Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz Vasinger! #22320 üzenetére
Milyen jo, hogy a topic neveben is benne van olvasd el az 1. hszt mielott kerdezel, de tessek itt a valasz
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz Vasinger! #10814 üzenetére
Nem, a keresési javaslatok nagyon más dolog. Természetesen Lenry módszere is megjegyzi, de ezt keresési előzményeknek hívják. A böngésző keresőplugin esetében a megjegyzést a böngésző teszi meg, lokálisan.
A keresési javaslatok azt jelenti, hogy a világon sokan, sok mindenre keresnek. Ezeket megjegyzi, és a legnépszerűbb relevánsokat megmutatja Neked, miközben elkezded gépelni, hogy "Charl".
A vonal felett a keresési előzményeim találhatóak. A vonal alatt a Javaslatok címszó után a keresési javaslatok.
-
Lenry
félisten
válasz Vasinger! #10806 üzenetére
felmész YouTube-ra, aztán rákattintasz a keresőmező melletti google logóra, és ott lesz a lista aljában a YouTube... hozzáadod és kész
ez egyébként nagyon sok más oldalnál is működik
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Vasinger! #8933 üzenetére
Nem azt irtam, de megvárod mig betölt? Vagy egyből lejátszod? Ha közbe megy valami p2p hiába gyors a neted ha a p2p eszi a sávot és lejátszás gyorsabb mitn a video letöltése. Ráadásul sokszor hiába gyors a net lassan tölt be mert a szerver lassú.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Vasinger! #8913 üzenetére
Betölti az egészet utána játszod le akkor is szaggat? Mert eddig szaggatást csak akkor láttam ha gyorsabban játszotta le mint ahogy töltötte és akor megállt mig töltött előre. Ha úgy szaggat hogy betöltötte az egészet, az marha érdekes mert gyenge gépeken lassú nettel se szokott.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Shim
őstag
válasz Vasinger! #8412 üzenetére
Pedig lennie kéne. Jó profilmappában jársz? Vannak lementve abban a profilban jelszók? signons2.txt és signons3.txt is lehet. (Mind kell). Másik megoldás, amit most javasoltak, egy backup addon. Én azokat mondjuk személy szerint nem szeretem, FEBE-vel gyötrelem a visszaállítás. MozBackupról nem tudok nyilatkozni. Én szeretem kézzel lementeni az egész profilmappát, és kész
Könyvjelzőknél lehet, hogy egyszerűbb az exportálás, nem kell appdata-ban turkálni, de mindkét módszer ugyanolyan jó.
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
Shim
őstag
válasz Vasinger! #8410 üzenetére
Start menü / Futtatás / %appdata%
Itt a Mozilla / Firefox / Profiles / xxx.default mappán belül a key3.db és signons.txt fájlok kellenek.ps. Ugyanitt lementheted a könyvjelzőket (bookmarks.html).
[ Szerkesztve ]
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
Winner_hun
titán
válasz Vasinger! #8249 üzenetére
Kell hozzá a Linkification és a Snap Links kiterjesztés. Előbbi a beírt oldalakat teszi kattinthatóvá, utóbbival sok dolog jelölhető ki egyszerre. A Snap Linksnél állítsd be , hogy melyik gombra működjön. Ha ezek megvannak, akkor a szöveges file-t húzd a böngészőre, majd jelöld ki az összes linket, új lapokon megnyílnak a linkek.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
canniball
nagyúr
válasz Vasinger! #7884 üzenetére
"Mi az a tab?"
Tab=fül."20 perc alatt töltötte be a win-t?"
Nem (az szerencsére gyorsabban betölt), a FF töltött be 20+ perc alatt."Egyébként nem találtam meg a vírusirtóban azt a helyet, ahol kilehetne kapcsolni."
NOD32-ben én is csak ilyet találtam: IMON->Beállítások->HTTP fül->HTTP forgalom ellenőrzésének engedélyezése.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
pete_21
addikt
válasz Vasinger! #7880 üzenetére
Nekem sem sikerült kikapcsolni a víruskeresést... Bár engem annyira nem zavar.
Egyébként ha megnézed, amikor betölt a Vista, utána még nagyon "keres" valamit a HDD-n, nagyon használja. Ilyenkor Superfetchel, és ezért amikor megnyitsz rögtön valami progit, arra kicsit még várni kell. Win7-en azt mondják, hogy a Superfetch prioritásából eléggé visszavettek, alig lehet érezni, hogy dolgozik. Szóval ott elvileg már nincs ilyen.
De gondolom SSD-n se nagyon lehet észrevenni, mert baromi nagy az olvasási sebesség. -
s4hu|SyD^
addikt
válasz Vasinger! #7880 üzenetére
Vista egyébként nekem gyorsabban jön be, mint anno az XP bár azóta vas is lett cserélve.
NOD-ra visszatérve, régebben nagyon sokat használtam, viszont minden vírusírtó és tűzfal hihetetlenül lelassítja a gépet és minden betöltést. Most úgy vagyok, hogy win tűzfal és ennyi. Ha valami gebasz van felteszek pár vírusírtót, spybotot és szépen végignézetem a rendszert alaposan. Nem szeretem, ha folyamatosan lassú a rendszer."Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
pete_21
addikt
válasz Vasinger! #7876 üzenetére
Igen, ahogy már írták előttem is, a hosszú várakozás a víruskeresés miatt van. Igazából, ha jól emlékszem, nálam csak az FF 3.5-nél kezdődött... (De már a Betanal is).
Én NOD-ot használok. Nem ez van neked is?
Oprendszerből mit használsz? Mert nálam is úgy van, hogy mikor betöltődik a Vista, utána ha egyből indítom a Firefoxot, akkor egy kicsit várni kell. De ez szerintem amiatt van, mert még Superfetchel a Vista, és nem feltétlen a Firefox miatt.
MOD: Utána, ha kilépek az FF-ből, és elindítom megint, már villámgyorsan bejön, mert benne is van a memóriában.
MOD2: firefox.hu: Rá lehet kattintani a bal oldali menükre, de az oldal tartalma nem változik nálam se.[ Szerkesztve ]
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Vasinger! #7876 üzenetére
Éppen a vírusellenörzés miatt áll meg picit a letöltés végén. Beállításoknál biztos ki lehet valahogy kapcsolni, hogy ne csináljon ellenőrzést. Talán a security, biztonsági beállításoknál van az opció, sajnos itt melóhelyen nem tudom neked megnézni pontosan.
És azért indul elsőre lassan, mert be kell töltenie sokmindent első indulásnál, mint minden programnak ennek is. Szerintem IE-nél is így van. Ha nem akkor az betölti magát win indulásnál, mivel ugye a rendszerbe épített.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
cizoe
őstag
válasz Vasinger! #7787 üzenetére
Chrome iszonyat buta és fapados. Se rss, se normális egérkezelés, görgetés, se normális bővíthetőség (a bookmarklet az egy vicc), ráadásul a többszálúság se működik úgy ahogy kéne.
Mindig azzal példálóznak, hogy a Firefoxban mennyi rést fedeznek fel. Miközben ennek az a legnagyobb oka, hogy emögött áll a legnagyobb support, persze hogy ebben fedezik fel a legtöbb hibát. Van mit bepótolnia a firefoxnak, nem vitás, kicsit elaludtak néhány dologban a fejlesztéssel, de az ilyen csillagozgatásokat nem kell túlzottan komolyan venni.
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
válasz Vasinger! #7768 üzenetére
"Mi az, hogy 10x gyorsabb? Ha egy weboldalt nekem 1 mp alatt hoz be ez, akkor az 0.1 mp alatt fogja?" - Nem. Itt csak a javascript feldolgozó képességet mérték. A többi a sávszélességedtől függ. De nagyonis érezhető, az a lényeg.
A ramzabálás meg akkor kb hasonló. A FF2-re máshogy emlékeztem, de már régen volt. Amúgy meg van szabad ram, had egye.
Ami fentvan win7 az már 7264-es (RTM branch, 99,999%ban végleges), esélyes, hogy pont ez a build lesz a végleges. 23-án kiderül. (sajna mégsem 13-án. )
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
válasz Vasinger! #7765 üzenetére
"Mert a ff oldalán csak a FF indításáról beszélnek, hogy az lett gyorsabb."
Durvábban javascriptes oldalakon több mint 5x-ös is lehet a sebességnövekedés. Meg sokkal optimalizáltabb az oldalleképző motor is. Képeket, statikus oldalakat is gyorsabban betölt. ÉREZHETŐEN.
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
válasz Vasinger! #7765 üzenetére
Teszteljünk. Tilts le minden kiegészítőt, én is ezt teszem majd nyisd meg a következő odlalakat: (külön fülön)
index címlap
youtube
hírmátrix
ph!Ezután várj 1 percet kb míg stabilizálódik a dolog, aztán lesd le a feladatkezelőben. Na így mennyi ramot eszik? Én is megnézem 3.5-tel.
Az én eredményem itt látható ( a fenti oldalakkal, másfél perc után)
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
válasz Vasinger! #7763 üzenetére
Éppenhogy a FF 2 eszi a ramot mint a nemnormális. Amúgy meg szvsz teljesen mindegy nekem, hogy 140 vagy 150 megát eszik a program, az addonok nagyságrendileg nem dobják meg sokkal. Sok addont meg nem kell haszálni, én bőven megvagyok a letöltéskezelővel, a firebuggal, meg a greasemonkey-val.
Ezért nem szeretem pl azt se,ha valaki a chrome-mal példálózik, hogy az milyen gyors, meg milyen fürge. Persze, csak közben egy izombuta, funkciókat nélkülöző brozer.
-
cizoe
őstag
válasz Vasinger! #7761 üzenetére
Kiegészítőkkel sok minden orvosolható, mint pl a gagyi letöltéskezelő is... Én pl downthemall-t használok.
-
cizoe
őstag
válasz Vasinger! #7750 üzenetére
2-es FF? Hát a helyedben váltanék, se update nincs már hozzá, meg elég lomha is szegény.
sanyixXx: "A SuperFetch (előtöltő) statisztikát készít rólunk, mely alkalmazásokat használjuk legtöbbször, melyek futtatására van a legnagyobb esély egy adott helyzetben és időpontban. Ezen szoftverek összetevőit előre betölti a rendszer a memóriába, hogy egy esetleg futtatáskor innen, és ne a leglassabb perifériáról - merevlemezről - töltse be a részeket, ezzel gyorsítva a programindulást." - Vista & 7 only.[ Szerkesztve ]
-
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz Vasinger! #5182 üzenetére
A 2-es verziónál nekem kevesebb memórit evett, hogy a virtuális memóriát mennyire befolyásolta ez, azt nem tudom, akkor még nem tudtam, hogy azt hol kell nézni. Gyorsabb viszont nem lett tőle a böngésző.
Bár az a 220KB az elég merész kijelentés...[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Vasinger! #5176 üzenetére
A böngészőhöz lehet mindenféle kiterjesztést használni, igen sok hasznos plusz dologgal lehet felvértezni a böngészőt. Eszközök / Kiegészítők menüpontban meg tudod nézni, hogy használsz-e ilyet.
[KLIKK] pl.
Egy-egy frissítés után lehet, hogy némely kiterjesztések inkompatibilisek lesznek az adott verziójú firefoxszal, így instabillá tehetik azt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest