Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Siriusb #11918 üzenetére
Egy ilyet kell kitölteni, de ezt a domaint bejegyző cég úgyis elküldi/elmondja neked.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hali!
Ha egy céggel szemben NAV végrehajtást rendelt el és zárolták a számlájukat - erre hivatkozva nem utalják vissza nekem a befizetett pénzemet, akkor van valami remény arra hogy visszakapjam tőlük?
Egy ügyvéd által írt fizetési meghagyásnak van értelme ilyenkor? Vagy mivel zárolták a számlájukat úgysem fognak fizetni.
Október végén kezdődött a végrehajtás ellenük, én november elején rendeltem tőlük és utaltam nekik, november közepén kiderült nem fogják küldeni a megrendelt terméket, visszakértem a pénzem de azt írták nem tudják most visszaadni de mindent megtesznek bla bla bla...⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nyugi srácok!
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Something_ #4781 üzenetére
Nálunk konkrétan 2 hetet dolgozott a kolléganőm az "új" cégnél, utána ment el.
Igaz itt annyiban volt más a helyzet, hogy a tulajdonos ugyanaz volt mindkét cégnél, csak papíron változott.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Something_ #4779 üzenetére
Hasonló helyzet volt a cégnél, ahol dolgozom. Ott úgy oldották meg, hogy a munkaszerződésbe bekerült, hogy elismerik az eddig ledolgozott éveket és eltekintenek a próbaidőtől (mert az nem kötelező, csak opcionális).
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én viszont úgy gondolom, ha ki is van írva (még nem néztem), azért neki is érdeke, hogy betartsák a vásárlók, különben a saját működési engedélyét kockáztatja egy esetleges ellenőrzésnél. Nem?
devil-k: nem büntetik őket, mert gondolom feleslegesnek érzik.
De önkormányzati választások előtt megerősített rendőri jelenlét volt a kerületben, akkor nem is láttam ennyi hajléktalant.
Szemétről még annyit, hogy napi rendszerességgel borogatják fel a szelektív hulladékgyűjtő tárolókat.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kösz a tippeket. Reméltem van valami egyszerű módja is, pl Önkormányzatnál bejelenteni, hogy az üzlet nem tartja be a szabályokat, miszerint a közvetlen környezetében szeszes italt fogyasztanak.
Amúgy 30000 Ft bírsággal sújtható, aki közterületen italozik, de a másik oldal is ismeri a szabályokat és nem fél az ellenőröktől, mivel csak akkor bizonyítható, ha éppen a szájánál van az üveg.
Bezzeg Amerikában, ott egy nyitott üveg sem lehet az autóban.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
A társasház aljában van egy kisbolt, amit leginkább a környék béli hajléktalanok látogatnak filléres piák miatt meg üveget vissza váltani.
Ha jól tudom, akkor kell a társasház beleegyezése egy üzlethelyiség üzemeltetésébe, de lehetőség van ismét szavazást kiírni erről? (mellesleg mikor nyílt ez a bolt nem volt semmilyen szavazás annak ellenére, hogy szeszes italt árusítanak). Szeretném, ha bezárnák az üzletet.Nem konkrétan a hajléktalanokkal van gondom, hanem, hogy itt isszák meg a ház előtt, mellett, az üvegeket, szemetet kocsik közé dobják, ide piszkítanak, stb.
⭐ Stella
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz devil-k #3688 üzenetére
Emailben rendeltem, múlt pénteken igazolták vissza, hogy beérkezett.
Most csütörtökön vettem át.Kaptam megint egy levelet:
"Legyen szíves utána nézni, hogy mi vonatkozik az egyedi termékek megrendelése és lemondására.
Az egyedi termékekre nem vonatkozik az általános irány elv!Sőt!
A terméket úgy rendeltem, hogy előtt megtudta tekinteni összes műszaki paramétereit megismerte elfogadta.Ezt lehet tovább ragozni, de nem vagyok köteles az egyedileg megrendelt nem raktárról kiszolgált terméket visszavásárolni, ha az nem minőségi hibás.
De ha továbbra is ragaszkodik a vissza küldéshez akkor az alábbi költségek fogják önt terhelni:
termék ár -20% illetve 20,7€+áfa visszaszállítási költség. A járulékos költségek kifizetése után természetes mi vissza küldjük a Hafele-nek."A megtekintés az egy dolog gondolom, mivel neten lett megrendelve (emailben), nem személyesen. Komolyan azt akarják, hogy a fogyasztóvédelemhez menjek egy 4600 Ft-os cucc miatt?
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz devil-k #3685 üzenetére
Ezt a választ kaptam:
"Olvassa el figyelmesen a hatályos jogszabályokat!
http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/vasarlas/vasarlas_termekbemutato/uzleten_kivuli1.html(6) A vállalkozás és a fogyasztó között kizárólag egy vagy több távközlő eszköz használata útján kötött szerződésre a távollévők között kötött szerződésekre vonatkozó külön jogszabály rendelkezéseit kell alkalmazni."
De ez nekem nem mond semmit.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Belefutottam egy ilyenbe: vettem egy ajtómágnest ~4000 Ft.
Rugós kivitel, mikor nyitom ki az ajtót a mágnes rugózik vele pár mm-t aztán vissza csattan hangosan.Gondoltam semmi baj, rendelek egy rugó nélküli változatot és ezt vissza viszem. Azt a választ kaptam erre, hogy nem cserélnek, mivel megrendelésre érkezett az áru.
Emailben rendeltem, tehát én úgy értelmezem online rendelés volt, ezért megillet a 8 napos pénzvisszafizetés. Ezt megírtam nekik a következő levelemben.
Az üzlet válasza: nem webshop vagyunk nincs 8 napon belüli pénzvisszafizetés.Komolyan létezik ilyen? Csak akkor vihetem vissza a cuccot, ha azt egy webshopban rendeltem meg?
A honlapjukat megnézve van kosárba rakás lehetősége, vásárlási feltételek üresek.Ez a leírás alapján engem megillet a 8 napon belüli pénzvisszafizetés, ha emailben adtam le a rendelést.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest