-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
-
Deadzone41
őstag
válasz krichd1 #8590 üzenetére
nem érdemes összehasonlítani a golden ears-est az innerfidelityssel, más hrtf-re korrigálnak ha jól tudom, meg goldenears rábasz még egy "The small room X-Curve Compensation" címszavú mélyemelést is a görbére.
ezen kívül golden ears 1/3 oktávos simítást tesz a görbéire, az innerfidelity meg kisebbet.
sok lett itt a görbe, de mind1 most már így marad
[ Szerkesztve ]
-
jzola
tag
már csak 8 nap hogy halljam a vakon vett fülest..(tudom nem tanácsos hallgatás nélkül venni.. majd kiderül)
eddig röviden csak ennyi véleményt kaptam tesómtól akinél van hogy: f@sza"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
Vasinger!
nagyúr
Na, csak közös nevezőre jutottunk mindenkivel
Egy plusz megjegyzés csak úgy ezektől teljesen függetlenül M50-ről:
Amíg csak egy dob, egy vokál és egy vagy maximum kettő effekt van egy jó minőségű felvételben, addig a beszabehu' üzemmód van bekapcsolva részemről, de amikor beindul mondjuk egy refrén, akár egy rockban való "zúzás" vagy egy pop számban szintén - nehéz leírni szavakkal - úgymond beindul a szám akkor minden eléggé mosottá válik, tehát nem hallani ki mondjuk a 3 gitár közül mindet egyenként, az effekteket stb. csak ha nagyon fülel egy-egy zongora billentyűt. Talán ezt írnám egyedül hátránynak. Bár tény, hogy olyan nagy élőrlepést nem éreztem a többi versenytársaiban sem, de volt valamennyi. Talán a K1000-ben hallottam azt teljesen, hogy na igen itt egy basszus gitár, ott egy címballon, ott egy hegedű amikor mindegyik egyszerre szólt, jó persze az más árkategória
-
DBAtti
aktív tag
válasz Vasinger! #8589 üzenetére
Annak örülök, hogy hallgattad a 840-et is, de akkor eléggé eltér az ízlésünk - amivel nincsen probléma, csak így van és kész.
Azt soha nem mondtam -ha rám gondoltál- hogy sz@rrá alázza a 840 az M50-et, de az én olvasatomban (hallvasatomban ) mindenütt jobb, mégpedig pont ott, ahol korábban előnyként lett kiemelve pár tulajdonság (#8551) SUPERBIKEMEN hsz-ében. Ez olyan szinten eltér az én véleményemtől, hogy úgy éreztem, meg kellene nyilatkoznom.
fizik-el már találkoztunk párszor, adok is a véleményére.
Bár mérésekre nem szoktam hagyatkozni, most hogy (#8590) krichd1 beküldte a grafikont, be kell lássam én is, valóban nem V.A lényeg meg hogy tetsszen annak aki hallgatja, ebben meg tudunk egyezni, én is szeretem a Linear II-t, és sokan nem. Tudomásul van véve.
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
bajnokpityu
félisten
Én még emlékszem olyan idézetére contaxg-nek, hogy ha úgy szól a stúdiód,mint az M50,akkor jó az akusztikája.
Nem is nyilatkoztam, ne nekem mondd,h miért ajánlottam.
Próbálok ma már úgy fogalmazni, hogy ne szerepeljen a veri, vagy alázza szó a mondatban. És nem véletlen, amikor mismásolós mondatot irok. Lásd, amikor Bkercsoval megbeszéltük az erősítőink képzeletbeli sorrendjét, egyet is értettünk, baromira nem ez jött most le Nektek. Naés? Örüljünk annak, ha valaki megtalálja a saját számítását, és boldogan hallgat zenét. Magam is ezt teszem, kívánok mindenkinek hasonló jókat
-
Bodz
nagyúr
De, pont azt látod. Szubjektív. Szubjektíven porba alázza a DT 770 Pro szerintem (technikailag egyébként is jobb, bár a karaktere nehezen elviselhetőbb), más szerint az SRH840. Ez van, ez ilyen játék. Felesleges ezen felhúzni magad. Senki nem mondta, hogy egy szar füles lenne az M50.
Bassz, keresd meg, hogy majd 300k-s T1-ről miket írtak a népek! Az se jött le túl jól. És akkor mi van? Semmi. Én szerettem, a többi másodlagos.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Deadzone41 #8588 üzenetére
Ami nekem volt M50, az nem volt V. Grafikon is van róla.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Vasinger!
nagyúr
válasz bajnokpityu #8586 üzenetére
Épp ez az. Szubjektív. Csak speciel nem ezt látom amikor írtok az M50-ről, hanem az, hogy egy fos, ne vedd DT770 veri, 840 sz@rrá alázza, vegyed azt. Félreértés ne essék, nem fizet engem az ATH és én se vagyok oda 100%-osan a fejes-ért, de nem szeretem amikor általánosítanak. Én is azon kevesek közé tartozok, akik a 840 és a DT770M hallgatása után is az M50 mellett maradott, mérések ide vagy oda.
vodkaboy22:
A "senki"-t nem véletlenül tettem idézőjelbe. Mindannyian tudjuk milyen elismert ember Ő a fórumon, ezért sem értem, hogy legalább az Ő szavára miért nem adtok egy kicsit.
Szvsz. fiatal vagyok még ahhoz, hogy ilyen drasztikus halláskárosodásom legyen. Sőt, eléggé éles fülem is van az átlag emberhez képest ahogy megfigyeltem, tehát kéltem, hogy innen jönne a dolog.Deadzone41:
Engem a grafikonokkal, száraz adatokkal sosem fogsz meggyőzni. Eleget fürödtem már be ezekkel olyan helyzetekben, amikor a szubjektivitás sokkal nagyobb és pontosabb rálátást adott az adott termékek jellemzőire, mint egy grafikon.[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz Vasinger! #8585 üzenetére
innerfidelity-s mérés, headroom-os mérés. a raw mérésük kb egyezik, azért ekkora a difi mert úgy látszik itt eltérő kiegyenlítést használtak. [link] mehet tovább a harc, szerintem V
-
vodkaboy22
addikt
nene... "senki" ne írj ilyet!
Nem ugyanolyan a fülünk! Van akinek felül már elég jól vág a füle és könnyen lehet, hogy a V-s fülest mélydúsnak éli meg szimplán és nem V-nek !!!
No meg az is lehet, hogy amiről hallgatod arról pont nem V pedig alapból az. És aki lehet csak 5*5 percet hallotta de 5 különböző cuccról az ebben jobb véleményt mondhat, mer 5 különböző cuccnál már meg lehet mondani, hogy alapból milyen lehet 1 fejes!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bajnokpityu
félisten
Ezek a fejesek ilyenek. rendszeresen józan ész/ izlés, szokás, és logika ellen vannak.
saját olvasatomban egyszerűen annyi,hogy a sok rossz közül agy kiválasztja a legkevéssé rosszat.
megesik,h kevéssé hazudós cuccot azért húznak le, mert sajnos ő megmondta...nemrég "teszteltünk". rossz forrással, rossz kábelekkel, az győzött,aki a legjobban elmosta a hibákat. hogy ezért ő jó? hát igen,van olyan nézőpont.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Jó, akkor Te és fattyu is mondj ellent nekem aki már több hónapja rendszeresen hallgatja a fejest összehasonlítva hasonló árkategóriás cuccokkal, akár különböző forrássokkal és ellentmondotok fi:zi'k-nek is aki ezek szerint szintén egy "senki", mert Ő is ezt mondta amit írtam.
Mint írtam, nagyon forrásérzékeny véleményem szerint, lehet nem a legjobb forrásról próbáltátok.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz SUPERBIKEMEN #8551 üzenetére
Ehhez azért szólnék pár szót...
"A mély hangok nagyon pontosak és egy kicsit túlsúlyosak (ez legtöbbször pozitívumként élem meg) a közepek enyhén hátérbe szorultak, a magasak ideálisak. Klasszikus zenék kivételével minden műfaj jól szól rajta."
A kiemelt két apró részletben tér el a véleményem, szerintem az M50 egyik hibájának pont az róható fel, hogy mélyben pontatlan (összefolyik, nem elég a felbontás) és eléggé kiemeli az alsó tartományt. Ennek eredménye egy ilyen terjengős mély, mondjuk egy SRH 840-essel összevetve (ami szerintem mindenhol jobb felbontásban). Ezek aránylag közel állnak egymáshoz árban, voltak kb azonosak is, azóta már tükrözi jobban a saját viszonyrendszeremet a magyar kisker lista. Vagy mondhatnám zártak közül a Linearomat, de akkor elfogult vagyok, meg sokaknak nem tetszik... az relative részletes, úgy hogy van benne mélynyomó is.
Vasingernek én is mondanám: igen, ez V karakter, ilyen harsányan ne kérjük már ki magunknak... Najó, tőlem lehet v, de akkor már legyen √ , ahol jobboldalt vannak a mélyek.
Ami lineáris, az az én fülemet már bántja. Ettől függetlenül az M50 ajánlható, de messze nem hibátlan.
40k-ért jelenleg nem tudok egyből mást ajánlani helyette, de (abszolút szubjektív vélemény: ) nekem pl. nem kéne.[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
nepszter1
addikt
erről esetleg vélemények ?
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #8579 üzenetére
Ez az a fehér színű szigetelésű ?
-
vodkaboy22
addikt
Hmm lehet
Mi a neve tudja a fene, de az egyetlen 2-eres 0.500mm^2 per ér + szigetelt mikrofon dupla vak ér dielektrikummal amit eddig találtam! Így tudni fogják dupla ér/szigetelt/0.500mm^2
Lassan mindenhova ezt használom!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
törölt tag
válasz #71562240 #8575 üzenetére
Még azt tenném hozzá, ha ilyen szintű fejhallgatót kap a kedvesed, akkor megfontolandó, hogy valószínűleg hasznos lenne a költségkeretbe egy 10-15ezer forintos külső USB-s hangkártya betervezése, kipróbálása, megvásárlása is - bár tudom, hogy az iMac-ekben az átlagosnál nagyobb figyelem fordíttatik az alaplapi hangcsip és környezete minőségére.
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #8572 üzenetére
Hogy hívják, mennyi métere, és lehet e belőle 20 cm venni ?
-
törölt tag
válasz GabeeeS #8542 üzenetére
Krichd ezt írta erre a kérdésedre: "Új áráért szerintem senki. Talán kammerer esetleg, ha idetéved, de lehet inkább HD518-at ajánlaná."
Igen (és ezzel valóban nagyjából egyedüli vagyok ebben a topikban), én ajánlani tudom a HD 558-at, mint egyik ajánlhatót ebben az árkategóriában, és egyébként a szintén említett HD518-at is, de inkább az 558-at. Sokak nézetével szemben én azt gondolom, hogy a HD558 (és 518) hangja sokat változott az előd HD555 (és 518)-hoz képest, és általában előnyére változott. Elég informatív, mégis kellemes, lágy, de mégsem túlzottan színezett hangon zenél, és szeretem benne, hogy egységes tere van, megjeleníti a zenekart is, nem csak az egyes hangszereket, mondhatni látja a fától az erdőt is - szoktam mondani. A többiek azt mondják, hogy az árához képest nem elég jó, szerintem igen.
Mindazonáltal láthatod, hogy a kollégák nagyon szeretnék, ha a megajándékozott lány ízléséhez képest lehetne kiválasztani a fejhallgatót, mert ebben az árkategóriában (szigorúan az új árat nézem, megértem, hogy ajándékba nem akarsz használtat venni) a legjobbak között nem nagyon van olyan fejhallgató, ami amolyan "középarányos" hangot nyújtana, tehát minden ízléshez egyformán alkalmazkodni tudna, egyik ebben jó, másik abban jó. Szerintem a fórumtársaknak, ha még foglalkoznak a témával, azt kellene kitalálniuk, hogy az árkategória legjobb fejhallgatói közül melyik az, amelyik a legnagyobb esélyt nyújtja arra, hogy biztosan ne lőj mellé, amikor azt választod meglepetésajándékként az érzékeny hallású kedvesednek. Én azt hiszem, a jó és széles körben elismert hangminősége valamint a viszonylagos kényelmessége miatt, a Shure SRH-840 lehetne egy ilyen "legkisebb közös töbszörös", ebben talán sokan egyetértenének velem - én pedig mondanám e célra a HD558-at is, de amiatt "lehurrognának".
Egyúttal próbáld meghallgatózni az ajánlott fejhallgatókat, hátha jutsz valami következtetésre a kedvesed igényével kapcsolatban.(Ellenben a Sultansmith által linkelt Hello Kitty fejhallgatót nem ajánlom! )
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
-
vodkaboy22
addikt
-
Cheesy
őstag
Megérkezett a Shure 440. A DPD fekete fóiája alatt külön egy átlátszó vastag fóliába csomagolva, belül még egy fóliában a fejes... A tálalás, a fejhallgató anyagai, a kiegészítők (tok, külön becsomagolva, összehajtva, nagy jack, spirálkábel) minősége... az előző AKG és a jelenlegi Maxell Retro DJ a nyomába se érhet és még nem is hallottam hogy szól, majd csak este ha hazaértem (épségben, mert esik a hó Szolnokon...).
Tegnap beszereltem a Sonar DGX-t, igaz kicsit moddolnom kellett a hűtést, majd teszek fel képeket, de a hőmérsékletek alapján működik a dolog.Áh, alig várom már, hogy kipróbáljam, hogy szól! Fejre felpróbáltam, 6-os a méret, ennyire nagy fejem van
Később meg fi:zi'ktől meg beújítok egy 480-as fülpárnát, ha már annyira jó dolgom lesz, bár a plüss még jobban tetszik, csak arról meg azt olvastam, hogy lötyög a helyén. De "fejhez simuló" füleim vannak, így talán nem fog zavarni a gyári párnák kis mélysége.
www.vakbelmutet.hu
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #8568 üzenetére
Ami szétment jack a talin, az is a mikronikából volt (pedig direkt jobb minőségűt kértem...)
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #8565 üzenetére
Megcsinalom en magamnak csak azt szeretnem tudni, hogy hol kaphatnek f@sza arnyekolt ket eres kabelt es egy jo, pl. neutrik jacket.
Legyen szép napod!
-
alexbp39
csendes tag
Sziasztok! A Beyerdynamic DT860-ról van tapasztalata vkinek? Melyik Beyerhez hasonlít? köszi
-
vodkaboy22
addikt
válasz matyi94 #8563 üzenetére
sima 3.5 jack 3.5 jack kombó kell?
Vagy mini 1.8 jack egyik oldalt másik 3.5 jack?
Ha nagyon nincs akkor válasz egy szimpi kábelt vegyél 2 csatit és forraszd le (Vagy kér meg valaki 1 sörös munka kb )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
FrigoCoder
csendes tag
Kíváncsiságból megint előszedtem az M50-emet és rádugtam a FiiOra a 681 mellé. Egyértelműen több magasa van mint a szűretlen 681-nek, nemhogy még a szűrtnek. Ha valaki nem hiszi az nyugodtan eljöhet a legközelebbi fejes talira és megvizsgálhatja mindkettőt és ellenőrizheti hogy nem hamis az M50 és hogy a Superlux nem cserélte ki tök véletlenül a 681 driverét egy planar magneticre.
[ Szerkesztve ]
-
matyi94
senior tag
Valaki meg tudna mondani hol tudnek valamilyen jo minosego kabelt es 3,5-es jacket venni Budapesten a hd 681-emhez?
Legyen szép napod!
-
Vasinger!
nagyúr
Őőő nem. Tény, hogy közel van hozzá, de nem. Nem V karakterisztikájú, mivel nem a teljes középtartomány megy le, csak egy kis része, a közép többi része neutrális. A magasak megy egyáltalán nincsenek kiemelve úgy, mint egy 681B-ben vagy DT990-ben. Na azok V karakterek, az M50 nem.
[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
Nagyon telt volt a hangja. Elsőre úhh mondom ez nagyon jó, de hosszútávon nem tudom hogy milyen lenne, nem lenne-e sok? (kb 15 percet volt a fejemen, szal nem tudom megmondani, de ennyi alapján azért inkább pozitív "tapasztalat" a fejes).
Kényelem: az első fejemre tételnél mondom ehh, de szoros, viszont meglepően kényelmes volt (kissé melegedett a fülem alatta a szorossága miatt... ez nem jó vagy rossz és végképp nem kekeckedés... valamit valamiért, kinek mi jön be).
Szóval még meg fogom hallgatni az tuti.
Mivel a DAC-okhoz sem/nem értek így most nem is variáltam azokkal túlzottan, de ahogy olvasom érdemes. Mivel illene meghallgatnom? Kis fityóval esetleg?Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
-
fattyu
veterán
válasz SUPERBIKEMEN #8551 üzenetére
az megvan hogy amit leírtál az a V hangkép?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
cyberkind
félisten
Heló !
Csak játékra milyen fejest ajánlanátok ?
-
SUPERBIKEMEN
csendes tag
válasz FrigoCoder #8529 üzenetére
Nagyon durva és alaptalan vádak ezek az m50-re. Nekem is m50em van és ebbe a topicba ajánlották. Az elmúlt 1.5 évbe több mint 1000 órát használtam. Szerintem nagyon jól eltalált fejes melynek igen kedvező az ára. Kellemes hallgatni volt ,hogy egy nap 15 órát használtam és teljesen kényelmes volt végig. Főleg zenét hallgatok és filmet nézek vele. A mély hangok nagyon pontosak és egy kicsit túlsúlyosak (ez legtöbbször pozitívumként élem meg) a közepek enyhén hátérbe szorultak, a magasak ideálisak. Klasszikus zenék kivételével minden műfaj jól szól rajta. Hallgatam sok hasonló árú és sokkal drágább fejest és szerintem az egyik legjobb vétel a maga kategóriájában.
[ Szerkesztve ]
Azért mert drága nem lesz jó.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz thesound #8546 üzenetére
Annyit azért érdemes tudni, hogy nem mind1, hogy az M50 miről van hajtva.
Hihetetlen vagy sem, de teljesen más a hangja, a karakterisztikája egy Xonar D1-ről, iPhone 4-ről, Fiio E10-ről és egy kisDAC-ról is.
Olyan mintha nem a forrást cserélgetném, hanem a fejhallgatót a fejemen.
-
vodkaboy22
addikt
válasz thesound #8546 üzenetére
Egyetértek engem is megkövezhetnek de se a shure440 se a 880 nem fogott meg (lehet mert baromira kényelmetlenek voltak nekem és az nálam elsődleges egy fejesnél.)
Viszont a W1000-es szépnek szép volt jó volt de hiányzott valami +, túl semleges volt.Nálam a Beyer kényelem az nagyon megfogott!
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
thesound
addikt
Nekem az M50 valahogy nagyon teltnek tűnt. Hirtelen eléggé tetszett, de nem tudom hosszútávon barátok lennénk-e (jó lenne még majd hallózni). Ellenben a találkozón a legjobban a ATH-W1000X tetszett a legjobban, valahogy a vitt zenéim közül mindegyikkel elégedett voltam vele. (csak ne akarna annyira divatosnak látszani, hogy még a csatlakozóján is fa cumó van , kár, hogy eléggé drága...)
A Beyerekről meg rögtön ahogy felvettem, ahhh ez aztán kényelem jutott eszembe. A Beyereket is még hallóznám, mert a vége felé már elfáradtam és csak pakolgattam magamra a fejeseket (de igazat adok amit mondtatok, hogy a 250 ohm-os elég agresszor, hosszútávon a magasokkal...)
Viszont kövezzetek meg, de Shure-k nem jöttek be annyira, de adok még nekik esélyt (lehet, mert kezdő vagyok és még "fejlődni" kell...)
Az tuti, hogy hallóznom kell még valamikor... (+ még Denonra lennék kíváncsi és a Superlux-okra időm sem volt)
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
krichd1
addikt
Új áráért szerintem senki. Talán kammerer esetleg, ha idetéved, de lehet inkább HD518-at ajánlaná.
Ez a 45eFt-os nyitott kategória az, amiben sokkal jobban jársz, ha használtat veszel, ahogy céloztam a 8539-es hozzászólásomban.Annyiban megértelek, hogy ajándék, meg hát nő van a dologban.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
Hát figyelj, nagyon-nagyon kényelmes az a füles. De ahogy lefestetted a barátnődet, akkor inkább vegyél neki egy kispárnát, és énekelj neki te, lehet ugyanazt váltja majd ki. Komolyabb zenehallgatásra csak fenntartásokkal ajánlott, ha egyáltalán ajánlott. A felsoroltak mindegyike többet nyújt hangban mint az 558. Sprite.
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
GabeeeS
csendes tag
Most tényleg, a Sennheiser HD 558-at senki sem ajánlja?
-
krichd1
addikt
válasz sultansmith #8537 üzenetére
Azért az a DT770 Pro magas hangok tekintetében eléggé túlzásokba esik.
(#8532) GabeeeS: Én még mindig a használt AD900 felé terelnélek, mint első számú meghallgatandó fejes. Az hogy használt, ne zavarjon, végül is leírás alapján újak a párnái, tehát fejhallgatós szemlélettel újnak számít. Sőt, így jobb mint az új, mivel már be van járatva és az új árához viszonyítva majdnem feleannyiba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz FrigoCoder #8536 üzenetére
Nekem is fehér dobozs M50-em van, szintén eredeti és közel sincs V karaktere, de az is lehet, hogy nem jól használod a kifejezést, vagy még nem hallottál V karakterrel rendelkező fejest.
-
sultansmith
senior tag
válasz matyi94 #8535 üzenetére
Igen, a k240-nek híresen jók a közepei. A beyer egy kicsit mélyorientáltabb. Túlzásokba egyik sem esik, de finoman meghinti a zenét, mint ahogy a nagymami porcukroz. Egyébként miért nem inkább vásárlási utalványt adsz neki, hogy aztán ő dönthesse el?
(Így belegondolva, hogy a barátnőd régebbi idők zenéjét szereti, ahol ugyebár a gitár a középtartományokban mozog leginkább, a k240 ésszerűbbnek tűnik)
[ Szerkesztve ]
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz krichd1 #8531 üzenetére
Most hogy mondod, tényleg olvastam valami változtatásról ami a fehér dobozos M50-eket érintette. Akkor nem nagyon hittem neki. Nekem is ilyen van. Akkor így már érthető ha két különböző fejesről beszélünk. Csodálatos húzás az Audio-Technika részéről, bravó.
És igen, biztos hogy eredeti.
-
-
GabeeeS
csendes tag
Nincs szegénynek semmilyen hangrendszere, a fülest is tavalyi iMAC-ba dughatná csak. Nem is azt szeretném tőletek megtudni, hogy neki melyik fog tetszeni, csak szeretném meglepni egy jó minőségű fejhallgatóval, belépőként a high-end világba, majd egy-két év múlva kap jobbat, de legyen sokkal-sokkal jobb, mint a Panasonic RX-CT 900, ami most van bedugva neki
-
guppy
őstag
válasz GabeeeS #8532 üzenetére
A trollos nem rólad szólt,hanem sultansmith-ról, de szerencsére nem gondolta komolyan.
az a gond h eléggé különbözik a fejesek hangja, még azonos árkategóriában is, és egyéne válogatja kinek mi tetszik jobban, tehát elég személyes dolog, és nehéz más helyett a számára legjobbat kiválasztani, ha leírod milyen hangfalas rendszere van, akkor esetleg a többiek tudni fogják milyen milyen hangkaraktert szeret.
-
GabeeeS
csendes tag
Szóval:
Guppy: első hsz megvolt, de nem értek hozzá, gondolom az az elvárás, hogy hűen adja vissza a rögzített anyagot, se túl mély, se túl magas, se túl közép, mindből, amennyi kell Semleges, mondjuk. Nem nekem lesz, ez nem az én világom, nem is értek hozzá, nem is hallok különbséget... Köszi a megértést!
Mit jelentsen a trollos megjegyzés?
PuMbA: soha nem hallottam az srh840-ről, ketten forgalmazzák az országban, ahogy látom, tényleg jó ez?
Bodz: audio-technica ath-ad500 szimpatikusnak tűnik, külföldi teszteken annyira nincsenek oda érte, mint a HD558-ért, valóban jobb lenne annál? Igények pontosítása, lásd fentebb...
Sultansmith: Sony MDR 7506-ot nem találtam, hol lehetne kapni és mennyiért, AKG K 240 MKII szimpatikus, Beyerdynamic DT 770 Pro / 80 szintén szimpi, talán ez tetszik a legjobban mind közül, a leírások, specifikációk alapján.
Mindenképpen meglepetést szeretnék neki, mert ezt tuti nem találja ki, ezért nincs próba, használtat nem szereti semmiből, árban nem tudok feljebb menni, igazából ez is túl drága per pillanat.
Tehát eddig Beyerdynamic DT 770 Pro / 80, audio-technica ath-ad500, sennheiser HD 558, AKG K 240 MKII a jelöltek.
Ha esetleg valaki hallotta mind a 4-et, melyik volt élethűbb, semlegesebb, vagy sokrétűbb?
Egyéb javaslatokat, hozzászólásokat köszönettel fogadok!
-
krichd1
addikt
Superlux után az M50 "túl aggresszív, hangképe túlságosan V alakú" ? Az enyém nem ilyen volt.
Az hogy esetleg kényelmetlen, ez érthető és zárt hangja van, ez tény.
Azon gondolkodtam, hogy az M50-nek volt-e időközben vmi módosítása, ami miatt változott volna a hangja, de nem tudok róla. Biztos eredetit vettél ?Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Vasinger!
nagyúr
Ja, persze. Mert az M50-nek V hangja van. Hát nem. Innen már tovább sem olvastam...
Bodz:
A tudom helyett tudod-ot akartam írni.
[ Szerkesztve ]
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz Vasinger! #8502 üzenetére
Nekem is van M50-em és szépen visszacsomagolva a dobozába ott csücsül az asztalom mellett. Egyszerűen jobban preferálom a 668B és főleg a szűrt 681 hangját.
M50 zárt, túl aggresszív, hangképe túlságosan V alakú, nehéz és számomra kényelmetlenebb. Nem nagyon élvezem vele a zenét.
681 ezzel szemben félnyílt, jó hangtérrel, lágyabb hangzással, erőteljes ütések helyett szépen szól a basszus, megfelelő erősítésre sokkal jobban reagál mint a többi (erre vonatkozott az általad félreértett mondatom a FiiO-ról), szűréssel kombinálva tündököl. Nagyon jó vele zenét hallgatni. Könnyebb, kényelmesebb, szabadon lehet moddolni és játszogatni vele. Ja és olcsóbb, talán még ha a FiiO E07K-t és a plüss fülpárnát is beleszámítjuk.
681B lehet hogy különböző, de nem hinném hogy egetrengetően.
Alig várom már hogy kezemhez kapjam a HD681EVO-t, annak nagyobb a hangtere, alapból detachable kábel és szűrni se kell mert megoldották a high peakeket.
Őszintén szólva nem értem mit ajnározzák mindenhol az M50-et, annyira nem jó. Nekem nagy csalódás volt az elvárások tükrében. Jól erősített és szűrt 681 egyszerűen porba alázza, kész. 681EVO még jobban fogja alázni, a föld alá.
[ Szerkesztve ]
-
krisztian7
tag
Mivel nem találtam shure srh 440-et amit ajánlottatok, hogy vegyek így vettem egy akg k400-ast kiprobalni milyen.
Még csak 1-2 órája használom, de elsore is feltunik, hogy mennyire kényelmes, mintha a fejemem se lenne. A masik, hogy mennyire nem bocsatja meg a felvetelek gyengeseget, ami mar kicsit is rosszabb az borzalmas hallgatni. Egy asus xonar u1-el hajtom pillanatnyilag.
Az enekhangok nagyon reszletesek, foleg a kozeptartomanyt emelnem ki mint erosegkent. A stockfish felvetelek nagyon jol szolnak rajta ( Sara K, Allan Taylor, ...). a szinpadkep is részletes, szép tere van, mindent hallani hol is van. A koncert felvetelek vagy eletrekelnek, vagy rogton hallom, hogy nincs meg az a kozeg ami kellett volna a felvetelhez, ez nagyon felvetelfuggo.
Elektronikus zene nem az erossege, vagy tulsagosan hozzaszoktam a k518 melytulsulyos hangjahoz ilyen teren. Nincsen keves basszusa, de ezekhez a zenekhez meg mindig csak zart fulest hallottam jol szolni.
A kis xonar hangkartya siman meghajtja, hangero problemaim nincsenek, de ezen a teren tovablepes varhato rendes dac kepeben, kesobb pedig fuleserosito. Mindenkepp olyan erosito illik szerintem hozza ami nem magas tulsulyos, mert akkor szamomra mar zavaro lenne, így pontosan eleg.
Ugy erzem nem dontottem rosszul pillanatnyilag, hamarosan osszevetem egy sextett-el is, kivancsi leszek , de ahogy hallgattam oket eleg mas dimenziok. -
sultansmith
senior tag
-
krichd1
addikt
válasz sultansmith #8520 üzenetére
Pedig többen azt írták, hogy a 250 ohmos a kifinomultabb, de úgyis a szubjektivitás dönt.
-
Ribi
nagyúr
válasz GabeeeS #8508 üzenetére
Én is 40-50 körül néztem fülest, köztük hallgattam kölcsön HD600-at is otthon, de valahogy nem volt az igazi. Majd amikor fi:zi'k-nél hallgatóztam odaadta a AD900-at és rögtön az ütött meg, hogy a nyavaja rohasszon meg, most hogy fogom megideologizálni magamnak, hogy ennyiért vegyek fülest.
Szóval a fentebb említett használt AD900-on elgondolkoznék.
Mert vagy kiadsz X összeget egy nem rossz fülesért, vagy valamivel többet, de mindig megelégedéssel fogod (fogja) hallgatni. Szóval habár ajándék, lehet meghallgattatnék vele pár fülest, mert nagyon ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik. Nekem pl a K701 konkrétan hallgathatatlan volt, pedig az sem olcsó darab. -
sultansmith
senior tag
válasz krichd1 #8518 üzenetére
Nekem itthon a 80 ohmos van, a 250-es nekem sem jött be annyira, de már nem tudnám megfogalmazni miért.
Jó lehet túl sok volt a leglegleg, egyel több kávét ittam, de attól még egy nagyszerű választás lenne szerintem. de bekeverném még a Sony MDR 7506-ot, és AKG K 240 MKII-t is, csak hogy a stúdiósztenderdeknél maradjunk, de ha a kényelem is számít akkor a beyer nyert.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz GabeeeS #8508 üzenetére
A HD558 nem túl jó ár/érték arányú fejes annyiért, bár kényelmesnek mondható, de ez egyén függő. Jó lenne, ha kipróbálna pár fejest kiindulási alapként. Nagyon más világ a fejhallgatózás, mint a hifizés.
Ha használt is szóba jöhet, van aprón egy Audio-Technica AD900 eladó, kis alkuval még bele is férhet a keretbe, meg kell hallgatni.(#8509) sultansmith: Nekem nem tetszett a hangja a DT770 Pro 250ohmos verziónak. A párnái kényelmesek, de a legekkel vigyázzunk.
(#8517) Vasinger!: Itt le van írva, mi a felépítésbeli különbség. Összehallgattad a kettőt ?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz sultansmith #8515 üzenetére
És tudom mi a különbség az M és a Pro között?
-
ntomka
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz sultansmith #8509 üzenetére
Nekem az 770M hangja mégsem tetszett
-
fattyu
veterán
válasz sultansmith #8509 üzenetére
kemény szavak ezek.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
GabeeeS
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmnek sajnos abszolút hallása van, valamint hallja a különbséget a félmilliós és a milliós hangrendszerek között... Én botfülű vagyok, hiába próbálgatok fejhallgatókat, nekem egyformák Neki szeretnék valami jó fülhallgatót adni ajándékba születésnapjára,
mert fülesből talán emberi összegért lehet számára is hallgatható minőséget kapni, szemben az erősítő-arany kábelek-kézzel épített hangfalak rendszerrel
Most semmiféle hangrendszerünk nincs, nekem pc-m van, neki tavalyi iMAC, azon hallgatna flac zenéket, QUEEN, ABBA, 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek jobb zenéi, ByeAlex .Kényelmes fejhallgató legyen, itthoni környezetben, nem zavar engem, ha hallom, azért lenne fejhallgató, hogy jó minőségű legyen, fül körül felfekvő, gondolom a nyitott jobb.
Magamtól a Sennheiser HD-558-ig jutottam el, 44.900,- Edigitalban, árban ez a nagyon max. összeg, amit össze tudok kaparni rá.
Ugyan most nincs se jó lejátszónk, se jó erősítőnk, de szeretnék minél jobb fejhallgatót venni neki, mert én nemsoká veszek új gépet, abban lesz Asus Xonar Essence STX hangkártya, és biztos jobban szólna.
Szóval előre is köszönöm, ha ajánlotok jobb fejhallgatókat, amelyek nem drágábbak, de kényelmesek
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz Vasinger! #8506 üzenetére
Nem nagyon látom mit lehet félreérteni abban amit írtam.
E07K-t megvettem bedugtam. Windows 7 felrakott magának valami szutykot. Eleinte jónak tűnt, idővel egyre zajosabb lett, minél tovább pauseoltam a zenét annál rosszabb volt. Hasonlított régi 8-bites zenéknek az interpolációs hibáira.
FiiO weblapjára felmentem, ezt letöltöttem, kicsomagoltam, FiiOE07SwPkg_v1p0p25p1a_20121113/FiiOE07KAudioSetup.exe fájlt elindítottam, felrakta szépen. Kihúz bedug, Windows Sound beállításánál Set as Default Device. Azóta vígan hallgatom, semmi torzítás zaj vagy akármi.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz FrigoCoder #8505 üzenetére
De most azt írtad, hogy felraktál valami külön USB drivert amit nem a Win telepít fel alapból. Azt honnan szedted? Az ASIO driver az teljesen más tészta ami a Fiio oldalán van és egyébként is csak nem rég jött ki.
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz Vasinger! #8504 üzenetére
Windows sajátját? Azt szedte a fene, felrakta anélkül hogy megkérdezett volna. Munkahelyi gépen hallgathatatlan volt miatta.
FiiO drivert meg weblapjáról: http://www.fiio.com.cn/support/download.aspx
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz FrigoCoder #8503 üzenetére
Honnan szedtél hozzá ilyen drivert hozzá? Én csak ASIO driver-ről tudok ami nem igazán azt csinálja amit Te írsz.
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz matyi94 #8501 üzenetére
Yup. Windowsba beépített általános driver bugos. Tudtommal nem megfelelő ütemben küldi ki a csomagokat a DACra, így két csomag közötti kis szünet kattanást eredményez, ami a gyakorisága miatt teljesen tönkreteszi a hangot. De ebben nem vagyok teljesen biztos, tovább már nem néztem utána mi okozza.
Saját E07K-mmal is előfordult, minél tovább volt leállítva a zene, utána annál erősebb volt a zaj. Kihúzás visszadugás egy ideig megoldja, de csak a driver feltelepítésével tűnt el örökre.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz FrigoCoder #8495 üzenetére
Ne beszélj már baromságokat. Ismerősömnek van 681B-je, nem egyszer hallottam már, tudom milyen. M50 40k 681B 7k. Komolyan jobb 7000-ért az mint egy M50 40k-ért?
Meg mitől kevés szerinted a Fiio E10?
matyi94:
De, csak utána állítsd be lejátszód kimenetébe az ASIO output-ot.
-
matyi94
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC