Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz rover45 #17696 üzenetére
Gyakorlatilag igen, ha 16V felett van a feszültsége, és nem több 24V-nál, de gondolom ez evidens
Hogy előny-e vagy hátrány? Ha van egy például 19V-os töltőd elfekvőben, akkor előny lehet. Ha valóban ciripel, akkor az meg szívás. Nekem fix 12V-os van, az tuti kussol, de hogy ezekkel mi van, azt nem tudom. A fontosabb negatívum ezzel a darabbal az, hogy nincs semmi specifikáció megadva.
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #17691 üzenetére
Felhívnám a figyelmet, hogy 16-24V feszültség kell neki, valamint hogy nem közlik a különböző ágak terhelhetőségét. Lehet jó is akár...
-
rover45
őstag
válasz viperabácsi #17691 üzenetére
nem rossz esetleg van is otthon a fiókba egy felesleges?
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #17685 üzenetére
iStarUSA S-35 - [link]
===============================================
iStarUSA S-915 - [link]
iStarUSA S-917 - [link]
(#17685) Duracellm...: Bár nem tudom, hogy mit, de szívesen.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
PicoPSU-160-XT (12V/8A). Ilyen van Pista0001-nek és nekem is.
És egyúttal megragadom az alkalmat, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba. A PicoPSU valójában nem a tápegység formátuma, így nem gyűjtőnév, hanem egész konkrétan a mini-box.com által (tervezett? és) forgalmazott kis méretű DC-DC tápok márkaneve. Ezt érdemes kihangsúlyozni most, hogy annyi olcsó(bb) kínai klón igyekszik követni a bevált receptet. Tehát amikor PicoPSU-ról beszélünk, akkor a már bizonyított, net szerte bevált mini-box.com-osról DC tápokról van szó, nem pedig akármelyik ebay-es klónról. Just my two cents...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #17675 üzenetére
Ez a 160XT jó lenne nekem?
5,5k-ért elég jó vételnek tűnik
Aztán esetleg később cserélhetem a 80W-os kockát is nagyobbra, vagy azt nem szükséges?Ha valakinek nagyon pici ház kellene, van egy EPC3 az aprón.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Pista0001
addikt
válasz Mercutio_ #17674 üzenetére
Nem lep meg, és nem csak ez a hátránya, hanem jó eséllyel a 12V-os ág terhelhetősége is kisebb. Annak idején átrágtam a témát, nem véletlenül választottam én is a Pico-t a kis gépbe. 160XT van nekem, azt tudom ajánlani. A többire meg válaszolt HookR kolléga.
orbano: Ízlések és ficamok... Ha valaki rendszer SSD mellé szeretne RAID 0+1-et, ahhoz 5 port kell, ezt a hat aljzatos alaplapok simán kiszolgálják, szoft RAID kártyának meg - szerintem - nem sok értelme, ha az alaplap is támogatja. Másik kérdés, hogy szabad-e, illetve van-e egyáltalán PCI-E slot. Thin-ITX lapon egyáltalán nincs, sok kis fogyasztású integrált procis lapon csak sima PCI van, PCI/PCI-E-s lapba akar-e a felhasználó dVGA-t vagy tunerkártyát (esetleg egyéb perverziót ), szóval a válasz egy szokásos "attól függ".
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ez nem sokkal olcsóbb, ahhoz képest, hogy mennyivel több helyet foglal a 20pines kábelköteg miatt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
Egyre jobb dolgokat lehet kifogni hardveraprón: PicoPSU-160-XT még bő másfél hónap garral 10e pénz.
-
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #17658 üzenetére
Megtaláltam a 90-est itthon is, nekem megérne ennyi felárat, hogy van rá gari is, viszont nem lenne gond abból, hogy a külső tégla csak 80W-os?
Akkor már csak az ajánlott paneltápra kérnék egy linket
-
Pista0001
addikt
válasz viperabácsi #17665 üzenetére
ITX platformon nem valószínű hogy tennének kiegészítő SATA vezérlőt a PCH mellé, így biztosan csak 4 SATA aljzattan jönnek H81 lapok, abból is csak 2 6gbps-es. Utóbbi nem hátrány, mert HDD-knek a SATA2 is bőven elég, a 2 db SATA3 meg elég SSD RAID-nek is akár. Az összlétszám lehet hátrány, ha valaki NAS-t szeretne építeni, de szerintem jellemzően a H87 és Z87-es lapokon is csak 4 csati van/lesz (nem néztem utána, úgyhogy ezért felelősséget nem vállalok ).
-
F34R
nagyúr
válasz viperabácsi #17665 üzenetére
normal hasznalat mellett mondjuk semmi , ugyan ugy mint a h61-es lappal sem voltak szembetuno hatranyok.
overclock ugy sem lesz akkor meg 8.
-
Pista0001
addikt
válasz #25954560 #17662 üzenetére
85$ körül van Amazonon is 1007U-s, de erre jönne vám és áfa, ha egyáltalán elküldenék Európába. Francia Amazonon ~92€-ért van 847U, azt nekem kihoznák ingyen, ez átszámítva ~30K forint. Jövő hét közepén megyek is haza, tehát járható út lehet, ha valakinek kell, de hát ennyi az ára.
-
F34R
nagyúr
válasz viperabácsi #17661 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
Üdv
H81 és H87 chipset között mi a különbség (itx - formátumnál?)
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Pista0001
addikt
A Gigabyte-nak vannak integrált Celeronos lapjai, azokon a hűtés is egész értelmesnek tűnik, és sima PCI slotjuk van, ami jó az extra kártyád miatt. A fekete leves az áruk, 30+ ezer forint tudtommal mindegyik, viszont - elvben - pont megfelel az igényeidnek.
Mercutio_: Ha nincs a Pico-nak gyárilag P4 csatija, akkor tuti kell az átalakító, gyanítom hogy azokhoz az integrált (Atom,Brazos) lapokhoz is, amiken az aljzat ott van. Ha megmarad, akkor a Pico a legjobb, ez tény. Ha kompletten eladásra kerül, akkor számold úgy, hogy a Pico-n nem buktál, a többin meg egy kicsivel többet . De eladás előtt a Pico-t ki is mentheted, jó lesz az másra, a gépbe meg veszel akkor valami paneltápot. Ez a 90-es Pico jó lehet neked, ez
közelpont 60 wattot tud a 12V-os ágon, elégnek kell lennie, főleg 2,5-es HDD-vel, és P4 csatija is van. Fura, a 120-asnak nincs, pedig 7A-t ( ) tud a 12V-os ágon, csak 1A-el kevesebbet mint a 150XT, szóval akár best buy is lehetne. -
Stoto
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy intel d945gclf2 alapú kis házi NAS-om van ubuntuval (sw raid5 extra PCI-os sata kártyával).
Szeretnék rajta plexet futtatni a jelenlegi dolgok mellett(torrent, web szerver, 1-2 időnként lefutó script) ami dlna streamet csinálna esetleg on-the-fly konvertálna. Na ehhez kevés már a kis 2 magos atom proci.Alaplap + proci cserén gondolkodok, de nem vagyok up-to-date.
Milyen konfigot ajánlatok?
Fontos hogy mini itx házba menne. Lehetőség szerint nagyon halk hűtéssel beérje a proci, a levegőáramlás a házban nagyon jól megoldott. Atomnál sokkal erősebb legyen, de nem feltétlen kell erőgépnek lennie, akár valami keveset fogyasztó cucc is jó lenne.
-
Ispy
veterán
válasz Mattanyahu #17653 üzenetére
Nem tetszik, olyan, mint valami DVD lejátszó a kínairól
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
shteer
titán
válasz Mattanyahu #17653 üzenetére
inkább elbszott olyan mint egy set-top-box
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
Mattanyahu
tag
nem verték túl nagy dobra
amúgy szimpatikus ház (főleg a szabványos táp meg az usb3 miatt), ha normális ventiket raknak bele best buy[ Szerkesztve ]
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #17650 üzenetére
Persze, ha a belső modul nem sokkal olcsóbb mint ez a 80-as pico (gondolom a külső kockám 12V 4,5A-es teljesítményéhez úgysincs értelme nagyobbat venni), akkor nincs sok választásom
Még valami eszembe jutott: Intel H61/AMD A75 esetén kell még egy ilyen molex-P4 átalakító is, hogy induljon a lap?
-
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #17650 üzenetére
Pistám értem én, de az egész "bele" kerül nagyjáb annyiba mint az a táp, ha jól saccolo, ráadásul lehet, hogy miután összeraktam inkább eladom ha a csajok nem bírják megszokni a kezelését, akkor viszont a minél jobb ár a döntő, amit erősen ront a pico-s megoldás.
Szóval honnan tudnék a legolcsóbban venni bele belső modult ami a külső 80W-os téglához megfelelő?
-
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #17647 üzenetére
Csak a mennyiért a nem mindegy
Minimál konfigra nem szánnék sok pénzt, ezért kérdeztem mivel és honnan/mennyiért lehetne beszerezni?Ja igen, kaptam egy 1U magas ACE-816A tápot is ezt gondolom a legjobb ha eladom, hisz gányolás nélkül nem lehetne berakni a házba
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #17644 üzenetére
Passz, csak példa volt, nagyon nem túrtam a részletek után a netet
Kérdés: Került hozzám egy ilyen GA-620iBK C-változatú ház, van hozzá 80W-os külső tégla, DE a belső paneltáp hiányzik hogy lehet a legolcsóbban pótolni, illetve mi a legjobb megoldás amivel pótolhatom?
Ilyen házzal találkozott már valaki, egy minimál HTPC (slim ODD, Intel G1610, 2x2GB ram, 1x3,5"-os vinyó, vagy ha sok lesz akkor 2,5"-os) mehet bele, nem fő meg, és a paneltáp+tégla bírná a terhelést?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz =Thor= #17638 üzenetére
HD7750 DDR5 a legerősebb itthon kapható 1 slotos, de az nem passzív HookR lentebb linkelte a kereső kidobja, hasonló erősségű passzívak mind 2 slotosak úgy emlékszem.
-
Mercutio_
félisten
válasz =Thor= #17636 üzenetére
Valami VGA-s topicban érdeklődnék a helyedben, hogy milyen 1 slotot foglaló passzív VGA van ami jó házimozira.
Itt jobbára vagy APU-s procikat vagy a legerősebb 1 slotos aktív kártyát vagy erős kicsi / low profile kártyákat követik a srácok, passzivbol is az erősebb 2 slotosak a jellemzőek.[ Szerkesztve ]
-
=Thor=
tag
Sziasztok!
Rég jártam erre...
Gondolom itt másoknak is van Codegen MX-31-es háza. Mivel döglődik az alaplapom beépített videóchip-je (Zotac 9300, naponta többször elkezd villódzani a kép és ilyenkor kifagy), tudnátok olyat videókártyát ajánlani ami befér erre a kis helyre és passzív hűtésű is?
Előre is köszönöm!
Üdv.
-
HookR
addikt
Cooler Master HAF Stacker 915(F és R) - press release / facebook.com
Az F és R változat a táp elhelyezésében különbözik: egyikben elől, másikban hátul található. A VGA hosszal garantáltan nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mattanyahu #17628 üzenetére
Majdnem 20W-al többet fogyaszt Idle-ben a lap.
Ajjaj, ez a része nem tetszik...⭐ Stella
-
F34R
nagyúr
válasz Mattanyahu #17628 üzenetére
Szerintem direkt mert egy keretben van benne es igy legalabb elore befer egy 120-as radi ala kompakt hutsnek.
Ez az Anus lap nem is rosszul teljesit
-
Mattanyahu
tag
asus z87i-pro teszt @bit-tech
az elite 110-ből is kilóg a táp
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
saturn27
tag
Mondjuk elég érdekes a VGA oldaláról az az oldallemez. Általában nem szokott ott lenni semmi. Amúgy kb semmi infó sincs erről a házról még, csak ez a kínai oldalas. Az elite 130 addigra bőven kint lesz remélhetőleg. És bár az valamivel nagyobb - nem olyan aranyos kis ház, mint ez a mini -, de valószínűleg maradok annál. Max később váltok házat újra, ha mégis belefér...
Sokkal inkább elgondolkodtató a proci hűtés mind az elite 130-ban mind ebben a piciben. Ha nem akarok vizezni, akkor elég érdekes lesz megoldani. Ugye az alaplap felett pont ott a táp, onnan a hűtő nem igazán tud szívni friss levegőt, hogy hűtse a procit. A levegő szemből jön és hátul/oldalt/felül (attól függ hogy rakom bele a tápot) távozik. Elég nehéz elképzelni a klasszikus elven működő ITX proci hűtőkkel hogyan fog hatékonyan keringeni a levegő. Vagy csak én kombinálom túl...
-
HookR
addikt
válasz saturn27 #17625 üzenetére
Vagy 35-40mm a műanyag előlap, ami mögé a 120mm-es venti helyezhető és csak utána kezdődik a fémkalitka, amibe a VGA-t rakhatod.
Talán ki lehet ott vágni a fémlemezt, hogy a kártya belóghasson az előlapba, de ehhez látni kéne közelebbi képeket. Mindenesetre az látszik, hogy az előlapi kivezetések is kb. oda esnek.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz saturn27 #17621 üzenetére
Itt egy GTX 660-asokat tartalmazó lista, amin többé-kevésbé fel van tüntetve melyik milyen hosszú. A 210mm az ~8,25in, azaz elvileg például a Gainward, Leadtek, Palit, Zotac is rendelkezik kellően rövid VGA-val, akár dupla ventis kivitelben. Persze azért érdemes utánanézni az adott kártyáknak, hogy vajon a megadott méret csak a nyákra vonatkozik, vagy a túllógó hűtővel együtt értendő.
(#17623) SQX_Barto: Bennem is valami hasonló fogalmazódott meg az első szemrevételezés során.
-
>Deego..
senior tag
Ez az 50-60k kicsit durva az M1 re.
Inkább a szegényes itthoni piacon nézelődök majd a hónap közepe fele.
(#17619) F34R
Lian-Li számomra nem szimpatikus a coolteket még nem néztem.
De még egyenlőre másra kell a pénz, aztán meglátom mennyi marad lehet hogy csak az év vége fele lesz valami mozgolódás e téren." Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
HookR
addikt
Érdemes megemlíteni, hogy még bő két napig van lehetőség a megrendelésre. Tehát aki fontolgatja a dolgot, az annak fényében tegye, hogy kérdéses lesz-e rá mód a későbbiekben.
-
>Deego..
senior tag
Ezt a fórumot eddig csak időnként figyeltem, de mivel eladom a jelenlegi mITX konfigomat így sűrűbben nézek majd be, mivel a következő is mITX lenne.
Az nCASE M1 mikor érkezik hozzánk?
Ehhez hasonló házak várhatók a közeljövőben?" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
Mercutio_
félisten
Picit rövidebb mint az SG05, de kimondottan teccik ha annyi lesz, mint az elite 120 tuti vétel.
-
HookR
addikt
Cooler Master ... Elite 110 (?) (RC-110-KKN1) - coolermaster.com.cn
Igencsak emlékeztet a Jonsbo V6S-re.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
EVGA Hadron lett a neve a Mini-ITX-es házikónak. - pc-max.de
==============================================
BitFenix Prodigy ATX alaplappal, 3db GTX Titannal és vízhűtéssel - facebook.com
==============================================
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Bestbuy játékok
- Ryzen 5800x
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GTA VI
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest