Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pőze
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e de fontos lenne pár információ feljelentessel kapcsolatban. Csak nagyon röviden annyi a sztori, hogy volt lakótársam megkárosított pár száz ezer forinttal a lakbérren keresztül . Most ott tartunk, hogy ő is feljelentett teljesen hülye indokkal, hogy ne kelljen vissza fizetnie a pénzt.
Valaki tud nekem segíteni egy pár hasznos infóval ? Kinek tudok írni privátban?
-
hcs57
addikt
válasz ForRedGlory #5793 üzenetére
Olvassák a fórumunkat... ennyi.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
ForRedGlory
félisten
válasz Real Ghoost #5791 üzenetére
Bakker, már válaszoltak délután, még azelőtt, hogy elküldtem volna a fogyvéd levelét. Ez jött, még jó, hogy benéztem a spam listába. Akkor ez így meg is oldódott. Köszönöm a bátorító kommenteket, tanácsokat mindenkinek
> Date: Fri, 6 Nov 2015 14:09:15 +0100
> From: szervizmail@aqua.hu
> To: zoli.kiss@hotmail.com
> Subject: elállás
>
> Tisztelt Kiss Zoltán!
>
> Kérem küldje el részünkre az Ön nevére szóló bankszámla számot és
> átutaljuk a leadott ASUS G751JY-T7182D Notebook /sn:f4n0wu116360176 /
> teljes vételárát.
>
> --
> Üdvözlettel:
> Aqua Elektromax Szerviz
> Nyitva Tartás: H-P 10:00-18:00
> Tel: +36-1-244-24-24
> Fax: +36-1-273-24-29
> Email: szerviz@aqua.hu
> Web: www.aqua.hu
>
>
> -
ForRedGlory
félisten
válasz Real Ghoost #5791 üzenetére
Elküldtem nekik, meglátjuk, remélem happy end lesz a vége, mert akkor lehet megússzák a homárt is.
kovacsroli: Köszi neked is
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz ForRedGlory #5787 üzenetére
Neked van igazad, tégy úgy ahogy kovacsroli javasolta, szerintem el fognak állni a követeléstől.
-
kovacsroli
senior tag
válasz ForRedGlory #5789 üzenetére
Én a helyedben elküldeném a fogyasztóvédelem állásfoglalását az Aqua-nak és megkérném Őket,
hogy álljanak el a korábbi igényüktől, miszerint kiterhelnék rád a hibás eszköz értékcsökkenését.
Továbbá tájékoztatnám Őket, hogy amennyiben továbbra is fenntartják a követelésüket, folytatom a hatósági eljárást.Aztán ha nem adják fel, ráérsz majd gondolkozni a továbbiakon.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
ForRedGlory
félisten
-
őstag
válasz ForRedGlory #5787 üzenetére
nekem ebből az jön le, hogy nem hatásköre és fordulj a békéletetőhöz vagy menj perre
cryptot minden termékemért elfogadom
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #5723 üzenetére
Megjött a fogyasztóvédelem válasza a levelemre
Kétoldalas, a második oldal alapvetően a lényeg: 1.oldal, 2.oldal
"Beadványában hivatkozott a Kormány rendelet 25. paragrafusára, vagyis arra, hogy a fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért fele. Nem fele a fogyasztó az értékcsökkenésért ha a vállalkozás 11. paragrafus (1. bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget. Ennek értelmében a fogyasztó a megrendelt terméket kipróbálhatja és azt rendeltetésszerűen használhatja. Jelen esetben, tekintve, hogy a megvásárolt termék egy laptop, így a termék jellegéből adódóan a rendeltetésszerű használat magába foglalhatja a gép bekapcsolását, programok telepítését, futtatását, stb. is."
Ez most akkor pontosan azt jelenti, hogy nekem vagy az Aqua-nak van igaza? Jogász nem vagyok, de nekem az jön ki, hogy használhattam és erre nem húzhatják rá az értékcsökkenést. Vagy csak akkor használhattam volna, ha nem kapok tájékoztatást a kormány rendeletről (amiről kaptam, hiszen ott van az Aqua ÁSZF-ben)?
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz maximilian4 #5783 üzenetére
Köszi. Ez egy elég bonyolult ügy sajna. A dédi és nagymamám együtt élt ebbe a házba. Mindig voltak köztük problémák de ezt a nagymama beállította a dédi korának. Kívülről nem volt annyira vészes csak amolyan "olasz" családos. Mióta egyedüli életet éltem azóta nekik is segítettem és figyeltem rájuk már közel 10 éve. A dédi ezt értékelte és két éve megkért hogy költözzünk ide segíteni neki a mindennapokban. Elég nagy a ház, így belementünk. Cserébe a fél ház rám is került ajándékként. A szintén itt lakó mamának ez nem tetszett, mint kiderült nem csak vitáik voltak de komolyan a dédin élősködött évek óta. Egyik nap arra jöttünk haza hogy nincs itthon a dédi. A mama beültette a kocsiba és egy előre elintézett vidéki otthonba rakta. Nemsokára kaptam a papírt hogy be lettem perelve ajándék visszakövetelésre a dédi nevében. Mint kiderült a nagymama aláíratott mindent a dédivel és az ő nevében akarta visszavenni a házat hogy utána eladhassa. A család távoli része egészen abszurd történetet kapott amivel a nagymama mellett álltak és támogatták minden lépését. Miután tisztáztuk a helyzetet a rokonsággal, egyöntetűen szeretnénk eltávolítani a nagymamát a háztól. Szóval eladnám én a házat még áron alul is, de sajna perfeljegyzés van a tulajdoni lapon így amíg le nem zárjuk addig itt csücsülünk...
Sajnos az egész történet sokkal durvább és abszurdabb de nagy vonalakban ez a lényeg. Ettől függetlenül nem szeretnénk lemondani mindenről míg itt várakozunk. Ezért is jönne a kutyus, akinek meg fontos lenne hogy a gyerekekkel együtt nevelkedhessen.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
biker
nagyúr
válasz maximilian4 #5783 üzenetére
Amelyik ugyved a megosztasiba nem veszi be mellekletkent hogy a tobbi tars lemond az eloveteli jogarol, es szabadon ertekesitheto, az egy ..... Es egy forintot nem er a papir
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
maximilian4
addikt
Egyébként a saját tulajdoni hányadoddal szabadon rendelkezhetsz, jogosult vagy szabadon, a többiek hozzájárulása nélkül tulajdonjogot másnak átengedni, az más kérdés h ilyen formában lesz-e rá vevő.
Itt annyi szabály van tulajdonjog átruházásánál, h a tulajdonostársakat elővásárlási jog illeti meg.Az egész dolog feletti tulajdonjog átruházásához viszont a tulajdonostársak egyhangú határozata szükséges. A te szempontodból ez nagyon nem jó, mert írtad h nem akar belemenni az emberke.
Viszont bármelyik tulajdonostársnak arra is joga van, h megszüntesse a közös tulajdont bármikor. Simán ki lehet baszni az emberkével.
2 féle módon lehet megszüntetni:
-felek megállapodása
-bírósági ítélet (szóval ha nem tudtok megállapodni, akk a bíróság ítéletével meg fogja szüntetetni a közös tulajdont)A bíróságnak ezt a sorrendiséget kell alkalmaznia:
1.természetbeni megosztás
2.megváltás
3.a dolog értékesítése, a befolyt vételár felosztása[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Rivaul
addikt
Köszönöm mindenkinek aki foglalkozott a kérdésemmel!
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz MCGaiwer #5777 üzenetére
Köszi neked is. Úgy is meg fog próbálni valamit... Ahol lehet ott feljelent... Mi egy amstaff-ot szeretnénk. Mivel még kicsik a gyerekek így mihamarabb a kutya szocializálódása miatt. Viszont mivel ez egy közhiedelem szerint "vérengző" jószág így biztos erős lázadás lesz a dologból Mi szeretnénk eladni a házat a többi tulajdonossal egyetemben kivéve az itt élő családtaggal. Ő nem akarja de ez már bíróságilag folyamatban van. Viszont addig se szeretnénk várni a kutyával. Fontos hogy a gyerekekkel együtt nőhessen fel a kutyus is.
-
MCGaiwer
addikt
osztatlan közös tulajdon nevéből adódóan osztatlan. tehát alapesetben az ő 2/12-ed része akár a te lakásod közepén is lehetne. Az egyéb eseteket maximiliam írta le. Itt nincs 50 +1%os szabály. Bármilyen hányaddal rendelkezőnek is lehet vétójoga. Mivel nálatok a megosztás megtörtént, így ezzel már nem kell foglalkozni.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Rivaul
addikt
válasz Cathfaern #5773 üzenetére
Itt 6/12 arányban nekem tulajdonom van mindenféle teher nélkül. A családtagnak viszont 2/12 alapon van haszonélvezettel terhelt tulajdonjoga, a haszonélvező pedig egy vidéki idős otthonban tartózkodik. A többi tulajdonos meg nem is itt lakik. Nem tudom ez jelent-e bármit csak leírtam
-
MCGaiwer
addikt
válasz Cathfaern #5773 üzenetére
lakásnál csak akkor kell, ha a társasház szabályzatában ez benne van. (mondjuk ha az van benne, hogy egyáltalán nem tarthatsz, akkor meg még "engedéllyel" sem tarthatsz.) Ha a szabályzat nem rendelkezik az állattartásról, akkor szabadon tarthatsz kutyát.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz maximilian4 #5769 üzenetére
Csak lakás terén ismerem a helyzetet, de ott hiába a te tulajdonod a lakás, akkor is engedélyt kell kérni az összes közvetlen szomszédodtól (alsó - felsőt beleértve), ha kutyát akarsz tartani. Nem tudom ezt mennyire veszik szigorúan, de nyilván ha valaki keresztbe akar tenni, akkor ezzel tud... Szóval kertesháznál nincs ilyen kikötés?
-
Rivaul
addikt
válasz maximilian4 #5769 üzenetére
Szia.
Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen terjedelmes és érthető választ adtál!
-
maximilian4
addikt
Alapesetben ugye a condominium pro partibus indivisis elve érvényesül, tehát a tulajdonjogát (ugye ebből fakadó részjogosítványok--> használat, birtoklás, hasznok szedése) a tulajdonostárs (mivel ugye közös tulajdonról van szó) az őt megillető részben az egész dologra nézve gyakorolja (az ő meghat. hányada szerint).
De (és ez a lényeg). Megtörtént a közös tulajdon természetbeni megosztása (amire a ptk. szerint is van lehetőség). E megosztásnál a tulajdonostárs kizárólagos használatában kerül a dolog (ingatlan) egy-egy körülhatárolható természetbeni része.
Ez a használatot rendező szerződés létrejöhet:
-a felek kifejezett nyilatkozatával
-szóban
-írásban
-tartósan fennálló használati mód hosszabb időn keresztüli hallgatólagos elismerésével (ráutaló mgt.)Tehát a telekrész használatának természetbeni megosztása megtörtént. Főleg úgy, hogy jegyzői határozat van az átjárás tilalmáról is.
Megosztással a kizárólagos használatodba került az ingatlan azon része, tehát nyugodtan vehetsz kutyát, nincs joga tiltani, főleg úgy h fizikailig is egész komolyan el van választva a 2 rész.
Maxi
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Családi házban élünk feleségemmel és 4 gyermekünkkel. Osztatlan közös tulajdonú a telek. A ház egyik felébe mi lakunk a másikba családtag akivel kifejezetten rossz a viszony. 2m kerítéssel kettéválasztottam teljesen a kertet amire a családtagnak nincs átjárása. Ezt megpróbálta megvétózni a jegyzőnél de sikertelenül. A lényeg. Szeretnénk egy kutyát. A családtagnak van egy kistestű kutyája, mi viszont egy közepes testűt szeretnénk. Ebbe nem menne bele. Van lehetősége megakadályozni hogy kutyát tarthassak az általunk elhatárolt területen? Én az ő kutyusát szeretem de ő annyira utál hogy biztos tenni akarna valamit...
-
bitpork
nagyúr
válasz Gedeon31 #5764 üzenetére
50.000,- Ft-ig szabálysértés;
50.001 – 200.000 Ft-ig kisebb érték;
200.001 – 2.000.000 Ft-ig nagyobb érték;
2.000.001 – 50.000.000 Ft-ig jelentős érték;
50.000.001 – 500.000.000,- Ft-ig különösen nagy érték;
500.000.000,- Ft felett különösen jelentős érték.[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Gedeon31
addikt
Olyan helyzet állt elő ,hogy a közös képviselő lenyúlta két társasház pénzét , ha feljelentésnél illetve később a bírósági ítéletnél van olyan ,hogy milyen összeghatárnál mennyi büntetés járna?
Számít az 1 millió alatt vagy felett lenne ez az összeg? Kicsi sumákolás van most ez ügyben a tényleges kár jóval nagyobb.
-
Apollo17hu
őstag
Lakcímfiktiváláshoz, akit érdekel: lakásszövetkezetben voltak olyan jó fejek, hogy letanúzták nekem a kérvényt. Okmányirodában leadtam, állítólag küldenek majd a címemre két értesítést, amit csak személyesen lehet átvenni. Az egyiket az én nevemre, a másikat pedig a "fiktív" személy nevére. Én az enyémet átveszem, ő az övét nem (=kidobom a kukába), ezt követően néhány hónapon belül pedig automatikusan kapok majd egy határozatot, amiben tájékoztatnak a lakcímemre bejelentett személy lakcímfiktiválásáról.
szerk.: Ja, és a postán valami külön adatbázis van, mert egy 3. személy hivatalos értesítőit is az én ládámba dobálták. Elmentem hát a postára is, ott is kitöltöttem egy űrlapot, így - ha minden rendben megy, akkor - ezt a személyt sem fogják nálam keresni.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
válasz maximilian4 #5757 üzenetére
Egy fizetős szolgáltatás jóindulatú, néha tévedésektől sem menetes demóját találod itt. Ha nem teccik lehet élen járni a jogsegéllyel
-
devil-k
nagyúr
"én sem örülnék ha tanácsot kérnék, aztán hozzá nem értők írkálnak össze-vissza mindent és csak jobban összekavarják az embert. Sorry."
Aki komolyabban szeretne jogi tanácsot kérni, az nem idejön. Szerintem. Itt inkább eszmecsere zajlik, de komolyabb jogszolgáltatás nem, nyilván senki sem a saját maga ellensége.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
MCGaiwer
addikt
azt elismerem, hogy az én tanácsom nem jogi, hanem inkább életbeli. Természetesen kapásból nem jogszerű úgymond "füllenteni" azért, hogy jogalapot keletkeztessen magának vmire, viszont életszerű, és az Ő érdeke szempontjából a legelőnyösebb ha az én tanácsom fogadja meg, és nem a jogét. Ilyen téren mondjuk nem idevaló a hszem, de remélem többet segítek neki ezzel, mintha jogászkodnék.
-
maximilian4
addikt
válasz MCGaiwer #5756 üzenetére
Nem akartalak megbántani, de szerintem olyan embernek kéne tanácsot adnia aki tisztában van az adott körülményre vonatkozó jogi szabályozásokkal, meg általában a joggal. De ez nem csak neked szól. Nem akarok itt kioktatni senkit, de én sem örülnék ha tanácsot kérnék, aztán hozzá nem értők írkálnak össze-vissza mindent és csak jobban összekavarják az embert. Sorry.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
MCGaiwer
addikt
válasz maximilian4 #5755 üzenetére
megtaláltad a kákát, meg a csomót is, gratulálok
a TE esetedben igen. csak itt nem a te eseted van. meg az én esetemben sem a TE eseted van. Sőt, aki tippet kért, annak az esetében sem a TE eseted van. Ő használta egy ideig a 14 nap alatt. Teljesen mindegy, hogy abban az időben ő mennyi ideig próbálta ki, hiszen az eszköznek ugyan olyan állapotban kell lennie két szélsőség esetén is. Annyi a különbség, hogy ha Ő elismeri, hogy a kipróbálás normális használatot jelentett, akkor ebbe bele tud kötni a kereskedő, míg amíg nem ismeri el, és csak azt mondja, 1 órát használta, abba nem. Bizonyítani meg többe kerülne a kereskedőnek mintha normálisan visszaadnák neki az árát.[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz MCGaiwer #5751 üzenetére
Milyen vásárló, meg eszköz? Csak figyelem a fórumot, de ez kezd vicces lenni. Legalább ha már jogi tanácsokat adsz másoknak, legyél tisztában a joggal. Vásárló nincs,helyett van fogyasztó, eszköz helyett meg az a dolog (igen ez is jogi kifejezés, aki jogász tudja), ami a szerződés (vállalkozás és fogyasztó közötti adásvétel, vagy valami...) tárgya ( pl. tartós fogyasztási cikk, szolgáltatás stb.).
Elnézést mindenkitől, de nagyon szúrta a szemem.
Maxi
-
devil-k
nagyúr
válasz MCGaiwer #5751 üzenetére
Patika állapotban legyen egy vetítő nálad és nálam 14 napig.
Én verek bele napi 13 órát, ami azt jelenti, hogy összesen 182 óra lesz benne 14 nap alatt. Egy vetítő izzójának általában 3.000 óra az élettartama. Nem sok a 182 a 3000-hez képest, de nem elhanyagolható, kb. 6%-ot jelent. Ezt a vetítőt, már nehezebb lesz eladni.
Te 14 nap alatt raksz bele 1 órát. Ez az idő nem jelentős, elhanyagolható, ezt még arra is foghatja a kereskedő, hogy ki kellett próbálnia, hogy nem hibás-e a készülék... bla-bla.
Félreértés ne essék, nem vagyok kereskedő és én is éltem már a 14 napos elállással, de nem mindegy, hogy az ember hogy áll ehhez a dologhoz. Ez egy nagyon jó lehetőség, de ne legyünk pofátlanok és ne éljünk vele vissza.
A projektor topikban az egyik fórumtárs úgy ajánlgat vetítőt, hogy vedd meg nyugodtan az "xyz" típust, használd 14 napig, ha nem tetszik, aztán küldd vissza, ha mégsem jön be. Nincs ezzel semmi baj, ha tudjuk, hogy hol a határ.
A számítógépeknél is meg lehet állapítani, hogy hány üzemóra van a gépben. Nem mindegy, hogy 10 óra vagy 100 óra 14 nap alatt.
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
-
MCGaiwer
addikt
válasz kovacsroli #5746 üzenetére
mind tudjuk, hogy semmi különbség nincs 1 órás és 15 órás kipróbálás között, főleg egy technikai eszköznél. viszont ha azt mondja, 15 órát "próbálta", abba bele lehet kötni, míg az 1 órába nem. Ne adjon lehetőséget a kereskedőnek arra, hogy irreleváns okokra hivatkozva negatív helyzetbe hozza.
-
bambano
titán
-
MCGaiwer
addikt
válasz ForRedGlory #5741 üzenetére
Mond, hogy te mindössze kipróbáltad. összesen 1 órát ment. Bizonyítsa, hogy nem így volt. probléma megoldva.
-
Steve1207
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az előző munkáltatóm minimálbérrel jelentett be FEOR 4112 munkakörre. Ahogy utánaolvastam ez még rendben van, mert nem kötelező a garantált bérminimumot megadniuk, viszont amennyiben a munkakör megköveteli a minimum középszintű végzettséget vagy olyan munkakört kell ellátnom, akár ideiglenesen is, akkor arra az időszakra már a magasabb bért kell megadniuk.
NAV honlapjáról ezt találtam ehhez kapcsolódóan: "*a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetőleg középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló által, a teljes munkaidő teljesítése esetén is a garantált bérminimumot kell alkalmazni"
Sokan trükköznek idehaza ugyan, de eddig sok helyen a legalapabb a garantált bérminimum volt mindig.
Kérdés, hogy jogos-e a felvetésem és ha igen mit és merre lehet tenni, intézni esetleg? Esetleg, ha valaki jobban benne van a témában azzal váltanék privátot.
Köszönöm!
.
-
ForRedGlory
félisten
Valoban, nem vagyok benne a dologban, de mint laikus, nalam ha mar bontott az eszkoz, onnantol hasznalt. Miert nem tok mindegy a boltnak, hogy 5 percet vagy 5 orat ment, ha mar nem adhatja el ujnak?
A csekkes peldad nem jo. A csekknek a rajta levo datumig be kell erkeznie a szolgaltatohoz. Mar eleg regota beerkezesi datumot es nem feladasi hataridot jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
Az elhasználódás mértéke számunkra - mint kívülállók számára valóban - megállapíthatatlan, de az eladónak szerintem részletesen indokolnia kéne, hogy mégis mi az a használatból eredő kár, aminek a megtérítését követeli a vevőn.
Biztos van olyan notebook, amire igaz amit írsz az elhasználódással kapcsolatban, de 1-2 hét rendeltetésszerű használat szerintem nem hagy látható nyomokat maga után, anyámék HP laptopja kb 3 hónapos most, igaz nem játszanak rajta, csak áfabevallást készítenek meg egy kis word + böngészés, de szerintem még mindig simán el lehetne adni (ránézésre) újként
Ez amit leírtál egyébként teljes mértékben korrekt hozzáállás, ha valaki úgy érzi, hogy ő nem szeretne a kormányrendelet hatálya alá tartozó kereskedelmi tevékenységet folytatni, mert saját magára nézve túlzottan hátrányosnak érzi, akkor erre senki sem kötelezi. Sajnos, kis hazánkban (de szerintem máshol is) sokan visszaélnek ezen jogukkal, és ezzel megkeserítik a becsületes eladók, és jóhiszemű vevők életét egyaránt.
Viszont ha valaki ilyen tevékenységet folytat, akkor annak be kell tartania a hatályos jogszabályokat, és ne próbáljon meg mindenféle mondvacsinált indokokkal kibújni alóla.
-
ForRedGlory
félisten
Ezekre a kerdesekre en is tudom a valaszt. Mind tokeletesen olyan, mintha most jott volna le a gyartosorrol. Ezt irasba adtak, ra van irva az atveteli dokumentumra, hogy kulso serules nincs, tovabba minden le van adva. Meg a szutyok dobozt is letakaritottam.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Real Ghoost #5735 üzenetére
azt azonban csak az aqua tudja jelenleg, hogy milyen állapotban került vissza a gép
Sajna a legtöbb billentyűzeten pár nap alatt meglátszik, melyik gombokat nyomkodták sokat, a tapipad is ilyen, lehet hogy a gyári csomagolás minden eleme sincs meg, hogy visszacsomagolva ép legyen, de semmiképp sem adhatja el újként.Többek közt ezért sem kereskedek már webshopon B2C vonalon, csak B2B vonalon.
volt számtech webshop águnk. jó forgalom mellett is tarthatatlan volt. többek közt a 8 napos rendelet miatt is, nemhogy a 14 naposnál.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
akyyy
senior tag
A régebben emléített tartozásom pár napja TÖRÖLVE LETT hála az égnek. a kb 230 ezres tartozásból most 38 ezer forintos tartozás lett, ami késedelmi díjként szerepel. bár még semmi levelet nem kaptam, de valahogy be lehet ezt minnél hamarabb fizetni? azért ezt már
röhögveköhögve kifizetem, azután meg hagyjanak engem békén a nav emberei -
Real Ghoost
aktív tag
Attól, hogy a gyártó szerint nem hiba, még a fogyasztó dönthet úgy, hogy neki ez így nem kell, az elállást nem kell megindokolni.
A termék átvételétől számított 14 napon belül jogában áll a fogyasztónak elállnia a szerződéstől, ehhez elegendő az elállás tényét közölni a kereskedővel, majd az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül kell visszaküldenie/visszajuttatni a terméket.
A fogyasztó, azaz jelen esetben ForRedGlory pontosan a jogszabálynak megfelelően járt el, amikor az október 9-én vásárolt laptop esetén október 22-én közölte az elállást, majd 27-én le is adta az árut. Ha minden úgy történt, ahogy leírta, semmiképp sem tagadható meg tőle az elállás joga, ezt az eladó sem akarja megtagadni, csak azon megy a vita, hogy van-e a termék használatára visszavezethető értékcsökkenés, vagy nincs.
A korábbi korm. rendelet 8 munkanapot biztosított az elállás gyakorlására, ha még mindig az lenne hatályban, akkor valóban kicsúszott volna a határidőből.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Real Ghoost #5733 üzenetére
a legtöbb gyártónál ez teljesen elfogadható
Igen, a 14 napon belül elállhatott volna, de önmagában ez nem hiba. erre van egy szabvány, ami alapján besorolja a gyártó, mi a garis és mi nem
ISO 13406 Class II
még az Apple-nél sem garis 1db subpixel hiba
pedig jóval drágább ennél egy 15"-ös mbpElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Real Ghoost
aktív tag
"gondolom fullhd, és egyetlen subpxel hiba a bajod."
Szerinted be kéne nyelni? Egy 500+ ezres gépnél?
A visszaküldésnek meg kell kezdődnie az átvételt követő teljes naptári naptól számított 14. naptári nap végéig. Tehát ha futárral küldöd, akkor a futár kell felvegye ezen a napon, és nem kézbesítenie kell, ezt jól látod
Ha személyesen viszed, akkor azonban a 14. napig el kell juttasd. (mint a postai csekk. HA kp befizeted, akkor a fizetési dátum él, ha utalod, vagy posta, akkor addig a napig kell feladni, és +1-2-3 nap a kézbestés)A Kormányrendelet nem ezt írja, hanem:
24. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz ForRedGlory #5727 üzenetére
"Elállás esetén kötelesek vagyunk a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni (postára adni, vagyis intézkedni az elküldés iránt) a vállalkozásnak. Az tehát nem elvárás, hogy termék vissza is érkezzen a vállalkozáshoz a 14 napon belül."
A visszaküldésnek meg kell kezdődnie az átvételt követő teljes naptári naptól számított 14. naptári nap végéig. Tehát ha futárral küldöd, akkor a futár kell felvegye ezen a napon, és nem kézbesítenie kell, ezt jól látod
Ha személyesen viszed, akkor azonban a 14. napig el kell juttasd. (mint a postai csekk. HA kp befizeted, akkor a fizetési dátum él, ha utalod, vagy posta, akkor addig a napig kell feladni, és +1-2-3 nap a kézbestés)Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
"Nem tudom, hogy gondolták azt, hogy ebbe értelmes ember belemegy, miután nekik ebből káruk nem nagyon van, csak forgalmazók. Visszaküldik ők is, aztán annyi."
Te sokat értesz a kereskedelemhez, látom.
rohadtul senkinek nem lehet a kereskedőnek visszaküldeni, aszt jóvan! Ezt bebukja a kereskedő, mert megveszi, eladja, te visszaküldöd, ő meg innentől csak bontott, használtként tudja eladni, mondjuk 20% kedvezménnyel. ami kb több, mint az eredeti árrése volt.gondolom fullhd, és egyetlen subpxel hiba a bajod.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz ForRedGlory #5729 üzenetére
Persze, így viszont érthető, ha ennyire rejtett az a pixelhiba, akkor azt nem veszed észre rögtön.
Tudom, hogy nem egyszerű, de most nincs más teendőd, mint várni türelemmel, én drukkolok neked. De ha még mindig kellene egy ilyen laptop - természetesen hibátlan formátumban - akkor szerintem egy próbát megérne az Aquánál. Ők megkapnák a teljes vételárat, te meg a hibátlan laptopot, és mindenki jól járna. De azt is megérteném, hogyha ezek után már nem akarsz velük üzletelni, elképzelhető, hogy esetlegesen egy később felmerülő garanciális probléma esetén sem lennének valami segítőkészek...
Egyébként a miéken meg csak fekete háttérnél látszott egy kis piros pötty, amikor a bios-bann nézegettem sehol semmi, majd a windows telepítő képernyőn, amikor előszór bebootolt a rendszer akkor vettem észre, hogy ott valami nem stimmel, és az bizony pixel hiba. Állítólag egyre gyakoribb jelenség, hiába fejlődik a gyártástechnológia.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz Real Ghoost #5728 üzenetére
Nem direktben kerestem a pixelhibát + nem is látni minden színnél, csak fehér alapon. Azaz csak böngészéskor látszódott, olyan helyen, ahol fehér volt. Nyilván, ha célirányosan azt keresem, előbb megtalálom, de alig látszódott és szemre rendben volt a monitor. Tök véletlen találtam meg, azt hittem kosz van a monitoron és amikor le akartam törölni, az bizony ott maradt. Ekkor esett le, hogy ez pixelhiba lesz. Ez adta meg a végső lökést, hogy nekem így ez nem kell. Arról nem beszélve, hogy lehet első bekapcsoláskor még nem is volt pixelhiba, utána jött ki. Persze bizonyítani nem tudom (szerintem nem is kell), de ilyen is simán előfordulhat.
Jó észrevétel, amit írsz, de bele sem mentem abba, hogy esetleg egyezkedjek az Aqua-val, mert egy pixelhiba nem hiba és nem akartam emiatt kicsúszni a 14 napból. Biztos vagyok benne, hogy elhúzták volna a válaszadást, ügyintézést (és nem is lett volna pozitív a vége), utána meg már lejárt volna a 14 nap és így jártam.
Egyébként igen, e-mailben küldtem el nekik a nyilatkozatot, aláírva. Vissza is igazolták, hogy oké, vigyem be és adjam le. Ez még bőven a 14 napos elállási ablakban volt.
(Egyébként örülök, hogy megértitek a gondom, mert telefonban az Aqua ügyfélszolgálatosa nagyon nem volt megértő. Azt sajnálom, hogy a hatóság előtt nem kértem meg az Aqua-tól az írásos állásfoglalásukat, mivel csak telefonon hívtak, de elborult az agyam egyből. Ott figyelnek a levél másolatában, ha hozzá szeretnének fűzni valamit, majd megteszik. Viszont ezen a 10%-os értékcsökkenésen még biztos sokáig el fogok rugózni velük, ha nem tudják pontosan megmondani, hogy mi alapján gondolták, hogy 10%. Minimális kezelési költséget vállalok, ahogy írtam, mondjuk 15.000 Ft és még én voltam a nagylelkű.
[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
Nagyon jól látod, a 14 nap nem arra vonatkozik, hogy annyi időn belül kell visszajuttatni a megrendelt árut, az elállás bejelentésére áll nyitva az a határidő. Remélem e-mailben, vagy más visszaigazolható módon került sor az elállás bejelentésére.
Viszont a pixel hiba eszrevételéhez nem kell napokig tesztelni a gépet, de én úgy gondolom attól, ha ment pár napot a gép még nem következett be kimutatható értékcsökkenés.
Egyébként ha a pixel hibán kívül meg voltál elégedve a géppel, miért nem próbáltál a bottal megegyezni, hogy inkább cseréljék ki? Lehet akkor ők is másként állnak a dologhoz. Én pár hónapja a Laptopszalonnal jártam így, először azt mondták a telefonban, hogy pixel garanciát kellett volna vennem, aztán végül abban maradtunk, hogy utólag kiszámlázták a pixel garancia árát és küldtek egy másik, hibátlan gépet.
-
ForRedGlory
félisten
válasz devil-k #5726 üzenetére
A 14 napból kicsúsztam, de a 14 nap Aqua szerint csak arra vonatkozik, hogy jelezzem az elállási szándékomat. Így fogalmaz az ÁSZF náluk:
"Felhasználó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy Szolgáltató címen leadni."
Azaz, miután visszaigazolták az elállási igényem, onnantól illik minél gyorsabban, de 14 napon belül visszaküldenem a terméket. Szóval ezek alapján akár 28 napig is nálam lehetett volna.
Írtam, hogy a pixelhiba miatt küldtem vissza, ha az nincs, lehet vissza sem küldöm, mert alapvetően nagyon jó kis laptop. Emiatt a pixelhibáig használtam, de a használat nálam nem azt jelenti, hogy megy éjjel-nappal, van, hogy napokig be sem volt kapcsolva. Engem csak a 10% dühít. Oké vonjanak le kezelési költséget, mondjuk 15.000 Ft-ot, de nehogy már a laptop 10%át akarják, ami 53.000 Ft. Nem tudom, hogy gondolták azt, hogy ebbe értelmes ember belemegy, miután nekik ebből káruk nem nagyon van, csak forgalmazók. Visszaküldik ők is, aztán annyi.
Annyit hozzátennék, bár a levélbe sem írtam bele, mert nem odavaló, de a PH-n jobban megértik: egy játékosoknak szánt PC vagy laptop normális tesztelése sok-sok időbe kerül (tesztprogramok, játék, stb). Nem egy irodai felhasználásra szánt gép, annak a tesztelése nyilván csak annyi, hogy bekapcsolod, kattintgatsz párat, hogy minden a helyén van-e, aztán ennyi. Ez egy játékos gépnél kevés, mert pl ki sem derülne, hogy mondjuk lehet melegedik, stb.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Nem semmi a történet és abszolút átérzem már csak azért is, mert én is nem rég vásároltam laptopot, de előtte szintén visszaküldtem egyet. Mondjuk én első nap nekiültem és akkor kiderült, hogy nem lesz jó a dolog, mert melegszik a processzor olyan szinten, hogy tojást süthettem volna a billentyűzet feletti káván. (M-es proci, passzív hűtés)
Az, hogy nem akarták visszavenni, mind azért volt, hogy kicsússz a 14 napos elállási időből. Viszont akárhogyan is számolom, kicsúsztál belőle. Mivel nem munkanapot néznek, hanem naptári napot, így nem releváns, hogy szombat vagy vasárnap van. Egyébként nem számoltam bele az október 23-át és így október 27. amikor visszavitted, az volt a 17. naptári nap!
Kipróbálás:
Egyébként mennyi ideig tesztelted a gépet? Mert nálam annak idején kiderült 1 nap után (csütörtökön jött meg és pénteken teszteltem), hogy ez nem okés, hétfőn első dolgom volt visszaküldeni postán, direkt nem ültem rajta. Miért ilyen sokáig volt nálad?Első 14 napban egyébként direkt úgy bánok az ilyen eszközökkel, mint a hímes tojással, s gondolom Te is ezt tetted, már csak abból is kiindulva, hogy egy 530.000 Ft-os gépről van szó, ami testvérek között sem kis összeg.
Egyébként ki ajánlotta neked, hogy az Aqua-ból vegyél laptopot? Úgy emlékszem, a notebook topikban ők nincsenek az ajánlott boltok között.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fog erre mondani a Fogyasztóvédelem és remélem, hogy sikerrel jársz.
- mozi bolondéria -
-
ForRedGlory
félisten
válasz Real Ghoost #5724 üzenetére
Nincs jelenleg laptopom/gepem, igy telefonnal irtam Pedig igyekeztem, de telefonrol nem egyszeru regeny irni
-
Real Ghoost
aktív tag
Az, hogy személyesen vetted át a terméket szerintem semmit nem befolyásol, mivel maga a megrendelés az interneten történt (tehát távollévők közötti szerződésről van szó)
Ha pl. az eladó azt csinálná, hogy mindenféle futárszolgálat nélkül saját maga szállítaná ki neked az interneten megrendelt notebookot, és ő a kiszállításkor azt mondaná, hogy tessék üljünk le, csomagold ki a laptopot próbáld ki, megvárom, akkor sem tagadhatná meg tőled 14 napon belül az elállás jogát arra hivatkozva, hogy dehát ő engedte, hogy megnézd. Ugyanígy nem vitatható el ez a jog csak azért sem, mert te a boltban személyesen vetted át.Szerintem, ha valóban nem állapítható meg semmilyen külső használati nyom a laptopon, (az hogy mondjuk x órát ment a proci,hdd, stb jelentéktelen, ezeknek több ezer órát kéne menniük gond nélkül) akkor nem jogszerű a 10% kártérítés, amit követelnek rajtad.
A levél is korrekt, szépen összefoglaltad nekik a tényállást, kíváncsi vagyok mit írnak rá. Legközelebb word-ben nézd át azért, az elgépelések miatt.
-
ForRedGlory
félisten
Most nem írok mindenkinek, elnézést, csak szétvág az ideg. Megírtam a levelemet az NFH-nak, bemásolom, ha van infó akkor megírom.
Tisztelt Fogyasztóvédelmi Osztály!
Az alábbi ügyemben kérném szíves álláspontjukat.
2015. október 9-én vásároltam az Aqua Optima Kft-től (www.aqua.hu) online felületen egy laptopot bruttó 530.000 Ft-ért, amivel kapcsolatban 2015. október 22-én jeleztem az elállási szádékom. Ezt visszaigazolták aznap, majd a hosszú hétvégét követően 2015. október 27-én személyesen le is adtam az átvétel helyszínén (1074 Budapest, Dohány u. 36). Már a leadás sem zajlott zökkenőmentesen, mivel nem akarták visszavenni az alábbi indok miatt: szerviz csak 18:00-ig van, hiába volt a bolt nyitva 19:00-ig. Én körülbelül 18:10-kor értem oda. Végül a javítási jegyzőkönyvel átvették, miután kijelentettem, hogy nem fogok még egyszer a laptoppal oda-vissza összesen 200 km-t megtenni. A honlapon nem láttam egyértelműen, hogy szerviz nyitvatartási időn belül kell visszavinni az eszközt.
2015. október 30-án hívtak az Aqua ügyfélszolgálatáról, hogy 10% értékcsökkenés mellett tudják csak visszavenni, ami a vételárat figyelembe véve nekem 53.000 Ft kiesést okoz. Véleményüket szeretném kérni, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 25. § alapján a lenti körülményeket figyelembe véve jogosult-e értékcsökkentnek nyílvánítani a terméket: "A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget."
A rendelet alapján csak akkor jogosult a vásárló a teljes vételár visszaigénylésére, amennyiben az elállási időn belül egyrészt jelzi az ezzel kapcsolatos igényét, továbbá a terméket a kipróbáláson kívül egyáltalán nem használja. Legalábbis így értelmezem. Ez esetben szeretném állásfoglalásukat kérni, hogy pontosan mi számít használatnak.
A laptopot operációs rendszer nélkül vásároltam, így először fel kellett rá telepítenem egy legális rendszert (Windows 10), fel kellett telepítenem minden meghajtó programot, le kellett frissítenem a rendszert, stb. Arról nem beszélve, hogy már a telepítés sem volt egyszerű, mivel a mellékelt gyártói lemezen lévő meghajtóprogramok telepítése után a hang kifejezetten rossz volt, recsegett. Már itt azt hittem, hogy gond van a hangszóróval, de nagy nehezen sok-sok óra kutakodás után kiderült, hogy a gyártó által mellékelt lemezen nem a legújabb meghajtóprogram volt, ezért az internetről letöltve a legújabbat, a helyzet sokat javult. (Az a gyártó és az operációs rendszer "szégyene", hogy magától nem frissíti le a legújabb programokat) Eddig a pontig az én értelmezésemben nem beszélhetük haszálatról.
Ezt követően - mivel ez egy kifejezetten játékosoknak szánt laptop - feltelepítettem több megvásárolt játékot és kipróbáltam a laptopot. Már a telepítés is elég sokéig tart, mivel a Steam, Origin és Uplay kliens is mind felhőalapú, így először le kell tölteni a kliensen keresztül az adott esetben 20-30 GB adatot, ami órákig is eltarthat a szerver leterheltségétől és az internet kapcsolat gyorsaságának függvényében.
Véleményem szerint ez még mindig nem kifejezett használat, tudni szerettem volna, hogy a laptop hozza-e az elvárt minőséget, ami nem állapítható meg "tesztelés" nélkül vagy annyival, hogy nézi az ember az operácis rendszert. Amint észrevettem, hogy a kijelzőn van egy pixelhiba éltem az elállási jogommal, mivel csak egy pixel nem világít, ezért ezt nem is javítják, nem is lehet cserélni. Ahhoz ugyanakkor elég nyomós ok, hogy egy ilyen drága eszközt ennek tudatában ne tartsak meg.
Miután bejelentettem az elállási szándékomat minden adatomat lementettem és letöröltem, hiszen azt nem várhatja el senki, hogy onnantól ne nyúljon hozzá az ember, ne törölje le a személyes adatait. Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam le a "használat" körülményeit, de az Aqua Optima Kft. álláspontja, hogy ez már értékcsökkent termék, így 10%-al kevesebbet tudnak csak visszafizetni, amit nehezen tudok elfogadni a saját szemszögemből, mert az 53.000 Ft nagyon sok pénz. A gond itt nyilvánvalóan az, hogy én és az eladó mást gondolunk az eszköz használatról. Ezt abból állapították meg, hogy "használat" nyomai vannak rajta, ezt mondták telefonban. Nyilvánvalóan a merevlemez használatról van szó, azn visszakövethető hogy hány órát működött. Ezért is írtam le, hogy a "használat" pontosan mi is volt. Fentiek alapján egyértelmű, hogy órát csak azért ment a laptop, mert először használatra kész állapotba kellett hozni és nem azért, mert éjjel-nappal megállás nélkül működött.
Amennyiben Önök is egyetértenek az eladó álláspontjával, akkor kérem jelezzék nekem, hogy az értékcsökkenés számításának mi a módja, mi alapján csökkent az esztétikailag és műszakilag is hibátlan eszköz értéke pár nap alatt 10%-ot (leszámítva persze a pixelhibát, amiről én, mint felhasználó nem tehetek).
Üdvözlettel,
XY[ Szerkesztve ]
-
kovacsroli
senior tag
válasz ForRedGlory #5718 üzenetére
A forgalmazó zsebre rakja az 53.000 HUF állítólagos értékcsökkenést, az azon felüli árrést, ami az eladáskor keletkezett bevétel (530k-53k-beszerzési érték),
majd visszaküldi a gyártónak a hibás terméket, aki megtéríti neki a beszerzési árat.Mivel a készüléknek olyan hibája van, amit átvételkor lehetetlen lett volna megállapítani (mivel egy fekete képernyőt látsz),
ne hagyd annyiban a dolgot. Ha az első google keresésnél kiderült volna, hogy nem jó az „Ő” gomb, arra sem az a válasz,
hogy ki kellett volna próbálnod a klaviatúra minden gombját. Legyen jó, ha nem jó, akkor nem azt kaptad amiért fizettél.Én nem vagyok jogász, viszont volt pár ilyen ügyem. Le kell nyomni a forgalmazó torkán az akaratodat, különben pórul jársz.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Cathfaern #5717 üzenetére
Úgy néz ki rosszul emlékeztem, ettől függetlenül továbbra is ingoványos a talaj személyes átvételnél, ugyanis: "- Személyesen átvett terméknél akkor él az elállás joga, ha a vásárlónak nem volt lehetősége, megnézni, kipróbálni, felpróbálni" (forrás: [link])
Ugye ez a konkrét esetben is vitatható, mert lehet mondani, hogy miért nem vitt bootolható oprendszert, nézte meg BIOS-ban a képernyőt, stb... -
bitpork
nagyúr
Még egy kérdés: A webáruház ahol vetted, mit írt a webshop használatáról? Az ott "rendelés" tényleges szerződés, vagy csak visszaigazolás után él, esetleg van -e jogkizárás a személyes, boltban történő átvétel esetén. Hogyan fizettél online vagy a boltban átvételkor?
-
bitpork
nagyúr
Ha személyesen vetted át , volt alkalmad a megtekintésére. Innentől jófejség részükről ha egyáltalán visszaveszik.
Amennyibe nem értékcsökkenést hanem adminisztrációs díjat számol fel, akkor még belekötni sem lehet.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
ForRedGlory
félisten
Igen, ezt tudom, olvastam. Nyilvánvaló, hogy egy pixelhiba nem pixelhiba, de elég nyomós ok, hogy egy több, mint 500.000 Ft értékű eszköz ezek után ne kelljen. Az nem tagadom, hogy többször is bekapcsoltam, hiszen eleve fel kellett rá tennem a Windows 10-et, majd utána minden drivert (ami nem volt zökkenőmentes amúgy sem), illetve le kellett szednem a leadás előtt minden adatomat. Ez mind használat, de szerintem ez nagyon nem az a kategória, amit nem tehettem volna meg értékcsökkenés nélkül.
Arról van valakinek linkje, hogy állapítható meg az értékcsökkenés mértéke? Azaz, hogy számolják ki azt, hogy kb 2 hét alatt 10% az értékesés? Vagy hasára üt az eladó és azt mondja, 10%?
(#5717) Cathfaern: Online rendeltm és személyesen vettem át. Az, hogy ilyenkor nem él az elállás finoman szólva is kétkedéssel tölt el, mert operációs rendszer sem volt rajta, így kipróbálni sem tudtam volna, még ha akarom sem.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ForRedGlory #5715 üzenetére
Első körben kérdés, hogy személyesen vetted át, vagy házhozszállították?
Ha személyesen vetted át, akkor nem vonatkozik a 2 hetes elállás, mivel akkor lehetőséged volt (elméletben), hogy megvizsgáld a terméket. Ez esetben teljes mértékben a bolton múlik, hogy visszaveszi-e, és ha igen, mennyiért. -
mm00
aktív tag
válasz ForRedGlory #5715 üzenetére
Kipróbálhatjuk-e a terméket az elállási határidő alatt?
Természetesen igen, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].
Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.
Persze itt a megfogalmazásban az a kérdés kinek kell azt bizonyítania, hogy kipróbáltad vagy használtad-e vagy sem.
Pixelhibáról meg tudom, hogy zavaró, engem is zavarna, hogyha valamely új dolgomon észrevenném. Sajnos a pixelhibánál van egy adott darabszám ami felett tekintik csak ténylegesen hibának: [link]
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mielőtt az NMHH-hoz fordulok az ügyemmel. Van egy kis 53.000 Ft-os gondom, elállással kapcsolatos lenne.
2015.10.09-én vettem az aqua.hu-n egy ASUS G751 laptopot 530.000 Ft-ért, 12 nap múlva benyújtottam az elállási szádékom és pár nappal később le is adtam náluk személyesen.
Most hívtak, hogy 10% árcsökkenéssel tudják csak visszavenni, mivel HASZNÁLTAM. Igen, valóban használtam, de egyrészt nem folyamatosan, másrészt pixelhibát vettem észre rajta. Igazából ezért adtam vissza.
Az addig rendben van, hogy ezt írja a törvény...
"Felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be."
...de mennyire vagyok köteles ezt elfogadni? Két hétig volt nálam kb, nem ment éjjel nappal, nem erről hekkeltem a NASA honlapját. Mivel ha kiszámoljuk, 53.000 Ft-al akarnak így lehúzni és most eléggé kutyaszorítóban vagyok, mivel pixelhibás és így nem is akarom visszavenni. Mivel kell a boltnak bizonyítani az értékcsökkenést? Nyilván kell, mivel kihajtom belőlük azt, hogy szeritük a 10% hogy jött ki.
Megjegyzem, operácis rendszert nem vettem hzzá a boltban, így azt is külön kellett feltenni, driverek, stb. Ezt csak azért írom, mert nyilván ez is használtnak minősül már.
[ Szerkesztve ]
-
Gabonetta
aktív tag
válasz Apollo17hu #5711 üzenetére
Igen, add be a kérelmet. A hatóságnak majd hivatalból kell lefolytatnia a bizonyítási eljárást (helyszíni szemlét tart stb.). ha mégsem tennék, és elutasítják a kérelmed, rendes jogorvoslattal megtámadva a döntést, biztosan megsemmisítik azt másodfokon.
Rossz gyakorlat alakult ki a lakcímfiktiválási eljárásokban az első fokú hatóságoknál, de mentségükre legyen szólva, hogy a jogszabályok nem könnyítik meg a munkájukat.
G.
[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
válasz Apollo17hu #5711 üzenetére
Gondnok, közös képviselő?
-
Apollo17hu
őstag
válasz bambano #5668 üzenetére
Szia!
Ma pont ráértem, és megjártam az okmányirodát.
Megnézték a nyilvántartásban, és kiderült, hogy egy vietnami állampolgár van bejelentve a lakcímemre.
Adtak egy formanyomtatványt, amiben kérelmezhetem a bejelentésének fiktiválását.Szóban azt a tájékoztatást kaptam, hogy két tanúval is alá kell íratnom - ők nem lehetnek a rokonaim.
Jobban elolvasva nem előttemező tanúkra van szükség, hanem konkrétan ki kell jelenteniük, hogy a személy valóban elhagyta az ingatlant (pontos dátum megjelölésével együtt).Mindemellett a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvényből be van másolva két bekezdés arról, hogy ki hallgatható ki tanúként, és hogy a hamis tanúzás 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Csekély esélyt látok arra, hogy a szomszédok tudnák, kiről van szó (a lakás korábban évekig albérletbe volt kiadva), ezért az ő tanúzásuk is felejtős.
Ilyenkor mi van? Menjek vissza az okmányirodába, hogy nem találtam tanút? Mit tegyek, ha így nem fogadják be a nyilatkozatot?
-
bitpork
nagyúr
válasz PeeterssoN #5707 üzenetére
Köszönöm szépen, úgy tűnik megtudtam a védjegy kezeléssel kapcsolatos információt, még ha nem is könnyíti meg az életem a sokszorosan áttételezett ügymenet
-
bitpork
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
Van itt bárki aki márkavédelemmel és szabadalmi joggal kötött szorosabb ismeretséget?
-
tolts.hu
őstag
Sziasztok!
Öröklési jog.
Hagyatéki eljárás után, illetve az örökölt ingatlan eladása, annak szétosztása után is még vitatható az öröklés?
Tárgya egy 27M Ft-ért elkelt ingatlan, és a 3 fiú aki örökölte. Édesapám csak a köteles részt kapta meg belőle (2M Ft), amiről lemondott az én és a nővérem számára, mivel az egyik testvére kötött egy eltartásit az anyjával, és ebben magára íratott mindent. Az édesapa végakarata nem ez volt, de erről nincs írásos bizonyíték.
Akkoriban /2008/ még fiatal voltam, sem időm, sem energiám, sem pénzem nem volt egy perre, most lenne.
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
bambano
titán
válasz Sir Pocok #5697 üzenetére
akkor évül el valami, ha egyik fél sem tesz annak érdekében, hogy a dolog megtörténjen.
magyarul elfelejtik. minden, a dologhoz tartozó igazolható érdemi cselekedet újraindítja az elévülést.az, hogy valaki bíróságra vitte a dolgot, a bíró ítéletet hozott, nagyon nem az elfelejtés kategória.
a havonta kiküldött csekk vagy levonás dettó, annak befizetése szintén.a haverod akkor szabadulna a végrehajtástól, ha el tudná érni, hogy vagy két évig ne keressék ezügyben semmilyen módon.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest