Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Most csöppentem bele a 3d nyomtatás világába, most az év végi akció közben szemeztem nagyon egy Bambulab A1 minivel, nekem ez elég is lett volna otthonra, nem akarok én hatalmas dolgokat nyomkorászni, de végül elvetettem a dolgot.
Viszont közben, úgy alakult, hogy lett egy Ender 5 Plus és most nyomkodom a Bambu studio-t. Azt vettem észre, hogy egy nyomtatásra, 1.5-3x több időt saccol az Endernek, mint az A1 mininek. Valamit még állítgatni kéne az 5 Plus nyomtatásán vagy tényleg ennyivel okosabb az A1?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Reggie0 #26769 üzenetére
Na alakítottam a szintezésen, de még az se az igazi...
Ezek az elcsúszások mitől lehetnek?
Meg a "képben" ezek a csúnya pöttyökMitől mehet el minden egyik napról a másikra?
Multhéten nyomtattam a nyomtatóval akkor még tökéletesen ment.
Ezt a nozzle felnyomást se csinálta ezelőtt még soha.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Ma nyomtattam volna az ender5 plus-al, de jött filament, utána vettem észre, hogy a nozzle-t teljesen felnyomja az asztal, bele is karcolt sikeresen....
Pedig már régóta ezzel a szintezéssel nyomtatok, most egyik napról a másikra lett ez.
Mi okozhatta ez?
Most próbáltam újraszintezni, de ahogy beállítom az 5 ponton papírlappal szépen, középen csak felnyomja egy kicsitMost egyáltalán nem sikerül beszintezni
-
válasz
tothferenc #26394 üzenetére
Ezt mennyi idő volt kinyomni?
-
-
válasz
energy4ever #25747 üzenetére
A tárgy repedt szét.
Akkor a huzat lehet az oka, sajnos nem védett helyen van a nyomtatóm -
válasz
energy4ever #25744 üzenetére
Bocsi, az véletlen pont kitöröltem.
1-2 réteg. -
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy PETG nyomtatás után, alulról 1-2 elkezd leválni a nyomtatott cuccon?
-
válasz
imibogyo #24224 üzenetére
PLA-ból könnyebb lenne, a PETG ami van, az ilyen ruhalmasabb és nehezebb nyomtani meg lassabban is megy. Lehet akkor PLA lesz mégis és 80-100%-os kitöltéssel nyomom ki.
Amúgy melyik kitöltési minta az ajánlott? (CURA)Egy garázskapu, de bent fog lógni, de néha fogja érni ugye meleg, hideg, víz, ami kintről jön.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mr.Csizmás #24220 üzenetére
Beltér inkább, de ASA-m sajnos nincsen és nincs annyit nyomtatva, hogy ezért vegyek egy tekerccsel
-
Sziasztok!
Ilyet szeretnék nyomtatni: https://www.thingiverse.com/thing:375091
Gembrid PLA és Gembrid PETG-m van, valamint az Enderhez kapott fehér PLA.
Jól gondolom, hogy a PETG-ből lenne a legjobb kinyomtatni?
Garázskapu lehúzó madzag végére kéne, mert a mostani rajta lévő görcsöt nem túl kényelmes fogni.[ Szerkesztve ]
-
Amúgy a sikertelen nyomtatásokkal mit kezdtek?
-
válasz
Szabikaa20 #22460 üzenetére
Nekem úgy tapad amit adtak az ender-hez, hogy fél nap után se jött le, úgy kellett leimádkozni, végül alkoholos víz segített, de amúgy megmozdítani se bírtam.
-
PLA-t nyomtattam tegnap délután, és most úgy odaragadt az asztalhoz, hogy egy éjszaka alatt nem ugrott fel, alig bírtam ma reggel leműteni. 60 fokos asztal volt, mitől lehet ez? Eddig sose tapadt ennyire, mindig elkezdett magától felválni pár 10p után ugyan az a PLA. Ender 5 Plus.
[ Szerkesztve ]
-
Ha Cura-ban a Custom Print Settings-ben változtatok valamit, azt megjegyzi, vagy el kell valahol mentenem?
-
válasz
Szabikaa20 #22138 üzenetére
Ennél a bed supportnál nem láttam hogy hogy kell felrögziteni, ezért nyomtattam inkább azt.
-
válasz
Szabikaa20 #22138 üzenetére
Ha jól emlékszem 5 plus-on 2 oldalt van felfogatva a bed és sin is van mindkettőn.
-
válasz
Szabikaa20 #22136 üzenetére
Ennek a bed supportnak mi a lényege?
Miért jó hogy oda van rakva?
Én ilyet nyomtattam az Ender 5 plus-hoz:[ Szerkesztve ]
-
válasz
energy4ever #22102 üzenetére
3 hetes Gembrid PLA-t nyomtattam 200-190 fok-on.
-
Ez mitől lehet, hogy ilyen szálakat húz?
-
Ez mitől lehet, hogy nem szép sima kerek?
Autocad-ben lett modellezve, STL-ben exportálva. -
válasz
energy4ever #21974 üzenetére
Most néztem nyomtatás közben, és a nozzle-nál van hogy felgyűlik, és elkezdi felszedni ami az asztalon van már.
-
Ender 5 plus, arra az üvegre(?) nyomtatok amit adtak hozzá alapból. Miért jöhet fel? Asztal 95 fok. Petg-t nyomtatok.
-
válasz
Mr.Csizmás #21941 üzenetére
Köszi
Facen nem követem őket. -
Csak én nem találok meg semmit Thingiverse-n amióta frissült az oldal?
A régin teljesen jó volt a kereső, most meg teljesen mást hoz mint amit beírok. -
Na meg is jött a Gembrid PETG, nyomtatam is fele, hát huh, vagy 4. nekifutásra sikerült, mindig felvált a filament :/
Ender 5 Plus, 95 fokos asztal és 245 fokos nozzle, első réteg 30%-os sebességgel. 4.-re ezt sikerült:
A fehér az amit a géphez adtak PLA, annál semmit nem állítgattam szinte, 200 fokos nozzle, 60 fokos asztal.
Mit állítsak még a PETG-nél, hogy szebb legyen? Cura-ban csináltam. -
Olyat lehet csinálni, hogy egy tárgyat elkezdek PETG-vel, és egy idő után átcserélem nyomtatás közben PLA-ra?
-
Ezt a BL Touch-ot (remélem jól írtam) minden egyes nyomtatás előtt végig csinálja?
-
Ender 5 plus-al tudok rugalmas filamentet is nyomtatni?
-
Filamentet befűzni hogyan tudok?
Abban a kis dobozkában megakad, de nem is merem erőltetni inkább kérdezek. -
válasz
Mr.Csizmás #21776 üzenetére
A fusion 360-nak utána nézek
-
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a 3d nyomtatásban és nézegettem a Creality Ender 3/5/5plus tipusokat, az lenne a kérdésem, hogy full kezdőnek mi az ajánlott 3d nyomtató? És honnan lenne érdemes beszerezni ahol lehet számlára venni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen házat vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Fiio m15s dap hordozható zenelejátszó
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával