Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
Topikgazda
Elképzeltem egy síkot az élszalagra fektetve, és arra a követ, és valóban a kőhöz rögzített pálca bárhonnan át fog menni a pálcavezetőn. A háromszögekre igaz, hogy egyre hosszabb az átfogó és laposabb a szög, de mivel a kő tud forogni, ezért bárhol rá tud feküdni a síkra.
Mindez az egyenes élszalagra igaz, az ívek más tészta.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
dzsi23
addikt
Pl. van egy egyenes tanto pengénk, azon a hosszabbik élt simán élezhetjük változtatás nélkül (ha elér odáig az élező), mert végig ugyanakkora lesz a szög, de a kisebbik élt már nem tudnánk megélezni ugyanabban a helyzetben, mert amint a kő elfordul, a szög is változik.
És persze, minél kisebb a görbület, annál kisebb mértékben változik a szög is, de a görbület és a hossz együttesen számít. -
dzsi23
addikt
válasz #86883328 #7794 üzenetére
Egyenes él esetén igazad van: lehet akár 60 méteres is a penge, akkor is ugyanakkora lesz az élszög az elején, a közepén és a végén is. (Csak legyen az élező is 60 méteres. )
Természetesen görbe él esetén (amivel a legtöbb kés rendelkezik) ez nem áll meg.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #86883328 #7791 üzenetére
Látványos bemutató, de téves következtetést vonsz le belőle. Ha igaz lenne amit állítasz, vagyis az élszög ugyanannyi mindkét esetben, akkor mi értelme lenne pl. egy szerpentinnek a hegy oldalában? Ha a hegyoldal 40 fokos akkor a szerpentin is 40 fokos?
Nézzük az utolsó képet. Van két háromszög benne. Mindkettő derékszögű (derékszög a kinyitott oldal felől a laptop alján)
Mindkettőnek ugyanaz a magassága, a laptop kijelző legfelső pontja, mondjuk 10 centi, ez az élszöggel szemközti befogó (sinus)
Bal oldali fehér csík az egyik derékszögű háromszög átfogója. Lemértem, az én laptopomon ez 25 centi.
Az átlós fehér csík a másik derékszögű háromszög átfogója, hossza (laptopom átmérője) 44 centi. A háromszög magassága ugyanúgy 10 centi.
Sinus tétel alapján (ugye ismerjük az átfogók hosszát (25 és 44 centi) és a kérdéses szöggel szemközti befogó hosszát 10 centi) , ez alapján az élszög szinusza:
25 centis átfogónál 10/25=0.4
44 centis átfogónál 10/44=0.22
Sinus táblázatból kikeresve
0,4 sinus érték 24 fokos szöget ad,
0,22 sinus érték 13 fokos szöget ad.
De lerajzolva talán érthetőbb:
-
gyapo11
Topikgazda
válasz #86883328 #7791 üzenetére
A próbát javaslom, fogj be egy machetét vagy egy laposvasat, csiszolj bele kicsit hogy megmérhesd az élszöget és látni fogod az eredményt. A szélen az élszalagnak a pengehát felé eső szélét fogja csiszolni a kő, ezzel laposítja.
Még egy geometriai meggondolást is javasolok. Hasonlítsunk össze két háromszöget. Az egyik középen, a másik a szélen. Az egyik befogó a függőleges rúd, amin a pálcavezető van, ez állandó. A másik befogó a függőleges rúd talppontjától az élszalagig, ez folyamatosan hosszabbodik ahogy eltávolodik a kő a középvonaltól. Tehát a szélső háromszögmek hosszabb az átfogója, ettől laposabb, ezért kisebb az élszalagnál a szöge.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
törölt tag
válasz gyapo11 #7787 üzenetére
Gondolkoztam, hogy milyen 3D-s programmal szimuláljam a dolgot de aztán egy egyszerűbb szemléltető eszközt találtam. Az alábbi képen a laptop kijelzője szimulálja az élszalag felső élének szögét ami a műszer szerint jelenleg 21,22 fok és az is marad mindig.
A következő képen kissé elfordítva más és más szögből két papírcsík jelzi az élező kő pozícióját két állásban egy mondjuk középen vagy a függőleges síkra merőlegesen a másik pedig a "penge" egyik végén. Itt látszik hogy ahogy távolodik a függőleges síkhoz képest merőlegeshez úgy hegyesedik a szög. De a lényeg, hogy ez csak szemből illetve felülről nézve, tehát a függőleges és a vízszintes síkon. A lényeg azonban a harmadik sík vagyis az oldalnézet mert ez az élnek a szöge.
Az alábbi képen szemből látható ugyanaz.
Teljesen mindegy, hogy ha a laptop kétszer ilyen hosszú - ezért most a bal oldalára helyeztem a papírcsíkokat képzeljük el, hogy bal oldalon van még egy laptop - a kő dőlésszöge szemből nézve még hegyesebb szöget vesz fel de ez nem változtat semmit az élszögön hiszen azon mintegy átlóban elhelyezett húrját látjuk.
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz gyapo11 #7786 üzenetére
Persze, mert a hentes naponta tízszer élez, te meg havonta egyszer. Én leszoktam a kőről, és acélt használok. Hetente húzok rajta párat, és kész. Tényleg csak fél perc az egész.
A kövek nekem csak azért vannak, hogyha valamit komolyan meg kell igazítani, akkor legyen mivel."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
-
petipetya
nagyúr
válasz #86883328 #7774 üzenetére
Köszi. Tonnányi videót megnézve úgy látom, hogy számomra a gyári FRN-hez egyik clip sem illik a gyárin kívül. A clip egyik sarka egy hajszálnyit túllóg a markolat vonalán, és nem követi le annak formáját. Emellett nálam a Delica 4 Zome Green verzióhoz nem is igazán illenek ezek a titánium színekben pompázó elegáns cuccok.
Viszont az oldalpanelek cseréjével már számos kombináció összerakható (az USAQ-ban), itt van pár példa a teljesség igénye nélkül: youtube
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
gyapo11
Topikgazda
válasz #86883328 #7779 üzenetére
Becsapós, mert kés méretnél kicsi a változás a végeken.
De képzelj el egy 1 vagy 2 m-es kést, a végénél már szinte ráfeküdne a kő a késre pár fokos élszöggel, miközben középen 15 vagy 20 fokos az élszög. A magyarázat az, hogy akkor lenne állandó az élszög, ha a kő egy kúp felületén mozogna, ezzel szemben a kő egy síkon mozog (egyenes pengét feltételezve). Vagyis a háromszögnek az a szöge amit a kő alkot a pengével a középtől távolodva folyamatosan kisebb lesz. Persze a függőleges oszlop és a követ vezető pálca közötti szög meg folyamatosan nő, így jön ki a háromszög szögeinek összege a 180 fok.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz fradi81 #7778 üzenetére
Próbáld ki, henteseknek bevált az acél, én pl. nem használom. Ha túl harapós, akkor koptatja a kést és az él egy katasztrófa lesz, ha túl sima, akkor nem ér semmit. Tegyél alá fehér papírt, és nézd meg hogy van-e fémforgács. Egy ponton érintkezik az élszalaggal, a teljes nyomóerő oda összpontosul. Hentes persze rászalad a csontra, üti-vágja, haladni kell, feszegeti, nincs annyi kése, hogy fenés nélkül egy műszakot kibírjon, marad az acél. Ha karcos-tépős is lesz az él nem baj, vágjon, aztán a köszörűs majd rendbeteszi. Ha elfogy a penge akkor meg vesz másikat. Láttam a zsibin ilyen elfogyott pengés profi késeket, fél cm szélesség ha megmaradt, szinte egy tüske állt ki a markolatból.
A kő ezerszer jobb minden szempontból, kivéve a sebességet. Meg el kell mosni előtte a kést, hogy ne rakódjon bele a kőbe semmi, a követ be kell áztatni ha vízzel fenünk, síkolni kell ha már kádasodik, szóval macera. De utána öröm a késsel dolgozni.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
törölt tag
válasz BloodRay #7782 üzenetére
Elnézést. Most, hogy mondod tényleg értelmetlen.. ..felismertem, hogy nem minden flipper eredményez gyors nyitást... kihagytam a 'nem' szót. Pl. az Odium szerintem lomha volt. 99%-ban telefonról írok. Néha kapkodva. Ha ennél egy sorral hosszab szöveget írok már nem átlátható.
-
BloodRay
veterán
-
törölt tag
válasz gyapo11 #7777 üzenetére
Én is ezt gondolom az élszög laposodásról a végeken. Aztán megnéztem ezt a videót és elgondolkodtatott. Úgy tűnik mintha egy derékszögű háromszög oldalú hasábnak az átfogója mindig állandó és csak az átfogók közti síkot vennénk számításba. Ez nyilván csak egyenes pengénél működik, a görbületeknél eltér a háromszög hegyes szögének pontjától de semmiképpen nem a penge hossza miatt. Távol álljon tőlem, hogy rossz hangvételű vitát indítsak. Igyekszem illedelmesen fogalmazni, senkit nem megsértve.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
Topikgazda
válasz fradi81 #7760 üzenetére
A 400-as jó, az 1500 talán kicsit túl finom. Az élszögtartó meg a különböző szélességű pengéknél más-más élszöget ad, ezt majd vedd figyelembe. Pl. egy keskenyebb filézőre már elég meredek lesz, nem fog annyira vágni. Egy jó széles késre meg lapos lesz a szög, ami vágás szempontjából jó, csak sérülékenyebb lesz az élszalag.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
törölt tag
Bocsánat de én nem veszekedni járok ide. BUÉK!
-
BloodRay
veterán
válasz #86883328 #7769 üzenetére
Milyen markolat ugyan az?
Max a markolatok anyaga egyezik.
Penge anyaga éltartás szempontjából jobb a WE-n, ennyi. Teljesen más pengeforma, élezés, kezelés...
A Sebenza egy igásló, a megbízhatóság, robosztusság az elsődleges, ezért se csapágyas.
De megsúgom simán ki tudom pattintani a pengéjét.
A Malibu egy tökéletes flipper például, mégse mondanám, hogy jobb mint a Sebenza. Más."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Fred23
nagyúr
BÚÉK mindenkinek!
Olyan régen nem ittam 1 sörben lévőnél több alkoholt, hogy érzem már a második pohár pezsgőt is. -
törölt tag
Spyderco Delicahoz tudtok ajánlani jó minőségű deep carry clipet? Kettőt láttam, de az egyik nagyon drága a postaköltséggel együtt, egy aliexpresseset meg titánként hirdetnek de a vélemények és a fotók róla valami aluminium szerű gyenge minőségről árulkodnak.
-
BloodRay
veterán
válasz #86883328 #7758 üzenetére
Azért látatlanban ez kicsit erős...
Chris Reeve feleségéé a cég és köszöni szépen elég jól megy...
Az Elementum meg nagyon messze van a Sebenza-tól... A WE változat majd kiderül, biztos jó lesz, de az már nem is 30k lesz..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
petipetya
nagyúr
Ugyanilyen van nekem is. A megfelelő pozíció pedig könnyedén belőhető egy vágódeszka, asztallap stb. segítségével. Ebben a helyzetben még éppen kényelmesen nyitható vele a bicska, és éppen nem lóg bele a vágóélbe:
Itt van egy gyárilag felszerelt másik márka (netes fotó), ahol bizony bőven benne van a vágóélben a thumb stud:
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
fradi81
veterán
Hali
Konyhai késekhez megfelelő egy ilyen élező szett?moto g72, Ninebot d28e
-
-
petipetya
nagyúr
Kijött a WE Elementum, amely a Civivi Elementum prémium verziója. Úgy látom, hogy ez egyrészt az anyaghasználatot érinti, másrészt frame lock dizájnt kapott, végül pedig flat ground leélezésű lett: youtube
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Csak találgathatunk. Szerintem ez gyártótól és azon belül is egy-egy modelltől is függ. Például az alátétet költségcsökkentési okokból is használhatják, de lehet drágább bicskában azért, mert munkára szánták, és kevésbé koszolódik, kevésbé megy tönkre a csapágynál.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
válasz petipetya #7752 üzenetére
Úgy gondoltam persze, hogy ha műanyag az egyik markolat akkor például a másik megoldással készült kést is a műanyag nyeles verzióval hasonlítsuk össze. Van olyan ahol csak az egyik oldalon van fém a liner lock miatt a másik oldal csak műanyag stb.. Tehát tényleg csak a mechanika legyen a különbség. A csavarok száma az egy jó érv de ez a technológia miatt több vagy kevesebb vagy attól függetlenül van több vagy rögzítő? Engem most a csapágyas nyitás gördülékenysége valamint a flipper nyitó húzott vissza a bicskák világába. Előtte nem ismertem ezeket. Már kezdem felismerni, hogy minden flipper eredményez olyan gyors nyitást, valamint az ebből eredő fogás váltás is több egy fél mozdulattal a pöcök vagy furat nyitásnál. Pöcök nyitós megoldással van pár alátétes bicska a 100ezer forint feletti kategóriában ami gyorsan nyílik, ezért érdekel a téma. Vajon miért választ egy gyártó egyszerűbb alátétes, vagy csapágyas megoldást?
-
petipetya
nagyúr
válasz #86883328 #7750 üzenetére
Nem az határozza meg a bicska stabilitását. Az alátétes Delica 4-nél jóval erősebb a csapégyas Civivi Elelementum, de ugyanígy a csapágyas Banter Knifenál jóval erősebb az alátétes Emerson Mini A100. A bicska anyaghasználata, felépítése, összeszerelése az, melyeken mindez múlik. Ha például a stop pinnél is csavar tartja össze, kevésbé fog kifordulni a penge csavargatásos feszegetésre, mint az ezt nélkülöző társánál.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
Az alátétes bicskák masszívabbak a csapágyasoknál vagy ez nem jelent 'stabilitásbeli' különbséget?
-
petipetya
nagyúr
Önmagában nézve ár/érték arányban egy jó kis bicska a QSP Penguin, ha valaki szereti ezt a pengeformát: a micarta markolat, az acél linerek belül és a D2 penge ezért a pénzért ajándék. Vágtam vele PVC-t és tapétát is: az előbbi esetén stabilabb, mint a hajlékony pengéjű tapétavágó. Ha sokszor használnám ilyen feladatra, akkor inkább egy Cold Stee Tuff Lite-ot vennék, mert ergonomikusabb ilyen célra. A deep carry clip rendben van, a nyitás és zárás nagyon könnyű, a penge lehullik a gravitáció által. Viszont gyenge a detent ball, így erős rázásra is kinyílik. A pengeforma inkább csak kézből történő vágáshoz jó.
A Civivi Elementumhoz viszonyítva egyértelműen az Elementum a jobb bicska. Az árazást tekintve nyilván nem ér kétszer annyit, de másfélszer annyit simán. A Civivi mechanikája sokkal szabályozottabb, a detent ball elég erős, ám könnyen nyitható vele a bicska: akár a flipperrel, akár az utólag felszerelt thumb stud (youtube) segítségével (ugyanezt rendeltem az aliról fillérekért). Most például a középső ujjas nyitáshoz ugyanúgy nem kell fogásváltás az Elementumnál, ahogy a Spydercok esetén sem. Mellesleg a penge mindkettőn D2, de az teljesen mások ránézésre, körömmel/fémmel való koccintásra is - nyilván a Civivi tűnik jobbnak.
Hogy megéri-e az Elementum mellé egy Penguin, az egyénfüggő. Ha csak a micarta miatt kellene, akkor inkább eladnám a G10 Elementumot, és vennék egy micarta markolatosat. Alternatíva lehet a QSP Parrot, igaz ott már 82mm a pengehossz."nincs rá lezsóidő"
-
benfolds
őstag
az a lidlis kés, ami csütörtöktől lesz akcióban, eléggé hajaz a morára... esélyes, hogy az, átcímkézve?
-
dzsi23
addikt
válasz BloodRay #7724 üzenetére
Nálam, ha nem lögyög a penge, akkor azért rázogatni kell az Elementumot, hogy visszaessen a helyére. Én sem tartom ezt hibának: ez ilyen, a másik meg olyan. Amúgy hihetetlen, hogy mennyire jól meg van csinálva a kis Elementum... talán hiba volt részemről elsőre ezt megvenni, mert így mindent ehhez hasonlítok, és hát így érnek csalódások. A Ti-22 hasonló áron volt, a Gannet meg 2x annyi, de mindkettőt veri a Civivi. Magyar késekhez meg nem is hasonlítom, mert nyilván nem lenne fair. Bár a Gannet esetén inkább csak tervezési hibát tudok felróni (amit fentebb említettem), nem minőségit.
#7723 petipetya:
Lehet, ki kellene próbálnom a Penguint, úgyis rég csábít. Bár a netes képek alapján annál is egy vonalban van a liner lock a burkolattal, mint a Gannetnél, nem emelkedik ki, mint az Elementumnál.Szerk.: Amúgy nincs különösebb baj a Gannettel, és marhára tetszik a formája (főleg a maskarás pengeforma), ezért választottam az Appalacian 2-vel szemben, a mérete ellenére is, csak a fidget-faktort árnyalja kicsit ez a tervezési baki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hogy használt nem használt e valami az egy más kérdés. A boltban megvásárolt cipőt előtted lehet, hogy ketten de az is lehet, hogy huszonketten próbálták már fel. Én nem használom a késeket. Kipróbálom őket. Kinyitom, becsukom, zsebbe teszem és ennyi. Az a kereskedő feladata, hogy megnézi és ha azzal ették a reggelit vagy fát vágtak vele akkor nem veszi vissza. Maximum a matrica van elvágva a dobozon de tényleg ennyinek kell lennie. Minden más a kereskedő sara. Számoljuk ki, hogy legrosszabb esetben az ötödik kés kell a példámnál maradva. Az négy oda vissza postaköltség nekem - külföldre 6300Ft darabja, ha elmegy levélként - tehát több mint 25000Ft nekem egy utalási költség a kereskedőnek. Neki ötször kellet becsomagolnia, nekem négyszer postára mennem. Vagy ami velem történt, hogy kettő visszaküldött kés után feladtam, mert már kellemetlen lett volna harmadszor visszaküldeni és inkább máshol próbálkoztam. Itt mindenki vesztett. Szerintetek melyik a jobb? A kettő amit most felsoroltam, vagy az egy csomaggal lerendezett megoldás? Elbeszélhetünk egymás mellett aminek semmi értelme de ha ez a helyzet akkor én be is fejeztem részemről el van engedve a kérdés. Remélem nem a kereskedőkel beszélgetek itt éppen.
-
MODERÁTOR
válasz BloodRay #7737 üzenetére
Van visszaküldött műszaki cikkem, láttam, amikor átvettem, hogy az. Minden további nélkül megtartottam, semmi használati nyom nem volt rajta, de tudtam, hogy visszaküldött. A mai napig hibátlanul használom.
Egyébként, ha visszaküldött terméket kapok, és nem tetszik, legrosszabb esetben én is visszaküldöm. Azért nem túl nagy a kockázata ennek a dolognak. (Tegyük hozzá, egy kés nem egy bonyolult műszaki cikk, aminél gond lenne, hogy hűha valaki már bekapcsolta.)
Lehet vásárolni üzletben is, meg lehet győződni arról, hogy valami bontatlan. Neten vásárolt cuccnál meg el lehet állni, éppen az nyújt biztonságot az ilyen problémával szemben, amit kifogásoltok. -
BloodRay
veterán
Nem értünk egyet, részben amiatt amit gyapo11 is írt.
Remélem nem te futsz bele a következő visszaküldött termékbe...
Gondolod ha mindenki ezt játssza majd a készlet 90%-át bontottként, értékcsökkentként árulja majd a bolt?
Teljesen valószerű a dolog."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
MODERÁTOR
válasz BloodRay #7730 üzenetére
Pedig az indoklás nélküli elállás pont arra lett kitalálva, amit a srác is írt. Még akkor is, ha nem tetszik valakinek.
Ha valakinek ez nem fér bele, akkor ne üzemeltessen webshopot. Nem kötelező.
Az nem fér bele etikailag, hogy valaki megrendeli a nagyképernyős tévét, végignézi a foci vb-t és visszaküldi. De az belefér, hogy valaki megrendel többet, ami ránézésre jónak tűnik, de kézbe véve akarja eldönteni, hogy melyik legyen. Teljesen rendeltetésszerű. -
őstag
válasz #86883328 #7729 üzenetére
Azon a bizonyos mondatodon én is kiakadtam, de megálltam hozzászólás nélkül. Eddig.
Veszel annyit amennyi tetszik, kipróbálod és élsz az elállási jogoddal amit pont ezért találtak ki.
Nem, nem ezért találták ki. Azért találták ki, ha az alapos tájékozódás után megrendelt termék valami miatt mégsem megfelelő neked, legyen lehetőséged visszaküldeni. Lehetőleg egyszer. Amit te terveztél az ezzel a joggal való visszaélés. Ahogy minden joggal lehet úgy visszaélni, hogy abból másnak kára van. A kereskedőnek külön öröm, hogy elpostáz öt kést, aztán visszakap négyet. Amit árulhat értékcsökkentve, vissszaküldött termékként. Jellemzően 20-25 %-ot bukik így a négy késen, vagyis egy kés teljes árát elbukja. Mert ugye egy korrekt kereskedő ezt csinálja. De van aki nem nyeli be az ilyen veszteséget. És elküld neked olyan terméket teljes áron amit már kibontottak, esetleg még a használat nyomai is látszanak rajta. Na amikor ilyen cuccot kapsz valahonnan, akkor ne csak a kereskedőt anyázzad, hanem azt is aki előtted használta már azt a terméket.
Saját példa (szélsőséges eset) Cégem partnereinek egyik évben mobiltelefonokat ajándékoztunk, egy olyan üzletből, ahonnan rendszeresen vásároltunk személyesen. Partnereknek átadtuk a telefonokat. Akkoriban nagyon új dolog volt a vízállóság. Egyik partner pár nap múlva visszahozza, hogy köszöni a kedvességet, de használt telefont mégse szeretne. Szerencsére a normális, ésszel gondolkodó fajta volt, aki nem azzal jött hogy mi direkt használtat adtunk neki, hanem érezte, hogy itt mi is meg lettünk vezetve. Mutatja a csak kibontott telefont, facse feltelepítve, belépve!! Medencés pancsolós videók voltak rajta! Nem promóciós videók, hanem valaki láthatóan tombolt vele egyet-kettőt otthon, aztán visszavitte, hogy hát mégse kell. De ahhoz már sötét volt, hogy letörölje a saját nyomait. Az esetet a bolt tulajdonosával megbeszéltem, de azóta nem vásároltunk náluk. -
BloodRay
veterán
válasz gyapo11 #7731 üzenetére
Pontosan ezekre is gondoltam én is. Egyetértünk. Pár ilyen eset elmegy, csak a magyar módi az, hogy használjunk ki mindent amennyire csak lehet, aztán csodálkozzunk széttett kézzel és szidjuk a boltokat, ha egy idő után megelégeli a pofátlanságot és azt mondja, köszönöm de ilyen "vevőkre" nincs szükségünk.
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
gyapo11
Topikgazda
válasz BloodRay #7730 üzenetére
Annyiban jogos az indoklás nélküli elállás, hogy semmilyen neten látott teszt nem pótolja a fogdosást. Webáruházban nincs lehetőség erre, és a képek és leírt információk sem mindig tartalmaznak mindent, amit szemrevételezéssel meg lehet állapítani.
Aztán ha rááll pár milliárd ember arra, hogy rendel egy halom cuccot és kiválasztás után szinte mindet visszaküldi, az nem biztos hogy működik. Leterheli a szállító láncot, a boltokban hatalmas készleteket kell tartani, ez mind plusz pénz, drágábbak lesznek a cuccok, több személyzet kell a boltba aki becsomagol, a visszaérkező árut megvizsgálja, ha gond van akkor kommunikál a vevővel, panaszos ügyek garmadája, békéltető testület, pereskedés.
Ez is olyan mint a só, túl sok nem jó belőle. Vagy mint a parazita, simán eléldegél pár fagyöngy a fán, de ha nagyon megszállják, akkor a fának is vége meg a parazitáknak is.
Szóval én kifizettetném az összes költséget a vevővel, azzal aki visszaküld. Így megmarad a lehetőség az elállásra, de mégsem kell a többi vevő számára is drágítani a cuccot.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
BloodRay
veterán
válasz #86883328 #7729 üzenetére
Szerintem meg ezért vannak a netes, youtube-os tesztek.
A boltok nem küldözgethetnek vissza mindent. A vásárlók meg biztos örülnek ha új kés címszó alatt használt, "próbálgatott" kést kapnak majd...
Ha veszek valamit és nem jön be (az teljesen más dolog ha hibás, rossz) én eladom használt késes csoportban."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
törölt tag
válasz BloodRay #7728 üzenetére
Az vot a terv de kiderült, hogy szinte semmi nincs nekik raktáron. Azt nem akarom, hogy 5 kést megrendeljenek miattam és esetleg rajtuk maradjon. Nem tudom, hogy ők visszaküldhetik e. Bár más vásárlónak jól jöhet, hogy van készleten. Igazából ezzel pontot tudtam volna tenni a kés vásárlási lázamra ami kezd elszabadulni. Sajnos nincs olyan üzlet ahova elutazhatok majd egy óra próbálgatás után távozom a számomra megfelelő késsel. Amúgy ha lett volna nekik raktáron akkor ez az internetes vásárlás egyetlen értelmes módja, ha nem akarsz hónapokig oda vissza küldözgetni. Veszel annyit amennyi tetszik, kipróbálod és élsz az elállási jogoddal amit pont ezért találtak ki. Nem hiszem, hogy azt kéne éreznem hogy Magyarország lakossága azért nem jut hozzá valamihez mert használok egy szolgáltatást. Picit erősnek éreztem a vádat.
-
BloodRay
veterán
válasz #86883328 #7727 üzenetére
Csak abból indultam ki amit múltkor írtál:
"Én a lamnia-tól fogok rendelni vagy 5-6 kést aztán egyet megtartok a többit meg visszaküldöm Finnországba."
Örülök ha valójában nem így teszel."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz #86883328 #7725 üzenetére
Tényleg nagyon jó áráért, nyugodtan tudom ajánlani ha nem favágásra kell.
De csak akkor rendeld ha nem ezt is visszaküldözgetni akarod, mert akkor lassan a kutya nem szállít majd hazánkba...
Van egy prémium verziója is, M390-es acéllal, úgy lehet tökéletes, de annak már vicc az ára."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
törölt tag
-
BloodRay
veterán
Félreértés ne essék nincs amúgy semmi baj az Elementummal, csak a Kwaiken egyel magasabb minőségi szint.
Nálam pl az Elementum úgy van beállítva, hogy majdnem teljesen freefall-os a penge lötyögés nélkül.
Közben pl a Sebenza és a Yaru se freefall-osak, kicsit se, pedig ezek brutál minőségiek. Bár a Yaru zárja továbbra is Dwayne Johnsonnak lett tervezve..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
MODERÁTOR
válasz discrate #7718 üzenetére
Ahogy vmk írja, máshoz való, más a szemcsemérete is és szerintem az összetétele is. Van amit műanyaghoz ajánlanak, van amit fémhez, illetve durva vagy finom polírozáshoz. Nekem volt a kések miatt eleve zöld, és annyira karcos volt a victorinox nyele, hogy úgy voltam vele, hogy rontani nem tud rajta, ahhoz képest jó lett a zölddel is. Csak önmagában ezért nem rendeltem volna egy másikat, ahhoz a késhez amiről nálam szó volt.
-
dzsi23
addikt
válasz BloodRay #7714 üzenetére
Gratula a feleséghez és az anyóshoz!
#7716 petipetya:
Nálad milyen a QSP pingvin csukása az Elementumhoz képest? Az Elementum mechanikája nekem nagyon bejön, én nem tudok belekötni (persze, nem "hullik le" a penge a helyére), de a QSP Gannet esetén csukáskor, amikor a liner lockot oldalra nyomnám, kicsit útban van a lock oldalán lévő micarta-carbon burkolat, megakad benne az ujjam.[ Szerkesztve ]
-
discrate
aktív tag
Köszi.
Hú, azt hiszem, h egy ilyen tömb 3 generációnak elég
Találtam magyar webshopot, láttam, hogy te a zöldet linkelted, de mi lehet a különbség a színekben? A leírás mindnél ugyanaz, csak az ár tér el némileg.
Úgyis vékonyan felkeni az ember, nem marad meg a szín, akkor nem mindegy? -
BloodRay
veterán
válasz petipetya #7716 üzenetére
Kwaiken sokkal jobb minden szemptontból.
Nyitás nagyon jó, kényelmes a flipper, sokkal könnyebb, finomabb a mechanizmus mint az Elementumnál, zárás ugye framelock, de ez is kb minimális erőt igényel és szinte teljesen freefall-os a penge.
Elementum is jópofa, aranyos kés, de a Kwaiken sokkal komolyabb hatást kelt, sokkal minőségibb érzésre."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
gyapo11
Topikgazda
válasz discrate #7710 üzenetére
Műanyagra bármi jó, fogkrém, autó polírpaszta. Ha van mélyebb karc, azt nem fogja kiszedni, vagy addig megöregszel. Vizes csiszolópapír jó, az 1000-es talán még kicsit durva, sok polírozás kell utána. Ha kézzel csinálod, akkor OK, de ha géppel, akkor oda kell figyelni a melegedésre, mert ahogy szárad/eltűnik a polírozó anyag, meg tud lágyulni a műanyag, persze csak ha hőre lágyuló.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
discrate
aktív tag
Hozzám került egy családtag Victorinox Camper bicskája, és szeretném egy kicsit helyrepofozni (mármint a kést). Tudom, hogy egy teljes takarítás lenne az igazi, de nem kockáztatnék meg egy szétszedést gyakorlat nélkül úgy, hogy nem az enyém. Kárt még véletlen se szeretnék tenni benne.
Meleg, mosószeres vízben már átmostam, hogy a szennyeződéseket eltávolítsam, a következő lépést az olajozás lesz, mert nagyon nehezen nyílnak az eszközei. Paraffin olajat tervezek beszerezni hozzá, úgy olvastam, hogy az alkalmas erre + ételbarát is.
A műanyag burkolatot és a pengéket polírozni akarom, mert eléggé karcos. Ehhez tudtok ajánlani és/vagy linkelni pasztát? Nézegettem már egy párat, de nem akarok nagyon kísérletezgetni, főleg nem drágákat próbálgatni (3M tuti jó minőséget gyárt, de horror áron).
Ez a Lamp doctor alkalmas lehet rá?Illetve láttam YT-on, hogy először csiszolópapírral távolították el a nagyobb karcokat még a polír előtt. Ami furcsa volt, hogy sorban 350/600/1000-es grit-tel csinálta, de azt nem tudom, h ez milyen számozás. Valószínű, h más mint a a fenőkőnél, mert nagyon durva lenne egy 350-eshez hasonló szemcsézettség első körben a műanyagon.
-
BloodRay
veterán
válasz FBLLMAG #7706 üzenetére
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Jesszuska még meg se jött, de tegnap még asszonyka támogatásának köszönhetően rendeltem usákiából egy egyedi Giantmouse-t.
Ha ideér rakok fel saját képet, elég beszabehunak érzem előzetesen."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #7699 üzenetére
Ja értem, sorry. Eddig 3x rendeltem magyar boltból külföldi bicskát, abból 2 nem volt raktáron egyik hazai boltban sem, rendelésre is csak egyetlen egy boltban... szerencsére csak 2 hetet kellett várnom, nem hónapokat.
-
Lev Abalkin
tag
Igen, visszatérő vásárlójuk vagyok. Velük még nem csalódtam.
A probléma inkább talán a nagykereskedőkkel van, sok terméket be sem hoznak, vagy ha kifogyott, nem rendelnek újra belőle. Pl. Bestech Goblin CF. Itthon már elérhetetlen , amikor még volt, közel 20 e. Ft-tal drágábban adták, mint más (EU-s) webshopban.[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz Lev Abalkin #7701 üzenetére
Igen, az EU-s országokban leadott rendelés Hollandiából jön. Korrekt webshop a knivesandtools.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
MODERÁTOR
válasz Lev Abalkin #7699 üzenetére
A Bladeshopnál lehet szűrni raktáron levő termékekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest