Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrox
őstag
Köszönöm a segítséget Uraim, kipróbálom.
-
wrox
őstag
válasz
liszi70 #1651 üzenetére
Igen. 16:9-es arányú, de a felbontása 4:3-hoz van igazítva. Ezáltal oldalról össze van nyomva. Sz.gépen MPC-vel van olyan opció, hogy képarány megtartása, akkor ki is húzza, de a régebbi TV sajnos a felbontáshoz ragaszkodik. Ezért lenne jó valahogy átkódolni. Egyébként ez egy gyerekmese, és nem tudom máshogy megszerezni sajnos, csak az említett rossz felbontásban.
[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
Az hogy teljes sötétségben nézzem nem opció, mivel a képátmérő így drasztikusan csökken. Konkrétan a 80cm TVn 50 cm átmérő lesz. Az aránya meg elvileg most is 16:9. Legalábbis az van írva a tulajdonságában (AR16:9)
Azért gondoltam hogy valamit lehet vele csinálni, mivel ha sz.gépen játszom le MPC-vel, akkor ha bepipálom hogy képarány megtartása, normálisan kiteszi szélesben. Sajnos a TV-n nincs ilyen lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Adott egy mkv fájlom. A felbontása 720x576 (AR16:9)
Hogy tudom ezt átalakítani, hogy ha TV-n lejátszom, akkor ne "kocka" legyen a kép jobb bal oldalon fekete résszel, hanem töltse ki a teljes képernyőt. Gondolom a felbontásán kellene valamit állítani, csak nem tudom hogy hogy. Abszolút laikus vagyok a filmszerkesztéshez sajnos.
Tudnátok valahogy segíteni ebben a problémámban?
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Milyen monitort vegyek?
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...