-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz d.beni #49898 üzenetére
Igazából annyira nem, de mind1 Azért ha választasz, akkor inkább a Red felé essen a döntésed, mert elég sok használt Green van eladó soron, ami a garancia lejárta után rögtön valamilyen módon meghibásodik (szektorhibára is gondolok itt, mielőtt valaki belekötne), persze az is igaz, hogy sokan nem arra használják amire kellene, nekem is van már egy 500-as ami vagy 3-4 éve hibátlanul működik, persze nem folyamatosan.
Dumm-dumm: Ha az SSD-s részre tehetnék egy kis megjegyzést, akkor inkább Intel SSD-t ajánlanám, megbízhatóbb mint a Samsung.
Ami pedig a merevlemezt illeti, a Green-t elfelejteném, hogy ha már játék és egyéb is szóba jön, a Purple meg nem pont erre lett kitalálva, inkább a Red, vagy a Red Pro, bár szerintem a Red is elég pl. egy GTA V-höz, hogy ha mással nincs közben agyonterhelve (több száz torrent futtatása és nem csak letöltésre gondolok, hanem pl. seed-ben tartás).
A különbségek a Red-nél fentebb linkelve vannak, bár olyan sok információ nem derül ki belőle, ezért vannak a tesztek. -
Dumm-dumm
csendes tag
Sziasztok
Tervben van egy ssd és egy merevlemez.Ssd samsung 850 evo lenne 120gb-os képviseletben.Rendszer és konkrétan lol-nak.Vinyóból wd green-t néztem ki de vacilálok hogy lehet egy purple-vel jobban járnék.A vinyó tárolásra kéne plusz ha eljutok oda esetleg gt5 ,witcher 3 és társaik futtatására.Kérdésem az hogy erre a célra a green elég vagy érdemes mást nézni?Illetve 2 és a 3 terrás között van e valami féle teljesítmény külömbésg(írás,olvasás) evidens persze hogy nincs de kindulva más alkatrészekből azért felmerül a kérdés.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
d.beni
aktív tag
válasz Alteran-IT #49897 üzenetére
oké!
akkor tök mind1 milyet veszek! -
Alteran-IT
őstag
válasz Glaz-dozfhut #49895 üzenetére
és d.beni: Az nem baj, hogy szinte mindegyik HDD-nél így van írva
Most hogy torrent vagy sima webes vagy ftp letöltés oly mindegy, főleg hogy a hálókártyádig az adat úgy is keretekben érkezik meg, külön torrentre meg HDD nincs is.Egyébként lehet a Red-et is választani, mert az valamivel strapabíróbb, plusz a 2 év garancia helyett 3 év jár rá, de annyival drágább is, egyébként a lemezek paraméterei szinte azonosak.
[ Szerkesztve ]
-
d.beni
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #49895 üzenetére
akkor te milyen HDD-t ajánlasz erre a célra?
-
d.beni
aktív tag
válasz Alteran-IT #49893 üzenetére
köszi!
Akkor felesleges red et vennem ugye?
amúgy melyik adat az ami a másodpercenkénti írást mutatja? -
Alteran-IT
őstag
válasz tiempo #49891 üzenetére
Nincs mit, remélem sikerül megoldani
d.beni: Röhögve bírja, akár még a 240-es, sőt 500-as nettel is.
http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771438.pdf
Max torrentnél több száz torrent futtatása esetén leterhelődik és akkor nem hoz annyit, de ez mindegyik lemeznél így van, lényeg hogy bírja. -
d.beni
aktív tag
sziasztok!
adattárolásra szeretnék venni egy 3 vagy 4tb-os WD Green merevlemezt.
Az lenne a kérdésem hogy ez a merevlemez mekkora sebességgel képes menteni?
Bármint ha egy nagyobb sebességű internettel (120mb) töltök le teljes sávszéllel egy filmet vagy akármit, akkor fogja bírni mondjuk a 12mb/sec írást?
A rendszer SSD-ről megy, így a merevlemez csak adattárolásra és letöltésre lenne.Előre is köszi!
-
tiempo
tag
válasz Alteran-IT #49870 üzenetére
Köszönöm a segítséget, azért kell külön meghajtó, mert ssd-n van az egyik windows, a másik meghajtó csak adattárolásra van, illetve a tervező programok amiket használok annyi modulból áll, hogy megszabadulni tőlük csak egy teljes formattal lehet, és ha úgy alakul, hogy ezt kell csinálnom, nem szeretnék mindent törölni az adattárolós hdd-mről.. Így ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak.
-
Alteran-IT
őstag
válasz Glaz-dozfhut #49889 üzenetére
A lila, azaz a Purple is hasonló célt szolgál, de azt inkább az adatok folyamatos írására szánták (pl. kamerafelvételek).
Egyébként a fordulatszáma érdekes, mert ennek ellenére ugyan annyi, mint pl. a Red-nek, bár állítólag itt az IntelliPower jelentheti az 5400-7200 közötti váltást is, a fene se tudja, hogy mit akart kihozni belőle a WD.
Lényeg hogy akár az is megfelel a célnak, bár inkább a Red. -
Alteran-IT
őstag
válasz NoOne1976 #49887 üzenetére
Na így már érthető, első megfogalmazás kicsit eléggé félreérthető volt és aztán abból indultam ki később is, van ilyen
Így is a Red, mert alacsony fordulatszámú ezért csendes és nem is melegszik annyira, vagy a másik ami szintén adattárolásra van és hasonló paraméterekkel rendelkezik az a Green, de hardverapron elég sok olyan van, ami igen hamar vesztett a kondíciójából, ráadásul még mindig ott van a parkolási probléma, így inkább a Red.
Vagy még ott vannak a Seagate NAS lemezei is, bár azokra zaj szempontjából hallottam már pár panaszt. -
NoOne1976
őstag
válasz Alteran-IT #49886 üzenetére
Még egyszer mondom, egy vinyó van a gépben, meg egy ssd. A most benne lévőt akarom cserélni.
Tehát a kérdés adott: melyik az a vinyó, ami csendes, nem rezonál, és nem melegszik? Vagy így is a redet kell venni?
-
NoOne1976
őstag
válasz Alteran-IT #49884 üzenetére
Az, hogy a gépben legyen egy vinyó, amin tárolni tudok, meg töltögetni. És nem másolok állandóan le róla mindent, hanem csak félévente, évente. Addig el akarom érni a "legfrissebb" dolgokat.
-
NoOne1976
őstag
Új vinyót szeretnék venni a gépbe. Ezúttal nem külső adattárolásra lesz, hanem a gépbe akarnám tenni. A rendszer ssd-n fut, játék nem érdekel. A vinyó letöltögetésre, meg az aktuális dolgok tárolására szolgálna, míg át nem teszem egy csak tárolásra szánt vinyóra.
Mit ajánlanátok a 3TB-osok közül? Így is redet vegyek? -
Alteran-IT
őstag
válasz BaziJoe00 #49880 üzenetére
A jelöltek közül WD My Passport, illetve az Adata lenne szerintem a legjobb választás, az Elements-el sok probléma van, a többit meg annyira nem ismerem.
jocoxe: A Black nem rossz választás és nem hinném, hogy az újabb változatok hangosak lennének, ami pedig a Red Pro-t illeti, attól hogy "hálózati meghajtó" szerepre szánták attól még nem kell hálózatra csatlakoztatni, ugyan úgy használható mint bármelyik más merevlemez, csak úgymond egyes területeken jobb mint a többi (pl. nincs parkolás, 24/7 stb.).
Egyébként mindkét lemez fordulatszáma 7200 rpm, tehát elvileg a hangjuk is egyforma, viszont a Red Pro még mindig inkább adattárolási célt szolgál, de ettől függetlenül a játék ugyan úgy elfog rajta menni, mint pl. a Black-en. -
jocoxe
újonc
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Számítógép felújítás előtt állok és merevlemezből nem tudom, hogy milyet érdemes vennem. multimédiára, játékhoz torrenthez használnám, min 2 TB szeretnék.
Eddig kétfajta merevlemezt nézegettem WD black 3TB de sokan írják, hogy hangos .
amásik WD red pro 2TB elvileg ez egy NAS meghajtó de én nem szeretném a hálózathoz hozzá kapcsolni.
egy gigabite b85 d3h alaplapra kötném.
ezekhez a felhasználási területekhez milyen hdd-t választanátok.
Előre is köszönöm. -
BaziJoe00
tag
Tisztelt Kollégák!
2,5" külső 2TB-os merevlemezt szeretnék vásárolni film,zene,képek tárolására, őrzésére, windows rendszer alatt lesz használva. Kinéztem magamnak néhány darabot, természetesen a legolcsóbb megoldás fele hajlok, de ha a drágábbnál nem csak a nevet meg a csicsát fizetem meg akkor természetesen azt fogom választani!
A jelöltek:
Toshiba 2TB Canvio Basic HDTB320EK3CA
samsung-2tb-m3-portable-hx-m201tcb-g
western-digital-2tb-wdbu6y0020bbk
seagate-2tb-backup-plus-stdr2000203
adata-2tb-ahv620-2tu3-cbk
toshiba-2tb-stor-e-plus-black-hdtp120ek3ca
western-digital-2tb-wdbmwv0020brd -
Phobion
őstag
válasz Alteran-IT #49870 üzenetére
okés, köszi
-
tpeter77
addikt
válasz LanyUs #49876 üzenetére
adattárolásra, nem sebességre van kitalálva a Red, a fordulatszáma is 5400.
nem tudom mi gond lehet abból, ha 1 tányér csak 667GB-ot tud tárolni szemben az 1TB-ossal.
2TB Redről nem irnak sok rosszat, simán megvenném, viszont a most kapható 1TB-os Black is már csendesebb, mint a régiek.
mondják azok, akik 1-2 éves Blacket váltottak újra.
úgyhogy ha a kapacitás jobban kell mint a sebesség, a 2TB Redet javaslom. -
Alteran-IT
őstag
válasz LanyUs #49872 üzenetére
Ha egy merevlemez el kezd kattogni, akkor már gyakorlatilag menthetetlen, HDD Regeneratorral meg felesleges nekikezdeni, mert ott már fej hiba van, azt meg nem javítja, szektorok terén is csak a logikai hibákat javítja, ami fizikailag sérült azt már nem.
Ami a rezgés problémát illeti, Samsung terén is tudok pár olyan vinyóról, ami igen csak rezgette a házat (főleg az IDE-s lemezek), de ezzel csak azt akarom mondani, hogy minden gyártónál vannak "hibák", na meg az se mindegy, hogy milyen házba teszed (valami könnyű alumínium vacak, vagy van valami súlya is) és hogy hogy rögzíted le, mert annak is van trükkje.
Valamint igen, a Samsung már kiment a HDD gyártásból, a Seagate vette át a szerepét, ez olyan csöbörből vödörbe dolog, de ebbe nem mennék beleAmi pedig a választást és a többit illeti, említetted, hogy a Black-ra -1 év jár a Red-hez képest, de ez tévedés, mert hivatalosan a Red 3 év, a Black pedig 5 év gyártói garanciával jön ki (ugye ezért is drágább), csak a hülye viszonteladók szeretnek lerázni 1-2 évet, nehogy már 5 évig kelljen azzal a tudattal élniük, hogy bármikor garanciáztatni kelljen, ez az egyik ok, a másik meg hogy az ára miatt valahol eláll 1-2 évig és a garancia ideje közben is telik.
Na de a lényegre térek, ha csak adattárolásra, illetve torrentre kell (vagy 100 torrent), akkor bőven elég a Red, nincs azzal semmi baj (olvastam az ez utáni hozzászólásokat is az esetlegesen felmerülő nagy "problémákról" ), ha viszont néha menne róla más is (pl. játék), illetve elég sok torrent nyírná egyszerre a HDD-t, akkor ott a Black, vagy a Red Pro, melyek nagyobb fordulatszámmal rendelkeznek és ha jól emlékszem, akkor gyárilag a Red Pro-ra is 5 év gyártói garancia jár.
SSD-t pedig adattárolásra nem ajánlatos venni, mert eléggé drága mulatság, meg nem is igazán arra való, maximum a külön az erre a célra szánt SSD-k, ami PCIe meg egyéb csatlakozással jönnek ki, de azoknak is megvan az ára.
Szek.:
rokafiu77: Miből is? Egyébként visszaolvasva tudom miről van szó, de ha jól tudom, akkor eddig vond volt a topikgazda, nem tudom, hogy miért hagyott fel vele, de biztos megvolt az oka, engem pedig hagyjatok ki kb. mindenből, addig jó a népnek[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tpeter77 #49874 üzenetére
Találtam még valamit
"
only when you buy the 2TB Reds are you risking buying an older 667GB/platter model. All the 3TB SKUs are 1TB/platter
csak amikor vásárolsz az 2 TB Red vinyót megkockáztatod, hogy egy öregebb 667GB tányéros modellt kapsz Minden az 3 TB SKUs vagy 1 TB/tál
"Szerinted ennek van jelentősége? Mert akkor lehet az 1 TB red az ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tpeter77 #49873 üzenetére
Rendben van, akkor a 2 TB red és az 1 TB black közül venném meg azt, amelyik kevésbé rezeg. A régebbi black széria elég hangos volt az itt olvasottak alapján, de megbízhatóbb a rednél talán. Lehet pénzfeldobással fogok dönteni a kettő közül. A rezgés végett inkább a 2 TB red felé húz a szívem.
-
tpeter77
addikt
az 5400-as fordulatos vinyók közül pont a Seagate NAS 4TB rázkódik a legjobban és ez a leghangosabb.
3TB-osból a Red a leghalkabb és a 4TB Red szintén halk és nem rázkódnak. -
tpeter77
addikt
válasz King Unique #49869 üzenetére
alteran95 véletlenül maradt ki a felsorolásból?
jim bcs, M107, vond - ők mit mondanak? Ki vállalná?LanyUs
nemrég irta vki, hogy a 3TB-os vinyók problémásak, inkább 2TG vagy 4TB-os vegyünk.
Kérdés, hogy menyire megbízható az adat.
A többieket kérdezném, vinyó meghibásodással kapcsolatos statisztikai oldalakat belinkelnétek?
Kiváncsi lennék néhány merevlemez megbízhatóságára.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Sajnos minap a kis szakítós, egytányéros, 500GB-os Samsung F3-as elkezdett kattogni. Adatmentés megvolt róla, de inkább vennék új vinyót, mert ebben nem bízok így. Itt olvasottak alapján azért megpróbálkozok egy HDD Regeneratorral. Tegnap volt erase formázás, de a helyzet nem változott. Ha jól emlékszem 6 éve vettem. Olyan mintha leparkolná a fejet, de ha folyamatos terhelést kap másoláskor, akkor nem csinálja.
Olvastam, hogy a samu sajnos kiszállt a merevlemez gyártásból Van még egy Western Digital 250GB SATAII 7200RPM 16MB Raid Edition is, mint backup eszköz, amit annó 5 év garral vettem ( asszem már vagy 8 éve ), de brutálisan rezgette a házat, ezért kivágtam egy külső rackba és csak akkor használom ha kell.
A rezgésre allergiás vagyok, ezért is félek a WD-től, bár az új eszközök remélem már halkak ilyen téren.
Rendszerem SSD-n, így 1-2 játékra, torrent és filmekre kellene.
Ezeket néztem ki ( csak ne búgjon tőle a ház, mert akkor kalapács ):
Western Digital 1TB RED 64MB SATA3 WD10EFRX 19.000 Ft gar. 3 év
Western Digital 2TB RED 64MB SATA3 WD20EFRX 27.000 Ft gar. 3 év
Western Digital 3TB RED 64MB SATA3 WD30EFRX 33.500 Ft gar. 3 évWestern Digital 1TB BLACK SATA3 64MB WD1003FZEX 23.000 Ft gar. 2 év
Western Digital 2TB BLACK SATA3 64MB WD2003FZEX 40.000 Ft gar. 2 évÉrdekes, hogy a black -1 év gar, bár nemtudom mi indokolja ezt a hatalmas árkülönbséget, ha olyan sokkal jobb, akkor veszek 1 TB blacket, de ha nem jobb, akkor 3 TB red lenne.
Ui. még az is megfordult a fejembe, hogy veszek 50K körül egy 480 GB SSD-t, de torrentre, meg adattárra felesleges lenne. Az a 2 játék offline meg elketyeg. Ahol tempó kell az intall ssd.
Köszönöm a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
Én a WD Red-et ajánlom, már volt vele tapasztalatom és semmi probléma nincs vele.
Egyébként én találkoztam már azzal a Hitachival, mármint neten és elég borsos ára van, legalább is a WD-hez és a Seagate-hez képest.
Zola01: Alapból biztos nem kattog, úgy tudom, hogy ennél a típusnál a kattogás olyan 1-2 év után jön elő és az jelzi a tönkremenetelét (legalább is sokan ezt írták), de gondolom, hogy már javították, ha pedig nem bízol benne, akkor ott van a hasonló paraméterekkel rendelkező WD10EZEX, ami hasonló árban van
Ami pedig a Black-et illeti, az nem egy kategóriában van az említett lemezekkel, bár hasonló paraméterekkel rendelkezik mint az említett két HDD, viszont sokkal megbízhatóbb ( 5 év gyártói garancia) és valamennyivel drágább is.
tiempo: Én csak azt nem értem, hogy miért van több rendszer külön lemezekre telepítve? Több rendszert is tudsz egymás mellé telepíteni egy lemezre és akkor eleve nem kell rakosgatni (már ha a rendszer miatt kell, ha nem akkor elnézést), ami meg a kevés port problémát illeti, vannak ilyen SATA vezérlő bővítőkártyák, van ami PCI-os, illetve van ami PCIe-es, pár SATA port nyerhető velük és akkor megint nincs ilyen probléma.
PhobioNN7: Olyat, aminek a fordulatszáma legalább 7200 rpm és legalább 32-64 MB cache van benne, ez alatt nem érdemes lemezt venni, mert kevés lenne a nethez, legalább is a teljes kihasználásához, de itt főleg a torrentre gondolok.
-
King Unique
titán
válasz Kolondrum #49867 üzenetére
Köszönöm, de nem magamra gondoltam, belső vinyókhoz széleskörűen nem értek annyira.
Mostani aktivitások alapján jim bcs, M107, vond fórumtársak szerintem alkalmasak lennének. A régi nagy motorosok, mint Dzsekó és LGLuke sajnos nem tűnnek fel nagyon a topikban...(#49868) jeni: a fenéket... Bőven elég, ha a megszokott, kényelmes ütemben látogatja a topikot, igazgatni (törölni, off-ba tenni) úgyis ritkán kell. Illetve frissítgeti(k) kényelmes tempóban az összefoglalót és a T.I.R.-t.
-
jeni
félisten
válasz King Unique #49861 üzenetére
az legalább +9óra elvonással jár a szabadidőből
-
válasz King Unique #49861 üzenetére
Legyél, te nekem segítettek a hozzászólásaid. Nem vagy megosztó stb.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Phobion
őstag
sziasztok! 1000-es digi-hez milyen merevlemezt ajánlotok?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz IMIIKE1998 #49851 üzenetére
Van számos ingyenes program rá. Például ez egy bevált alkalmazás AOMEI Partition Assistant
- Glaz-doz-fhut -
-
tiempo
tag
Üdv!
2hdd-m meg 1 ssd-m van, egyik hdd-n illetve ssd-n van 1-1 windows. Szeretném beüzemelni mind3at, hogy ne kelljen folyamatosan átdugdosni egyikről a másikra, de az alaplapomon (asus h97m-plus) nincs több foglalat szerintem, hogy bedugjak még 1 hdd-t (kábelem sincs). Az érdekelne, hogy van-e erre valami megoldás, hogy mind3 be legyen dugva, vagy marad a kábel átdugás?
Köszönöm! -
Zola01
tag
Sziasztok!
A Seagate ST1000DM003 mennyire ajánlott? A kattogás csak a régebbi kiadásnál van jelen?
Egy 500gigás ST3500413AS-t váltana (amiből hordozható vinyó lesz). SSD mellé venném, a HDD-n csak játékok és személyes dolgok lesznek.Láttam, hogy a Wd black-et írtátok páran, de az nekem már túl drága.
(Oo\ SKYLINE /oO)
-
vand
csendes tag
Sziasztok,
Két vinyót szeretnék venni, amit RAID1-ben használnék.
Fontos, hogy csendes legyen és megbízható. 3-4GB-os méretben gondolkodom. Nem tervezem 7/24-ben futtatni, de később még az is lehet belőle. Nem szívesen mennék 50eFt / vinyó fölé.Tudom, hogy a WD Red és a Seagate NAS jó ajánlatok (kivéve a Seagate 3Gb-os változatát).
Viszont azt olvasom, hogy a Hitachi (HGST) vinyói megbízhatóbbak.
A HGST deskstar 5k4000-el szemeztem a speckók alapján, de azt itthon nem is nagyon látom árulni. És azt sem tudom, hogy csendes-e, nem találtam ilyen tesztet.Mit ajánlanátok a Hitachi-tól a WD Red kategóriájában? (3 vagy 4TB jöhet szóba)
A WD Red vagy a Seagate NAS 4TB-os változatát választanátok?Köszi a válaszokat előre is.
-
King Unique
titán
Itt a topikból senki nem akar topikgazda lenni, pedig lehet elkélne ide is 1-2 ember
-
King Unique
titán
válasz Kolondrum #49857 üzenetére
Mindkettő elvileg 5400 RPM és 500 GB/ tányér = kb. azonos sebesség.
Az 500-as vsz azért lassabb, mert az jobban tele van pakolva, azt a 268 GB jobban leterheli.
Emiatt USB 3.0-án sem lesz gyorsabb, ott is kb. ezeket az értékeket fogja hozni. Illetve sebességet HD Tune, illetve Atto Disk Benchmark progikkal is érdemes megnézni, mert ha tele van pakolva, akkor a Crystal kicsit más értékeket adhat."2-esen lóg a 3-as porton és 55 megát tud max másolni"
Akkor ott a cache, vagy vmi megdobja átmenetileg, mert 2.0-án max. 35-40 MB/s hozható össze. -
King Unique
titán
válasz Energie X #49856 üzenetére
Szia!
Nekem ST1000LM024 és HGST HTS721010A9E630 van USB 3.0 külső házban, eddig ok mind2.
Viszont utóbbit 7200-as mivolta miatt TV-s lejátszásra nem feltétlen ajánlanám, hacsak nincs rajta HDD jelzésű 1A+ USB port. Máskülönben a sima 0,5 A-es nem fogja meghajtani. Illetve külső házba alapból 5400-as ajánlott.
WD-t a fejparkolása és motorleállítgatása miatt nekem itt se ajánlották annyira, az max akkor jó, ha előtte PC-be téve SATA-n wdidle3-al be van állítva a fejparkolás. WD-ből a Red (WD10JFCX) ajánlott, viszont az drága [link].
Szerintem a 2 Toshiba se rossz, az egyik a sima OEM "zacskós", a PX1829E-1HJ0 meg talán a dobozos, Retail verzió lehet, bár ebben nem vagyok biztos.Szerintem HGST 5K1000 | Momentus M8 | Toshibák közül válassz, illetve WD Blue, ha a fejparkolás beállítása megoldható. Ha meg van rá keret, akkor a Red lenne a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
bocs, nem volt időm előbb válaszolni. Az op.rendszer is erről fog menni?
mert akkor 7200-as vinyót keress. WD Black WD1003FZEX ez jó 1TB-os rendszernek, és 3 év garis (van ahol adnak rá 5 évet is)
Ha olcsó kell, ott a Toshiba DT01ACA100, ezt megkapod 15ezerért már.
Van még Hitachi 7K1000 és van hibrid lemeze a Seagatenek ST1000DX001 (hibrid merevlemez 8GB MLC SSD meghajtóval.)
( én a WD-t fogom kipróbálni, olyanom még nem volt ) -
Kérdés! A hita 500-as gyorsabb lenne mint most ha USB3-as átalakítóval menne az asztali USB3-as portjába? Most 2-esen lóg a 3-as porton és 55 megát tud max másolni. Lehet, hogy nem adom el hanem mint adattároló lesz és folyamatosan be lesz kötve a 236 USB port egyikére.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Sharkoon Quickstore Portable Pro USB3-as külső rackembe szeretnék vinyót vennyi. Ezen tárolnék munkás cuccokat (doksikat és nagy fájlokat is), illetve otthon használnám néha Tv-vel médialejátszásra. 1 TB-osban gondolkodom se alatta se felette. A bolt adott, a választék a következő:
* HITACHI 1.0TB 5400rpm 8MB Travelstar 5K1000 HTS541010A9E680 9,5mm NOTEBOOK 2,5" S-ATA3 HDD - 2év - 15392
* HITACHI 1.0TB 7200rpm 32MB Travelstar 7K1000 HTS721010A9E630 NOTEBOOK 9,5mm 2,5" S-ATA3 HDD - 2év - 17755
* SEAGATE Momentus 1.0TB 5400rpm 8MB ST1000LM024 NOTEBOOK 2,5" S-ATA2 HDD - 2 év - 15748
* TOSHIBA 1.0TB 5400rpm 8MB MQ01ABD100 NOTEBOOK 2,5" S-ATA2 HDD - 2 év - 15824
* TOSHIBA 1.0TB 5400rpm 8MB PX1829E-1HJ0 NOTEBOOK 2,5" S-ATA2 BOX HDD - 2 év - 16688
* WD 1.0TB 5400rpm 8MB WD10JPVX ScorpioBlue 9,5mm NOTEBOOK 2,5" S-ATA3 HDD - 2 év -18542
Melyiket érdemes megvenni és miért? Köszönöm!
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
-
-
King Unique
titán
válasz #31816946 #49852 üzenetére
Elements Portable terén többeknek akadt problémája, így WD-ből inkább My Passport Ultra.
3-as listádból a Verbatim nem tudom milyen, a Canvio Basics még elmegy. Illetve a külső HDD házas megoldás sem elvetendő.
Amúgy meg inkább, az külön erre való topikokban kéne érdeklődni ITT.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Az alábbi külső HDD-k közül melyiket vegyem meg:
- Toshiba Canvio Basics külső merevlemez, 500GB, 2.5", USB 3.0
- WD Elements Portable külső merevlemez, 500GB, 2.5", USB 3.0
- VERBATIM HV1TMUF, 1TB, 2,5" -
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok! Lehet hülye kérdés, de fontos: HDD-t újra el lehet osztani akkor is, ha már van rajta tartalom +rendszer? Az a baj, hogy 150 Gigás és 50 Giga van csak a rendszernek, amit túlnőtt és nem tudok helyet felszabadítani :/ Előre is köszi.
-
válasz King Unique #49849 üzenetére
Igazat megvallva már sok éve nem számolok HDD-vel mint rendszer futtató eszköz. Hu, de szépen mondtam.
Ergo elég ide bármi. Elég az 5400-as! Ki is néztem 3 év garral. 16k.
Valaki a korábbi 500-asra esetleg vevő lenne? 16 napos üzemidő. 100/100
Ha nem vagy kevés a zsé érte akkor megy az asztaliba USB-n adattárnak.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kolondrum #49848 üzenetére
Hát igen, de ezért az 5400-as energiatakarékosabb.
Sebességteszt az 5400-as 500 GB/platter, 8 MB cache típusoknál kb. egykutya:
ST1000LM024: CrystalDiskMark read/ write —►Seq: ~116 / 115 MB/s | 512K: 37 /45 MB/s @ USB 3.0A 2,5" 7200-as 500 GB/platter, 32 MB cache típusok meg kb. ennyit tudnak:
HGST 7K1000: CrystalDiskMark read/ write —►Seq: ~138 / 131 MB/s | 512K: 44 /55 MB/s @ USB 3.0Igaz nem SATA, de kb. ott is tudnia kell ezeket. Az értékek szűz állapotban lettek mérve, ahogy idővel telítődik, töredezik, úgy egyre inkább lassulni fog. Szerintem sima adattárnak jó lesz az 5400-as is. 7200-as inkább rendszer alatt tudna jobban profitálni, vagy ha esetleg kimondottan fontos adatmozgatásnál a nagyobb sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
válasz King Unique #49847 üzenetére
Alig van difi a kettő között wattokban. Már csak egy sebesség tesztet kéne nézni erről.
-
válasz King Unique #49845 üzenetére
7K1000 és 5K1000 az esélyes. Olcsó és van ahol 3 év garis. Csekkolom mit tudnak. Akkuvak is tolom a notit, szempont a fogyi.
-
válasz King Unique #49843 üzenetére
Na legyen hangos és csak adatot tárolok rajta. SSD mellé sata 3-as csatiba. A HGST 500-as elfogyott, az is ajánlott darab, csak kicsi már.
-
Sziasztok! Ennyi ajánlott 2.5-ös HDD van csak 1Tb méretben?
1TB Hitachi Travelstar 5K1000 (HTS541010A9E680) 6Gbps SATA, Advanced Format
1TB Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) - Advanced Format
1TB Western Digital Red (WD10JFCX) - 6Gbps SATA, Advanced Format
1TB Samsung M8 (HN-M101MBB)[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
válasz King Unique #49830 üzenetére
Hali,
vettem ma 1 WD RED WD20EFRX-et, és ez van mellé: Sharkoon a vinyó pörög, de a windows nem látja.
5let, hogy mit tudnék csinálni vele? Vagy rossz a HDD? :S
Köszi.
-
Foley101
tag
Sziasztok!
Olyan winchestert keresek, ami NAS-ban fog működni, de a NAS nem 0/24-ben fog üzemelni, hanem heti 2-3 alkalommal lesz beüzemelve pár órára. A kiszemelt NAS: Synology DS115
Ezzel a NAS eszközzel az alábbi HDD-k kompatibilisek:[link]
Valaki tudna abban segíteni, hogy megnézi, a listából mely halkabb, hibatűrőbb típusok azok, melyek elviselik a folyamatos leállítást? A WD RED-et néztem ki, de olvastam, hogy a túl gyakori parkoltatás nem jó neki. A mostani szériák közül van olyan, ahol alapból 5 másodpercre van állítva a parkoltatás, vagy a legjobb lenne, ha WDidle3-mal kikapcsolnám a parkoltatást?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz kedvesgabor #49833 üzenetére
-
tpeter77
addikt
szia, sok a megválaszolatlan kérdés.
Mire használnád? Op.rendszer arról futna, vagy videóvágásra kell, netán csak torrenteznél róla, vagy képet+filmet archiválnál rá?
Számít-e ha van egy kis hangja vagy a leghalkabbat szeretnéd? Gyors kell vagy elég a lassabb?
Garancia időből elég a 2 év vagy az 5 évre gyúrsz?
Zavar-e ha parkol a fej? (főleg akkor zavaró, ha pl. TV-re kötöd és onnan néznél filmet)
gyanítom, hogy szgépbe kell és normál 3.5" méretűt vennél. -
FÖNÖK
tag
Sziasztok!
1-2 TB-os vinyóból melyik az ajánlott?
Mit érdemes venni?''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
kedvesgabor
tag
torrentezéshez, gyakran használt programok hoz érdemes ilyet venni, vagy van olcsóbban megbízható hdd?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az alábbi külső HDD-k közül melyiket vegyem meg:
- Toshiba Canvio Basics külső merevlemez, 500GB, 2.5", USB 3.0
- WD Elements Portable külső merevlemez, 500GB, 2.5", USB 3.0
- VERBATIM HV1TMUF, 1TB, 2,5" -
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Keresek HDD-t megörzésre, iso nagy méretű filek tárolására. Külső sharkoon USB-s meghajtóba raknám.
Max ár 100€ 1TB, ne legyen nagyon zajos, nem muszáj a leggyorsabb inkább megbízható legyen.
Köszi.
-
King Unique
titán
válasz Yellow73_a #49825 üzenetére
De, ha más itthoni boltokat nézel meg, ott megadják rá a 3 évet, illetve van a WD oldalán egy táblázat, ami alapján EU-ban is 3 év gari jár rá.
Hogy aztán pontosan hogyan van, mi alapján 2/ 3 év, azt nem tudom... De egy csomószor előfordul, más márkájú külső merevlemeznék is, hogy 2 év helyett csak 1, vagy 3 év helyett csak 1-2 év garit ad rá az adott bolt.... Jobbat nem tud csinálni az ember, mint hogy olyan helyen veszi, ahol többet adnak rá. -
generic
senior tag
Be tudtam szerezni 2 db. WD RED 3 TB-os merevlemezt elég jó áron. Jövő héten érkeznek. HTPC-hez lesznek, viszont a gépben nincs hely 3.5-ös HDD-nek, ezért valami külső megoldás kellene.
Létezik valami ház amibe be lehet rakni 2 3.5-ös merevlemezt?
-
Yellow73_a
tag
válasz King Unique #49823 üzenetére
Szia,
Ez még a régi változat titánium színben, a felső oldali élen csillogó kerettel, ő:
[link]A garancia érdekes, mert megnéztem a WD honlapját, ahol három hivatalos magyar importőr szerepel.
Az egyik a Rufusz, akik már csak 2 év garanciával adják a My Passportokat, csak azt nem értem, hogy miért, hiszen elvileg ők közvetlenül a WD-től kell kapják 3 év garanciával. -
őstag
Pár sorral egyet nem értek:
Lehet régen a Black zajos volt, de az újabb FZEX széria egyáltalán nem az. Év elején SSD-re húztam újra a gépet és utána csatlakoztam 2db 1003FZEX-et a gépbe és nem venni észre hogy ott vannak. Csak amikor fel/lepörög a gép indulásakor és leállásakor.
A sárga matricás HDD amit linkeltél, szerverbe való. Persze otthonra is megy, de akkor tényleg adni kell a levegőt neki és mivel a szerverteremben szinte mind1 tényleg zajosabb lehet az átlagnál.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
King Unique
titán
válasz Yellow73_a #49822 üzenetére
Passport Ultrával reméljük jobban jártál. Amúgy a régi, vagy a megújult, +Grip Pack verzió jutott neked?
Az Ultra alapból 3 év gyártói garis, csak xy webshop / bolt attól függően, hogy honnan szerzi be, ott mennyi garanciát biztosítanak rá, annyival tudja csak továbbértékesíteni. Ez az ő hiányosságuk.... Tehát, ha pl. 2 év után vmi gond lenne vele, akkor a + 1 év még érvényes, amit a legközelebbi EU-s WD márkaképviselethez eljuttatva, RMA ügyintézés keretében tudsz érvényesíteni.
Jobb helyeken általában meg szokták rá adni a 3 évet idehaza is.[ Szerkesztve ]
-
Yellow73_a
tag
Regisztráltam az új külső HDD-t serial number alapján a WD oldalán, és ott azt írja, hogy 3 év garancia van rá. Akkor az Aqua miért csak 2 évet ad?
-
Yellow73_a
tag
válasz King Unique #49602 üzenetére
Egészen máig húzta az Aqua a meghalt 2.5" 2TB WD Elements külső HDD-m garanciális cseréjét.
Viszont szerencsém volt, mert nem volt Fehérváron Elements, helyette WD My Passport Ultrát kaptam - szőrért szőrt alapon.
Ugyanis nem a mostani árát nézték az Elementsnek, hanem a másfél évvel ezelőtti vételárát, ami még pár száz forinttal több is volt, mint most a My Passport Ultra.
Szóval összességében jól jártam, leszámítva azt a kellemetlenséget, hogy kb 1,5 TB adatom veszett el, szerencsére egyik sem pótolhatatlan (főleg torrent HD filmek voltak rajta, amik újból beszerezhetők).
Így upgradeltem a vinyót jobbra és újra, plusz összességében az eltelt másfél évhez még újra jön két év garancia. -
tiempo
tag
Üdv!
3,5""-os, 7200 rpm-es 500gb - 1tb-s rendszermeghajtónak való HDD-t keresek, Western Digitálom van, örülnék, ha ilyen márkát tudnék megint venni. max 20ezer forintig. Teljesítmény fontosabb, minta méret, abból elég az 500gb is.
Van ilyen adatokkal rendelkező? köszi[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz rasurosenpai #49816 üzenetére
Ezekben a topikokban próbálkozz!
Cache külső adattár vinyók esetében, nagyméretű fájlok tárolásánál eleve másodlagos dolog. 2 esetben lehet igazán értelme a nagyobbnak:a.) ha pl. programokat, operációs rendszert akarsz róla futtatni
b.) eleve nagy, mint pl. DDR cache (1 GB)[ Szerkesztve ]
-
Klara_
őstag
Letezik WD20EFRX-bol 2.5"os?
WD honlapjan nyomat sem latom, kepeket viszont kuldott az elado rola de kicsit igy hitetlenkedve allok a doldg elott. -
rasurosenpai
tag
válasz King Unique #49800 üzenetére
Sziasztok!
Külső merevlemezt vásárolnék a laptopomhoz, Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen szempontokat érdemes még figyelembe venni, milyen konkrét terméket ajánlotok?
Használat: Évente néhányszor biztonsági mentést fogok készíteni a számítógépemen tárolt adatokról (doksik, képek, mp3, filmek). Egyszerre kb. 3-500 GB-t mozgatok meg ilyenkor.
Tulajdonságok:
Méret: 2,5
Tárolókapacitás 1 TB
Csatlakozó USB 3.0
Energiaellátás USB-ről
Fordulatszám 5400 rpm
Cache méret: ??? Itt nem tudom, hogy van-e lényegi különbség a 16 és a 32 között.Köszönöm előre is a segítséget!
-
jim bcs
nagyúr
-
Emperor_
addikt
válasz Sziszifeca #49808 üzenetére
Asszem a directory struktúra foglal helyet.
Parancssorból a chkdsk mit mond?
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
500 GB-os vagy 1 TB-os 3,5-ös winchestert szeretnék vásárolni adattárolásra, de ragaszkodok a 7200 RPM fordulathoz. Milyen lehetőségek vannak kb 20000 Ft-ig?
Jelenleg egy Seagate 7200.11 500 GB-os (ST3500320AS) winchestert használok, ez helyett kellene valami, amivel kiválthatnám, mivel a HDD Sentinel azt írja, hogy 14 alkalommal probléma probléma fordult elő a felpörgés során, azt meg nem szeretném megvárni, hogy elhalálozzon.
Szeretek élni - és ez sok időt elvesz.
-
Sonja
nagyúr
Kezd dögledezni a második WD Blue 500GB-os (WD5000AAKS) HDD-m is. Egyre növekszik rajta a hibás szektor. Pontosabban a "Current_Pending_Sector" érték növekedik, ami jelenleg 9-en áll. Az első 2,5 év után döglött meg, ez a mostani 3,5 éves jelenleg. Milyen HDD-t ajánlanátok? 1GB elég lenne, és csak adattárolásra lenne használva a DVD-re kiírandó cuccaim. WD RED-re gondoltam (WD10EFRX), bár ezek után már szvsz mindegy mit veszek, amilyen megbízhatatlanok lettek a HDD-k, márkától függetlenül.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Alice90
aktív tag
Sziasztok!
OFF:
Hol lehet a parkolást kikapcsolni? valahol van itt leirás róla?
"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
Sziszifeca
őstag
válasz Sziszifeca #49805 üzenetére
közben tárgytalan, mert megvan, és halk és nagyon gyors
Annyit nem értek csak, hogy format vinyó után a Total commanderben a méret 292.896.296k a 293.033.980-ból szabad. És üres a vinyó. Ez mitől lehet?[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
jeni
félisten
-
ekszn
csendes tag
sziasztok,
elszállt a notebook winchesterem (500GB,5400rpm), ezért lecserélném egy másikra, lehetőleg minél olcsóbbanamire használom a gépem : Archicad, Photoshop, Fifa
kérdés, hogy megéri-e 7200-es fordulatszámú HDD-t vennem, vagy elég az 5400-as is?(adattárolásra és rendszernek is kell)
ezeket néztem :
[Hitachi Travelstar Z7K500 500GB [2.5"/32MB/7200/SATA3]]
erről nem sok jót olvastam, kicsit félek, hogy nagyon hangos lenne és túlmelegedhet esetleg gyorsan elromlik, de az ára nagyon csábító.
[Toshiba 500GB 16MB 7200rpm SATA2 MQ01ACF050]
ez talán a legjobb ajánlat, csak ez már elég drága nekem.illetve apróról rendelni winchestert mennyire rizikós, megéri-e?
bármilyen tanácsot elfogadok.
köszönöm
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Mai napon úgy néz ki hogy egy WD3000HLFS VelociRAPTOR Icepack tulajdonosa leszek.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mennyire hangos egy sima SATA3 vinyóhoz képest?Szeretném hogy NE recsegjen és hangos legyen, de gyors legyen.
Anyumék gépébe kerül, így masszív, hosszú távra is gondolkozom.
Elvileg ezek már nem olyan hangosak ugye?
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
tpeter77
addikt
válasz szállitó #49803 üzenetére
én is igy voltam vele, 3 év után be-belassult, aztán 1 hónap múlva a merevlemez legelején a 3. és 4. szektor meghibásodott, 20 perc alatt indult el a windows, gyorsan HDD regenetátorral megjavítottam a vinyót.
Aztán pár nap múlva újabb 4-5 hibás szektor, rá 1 hónapra 1 darab. Ennek 2 hónapja, de nem szaporodnak a hibák.Állambácsi közbeszólt, úgyhogy a vinyóvásár elhalasztva ülhetett volna a fenekén a NAV decemberig...
[ Szerkesztve ]
-
Klara_
őstag
válasz tpeter77 #49797 üzenetére
Nem, en ezert rugtam ki az ujabbat, amin fel van tuntetve az FW: 560 vagy barmi hasonlo az parkol mint az allat, egy filmet nem birtam vegignezni vele mert folyamatosan parkolgatott lejatszas kozben, engem pedig zavart a klattyogasa. A regin amin nincs feltuntetve az FW szam az nem csinalta meg ezeket. Az uj szeriat nem ajanlom.
-
BK87
senior tag
Sziasztok melyiket javasoljátok az alábbi lemezek közül ? :
WD 2TB WD20EZRX
Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001
Toshiba 2TB DT01ACA200
Én a TOSHIBA felé hajlok, mert az a legolcsóbb, és viszonylag jókat olvastam róla. Torrentezésre használnám, és lenne rajta egy kb. 200GB partáció játékoknak, meg programoknak. Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 2042
- Asszociációs játék. :)
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -