Új hozzászólás Aktív témák
-
mindfreak
őstag
Üdv,
Garanciáztatott már valaki HP monitort a HP ügyfélszolgálatnál?
-
Zyelor
aktív tag
válasz El Kebir #5598 üzenetére
Köszönöm! Ennek segítségével megtaláltam a megoldást a problémára... Volt egy ilyen funkció a tévében, hogy éljavítás. Nos, ő volt a ludas. Ennek kikapcsolásával már szövegre is alkalmassá vállt a monitor használata. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ezúton Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok mind Neked, mind a Topic lakóinak és a PH fórum közösségének
-
El Kebir
őstag
Keresd meg a samsung menüjében a "sharpness" beállítást, ott lesz a gond, nálam is jelentkezik a fehér glória a fekete élek körül , ha a középértékről feltolom max-ra a sharpness-t.
szerk.: a cleartype is valami ilyesmit csinál a betűkkel, a betük pixeleinek subpixel értékeit a szomszédos subpixel módosítják és viszont.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
-
El Kebir
őstag
Esetleg még arra tudok gondolni, hogy az aero felült egy a szövegkimelésre vonatkozó effektje, "vizuális hatása" van elállítva, próbáltad már milyen az összes effektet kikapcsolva? (vezérlőpult-rendszer-spec beállítások... "legjobb teljesítmény" mindent kikapcsol)
-
Zyelor
aktív tag
-
Whaazzup
senior tag
válasz Tibor_560sec #5586 üzenetére
Szia.Most karácsony előtt már nem leszek csak utána megyek a műhelybe megnézem de ha nincs is Kínából biztosan tudunk rendelni.ÜDV.
-
El Kebir
őstag
Ezek szerint, akkor a szöveg megjelenítése nem volt mindig ilyen, csak el lett állítva?
user -> control panel -> desktop mappa gyökerében vannak az egyéni be- és elállítások (háttér, ablakszín, cleartype beállítások, stb) (több "users" mappa is van)
Nem tudom, hogy pontosan melyik kulcs mihez kell, de a kulcsokat egyszerűen törölheted, majd létrehozza újra mikor újból beállítod az egyéni kinézetet. (az alapbeállításokra fog visszaállni a kinézet, egyszer már próbáltam, félig beragadt cleartype "kiűzésére" )
Pontos infót erről talán a windows-os fórumtémákban találhatsz, vagy ott kérdezhetsz, nálam e témában (is) okosabbakat!
-
El Kebir
őstag
A clear type beállítás tud érdekesen is működni, ha egyszer bekapcsolod előfordul, hogy kikapcsolva is helyenként bekapcsolva marad. Registryben kell takarítani... (amennyit láttam képekből, simán kinézem, hogy valamit nagyon elállítottál)
-
eistvan
csendes tag
válasz Whaazzup #5580 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget. Ma kicseréltem az összes kondit a monitorban, és azóta tökéletesen működik. Mindez 350 forintomba került. Az előzetes monitorszervíz érdeklődésemre a legolcsóbb ajánlat 8000 + ÁFA lett volna.
Most egy kicsi megkönnyebültem, mégegyszer nagyon köszönömSGSII full alap
-
Tibor_560sec
aktív tag
-
steve24
aktív tag
hello
van egy LG Flatron L1730SSNT Monitorom. aelromlott annyi lett a baja hogy bekapcsolom egy pillanatra látom a képet és utána elmegy sötét marad!!!
mit tehetnék vele azon kivül hogy kidobnám?
szét szedtem és találtam benne egy kondenzátort ami ki van dudorodva esetleg ez lenne a baja??SEGITSETEK!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a Samsung P2470 HD monitorom 1920*1080-ban (és 1280*720-ban is) ilyen idióta háttérvilágítást ad a betűknek, ami gyakorlatilag munkára alkalmatlanná teszi...
A grafikus kártyám GeForce GTX 460, az ő (mini(HDMI portját használom, a jelenség több HDMI kábel esetén is fellépett. Nem tudom mi a baja, vagy hogy miért csinálja ezt...
Teszek fel mintaképeket. A segítséget előre is köszönöm![url=http://kepfeltoltes.hu/view/101221/HD_MIERT1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/101221/HD_MIERT1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/101221/HD_MIERT2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/101221/HD_MIERT2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
[ Szerkesztve ]
-
-
dre75
tag
vki tud segíteni?
-
Whaazzup
senior tag
válasz Tibor_560sec #5577 üzenetére
Szia.Nálam ha nincs akkor rajtam keresztül a kollégámnál,azt hiszem jelenleg csak 19-es hez van sima és wideos.A 20-22-es elfogyott.ÜDV.
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van egy Acer AL2416W monitorom, ami nem mindig reagál a gombokra. Mi lehet a baja? Mitől csinálhatja ezt?
-
Tibor_560sec
aktív tag
Sziasztok !
Az volna a kérdésem hogy Magyarországon hol lehet beszerezni mindenfajta de leginkább 19'' 22'' Col átmérőjű monitorokhoz CCFL CSÖVET ?
Fontos lenne hogy valaki segítsen ...Üdv.
TiborNe játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
eistvan
csendes tag
Sziasztok!
Samsung syncmaster 206 BW monitor problémám van, hátha tud valaki segíteni!
Bekapcsolom a gépet, és a monitor felvilan kb fél másodpercre, majd elsötétül, és folyamatosan ezt ismételgeti. Kb 5 másodperc teljes feketeség, majd egy rövid felvillanás, és így tovább. Eleinte pár perc után visszajött a kép, majd ezek a helyreállások egyre hosszabb időt vettek igénybe, és egy-két óra is kellett neki. A mai nap sikerült elérnem, hogy egyáltalán nem jött rendbe, egész nap villogott. A rendszer tökéletesen feláll, a villanás erejéig tökéletesen látszik az asztal.
Ma szétszedtem, és két kissé felpúposodtt ELKO-t találtam benne.
Nem tudom milyen feszültségeknek kéne kijönni belőle, és főleg honnan, de mintha két stabil táp lenne benne hídba kötve, ezek kimenetén 13,3 voltot mértem.
Ha sok hülyeséget írtam elnézést, a magam nyelvén próbáltam elmagyarázni
Ha tudtok segítsetek légyetek szívesek!SGSII full alap
-
dre75
tag
válasz antalzsktani #5050 üzenetére
Hali!
Lenne egy nagy problémám!
Vettem egy 19"(1440x990) felbontású monitort.Van mellette egy 9800gt típusú videokártyám,és a probléma ott kezdődik hogy a windows(7) se látja a monitor normális felbontását(egyedi felbontásban van most is!)!némelyik játéknál meg be se kapcsol a monitor nem támogatott felbontást jelez(mintha nem bírná a felbontást)! Nagyon idegesítő ez a probléma! (volt már rendszer újrahúzás,VGA driver telepítés!
A segítséget előre is megköszönöm! -
-
Madweek
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Samsung (19", LED-es) TFT monitort, és egy nagyon érdekes dolgot vettem észre. Ha 60 Hz-en hagyom a képfrissítést, akkor a mobilom kamerájával nézve vibrál a monitor, mintha egy CRT monitor lenne. Viszont, ha átrakom 75-Hz-re akkor a mobilon sem látszik semmi vibrálás. Szabad szemmel nézve a monitort, 60 Hz-n sem látszik semmi vibrálás.
Ez, hogy lehetséges? A TFT monitorok elvileg nem úgy működnek, mint a Crt-k, tehát kamerával nézve sem szabadna semmilyen vibrálást sem látni...
(A kábeleket kicseréltem, de semmi változás)
Ismétlem, szabad szemmel semmi vibrálás nincs 60 Hz-en sem!
Akinek van valami ötlete, hogy ez miért lehet, az kérem ossza meg velem!
Köszönöm. -
Whaazzup
senior tag
Sziasztok ne szenvedjetek már magától biztosan nem fog rendesen működni.ha nincs LVDS próba paneled vagy komplett táppaneled csak a sötétben tapogatózol és nem tudod szétválasztani a hibát.mert az aztán van.Ennél a monitor típusnál rendszeres a púpos és rossz kondi a tápban és ez miatt általában tönkre megy a scaler IC rossz esetben STB.ÜDV.
-
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Több mint valószínű sőt biztos,rossz a scaler ic vagy újra kell írni az eeprom és flash rom tartalmat,ami nem biztos inkább az első van vezérlő paneljaim wide-os hoz csak fénykép kell róla,sima analog,vagy analog DVi és audió kimenetes.Mivel van szalag kábeles és sima kábel bekötésű gombsor bekötés.Ez nem ajánlat csak infó.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
PalM
tag
kicsit elhamarkodottan írtam, videókari volt, másikkal jó... Úgy néz ki be kell szereznem egy hd-s videokarit is..
My Config: ASUS M2N-E SLI, 3800+ AMD X2, 3GB 800MHZ KINGMAX, ASUS NVIDIA 7900GS 256MB, ASUS VH222D 22" , 160+200+250+300GB SAMSUNG, LOGITECH MX518 MOUSE, STEELPAD QCK MINI egerpad
-
Peti20
tag
Üdv!
Van egy Fujitsu Siemens L19W-2 monitorom. A számítógép indítása és az oprendszer felállása után csak percekkel kapcsol be a monitor, van mikor be se kapcsol.
Ilyenkor nem is a készenléti lámpája világít, hanem kéken, mintha minden rendben lenne-
Mi lehet a probléma oka?
A válaszokat előre is köszönöm.:)
-
-
PalM
tag
Na, csak játékoknál jön elő közbe nézegettem. Új driver, másik gépnél megnézem stbstb... nem tudom igazából hogy lehet-e ez a monitor hibája...
My Config: ASUS M2N-E SLI, 3800+ AMD X2, 3GB 800MHZ KINGMAX, ASUS NVIDIA 7900GS 256MB, ASUS VH222D 22" , 160+200+250+300GB SAMSUNG, LOGITECH MX518 MOUSE, STEELPAD QCK MINI egerpad
-
montezuma
tag
Hali, van egy 10 éves hyundai L70A monitorom (TFT) és hozzá egy d510mo alaplapom.
Jól működtek együtt, és most is 99,9%-os a rendelkezésre állás.Néha az történik, hogy a monitor teljesen kivilágosodik, majd 1-2 másodperc alatt kéken át halványszürkére sötétedik. és persze ekkor nem látni rajta semmit a gyenge fényt. Ha ki-be kapcsolom, megjavul, esetleg néha a monitor menü helyen zöld sorminta látszik, de egy második ki-be kapcsolásra vagy a monitoron menü gomb megnyomására ez is megjavul.
Ezt gyakran, de nem mindig elő tudom idézni, ha
1. Az asszony Zumázik (amikor beszáll, kiszáll, valszeg mert ez ugyanaz mint a 3.)
2. Alt ctrl le nyíllal felfordítom a képet
3. megváltoztatom a felbontást (most általában 1280X1024, 60Hz)Akkor is gyakran előjön, ha készenléti módból tér vissza, és a monitort is kikapcsolta a "power saving".
csak úgy ok nélkül nem szokott előjönni, órákig, akár napokig tudok dolgozni.
A monitornak saját drivere is van, azzal is próbáltam, nem segít, most a MS driverével fut.
Más monitorom csak csak CRT van, az is csak a padláson, nem vettem elő, lehet, hogy már nem is jó.Szerintetek inkább alaplap (az garis), vagy monitor (már 10 éves) a hunyó?
Kösz ha van tippetek, mit kell csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
PalM
tag
Hali
Asus vh222d monitorommal lenne az a probléma, hogy néha kikapcsol 1-2 másodpercre és vissza, főleg játékoknál, esetleg filmeknél, sima böngészésnél még nem tapasztaltam... Mi lehet a problémája? Garanciális, de azért hátha megoldható anélkül. Eddig tökéletesen működött...
-
Whaazzup
senior tag
Szia,jó hozzászólás .azért írtam neked mert szakmai körökben sok szidalmat kaptam priviben azért mert itt segítek (úgy mondták osztom az észt) ez nem érdekelt de ugyebár minden monitort ami hibás nem csak nekem kell megjavítani.Segíteni pedig ha valaki úgy érzi lehet és kell is ezzel nem leszek anyagilag vesztes,másnak meg lesz siker és anyagi nyereség belőle ezt nem kell sajnálni.De csak módjával és csak annak aki ért hozzá.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Whaazzup #5548 üzenetére
Nemrég adtam el egy olyan monitort, bár annak konkrét inverter baja volt, de abban is kellett kondizni, csak épp' annak nem az volt a baja, annyira nem voltak kapacitásvesztettek.
Persze, lehet, hogy más baja van, de ha szétkapja, ránéz, és púpos elkók, akkor csere, nem kerül ez semmibe.
Ha megjavult, akkor nem fizetett ki rá több ezer forintot.
Ezek a "táp próbál indulni, csak nem megy" hibák jó része pufferhibára vezethető vissza; ha nem az, akkor meg mehet szervizbe a cucc.
Ha van esze, akkor meg amúgy sem nem nyúl a 220-hoz ha be van dugva.
Ha meg lila füstje nincs, akkor mindegy, hogy mondom-e neki, hogy mérjen...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy Win7 telepítésnél az utolsó momentum előtt (beállítások alkalmazása) nem ad képet a monitorom (Acer AL 1721), No Signal üzenettel leáll a telepítés.Az alaplapom a ludas vagy mi? Ez a hiba alaplapi VGA-val és a HD4850 kártyámmal is fennáll. Egyébként a monitornak csak ilyen csatlakozója van .
Ha Crt monitort csatlakoztatok az alaplapi D-sub aljzatra, akkor gond nélkül lezajlik a telepítés, de fel kell installálnom a catalyst drivert majd kicserélnem a monitort és onnantól már működik az LCD is.[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz TripleM #5551 üzenetére
Ez olyan mintha szellemképes lenne a kép, amit leggyakrabban a rossz minőségű adatkábel okoz, nem cseréltél vagy hosszabítottad? (esetleg megtört a kábel?)
Még a monitor beállításai is járhat ilyen hatással, vagy a videókártyánál valami. Érdemes lenne mindkét helyen az alapbeállításokra visszaállni.
Próbáltad már pl kisebb felbontáson (pl 800*600) hogy ott is előjönnek-e a szellemképek?
(esetleg másik adatkábellel vagy vga kártyával is ki lehetne próbálni, vagy másik géppel a monitort, ha van rá lehetőség)"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
nagyi72
csendes tag
Sziasztok, van egy 15"-os TFT monitorom aminek a hibajelensége az, hogy bekapcsolás után csak fehér a képernyő, ha nincs gépre kötve akkor pár másodperc mulva lekapcsol, viszont nem irja hogy nincs signál jel, ha gépre van kötve akkor csak fehér a monitor, és a monitoron nem jön elő menü rész sem, segítségeteket várom, hogy mit keressek a hiba javításánál.
-
TripleM
tag
Hello!
A probléma: a monitoron elmosódik a fehér, fekete szín ( ezek látványosak ).
Ezt úgy képzeljétek el, hogy van egy fehér színű alakzat aminek a jobb oldalán van egy fokozatason halványuló fehér árnyék, ha fekete színű objektumról van szó akkor fekete az árnyék.Van úgy hogy nagyon zavaró ez, van úgy hogy alig látszik ( amilyen bootolásnál olyan végig )
.http://kepfeltoltes.hu/101218/703480881N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
nem tudom nálatok látszik-e, úgyhogy itt van egy fényképezett is:
http://kepfeltoltes.hu/101218/DSC08463_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Van valakinek valami ötlete?
Ja igen majdnem elfelejtettem, a monitor típusa: Samsung 940N 19" tft kb 3 éves.
Már régebb óta fennáll a probléma ( kb 1 éve ).[ Szerkesztve ]
-
soundheadz
csendes tag
Most cseréltem le régi monitoromat egy Benq G2420HDBL monitorra, amit DVI-al csatlakoztattam. Az előző monitor sima d-subos volt, semmi gond nem volt vele, viszont most a gépem bekapcsolásnál hosszan sípol egyet, fekete marad a monitor (nincs jel) és ennyi...ha nyomok egy resetet akkor a következő indulásra betölt rendesen. Próbáltam már úgy is, hogy bekapcsolás előtt benyomtam a monitort korábban, de ugyanúgy fekete maradt és sípolt a gép... valamit biosban kéne állítani hogy a DVI az elsődleges? mi lehet a gond? ötletek?
-
Peti20
tag
Üdv!
Van egy Fujitsu Siemens L19W-2 monitorom. Régebben csinálta azt, hogy a számítógép bekapcsolása után csak későn jelent meg a monitorom valamiféle kép( 5 perc), a tegnapi nap folyamán egyáltalán nem mutat semmit.
Amikor a számítógép ki van kapcsolva, a monitort kapcsolnám be és nem a készenléti sárga fény világít, hanem a kék, mintha be lenne kapcsolva és adná a képet.
Van-e valamiféle RESET mód ezen a monitoron, amivel helyre lehetne zökkenteni, vagy nagyobb mértékű lehet a probléma?
A segítségeket előre is köszönöm:)
-
Whaazzup
senior tag
Szia,nem jó ajánlani olyannak aki halvány lila füstje sincs a hibáról és nem szakmai,sok púpos kondis táp van de nem zárható ki,de nem mind ez ami még szemmel látható hiba meg az égés,repedés de nem minden ez,ez csak elterjedt itt amatőr körökben,A kattogó hang nem azt jelenti általában hogy rossz a kondi sőt azt hogy a táp jó mert feltöltődőt próbál indítani de a sec oldali zárlat vagy nagy áram felvétel kattog ami nem megy majd leáll vagy lekapcsol.Egyszerűbb azt mondani mérd meg a táp feszt 13/5/3,3 volt esetleg a puffer kondin ami nagy fesz a 340 voltot vigyázz a feltöltött kondi komoly áram ütést okoz.Különben semmi gond avval amit írtál így is lehet.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz ZozzHUN #5546 üzenetére
Szia,mindkettő háttér világítás neonját kikel cserélni.A inverter ezért kapcsol le.
Ha új csöveket veszel bele akkor 4db kell ami min 8k-plusz a munka díj 4k. a kollégámnál ehhez való neon szerintem van 1k-ért /db +munkadíjjal kb 8k mivel ennél a monitornál nem kihúzós a neon darabokra kell szedni a kijelzőt a cseréhez.Ha nem javíttatod meg alkatrésznek megvesszük ha gondolod,de soha már nem lesz teljesen tökéletes a kijelző mert a réteget közé bekerül a pici porszemek.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
Van egy FuSi L19W-3 típusú monitorom. Ha bekapcsolom akkor 2 másodpercre vöröses színnel ad képet, majd kikapcsol és az állapotjelző led is átvált fehérről kékre (készenléti mód gondolom). Mi lehet a gondja? És kb mennyibe kerül egy ilyennek a javítása? (Érdemes-e vele kocsikázni-megszereltetni)
Köszi előre is!
üdv
zoli
-
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung P2470HD monitorom. Azon dilemmázom, hogy HDMI, vagy DVI kábelt vegyek hozzá. HDMI-vel próbáltam, kicsit furcsa volt a kép (így natívban a betűk kicsit árnyékoltak voltak, meg stb... szóval furcsa volt, de lehet, hogy azt valami képbeállítással majd orvoslni tudom). Továbbá ahhoz képest, h 5 ms-es monitor a labda szép csíkot húz maga után. Nem tudom, hogy ez a gyenge minőségű (2000 Ft volt asszem- 1.5 m) HDMI kábel hibája lehet?
Ti mit vennétek, ha legalább egy 5 méteres kábel kell? DVI-t, v HDMI-t? -
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #5542 üzenetére
Rájöttem a megoldásra: a probléma forrása az új Catalys(ek), ugyanis a 10.11-es és a 10.12-essel mindig kékhalálozik, de most visszaraktam a 10.04-et és végre nem hal be.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
Sürgős segítséget szeretnék kérni:
Néhány napja furcsa anomális vette kezdetét nálam. Bizonyos, meghatározatlan időközönként egyszerűen kék halált kapok, a probléma okozója pedig az LgDispDrv fájl. Az eszközkezelőben uninstalláltam a driver-t, de minden bootolás után visszarakja magát és törölni sem tudom a system32 könyvtárból.
A monitor típusa LG W2252TQ és DVI-on keresztül van összekötve a Radeon 3450-es videokártyámmal. A Catalyst verziója 10.11 (Hotfix), de a Control Center nincs telepítve. Az a furcsa, hogy eddig ezt nem csinálta, bár azt meg kell jegyezni, hogy idáig a 10.4-es Catalyst volt a gépen. Ezek szerint lehet, hogy a 10.11-el veszett össze? Mit csináljak most?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
klambi
addikt
szevasztok!
olyan gondom lenne hogy laptopban van 1 hdmi csati, dsub-ra kellene átalakitani, néztem hozzá átalakitókat, de azok olyan 7-10között vannak, na most olyan ötletem lenne hogy látam hozzá kábelt ami dvi-ra alakit és dvi-ból ugye van sima dsub-ra átalakitó, ez megoldás lehetséges, vagy kénytelen vagyok megvenni a drágább átalakitót, az analóg és a digitális jelek átalakitása miatt...??
[ Szerkesztve ]
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
MZsoltee
veterán
válasz Plazmacucci #5538 üzenetére
Vlcben ezt végig játszottam...
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
félisten
válasz MZsoltee #5537 üzenetére
Film függő. A filmek nagy része nem 16:9 hanem 2.21:1 vagy 16:10 stb. Ott nekem sem teljes képernyős hiába a szélesvásznú monitor. Nincs mit tenni, nyújtva vagy a szélét lecsapva nem jó nézni. Egyébként VLC-ben, esetleg MPHC-ben jól lehet ezeket állítgatni.
[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
MZsoltee
veterán
Nah az lenne a gondom, hogy adott egy W2252TQ monitor, milyen avikat tudok úgy lejátszani, hogy nem lesz a képernyő fele fekete,mert azért vettem szélesvásznú monitort, hogy a képből minnél többet lássak és ne a nagy feketeség menjen rajta...
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
lujó55
addikt
Sziasztok! Valakinek valami tippje, ötlete?
Prestigio P1710, nem kapcsol be. Amint benyomom az ON gombot csak kattog benne valami és mintha sípolna is, folyamatosan próbál bekapcsolni, de csak villog a LED.
Táp, vagy inverter hiba lehet?
Köszönet minden válaszért -
madman22
csendes tag
hali,
Olyan problémám van hogy, van egy ilyen tv-m:[link] mely nem támogatja a hdcp-t. a videókarim 1 inno 8800gt, És sehogy sem tudom digitális átvonni a képet csak analógon.
Az nvidia szoftvere azt írja hogy a tv-m nem támogatja a hdcp-t.Mit lehetne csinálni vele hogy adjon digitális képes?
-
bartalix
csendes tag
Hali,van egy 2043SN Samsung monitorom.Egyik napról a másikra csikok jelentek meg a monitor alján kb. 1cm széles.Mi lehet a gond! tudna valaki segíteni?
Ime:[ Szerkesztve ]
-
Taskforce
csendes tag
Sziasztok,
Pár hete vettem egy Benq2420HDBL-t ami a régi gépemen rendesen működött de vettem egy vadiuj dell vostro 430at és itt oylan hiba jelentkezik,hogy a képernyő felső részén bármiylen mozgásra( legyen az video vagy sima ablaktologatás) vízszintes szaggató vonal jelentkezik,mintha rossz lenne az illesztés vagy a frissités nem is tudom! Olyan mintha a vertical sync ki lenn kapcsolva de probáltam állitgatni és semmi! DVI kábelt használok, de D-subbal is ugyanezt csinálja!Valakinek valami segítség,esetleg tapasztalat hasonló hibába?
-
Zealot
tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy HP LP2475w monitort, de valahogy nem tudok kibékülni a feketéjével, a kontrasztváltással más szögből és a bevilágítással amit produkál. Csináltam egy pár képet és videót, remélem jól kivehető mire gondolok.
Szóval ha valakinek esetleg van ilyen monitorja, várom a tapasztalatokat, véleményeket, hogy hibás ez a monitor vagy egyszerűen ennyire képes egy IPS panel?Videó:
[Video][ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz kkeeppeekk #5526 üzenetére
Szia.Talán át kéne nézni a képcső nyakán a foglalat forrasztásait és hogy a videopanel megkapja e feszt.A táp secundary oldalon kondin vagy a diódán feszeket főleg a 6,3voltott ha nem világít a képcső nyaka nincs fűtő feszt ezért fekete a kép.A zúgás normális megy az eltérítés akkor van nagyfesz is minden bizonnyal.Csak ha értesz hozzá akkor javíts,ha nem akkor csak forrasztás hibát keress nagyítóval.ÜDV.
Válasz: RexpecT lejjebb írtam erről.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
kkeeppeekk
csendes tag
hali
segitségetket kérném abban hogy ma elromlott a monitorom csak fekete képernyö van de zug mint rendesen,és világit a gomb melleti led ha bekapcsolom
egy idö után jön a meleg belöle hátul mint amikor jo volt.
mi lehet a hibája?
de kép nincs egyáltalán.
vezetékt ellenöriztem másikkal is kiprobáltam de semmi.samsung syncmaster 1000p crt monitor
-
félisten
Valaki valamit a #5514.-ra?
-
Whaazzup
senior tag
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok szeretném mondani sokatoknak ha van garancia keményen éljetek vele legyetek határozottak ne hagyjátok megdumálni a fejeteket ne legyetek kishitűek mert ezt használják ki a határozott fellépésre rögtön meghátrálnak tapasztalatból tudom de kulturáltan és nyugodtan.A másik meg az ha valaki leír egy hibát ne csak azt írja mi a hiba mert nagyon fontos a monitor típusa.Példa van egy haverom aki azt mondta van egy jó kocsim de az a baja hogy 100Km felet beremeg szitál elakar szállni mi lehet a baja.Kérdem milyen autó ez,válasz TRABANT-na hát itt a BIBI.Köszönöm hogy olvastátok.ÜDV.
Kicsit durva hasonlat de ez jött elő a fejemből.Bocs!
-
Whaazzup
senior tag
Másokkal is megosztom mert priviben is írtál, válaszom.Vannak monitorok melyek tökéletesek mégis csíkoznak hullámzanak bizonyos környezetben más monitor meg nem.
Szia,hasznát,új a moncsi,próbáld ki másnál akinek van gépe és más hálózatban mert a PC-én és annak tápján keresztül zavaró jelek átjönnek a hálózatból az adat kábelen keresztöl a monitorba.Feltétel a teljesen tökéletes szűrt táp,jó vgakártya.Ha jó máshol akkor nem a monitor a gond.Próbáld 1680X1050 ben 60 hz-en.Lehet VGA kábel hiba is ha nem minőség.Aztán ha nincs változás írj. Árulok kábelt ha nem HQ minőségű a tied PH-án.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
néha
aktív tag
Sziasztok a minap vettem egz samsung 22-es monitort! És nem tudom mi lehet vele de ilzen vibráló csikok jelennek meg a képen inkább sötétebb háttérnél! vmi tipp hogy mitől lehet?
"Győzni sohasem könnyű, de megpróbálni azért érdemes." by: Kimi raikkonen
-
Vasy09
őstag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 20'-os Asus monitorom, és mostanság eléggé vibrál a kép! Olyan mintha halvány fehér csíkok vibrálnának benne! Ez mitől lehet? Beállítás kérdése, vagy a monitorban van a gond? Főleg akkor látszik, ha világosabb a kép!
Gamertag: Vasy09
-
RexpecT
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy néha ha bekapcsolom a gépet a monitoron zöld csíkok ugrálnak, viszont ha kikapcsolom illetve újra bekapcsolom a monitort akkor a probléma megoldódik(csak a bekapcsolásnál jelentkezik ez a hiba).
-
félisten
válasz lestyanrobi #5515 üzenetére
Csak attól félek, hogy megnézik, és visszaküldik, hogy ez így jó mert laikus szemmel alig észrevehető.
-
lestyanrobi
tag
válasz Plazmacucci #5514 üzenetére
Hali, nem vagyok egy szakértő, de mielőtt válaszol más akire érdemesebb hallgatni: szerintem gariztasd. LG-ből még a legolcsóbbak is aránylag jó képet adnak (amiket eddig láttam). Szóval szerintem valami baja van, ez nem normáis amit leírtál.
-
félisten
Szijasztok!
Vettem egy LG E2240 monitort. Pár nap múlva vettem csak észre, hogy a bal alsó sarkában (kb 5x10cm terület) a színek jóval világosabbak. Ez valahogy állítható, vagy így kell leélnem vele a hátralévő életem?
KösziVissza kell vinnem pár kazettát.
-
lestyanrobi
tag
Hali mindenki, korábban írtam már egy másik topikba, de nem oldódott meg a probléma. így ide is írok. Na szóval adott egy monitor: LG L225WS, egy radeon 5750-el használom, de nincs sok jelentősége, mert korábban 9800gt--vel használtam és ugyanúgy az alábbi volt a probléma:
Elöször is: a kép tűéles, de filmeknél és játékoknál elmosódnak a mozgások, főleg akkor szembetűnő, ha a kamera oldalirányban halad, mert olyankor az egész kép elmosódik, mivel minden részlet mozog rajta. Ez borzasztóan fárasztja a szemet, mondjuk nem sokszor szembetűnő, de amikor olyan a jelenet a filmben-játékban hogy sok a mozgás, olyankor nagyon zavar. Vsync be van kapcsolva. Filmeknél is próbálkoztam vele.
Másodszor: nem tudom, hogy a monitorfüggő-e, de hiába tolom fel maxra a játékokban az élsimítást, még olyankor se tökéletesen élesek az alakok, olyan mintha kicsit pixeles lenne. A régi játékoknál ez sokkal kevésbé szembetűnő még akkor is, ha teljesen ki van kapcsolva. Ez úgy hogy a Catalyst A.I. is advanced-en van. És még az nvidia-fanokat megelőzöm: nvidia kártyán ugyanez van, ugyanezzel a monitorral, más, hasonló monitorokon még nem volt szerencsém ezt megfigyelni, hogy milyen a látvány. Szóval ez az alakzatok élére vonatkozik, amit az élsimítás hivatott kijavítani, azaz nálam is látható a különbség nélküle és vele, de így is csúnya. Még Super-sample-el se olyan szépek a játékok, mint szerintem normális lenne.
Előre is köszi a válaszokat! -
h146207
tag
Sziasztok. Tud vki budapesten olyan szervizt/szerelőt/jóembert, aki crt monitorok szerelésével még foglalkozik (eredetileg csak kontaktos lett a csatlakozó, de most hogy szétszedtem és "tutijóhelyre" el***tam pár alkatrészt, asszem többet kell vele foglalkozni ?
köszönöm -
Whaazzup
senior tag
Szia.Nem tudom én már nem foglalkozom mentéssel újra töltéssel csak kész mikró vezérlőket szoktam cserélni.És nem lehet találni hozzá tartalmat kellene egy ugyan ilyen monitorról az eeprom tartalom akkor talán menne egyik kollégámnál ha vállalja,de ez sem biztos.Ha tudod az IC számát vagy ha a scalerban van a mentés annak a számát írd le meg a LVDS panel számát vagy készits egy jó fotót róla.ÜDv.
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Csak akkor tudok segíteni ha Csepelre elhozod küldök róla service rajzot és meg látod nem egy nehéz dolog ha van egy kicsi elektronikai érzékű ember a körödben,ha nem zavaró a bugása bírd ki csak Karácsony után tudok foglalkozni vele ha nagyon sürgős HÍVj.
Válasz: (#5504) kocatt Milyen márka és típus.
Válasz: (#5500) Coporno Ne essünk túlzásokba evvel kapcsolatban ezzel befejeztem.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
Halihó!
Tud valaki ajánlani megbízható szervizt Viewsonic javítására?
Budaörs-Kelenföld körzetében érdekelne. A Budafoki úti szerviz nem játszik, mert onnan elhajtottak, mert nem vittem magammal az állványt[ Szerkesztve ]
-
kocatt
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az
LCD monitort akárhány gépre kötöm a következőt produkálja:Csak a 230-as hálózatra kötve kiírja, hogy NO SIGNAL és utána lemegy stanby-ba!
Ez rendesen működik. Bekapcsolom a gépem és bekapcsol a monitor. A visszajelző led zöld!
Bevillan a bootscreen, (kb 1mp) és utána elmegy a kép.
Betölt a windows, megint bevillan a kép és utána fekete!
Ha ki-be kapcsolom a monitort, bevillan a kép, (ami tökéletes, színek rendben, hiba nincs!)
1mp, utána megint elmegy! A kis led zölden világít, ahogyan azt kell!
Szétszedtem, sülés, szagok nincsenek! A kábelt kimértem, nincs megszakadva!
Nagyon fasza kis monitor, és ha ez egy olyan hiba, amit szoktak az LCD-k, akkor javítható! Remélem! Ha tud valaki segíteni kérem írjon! Köszönöm! Akinek sikerül megoldani jutalmat kap! Mert szervízben is megcsinálnák, pénzért, így nem várom el, hogy valaki a szaktudását pazarolja! Ha sikerűl megoldanom, akkor felvenném a kapcsolatot a megoldóval!
Köszönöm! -
MrCsiT
addikt
válasz Whaazzup #5498 üzenetére
Szia!
Aranyos vagy, de én ehhez teljesen amatőr lennék, így inkább az a 2 kérdésem lenne, hogy
- ennek mennyi lenne a várható költsége ?
- tudsz-e olyat, aki Pesten (esetleg pontosan a IV. ker-ben ) vállalná a monitor javításátElőre is köszi
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
FaTHI
őstag
SZiasztok!
Vettem egy Samsung T260-as moncsit, minden szép és jó, csak a gép kikapcsolásakor a monitor nem kapcsol ki, hanem fut egy ablakocska hdmi felirattal....
A régi 2032-es monitorom úgy mond ki kapcsolta magát nem kellett külön a főkapcsolóval kapcsolgatni.
A kérdésem ez most hiba,vagy természetes dolog?Még annyit ,hogy mikor lekapcsolom a gépet mintha lekapcsolna a monitor is,de kb 5-másodperc múlva bekapcsol és kis ablakba irja Analóg,utánna Digital,utánna HDMI. ezután ismét kb.5-másodperc fekete képernyő (mintha lekapcsolna) és újra kezdi az egészet.csak a főkapcsolóval tudom lekapcsolni!
-
Gábor25
csendes tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni!
Van egy Acer G24 gamer monitorom és mellé egy radeon 4870 x2 2gb kari.
Ez a monitor ugye 1920x1080 ra van optimalizálva.
Namost én ezen a felbontáson sehogysem tudok 75 hz kicsikarni belőle akármilyen drivert akármilyen vidkari drivert próbálok.
Azért lenne nekem ez fontos mert ha 60 hz-n játszok akkor a szemem azt nembirja és bevéresedik sajnos.
Mult héten 2 óra játék után a szemészeten kötöttem ki.
Ezelőtt egy 19 es wide samsung monitorom volt ugyanezzel a géppel és 1440x900 ban 75 hz-n használtam és nemvolt a szememnek baja vele.
Most 2 hete küzdök ezzel a monitorral és sehogy nem jó.
Tudna valaki valami okoksat mondani rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7 32 QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS49AG954NPXEN) G9 5K GAMER CSÚCS MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (27GS95QE-B) 27" QUAD HD OLED 240HZ GAMER MONITOR !
- Lenovo ThinkVision T24d-10 LED IPS Monitor, 24", WUXGA
- !AKCIÓ! BlitzWolf 34" ívelt GAMER MONITOR, 165 Hz, 21:9,WQHD 3440x1440, 1500R, FreeSync,Anti-Flicker
- ASUS TUF Gaming VG27AQA1A 27" WQHD 2560x1440 170Hz FreeSync Garancia !
- Philips 109E5 19" CRT monitor tökéletes működéssel
- Samsung C27F396FHU ívelt monitor 27"/1800R/FHD/LED/VA/60Hz/FreeSync
- Asus monitor 21.5" FullHD IPS 75Hz + fali tartókonzol
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest