Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
Hát ez a probléma, hogy ilyen típusú munkarendre nem találok példát Google-el sem. Soha nem adtak 18-tól pótlékot. Amikor közöltük velük, hogy más cég megadja 18-tól a pótlékot, ugyanilyen munkarendre, arra azt mondták, hogy saját jóindulatból megadja azt a másik cég, a saját plusz költségére, viszont törvény szerint nem kötelességük.
-
Đusty
addikt
A min. 30%-os pótlék este 18 és reggel 6 között jár, nincs már délutáni 15% és az éjszaka sem 22-től kezdődik ilyen szempontból. De rémlik, hogy csak váltott munkarendnél jár, tehát ha folyamatosan ugyanúgy dolgozol akkor lehet nem kötelező adniuk. Google-el szerintem hamar rátalálsz erre a részre.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, kicsit érdekes helyzetbe kerültem / kerültünk a kollégáinkkal. "Ölelkező" munkarendben dolgozunk, így félig délutánban, félig éjszakában nyúló a munkavégzés időtartama. Általában 14-23-ig szoktam dolgozni, amire a cég 1 óra éjszakai pótlékot fizetett eddig.
Ma átvettem a bérpapíromat, és láttam, hogy nem fizettek éjszakai pótlékot arra hivatkozva, hogy a törvény szerint nem jár arra az 1 órára éjszakai pótlék. Viszont a csavar csak most jön. Azok a kollégák akik 15-24-ig dolgoztak már 2 órára kaptak éjszakai pótlékot.Tudtok erről valami infót esetleg?
Köszönöm!
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
2014. február 14-én indítottak ellenem nyomozást és most kaptam egy ügyészségtől egy levelet miszerint meghosszabbították április 17-ig.
Ezt mellékelték:
176. § (1) A nyomozást a lehető legrövidebb időn belül le kell folytatni, és be kell fejezni. Ha a nyomozás elrendelésétől, illetve megindulásától két hónap eltelt, indokolt esetben a nyomozás határidejét az ügyész két hónappal, ha ez a határidő letelt, a megyei főügyész legfeljebb a büntetőeljárás megindításától számított egy évig meghosszabbíthatja.És ezt:
176. § (4) A nyomozás határidejének meghosszabbításáról rendelkező határozat ellen nincs helye panasznak.
Most akkor jól értelmezem, hogy nem is lehetne 2015. február 14-nél tovább hosszabbítani?
De ha mégis akkor a 4. bekezdés alapján "kuss van"v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
senior tag
foglaló esetén, ha a vevő áll el a vételtől, vagy a vevő hibájából nem jön létre az adásvétel, az eladó nem köteles visszaadni a foglalót.
ha az eladó áll el az eladástól, vagy az eladó hibájából nem jön létre az adásvétel, az eladó köteles a foglaló kétszeresét visszaadni.tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
Woodslave
félisten
-
Eastman
addikt
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz szaszayanou #4386 üzenetére
Úgy is, ha a termékért bemegyek utána a boltba?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Eastman
addikt
Üdv Uraim!
Az előleg, vagy a foglaló jár vissza a vevőnek, ha az eladó eláll az üzlettől?
Köszönöm: E.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
G@ben
addikt
Ha egy webshopban a rendelni kívánt termék mellett van róla egy kép és nincs odaírva, hogy az illusztráció, de mégis más kinézetű termék érkezik meg ugyanazzal a típusszámmal, akkor köteles vagyok átvenni?
Szeretnék venni egy tápot, de az egyiknek régi, rossz belseje van, a másiknak már jó. A típusszámuk ugyanaz, az utána lévő számsor már nem, de azt nem tüntetik fel a honlapon és nem is tudják a nagykerben megkérdezni. Viszont a rajtuk lévő matrica is különbözik, a jó matricás van a weboldalon. Ilyenkor ha mégis a másikat hozzák, elállhatok a vásárlástól?[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
aram01
nagyúr
válasz Woodslave #4377 üzenetére
Na írtam mailt, hogyha nem adják oda az okmányokat legkésőbb ma. és persze a járandóságaim is megyek a munkaügyi bíróságra.Linkeltem a paragrafust
kíváncsi leszek#4381) üszök: Sajnos nálunk lesz@rják ezt
[ Szerkesztve ]
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
üszök
őstag
Én annak idején mikor hasonlóan jártam k.b. 6 éve,bementem a munkaügyi központba és elmondtam,hogy elküldtek de papírt nem adtak 5 nap után sem,a sok munkára való hivatkozással. Ők nem tudom mit mondtak a cégnek,de másnap délután mehettem a papírjaimért.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
aram01
nagyúr
válasz Woodslave #4379 üzenetére
Az a gond hogy másodállásban van vállalkozásom ami munkahely hiányában főállásúvá válik.Ez meg anyagilag roppant megterhelő lesz számomra. Direkt ki is hangsúlyoztam hogy emiatt sürgessük meg a papírokat, de süket fülekre találtam
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Woodslave
félisten
de lassíthatja, csak az jogszabálysértő. Az hogy ezzel mit tudsz kezdeni az megint más kérdést. (esetleg egy kártérítési pert tudnék elképzelni, mert nem tudtál elhelyezkedni a papírok hiányában) De ez elég hipotetikus
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
80. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszüntetésekor (megszűnésekor) munkakörét az előírt rendben köteles átadni és a munkáltatóval elszámolni. A munkakörátadás és az elszámolás feltételeit a munkáltató köteles biztosítani.
(2) A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.korábbi Mt. szerint valóban legkésőbb a 3. munkanapon kellett
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
sziasztok
Megtudnátok mondani, hogy közös megegyezésnél a munkáltatónak hány napja van rendezni az anyagiakat és a papírokat?Én 3-at tudok, de nem vagyok benne biztos.Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
PeeterssoN
őstag
"A beteg minden olyan ellátást, amelynek elmaradása esetén egészségi állapotában várhatóan súlyos vagy maradandó károsodás következne be, csak közokiratban vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban, illetve írásképtelensége esetén két tanú együttes jelenlétében utasíthat vissza. Ez utóbbi esetben a visszautasítást az egészségügyi dokumentációban rögzíteni kell, amelyet a tanúk aláírásukkal hitelesítenek."
Ezeket olvasd át.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok,
Erdeklodnek eutanaziaval kapcsolatban.
Ha jol tudom magyarorszagon az aktiv nem tamogatott egyelore, csak a passziv.
Amennyiben olyan helyzetbe kerulnek en szeretnek elni ennek a lehetosegevel, pontosan mit kell tennem ehhez elore?
Gondolom egy ugyved altal hitelesitett papir kell, de pontosan hogyan megy ez?
Csak en kellek-e hozza, kivizsgaltatnak-e ilyenkor, hogy valoban donteskepes vagyok-e, nincs psziches gondom vagy nem, stb.?
Ha olyan allapotba kerulnek akkor a papirhoz hogyan lehet hozzaferni?
Gondolom hozzatartozoknak tudni kell rola vagy valami mas modon is utana tudnak ennek nezni ha pl. nincs hozzatartozo? -
üszök
őstag
Tulajdoni lapért a földhivatalba kell menni szerintem,van eredeti,és nem eredeti olcsóbban. Ott megmondják az elhelyezkedést megkérdezik miért kell a tulajdoni lap,elkérik az adataidat,és kapsz egyet. Legalábbis 5 éve még így volt mikor utoljára ott jártam.
-
rii
nagyúr
válasz devil-k #4366 üzenetére
köszönöm
ide be kell majd regisztrálni, személyesen is be kell emiatt menni okmányirodába
de midez megérné, ha meg is lehet venni gy tulajdoni lapot
az ügyfélkapun le tudok tölteni hiteles tulajdoni lapot - pénzért persze ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
devil-k
nagyúr
-
rii
nagyúr
sziasztok
van egy helyrajzi számom - Eger külterületéről.
hol lehetne megnézni a telek elhelyezkedését?
van valami helyrajzi számos térkép?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
gabor85
őstag
válasz bambano #4363 üzenetére
Igen igen, itt jönnek be az elvek.
Főnököm híresen munkavállaló párti, nagyon ki tud állni az embereiért. Azt gondolom hogy ha előre jelzem akkor abból baj nem lehet, a folyamatos műszakot viszont hátbavágásként érinti, de ez meg már nem az én gondom.
Nem hiszem hogy hosszú ideig tartható a felmondásommal előidézett állapot, már csak emiatt is fontos hogy minden fölös feszkó nélkül megtárgyaljuk ezt a kényes kérdést.
A másik amit elfelejtettem, hogy a béremelés tárgyalás alatt van; ha mégsem jönne össze a munka, kiesnék belőle, és azért az fájna, elég nagy pofára esésként könyvelném el magammal szemben.
Komplex a szitu, ezért is szeretném ha már mielőbb rendeződne.
Mindenképpen beszámolok róla mi hogy alakul holnap.etejedu
A fenti béremeléses okból szerintem ez kimarad, kivételesen a főnök szoknyája mögé bújok.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz gabor85 #4359 üzenetére
Jogilag nem tiszta, ha fogod magad és három napra megpattansz.
Ettől kezdve a főnökeid jóindulatára vagy utalva, két okból is:
1. odaállsz elé holnap, és elmondod neki, hogy ez a helyzet, szeretnéd, ha akkor, amikor időszerű lenne, elengedne
2. akkor állsz elé, amikor konkretizálódott az időpont és hozod rá az infarktust, hogy elmegy egy beosztottja. ekkor dönthet úgy, hogy neki egyszerűbb nem raplizni és elenged, meg dönthet úgy is, hogy példát statuál és törvény szerint lefocizza veled a menetet. ez utóbbi esetben nagyon csúnyán megbüntetnek.az azonnali hatályú felmondáshoz nagyon komoly érv kell, bizonyítanod kell, hogy a munkaadó olyan súlyosan vétkes a rá háruló feladatokkal kapcsolatban, hogy az lehetetlenné teszi a munkát. az, hogy máshol jobb állást találtál, biztosan nem áll meg.
szerk: matematikailag az is lehetséges, hogy esetleg örül annak, ha lelépsz (üresedés, hozhatja a havert a helyedre), de ennek azért kicsi a valószínűsége
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
PeeterssoN
őstag
válasz gabor85 #4361 üzenetére
Nézd át a szerződésedet. Jogszabályt is megnézheted. Vagy beszélj a HR essel hogy mi a helyzet ilyen esetben, mi a bevett szokás a cégnél. Ha nincs ilyen jellegű kitétel, akkor elvileg nem.
Megpróbálhat majd hatni rád esetleg ijesztgetni hogy nem kapod meg ezt meg nem fizet ki stb. Már ha tényleg nem akar elengedni. Mindazonáltal ha tényleg biztos az az új állás akkor az a korrekt hogy most szólsz. Igy ők is fel tudnak rá készülni. -
gabor85
őstag
válasz PeeterssoN #4360 üzenetére
Á, gyártás, minőségellenőrzés, versenyszféra.
Viszont állambácsi által pár éve megvásárolt vállalat, szóval állami cég.
A szervezetünkbe egy vizsgáló mérnököt nem tudnak 4 hónapja felvetetni, na most majd lesz ugrabugrálás.
Szóval akkor alapos indoklással nem lesz probléma, és nem kell egy hónapot ledolgoznom, ha minden klappol? -
PeeterssoN
őstag
válasz gabor85 #4359 üzenetére
Nem is fontos az indok. Felmondasz és kész.
Elmondod hogy ez és ez a helyzet. Ha ugyanezt a bért vagy közelítő összeget meg tudja ajánlani a céged akkor maradsz. Van azonban felmondási idő is.
Ez általában egy hónap. Elsősorban a munkáltató felé kötelező.( ezzel téged véd a munkatvk.) Viszont!
Ha olyan beosztásban vagy amit pályázat vagy állami cégtől kaptál akkor már téged is kötelez a felmondási idő. Ez azért van mert idő kell mig helyetted megtalálják az új alkalmazottat, nyílt pályázat ergo hivatalosan nem ugorhat a helyedre a szomszéd kollega. Ha nem teszel eleget akkor az is megtörténhet, hogy soha többé nem dolgozhatsz ilyen helyen. De gondolom nem ez a helyzet.
Minden bért és béren kívüli juttatást illetve szabadságot köteles kifizetni a munkáltató időarányosan. -
gabor85
őstag
Sziasztok.
Gyakorlatilag teljesen biztos hogy egy-másfél hónapon belül ki tudok menni Ausztriába dolgozni, a jelenlegi bérem legalább duplájáért. A probléma hogy nem tudom az új helyen a pontos kezdés időpontját; sajnos csak azt tudják mondani hogy no akkor 3 nap és megyünk, így a felmondás tekintetében vannak aggályaim:
Az azonnali hatályú felmondás az egyetlen lehetőségem?
Elég indok az azonnali hatályú felmondáshoz ha a bért hozom fel a váltás okának?
Ha esetleg alkudni lehet a HR-rel bármi módon, hogy tegyem?
Mi lesz a szabadságaimmal?Köszönöm.
-
Woodslave
félisten
válasz Eastman #4353 üzenetére
Laikus vagyok a témában, egy kérdésem lenne; jelzáloghitel (építési vagy felújítási hitel) esetén a tulajdoni lapon a bank a tulaj és a pógár a haszonélvező, vagy a pógár a tulaj és a bank a haszonélvező (10-20 évig)?
a polgár a tulaj, a banknak meg jelzálogjoga és általában elidegenítési és terhelési tilalma van
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Van itt esetleg olyan aki tudna segíteni jogi kérdések megválaszolásában?
itt egy kérdés pl amire nem találom a megfelelő rövid választ:1. A gazdasági társaságok tagjai esetében mit értünk a felelősség egyetemességén? Mely vállalkozási formák esetében írja elő ezt a jogszabály?
csak pár kérdés és ilyen kft, bt, egyebek...
köszönöm
-
leslieke
Jómunkásember
Van/létezik olyan jogszabály vagy rendelet amely arról szól, hogy számítógép nem értékesíthető csak operációs rendszerrel együtt?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-Solt-
veterán
válasz PeeterssoN #4343 üzenetére
És ezen lehetett volna milliókat keresni egy ügyvédnek?
www.smart-bus.hu
-
devil-k
nagyúr
válasz PeeterssoN #4345 üzenetére
" vagy egy olyan cég ki mikrohullámmal szórja a netet."
Nagyon instabil.
UPC?
- mozi bolondéria -
-
PeeterssoN
őstag
válasz devil-k #4344 üzenetére
Nagy szolgáltató csak a Telekom ill. még az Invitel de ők is a Telekom vonalát használják így buktam ezt a dolgot.
Vagy mobil internet vagy egy olyan cég ki mikrohullámmal szórja a netet. Csak az drága, igaz legalább korlátlan és gyors.
Vagy várok míg felszabadul egy hely. -
devil-k
nagyúr
válasz PeeterssoN #4343 üzenetére
A Telekom mindig is egy gusztustalan cég volt. Én kicsivel több, mint egy éve mondtam fel velük minden szolgáltatást azonnali hatállyal...
Egyébként UPC nem elérhető a környékeden? Én azóta náluk vagyok és semmi problémám nem adódott velük. Minden flottul megy úgy, ahogy kell.
- mozi bolondéria -
-
PeeterssoN
őstag
válasz devil-k #4342 üzenetére
Ok röviden.
Telekom előfizető voltam. Költözés miatt kértem egy áthelyezést. Határidőn belül nem teljesítették, fel kellett mondjam nov 2- dec 23ig tartott míg bevallották (többszöri megkeresésemre telefonon ill. személyesen is kértem hogy intézkedjenek) nem tudják megoldani. Most sűrű elnézést kérést követően jóváírják az időszakot és nem szankcionálnak. Ha ha, méghogy ők szancionálnak...
Közben szerződtem az Externettel. Na ez a kis genyó cég. Direkt rákérdeztem; hogy mivel a Telekom vonalát használják biztos menni fog e az internetbekötés. Menni fog ők függetlenek és ez nem jelenthet gondot. Ok. Akkor ennek tudatában szerződjünk le. Adataim kiadtam stb. Ez volt dec, 12. -én. kétszer is hívtam mikor jönnek már?
Tegnap újból (3szorra )hívtam őket mire a műszakis elmondta; tudták már hogy nem lehet nem értette miért nem szóltak.
Közben eszközöket kifizettem stb.
Ma felhívtak hogy Bocs bocs mindent visszacsinálnak visszafizetnek felejtsük el és elnézést.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz PeeterssoN #4341 üzenetére
Ettől függetlenül leírhatnád a dolgot, hogy más is tanuljon belőle!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz PeeterssoN #4335 üzenetére
Meséld el a történetet, hogy mindenki megismerhesse! Persze, ha "lehet"!
- mozi bolondéria -
-
Woodslave
félisten
válasz PeeterssoN #4336 üzenetére
nem mondod hogy 20 perc alatt egyetlen ügyvéd se jelentkezett
-
PeeterssoN
őstag
válasz PeeterssoN #4335 üzenetére
Ne fosson ezen milliókat kereshet az ügyvéd úr/hölgy!
-
PeeterssoN
őstag
Üdvözlet!
Szolgáltató elleni peres eljárásban jártas ügyvédet keresek! -
-Solt-
veterán
Sziasztok!
Kis értékű követelések európai uniós eljárásával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
www.smart-bus.hu
-
őstag
válasz gyurkikrisz #4332 üzenetére
egyszerre csak egyet hirdess akkor
szerintem kicsit túlliheged eztcryptot minden termékemért elfogadom
-
gyurkikrisz
őstag
15-20 ezer Forint értékű telefon kiegészítőket. Na, tudom nem én vagyok a NAV potenciális célpontja, de olvastam már olyat hogy valakit 20 ezres csomagolópapírért jól meghúztak, mert szerintük az, hogy több fajtát hirdetett, már üzletszerű kereskedés. Jobb félni mint megijedni
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
őstag
válasz gyurkikrisz #4329 üzenetére
mégis mit akarsz eladni hogy ennyire parázol?
cryptot minden termékemért elfogadom
-
üszök
őstag
válasz gyurkikrisz #4325 üzenetére
Tavasszal hallottam egy navos hölgy szájából,ha egy kerékpárt megveszel 20k-ért csak azért,hogy eladd 25k-ért az már üzletszerű,mert tisztán haszonszerzés céljából tetted.
-
bambano
titán
kifejezetten eladásra vásárolni cuccot és továbbadni az mindig üzletszerű.
a kérdés az, hogy hány darabtól esélyes a lebukás, háromnál még nem hinném.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
zoli03
őstag
Tudtommal a 3 db már üzletszerű.
-
gyurkikrisz
őstag
Üdv!
Üzletszerú kereskedésre nagyjából mi a megszabott határ? Annyit olvastam, hogy nagyon ködös az egész, és nem lenne jó belefutni egy kis büntibe.
A sztori annyi, hogy 3 ugyanolyan, kifejezetten eladásra vásárolt cuccot szeretnék továbbpasszolni. Ez még a határon belül van szerintetek?
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
senior tag
válasz devil-k #4323 üzenetére
Csekket nem kapott, csak egy kimutatást arról, hogy milyen vizsgálatokat és milyen műveletek végeztek el (pl. röntgen X HUF, varrás Y HUF, stb.). Az adatait felvették (az útlevélért is haza kellett ugrani). Értesítést viszont nem kapott egyáltalán.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
devil-k
nagyúr
Azt nem árultad el, hogy amikor eljöttetek, kaptatok csekket amit be kellett volna fizetni, felvették-e az adatokat emiatt, kapott-e értesítést, hogy fizessen-e be ennyi és ennyi összeget stb.?! Mert ha semmi ilyesmi nem történt, akkor a kutya nem fog hozzászólni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
senior tag
válasz devil-k #4321 üzenetére
Mert nem volt nálunk annyi készpénz. Azóta, hogy miért nem fizetett, nem tudom. De a kérdésre esetleg válaszolnál? Ami a határ dologra vonatkozik.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
devil-k
nagyúr
És miért nem fizette ki az ellátást? Mert az jön le az írásodból.
Ha Szerbia EU-s tagállam lenne (mivel még csak jelölt) és lenne a barátodnak EU TB kártyája, akkor más lenne a helyzet.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
senior tag
Ismét itt
Tavaly újévkor történt, hogy a haveromat elintézte az egyik kidobó egy szegedi szórakozóhelyen, mentő vitte el, ellátták a sérüléseit és mivel külföldi magyar állampolgár, ~18000 forintot számláztak ki neki a kórházban az ellátásért. Mivel az újév megint Magyarországon lenne aktuális, a kérdésem a következő: amennyiben át akarja lépni a határt (Szerbiából >>> Magyarországra, szerb útlevéllel, mint tavaly ilyenkor), van-e esély arra, hogy a tartozás miatt feltartóztassák és megtagadják a határátlépést? Hogyan ellenőrzik ezt? A haverom nem mer átjönni MO-ra, mert fél, hogy valamilyen komolyabb jogi következményekkel kell számolnia.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Intruder A 6 #4318 üzenetére
"el is küldtem a levélben"Itt e-maill vagy hagyományos levélre gondolsz? Ha e-mail, akkor:Ahogy kiveszem e-mail. Szóval:E-mail helyett küldj egy ajánlott, tértivevényes levelet. Aztán ha az sem vezet célra, lehet tovább gondolkozni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Próbálom rövidre fogni,
Jogosítványszerzés céljából minden tandíjat kifűzettem egy autósiskolában,
De a városi vezetést nem vezettem végig, mert átmentem más iskolába amiről az igazolást meg is kaptam 3-4 hete és volt mellette egy levél amiben kérnek egy bankszámlaszámot amire átutalhatják a fennmaradó összeget.
el is küldtem a levélben a kért számlaszámot és teltek-múltak a napok de nem érkezett meg a pénz.
felhívtam őket hogy mi történt és ők nem tudnak semmit szerintük a mail nem érkezett meg, ekkor lediktáltam a számlaszámom és azt a választ kaptam még aznap elutalják a pénzt, ennek több mint 8 napja és néhány napja telefonon sem tudom utolérni őket.
Mik a lehetőségeim ebben az esetben? -
devil-k
nagyúr
-
senior tag
Üdv.
Mely európai országokba történő belépéshez nem elég a magyar személyi igazolvány? Tehát hova kell útlevél és/vagy vízum Európában? Előre is köszönöm.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
6-7 éve épült táras házunkban működik egy gépkocsi (teher) lift, hogy a pince szinten lévő garázsukba a tulajdonosok lejuthassanak. Dióhéjban: jogi végzést kapott a közös képviselő, hogy a liftet jelenlegi állapotában nem lehet használni, leállítják. Borsos összegért használhatóvá és szabályossá alakítják. Én azok közé a lakás tulajok közé tartozok, akik nem vettek garázst (gépkocsi beállót). Kérdésem természetesen az, hogy lehet e engem jogilag kötelezni, - akár közgyűlésen a közös fizetés megszavazása után, a fizetésre?
Friss az eset, még nem ástam bele magam a szerződésekbe, érdekelne, hogy mire számíthatok?
Köszönöm! -
őstag
szerintem nyugodtan adj egy másolatot
én színesen másolnám le így nem lesz feltűnő hogy másolat és ha garanciát kell érvényesítenie a vevőnek nem futhat bele valami nagyokosba aki problémázik rajta hogy nem eredeti a számlaezzel a te károdra visszaélni nemigen lehet
nincs külön garipapírja a cuccnak?
cryptot minden termékemért elfogadom
-
addikt
Sziasztok,
Adott az alabbi hirdetes: [link]
Ahogy irom is, van ra gari, de nem tudom odaadni, mert a TV-hez volt ajandek a hazimozi rendszer s egyben van a szamlaja.
Tobben is kerdeztek, hogy szamla/garancia masolatot kaphatnak-e.
Lehet nekem abbol barmi bajom ha adok?
Hasznalhatjak barmire is a tudtom nelkul vagy visszaelhetnek vele valamilyen modon? -
Toobee
veterán
válasz Woodslave #4304 üzenetére
Hogyan tudok visszaigazolást kérni a kézbesítésről, ha céges a telefonom? Megvan az SMS. Után a Westendben is parkoltam, ott is SMS-sel szerettem volna fizetni és ott sem működött, azt mondta a parkolóőr, hogy nem megy a szolgáltatás. Elképzelhető, hogy egy rendszeren vannak? 6600 Ft, azért az nem kevés, bár ha meg azt nézem, hogy elpöfögök megint egy csomót, fizetek a parkolásért, nem tudok dolgozni...jól ki van ez találva, hogy ne akarjon a halandó ember ezzel foglalkozni, csak fizessen, mint a kisangyal.
-
Woodslave
félisten
mondjuk az első kör tök egyszerű az ilyen esetekben. Ha megvan az sms. Még jobb ha esetleg a szolgáltatód küld visszaigazolást a kézbesítésről. Gondolom ez beállítás kérdése. Bemész az ügyfélszolgálatra és megkérdezed mi a helyzet.
Ha nem fogadják el, akkor még mindig megpróbálkozhatsz a fizetési meghagyás elleni ellentmondással. Mi már nyertünk úgy pert, hogy a rendszám el volt írva, de az előtte meg utána lévő parkolásból egyértelmű volt... (tök más a szitu, csak példának írtam, hogy nem lehetetlen)
-
őstag
szerintem ez sajnos olyan helyzet mint mikor nem küld visszajelzést az autópályamatrciás telefonszám
olyankor nem jött létre a vásárlás, nincs matricád
egyébként megpróbálhatsz írni nekik vagy vitatkozni, hátha elegedik, fene tudjakb egy hete én is próbáltam venni debrecenben smsben és azt írta vissza megváltoztak a telefonszámok emiatt az új "nemzeti" szolgáltató miatt
de az automata nem volt még átmatricázvamiért is lenne
nemzeti együttműködés rendszere van, ők elbasszák te fizetszcryptot minden termékemért elfogadom
-
Toobee
veterán
Sziasztok!
Ha nem kaptam a parkolás megkezdéséről visszaigazoló sms-t és megbüntettek, akkor tudok valamit tenni, vagy ezt be kell nyelni? Még én fizessek, mert nem működött a szolgáltatásuk...
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest