-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani egy matx asus gryphon z87 helyett valami normális itx lapot ?
Újonnan tudom nem sok van, így nyilván használt piacon néznék szét.Egy i5-4570el van párosítva és hd7850el .
Teljesítménnyel megvagyok elégedve.
Vagy érdemesebb lenne procival együtt eladni és másik foglalathoz nézni ? -
Kreash
aktív tag
válasz viperabácsi #31233 üzenetére
Be quiet e9 480 w moduláris táp
anno azt olvastam, hogy a modulárisok közül nem mindegyikkel jó -
Kreash
aktív tag
válasz #16939776 #31232 üzenetére
Nem letszükséglet lecserélni a cpu hűtőt ,lehet menne egy kompakt víz rá.A lényeg a csend lenne és a kompaktság.alaplapbol is valami normális kellene,huzva nem lenne szerintem a proci.
satábol 2-3 elég.egy vinyo meg egy ssd van csak.
A fractal node is tetszik nagyon,de abba nem fér bele a tápom szerintem,attol pedig nem nagyon válnák meg,akkor inkább marad ez a konfig.
[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Gondolkozok az matx es cuccaim kisebbre váltásán.
Tehát adott most:
Aerocool dead silence
Asus z87 gryphon
I5 4570k
Scythe ashura shadow
Hd7850
Be quiet e9 480 w moduláris tápA házat és az alaplapot mindenképpen cserélném ugye.
A tápot,vgat,procit hagynám.
A proci hűtő t csak ha muszáj.
Szóval tudnátok ajánlani valami normális alaplapot,és normális itx házat?
Jelenleg a corsair 250 d t szemeltem ki. -
Kreash
aktív tag
Igen , az lenne a lényeg, hogy se a tápomtól se a proci hűtőmtől nem szeretnék megszabadulni.
Ez a cooltek u2 egész szimpi, bár akkor már inkább az u3-al kezdtem el szemezni,nem sokkal nagyobb, de könnyebb lenne rendezgetni
Meg ha esetleg lenne vga csere pár év múlva és nem 2 slotos hűtése lenne hanem 3, akkor nem kell cserélni legalább házat.
Bár nem értem, hogy az u2 ben van elől venti felfogatás, de az u3-ban nincs...
Utána elkezdtem nézelődni a Jonsbo honlapján és találtam egy másik házat, igaz az kb. akkora mint a Prodigy "szárnyak" nélkül, de sokkal jobban bejön ez a letisztultság. Igaz , hogy akkor a háznak nagy része üres lenne
De inkább ez mint a prodigy.
Viszont nem találtam Jonsbo W1K házat itthoni kínálatba, úgy ,hogy lehet marad az U3. -
Kreash
aktív tag
Köszi.
Ezt is berakom a listára.
Node érdekelne , hogy vajon befér a tápomtól a vga :SErről a Roseville Neutron itx házról tud valaki valamit?
Atx táp nem megy bele ha jól látom -
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudtok ajánlani valami hasonló felépítésű házat mint a Bitfenix Prodigy csak rövidebbe?
Tehát a 5,25ös hely egyáltalán nem kell.
Corsair air 540es háziko felépítése is tetszik de csak az alaplapos fele elég lenne
Tehát atx méret helyett inkább a táp lenne alul ,nem hátul.
Vízhűtés nincs tervezve, csak toronyhűtő, meg van egy moduláris táp, illetve egy hd7850.
Fractal design Node -al is szemeztem már, de abba meg nem tudom elférne egy normálisan a kongifom, vagyis a táp és a vga párosa.
(Nem ragaszkodok a mini itx hez, micro atx is lehet akár)[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
válasz Sir Psycho #18280 üzenetére
Köszi.
Ha lenne elöl venti, tökéletes lenne . -
Kreash
aktív tag
válasz Mattanyahu #18278 üzenetére
Ez milyen ház lenne? f4de casemod @bit-tech
Pont valami hasonló kellene. -
Kreash
aktív tag
Listát majd átnyálazzuk, de toronyhűtőt szeretnénk inkább.
Mondjuk ahogy láttam 10 ezerből már lehet venni használt corsair kompakt vizhűtést is,
bár haver nem igazán akar vizet a gépbe.
Majd holnap szétnézünk még, pár lehetséges toronyhűtő után.(#17717) pils00
Hát igen, vagy maradnak a 92mm-es ventisek.[ Szerkesztve ]
-
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Havernak kellene a H61M-ITX lapjára egy komolyabb procihűtő a ref. helyett.
Magassággal nem lesz gond, mert egy bitfenix prodigy-ben van, de elég közel van a Pci-e sínhez.
Tudnátok valamit ajánlani 10 000Ft -ig?
Esetleg egy Cm Hyper 212 evo jó lenne? -
Kreash
aktív tag
válasz saturn27 #17506 üzenetére
Na ezzel én is valahogy így vagyok,sg05 ből az atx táp helye hiányzik, nem akarok lemondani a moduláris tápomról, meg a némaságáról.
Szomszédnak van egy Bitfenix Prodigy -jede az eleje szinte üres,felét le lehetne vágni...Más:
CM ELITE 130 Advance engem érdekelne,de lehet már valahol kapni?120 on is gondolkoztunk anno mikor vette a prodigy-t de az 120 eleje nem tetszett. -
Kreash
aktív tag
Ncase M1-et ismerem, és nagyon tetszik, csak hát az tényleg valószínű , hogy többe fog kerülni mint amennyit nekem megérne.
Az , hogy mikor jön ki az annyira nem érdekes, ha nem megy tönkre a jelenlegi gépem , akkor megvárom a váltással a ddr4et.
Bitfenix Prodigy nagyon tetszene, csak nem igazán ITX méretű sajnos.
Jelenlegi házamtól(1,2) nem sokkal kisebb. -
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olyan itx-es házat amibe belemegy sima atx-es táp és egy 23cm es vga ,de bitfenix prodigy-től kisebb?
Nézegettem a CM Elite 120 Advanced-t de az eleje nem nagyon jön be, Cm Elite 130 már szimpatikusabb de még nem kapható, és jó lenne valami más alternatíva is.
Fractal Design Node 304-t is nézegettem.
Árba kb 30-35 ig gondoltam.
5.25" hely nem szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
válasz Mercutio_ #13017 üzenetére
Ez a Full HD -s mkv-t és youtube-t normálisan viszi?
Az a kis venti mennyire lehet hangos?
Itxes házat meg nem akarok venni, saját készítésű lesz mindenképpen, csak kellene 1 táp bele , és olyat szeretnék aminek nincs hangja, azért gondoltam nem integrált cpusra, mert akkor veszek a procira egy nagyobb hűtőbordát és nagyobb ventivel hűteném. -
Kreash
aktív tag
válasz radi8tor #13015 üzenetére
Hát Hardveraprón nézegettem paneltápot:
[link]
meg találtam itt 2 picot is:
[link]
[link]
+van itt egy bolti paneltáp:
[link]
Csak azt nem értem, hogy akkor ez most hány wattos? 120 vagy 60?
De ha jól sejtem 60, viszont van itt 90es is+2ezerért.De amit írtam konfigot, túl sok nem kell neki.
Proci 65w+ssd vagy noti vinyo nem tudom mennyit eszik, de nem tul sokat az biztos+lesz 2db 12cmes venti, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék építeni egy ITX gépet, netezésre és Full hd film nézésre, minél olcsóbban.
Eddigi kiszemeltjeim:
ASROCK H61M-ITX +INTEL Pentium G840 2.80GHz=34 000
ASROCK A75M-ITX+AMD A4-3400 2.70GHz FM1=35 000Dvga nélkül lenne,egy noti vinyóval vagy SSD vel.
Tudnátok ajánlani hozzá valami minél kisebb és olcsóbb tápot?Saját készítésű ház lesz, nem ATX szabványú táp kellene.
Néztem a paneltápokat, de nem nagyon értek hozzá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Escape from Tarkov
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- Nintendo Switch
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- MSI MEG Z590 UNIFY Alaplap WIFI-s
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP és AMD EXPO - 10 év gari! -
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - 10 év magyar bolti garival! -
- Rog Strix B460f gaming II
- Kingston 2X16GB DDR5 6000MHz CL32 FURY Beast
- GIGABYTE B550 AORUS Elite V2 kis hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest