Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tpeter77

addikt

válasz LanyUs #49876 üzenetére

adattárolásra, nem sebességre van kitalálva a Red, a fordulatszáma is 5400.
    nem tudom mi gond lehet abból, ha 1 tányér csak 667GB-ot tud tárolni szemben az 1TB-ossal.
    2TB Redről nem irnak sok rosszat, simán megvenném, viszont a most kapható 1TB-os Black is már csendesebb, mint a régiek.
    mondják azok, akik 1-2 éves Blacket váltottak újra.
    úgyhogy ha a kapacitás jobban kell mint a sebesség, a 2TB Redet javaslom.

• Alteran-IT

őstag

válasz LanyUs #49872 üzenetére

Ha egy merevlemez el kezd kattogni, akkor már gyakorlatilag menthetetlen, HDD Regeneratorral meg felesleges nekikezdeni, mert ott már fej hiba van, azt meg nem javítja, szektorok terén is csak a logikai hibákat javítja, ami fizikailag sérült azt már nem.

Ami a rezgés problémát illeti, Samsung terén is tudok pár olyan vinyóról, ami igen csak rezgette a házat (főleg az IDE-s lemezek), de ezzel csak azt akarom mondani, hogy minden gyártónál vannak "hibák", na meg az se mindegy, hogy milyen házba teszed (valami könnyű alumínium vacak, vagy van valami súlya is) és hogy hogy rögzíted le, mert annak is van trükkje.
    Valamint igen, a Samsung már kiment a HDD gyártásból, a Seagate vette át a szerepét, ez olyan csöbörből vödörbe dolog, de ebbe nem mennék bele :D

Ami pedig a választást és a többit illeti, említetted, hogy a Black-ra -1 év jár a Red-hez képest, de ez tévedés, mert hivatalosan a Red 3 év, a Black pedig 5 év gyártói garanciával jön ki (ugye ezért is drágább), csak a hülye viszonteladók szeretnek lerázni 1-2 évet, nehogy már 5 évig kelljen azzal a tudattal élniük, hogy bármikor garanciáztatni kelljen, ez az egyik ok, a másik meg hogy az ára miatt valahol eláll 1-2 évig és a garancia ideje közben is telik.

Na de a lényegre térek, ha csak adattárolásra, illetve torrentre kell (vagy 100 torrent), akkor bőven elég a Red, nincs azzal semmi baj (olvastam az ez utáni hozzászólásokat is az esetlegesen felmerülő nagy "problémákról" :D), ha viszont néha menne róla más is (pl. játék), illetve elég sok torrent nyírná egyszerre a HDD-t, akkor ott a Black, vagy a Red Pro, melyek nagyobb fordulatszámmal rendelkeznek és ha jól emlékszem, akkor gyárilag a Red Pro-ra is 5 év gyártói garancia jár.

SSD-t pedig adattárolásra nem ajánlatos venni, mert eléggé drága mulatság, meg nem is igazán arra való, maximum a külön az erre a célra szánt SSD-k, ami PCIe meg egyéb csatlakozással jönnek ki, de azoknak is megvan az ára.

Szek.:
    rokafiu77: Miből is? :D Egyébként visszaolvasva tudom miről van szó, de ha jól tudom, akkor eddig vond volt a topikgazda, nem tudom, hogy miért hagyott fel vele, de biztos megvolt az oka, engem pedig hagyjatok ki kb. mindenből, addig jó a népnek :DDD

[ Szerkesztve ]

• totyax

aktív tag

válasz LanyUs #28722 üzenetére

Komolyabb tömörítetlen vagy kevéssé tömörített adatforrásnál elég tetemes adatot mozgatsz meg, főleg ha hasonlóan kevéssé tömörítve mented is el, ez eléggé lefojtja majd a rendszert, úgyhogy lehet több vinyó lesz az ami neked meg fog felelni.

• gg72

veterán

válasz LanyUs #28722 üzenetére

Ha rendszernek és videószerkesztőnek is használnád, akkor én semmi esetre sem javasolnék 5400-es vinyót.
    Az F3-as Samsungból szerintem csak az 500-as az igazán jó, az 1TB-os sajnos hangosabb és rezonál.
    Én elsősorban egy WD Black vinyót ajánlanék, az aktuális széria modelljei már hangban is visszafogottak, teljesítményben viszont nagyon meggyőzőek és az 5 év garit sem szabad elfelejteni! :K

Írtam egy PÜ-t is. ;)

[ Szerkesztve ]

• P100

senior tag

válasz LanyUs #13785 üzenetére

Szerintem Samsungot ne... igaz 1 terrás Samsungom még nem volt, de eddig mindegyik Samsung lemezemnek mély búgó hangja volt (nagyon rezonált). Szerintem Seagate, persze 7200.12-es széria.

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

Új hozzászólás Aktív témák