-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp59
aktív tag
válasz King Unique #51596 üzenetére
Köszönöm. Most nézem hogy sebesség terén igen jókat írnak a Seagate ST1000DM003 merevlemezről is és most 13.590Ft-ért 2 év garanciával tudnék ilyet venni ami már elég jól hangzik. Nem tudom hogy a WD Black +3 év garanciája megér-e nekem 10.000Ft-al többet. Azt hiszem hogy nem. Sebesség terén meg majdnem egy szinten vannak.
-
tag
Szervusztok Kedves Fórumtársak!
Kérném szépen egy hozzáértő Fórumtársam szaktanácsát.
Szeretnék vásárolni egy 1 és egy 2TB-os 3,5" HDD-t.
Nagyon csendes HDD adatait szeretném tisztelettel kérni.
Előre is nagyon köszönöm.
Isten áldjon meg Benneteket!Dombi Péter Bp.XXII.Ker.
-
King Unique
titán
Sebességet tekintve a fordulatszám, adatsűrűség a meghatározó, illetve a cache is számít. Ilyen téren a 2,5" WD Black és HGST Travelstar 7K1000 is megegyezik: 7200 RPM | 500 GB/ lemez | 32 MB cache
Viszont, ha 2,5" 1 TB-os kell, akkor jelenleg eleve csak a HGST jöhet szóba.Ennél gyorsabbak pedig már csak a különféle SSHD és SSD megoldások lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
ii77
tag
Sziasztok,
egy öreg gépbe (Abit AN8 Ultra, Sata2-es csatik, Win7) keresek adattárolásra (sok fullhd film, zenék),
letöltésre hdd-t, mondjuk 2 vagy 3TB-os méretben. A jövőben (1 éven belül) szeretnék egy min. 2 lemezes nas-t, az volna végső állomása.
Átpörgetve a fórumot WD20EFRX vagy WD30EFRX modellre voksolnék. Viszont erre a célra csak Ajándék Erzsébet Utalványom maradt, így olyan bp-i bolt kéne ahol jó áron elérhető e ticketre. Eddig a 220volt-ot találtam, náluk a WD20EFRX van raktáron épp' elfogadtató 27.690 Ft-ért. Ha valakinek van tippje, kérem ne tartsa magában. Nagyon köszönöm.[ Szerkesztve ]
VESTAX QFO
-
kp59
aktív tag
Sziasztok!
1TB-os gyors merevlemezt keresek. A 10000-es fordulatúak nem érdekelnek mert számomra túl hangosak (volt már Raptor-om és nagyon idegesítő volt az erős kerregő hangja). Az összefoglalóban látom hogy a WD Black és a Blue ajánlott. Kérdezném hogy ebben a 7200-as fordulatú kategóriában a WD Black-től van gyorsabb merevlemez és ha igen melyik az?
-
King Unique
titán
válasz stratova #51592 üzenetére
Üdv!
Minden attól függ, milyen szempontok a fontosak. Összefoglalóban ott a 3 topik, a nagyobbikban nemrég a 2,5" típusok voltak több pontban kategorizálva, hogy mi alapján érdemes választani.
Ha nem akarod nagyon ragozni, akkor jó a B is, de műszaki szemmel nézve az A kedvezőbb lehet."A: WD10SPCX + IB-250STU3+BH15"
Ez 7 mm magas HDD, ahhoz eleve arra szabott külső ház kell, vagy olyan, aminél belül a rögzítés csavaros. A BH15 nem ilyen és 9,5 | 12,5 | 15 mm magas HDD fér bele. A 7 mm-es biztos lötyögni fog benne. A 2,5" külső házak topikjában nézelődj, akad ennél olcsóbb rack is, ami jó lehet. Illetve, ha már a tartósság a szempont, a WD10SPCX áráért lehetne venni inkább egy WD10JFCX-et, ami spec. NAS vinyó és 9,5 mm magas.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz King Unique #51590 üzenetére
Tiszteletem!
Asszonykámnak keresek általános használatra külső merevlemezt vagy külső házat és 2,5"-os HDD-t 1 TB-ig (hóember szerint ez az a kapacitás amiről még lehet menteni, ha beütne a krach).
Szerintetek merre érdemes orientálódnom?
A: WD10SPCX + IB-250STU3+BH15
B: WD My Passport Ultra, vagy Samsung M3 PortableSzéljegyzetnek még tán annyit, hogy mi inkább elhasználjuk az eszközöket, mint pl elfogyna a hely vagy túl lassú lenne az eszköz.
[Lásd pl >1400 üzemidejű IDE HDD-m (2006) amihez a backup SP750GBPHDA80S3B is már min 2 éves] -
King Unique
titán
A 2,5" Seagate külső HDD-k nem rosszak, mert a belsejük Samsung, ST1000LM024 és ST2000LM003.
A webshopban a 7200rpm és 16 MB cache elírás...mindegyik 5400rpm. De hisz jellemző, hogy nincsenek tisztában a boltok a paraméterekkel...
Viszont a sima Back Plus Portable kifutó modell és helyette a Slim van most, aminek viszont a burkolata kicsit tré, úgy van összeragasztva...[video].
Akkor inkább egy WD My Passport Ultra, vagy Samsung M3 Portable, bár azoknak meg az integrált USB a gyengéje [link].
Másik topikban is érdeklődtél, ahogy olvasom, de azt azért el kéne dönteni, hogy USB 3.0, vagy a másikban említett eSATA/ FireWire interfészes kell? A továbbiakat ott kéne kitárgyalni.ha már berendelted, akkor meg mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
NASba most mi van jó ajánlat ... kinőttem a 2terrás vinyókat ... annál nagyobb lenne jobb.
Előre is köszi.
Üdv,
Same shit, different day!
-
Snooker
senior tag
Sikerült Köszönök minden segítséget.
-
Dzsekó
addikt
Van egy halom ilyen vezérlő.
Seagate-et én annyira nem ajánlgatom, ha lesz róla mentésed, vagy nem lesznek rajta pótolhatatlan adatok, akkor veheted azt is. Inkább WD vagy Samsung. -
Dzsekó
addikt
válasz Snooker #51577 üzenetére
Lehet, 1-5-ig lépés, utána lévő az már nem vonatkozik rád.
Rád a HDAT2 Restore videó vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Snooker #51568 üzenetére
HDAT2 Restore
A lényeg, hogy a Current hidden-nek 0-nak kell lennie és a Current native és Current user meg egyforma kell legyen.
A videón egy kapacitás csökkentést látsz, neked kapacitás növelést kell végezned, a native/gyári méretre, és amit most nem látsz méretet (1TB-32GB), az van a hidden résznél.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Na kimazsoláztam a lényeget:
The solution is to use a tool such as HDAT2 or the HDD Capacity Restore Tool to remove the HPA (Host Protected Area).
Utóbbiról egy videó, ami a megoldás Neked.
Hátránya, hogy rá kell kötnöd egy másik számítógépre, amin van Windows XP.
Ha ez nem kivitelezhető, akkor próbáld a HDAT2-vel, abból van cd-ről bootolós változat, csak ott meg kell keresni ezt a kapacitás helyreállító részt. De legelőször frissítsd az alaplapod bios-át, mert újra el fogja rontani a vinyó kapacitását.
F10 bios-tól felfelé javították ezt a hibát.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Mármint mit hogy csinálj meg? Ha a bios frissítésre gondolsz, akkor azt lehet pendrive-ról (onnan érdemes amúgy is).
Bios frissítés után már visszakötheted a vinyót. Laptopon töltsd le a WD szoftvert írd ki cd/dvd-re és bootolj be vele, rakd helyre vele a vinyót és kész. Amit előző hsz végén linkeltem Hitachi fórumot olvasd végig, mert WD fórumon azt linkelték be megoldásnak.
Külső USB-s házban tudod a laptopra rákötni a vinyót, de valószínű ott is 32MB-ot fog már írni kapacitásra, mert a vinyó firmware-ét cseszte el az alaplap. -
YM
senior tag
Szeretnék venni egy 1 Terás külső vinyót, mire érdemes odafigyelni?
Régi gépemen nincs USB 3.0, csak 2.0 az meg tetü lassu. Mivel lehetne még rákötni?[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Snooker #51565 üzenetére
Ez a régi Gigabyte betegség. Rossz az alaplapon a bios, belekotor a vinyó fw-ébe, emiatt a vinyó 32MB-osnak látszik kifelé. Amit tehetsz:
1. lehúzod a vinyót az alaplapról és frissíted a lapodat a legfrissebb biossal.
2. Letöltöd a WD szoftverét, pontosan nem tudom melyik tartalmazza. Olyasmit kell keresned, hogy "Set Capacity to MAX Native", Seagate-nél ez a neve.
Kis segítség, hogy Seagate-nél hogy megy.
Visszadugod a vinyót és megcsinálod a műveletet, kb. mint a videón van. Kicsit lehet, hogy Gugliznod kell, hogy WD-nél pontosan hogy kell (WD 1TB to 32MB).
Ezt nézd még végig.[ Szerkesztve ]
-
Snooker
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam ma egy WD Blue 1 TB-s, SATA3-as winchestert. Az alaplapom Sata2-es, de azt mondták működni fog vele a gép, csak nincs olyan nagy sebessége.
Beraktam a gépbe a HDD-t, telepíteném a windowst, és amikor választani kéne partíciót, akkor nem talál semmit, csak valami 31mb-s nem tudom mit. Mi baja lehet a HDD-nek vagy én rontok el valamit?
Egyébként az alaplap Gigabyte Ga p35 ds3
-
M107
addikt
válasz A-hole #51563 üzenetére
Régen a játékokat is megcsinálták pl ma meg vedd meg félkészen 0 days patch DLC tömkelege persze jó áron.
A régent és a mát nehéz összehasonlítani.
Ide kötve a dolgot :
Jó táp hűtés megfelelő csatlakozok és normális beépítés 95% jó HDD-t kapsz persze előfordulnak hibás termékek mint mindenhol tömegtermelés van ezt jó ha tudjuk....
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz szabessz #51557 üzenetére
WD RED sorozat.
Saját RED 1 TB erről játszok is. Tökéletes, a 2-3 TB sem melegednek jobban max 2-3 fokkal.
12 Cm Venti előtte, hátul 12 Cm, háztetőn 2 db 12 Cm szintén, oldalt kifelé fúj szintén egy 12 Cm egy R9 270
Vga-ról + 212 EVO Cm proci venti.
Szóval tutti van hűtés.
Tetőtér Cpu 35-48 fok ( Fx 6100) Vga 29-60 fok max 65 játékok alatt. (R9 270 OC)[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
jim bcs
nagyúr
-
tomp
félisten
ST2000LM003 parkolás:
Én nagyon beteg vagyok e téren. Konkrétan nekem ne parkolgasson egyik se!
Ez a merevlemez visszafogottabb parkolással rendelkezik(negyed óránként 1), de kikapcsolható teljesen. HDSentinelben aktív lemezfigyelés szükséges. Ezen felül az energiagazdálkodást kell 254-re állítani, illetve az akusztikai jellemzőknél a csúszkát "FEh" értékre állítani. Több órája nem parkolt a HDD. -
kmisi99
addikt
7mm res 1TB os HDD-knek van valami hátránya? Úgy értem hogy a túlzott kicsinyítés nem ment a minőség rovására? Az új laptopomba csak 7mm fér be, rendesen (tákolással 9mm res is).
-
szabessz
tag
Sziasztok!
Mit tudok ajánlani ami csendes és megbízható merevlemezt 2 vagy 3TB-os ?
A rendszer az ssd-ről megy, de minden más letöltés, játékok, a vinyón menne.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
norbi2010
őstag
Helló!
Xbox One-hoz milyen 1-2TB-os külső merevlemezt ajánlanátok? -
Dzsekó
addikt
válasz A_ScHuLcZ #51549 üzenetére
Ha 24/7-ben megy a két vinyó, akkor érdemes beruházni a Red-be. Ha nem járatod olyan sokat, akkor olcsóbb Green-el is lehet próbálkozni, de azt tudnod kell, hogy meghibásodásra nagyobb az esély. Ha a két vinyót raidben tükrözöd, akkor is veheted az olcsóbbat, mert ha egyik vinyó megdöglik, akkor a másikon ott lesznek az adatok.
csgabee: Normálisak ezek a hőfokok, ha tartósan 50 fok fölé megy a hőmérsékletük, akkor lehet gondolkodni másik hűtésen, addig jó így, ahogy van.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
NAS tárolóba szeretnék 2db HDD-t venni 1, 2 vagy 3 TB méretben. A méret egyelőre kulcskérdés, mert jelenleg ~50GB szenzitív adatot kell duplikálni, a maradék részre a kevésbé fontos adatok kerülnek, és a nagyobb méreteket az előre tervezés miatt nézem.
Arra lennék kíváncsi, hogy mivel tudnak többet a WD Red HDD-k a hagyományos HDD-kkel szemben? Úgy tudom az a különösen ajánlott kategória NAS esetén, de kérdés, hogy megéri-e ezt a felárat, ha nem lesznek túlzott mértékű kihasználtságnak kitéve? (néhány doksi megnyitása, mentése, képek nézegetése, legextrémebb esetben nagyobb tartalmak másolása, távoli lejátszása a tárolóról)"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
csgabee
tag
Sziasztok!
Az normális,ha 500-as wd black(wdc wd 5001 aals )merevlemez 41 fok-on megy.1tb-os wd black(wdc wd 1002 faex) pedig 39-40-en?
egy sf 650-es táp van benne zalmann rendszerhűtő,és aerocool házhűtő.
Ha meleg,akkor hogy tudnám optimalizálni?köszönöm. -
Dzsekó
addikt
válasz LLKobe #51537 üzenetére
Szerintem bírnia kell, én is erre a célra vettem, de aztán mégsem kellett. Most egy USB-s WD passport van elég régen, abban is Blue-nak megfelelő vinyó van (WD10JMVW), és teszi a dolgát.
(#51538) Mauzes: Szerintem nem várható nagy mértékű változás az árakban, mert megrekedtek a kapacitásnövelésben a gyártók. Új technológia kell, aminek a fejlesztéséhez pénz kell, emiatt nem érdekük nagyon árat csökkenteni. És mivel kvázi kétszereplős lett a HDD piac, ezért némi monopol helyzetben is vannak szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz alfiboy #51542 üzenetére
HDD és SSD eltérően működik. Windows telepítés után felmennek a frissítések, programok, kis fájl ide, kis fájl oda, és már töredezett is, emiatt lassul a gép. SSD-nél ez nem okoz gondot, így arra érdemes rakni a rendszert, és programokat. Torrent viszont nem ajánlott rá, az mehet nyugodtan HDD-ről.
Csak windows + programokra elég 120 GB-os SSD, ha pár nagyobb játék is kell, akkor 250 GB minimum. Torrent, és minden egyéb fájl tárolására pedig HDD.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz alfiboy #51540 üzenetére
Oprendszernek ajánlott az SSD, már csak azért is, mivel idővel nem lassul be olyan mértékben mintha HDD-ről futna. Nekem előző HDD-m pont azért lett használhatatlan, mert a C partíción volt szektorhiba, és így a windows pár perc után kékhalálozott, majd már az installálás se ment rá. Ezen kívül ugye belassult, 1-1,5 évente újra kellett raknom (nem volt használhatatlanul lassú, de azért érezhető volt), viszont SSD-vel most is olyan gyors szinte mint első nap.
[ Szerkesztve ]
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
alfiboy
aktív tag
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Nem várható esetleg a közeljövőben a HDD-k árának (érezhető) csökkenése? Elég brutál drágán vannak a 3 TB feletti vinyók. Csak azért kérdezem, mert régebben jellemző volt, hogy 1-2- évente feleződtek az árak/duplázódtak a kapacitások (és tegyük fel, hogy akkor is stabilak voltak az árfolyamok meg most is).
-
LLKobe
veterán
válasz jim bcs #51534 üzenetére
Köszi! Sajna így karácsony előtt nem fussa RED-re, WD10SPCX-et tudnék szerezni. Szerinted ez elbírná a dolgot? HTPC-be kéne, uh nem win futna rajta hanem 150MB-os linux rendszer, erről menne a filmnézés, és a seed is.
Előre is köszi a segítséget
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Egy HDD pl. WD10JFCX mennyi újratelepítést bírhat ki?
Köszi.
...
-
félisten
-
jim bcs
nagyúr
válasz LLKobe #51526 üzenetére
(#51526) ll-kobe
Ha a legjobbat akarod akkor szubjektív véleményem szerintem igen, az 1TB WD Red (WD10JFCX) a legjobb választás.(#51527) x_424
500GB WD Scorpio Black (WD5000LPLX) vagy 1TB HGST 7K1000(#51532) dying_star
Az normális, nincs ok az aggodalomra.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Dzsekó
addikt
válasz FoxiestFox #51532 üzenetére
Elvileg nem, ha tényleg emiatt kattan egyet. Kattanásnak sok oka lehet, akár egy kezdődő betegség is okozhatja.
Két dolgot tehetsz. Nézel egy smart képet hd sentinellel. Ha 100%-os, akkor ez a része oké.
Másik dolog, hogy WDidle3 progival megnézed, hogy hány mp-enként parkol a vinyó. Ha ez túl rövid, akkor rögtön állíthatsz is rajta, illetve ki is kapcsolhatod. Blacknél egyébként az érték disabled-en kéne hogy legyen, azaz ki kéne legyen kapcsolva, mert nem energiatakarékosság a cél a Blacknél, hanem a teljesítmény. Emiatt nem is kéne parkolással próbálkoznia. -
félisten
-
Dzsekó
addikt
válasz maximuss #51528 üzenetére
A fejek egyszerre mozognak és egyszerre olvasnak mindegyik tányér ugyanazon pontjáról, a tányérokról szinkronban történik az olvasás. A tányérok egy egészet alkotnak (mint egy henger), nem lehet őket szétszedni, azaz ahogy másodjára írtad, a partícionálás és olvasás vertikálisan halad befelé az összes tányéron egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Segítségeteket kérem... sajnos a partícionálós topic nem túl aktív....
Partíció létrehozásakor egy tányér esetén értelemszerűen a külső track-ek felől befelé halad a partícionálás.
Tehát ha kétfelé osztok egy egytányéros hdd-t, a második partíció lesz bentebb (közelebb a tengelyhez)
Mi történik ha két tányéros egy hdd? Akkor is tányéronként halad előre (előbb az első, majd a második tányér), vagy pedig veszi mindkét tányér külső track-jeit majd a második (sokadik) partíciónak a tányérok belső track-jeit? Magyarán vertikálisan halad befelé? -
törölt tag
Üdv. Hp Elitebook 8440p 250 gigás Seagate lemeze kezd kevésnek bizonyulni. Milyen HDD-t ajánlott venni bele, ami halk, gyors és nem melegszik túlságosan? 1 Tb elég lenne bőven.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
24/7-es seedelésre akarok venni 2,5"-es vinyót. Csak a WD red ami szóba jöhet?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Hunork
veterán
Háj!
Mivel konkrét javallat nem jött, csak általánosságok, így én döntöttem.
És ez lett belőle: 1.0 TB Western Digital Purple 64MB WD10PURX 24x7 Surveillance SATA3 16.5 k pénzért. Gyors, halk, remélem valóban időtálló lesz!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
TGWH
őstag
válasz Dzsekó #51522 üzenetére
Na ezt akkor nem tudtam. Pedig az egyik leggyorsabb és legjobb vinyó lenne amúgy.
Köszi a választ, akkor nem ajánlom.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz jim bcs #51445 üzenetére
Hali, miért ne?
ST1000DM003-m van, semmi baja, és gyors. Amikor vettem, ez volt a legjobb. Ennyi jobb jött volna? Ajánlani szeretném másnak, miért ne tegyem?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
jim bcs
nagyúr
(#51515) mobal
SSD után biztos, így mehet a 2db 5400-es-ből valamelyik.(#51516) ladlac
Ettől még legyen csak WD Red, más 5400rpm-est ezen a vonalon nem nagyon találsz, talán Purple vagy az AV jöhet még szóba.(#51517) Grafirka
Ez a cél.(#51518) vizimento
Jobban jársz egy 2,5"-es belső + 2,5"-es usb3.0-ás külső ház/rack kombóval. Az összefoglaló alján megtalálod a 2,5"-es hdd-ket, alatta meg a Külső 2,5'' mobil rack-ek topikját linkkel együtt az ajánlott házakért.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Graphics
Jómunkásember
válasz vizimento #51518 üzenetére
Kérdésem milyen routerhez mert ha a Technicolor-féle routerhez, akkor sok értelme nem lesz, 400kb/s olvasást tud, én már kínlódtam vele....
Ha vmi komolyabb, akkor nem szóltam
Szerintem vegyél Hitachit a hardverkerből 3 év garival, és külön egy keretet. Mivel a külső vinyókra nem adnak 3 éveket, így jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Karácsonyra vásárolnék egy külső HDD-t. Adattárolásra lenne használva, routerhez csatlakoztatva (USB 3 csatin). Árkategória 20ezer környéke, úgy láttam annyiért 1Tb már kapható (persze ha nagyobb az nem baj )
A kérdéseim:
- Praktikusabb lenne a 2.5, mert nem kéne külön áramot adni neki, illetve szem előtt van és esztétikusabb lenne. De ha a 3.5 sokkal megbízhatóbb, tartósabb, akkor az azért fontosabb és inkább azt választanám.- Érdemesebb egyből külsőt venni, vagy jobban járok egy belső + keret kombóval?
- Mely márkák/tipusok ajánlottak ezen igényekre?
Köszi előre is!
Szerk.:
Eddig ez az ami szimpatikusnak tűnik. Mennyire jó választás?
Samsung M3 Portable 2.5" 1TB USB 3.0 STSHX-M101TCB[ Szerkesztve ]
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
ladlac
tag
Üdv! NAS-ba szeretnék merevlemezt, hamar rá is találtam a WD Red szériára. Viszont nem tudom, mennyire lenne ez nekem szükséges, nem tervezem állandó 24/7-ben használni. Film és sorozatnézéshez vettem a NAS-t, illetve hogy több eszköz is elérje helyi hálón, de a nyári időszakban például valószínű, hogy hetekig, hónapokig ki lenne kapcsolva. Sőt, igazából ilyenkor télen is lehet, hogy két hétig menne folyamatosan, egy hétig meg nem, vagy éppen arra az egy-két órára lenne bekapcsolva, amíg megnézünk valamit. Tudom, hogy nem fogyasztanak sokat ezek az eszközök, de ha huzamosabb ideig nem használom, én pocséklásnak érezném bekapcsolva hagyni.
Szóval az érdekelne, kell-e ilyen használat mellé Red, vagy hogy egyáltalán okoz-e bármi problémát bármilyen merevlemeznél, hogy így tervezem használni a NAS-t.
-
jim bcs
nagyúr
válasz nickedez89 #51510 üzenetére
(#51509) Grafirka
meg a HGST(#51510) nickedez89
Érezhető de nem számottevő. Nagyobb előrelépés az ssd lenne.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
nickedez89
senior tag
Sziasztok!
Azt szertném kérdezni, hogy a gyakorlatban mennyire érezhető a különbség egy 5400rpm 8MB (Hitachi) és egy 7200rpm 32MB között? A kiszemelt szintén Hitachi (travelstar, vagy pedig Seagate momentus) lenne és mindegyik 500GB.
Átlagos felhasználásáról lenne szó, semmi komoly csak jó lenne ha kicsit gyorsabb lenne!
Érezhetően fürgébb lenne a gép, vagy ez csak ssd-vel érhető el igazán? Köszi előre is!"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
Dzsekó
addikt
Az AV még egy jobban összerakott széria, emiatt még ajánlott. Nekem is van WD20EZRX, és nálam is 100%-os. Nem mind rossz. Nagyobb részük jó, mint rossz, de sok meghibásodik, emiatt kivettük az ajánlottak közül, mivel van olyan másik széria, aminek jobb a meghibásodási aránya (pl. AV, Red).
-
kmisi99
addikt
válasz Graphics #51505 üzenetére
Csak én nem az a típus vagyok hogy addig használom amíg ki nem dobom az csak pénz kidobás az én elveim szerint. Szóval míg jó eladnám és új garanciásat vennék. Bár amennyire ismerem a HDD-k lélek tanát tudom lehet, hogy simán lehet, hogy a mostani még 5 évig 100% os lesz míg az új 1 év után megdögölhet.
Akkor az, hogy naponta 20-30% leáll a HDD akkor az még nem is nagy gond neki?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kmisi99 #51504 üzenetére
Ha nincs baja én nem bántanám, max ha elkezd bad sectoros lenni.
A vinyónak a legrosszabb szerintem a parkoltatás, az nyírja ki.... A Green WD-ket is az ette meg..
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
kmisi99
addikt
Heló! A mostani 1TB os laptop toshiba HDD-m szeretném leváltani mert ugyan már 100% os, de már benne van vagy 500 nap működési idő.
Szóval 2,5" 1TB hdd-t szeretnék 5400rpm est. Igazából nincs semmi különösebb igény.
A Seagate Momentus SpinPoint M8 1TB (ST1000LM024) ajánlotta még valaki korábban.Ami még érdekelne, hogyha belövöm a windowsban, hogy akár 1-2 perc után állítsa le a HDD-t hogy ne hangoskodjon akkor ez lehet rá káros hatással? Hogy mondjuk naponta 20-30x újraindul ha valamit meg akarok róla nyitni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nintendo Switch
- Google Pixel topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)