan nem kapcsolt be. Az allapotjelzo led kozben ossze-vissza villog.
Lehet meghalt?
Valakinek valami otlet, hogy mi lehet a gond? Fontos lenne, mert dolgoznek a gepen, de igy kep nelkul nem konnyu. Egyelore abban sem vagyok biztos, hogy a monitor vagy a VGA haldoklik. A kabeleket, csatlakozasokat atneztem, azok jonak tunnek.
Elore is koszonom a segitseget.
-
Whaazzup
senior tag
Szia. Rossz a lemágnesező PTK a tápban és fel van mágneseződve a képcső ami nem rossz!Cseréld a PTK ki és a sorkimenő trafó screen potméterével vegyél vissza és talán jó lesz.Utána ha kész vagy dugd be és húzd ki szó szerint a hálózati kábelt hogy a képcsövet a lemágnesezze.
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #4016 üzenetére
Szia.Köszönöm.
-
cettlee
őstag
üdv.
behalt a monitorom, ugyhogy beüzemeltem az ujonnan vett 26 colos samsung LCD tv-met, asszem a 3mas sorozatbol való. a léyneg hogy a felbontással van a problémám. esetleg drivert nem kell letölteni hozzá? mer azt irja rá h általános PnP monitor.
akármilyen felbontásra állitom, azt irja ki hogy az optimális 1360*768 lenne 60 hercen, viszont amikor erre állitom a windozban akkor elsötétüül a kép és azt irja hogy nem támogatott üzemmod.köszi elöre is.
-
eshe
tag
Sziasztok!
Van egy Sony gdm-f520-as crtm.A gond az vele hogy a fekete helyett zöld háttér látható a fehér helyett pedig sárgás ,a képen enyhe visszafutási csikszerű zizegés van.A kérdésem hogy érdemes-e foglalkozni vele vagy képcsőcserés?
üdv:Esh -
Whaazzup
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #4011 üzenetére
Szia.Remek látom hogy szoftveresen is lehet gyógyítani milyen készülék ez megosztanád velem.Kívánom az hogy az örömöd legyen maradandó.
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz gamerkiller #4013 üzenetére
Szia.A függőleges IC környékén cseréld ki a kondikat,olvas vissza megtudod milyen IC-röl van szó.ÜDV.
#3995) Whaazzup válasza PH-User (#3991)
[ Szerkesztve ]
-
gamerkiller
senior tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy LG Flatron F700B monitorom és hosszú kikapcsolt állapot után mikor bekapcsolom a gépet vízszintes csíkok vannak a monitor felső részén. Ez idővel (5-10 perc) eltűnik.
Ezt mi okozhatja? Válaszokat előre is köszönöm:
Gamerkiller
Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Egy ideje volt nekem egy olyan gondom, hogy a szövegeket a monitoromon nem láttam rendesen. Folyamatos szövegben itt-ott vastagabbnak vagy vékonyabbnak látsztottak a szavak, mondatrészek, és néha a fekete sötétkéknek, vagy bordónak hatott. Próbálkoztam ClearTyte-al, meg egyéb beállításokkal, de nem történt lényegi javulás...
Mígnem ma, Win reinstall után találtam egy olyan beállítást, hogy 'Color Pixel Format'. Gondoltam egyet, és erről: "YCbCr 4:2:2" átállítottam erre: "RGB 4:4:4 Full RGB" és láss csodát, a probléma megoldódott a szöveg egyenletes, olvasható, és a szemem se fáj, ha rá kell néznem.
Nem tudom elmondani mekkora öröm ez most nekem.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
rum
tag
üdv emberek.
adott egy lg w2234s monitor.van rajta (többek között)egy 4:3-as gomb.most ,ha azt megnyomnám akkor váltani kellene neki 4:3 ill.16:9 között nem??már rég nem használtam ezt a gombot nem emléxek rá.csak mostanában elkezd vibrálni a monitor majd készenlétbe kapcsol.és akkor vettem észre,hogy a 4:3-ra nem reagál.
"Mit keres egy részeg a számítógépben? – A CD-RUM-ot."
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz badrian250 #4005 üzenetére
Alaplap Pci Express vagy AGP port gond lehet így első körben
TDI POWER
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Minél előbb vidd vissza mert kijelző hibás is lehet (szerintem az)vagy a lcd kábel nem érintkezik megfelelően az lcd panellel,vezérlő kábel hibás,kijelző panel elektronika hiba,ami még rosszabb a kijelző lap és az elektronikája között lévő szalagkábel kivűl a hideg forrasztás hibás vagy kábel szakadt de belül is lehet szakadás ez bizony pixel csík szerintem panel csere.szervizekben azt szokták csinálni,hogy ujjal addig nyomkodják míg el nem tűnik ha egyáltalán eltűnik.Sok mindent mondhatnék még de nem ez a lényeg vidd vissza K-panel lesz a rossz.
Az a dilemma hogy ez véglegesedhet akkor van gond igazán.Ezért nem tudhatod hogy csak időleges kontakt hiba volt vagy csak buherálták a kijelzőt ez csak magán vélemény hát ha valakik magukra veszik.
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz PH-User #3996 üzenetére
Szia.Hétfőn vagy Kedden megnézem de jó lenne ha te is megnéznéd hogy milyen van benne és azt is hogy valamelyik sormeghajtó tekercs lábán nem e lukas a forrasztás nézd át a sorvégfokban a forrasztásokat,ez a rész a sorkimenő és annak környéke.Mivel csak 700B-típusról van rajzom a tiedbe lehet más is de biztosan TDA. Ha ez a baja és már működik semmit nem kell hangolni.
-
badrian250
tag
válasz Süni 1985 F #4003 üzenetére
Na ez az,hogy másik monitorral,és gpuval is fennáll a dolog....
-
Süni 1985 F
senior tag
válasz badrian250 #3998 üzenetére
Próbálja ki másik monitorral sztem ha azzal is feketedik akkor 3d kártya.
TDI POWER
-
mmdms
addikt
válasz badrian250 #4001 üzenetére
Poénnak szántam, nehogy magadra vedd!
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- SQL kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest