Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz szaszayanou #2999 üzenetére
Igazából a pihenőnap lenne a főkérdés... Mert így gyakorlatilag mindennap "dolgoznom" kell, és ha elkérem magam estéről, azt a szabadnapok közül akarják számolni...
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Lenne egy rendkívül speciális kérdésem, melyre nem találtam egyértelmű választ sehol. Van két félállásom. A munkavégzés időtartama elég speciális: Minden vasár- és ünnepnap dolgoznom kell, illetve minden hétköznap is van egy esti kb. 1 órás elfoglaltság. Emellett legalább heti 3 alkalommal van "készenléti idő", amikor bármikor számíthatok egy újabb kb 1-2 órás elfoglaltságra - igaz ezeket legalább 3-4 nappal előre már tudom. (A másik állás elosztott 12 óra általában heti 3 nap ugyanazokban az időpontokban).
Mennyi szabadság nekem, ha van két gyermekem és 1985-ben születtem? (5 éve dolgozom ilyen formában) Jár-e nekem heti pihenőnap?
Ha az adatok kevesek, akkor PÜ-ben írjon, aki segíteni szeretne, és leírom részletesebben.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
csongi
veterán
Igen, szerintem is. Ezért iparkodom kilépni és elhatárolódni! Köszönöm a segítségeteket.
-
csongi
veterán
válasz bitpork #2991 üzenetére
Igen. De ha nála nem érnek el eredményt, akkor jövök én. Már pedig nem hiszem hogy sok eredményt érnének el. Igaz rá is vonatkozik a vagyonmentési átvizsgálás. Nah mindegy elég kusza az egész, sajnos nem csak tisztán üzleti volt a kapcsolat, de ide jutott, így más választásom nem maradt. Még így is jön 5 év és bármikor érhet meglepetés. Saját magam hülyesége volt belépni, ez van.
-
bitpork
nagyúr
-
csongi
veterán
válasz bambano #2987 üzenetére
Eddig én is azt hittem. De a mai törvénykezés és törvényhozatal és módosítás, sajnos kiszámíthatatlan. A cégnek évek óta adó tartozása van. És valahogy úgy érzem, ezeknek a pénzeknek a behajtásán hamarosan változtatni fognak. Emiatt aggályaim vannak a további részvételbe.
A másik pedig saját vállalkozás és pályázati pénzekhez való hozzájutás az elképzelés. Így is piszkos nehéz a kritériumoknak megfelelni, és nem előnyös egy ilyen cég tulajdonrészese lenni. Még akkor is, ha nem vagyok és nincs döntéshozatali szerepem a cégnél. -
bambano
titán
a kft üzletrész vagyoni értékkel rendelkező piacképes jószág. azt, hogy megvegyék, privát magánvéleményem szerint triviálisan kikényszeríteni nem lehet. azt tudod csinálni, hogy erősen elhatározod magadban, hogy eladod, de mivel az osztott tulajdonrészekre a tulajdonostársaknak mindig elővásárlási joga van, ezért erről az eladási szándékról az összes tulajdonost hivatalosan értesítened kell, egyben fel kell ajánlani megvételre a tulajdonrészt.
ki kell kötni, hogy általad megadott határidőn belül kötelesek választ adni arra, hogy élnek-e az elővásárlási jogukkal, hiányzó választ nemleges válasznak tekinted és utána szabadpiacon eladod a részt. ezzel lehet implicit kényszeríteni őket.
abban nem hiszek, hogy neked ebből bármi bajod lehet, a restrikciókat mindig irányítási jogkörrel rendelkező, vezető pozícióban levő tulajdonosok vagy alkalmazottak ellen hozzák, és nem "lehet majd ilyen törvény", hanem régen van.
(#2969) bitpork: a kft üzletrészének *jelenlegi* piaci értéke minimálisan sem függ az *alapításkori* törzstőke nagyságától. simán mondhatja, hogy szerinte x forintot ér az üzletrész, de a piaci kilátások és a felhalmozott tartozások miatt 1 forint névleges áron eladja.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bitpork
nagyúr
-
tolts.hu
őstag
válasz bitpork #2981 üzenetére
Pont ez kéne most nekem, hogy melyik jogszabály rendelkezik erről, és hova lehet bejelenteni ha nem fizetnek ezért.
Van a környéken egy lebúj, állandóan üvöltetik a zenét, hiába szól nekik az ember, hétvégén is, este is stb.
Indián munkások mulatnak itt állandóan, ha értitek mire gondolok..www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
Siriusb
veterán
Nem tud, ez a link mennyire hiteles, de kérlek mondjátok már meg, hogy a haszonélvező köteles viselni a terheket, pl. parlagfűmentesítés (ill. büntetés megfizetése) vagy a tulajdonos?
Akit én kérdeztem ügyvédet a fenti variációt mondta. Más által kérdezett jegyző ennek az ellenkezőjét állítja. -
bitpork
nagyúr
válasz runner 125 #2982 üzenetére
Ha zene szólal meg a rádióban, akkor az adó fajtájától függetlenül maga az adó fizet érte. Minden adónak le kell adnia a sugárzási listáját -tudomásom szerint - ennek az erőszakszervnek, és az alapján kapják meg a cehet. A közszolgálatiság kritériuma nem az hogy nem fizet, hanem az h lefedettségét tekintve kötelező-e neki naponta x db hír-blokk sugárzása. Bár ez most csak homályosan rémlik de ennek utána kell olvasnom.
Mod:
-A közszolgálati rádió lehet államilag finanszírozott, de magánkézben levő is. Alapvető különbsége a tisztán állami rádiótól, hogy tájékoztatása kiegyensúlyozott, nem áll a kormánypropaganda szolgálatában. Küldetése tájékoztatni, nevelni és szórakoztatni. A közszolgálati (public service) rádió típuspéldája a BBC. A közszolgálati rádió általában több párhuzamos programot is szolgáltat. Ezek között lehet minden műfajt lefedő full service program (a BBC eredeti koncepciója), és lehetnek szakosodott programjai is (ezek között a legáltalánosabb a komolyzenei és irodalmi program). A közszolgálatiság klasszikus értelmezése szerint az értékes műsorokat közvetíti, ezért kimaradnak az „értéktelen" tömegműsorok. Napjainkban átértékelik a közszolgálatiság fogalmát: a kereskedelmi rádiók is közszolgálatinak tekintik magukat, hisz a „közt", sokkal nagyobb tömegeket szolgálnak, mint a valójában „elitrádiónak" tekinthető hagyományos közszolgálati rádiók. A közszolgálat célja minél nagyobb hallgatóközönség megszólítása. Erre alkalmas volt egy vegyes, minőségi műsorokat készítő rádió - de csak addig, míg a kereskedelmi érdekeknek alárendelt konkurencia el nem indult. Ezután a minőségi helyett a minél könnyebben befogadható műsorok felé mozdultak el a rádiók. Ebben a környezetben a hagyományos közszolgálati állomások feladata a minőség megtartása lehet - egyfajta küldetés.[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
runner 125
nagyúr
válasz bitpork #2981 üzenetére
Hmm, köszi.
De, pl. tudomásom szerint vannak kereskedelmi, és közszolgálati rádiók, nem de?
Utóbbi sem szólhat?
Hívtam az Artisjus-t az előbb, de persze 2-ig volt ügyfélfogadás. Nah majd hétfőn."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bitpork
nagyúr
válasz runner 125 #2980 üzenetére
Bármilyen nyilvános helyen szolgáltatsz zenét, azért fizetni kell sajnos. Az éttermemben még azért is fizetnem kellett ha a személyzeti öltözőben és a konyhában, tehát nem a vendégeknek szólt a zene És az összeválogatott track list is fizetési kötelezettséget von maga után, mert a számok jogtulajdonosainak fogják a befizetett összeget tovább utalni (persze csak egy töredékét, mert a nagyobb rész az évi 1,5 milliárd forintos működési költségüket fedezi)
-
runner 125
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
válasz runner 125 #2978 üzenetére
A netről szórná a zenét? Szerintem a lejátszott számok listáját az Artisiusnak el kell küldeni és az alapján ad csekket. Ha net rádió, ami hivatalosan működik akkor meg csak be kell jelenteni oszt kapod a fizetni valót. A tömör válasz a kérdésedre hogy igen szólhat zene, de sajnos fizetős.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy informatikai üzlet.
Neten keresztül szólhat valamely kereskedelmi rádió egy 2.1-es hangfalon? Értelemszerűen éppen csak háttérzajként.Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
csongi
veterán
válasz bitpork #2969 üzenetére
A szokásos dramaturgia. Régen barátság, volt ami megromlott, és nem szeretnék a cég életében részt venni. A mai világban hetente módosítanak törvényt. Sajnos a cégnek 2010 óta folyamatos köztartozása van. És nem lennék meglepve ha erre alkotnának egy törvényt, hogy ez az összeg a tagoktól is behajtható legyen. ez elől menekülnék. Mikor beléptem más volt a bizalmi állás, mint most. Ezért kérdeztem a kikényszerítést. Minél előbb kilépni.
-
albinolynx
őstag
válasz BomiBoogie #2898 üzenetére
Kicsit visszatérnék erre.
Jól értem, ha lemondok az állam javára, akkor nem utasíthatja vissza?
Tulajdoni lapokat lekértük, osztatlan közös területek (ha jól mondom). Némelyik ráadásul ~70 tulajdonos között oszlik meg.
Értéktelen számomra, hiába föld. Érdemben nem tudok foglalkozni vele, nem is értek hozzá. Eladni pedig nem egyszerű. Továbbá ráfordítható tőkém sincs az egészre, nem kívánom felesleges kiadásokba verni magamat.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
bitpork
nagyúr
válasz szaszayanou #2974 üzenetére
Jóvvanna De legalább el szoktam ismerni ha tévedek! Manapság -szvsz- ez is egy erény.
-
bitpork
nagyúr
válasz szaszayanou #2972 üzenetére
Azt kérdeztem h nem-e ő karja a saját 5% -t akár kényszerrel is átadni a többségi tulajnak
-
bitpork
nagyúr
válasz szaszayanou #2970 üzenetére
MOD félre olvastam szokás szerint
[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
Mindenképpen kell ügyvéd, a cégbíróság előtti eljárásban csak képviselővel lehet eljárni. Próbáld meg felajánlani az üzletrészed a többi tulajdonosnak. Rákényszeríteni őket a megvásárlásra csak a minősített befolyás megszerszerzésének közzétételétől számított 60 napig kérheted. Azt nem tudom mikor került az üzletrész hozzád, vagy van-e szó minősített befolyásról...
bitpork
Szerintem nem lesz gond a vámon.
[ Szerkesztve ]
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
bitpork
nagyúr
Jaó sok kérdés egyszerre.
Ügyvéd mindenképpen kell hozzá mert társasági szerződést is módosítani kell, és azt közzé tétetni. Az "ajándékozást" a többségi tulajdonos felé szerintem az adóhivatal nem venné jó néven, az alapításkori törzstőke tulajdoni arányát papíron fizesse ki neked, a tulajdonjogért cserébe.
Az adásvételi az ügyvéd előtti aláírástól érvényes, a kihirdetése és bejegyzése visszamenőleges hatályú.Mit értesz a "kikényszerítés" alatt?
-
csongi
veterán
válasz bitpork #2967 üzenetére
De.
Erről a részről le lehet mondani a 95% tulajdonrésszel rendelkező részére? Van e erre formanyomtatvány? Elég az ügyvédnek beadni? Csak a cég módosítás után léphet jogerőre a lemondás vagy átruházási nyilatkozat? Van e mód a kikényszerítésre, hogy ez a lehető leghamarabb meg történjen ? -
csongi
veterán
Sziasztok!
Kft-ben vagyok 5% részben tag.Nincs jogosultságom a cégen belül semmihez. Hogyan lehet ezt a tagságot megszüntetni? -
bitpork
nagyúr
Na kérem szípen! Mivel nem találtam vonatkozó témát, és nem akarom feleslegesen 3 hozzászólás miatt szaporítani a halott topic-ok számát, itt kérdeznék.
Magyarországon van ruha, ami egy Bolgár cégé. A Bolgár el fogja adni Szerbiába. A Szerb megkért hogy matricázzuk fel nekik az Ő jogszabályaiknak megfelelően. Ennek tartalmaznia kell a következőket szerb nyelven:
Forgalmazza: xxxx vállalkozás ( ez a Szerb vevőm cége)
Származási ország: mittomén, KínaNo már most. Szerintetek magyar vagy a szerb vám vajon fog-e balhézni akkor ,amikor az árú még nincs átvámolva, átléptetve a két ország között de így felmatricázva érkezik meg a vámraktárba? (A gyári matricákat vagy le kell szedni vagy felül ragasztani.)
Előre is köszönök minden észrevételt.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz bitpork #2959 üzenetére
igen.
de egy ingatlannyilvántartásban csak az volt, (feltételezem), hogy bejegyzett, holtig tartó haszonélvezeti jog. az, hogy erre halasztották az illetékfizetési kötelezettséget az vállat beépítés maitt, szerintem ott nem szerepel.
tehát ez mélyen, rejve van a rendszerben, ami 1x csak "felböffen".tehát a hagyatékiban eljáró közjegyzőnek hová is kellett volna mennie?
és kötelessége vajon?én még most már úgy gondolom, hogy talán nem mulasztott senki, hanem egyszerűen rés van a rendszerben...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
bitpork
nagyúr
válasz szab.tam #2958 üzenetére
Ez tiszta. De itt egy állami szervvel szerződtek, aminek nyomának kell lennie, min pölö a szocpolnak. Ha vki kiszáll egy ingatlanból mielőtt letelik a hitel és szocpolja van, akkor ugye az álom igazgatás rögtön ugrik. Itt most egy elhalálozás volt de akkor is érintve volt egy hivatal, rgo a közjegyzőnek illő lett volna infót kapni és adni hogy az örökség terhelve van.
-
szab.tam
nagyúr
válasz bitpork #2957 üzenetére
"néha éjszakánként felsírok!"
ugye ez az örökhagyó bejegyzett haszonélvezeti joga volt "csak".
és ebből következett a későbbi, megörökölt illetékfiezetési kötelezettség.
a hagyatékin az örökösök közül senki nem nyilatkozott róla.
a fele azért nem, mert sumákolt, (vagy el is felejtette, vagy nem tartotta fontosnak, mert nem tulajdonjog, stb.), a másik fele azért nem, mert nem is tudott róla.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
bitpork
nagyúr
válasz szab.tam #2956 üzenetére
Én a ami napig nem tudom túltenni rajta magam...néha éjszakánként felsírok! Bazira nem értem h ha papírral (ráadásul földhivatalival) bizonyítható vállalásról volt szó, akkor arról miért nem tudott v tájékoztatott a közjegyző?!
-
szab.tam
nagyúr
válasz bitpork #2955 üzenetére
hát igen. kb.
azért köszönöm a témában gyakorolt türelmeteket.
de nagyon tanulságosnak találom az esetet.
itt piti dologról volt szó.
ebből a fele volt az egyik örökstársé. ráadásul még kamatot sem számoltak fel, pedig megtehették volna.
(de mint írtam, a családon belül ez is el lesz intézve, csak érekesség miatt vetettem fel az esetet, nem direkt "ingyen" jogsegély kérést kerestem.)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
bitpork
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz bitpork #2953 üzenetére
egy múltkori témához.
a megörökölt, 5 évvel, (örökhagyó halála utáni 4,5), később kiszabott illetékfizetéshez.megkérdeztem a saját ügyvédemet is, várhatóan ugyanazt mondta, mint ti.
az örökség értékénél nem lehet nagyobb az örökölhető adósság, fizetési kötelezettség. (pongyolán.)viszont azért ez akkor sincs így teljesen rendben.
örökös megörökli a"zsét".
a hagyatékin nem kapja meg az infót az esetleges "időzített bombákról".
az örökséget elutazza, beépíti, elissza, elqurvázza. akármi.
ezután 4.5 évvel jön egy határozat, hogy fizess az örökség mértékéig.
egy olyan után, (nem írom le újból az esetet), amiről nem volt tudomása az örökléskor.szóval azért ez így nem teljesen ok...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
(#2937) qdak
jött egy ajánlott levél.
valaki megadta levelezési címnek. esetleg kamuból.
de ebből hogyan következik, hogy az illető be is van oda jelentve?ezt leellenőrizni:
->(#2940) bitpork***
(#2938) ClayMore
"szval elvileg tök lazán be tudsz bárkihez jelentkezni."
már nem így van.
tulajdoni lap (+ tulajdonosi hozzájárulás kell.)
a saját ingatlanomba nem tudtam enélkül bejentezni...
tehát ha gipsz jakab beballag egy okmányirodába, nem fog tudni (elvileg) bejentkezni a tulajdonos tudta és hozzájárulása nélkül.
mondom: elvileg. mert hamisítani egy hozzájárulást lehet, és ügyintéző is lehet felelőtlen, hanyag.****
amit egy ingatlan tulajdonosnak kb. 2 évente érdemes megtennie:
- nem hiteles tulajdoni lap kikérése, (legalább betekintés.) - hamisan bejegyzett jelzálog, stb jog, elévülési időn belül.
- bejelenetések ellenőrzése
- energiaszolgáltatók által a mérőórák ellenőriztetése. (rosszindulatú szomszéd megfaragta), így a kevesebb eltelt idő miatti kisebb büntetés. 100k-kat jenethet...[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
-
mope
tag
válasz bitpork #2949 üzenetére
a határozatot megtaláltam a pszáf oldalán. Idézek:
III. a) Kötelezem a Pénzügyi vállalkozást, hogy a fogyasztókkal szemben a „casco
biztosítási díj” devizában történő felszámításból eredően a fogyasztókra terhelt
árfolyamkülönbözetet, a felszámítással érintett valamennyi fogyasztó számára
térítse vissza.
cc) nyilatkozat a fogyasztók részére történő visszatérítés végrehajtásáról.
Határidő: 2013. augusztus 31.A határozat ellen közigazgatási eljárás keretében fellebbezésnek nincs helye.
[ Szerkesztve ]
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
bitpork
nagyúr
A határozatot szerezd meg! Abban le lesz pontosan írva hogy milyen és melyik szerződések az érintettek, ezt a te lezárt szerződéseddel összevetve el tudod dönteni hogy rád érvényes-e. MOD: Ezért kell a határozatot megnézni a PSZÁFnél mert ha az áll benne hogy 2002-től 2011-ig minden szerződésre érvényes ez a casco-deviza konverziós hiba, akkor neked a szerződésed dátumozása ebbe bele kell hogy essen pl.
Ha a Lombard nem támadja meg a PSZÁF határozatát, akkor jogerőre emelkedik, és mehetsz -persze érintettséged esetén - követelni a különbözetet.
Ha megtámadják bíróságon, akkor írsz egy jogfenntartó levelet a Lombardnak, amibe leírod hogy ki vagy, melyik PSZÁF határozat alapján, mire tartasz igényt abban az esetben, ha a bíróság is a Lombard ellen dönt. Ez esetben szvsz még évekig nem fogsz a pénzedhez jutni.
[ Szerkesztve ]
-
mope
tag
válasz bitpork #2945 üzenetére
köszönöm a választ, csak nem teljesen értelek
A Lombardnak a PSZÁF megtiltotta a jogsértő gyakorlat folytatását. Gondolom ez azt jelenti, hogy a Lombard ezt benyelte. Tehát ennek még jogerőre kell emelkednie vagy már ott van?
Illetve az, hogy lezárt a szerződésem és a Lombard felé nincs további kötelezettségem, az jelen esetben semmis és visszakérhetem a jogtalanul beszedett pénzem....?
[ Szerkesztve ]
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
bitpork
nagyúr
Amíg nem járt le a jogorvoslati lehetősége a Lombardnak amivel amivel esetlegesen nem él, addig nem. Viszont jelentkezel be egy jogfenntartó levéllel, és amikor jogerőre emelkedik, akkor ezzel mehetsz visszakérni érintett ítéletben elkaszált jogtalanul tőled beszedett összeget.
-
mope
tag
Tisztelt Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni:
Ha kifizettem az autó hitelem 1 hónapja, de a pszáf megbírságolta a bankot, mert jogtalanul szedtek be pénzt és vissza kell fizetniük az érintett ügyfeleknek, akkor én élhetek ezzel a lehetőséggel?Tehát lezárt szerződés esetében is van jogom a követelésre?
-
ClayMore
aktív tag
igazság szerint csak okirathamisítással tudta elintézni mert az ingatlan tulajának aláírása mindenképpen kell a bejelentő satjcetlire...ha nem írtátok alá akkor ő okiratot hamisított
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
qdak
addikt
Koszi az infokat, igazabol gondom ne legyen belole, aztan nem erdekes akkor, mert gyorbe megmegertem, ki volt adva, de h idehaza, erdekes.
Igazabol ha vki ide kamu okmannyal vett vmit pl telot 0 ft ra, vagy tvt akarmit, azert minket nem vehetnek elo remelem.
Koszi megegyszer.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
bitpork
nagyúr
Sajnos ez is olyan mint sok nyilvántartás idehaza: van oszt csí. Igazságtartalmat gyk lehetetlen ellenőrizni, mert a jelenlegi hivatali struktúra erre képtelen. Önkormányzat és központi népességnyilvántartó. De azért készülj fel hosszas levelezésre.
-
ClayMore
aktív tag
helyi önkormányzat asszem.
amikor bejelentkezel vhova csak azt nézik meg h jók-e az adatai a tulajnak és alá van-e írva.
nem kérnek igazolást ha mondjuk azt mondod h egy barátodnál laksz. tapasztalatból mondom.
szval elvileg tök lazán be tudsz bárkihez jelentkezni.Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
qdak
addikt
Hello,
Hogy a francba johet a teti hazunkhoz nevhez szolo ajanlott level? Raadasul csak 20 szam van ez x imre nevre jott 20/c be, ami nincs. Raadasul a postas kikonyorogte anyam adatait, mert h akk ujra ki kell hoznia :@
Ebbe a hazba epules ota (60as evek) csak mi laktunk, akkor h a fenebe lehet vki ide bejelentve, akirol sose hallotunk? Most mar csak az hianyzik h vmi behajto majom is jojjon, holott semmi tartozasunk/hitelunk, mert volt mar h rajtunk kerestek amihez semmi kozunk :@
Vki adhatna erre magyarazatot h mi ez?
Lehet e vmi kovetkezmenye?
Hol tudok utanna nezni h mit keres vki papiron nalunk?ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
ClayMore
aktív tag
válasz bitpork #2933 üzenetére
nem igazságot akarok, mert ha azt akarnék akkor azon csipognék, h miért keresek x-et holott az adózás utáni tiszta hasson xy- milliárd forint. nem vagyok ennyire amőba, nagyon jól értem és látom h működik a rendszer. mellesleg nincs vele bajom, ez a dolgok rendje.
jogkövetést szeretnék, semmi többet.
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
ClayMore
aktív tag
válasz bitpork #2931 üzenetére
Véleményem szerint ha abba a vékonyka rétegbe tartozom aki jól keres, de nem vállalkozó és emiatt elég jól adózik, meg a cég is utána ahol be van jelentve akkor részemről nincs olyan kötelesség amit ne róttam volna le a társadalom és az állam felé.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz ClayMore #2930 üzenetére
Évekig dolgoztam külföldön, nagy nemzetközi nyugati multiknál.(Csak h 1et említsek Ericsson) Minden fillérrel elszámoltak, 96-ban napi 40 $ volt a fizetésem. A környezet és a körülmények nagyon jók voltak. 2 év alatt 5 napon nem dolgoztam, mert kórházban feküdtem 40 °c-s lázzal. Olyan hogy jó munkahely nincs szvsz, csak olyan mi megfelel valakinek.
És lehet h nem jól fogaztam meg amit. Olyan nincs h jogosan jár valami. Vannak szerzett jogok, de azokért is igen keményen meg kell dolgozni. Ilyen lehet a túlórapénz és vagy járulék, szabadság. De semmi nincs ingyen.
Azt pedig végkép nem mondtam hogy fiatalok picsogása, csak azt jelöltem meg hogy szerintem innen indult minden. Túl sok lett a jog és a számon nem kért kötelesség. szaszayanou: mielőtt kijavítanál a szerzett jog ügyében, tudom, de ezzel lehet a legjobban leírni
[ Szerkesztve ]
-
ClayMore
aktív tag
válasz bitpork #2929 üzenetére
a jogszerű jogos juss megkövetelése, vagy legalább megkövetelésének gondolata/igénye az már a fiatalok csipogása lenne szerinted
sztem a problem ott van h én korábban jogkövető, tisztességes, korrekt cégeknél voltam. most meg nem. emiatt van a problem, mert ha már láttál jót akkor a rosszat nem veszed természetesnek.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz szab.tam #2928 üzenetére
A probléma ott kezdődik, hogy az elmúlt 2x évben nagyon el lett engedve a gyeplő a fiatalok felé - bocsánat és tisztelet a kivételtől-nek! Mindenki azt hiszi hogy minden "jár" és minden alapvető jog. Pedig azon kívül hogy az ember levegőt vesz, semmi nem csak úgy jön
Szerintem is jár a túlóra pénz, még nekem is, aki napi minimum 10 órát dolgozom -inkább 12-16- heti hat napon át, de mégis csak egy fizikai munkásként vagyok bejelentve, és örülök ha megkapom 4 havonta a béremet. Miközben a főnököm vesz egy porsche-t, amit a vásárlás után 1 hónappal blokk-töröttre hajt. Ugyanakkor én , már öregecske lévén, tudom hol a helyem, és befogom a szám, örülök hogy van munkám, és ha tudok segíteni valakinek akkor megteszem - ha már rajtam nincs aki segítsen[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz bitpork #2920 üzenetére
ezzel kb. pont elmondtad a lényeget.
munkajogban totál tájékozatlan vagyok, így meg sem mertem mukkanni.
de a topic-ot olvasva néha az az érzésem, az emberek nem álnak 2 lábbal a földön.
erre nem főként ez volt a példa, hanem pl. a múltkori albéreltes kérdés.birka türelemed van, hajrá.
ettől függetlenül jogos is lehet a "tágított" munkaidő elszámolási kérdés.
de csak elvileg. de nem a gyakorlatban.
én nem rúgatnám ki magam. azaz mérlegelés kérdése.
de nincs a cégnél egy közvetlen főnök, bérszámfejtő, hr-es, pszichológus, takarító, akárki, akit meg lehetne kérdezni a gyakorlati korrigálsról?
mert a piacgazdaságban sajnos totál érdektelen, hogy mit szeretnénk.
a munkajognak nem így kéne kinéznie a valóságban, de a gyakorlat mindent felülír.
és ez nem amerika, ahol ilyenekért perre lehet menni...a "csirekekeltetőkben" - minimál béres összeszerelő üzemekben és a a tesco típusú helyeken az elszámolt munkaidő talkán egyszerűbben nyomonkövethető. néha.
de a valós versenyszektorban sajnos ez másképp néz ki.
jól nézne ki egy könyvelőirodában egy hasonló felvetés. pl. egy határidő előtt.****
de ettől függetlenül a felvetett kérdés jogos.
de szigorúan csak elviekben![ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
válasz bitpork #2925 üzenetére
Megnéztem, és csak a munkavállaló javára lehet eltérni kollektív szerződésben a 108. §-tól. A túlórát pedig meg kell téríteni mindenképpen (vagy extra szabadidő), ez alap dolog, nem lehet tőle eltérni.
Egyébként az új törvény fejezetei végén van leírva, hogy mitől és milyen irányba lehet eltérni. Ez a szerkesztési modell is az egyik újdonsága.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz ClayMore #2922 üzenetére
Az ilyen jellegű problémák sajnos annyira az ingerküszöb alatt vannak, hogy a jog nem nagyon tud vele mit kezdeni a való életben. Az egyetlen amit biztosan megtehetsz, hogy új álláshirdetéseket nézegetve ezt is számításba veszed.
-
bitpork
nagyúr
válasz szaszayanou #2924 üzenetére
Nem az elrendelést kérdem, hanem abban nem lehet szabályozni az írásbeliségen kívüliséget, vagy a munkáltató nem vállalhatja benne hogy a dokumentált (blokkolt) munkaórát téríti?
-
bitpork
nagyúr
válasz szaszayanou #2921 üzenetére
Esetleges kollektív szerződés esetén ?
-
ClayMore
aktív tag
válasz szaszayanou #2921 üzenetére
ilyen igazolást nem adnak majd ki. semmit nem írnak alá semmilyen téren ami terhelő vagy kellemetlen lehet.
no de, ha elvárás (szóban közölt) hogy minden nap kb 20 perccel előbb vegyem fel a munkát mint a munkaidőm az biza túlóra. akár percre bontva is.
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
válasz ClayMore #2919 üzenetére
A munka törvénykönyve 107. § és a 143. § kell neked főleg. [link]
A túlórához az is kell ám, hogy a munkáltató rendelje el. Az, hogy önkéntesen tovább maradsz nem számít bele. Egyébként arányosan kell számítani az elmaradt béred, akár percre lebontva is.
A helyedben én azt tenném, hogy írásbeli utasítást kérsz a főnöktől, hogy a napi munkaidőn felül kell bent maradnod. Ezeket az igazolásokat elrakod a munkabér kimutatásod mellé, közben az egyszerűség kedvéért magadnak nyilvántartod, hogy mennyivel rövidítenek meg ily módon. Aztán amikor munkahelyet váltasz követeled az elmaradt béredet. 3 év az elévülési idő.
-
ClayMore
aktív tag
válasz szaszayanou #2918 üzenetére
nem az előkészület érdekel.
mert ha pl 7:40 kor kezdek akkor már belevettem h kb 7:30-tól kb 10 perc mire pisi, khmh, céges póló éééés leteszem a seggem a monitor elé.
ellenben nincs jelenléti ív. beléptető kártya van. aminek az adatai nem igazán hozzáférhetőek
egész pontosan az volt h én a hónapra kiszámoltam perc alapon vezetett katalógusom alapján h én biza 19 órát voltam bent túlórában (nem belevéve az előkészülettel töltött időt).
DE mivel a cég azt mondja h ha bent vagy előbb vagy bent maradsz mondjuk 15-20 percet az MÉG nem túlóra csak őőőő csak őőőőő bent vagy... és emiatt kiszámolták h a hónapban 10 órát voltam bent!a KÉRDÉS az, hogy van-e olyan jogszabály ami kimondja PONTOSAN h hogyan kell számolni a túlórát->tehát h perc alapon kell számolni, egész negyed órákra kerekítve, egész órára kerekítve, és hogy a túlóra mikortól számít túlórának.
az én értelmezésemben minden ami a munkaidődön(+nem fizetett munkaidőn+előkészülettel töltött időn) kívül van az bizony túlóra. akár pecalapon vezetve is.
nos?
-
szaszayanou
aktív tag
válasz ClayMore #2916 üzenetére
Egész pontosan mit szeretne tőled a munkáltatód?
Ha az a kérdésed, hogy a munkavégzés előkészületei beleszámítanak-e a napi munkaidőbe, akkor a válasz általában nem. A bírói gyakorlat ismer néhány kivételt, pl a gyógyszergyári munkás steril öltözetbe való átöltözése, de nem ez a jellemző.
A munkáltatód elvileg tájékoztatott a napi munkaidődről. Minden ami azon túlmegy, az rendkívüli munkavégzésnek számít: bérpótlék vagy extra szabadidő jár.
(#2917) bitpork Amit kifelejtettél az a munkaidőkeret alkalmazása, vagyis a heti 40 órás teljes munkaidő elosztása esetén a napi munkarendben lehetnek ilyen differenciák, mint amilyen a kérdezőnél van. Persze a heti átlag olyankor sem több negyvennél.
-
bitpork
nagyúr
válasz ClayMore #2916 üzenetére
Nem mondhatja Ha Te aláírtad a jelenléti ívedet hogy felvetted a munkát, akkor vagy korábban enged el, vagy tudomásul veszi h 150%-on kell fizetnie a túlórádat ha munkaszerződésedben benne van h napi 8 heti 40 óra. Ha nincs akkor az szerepel-e benne hogy kötetlen munkaidő? Ez utóbbi esetben sajnos simán megteheti.
-
ClayMore
aktív tag
válasz bitpork #2915 üzenetére
Nem lettem okosabb sajnos.
tehát ha én már felveszem a munkát munkavégzésre alkalmas állapotban a kis pici monitorom előtt 7:4x-kor és a munkaidőm 8-kor kezdődik akkor mondhatja-e a munkáltatóm, h az még nem túlóra hanem csak ha mondjuk már bent voltam 7:3x-kor is.
nos?
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz ClayMore #2914 üzenetére
A szerződésedben le kell írni feketén fehéren h hány napi munkavégzésre adtad el a lelked. Azon felül minden más túlórának számít. A 8 óra munka tevőleges, tehát nem az utazással meg átöltözéssel eltelt időt nézzük. Ez alól egy kivétel van, ha a szerződésed kötetlen munkaidőt köt ki. Akkor az bezony lehet napi 23 is.
Az aktuális munka törvénykönyve sajnos nem a munkavállalót segíti, uh ha ezzel akarsz nekimenni a munkáltatódnak, készülj fel a legrosszabbra.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
ClayMore
aktív tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne h szabályozza-e vmi jogszabály, rendelet útmutatás, hogy konkrétan honnantól számít túlórának a túlórám.
Tehát ha a munkaidőm 8:00-16:40-ig tart akkor mondhatja-e a munkáltató egyik percről a másikra h innentől nem számolom el ami 7:30 előtt kezdődik és mondjuk 17:10 utánig tart.
A MT56. 107 § csak annyit mond hogy a munkaidő-beosztástól eltérő, munkaidőkereten felüli...
na most ha nekem a munkaidő beosztásom 8:00-tól van és én bejövök mondjuk minden nap 7:40-re mert pl ezt követelik meg tőlem h akkor már legyen a munka felvéve akkor az túlóra vagy sem?
mert nem akarják kifizetni, így pl havi szinten majdnem 8-10 órával meg tudnak rövidíteni akár.
előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
kerkess
csendes tag
Nem tudom minden esetre vissza küldi a gépet én meg szemügyre veszem.Ilyen pitiáner dolgokból szokott lenni a cirkusz nincs kedvem rendőrségre járni,mert sok a csaló akik gondolom azt mondják nálam még működott én is ezt mondom de nálam tényleg.
Ha bele öntött egy tányér levest nyílván nem cserélem vagy vesszem visszaA PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja...Én végeztem a feladat oroszlánrészét: üvöltöttem!
-
Pixa
aktív tag
válasz tamas1985 #2900 üzenetére
Használt termékekre nincs garancia
"...az Európai Unióban, sem hazánkban nincs kötelező jótállás, hanem csak szavatosság. Ez azt jelenti, hogy a használt terméknek is a teljesítéskor hibátlannak, azaz természetesen a korának megfelelő állapotban kell lennie. Meghibásodás esetén a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a termék már a megvásárláskor hibás volt."
"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
kerkess
csendes tag
válasz szab.tam #2909 üzenetére
Helló
Az lenne a kérdésem eladtam egy notebook-ot 13e ft-ért a gép üzembiztos állapotban lett postázva minden tartozékával együtt.A vevő megkapta majd irta hogy bekapcsol de nem ad képet vagy be sem kapcsolt mindenfélét.
Kértem nézesse meg valkivel aki ért hozzá hátha meg tudja mondani mi a gond mert az ö elmondásából nem igazán derült ki.Elvitte állitolag egy szervizbe ahol azt mondták döglött az alaplap és a ram is rossz??Nekem kamunak tünik lehet nem tert igényt a gépre elfogyott a pénze vagy vissza utalom és el sem küldi a gépet.
Nem tudom mi legyen elég ha azt ajánlom fel hogy küldje vissza a gépet ki javitattom és vissza postázom.Nekem ez a legbiztosabb ha nem hazudik és nem javitható a gép akkor vissza fizetem az árát.
Bár hangsúlyozom kétlem hogy elromlott.
Egyáltaln ki ilyenkor a felelős hiszen én állotom hogy üzemel ö meg hogy nem de hogy kinek a birtokában volt amikor meghibásodott az ebből nem derül ki.,tudom hogy 8 napon belül vissza kell venni de ennek is vannak gondolom feltételei pl ha bele ejted a wc be az egy napos telefonod nem biztos hogy kicserélik garanciába.A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja...Én végeztem a feladat oroszlánrészét: üvöltöttem!
-
szab.tam
nagyúr
válasz tamas1985 #2908 üzenetére
szállítási, átutalási költségre gondoltam, nem a vitatott alkatrészekre.
az általa berakott új patron pedig külön téma. vannak olyanok, amiknek a sűrűsége miatt ki sem folyik a patronból. vagy túl híg és eltömi a fúvókát, gravitáció miatt pl. a fekete átfolyik a sárgába, meg ilyenek. de ezek már mind nem jogi, hanem szakmai topic kérdések.
használt nyomtatót postán eladni és venni is eleve tele van buktatóval, mint a példa is igazolja...ha kivehető a fej, és nincs beszáradva, a fúvókák egy pzs-vel való 1x-2x-i megpucolása után valszeg tökéletesen működe.
de ez megint nem jogi, hanem szakmai, rutintalan júzer kérdés...[ Szerkesztve ]
-
tamas1985
aktív tag
válasz szab.tam #2907 üzenetére
igazából ő állítólag új patronnal próbálta ki, szóval szerintem ez nem áll fent.
Azt én elismerem hogy szállítás közben tönkremehet bármi, ezért is ajánlottam fel hogy visszakapja a teljes vételárat postával együtt ha visszaküldi.
Olyan költséget szeretne tőlem kérni mint pl a kábel ára, mert szerinte nem szerepelt a leírásban hogy az nem jár hozzá. -
szab.tam
nagyúr
válasz tamas1985 #2906 üzenetére
csendben 1-2 dolog, inkább a gyakorlati oldaláról.
nyomtatófejbe berakott patronokkal nyomtatót nem postázunk. hacsak arra nincsen mód, hogy úgy küldjük, ahol a doboz "iránya" fix maradjon. (felfelé mutató nyíl.)
a csomagokat borogatják, és ettől simán tönremegy. pláne, ha kevés tinta volt a színesekben. igazából az lett voln a csoda, ha nyomtat rendesen...
és ezt a hibát közösen szándékkal, kézenfogva vittétek véghez.
korrekt életszerűség, (nem feltétlenül jogszerűség!), az lenne ebben az esetben, hogy a vételáron felüli összes költséget megfeleznétek, azon kívül az erdeti állapot kerül vissza...[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz tamas1985 #2904 üzenetére
Ha írásban megpanaszolja feléd a azt amit szeretne, akkor még messzi van attól hogy nem enged a tulajdonodhoz jutni. Akkor még csak alkudoztok. Te viszont piszok gyorsan írásban jelezd felé hogy visszkülted a pénzét, és kéred a nyomtatót abban az állapotban ahogy Te elküldted.
-
andris1602
aktív tag
Megszívathattad volna Mondjuk beperel, és az első tárgyaláson elismered a követelését.. Ez esetben a perre okot nem adó alperes leszel, és meg kell téríteni az összes perköltséget, meg a te költségeidet (ami több mint 3600HUF)
-
bitpork
nagyúr
válasz tamas1985 #2900 üzenetére
A kérdés az hogy Te mennyire békésen akarod megoldani.
Több lehetőséged van.
1- Leszarod a fejét, mondván a feltételeket elolvasta, a vásárlással tudomásul vette, hiszen nem kötött ki az ott leírtakon túl semmit.
2- Az értékhatár miatt -amit ha jól nem láttam - simán viheti perre ha magas, de ha nem éri el az ingerküszöböt, akkor felesleges. Amennyiben mégis beperel, a fenti indokra tudsz hivatkozni, és el kell mondanod hogy felajánlottad neki a visszatérítést is, amit Ő részleteiben vagy egészében elutasított. Innentől szerintem épeszű bíró nem akar foglalkozni az üggyel. Amennyiben nem volt megegyezés arról hogy milyen összeget kell neked téríteni bármiféle jótállás esetén, akkor ne fizess neki dupla annyit.Bármilyen információ cserélődik, csak és kizárólag írásban, és dokumentálva! A hirdetésedet még most mentsd el, fotózd le, vagy valahogy örökítsd meg az utókornak.
Abban az esetben ha csak annyit mond el neked -még ha többször is-, hogy beperel, de ezt normális hangnemben teszi, nem zaklat, nem kényszerít - ha csak nem veréssel v vmi életellenes dologgal fenyeget. Ha anyázik, és még mellé habzó szájjal üvöltözik az utcán, akkor meg nyert ügyed van mert minimum becsületsértés.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest