Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Tegnap átköltöztem az nr200-ba, és igazából csont nélkül ment....ja és végre van hely a szereléshez, micsoda érzés
Extraként az összes metisre szabott kábel jó lett ide is, már csak az asztalon kell helyet csinálni neki.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Nem tudom ez miért baj, én sem csináltam soha kreatív egyedi dolgokat, én imádtam darabokra szedni és a tervek alapján összerakni és látni ahogy elkészül a kész mű. Kinek mi. Sőt engem az is tudott bosszantani, ha a piros elem helyett csak egy fehéret tudtam berakni, mert akkor már nem az volt a végeredmény.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
törölt tag
válasz PROTRON #52396 üzenetére
Amennyire emlékezem rá, mindig valamilyen auto-darut építettem, volt hogy össze sem raktam az új szettet, mert a zacskóban láttam pár olyan elemet, aminek tudtam hol lesz a helye.
Ott fogyott el az érdeklődés, amikor mechanikailag már nem lehetett jobbat csinálni és a ~2 kilós jármű a kötések/forgáspontok miatt 4-500g-nál többet nem tudott biztonságosan felemelni/mozgatni.
A tisztán technic lego nem érdekelt, abban semmi kihívás nem volt és nem is volt szépen eldolgozható.Két idősebb unokatestvéremnek kerestem az elemeket, és mondtam az alternatív megoldásokat a problémára, amikor nekem is ugyan az az elem kellett volna, vagy nem volt elegendő darab belőle.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Nekem egyetlen egy komolyabb legom volt valaha, az pedg egy vonat szett volt. Előtte csak be voltam küldve a szobába hogy tessék itt a láda lego, csinálj amit akarsz.
A vonatszettet valóban a leírás szerint építettem meg...egészen addig amíg meg nem láttam hogy a könyv utolsó oldalai 3-4 átépítési javaslatot tartalmaznak, pl hogyan lehet az eredetileg személy vonatból tehervonatot csinálni...volt belőle minden rakéta vonattól csatahajó vonaton átDe az unokaöcsémnél ezt sose láttam...elkényeztették, mindig csak megépítette, játszott vele 2-3 órát, majd felkerült a polcra. Sose értem amikor náluk vagyok.
Jaja amikor unokaöcsémmel játszottam, akkor is ez volt...kért egy szürke kettest, majd félóra múlva kérdeztem tőle hogy nem láttál egy fekete 4-est? mert kellene az űrhajómba...na ekkor kérdezte hogy hol van már az Ő szürke kettese amire félórája vár.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Crabface
senior tag
válasz #16939776 #52389 üzenetére
Rendszer van, gyerek nincs
#52391 Ispy: Nekem felül kettő van, elvileg ATX-től nem fér el felül az első venti. Táp helye megy a vga hosszától függ.
#52392 apollo12: Nem rossz. De egyelőre még nincsenek ventik alul... bár lehet, hogy ilyen sivatagi nyárban szükség lesz rá.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Ispy
veterán
Megjött az NR200-as, masszív kis dög, már alig várom, hogy átpakoljak a metisből, remélem nem lesz gond (haha, persze).
Most azon agyaltam, hogy a tápot vajon érdemes-e átrakni frontpanlere vagy maradjon az alaplap mellett?
Illetve a tetejébe kell-e plusz venti vagy sem, mert most csak egyet tudok rakni a segébbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Crabface #52388 üzenetére
Ha szétválogatod és úgy tartod sosem fog lefáradni a gyerek az agya, se nem fog úgy fejlődni a 3d-s látása, koncentrációja mintha egy kupacból kellene kitúrni az elképzelt színt/formát/méretet.
Ha meg nincs benne rendszer, örök élet lesz 1db elemet megtalálni, és téged is és a legózást is meg fogja utálni.
-
Crabface
senior tag
válasz cinemazealot #52385 üzenetére
Mondjuk LEGO az van kéznél mindig a lakásban...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
cinemazealot
addikt
-
Crabface
senior tag
válasz cinemazealot #52383 üzenetére
És ha nekem nincs Steve Jobs-om?
-
MPeter87
őstag
válasz D.Dani #52380 üzenetére
Szerintem felesleges. Én gyári állapotában használom, mióta megvan. Időnként szétszedem, kiporszívózom és ennyi (talán évente). Ahhoz képest, hogy mennyire lyukacsos, alig szokott lenni benne.
Attól nem tartok, hogy nálam beleesne bármi is, mert semmi olyan nem szokott a környékén lenni, másrészt pedig elég kicsik a lyukak ahhoz, hogy bármi fém beessen, ami esetleg előfordul az asztalomon. -
D.Dani
tag
válasz MPeter87 #52379 üzenetére
A ház lyukacsos oldalaira belülről érdemes lenne apróbb szemű anyagot, pl. mosható műanyag szűrőket tenni? Nekem a Zalman Z3 toronyban vannak ilyenek. Én mindig félek hogy felülről valami belepottyan (kis csavar, bármi) ami zárlatott okozhat, másrészt porból is van bőséggel... Nyilván olyat, ami nem rontja jelentősen a szellőzést. -
MPeter87
őstag
Nah, kis update Deskmini + NH-L9i + NF-A9 PWM ügyben.
Ma lett meg az új venti.
Hogy kalandosabb legyen a sztori, csak sikerült beleszaladni kicsit az erdőbe..
Figyelmen kívül hagytam, hogy a hűtőborda síkja fölé érnek úgy fél centivel a memóriák, így az a megoldás, hogy belül a házhoz rögzítem a ventit és becsúsztatom utána a lapost kapásból ki lett lőve. Erre sajna nem figyeltem a nagy méricskélésben..
Másik probléma (de továbbiakban előny), hogy a hűtőbordán a venti felfogadáshoz a furatok a másik oldalról vannak beütve és menetelve, így ezek szintén a borda síkja fölé nyúlnak 1-2 mm-rel, úgyhogy emiatt sem sikerülhetett volna a fenti mutatvány.
Ezek tükrében végül az lett a megoldás, hogy lekalapáltam szépen a két kis fület, ami a házon volt (sikerült zéró külső nyom nélkül ), így a 4 felfogató furatra rátéve a ventit szépen be lehetett csúsztatni a házba a gép lelkét (mivel elég szűkös lett, kicsit rá kellett azért segíteni..).
A ventin minden sarkán gumi tappancsok vannak, amik a venti síkjából minimálisan kiemelkednek, úgyhogy ezeken fekszik fel a venti a bordán és mivel koppra fért be a házba, ezért a ház rácsos részén is. (ezért plusz pont jár a Noctua-nak a Pure Wings 2-vel szemben)
Végeredményben a gép csendesebb és hűvösebb is lett pár fokkal, szóval végülis elértem egy célt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden pénzt megért, de legalább volt egy kis legózás és izgalom.
Szélzaj és vibráció fronton - hát - hallok valamit, de egylőre nem tudom, hogy pontosan mit. Nagyon halk, mintha vibrálás lenne, ami lehet a házon való felfekvés miatt keletkezik. Ezzel viszont egylőre nem akarok foglalkozni, mert nem olyan zavaró. Halkabb, mint a WB Black, szóval egyelőre jó lesz így. -
Crabface
senior tag
Nah bekerült az NR200P-be a 280-as víz. Végre csend lett a sarokban...
-
Seep
senior tag
Szerintetek melyik most a legjobb mATX lap ? Itx hazba lesz. AM4 vs 1200? 5600x vs 10700k? Csak jatek, net, kis programozas. Valoszinuleg 550 vagy 560 csipszet. 2 x m.2 szlot kell. eleg 2 ram. Wifi nem fontos.
-
duo
addikt
válasz PROTRON #52372 üzenetére
erről az jut eszembe mikor van két konkurrens cipőboltos. Állandóan egymásra licitálnak. A kettejük boltja közt van Kohn saját üzlete.
Egyik nap az egyik boltos kijön az üzlete elé. egy nagy táblára kiírja mocsok nagy betűkkel: A legszebb cipők! A masik boltos is kijön. nézi. Bemegy, kijön egy ugyanakkora táblával. kiírja: A legolcsóbb cipők!!
Kijön Kohn is. Néz jobbra, néz balra. bemegy. kijön egy kisebb táblával, kiírja: Bejárat.:3
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
PROTRON
addikt
válasz inf3rno #52370 üzenetére
Rendben, ez esetben szeretnék felajánlani egy új szolgáltatást:
Megveszem bármilyen termékedet 1 napra 5 forintért, aztán a piaci érték 10%-ával növelt összegért kötelezően visszavásárolod amikor másnap rájössz hogy azonnal kell.
Eredmény: röpke 10%-ért rájössz hogy mit tudsz vele kezdeni és nem porosodik.
Bevezető akcióban 1-et veszek 2-ért!Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
Nincs core v21....akkor mégiscsak marad az NR200P. Végülis ez is nagyobb valamivel, mint a metis, ha nem is sokkal.
-
félisten
ID-Tech IM-1 Pocket - gyári oldal
Kompakt ház mATX lapokhoz is; kicsit koppintás az elmúlt évek felhozataláról.
185x303x391mm méretével egész emészthető méretű, csak nincs rajta ablak, viszont külön rendelhető hozzá TG oldallap.
A nettó 5.12kg tömeg azért bizakodásra ad okot, ebből nem spóroltak ki semmit...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ispy
veterán
válasz Crabface #52355 üzenetére
Nem tudom, nehéz ez...kinézetre az nr200, praktikumra a v21, már ha van, mert csak az oázist adta ki, lehet nem friss a webshop. Szóval most megrendeltem a v21-et, ha van az lesz, ha nincs megrendelem az nr200-at és átrendezem az asztalt. V1 is jó lehetett volna de csak fehér van, az meg nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Sweet Lou 6 #52352 üzenetére
Amúgy tutira le akarod cserélni az alaplapodat? Tehát tényleg fontos az az 5 cm amit nyersz abba az irányba?
Mert vannak nagyon szép házikók amikbe éppen hogy elfér az mATX alaplapod, kártyát már nem tudsz belerakni, de legalább nem kéne azt cserélni.Amúgy APU-K terén pl a fenti chopin házban 150W-os táp van beépítve, szerintem az eléggé sokáig ki fog szolgálni, mert jelenleg procik, amikkel használni tudnád nem nagyon kérnek 120-nál többet OC nélkül. Max 200W-os táp amúgy mindenre Is elég egy ilyenbe, de az is csak azért hogy biztosan ne melegedjenek a tápban az egységek. 120-150-es elég szokott lenni.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Sweet Lou 6 #52346 üzenetére
Annyi a baj, hogy itthon épp nem lehet kapni. Van erről tapasztalat, később várható szerintetek készlet belőle?
sweetlou6.wordpress.com
-
PROTRON
addikt
válasz #25954560 #52345 üzenetére
#Sweet Lou 6-nak
Érdemes tecsőn videókat nézegetni a témában, mert Te látod hogy a költség keretedbe milyen cpu hűtő fér bele. A kolléga által javasoltba hivatalosan 43mm-es max magasságú fér el. Ebbe pl belefér egy Jonsbo HP400 ami egész baráti áron kapható, ami ránézésre elegendő lehet a te procidhoz, de a későbbi bővítéshez már kikéne tesztelned hogy mi a határa.
Másik lehetőség ugye Noctua...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sweet Lou 6 #52343 üzenetére
akkor en pl az InWin Chopin kornyeken kezdenem a nezelodest, onnan azert lehet lazitani meretben, de zsugoritani is. de vannak itt kollegak, akik rengeteg lehetoseget tudnak mondani, ha pontositasz kicsit. pl hutomeret mekkora lehessen, kulso/belso tap, ilyesmi.
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz #25954560 #52340 üzenetére
anno ryzen 3600X-em meg 5600 XT-m volt, aztán ősszel váltottam konzolra meg apu-ra, azóta teljesen el vagyok azokkal. tulajdonképpen egy olyan gép kellene, ami net+office-t bírja + néha htpc (van olyan 4K film néha amit a tv/raspberry pi nem visz). fontos, hogy viszonylag csendes legyen meg kis helyet foglaljon (mint egy xbox one x). viszont a későbbi apu csere lehetőségét nem szívesen vetném el. pénzben inkább az ár/érték arány szamítana.
sweetlou6.wordpress.com
-
Ispy
veterán
válasz Crabface #52338 üzenetére
Hogy érted ezt? Nekem, ha az asztalnál vagyok, akkor a bal oldalamon van a gép, viszont a képeken pont a másik oldalon ablakos. Az alaplapi tálcát át lehet pakolni a másik oldalra? Mert akkor az jó, ha nem, akkor felesleges ablakost venni, mert akkor max a fal nézegetheti.
-
törölt tag
válasz Sweet Lou 6 #52339 üzenetére
miert szeretned lecserelni es mekkoraba kell beferjen? eleg sok lehetoseged van, mar az alaplap csereje is eleg lehet, de nyilvan nem nagy elorelepes matx-hez kepest.
egy apu-t egeszen pici gepbe is bele lehet zsufolni. -
Sweet Lou 6
addikt
Sziasztok,
Jelenlegi desktop mATX PC-met alakítanám át mITX-re. Most ezek vannak:
alaplap: ASRock B450M Steel Legend
cpu: AMD Ryzen 5 3400G
ram: 2x8 GB Patriot Viper DDR4-3200
hűtő: SILENTIUM PC Grandis 2 XE1436
ssd: Kingston SA1000M8/240G
táp: FSP Hyper 700W
ház: Zalman Z1 NeoHa jól gondolom, akkor az alaplapot, hűtőt, tápot és a házat kellene cserélnem. Tudnátok ehhez a konfighoz ajánlani ilyeneket, vagy forrást adni, hogy hol tudok keresgélni? Az is kérdés lenne, hogy pl. mekkora teljesítményű tápot nézzek ha később esetleg nagyobb APU-t akarnék belerakni.
sweetlou6.wordpress.com
-
Ispy
veterán
Hát ha azt mondjátok fasza az nr200, akkor megveszem.
Az ablakosnál akkor gondolom lehet jobbos és balos is, ha már ennyire moduláris?
-
Crabface
senior tag
-
Ispy
veterán
Sziasztok,
szeretném a metist lecserélni egy jobban szerelhető gépre, mert most nagyobb helyem van, meg takarítani kell időközönként, sok a por és a tököm tele a zsonglörködéssel.
Core v1-et akartam, de csak fehér van, oázisban van még elvileg core v21, vagy van ez a full üveg level 20 vt, de ott tartok a melegedéstől.
Valakinek még valami jó ötlet?
-
mpierre
veterán
Van benne alomónjom? Ha igen, akkor csak alu blokk játszik, vagy esetleg antikor adalékos lötyi... A réz és az alu nem jó barátok.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #52327 üzenetére
Ezek a hűtők váltó- vagy motolajat hűtenek, és annyira kisméretűek, hogy akár egy ATX házban is kényelmesen elférnek, emiatt a nagyözönség számra könnyeben elérhetőek árban is, elelyezthetőségben is. Szerintem innen érdemesebb megközelíteni, de nincs infóm, milyen rendszerek vannak, csak egy ötlet volt a méretbeli hasonlóságok alapján..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
Mondjuk valami ilyesmire gondolsz? [link]
Másik kolléga a szobája alatti pincébe vezette a csöveket, majd ott teljes méretű autoradiátorokkal és ventikkel oldotta meg hogy a "gépterem" zajtalan legyen.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #52323 üzenetére
Ez a radi dolog érdekes lehet, én amerikai autók alkatrészeit importálom, sokszor jön váltóhűtő, ami egy viszonylag kisméretű, nagyon könnyű hűtőcske, többféle méretben, és amúgy viccesen jó áron jönnek, ilyesmi nem lenne jó egy vízhűtéshez?
Ez pl egy 15X25-cm-es darab alig 1 cm vastagsággal.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
válasz AxBattler #52322 üzenetére
És milyen színű levegőt keringettél?
Viccet félretéve tettszik a desing, de tényleg bátor vagy, azért a levegő még ha frissel pótolod nem olyan hatékony hő felvevő közeg bár látom rövid ideig 100-on pörgetted a procit jól fel is ment a hőfok.
Amúgy a jointok eresztését akartad tesztelni? Remélem a maxon járatott levegős kompresszorod nem okozott nem látható sérüléseket, elvégre a süvítő levegő eltérően terhel mint a folyadék.Amúgy jó elgondolás a VGA-t is vizezni ilyen kis helyen, de kíváncsi leszek a teljes tesztedre, mert sok helyütt olvasom hogy 1 db 240-280 hosszú radi kevés mind a 2 egység opitmális hőfokon tartásához.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PROTRON
addikt
Bocs egymagam után érkezem.
Így hogy jelenleg netezős gépnek használom a mini konfigomat, mert még mindig nem sikerült mobilizálni, kikapcsoltam rajta az intel turboját.
Valamennyit segített a fentebbi chrome böngészős problémámon, bár még mindig nem az igazi. Szal lehet még se 100%-ban a DC aljzatommal van a gond a H110-es lapban.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Nu igen, ehhez már kell némi rutin PC gépépítés terén, mert a gyártók szeretnek ilyen elnevezés terén is versengeni egymással, ki tudja jobban megnehezíteni a felhasználók dolgát.
Ha jól látom akkor az "Advanced" oldalon, a "Video" részen van az "IGD" elnevezés, ami szerintem ez akar lenni.
De javítsatok ki ha tévednék.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Lényegében az NCASE M1 belső elrendezését másolja, amire alternatívák még pl:
- ABEE RS01
- Cooler Master NR200PEsetleg még ez (de nem tudom hogy áll a projekt):
- DAN C4-SFX - imgur.com[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
ONDA Mini-ITX alaplapok hivatalos oldala - [link] (hátha nektek betöltődnek az aloldalak...)
================================================
ONDA B550SD4-ITX képek - shopee.tw
- AM4================================================
ONDA A520SD4 ITX képek - shopee.tw
- AM4================================================
ONDA A520 IPC-C képek - chinaglobalmall.com
- AM4
- Thin Mini-ITX================================================
[ Módosította: radi8tor ]
-
PROTRON
addikt
válasz fatpingvin #52311 üzenetére
Akkor a fenti hosszabb szösszenetem legutolsó része, amit neked írtam.
Ilyen legalább x4 to x4-et én is sokat kerestem, de nem nagyon van idehaza.
Mint linkeltem fentebb, ebay-ről 15-21 nap alatt ideér és kb 16-20 USD.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
cinemazealot
addikt
Óóóó... ettől az 5 lityistől egészen elérzékenyültem. De a 180 dolcsit sokallom rá.
Csak DIY házikó lesz ebből...
#52307 fatpingvin
Én is nagy híve vagyok az egyetlen ventivel való minden átfújásának. Épp most szereztem be egy böszme alu sünt meg néhány alacsony fordulatra is képes, így (elvileg) extra csendes, láncolható légkavarót. -
HookR
addikt
COOJ Chancellor-Z13 hivatalos oldal - [link]
- 167 x 254 x 335 mm (14,21l)================================================
COOJ Sparrow-MQ6 hivatalos oldal - [link]
- 140 x 210 x 235 mm (6,9l)================================================
COOJ Sparrow-MQ5 hivatalos oldal - [link]
- 115 x 210 x 235 mm (5,68l)================================================
-
PROTRON
addikt
válasz fatpingvin #52307 üzenetére
Azt sem látom az írásaidban, hogy pontosan mekkora méretű PCIe (x1, x4, x8, x16)-ot kell megoldani, mert pl HA-n vannak egész olcsó riserek is.
-
fatpingvin
addikt
válasz cinemazealot #52301 üzenetére
egyre reálisabb hogy ez lesz... a procihűtésen nem nagyon kell mit molyolni, egy szép egybe alu tönk van a procin. igazából az lenne a legjobb ha egy darab venti tudná a procit és a kártyát is fújni
és csak most esett le hogy nem pontosítottam: ez a routerem nincs monitor meg semmi ilyesmi, csak az UTP kábelek mindenhova meg egy serial az asztalihoz (igen, én vagyok az a szociopata állat aki 2021-ben is használ serial konzolt)
ha találok valahol olcsón egy angled PCIe risert vagy szalagkábelt akkor esélyesen ez lesz a folytatás. köszi a választ!A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
PROTRON
addikt
válasz #25954560 #52304 üzenetére
Pedig szerintem nézz utána a "DVMT" azaz Dinamyc video memory technology" féle intel+windows találmánynak.
Én (és vagyunk egy páran) így értelmezem:
a UEFI-ban van 2 beállítás, ebből a pre-allocated-el beállítod hogy a rendszer induláskor mennyit foglaljon le az igpu számára fixen,
majd a másodikkal (DVMT Total Memory Size) pedig azt hogy az előre lefoglalton felül mennyit használhasson ha az adott alkalmazás jelzi igényét. Ez a második, ez maximum a teljes rendszer ram felét jelentheti, ha "max" beállításon van és lehet csökkenteni, hogy biztosan ne zavarjon bele a nem grafikai alkalmazások ram igényébe.Többen javasolják hogy épp ezért le kell venni a pre-allocatedet (64MB-ig), mert az úgyis csak a windows bejelentkezésig számít, utána már a windows tudja kezelni a DVMT-vel az aktuális igényeket (maximálisan a teljes ram felééig) és ha van szabad ram és szükséges az igpu-nak, akkor feltornássza automatán.
Ki kell ezt próbálni.De szerintem ha lecsökkented, akkor csökkentett módban is csak annyival fog futni.
-
hegegabi80
addikt
Ma meg is jött az új szerzeményem. Egy neve sincs Cemo M1. Igaz matx lap is belemegy, de méretileg egész kicsi.
Bangood-ról rendeltem cseh raktárból, 06.17-re ígérték, de ma hozta a postás. Egy tök egyszerű barna dobozban volt, de zacsiban volt és az alján meg a tetején szépen benne a tartóba, mint a többi drága ház is. Elég masszívnak tűnik, a bekapcsoló gomb is normális nyomógomb (vandálbiztos).
Ráadásul adtak hozzá két slim 80-as ventit, igaz molexes, de kezdésnek jó lesz az is.
Természetesen még most nem lesz átpakolva, mert felújítás van, meg a házba bele kell faragni a TFX tápot is (remélem bele megy), ha nem akkor flex atx -et kerítek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
PROTRON
addikt
Valahol biztos meg lehet találni hogy a jelenleginek milyen van.
Általános használatra alapvetően a cl16 3200-at szokták manapság javasolni, ott van egy ár-érték arányban vállalható középút, amit persze BIOS-ban finom hangolni lehet.
Ha olyan a processzor hogy pl 2933 felett nem nyújt extrát, de cl 16 helyett cl15-re állítva meg pörgősebb.
Amúgy automatán beállítódik mindig a gyengébb ramhoz a bios, akkor is ha amit extra beleraksz, az erősebb lenne.Amennyire én tudom azért gond ha 16-ot teszel mellé, mert csak az első 2x8-ig tudja párhuzamosan végezni a rendszer a műveleteket a 2 modulon, afelett már csak az egyik modult tudja majd terhelni, ami viszont alacsonyabb össz. műveleti sebességet jelent.
De javíthat aki megfelelően alá tudja támasztani.Ami igazából jelenleg még nem is annyira érdekes, mert nem hiszem hogy lesznek olyan almalmazásaid amik megennék eleve a 2x8-at még iGPU-val együtt is.
És épp ebből kifolyólag talán felesleges is 2x8 felett összerakni szerintem.Egyébként az intel ark oldalon rákeresve a procira biztos kiírja hogy mennyi a max amit a igpu-ja ehet.
Egyébként ha max-ra rakod, az azt jelenti hogy lefoglalja, de nem feltétlenül tölti fel, csak akkor ha szükséges.
De ha épp olyat futtatsz aminek nem kell annyi grafikus vram, akkor szerintem elég okos a winfos hogy átadja a területet.
Nálam is a kis gépen változó hogy a win mennyit ír épp aktuális igpu ramnak.#52300 Rick4.
Köszi.
#52297 fatpingvin
Nekem is thin m-itx alaplapom van és most egy ilyen adapterrel van megoldva hogy az alaplapommal egy síkban el tudjam fektetni a VGAmat: [link]
Az én alaplapomon a PCIe slot csak x4-es, de ki tudod ebay-en keresni hogy neked milyen kell. Meg a hosszat is, nekem az 5 [cm]-es adapter ami nekem kellett, kicsit rövid lehet a környezetedben.
Az output oldali fej irányítottságát is ki tudod választani, a szám utáni betűk jelzik hogy jobbos-balos-egyenes.Nekem kb 15 naptári nap alatt érkezett meg, holott többre ígérték.
Ez azért fontos mert változnak a vámolási szabályok és amit Július 1.-e előtt nem rendeznek le a vámon, arra már extra vám és áfa költségek fognak rakódni!Nekem amúgy használatban van egy ilyen kis házikom háziserverhez, de neked is jól jöhet, időnként van HA-n is belőle: [[link] ]
Persze ez esetben hosszabb riser adapter fog kelleni, mert az alaplap másik oldalára kell átvinned a kártyádat.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Ha van elég RAM, akkor tolhatod neki...
A többi kérdésedre nem tudok sajnos válaszolni.
Elméletileg az alacsonyabb időzítést jobbnak szokták tartani, de hogy ezt napi használatban mit fog jelenteni, azt csak tippelni tudom: talán a rendszer pattogósabb, reszponzívabb lehet, de csak tipp.
8 mellé 16 GB: ismét passz, ki kell próbálni, mennyire fekszik majd a gépnek.
RAM-ból vannak párba válogatott KIT-ek kicsit drágábban, esetleg még ez lehet egy racionális választás. A gyári RAM modult meg el tudod passzolni Hardveraprón.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
cinemazealot
addikt
válasz fatpingvin #52297 üzenetére
A PCIe kártyát egy riser szalagkábellel akár egy síkba is rakhatod az alaplappal, és mindkettőt felcsavarozhatod egy furnér lemezre. Így lesz a legkisebb térfogat igényű (leglaposabb) a konfigod, főleg ha még a proci hűtést is meg tudod oldani valamilyen extrém alacsony kivitelben.
Vagy a PCIe kártyát behajthatod az alaplap alá is, csak így némileg vastagabb lesz a cucc.
Így születnek egyébként a szép ITX mod ötletek.
Ha a lapos kivitel mellett döntesz, én azt egy monitor LCD panelje mögé rögzíteném, így akár egy AIO gépet is összeállíthatsz (persze custom monitor burkolattal, de a monitort és a gépet akár közös tápról hajtva).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Bestbuy játékok
- Ryzen 5800x
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GTA VI
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest