Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz fradi81 #7778 üzenetére

    Próbáld ki, henteseknek bevált az acél, én pl. nem használom. Ha túl harapós, akkor koptatja a kést és az él egy katasztrófa lesz, ha túl sima, akkor nem ér semmit. Tegyél alá fehér papírt, és nézd meg hogy van-e fémforgács. Egy ponton érintkezik az élszalaggal, a teljes nyomóerő oda összpontosul. Hentes persze rászalad a csontra, üti-vágja, haladni kell, feszegeti, nincs annyi kése, hogy fenés nélkül egy műszakot kibírjon, marad az acél. Ha karcos-tépős is lesz az él nem baj, vágjon, aztán a köszörűs majd rendbeteszi. Ha elfogy a penge akkor meg vesz másikat. Láttam a zsibin ilyen elfogyott pengés profi késeket, fél cm szélesség ha megmaradt, szinte egy tüske állt ki a markolatból.
    A kő ezerszer jobb minden szempontból, kivéve a sebességet. Meg el kell mosni előtte a kést, hogy ne rakódjon bele a kőbe semmi, a követ be kell áztatni ha vízzel fenünk, síkolni kell ha már kádasodik, szóval macera. De utána öröm a késsel dolgozni.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák