Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz banhammer #5422 üzenetére
Tök mindegy, hogy megvan a garantált sebesség. Minden szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy az előfizető a csomagjához tartozó sebességet megkapja. Be kell jelenteni hibára, nem azzal jönni, mint ahogy néhányan írják, hogy légy kussban, ha megvan a garantált.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
kabelmania27
félisten
válasz banhammer #5422 üzenetére
Igazad van, mindenkinek igaza van kb egyforma csomagokat kellett volna adni 10éve legalább lett volna pár év amíg egyforma chellos és adsl csomagokkal kábelnet sebessége mindenhol túlszárnyalja az ADSL-t. bigdadyt és kiskaktuszt és azokat is meg tudom érteni akik jóval többet fizetnek jóval kevesebbért.
Látjátok 10éve nem volt ilyen probléma mindenki ADSL-t használt és csá[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz banhammer #5406 üzenetére
Hidd el, amennyiben a garantalt ertek folott van a lassu netem, en nem allok neki pampogni.
Azt mondod, te nem erre irtal ala. De, erre irtal ala. Arra irtal ala, hogy garantalnak neked 8/4-et, minden, ami efolott jon, ajandek. A 20-szal folotte vagy ennek? Igen. Szerzodes szerint teljesitenek? Igen. Van indokod ilyen latvanyosan szenvedni? Nincs. Ennyi. Ha nem tetszik a rendszer, jelentkezz valasztott kepviselodnel (ha egyaltalan vagy mar abban az eletkorban ) es kulonbozo a hatosagoknal, hogy a garantalt sebesseg ne lehessen az elerheto maximum sebeseg otode, tizede, hanem mondjuk csak harmada es tessek ezugyben torvenyt modositani.
(nem mellesleg, kulonosen visszatetszo abban a topikban a "csak" 20 megabit miatt sirankozni, ahol sokaknak ennek fele, harmada, negyede a normalis sebesseguk, meg ugy is ezt mondom, hogy en hala istennek mar nem tartozom kozejuk).
-
kiskaktusz
addikt
válasz banhammer #5406 üzenetére
Ne kezdjük, mi is írhatjuk. Kurvára nem mindegy, hogy 80 helyett 20, vagy 8 helyett 2, remélem érthető.
És jó lenne kicsit elgondolkodni, hogy miért ilyen zabos itt mindenki, de segítek neked; sokan itt még a UPC-vel szopnak 2-10 Mbit között, te meg sírsz, hogy csak 20-ad van (egyébként fele annyiért). Hát mindjárt megsajnálunk.
Lehet telefonálni nekik, lehet a PH digi topicjában sírni, ott majd jól megsimogatják a buksidat és sajnálkoznak.
Itt csak ellenszenvet keltesz.[ Szerkesztve ]
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
seimon
tag
válasz banhammer #5402 üzenetére
De biztos átakarsz menni máshova, ahol inkább fizetsz az ADSL-ért stabil 5-8 megáért ugyanezen árért vagy többért (most meg akár 20-at is kapsz ezért), vagy fizetni akarsz többet mint 4700 ft egy 30 megás netért, amit hétvégén kapsz meg a Digitől?
Azaz ha át is mész, megkapod azt amit fizetsz de ár-érték arányban sehol se vagy.
Ugyanezt fogod kapni (20-30 megás) netet ugyanazon áron mint a Digi csak annyi különbséggel hogy az állandóan 20-30 lesz, itt meg néha megvan a 80 is.
Te döntöd el, mit szeretnél.
ADSL-es hasonlítást meg el se kezdem.
-
dr.bubo
őstag
válasz banhammer #5398 üzenetére
Nyugodtan bejelenheted hibának hiszen csökkent a szolgáltatás minősége, fel kell, hogy vegyék hibára.
Benne van az ÁSZF-ben.[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
kabelmania27
félisten
válasz banhammer #5398 üzenetére
Helyedben én is kiakadnék akadva előfizettél sokáig tökéletesen ment mostanában hétvégén amikor használnád nem tudod használni összevissza ingadozik stb. A hűségből hátralévő időben lesz pár karbantartás így végig tudod gondolni a csomag/szolgáltatóváltást.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
asdf_
veterán
-
MODERÁTOR
-
logarithm
őstag
válasz banhammer #5264 üzenetére
Nem az eszközök hibája, elég lett volna ha nyomsz egy újra csatlakozást a routeren
Nálam már kezd normalizálódni, a ping magas még. Egyébként jelezni kéne nekik, hogy a környéken kapják össze magukat, vagy facebookon vagy egyéb elérhetőségeken.
szerk: leszedtem egy linux disztrot torrenten, 9,5 Megával jön, normál esetben 10.2MB-vel szokott tehát alakul.
(#5266) banhammer
Én csak egyszer, felesleges többször[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz banhammer #5260 üzenetére
Ha sok gond van a Digivel válts Telekomra lehet kicsit drágább (ha van tmobil előfizetés és/vagy rendelsz egy telefon előfizetést olcsóbb) de legalább nem fogsz annyit mérgelődni sajnos nehéz dvb-c tvelőfizetés kötni iptvt engednek, max tévét visszaviszed UPC-hez médicardal.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz banhammer #5252 üzenetére
Akkor válts Telekomra, sajnos az elfogadható feltöltési sebesség csak a 30-as netmánia L csomaghoz tartozik, néha előfordul hogy hiéna árakat ír ki a t-home oldal.
logarithm: Néha el lehet viselni de ha többször előfordul probléma érdemes megfontolni a szolgáltatóváltást.[ Szerkesztve ]
-
DuplaZso
aktív tag
-
DuplaZso
aktív tag
válasz banhammer #5038 üzenetére
80-as csomagban nincs senki ismerősök közt, de én a gyalogbéka 20/10-emnél sosem vettem észre problémát. 40/20-as haverok sem panaszkodtak még, bár olyat már hallottam, hogy nem minden tartományba tartozó IP-vel tökéletes a torrent. Hogy ez mennyire valóságos, azt nem tudom, minden esetre furcsán hangzott.
-
-
poli27
veterán
válasz banhammer #4985 üzenetére
Nem is az a cél hogy behozza, hanem hogy legyen normális netem!ugyanis itt ahol lakok (új építésű rész)csak adsl van semmi más! 3 utcára meg ott a upc!
(#4988) bigdady A passzív a natolás miatt volt, ha normális publikus ipt kapsz akkor aktív lehetsz! Vihar egyáltalán nem zavarja (az enyém 5ghz,bármekkora vihar van megy)!!
Szval ne temessük el, azért mert egy szar szolgáltatótól szar szolgáltatás volt, nem jelenti azt hogy maga a rendszer szar!!!
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz banhammer #4983 üzenetére
Ha jól megvan csinálva a hálózat nincs vele baj,nekem eddig az volt, csak a sebességprobléma miatt mondtam fel, mert túl nagy csomagot adtak el de kiszolgálni nem tudták (40/15),de azon kívül nem volt vele bajom nagyon!Most a UPC 240 megás nete jön át 2 mikrotik antennával 300m ről,igaz csak 130 körül jön át(nem akartam drágább antennát venni ezért,így is 60k volt a pár).Ez is atom stabil
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
válasz banhammer #4772 üzenetére
Nálunk a felsőpakonyon nem a villanyoszlopokra mászkálnak vaksötétben, hanem konkrétan az adótoronyra és kis fejlámpával dolgoznak általában.
Nappal utoljára a digitális átállás nyári időszakában láttam embert azon a tornyon dolgozni, amikor erősítették a jelet..."Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
kiskaktusz
addikt
válasz banhammer #4653 üzenetére
Én sem vagyok torrenthuszár, nekem jó az xvid is. Én inkább a fos youtube-on néznék több hd-t, de még 8 Mbittel sem lehet realtime nézni, sajnos.
Úgyhogy nekem is jó lenne egy digi. Akkor is ugyan ennyit töltenék, ugyanis nem vagyok az a filmnézős... Inkább olvasok a neten, vagy egy regényt. A zenékre viszont odafigyelek, hogy lossless legyen, mert az fontos.
Amúgy szerintem anyám több adatforgalmat generál, mert amint leül a géphez, kapcsol is egy online tv adót.
Amennyiben játékbuzi lennék kitéptem volna már a hajam, mert csak a legjobb esetben kapok 40ms pinget, egyébként meg most ~3 hete 110-120...
A szerződéseim elolvasom. Kivéve a driverek szerződési feltételeit...
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
banhammer
veterán
válasz banhammer #4650 üzenetére
És most jöhet a szokásos szemét gonosz népnyúzó multi mantra.
2010 tavaszától ezzel etetik a népet, a gonosz multikat meg különadókkal csuklóztatják akik az egészet áthárítják ránk.
Ilyen, olyan adók amiket gyakorlatilag mi fizetünk meg.
Számold csak össze, hogy az elmúlt időszakban hány új adó lett kivetve a multikra amit végül mi fizetünk meg.Ezennel a témát lezártnak nyilvánítom, ha nem tetszik a rendszer akkor menj tüntetni a UPC székház elé
, mint a deviza hitelesek a bankok elé.Ja, hogy a devizahiteleseknek el kellett volna olvasni a szerződést mielőtt aláírják?
Ugyan már, minek azt, mindent elhiszünk amit a másik állít csak adják már oda azt a pénzt.Én még a helyi fürdő Wellness bérlet vagy mi a franc két oldalas "szerződését" is elolvasom mieltőtt aláírom és azzal elismerem, hogy a vesém is kivehetik, mert van benne egy olyan kitétel és én ezt az aláírásommal tudomásul vettem.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
kiskaktusz
addikt
válasz banhammer #4650 üzenetére
Milyen igaz, a közműadó előtt tényleg húzták az optikát a körzetben. Nem az a válasz, hogy kapzsi banda, neeeeem.
De maradjunk annyiban, hogy ők az egész körzetnek jót akartak, ezért felvásárolták az MTT-t, megemelték kicsit a sávszélességet és ezzel elhozták a 67. századot, mert ez a jövő... Csak jött a közműadó és nem tudták fejleszteni a bivalymód jövőbe mutató hálózatukat, hogy a 83. századot is el tudják hozni nekünk.
1 méternyi kábel több, mint amit az elmúlt 10 évben fejlesztett itt bárki a körzetben MTT vagy UPC névvel, köszi.
Mindegy is, nem kell vitatkozni. Mióta hozzád is bekerült a szélessáv, hirtelen nem érted már meg régi sorstársaid.
-
kiskaktusz
addikt
válasz banhammer #4645 üzenetére
Nem azt írta a kolléga, hogy a semmivel egyenlő, csupán azt, hogy pofátlanok, mert évek óta semmi előrelépés a körzetben. Ja, bocs, volt; ahol megjelent a digi emeltek pár megabitet, az "átigazoló" ügyfelek miatt a hálózat bírja...
-
BBéci
legenda
Mobilnetről a hozzászólásomban szó sem volt. A Digihez viszonyítok.
Azt pedig bízzuk a felhasználókra, hogy milyen felbontású filmeket szereznek be az internetről. Nálam lassan 5 éve minimum a 1080p és egy éve leginkább a BD50, valamint a remux változatokat gyűjtöm. Viszont YouTube-ot havi 1-2 alkalommal nézek, éppen a silány kép- és hangminőség miatt.
1999 decemberében kezdtem netezni a 29-es körzetben, 2,5 éve van Vodás mobilnetem is, most épen azt használom.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
banhammer
veterán
BTW.
Anno 2003 késő őszén, kora telén 384 kbites ADSL-lel kezdtem a Monortelnél az akkori T-Com-os vagy mi a tosz pesti árakhoz képes másfélszeres, kétszeres(?) áron.
Aztán nagy nehezen felemelték a sebességet 512 kbitre, majd tovább emelték 768-ra, később 1 Mbit-re.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
BBéci
legenda
válasz banhammer #4643 üzenetére
Kicsit drága? Fenéket! Az internet brutálisan, szemérmetlenül drága, ráadásul botrányosan lassú! Az is pofátlanság, hogy felárat kérnek a HDMI kimenetes boxért és a HD csatornákáért.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
orkester
őstag
válasz banhammer #4498 üzenetére
Nálam nem volt gond és most sincs, igaz Vecsés másik felén.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
kiskaktusz
addikt
válasz banhammer #4442 üzenetére
Kösz! Azt nem tudod esetleg, hogyha már megköttetett esetleg ez a szar, akkor tudok-e ellene tenni bármit is? Mert márciusi hatállyal egy újabb egy éves hűség került a telefon előfizetésre (a netre furcsa mód nem, pedig együtt van a 2 szolg.), viszont az előfizető (akinek a nevére él a hűség), nem emlékszik bárminemű verbális kommunikációra a UPC-vel.
Ha és amennyiben nem tudok már ezzel a hűséggel csinálni semmit, még most is lehet jelezni (a jövőt illetően), hogy továbbra nem kívánunk élni a ráutaló magatartás okozta élvezetekkel?
-
orkester
őstag
válasz banhammer #4265 üzenetére
Nálunk sem volt.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
DuplaZso
aktív tag
válasz banhammer #4198 üzenetére
Előfordul máskor is a foglalt jelzés, ha nem is gyakran. Leginkább fordított irányban tapasztaltam, én mutatkoztam foglaltnak a hívó fél számára. Igaz, hogy akkor az egész utca ugyanebben a cipőben járt, és hosszú hétvége volt (de hétvége biztosan), és csak egy hétfő reggeli ZTE-restart után jött rendbe.
-
fsdb
aktív tag
válasz banhammer #4186 üzenetére
Van még legalább 3/4 év hűségem, de felcsillant a remény.
Remélem ezeket a dolgokat már belekalkulálták.
Még kábelt sem látok, hogy húznának lehet ez még csak felmérés?
Van egy-két kolléga, akinek lassan lejár a hűsége, megpróbálom lepasszolni nekik,
hogy járjanak utána.Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
bpx
őstag
válasz banhammer #3909 üzenetére
nem tudom megerősíteni, sem cáfolni, mert a gyári firmwaret még nem tettem vissza, a módosítottat meg pont akkor raktam fel, amikorra a többiek is panaszkodnak
egyelőre még várok, hogy most mennyit bír
(a gyárival az a bajom, hogy 2-3 nap után nem érhető el az admin felület - ez még önmagában nem gond -, majd újabb 2-3 nap múlva újra kell indítani a routert mert lan van, wifi/wan meg nincs, TP-LINK WR1043ND
napközben távolról elég sokat használom az itthoni gépet, szóval ez elég kellemetlen ha ilyenkor következik be)(#3908) Zolás: ugyanott, csak ha bekapcsoltad a ppp debugot akkor bőbeszédűbb lesz
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz banhammer #3909 üzenetére
Ha a mókolt router miatt vannak a hibák, akkor a linuxot futtató szervereket is le kell állítani, és wint felrakni rájuk. Kb. ennyit változtattam azzal, hogy a gyári rendszert egy olyanra cseréltem, ami értelmesebb, és jobban beállítható.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
kabelmania27
félisten
válasz banhammer #3888 üzenetére
Marketing szempontból rosszul jött ki az 5 napos szolgáltatás kiesés, a rossz hírekről szóló információ jobban és gyorsabban terjed mint a pozitív. Azoknál az ismerősöknél akinél Diginet (társasházba) van ilyen hosszú szolgáltatás kiesésről még nem számoltak be.
[ Szerkesztve ]
-
-
DuplaZso
aktív tag
válasz banhammer #3847 üzenetére
Bennünket szerencsére már nem tud igazán meghatni.
Egyébként jópár évvel ezelőtt is lehetett Péterin is T-féle ADSL-t rendelni, de persze nyomor adta hozzá a rendszert. Gyakorlatilag ugyanannyiba is került, tehát nem volt érdemes mégegy láncszemet beiktatni szolgáltatóként, hogyha akad valami gikszer, a két banda csak egymásra mutogasson.
-
BBéci
legenda
válasz banhammer #3802 üzenetére
Én sem tettem fel a 941-re, pedig kivétel nélkül, mindenki javasolta és állítják, garantáltan jobb lesz tőle a működése. Utálok mókolni, mert nincs benne gyakorlatom, Persze, ha így folytatom, soha nem is lesz.
-
orkester
őstag
válasz banhammer #3800 üzenetére
20Mbitest, most 25 van T-nél, de bőven elég. Nekem is pont ilyen routerem van. Próbáltad már OpenWrt firmware-rel? Nem tudom, hogy ez orvosság lehet-e 80Mbit esetén, de itthon a jelerőssége jobb lett, ha mást nem is vettem észre benne egyszerű felhasználóként.
-
orkester
őstag
válasz banhammer #3798 üzenetére
Köszi, igazándiból az nem volt tiszta, hogy a bejövő kábel elosztódik-e még a modem előtt a tv-kre, hogy ha nem megy a modem attól még lehet-e Tv-t nézni, de most már teljesen érhető a rendszer.
A vezetékes telefon minősége a legkevésbé fontos, leginkább csak vészhelyzetre van, meg 1-2 embernek csak azt adjuk meg, igaz a Diginél, már lehet használni fogjuk normálisan.
Elvileg még 1 hét...
-
-
Dictator^
veterán
válasz banhammer #3774 üzenetére
Mert Mr. Dedy úrat meg smog86 kollegát zavarta, hogy Digi-s téma is felmerült itt (útobbi időben elég sokszor) ugyanis kb szerintem mióta bejött a Digi a postok 80%-a róla szól.
Mert a 29-es körzetnek volt egy médiaszolgáltatós UPC topicja nem? Nem fogunk 100-at nyitni mellette, külön UPC 29es körzet, vagy külön Digi 29es körzet, miért nem lehet a körzet szolgáltatóiról itt beszélni?
Épp ezért, így itt minden elfér, és nem kell 3 külön topicot nyitni ezzel, mellesleg ennyi erővel a UPC is belefér a UPC Magyarország topicba, meg a Digis részek is beleférnek a Digis topicokba.(#3777) kabelmania27 : Akkor kérd ezt, a lényeg, a fenti szövegrészben található.
(#3775) bigdady: Nem sértödött meg, csak a hülye logikádra akart rávilágítani, de látom nem esett le a kis bigdadynek.
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Egérpad topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 1 / 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bitcoin topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest