Új hozzászólás Aktív témák
-
depmod
aktív tag
Akkor még egyszer.
A minap vettem egy HannsG 28" ht09-es full HD LCD TV egységet.
Teljesen rendben van mindene, pixelhiba nincsen, de egyvalami nagyon zavar.
Mikor natív felbontásban (1920*1200/60hz) van a képernyő, akkor is elég életlen a kép.
Érdekes, hogy d-sub-nál ócska volt a kép, dvi-hdmi kábellel már jobb, de nem éles, hdmi-hdmi-val laptopról förtelmes. Minden képjavítót kikapcsoltam.Na, ilyenkor mi van. Van valakinek arról tapasztalata, hogy mi lehet a gond?
catalyst driver? Habár szerintem nem ez a difi.
A kábelre gyanakszom, ezer forintos kategória, aranyozott (ki tudja tényleg az-e?).
Az hogy HDMI-HDMI kábelnél is szarakszik, ez nagyon nyugtalanít, ezért várnék ötleteket...., akkor a nyuszi b***hatja!
-
sheep
addikt
csak annyit ír, hogy felrakta a 195.62 béta drivert, és az megoldotta a gondot:
In NVIDIA control panel, under "Display->Adjust desktop color settings", I noticed the "Digital vibrance" was at +90% for both monitors. Setting this to +50% brought colors back to normal levels.
nézd meg az nvidia control panelben, a "Display->Adjust desktop color settings"-t, és vedd le digital vibrance-t 50-re, vagy lejjebb
de te már ezt megcsináltad, úgyhogy nemtom mi lehet még a baj
esetleg szedjél le jóval régebbi (pl 1 éves)drivert, néha ez is segít
nekem pl most egy gtx260-om van, de egy fél évvel ezelőtti driver van fent, mert a legújabb nagyon sz*r lett, állandóan lefagy minden, a régivel pedig ok
egy próbát megér..[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
Junglist'
csendes tag
Hello-hello
LCD kijelzővel kapcsolatban szeretnék kérdezni. másnak is lehet ilyen problémája.
a nyomás okozta fehér foltokra van valami megoldás?nem a pixel hibáragondolok, azt tudom hogy kell kiiktatni, hanem a nagyobb kiterjedésű fehér foltokra amik sötét(szürke, fekete képernyőnél láthatóak.
ezt mi okozza és lehet e valahogyan házilag javitani? nincs már garim sajnos.ennyit találtam de nem nagyon tudok angolul az utolsó rész mintha erröl szólna itt:
http://www.computercare.ca/forum/showthread.php?t=2664
[ Szerkesztve ]
-
rolir88
csendes tag
Sziasztok.van egy Samsung SyncMaster P2450H-m és 1920x1080 felbontásban csak 60hz-es.csak ennyit bír a monitor vagy a grafkártya végett van?a választ előre is köszönöm
-
Klon
aktív tag
minden alapon van, Galaxy márka
(most találtam valamit a neten, h másnál is előfordul. valami driver hiba, és a "digital vibrance"-t állítja el nagyon. nekem is 0 helyett (ez az alap) +79re állítja. de ha lehúzom nullára, akkor se az igazi. méglentebb kéne venni.
ott régi drivert javasolnak... érdeke a dolog...ja,meg azt is írják, hogy a win update-nél szed le valamit amit nem kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Klon
aktív tag
sziasztok!
én is segítséget kérnék tőletek!win 7et használok, 8800 GT kártyával, és nagyon erősek a színek. már mindent kipróbáltam de semmi se segített.
találkoztatok már ezzel a hibával? mi a megoldás?Előre is köszi
-
Whaazzup
senior tag
Szia. A video proci rossz és két fajta megoldás van,vagy a DVI-D 24+1 -en használod vagy DSUB--15-pin-en bármit csinálsz nem fog menni analogon.Általában csak az egyik marad jó akkor azon kell használni.Késöbb már képet sem fog adni szerintem nem orvosolható.
LG,Samsungoknál széria hiba,de más monitoroknál is előfordul.Általában az IC belső áramfelvétele megnő ezáltal több hőt termel és ez okozza a hibákat.
Azért gondolom mert a sötét képernyő és a leírtakból ez következik.
[ Szerkesztve ]
-
depmod
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A minap vettem egy HannsG 28" ht09-es full HD LCD TV egységet.
Teljesen rendben van mindene, pixelhiba nincsen, de egyvalami nagyon zavar.
Mikor natív felbontásban (1920*1200) van a képernyő, akkor is elég életlen a kép.
Érdekes, hogy d-sub-nál ócska volt a kép, dvi-hdmi kábellel már jobb, de nem éles, hdmi-hdmi-val laptopról förtelmes. Minden képjavítót kikapcsoltam.Na, ilyenkor mi van. Van valakinek arról tapasztalata, hogy mi lehet a gond?
catalyst driver? Habár szerintem nem ez a difi.
A kábelre gyanakszom, ezer forintos kategória, aranyozott (ki tudja tényleg az-e?).
Az hogy HDMI-HDMI kábelnél is szarakszik, ez nagyon nyugtalanít, ezért várnék ötleteket.Köszönöm
..., akkor a nyuszi b***hatja!
-
jilian
addikt
Hello!
2494HM:
HDMI bemeneten használom (-nám), de amikor kikapcsolom a gépet akkor a monitor kiirja,h : "check signal cable"
Ezt, h tudnám kiiktatni?
Az Auto Source - manualon van. Az AV Mode - off -on van.
A HDMI Black Level-t mikor lehet használni vagy mire jó?köszi
-
sheep
addikt
hali
meg tudná vki mondani, hogy mitől lehet az, hogy a monitorom miért nem ismeri fel az analóg kábelt?
a dvi kábellel semmi gond, az analógnál a "detecting cable" felirat látszódik csak, és nincs kép
azért kellene az analóg, mert a monitor képe el-elmegy 1-2 mp-re (a képernyő elsötétedik, de nem kapcsol ki, majd a kép visszajön), és a külföldi fórumon az analóg kábelt írták megoldásnak
(bár tudom hogy így rosszabb a képminőség picit, de még mindig jobb mintha elmenne a kép)
egy LGW2452V monitorról van szó, sajna már nem garis9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
Whaazzup
senior tag
válasz Kalmizoli #3771 üzenetére
Ha gondolod elárulók egy szakmai titkot,vagy jó lesz vagy nem a procid haldoklik talán még van megoldás az a bizonyos átforrasztás.szinte mindegyik 9xx-es széria zömének ez a baja.
Nem tudom hogy te magad megtudod csinálni ezért most még nem írom le a javítást.Én meg javítom neked ha elhozod és rögtön látszik hogy jó vagy nem,ha oké akkor 2500ft cakum pak.
Ha nem jössz nekem egy sörrel.Megvárhatod nálam.Ha magad akarod javítani küldök képet hogy kell,csak akkor ha nem vagy teljesen amatör kontár.
A hiba oka elmelegszik a IC,majd vissza hűl a végén már csak a NO RECOMMENDED MODE fogja kiírni vagy sötét képet ad.
-
nonoka74
tag
hali4lg 2234s monitoromról eltűnt a fekete szín,ilyet még nem láttam!gyorsan javítható hiba v. hosszú gariztatásra számítsak!köszi (ja a fekete a zöld árnyalataira váltott)amúgy piros,sárga,kék és a többi szín van!
[ Szerkesztve ]
-
Lepo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kiválló HP LP2275W monitorom, aminél is a következő számomra érthetetlen jelenséget tapasztalom.
Alaphelyzetben semmi gond, viszont teljes képernyős videónézésnél(mindegy milyen lejátszó), vagy egyes játékok töltő- illetve menüképernyőjénél (szintén csak teljes képernyős módban, ablakban futtatva nem) el-el megy a kép. A háttérvilágítás látszólag meg van, de eltűnik a kép és pár másodperc múlva visszajön és ezt többször egymás után. És ezt se mindíg csinálja, csak ha olyanja van. Próbáltam XP-alatt és most Win7 alatt is és videokártya csere is történt. Amiért eddig nem a monitorra gyanakodtam, az pont azért van, mert netezgetve vagy ablakból videózva, játszva, sose fordul ez elő. De egy filmnézésnél baromi idegesítőNem értem! Segítsen valaki ha tud! Ha valóban a monitorral van a gond, a HP elvileg helyszíni garanciában cseréli.
-
JetiRulez
őstag
Hali!
Behoztam a nappaliból, működő VHS lejátszómat, de a monitoromon nem jön be a képe. A monitor sem lehet hibás, mert minden más készüléket észlel."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
superecneB
őstag
Adott egy 2233BW monitor. A következő hibát csinálja, sajnos jobban nem nagyon tudom lefotózni: [link] A probléma, hogy a betűk (különösen alacsony felbontásban látszik) árnyékát, és windows telepítésekor a betűk vonalainak egy részét rózsaszínes árnyalatúan színezi. Árnyék nélküli betűknél többnyire rendben van. A problémával csak windows alatt (más op rendszert nem próbáltam) jelentkezik. Azthittem, hogy a szürke egyik árnyalatát rózsaszínűre színezi, így megnyitottam 1 rajzprogramot és elkedztem kevergetni a szürke színeket, de nem sikerült találnom olyat amit átszínezett volna. Képszerkesztő programban megnyitva rá zoomolva a problémás helyre, nem is rózsaszínes-lilás színt rajzol oda, hanem a barnának egy árnyalatát.
Először arra gondoltam az akkor használt tunningolt VGA-m adta meg magát, vissza vettem alap órajelre - probléma maradt. Lecseréltem a VGA-t - egy másik gépben leteszteltre, (más gyártó más driver) - probléma maradt. Újraraktam a Windows-t (már telepítéskor is mikor az időzónát kell kiválasztani pl. látszik a probléma) - probléma maradt.Ezért gyanakszom a monitorra. Esetleg DVI kábel elromolhat úgy, hogy ilyet produkáljon? Esetleg monitor kalibrálás megoldaná a dolgot?
Lemaradt egy link kivágva 1 problémás esetet, nem tudom nektek milyen rányalattal árnyékol a betűkre (barnás?): [link]
[ Szerkesztve ]
-
Kalmizoli
csendes tag
válasz Whaazzup #3767 üzenetére
Szia!
Bocs, h én is téged kérdezlek, de érdekes jelenség van nálam egy samsung913N moncsinál.
Nemrég egy játék közben kifagyott a gépem, reset után az elsötétült monitot azt írja ki; "not recommended mode. Optimal mode: 1280×1024 60 Mhz. ?"
Azóta ez már többször előjön; főleg ha kilépek játékból, vagy maga a WINXP asztal már be sem jön csak a betöltés közbeni képernyő.
Egyáltalán ez monitor hiba lehet, vagy esetleg más?Előre is köszi, ha tudsz tanácsolni vmit.
-
camalot
tag
Hi! Most kaptam kézhez az új samu 2233bw monitoromat. Az a gondom hogy a jobb felső sarokban 50000:1-hez a (dinamikus kontraszt) jelölés, pedig 20000:1-hez kellene lennie. A dobozán csak az van hogy 2233 más jelölés nincs, matricával van utólagosan ráragasztva hogy 2233bw. Át lettem verve?
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #3764 üzenetére
hát nem jöttem rá, egy külön vga-val megy...
vagy fullba vagy sehogy :D
-
alph4
tag
Vettem nem rég egy Samsung P2350 -es LCD monitort.
[link]Olyan gondom van hogy 1 nap után előjött hogy ha pl indítok egy játékot vagy kilépek belőle a monitor egyszerűen kikapcsol, csak nagy nehezen tudom visszahozni ha nyomom a power on + dsub-dvi váltást + auto gombot.és vmikor visszajön a kép. DE ha bekapcsolom a gépet akkor is pl ezt kell vele csinálni, mert ha csak simán benyomom rajta a bekapcsolót 1 pillanat múlva megint kikapcsol és nem villog a power led.
VGA egy új Asus 5850 HD, gépen Win7 64 van.
Remélem tud valaki segíteni, mert már kiborít.
Mivel a talpával is volt gond, lazán hátrabillent nem lehetett dőlésszöveget állítani, ezzel 3 hétig volt a szervízben aztán ugyanúgy visszaküldték. -
Whaazzup
senior tag
Úgy gondolom,hogy a SE 657 MRH Video IC a ludas de még van 2DB eeprom és 1DB flash de talán ezek tartalma nem sérült szerintem.ÜDV.Még annyit megtehetsz ha DVI-D kábelt használsz vedd le ha bejön az OSD demo akkor használd 15-pines DSUB kábelt mert igy az egyik eepromot kikerülöd.De ettöl még nem fog müködni csak igy lehet kizárni hibát,mivel mindegyik memonak külön feladata van.
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Nem inkább sercegő hangot ad,ha szemből nézed jobb oldalon hallod a hangot,mert akkor a táp trafó adja mert erőlködik.A hiba következő lehet a Táp jó,a kijelző panel áram felvétele megváltozott (elektronika hiba) a másik a vezérlő panelon a proci IC kaput (Széria típús) vagy a scaler IC elmelegedet.Nagyon kicsi esetben ezeknél a Dual fet zárlat.
szerintem Scaler IC a baj akkor pedig panel csere.Ha továbbra is bekapcsolgatod tönkre megy a táp inverter panel is.[ Szerkesztve ]
-
Ivory
csendes tag
Üdv!
VAn egy kis gondom a monitorommal, ami a következő:
Bekapcsolom a gépet és nem jelenik meg semmi a monitoron, a led csak simán villog mint mikor energiatakarékos módban van és hiába kapcsolom ki, be a monitort nem jön elő a kép. Ezt egy párszor eljátszotta,majd nagynehezen előjött a kép de mára semmi. Eddig tökéletesen működött, nem is lett arrébb rakva elmozdítva. Furcsa hangot ad ki mikor be van kapcsolva ilyen halk sistergő, de leginkább engem a régi betárcsázós netre emlékeztető Tudom hülyeség de ez jutott eszembe legelőször mikor meghallottam.
Samsung SM 932GW, 3 éve gond nélkül működött... Mi lehet a gond, vagy mit lehetne csinálni?Köszi!
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #3761 üzenetére
bocsi 4200hd ilyen alaplapon: [link]
szóval kicsit részletesebben: 1280x800ba minden frankó, ennél minden nagyobb felbontásban csak feketeség van
másik gépen rádugtam és ment frankónvagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #3762 üzenetére
jah és szedtem le legújabb ati drivert, az se segített
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #3761 üzenetére
másik gépen megy maxon, eezn nem megy 1280x800 felett
-
concret_hp
addikt
vettem egy w3000h monitort, a gépemben egy integrált radeon 3200HD vga van. nem akar menni max felbontáson, mi lehet a gond?
-
Tompo92
senior tag
Hali
Van egy kis probkéma a monitorrommal
Pl: mikor filmet nézek akkor ez a Vsync dolog jelentkezik..elcsúszik a kép..de csak egy csíkban máshol sehol..meg mikor ablakokat huzok ide oda az is elcsúszik..
vga beállitásoknál is bevan pipálvan a veritical sync..elméletileg ez ennek a kiküszöbölésére szolgál...
akkor mi lehet a probléma?
monitorom Benq g2220hd 2 napja vettem..Help Help -
Imco
őstag
Hi!
LG 32"" LCD 2 éves. 2-3 napja szellem képes a PC. 9800 GX2 VGA van a gépben. 19 LCD-n jó a kép a TV-n szintén a TXT is éles kontrasztos. HDMI kábelen is ugyanilyen.
Driver legfrissebb van de már levettem 191-re és vissza a 195-t de nincs változás.Régen frissitési problémáknál volt ilyen a CRT.
1360x768 60HZ a beállitás.
De HDMI-n 1920-on is ugyan ilyen. Probáltam 800X600-on is, eredménytelenül.
Légyszi valamit tippet, mert igy kifolyik a szemem!Köszi!
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Whaazzup
senior tag
válasz cloonee #3754 üzenetére
Szia.Nem fog eltűnni pixel folt,ha szétszednéd a kijelzőt a sok réteg (1db ezüst 4db fátyolos 1db vastag plexi,1db fényes fehér műanyag fólia) akkor kerülne a réteget közé piszok az aztán igazán látszana ez a 2 üveg réteg közti folyás.
De aztán ne hogy megint CRT monitor legyen,mert elégé ívelt az alja.
[ Szerkesztve ]
-
cloonee
tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem! Nem tudom eldönteni, hogy pixelhiba, vagy kosz van a monitoromon. Világos és sötét háttérnél is látszik, a kurzor nem takarja el. Akinek volt ilyen tapasztalata, kérem ossza meg velem!
-
dferee
tag
Sziasztok!
Mennyit érhet ez a csoda így 4 függőleges csík pixelhibával?
Típus:Samsung Syncmaster 730BF
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Mefy
csendes tag
Hello! Gőzöm nincs, hogy jó helyre írom-e, de nekem a következő a problémám: A minap éppen töröltem, majd újratelepítettem egy játékot (Lineage2), és a telepítés folyamán bevinnyogott a vírusírtóm (nod32), hogy a telepítőben valamilyen vírust talált. Nos, régebben is telepítettem a cuccot, ugyanezzel a hibával, de addig zökkenőmentesen ment tovább minden. Most viszont pár percel később a monitor (Samsung Syncmaster 940nw) menüje /amit a monitoron lévő gombokkal szednék elő normális esetben/ magától megnyílt, elkezdett pörögni a funkciók között, eltolta a színbeállításokat, stb, ezt 2x eljátszotta a telepítés alatt. Mindeközben elszállt a billentyűzet is, amit úgy oldottam meg, hogy átdugtam másik usb portra, mert azon ahol eddig volt, se az egér, se a bill. nem akar működni. Most, így a gép újraindítások után a monitor vezérlőgombja bemondták az unalmast, miszerint a rajta lévő power-fel-le-enter gombra nem reagál, viszont a menü gombjára a monitor kikapcsol. Gondoltam kontakt hiba lesz, megigazítottam a csatlakozókat, de a probléma továbbra is fennáll. Ebből kifolyólag nem tudom, hogy egyáltalán hardveres, vagy szoftveres-e a gond (ezért írtam inkább ebbe a topicba), + az usb port miatt is aggódom. Windows Xp Simplicity oprendszer van fent, már évek óta hibátlanul működik.
Amennyiben valaki tudja mi a gond, a segítség idejére szívesen vennék fel egy azonnali üzenetváltási partnert is msn-en, szeretném a problémát mielőbb megoldani. /mefy@freemail.hu/ A válaszokat előre is köszönöm -
senior tag
Sziasztok!
2 monitoros rendszernél okoz bármilyen gondot/hátrányt, hogy a 2 monitor mérete és felbontása nem egyforma?
Az egyik 22" a másik 23", az egyik 1680*1050 a másik 1920*1080.Köszönöm
-
redstar16
tag
Sziasztok!
Egyik haveromnak van egy notija amit a kisöccse rázárt az ujjára miközben írt.
Az ujjai benyomták a kijelzőt és lett rajta két folt ami sötét háttérnél észlelhető jobban.
Ez a kijelző ilyenkor cserés vagy valahogy ki lehet ezt onnan szedni?
Elkezd majd terjeszkedni?Minden megoldás és tapasztalat érdekel
T9400 World Record 2: http://bit.ly/bdryHP | Eladó cuccaim: http://bit.ly/3bpsfY | Megbízhatóságom: http://bit.ly/buSffu | Rule #1 of buying laptops: The best time to buy a laptop is always 6 months from now.
-
sheep
addikt
hello
LG W2452V monitorom van
kb félóránként elsötétül a monitor 1-2 mp-re, de utána megy minden ugyanúgy tovább, nincs hibaüzenet sem
konfig az adataimnál
volt már ilyen kérdése másnak is, de választ nem láttam
tud rá vki megoldást?
köszi9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
Whaazzup
senior tag
válasz qwerty123 #3742 üzenetére
Szia.Lehet próbáld más VGa val laptoppal.Mivel általában 3év az élettartama és erre is méretezik a moncsikat.A nyereség miatt igen olcsó márkátlan alkatrészek építenek bele,ez alol a MÁRKÁS gyártok sem kivételek.Egymásnak szállítják a megmaradt panelokat a hibásat még a gyárban javítsák majd beszerelik.Hol vannak a régi szép napok.Ez kőkemény üzlet.A kérdésemre a válaszom a silány alkatrész miatt.
-
ovecs
senior tag
Sziasztok!
Következő a probléma:
Felraktam a win7 -et, és most a monitorom ( Samsung 931 BF ) ha megnyomom az auto adjustment gombot rajta a következő hibaüzit dobja:
Auto adjustment not avaliable
Előtte xp-n működött.
Plíz help
Előre is kösziAquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
qwerty123
tag
válasz Whaazzup #3734 üzenetére
Hello!
Lenne egy kérdésem: Mitől romolhat el egy monitor?
Ugyebár barátnőm monitora múlt héten elromlott, de most már az újon is vibrál néha a kép. Lehet VGA probléma? Vagy nagyon le van terhelve a hálózat? Esetleg bezavarhat valami más eszköz? Félek, hogy az új is elromlik a végén.
-
-
csimav
őstag
Tesómnak van egy CRT-je. Kb. 6-8 éves. A probléma az vele, hogy valamikor elsötétedik a kép, csak úgy magától. Ilyenkor egy szép jobb egyenes rendbe teszi 1-2 órára.
Mitől lehet az elsötétedés?Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Csak egy általános kérdés a vga kártyád biztosan jó,le húztad már a vga kábelt és próbáltad úgy milyen gyorsan kapcsol be és ha igy hagyod meddig működik stand by-on.
Próbáltad már más géppel,csak ennyi.Ha igen lehet hogy nagy esélyed van kijelző cserére, esetleg vez panel cserére.Mivel a véletlenszerűn előbukkanó csíkok ha pixel hibával párosodnak ez két hiba forrása lehet nagy vonalakban.ÜDV.[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz qwerty123 #3732 üzenetére
Szia.Csak plastik kártyával szed szét alul kezd és ne túl erősen ha egyáltalán szét akarod szedni.Picit döntve a képernyő felé alá feszíteni hátra felé tolni a sarkoknál kissé erősebben.Na ez megvolt!Ha már ez megvan akkor látod a két panelt a nagyobb a táp,a másik az inverter panel ez kell neked,alul felül van neon általában az alsó szokott szarakodni.Ha nincs próba neonod,kicsit járasd a moncsit mindig a táp kábelt húzd ki és ne a kapcsolóval áramtalanítsd az áramütés miatt.Amikor ez megvan és kihúztad tapintsd meg az inverter trafó tetejét amelyik jóval melegebb az a rossz ha egy forma kéz meleg nem több akkor jó.Ha van bármilyen 17/19/20/22-es csöved sokkal egyszerűbb cserélgeted és ha megjön tartósan a világítás akkor megvan a hiba.Előre a panelből ne vedd ki a csövet csak húzd le mert lehet hogy mindkettő jó,mindig csak 1-csövet próbálj.HAMÁR SZÉTSZEDTED
NÉZD meg a tápban a kondikat,mérd meg a feszeket.A nagy kondi lábán 330voltot kell mérned,secu oldalon a csatlakozónál típustól függetlenül 15v/5volt.Nézd át az inverter trafó környékén és a neon csatinál a forrasztásokat hátha Kh-hibásak.Ennyi.ÜDV.VIGYÁZZ AZ áram ÜTÉSRE ne nagyon fogdosd a fém részeket.
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Ha a LCD -panel jó akkor a flash vagy az eeprom tartalom sérülése okozhat müködési zavarokat.
Ez mellett jónak kell lennie a Inverter trafónak ettöl is lekapcsolhat és a dual fetteknek.
Ha ez mind jó akkor a szokásos Samsung hiba Scaler IC haldoklása ami csak panelcserével orvosolható.ÜDV. -
Gampa
aktív tag
válasz bluetiger9 #3712 üzenetére
Igen tudom hogy nem pixel hiba.Passzolom mi lehet.Próbáld ki egy másik géppel vagy vga-val.Vagy másik vga kábel.Nekem egy már az 5. 943n amit visszavittem pixelhibával.Most jött el a pillanat hogy nem kell többet ez a tipus.
-
alexnowan
aktív tag
Sziasztok!
HG 19"-os monitorom eddig hibátlanul üzemelt.
Most 3 secenként sötét képernyő és "Adjusting" felirat látható, kivéve ha nyomva tartom az egyik beállító gombot a monitor szélén (nevezetesen a (+) - t ha ez fontos).Létezik hogy por ment a mikrokapcsolójába és most kontakthibás és egyfolytában "beállítana"? De akkor miért hagyja abba ha folyamatosan nyomva tartom? Ilyenkor a volume felmegy 100%-ig, aztán eltűnik a felirat és ennyi.
Ötlet? (elhárításra is, bár kb, a kapcsolók lekötésén kívül nem sok jut az eszembe...)
Köszönöm.
Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
Whaazzup
senior tag
válasz Chosen One #3717 üzenetére
Szia. Most nem térek ki arra,hogy mi a vízszintes és a függőleges de értem húzd végig érzéssel a nagy ujjadat a felső keret alatt a kijelzőn és picit nyomkod meg végig hátha hideg forrasztási hiba.Én szerintem kijelző elektronika hiba lesz.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
Szia, ha kivülröl karcos azt neked kell tudni,mivel a kijelzőn polar bevonat van puha sima nedves ruhával lehet tisztítani,majd szárazra törölni.Minden féle alkohol vagy spré szárítja ami a melegedésnél hajszál repedésekhez vezet később.Ha nem felületi karc akkor belül válik le a celofán bevonat általában a túlzott neon fűtés miatt de ez csak az alján vagy a tetején szokott sűrű csíkokban jelentkezni.
-
Chosen One
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy LG Flatron W2243S monitort és az a gondom vele hogy 1920x1080-as felbontásban a legtöbb játék vízszintesen vibrálni kezd, egy két kivétel akad ami fura!
Kisebb felbontásban pl: 1680x1050-ben már játék közben jó, de mikor kilépek játékból asztalra akkor pár mp-ig vibrál az egész az ikonok a háttérkép minden, aztán megint jó!
Filmnézés vagy netezés közben semmi ilyet nem produkált!
Mitől lehet ez?Asus alaplap, 2*1 giga ram, 5200-es AMD proci, samsung 320-as vinyó meg 9600GT 512mb-os videókártya van gépben!
Kevés lenne a kari? -
Weaver
senior tag
samsung syncmaster 2693hm monitorom van. pár napja van nálam. olyat csinál h vmikor gyakrabban, van amikor nem annyira, de időnként elmegy a kép. teljesen elsötétül 1-2 mp-re, úgy mintha lekapcsolnám... most például 5-10 mp -ként elmegy a kép 1-2 mp-re. és explórer alatt elég gyakran keresztbe csíkozza vizszintesen vékony fekete vonalban a monitort teljes képszélességben. a kábelek jól a helyükön vannak, ellenőriztem.
1920 x 1200 -as felbontáson van, 60hz-en frissitve. (ez a max frissités amit enged.) konfigom látható, ha ez számít, de amúgy egy alaplapi hd3300-re van kötve a moncsi.
mitől lehet ez ?
-
qwerty123
tag
válasz bluetiger9 #3712 üzenetére
Hát szerintem az inkább VGA probléma lehet akkor. Legalábbis nálam volt hasonló még régen egy túlhúzott GF Ti4200-assal.
-
bluetiger9
csendes tag
-
Zscca
tag
Mitől karcolódhat össze egy monitor?
Ráadásul nem is kicsit.
Én ezt nem értem szinte mindenhol karcossá vált kis apró karcok..
Törléstől tuti nem lett az mert már 6000x törölgettem
rejtély :SA papír hogy karcolná meg? Ezt valahol olvastam..
-
Gampa
aktív tag
válasz bluetiger9 #3699 üzenetére
Nekem is is ilyen monitorom van,már a 5.de eddig mind pixel hibás volt,vagy lett egy idö után.
-
qwerty123
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy Xerox XA3 típusú monitora. Már egyszer volt szervizben, mert elment a kép, a gond a tápcsatlakozó érintkezésével volt (állítólag). Most - amire lejárt a garancia - az a probléma, hogy két percig megy és utána kikapcsol. Ha bekapcsolom megint megy két percet és kikapcsol. Természetesen próbáltam több PC-n is, de mindegyiknél ugyanaz a hiba. Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet a baja?
-
Malachi
addikt
Sziasztok!
Kb. 2 éve használok egy 19"-os LCD-t, sosem volt baj vele. A napokban egy barebone rendszerre váltottam, amin csak d-sub kimenet van, eddig DVI kábelt használtam.
A gondom az, hogy bármit csinálok csúnyán szellemképes a kép, homályosnak tűnik mióta ezt a d-sub kábelt használom. A driver aktuális, az alaplap egy Intel D510MO integrált video, hang. Az eladók jó fejek voltak, kipróbáltuk a boltban is a kábelt ahol vettem és ott jó volt a kép. A monitoron bármit állítok a szellemkép marad.
Ötlet?
-
Tib_
csendes tag
Udv,
Van egy kb 4 eves Fujitsu-Siemens Scenicview P19-2 monitorom es 1 hete nagyonnagyon nehezen kapcsol be ugy hogy legyen rendes kep. Neha nemsikerul neki es csak random csikokat latok akarmit csinalok neha meg blankbol blankbe valt tehat mintha egy nagy erolkodes utan nemsikerul neki pixeleket kipakolaszni. Ilyenkor csak teljes gep kikapcs es 10 perc pihi utan tudok ujra probalkozni. Volt mar olyan is hogy "szellemkepesre" sikerult bekapcsolodnia mintha egy pixellel es lett volna shiftelve minden.
Meg tudna valaki mondani mivel lehet a baj es orvosolhato-e szakember altal?
A valaszokat elore is koszi.
.
-
sanyi 01
csendes tag
Üdv.mindenkinek.hp pavilion f1723 tipusu monitor a következö tüneteket produkálja.Gép,monitor bekapcs XP betölt minden OK.majd néhány másodperc vagy perc mulva(ez változó)eltünik a kép de a ki/be kapcs. gomb mellett a LED zöld marad.Kikapcsolom,bekapcsolom ismét van kép X ideig.Ezt a kikapcs-bekapcs játékot addig játszuk,még egy bizonyos idö elteltével bemelegszik és aztán müködik rendesen.Ha valaki tudna segiteni,hogy mi lehet a baj vagy érdemes-e eggyáltalán javitással próbálkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- !AKCIÓ! BlitzWolf 34" ívelt GAMER MONITOR, 165 Hz, 21:9,WQHD 3440x1440, 1500R, FreeSync,Anti-Flicker
- ASUS TUF Gaming VG27AQA1A 27" WQHD 2560x1440 170Hz FreeSync Garancia !
- Philips 109E5 19" CRT monitor tökéletes működéssel
- Samsung C27F396FHU ívelt monitor 27"/1800R/FHD/LED/VA/60Hz/FreeSync
- Asus monitor 21.5" FullHD IPS 75Hz + fali tartókonzol
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest