-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minstrel
senior tag
válasz CoolBoy323 #34042 üzenetére
Nem arra, hanem a régi cikkben lévő WD listára [link]
-
Minstrel
senior tag
válasz CoolBoy323 #34036 üzenetére
Eddig azt olvastam itt, hogy WD20EZRXis parkoltat, de a listában nincs benne. Vagy ez már a lista utáni lemez és nem frissítették?
-
kromatika
veterán
válasz Dzsekó #34024 üzenetére
nagyon szépen köszi a válaszokat mindenkinek.Viszont most szólt öcsém hogy neki is kellene egy 500GB vinyó.Fontos hogy 1 tányéros legyen.Természetesen a 3év garisat választom,de Hitachiból 500gb-ből 2 féle is van azonos áron. Hitachi Deskstar 7200rpm SATAII 16MB cache HDS721050CLA362 vagy a Hitachi Deskstar 7K1000C 7200rpm SATAII 16MB cache HDS721050CLA662. melyik a jobb rendszernek,és melyik a megbízhatóbb kettő közül?
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
mondom WDIDLE program!!
www.wdc.com[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz CoolBoy323 #34034 üzenetére
a win "Futtatás" részébe kell ezt írni?
semmi, vak vagyok...thx
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
CoolBoy323
nagyúr
WDIDLE program, /d parancs
már ez is volt pedig:
Seagate 2TB 7200rpm 64MB Barracuda - ST2000DM001 7200.14 3 év garancia@s3nk!: megszűnt a Samsung HDD gyártása, a Seagate vette át
[ Szerkesztve ]
-
s3nk!
csendes tag
Sziasztok!
A Samsung HDD-ről mi a véleményetek? Inkább Seagate meg WD-ről beszéltek, de láttam tesztet ahol a Samsung F3-at kiemelik, az áruk is nagyon jó. Ajánljátok őket? Jó hogyha halk, hosszú élettartamú és 7200 1/min -es.
Köszi.
-
Yeffy
veterán
válasz CoolBoy323 #34031 üzenetére
jó neked, én már csak 1 éves, nagy ritkán 2 év garosat találok.
az rendben, csak ennek a kikapcsolását nem lelem, h hogyan kell az időpontot növelni vagy mi...
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Yeffy
veterán
válasz CoolBoy323 #34028 üzenetére
még ha jók is, amit elhiszek neked, de az a szaros 1 év gar nálam élből kukázza... jó, van két éves is, de én sajnos szinte csak rosszat hallottam róla, szóval nem vágyom rá, így, míg vannak még alternatívák.
játszana netes rendelés, de a tag egyrészt tavalyi vételi áron el tudja passzolni a procimat, ha veszek egy újat nála, egyrészt, másrészt meg rengeteget segített már nekem, és szeretném ezt neki "meghálálni". volt, mikor pl saját hibámból elszállt az új deszkám, szó nélkül cserélte. vagy mikor tápcserém volt, és vettem nála újat, kaptam kölcsönbe tőle egyet. meg ilyen nyalánkságok
vagy most is egy R4850-eset beszámít az árába nekem, meg ilyenek....
szóval még rákérdezek majd a Hitára, de úgy emlékszem, h csa 5400-ese van.tudom, h Hita/Toshiba ugyanaz. felvilágosítottak itt korábban róla, csak mondtam, h ezeken szokott még 3 év gar lenni.
még arra a WD-s fejparkoltatós kérdésemre nem kaptam választ, valaki?
-
PH-User
addikt
válasz CoolBoy323 #34018 üzenetére
Írtam nekik délután, hogy nem adnák-e vissza a vételárat vagy egy másik 7200-ast, erre jött a válasz, hogy ugyan olyat küldenek, amilyen volt.
Aztán, ha sok személyes dologgal töltve megpukkan, akkort azokat ki adja vissza?[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
CoolBoy323
nagyúr
és miért nem próbálod ki? én sem akartam seagatet, de a nyers tények meggyőztek, és nagyon nem bántam meg!!! ezért is merem bátran ajánlani!! (döglött már meg nálam 2 seagate is, bár inkább úgy mondanám, h szarokat vettem, használtan)
Hita, Toshi kb u.a. Külsőből van nekem Toshiba, igaz az 5400-es, 2,5ös... nem rossz, de rengeteget parkoltat (TVre van kötve) több száz ezer, így nem tudom meddig fog élni, de ott a 3 év gari
netes rendelés nem játszik? lehet olcsóbban fogsz kijönni....
@Dzsekó: pedig az "írás" szerint nem volt a legjobb... meg a 9 is hulladék volt... de nyilván volt belőlük jó, csak arányaiban sok halt meg
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz CoolBoy323 #34025 üzenetére
7200.10 az egy nagyon baró széria volt még, több darabom is volt belőle.
A gondok a 7200.11-től kezdődtek. -
Yeffy
veterán
válasz CoolBoy323 #34025 üzenetére
de, biztos volt, de én akkor sem bízom bennük. pont.
Hitát vennék, csak a srác nem tud 7200-ast, vagy azt a Toshibát, amit kb egy hete ajánlottak itt nekem, úgyhogy jobb híján marad a WD.
sry, nem figyeltem, de nyugi, nem ettől nem adom meg a tiszteletet, h lemaradt a szám a neved végéről, vagy, h kisbötűvel írtam. nekem pl rendszeresen J-vel írják, de nem szoktam rajta nagyon drámázni
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz kromatika #34019 üzenetére
A legújabb Seagate-ek már picit jobbak a régieknél, ám a legtöbb helyen a 3 év garit levágják 1 évre. Ez azért van, mert a gyártó egy időben levágta a gariidőt 1 évre. És még nem állt vissza a rendszer.
WD jó vinyó, nekem még egysem halt meg (tény, hogy egy vinyó alá rendes táp is kell, sokszor a gagyi táp miatt halnak meg a vinyók), viszont sajnos 2 év rájuk a gari.
Amit a jelenlegi helyzetben ajánlani tudok az a 3 év garis Toshiba/Hitachi DT01ACA100, amit írtál.
És mivel nálam még Hitachi sem halt meg soha, ezért jobban bízom benne, mint a Seagateben, pláne, ha ott vadászni kell a 3 év garis darabokat (ahogy láttam az 1 év van túlnyomó többségben).
Mint mondtam WD is ugyanolyan jó, mint a Toshiba/Hitachi, csak ott ugye 2 év a gari.
1 év garival ne vegyél vinyót, még ha a legjobb is, akkor sem. Még a 2 év is elég karcsú, de már elégséges.[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz kromatika #34021 üzenetére
semmi.
egyiknek sem.ahogy írták előttem. most már ezek marginális, max tesztekben, v 24/7ben hozhatnak némi előnyt.
mindennapokban semmit.
tudtommal még a SATA2-t sem használják ki a mai vinyók sem, nem hogy még a 3-at.
sőt, merem feltételezni, h még az 1-et is épp hogy csak...coolboy: nézd, elhiszem, de a környékemen sora haltak meg, infós boltjában, amiket eladogatott, azok közül is volt azért bőőőven hibás, szóval én maradok Hitá-nál, esetleg WD...
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz kromatika #34019 üzenetére
én Toshibát, Hitát (3 év gari miatt jó szerintem pl), vagy WD 7200-as Blue-t venném. nagyon max Black-et, bár nem tudom, az mennyivel drágább...
Seagate-től ódzkodok, élből elutasítom.szerk.: tudtommal a 32 --> 64 MB gyorsítótárnak itt már nincs jelentősége, főleg a mindennapokban, 2-ről 8-ra, meg 8-ról 16 MB-ra való átálláskor volt leginkább érezhető. ha jól tudom.
de majd jönnek mindjárt a szakik, ők megmondják a tutit...
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
sziasztok.1TB vinyó vásárlásban kérném a segítségeteket.rendszernek lenne használva,és a megbízhatóság,valamint a gyorsaság a legfőbb szempont. ezek közül melyik a legjobb vétel?
1TB Toshiba 3.5" DT01ACA100 SATAIII 32 MB cache 17 900ft,
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 32MB SATAII 18 290ft,
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII 18 790ft(ez már sata3-as,és 64mb a gyorsító tár,van ennek valamilyen gyakorlatban létező előnye?) vagy 1TB WD 3.5" Caviar Blue WD10EZEX SATAIII 64MB melyiket válasszam.?előre is köszi. -
PH-User
addikt
válasz CoolBoy323 #34012 üzenetére
Ez most megoldhatatlan, hétfőn küldik a másikat.
Szerintem egy régi, 160GB-os, 7200-as sebességét azért biztosan hozza.
Köszönöm a segítségeket!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Sotho
őstag
válasz CoolBoy323 #34014 üzenetére
Oké nem mondtam hogy van. Kockamesékben meg a prototípus tesztelőnél. De akkor mit csinál intelli pow(d)er?
-
Sotho
őstag
válasz CoolBoy323 #34010 üzenetére
fizikai lehetetlenseg-éppenséggel nem az sőt indokolt is lehetne akár, amikor a fej a tányér belseje felé mozog a kisebb sugár miatt azonos rpm-en kisebb lesz a fej alatt pörgő tányér sebessége ezáltal a lebegtető légpárna vastagsága is ezt gondolom a fej geometriai kialakításával oldják meg merthogy más szögben is áll ilyenkor. De valami okos monnya meg.
-
PH-User
addikt
válasz CoolBoy323 #34010 üzenetére
Most akkor sem tudok jobbat, mert vagy erre cserélik vagy ugyan olyan másikra.
Egy hónapot meg nem tudok ismét várni, ráadásul nem is az enyém.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Sami22
aktív tag
[link] Mi a véleményetek erről? A rendszer SSDn van, ez csak adattárolásra lenne.
Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
Yeffy
veterán
thx az infókat!
2 TB-s jó lesz nekem, 7200-as legyen, az ami még lényeg.
SSD-m lesz, játékra, tárolni, meg majd másodoprsz-nek kell egy ilyen vinyó.ezeken az 5W-okon nem fogok eret vágni, ahogyan van halk venti bőven a házban, szóval ez sem gond, nem fog átmelegedni.
köszi, akkor maradhat a 7200-as WD.
még erről a fejparkoltatásról valaki tud mondani valami okosat? kell ez? hol lőhető ki, ha nincs rá szükség?
-
Sotho
őstag
Még annyit hozzáfűznék hogy nekem sorra döglöttek meg a nem agyonhasznált de kb 5-6-7 éves hdd-im sajnos most szinte egyszerre de van 2 darab amin nem látszik az idő vasfoga ez a 2006-os scsi ill egy 160 gigás wd raid edisün amiben már lassan 1500 nap van és 100/100-as 24/7 be megyeget
Szerintem valahol a black editionnál lesz a határ a wd-nél arra már 5 év gyártói gari van, azt ill onnantól fölfele választanék szívesen tőlük (re welociraptor).[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
WD WD10EARX-et érdemes még venni? Játékok lennének rajta, illetve adattárolás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)