- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gekkoXT
senior tag
Sziasztok!
Egy 2Tb-os hdd beszerzése vált esedékessé.
Ami fontos, 7200rpm, megbízhatóság, lehetőleg minél halkabb működés.Rég kellett ebben a témában aktualizálnom magam.
A 20-30 ezres kategória érdekel, efölött már sok lenne erre a célra most.
Ahogy nézem,
Seagate ST2000DM001 (de ez régebbi verzió, ha jól értem)
Seagate ST2000VX000 (3 év gari)
Vagy esetleg Toshiba DT01ACA200.WD ebben az árszegmensben ha jól látom csak a sebesség vezérelt típust adja, ami nekem nem szimpi.
De ettől még lehet más WD, csak mondjátok, melyik a jó?Szerintetek mi a jó döntés? Vagy van még más opció is?
Előre is köszi.
Biztos ezerszer feltett kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
xiho
csendes tag
válasz Coolmat #35696 üzenetére
Még az aggaszt, hogy ennek csak CC46 FW-je van és nem tudom ez az FW mennyire problémás, mert a 9YN162-re azóta több FW is megjelent.
Egyébként nagyon köszönöm a segítséged.
(Mivel csak SATA1-em van, így nem tudom azt a sebességet elérni, csak 119.2 lett, de ez érthető.)[ Szerkesztve ]
-
Edy92
tag
Srácok nekem új ez a fejparkolás mizéria? Ez konkrétan mit jelent? Tárhelyként használt vinyóknál kell ezt kikapcsolni rendszervinyónál nem? WD10EZEX mennyire megbízható rendszer merevlemeznek? Nekem nem fontos, hogy SSD legyen azért, hogy csak rendszer gyorsabban töltsön be, ez nekem bőven elég játszani és filmeket tárolni egy másik partíción pedig a rendszer.
-
Coolmat
őstag
A CoolBoy323 által is belinkelt gyártó honlapját vedd alapnak, a többi program/honlap meg vagy jól veszi át az adatokat, vagy nem, most direkt megnéztem, és az AIDA64 is hibásan írja 7200.12-nek az ST2000DM001-et. Hogy teljesen megnyugtasd magad, mérj egyet HDTune-al, 190-200MB/s maximumot kell hogy kapj.
CoolBoy323: Ne zavarjon össze semmi, csak elírásról van szó
#35695: Ahogy már írtam, nincs releváns különbség a kettő part number között, az újabbnál már nem kell piszkálni a firmwaret, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
xiho
csendes tag
válasz CoolBoy323 #35694 üzenetére
Az, hogy a HDS Barracuda 7200.12 1000DM003-ként azonosítja ezt a HDD-t. ST1000DM003-1CH162 a típusa és nem ST1000DM003-9YN162. Utóbbihoz van FW frissités (CC4H) ami a 1CH162-n nem alkalmazható. Ebből fakadóan tény, hogy van a kettő között különbség. Azt boncolgatjuk, hogy vajon mi.
Mint kiderült, a 9YN162-t is 7200.12-ként azonosítja a HDS, így fennáll az,hogy a HDS adatbázisában rosszul szerepel ez a típus. Szóval ettől még a 1CH162 lehet 7200.14-es. Eddig jutottunk.[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
Adatbázisból veszi, ahova ezekszerint hibásan került be ez a típus, és most hogy megnéztem HDS-ben az ST2000DM001-re is 7200.12-t ír. Sok webshopban is láttam már így hibásan írva, szóval nem kell parázni meg visszavinni, csak tiltsd le a fejparkolást és használd egészséggel!
-
xiho
csendes tag
válasz CoolBoy323 #35687 üzenetére
Megpróbálom cseréltetni. Listából mit ajánlasz (1TB) rendszer lemeznek?
-
Coolmat
őstag
válasz CoolBoy323 #35687 üzenetére
Az ST1000DM003 biztosan az új 7200.14-es széria és 1TB-os tányérral szerelt, a part numberben való eltérés nem sok vizet zavar, csak firmwaret nem lehet és nem is kell már frissíteni rajta, csak a fejparkolást érdemes kikapcsolni a már ezerszer kitárgyalt módok valamelyikével: [link] vagy [link].
xiho: Nem kell kicseréltetni ha az előbb írtakból ez nem jött volna le
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
akkor 3 munkanapod van elállni!
gyártó honlapja szerint az dm003 az a 7200.14
a 7200.12-nek ez a modell száma: ST31000524AS
-
drahotab
tag
Sziasztok!
Igaz, hogy a HDD-k még a SATA 1 által kínált sebességet sem teljesítik, tehát mindegy, hogy 1,2 vagy 3-assal kötöm a lapba?
(nekem spec 5400 rpm-es van az SSD mellett) -
xiho
csendes tag
válasz CoolBoy323 #35683 üzenetére
Helyi üzletben vettem. Helyi érdekeltségű úgyhogy linkelem, remélem nem gond. [link] Innen mit ajánlatok a ST1000DM003 helyett?
Mondhatom azt, hogy ez nem is ST1000DM003? Cimke szerint az, de beltartalom szerint tulajdonképpen mi?[ Szerkesztve ]
-
xiho
csendes tag
válasz CoolBoy323 #35681 üzenetére
Nem tudom mi alapján cserélhetnék ki. A típus az rendben, szóval azt vettem amit kértem, de nem az amire számítottam, amit ajánlatok sokan. Egyébként meg 100-as HDS szerint.
Szóval van ST1000DM003-ból legalább kétféle. Csak azért írom, hogy más bele ne szaladjon ebbe.
Az, hogy 7200.12 mennyire probléma? Értem, hogy a 7200.14 újabb meg jobb, de a 7200.12-nek vannak ismert hibái?[ Szerkesztve ]
-
xiho
csendes tag
Nos amit vásároltam ST1000DM003-at az Barracuda 7200.12 ST1000DM003-1CH162, Made in China, CC46 FW. ST1000DM003-hoz való Firmware nem jó hozzá, mert az csak az ajánlott 9YN162-hez jó.
Tudnátok erről a típusról valami információt adni? Mivel jobb/rosszabb az ajánlottnál?
A 7200.12, 7200.14 miben különbözik?
Egyszóval megsz.vtam? -
Coolmat
őstag
válasz Mandox077 #35676 üzenetére
Nagyon sokat ment, persze 1027 nap hiba nélkül dícséretes, de azért így mégsem venném meg a helyedben (a sebessége is finoman szólva hagy kívánnivalót maga után). Azt javaslom, hogy 500GB-osok között nézzél olyat, amit már 1 tányérral szereltek pl. Samsung HD502HJ, WD5000AAKX, Hitachi 7K1000.C, Seagate Barracuda 7200.12 ha nem badsectoros stb. (tányérméreteket erre találsz), ezek már elérhető áron vannak aprón, ennél alább nem érdemes adni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Mandox077
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni HDD-t, de csak használtra van keret.
Lenne egy Western Digital caviar SE16 250GB eladó HDD, és azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek róla.
HD sentinel 100/100
Teszt -
Coolmat
őstag
válasz Romeo619 #35672 üzenetére
Nem tudom hol nézed ezeket az árakat, de gyanítom hogy ezek nettó árak, mert mindegyik 1TB-os bruttó 16-17k a legolcsóbb boltokban is.A Hitachi 7K1000.C régebbi konstrukció 2db 500GB-os tányérral, nem volt rossz a maga idejében, de ma már 1TB-os tányérral szerelt HDD-ket szoktunk inkább ajánlani. A Hitachi 7K1000.D viszont egy az egyben megegyezik a Toshiba DT01ACA100-al, ha ilyet látsz valahol 3 év garival, azt is nyugodtan veheted.
-
Romeo619
senior tag
válasz Coolmat #35671 üzenetére
Szia,
Nos
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester (ST1000DM003) kiesik, mert csak egy év garit adnak rá.1TB Toshiba 3.5" 7200rpm SATAIII 32 MB cache winchester (DT01ACA100) - erre 2 év van - 13.614Huf
1TB WD 3.5" Caviar Blue 7200rpm SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX) - szintén 2 - 14.628Huf
Az eltérés igazából egy ezres nem oszt nem, így melyik maradhat a toshiba?
találtam még itt egy Hitachit is -
1TB Hitachi Deskstar 7K1000.C 7200rpm SATAII 32MB cache winchester (HDS721010CLA332) 14.087 Huf ám ezen 3 év garancia van!
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
tlala: Aktuális ajánlott HDD lista. Az EZRX a legfrissebb WD Green széria, a többi raktáron beragadt készlet lehet csak ha még találkozol ilyenekkel a boltok polcain. Ajánlom a fejparkolásos rész elolvasását is a GYIK részben.
Romeo619: Ha túlnyomó többségben játékra lesz, akkor 7200rpm-est érdemes választanod, vagyis a WD10EZRX kiesik. A maradék három közül válaszd azt, amelyik a legolcsóbb az adott boltban ill. több garanciát adnak rá (ez valószínűleg a Toshiba lesz, mert 3 évet vállalnak rá mostanság).
Szipoly: A Seagate talán kicsit gyorsabb, ez még a régi 7200.12-es szériába tartozik (csak át lett nevezve az új Seagate nevezéktan szerint), ami régen hajlamos volt bad sectorosodásra, az újabbakkal nem tudom mi a helyzet. Ha biztosra akarsz menni, akkor válaszd a WD-t, vagy ha lehet kapni a kinézett boltban, akkor a Hitachi 7K1000.C 500GB ill. Toshiba DT01ACA500 is jó választás, ezeket sok helyen 3 év garanciával adják.
-
Szipoly
tag
Sziasztok!
Ugyanabban az árban, két-két év garanciával Ti melyiket választanátok?
Seagate Barracuda 500GB 7200rpm SATA 3.0 HDD (ST500DM002)
vagy
500GB WD WD5000AAKX (rákerestem itt topicban, mintha ezt többször ajánlanátok)Előre is köszönöm a válaszokat!
- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
Melyiket válasszam?
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester (ST1000DM003)
1TB Toshiba 3.5" 7200rpm SATAIII 32 MB cache winchester (DT01ACA100)
1TB WD 3.5" Caviar Green SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZRX)
1TB WD 3.5" Caviar Blue 7200rpm SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX)
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Sziasztok,
átolvastam az első hozzászólást, a topic újabb hozzászólásait is, de még mindig össze vagyok zavarodva.
Amit szeretnék:
- nagy kapacitás (2-3 TB)
- ne melegedjen
- megbízható legyen az adatok megőrzése szempontjából.Sebesség érdektelen.
Amit látok és írjátok is, hogy 5400-as már csak szinte WD van.
De melyik legyen?
EARS? EADS? EZRX? EARX?Köszi minden segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz quailstorm #35664 üzenetére
Jó az a Toshiba (nekem is ilyen nyomul a melós gépemben), de SSD mellé, adatárolásra, torrentezésre szerintem jobb lenne egy halkabb, hűvösebb, kevésbé rezonáló, és kevesebbet fogyasztó 5400-as... Persze ha ezek nem zavarják esc33 fórumtársat, akkor hajrá...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
esc33
csendes tag
Köszönöm!
Asus P7H55D-M PRO,intel core i5 660 3,33GHz,Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev2+Noctua NF-A9x14 PWM-es ventivel,Kingston DDR3-1333 2X4GB,Sapphire Radeon HD 7770 OC,XFX pro550W-80p,ASUS DRW-1814BL ATA Device,Hitachi HDD(1TB, 7200 RPM, SATA-II),SAMSUNG HDD(1TB, 7200 RPM, SATA-II),WD HDD(20EFRX SATA-III)
-
esc33
csendes tag
Sziasztok!
Milyen 2TB winchestert ajánlotok nekem SSD mellé?
Elsősorban torrentezésre, 25k forint körüli értékbenAsus P7H55D-M PRO,intel core i5 660 3,33GHz,Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev2+Noctua NF-A9x14 PWM-es ventivel,Kingston DDR3-1333 2X4GB,Sapphire Radeon HD 7770 OC,XFX pro550W-80p,ASUS DRW-1814BL ATA Device,Hitachi HDD(1TB, 7200 RPM, SATA-II),SAMSUNG HDD(1TB, 7200 RPM, SATA-II),WD HDD(20EFRX SATA-III)
-
vond
MODERÁTOR
válasz liszi70 #35657 üzenetére
Hali!
2012. augusztus-szeptemberi darabok még 3 tányérosak, viszont a múlt év végi, vagy 2013 év eleji példányok már 2 tányérosak...
Ha megkapod csinálj sebességtesztet... Ha 190MB/s körül lesz a maximum, akkor 2 tányéros...
(#35659) adamkaa777: Toshiba DT01ACA100, Western Digital WD10EZEX, Seagate ST1000DM003
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok max 20k forint körüli értékben milyen winchestert ajánlotok nekem ?1Tb méretben , játékra kellene ,így lehetőleg legyen gyors, illetve ha lehet halk. Fogyasztás nem érdekel üdv.
[ Szerkesztve ]
El. Psy. Congroo.
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Most rendeltem egy ilyen HDD-t :
TOSHIBA 2TB 7200RPM SATA-600 64MB DT01ACA200
Benne van az ajánlott HDD-k listájában, a gyors, rendszernek ajánlott lemezek között, de azt írja róla, hogy :
"2db 1TB-os tányér, előfordulhat 3db 667GB-os tányérral is"
Honnan tudhatom meg, hogy az enyém 2 vagy 3 tányéros lesz?
Köszönöm!
Szerintem.
-
joccadoki
senior tag
válasz quailstorm #35655 üzenetére
ha nincs hiba akkor meg nem kell vele foglalkozni mert akkor ez a winyo alapbeli hangja
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
joccadoki
senior tag
válasz quailstorm #35653 üzenetére
gondoltam megkérdezem. Tudod sokan nem használják és kérdeznek mindenfélét. Akkor meg kell nézni hogy az önteszt nem talál e hibát a particiós tábla rendben van -e. és egy felületellenőrzés nem ártana. Van egy maxtor 120gb winyom kerregett klattyogott és azt írta hogy 25%os a disk. ön-tesztet nem tudta végrehajtani fejpozicionálási hiba miatt. letöröltem a partíciót és végeztem rajta egy írás- olvasás tesztet. A Winyó most 99%-os és a mai napig is működik. Az önteszt is végigfut rajta
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
joccadoki
senior tag
válasz quailstorm #35651 üzenetére
hdd sentinelt használsz?
-
joccadoki
senior tag
válasz quailstorm #35649 üzenetére
na akkor a probléma kilőve hálistennek én azt hittem hogy nem tud olvasni egy szektort akkor is szokott hangot hallatni. Azt sajna a fw cseréje nem oldja meg
-
quailstorm
nagyúr
válasz joccadoki #35647 üzenetére
Egyébként kiderült hogy ez normális. A fejpozicionálásnak van egy enyhe hangja, és ha nem használom, akkor azért hallom néha, mert a windows valamit néz rajta. De rendes műveleteknél is klattyog, viszont nem idegesítő, főleg nem az az állati ütés, mint a WD greeneknél.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz szlovibuki #35646 üzenetére
"ezek a rendszerek"
melyek? a modern lapok, OS-ek simán kezelik!
-
joccadoki
senior tag
válasz quailstorm #35644 üzenetére
hááát azt nem oldja meg a firmware
-
szlovibuki
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy külső merevlemezt, 4TB-osat, de azt hallottam, hogy 2TB felett nem kezelik már ezek a rendszerek az merevlemezt. Ebből mi igaz?
-
StSanya
senior tag
válasz trufa12 #35640 üzenetére
Most itt van a Seagate Download Finder-e. De egy-két régebbi típus problémáján kívül nem hiszem hogy nagyon kellene...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
quailstorm
nagyúr
Már korábban megvettem ezt a HDD-t: [link]
Szerintem remek. De!, 5 percenként egy fémes kling-kling hangot hallat. Viszont nem növekszik a fejparkolások száma. Ötlet? -
CoolBoy323
nagyúr
a segate-t javasolnám, mert az gyorsabb, videóvágáshoz valószínűleg jól jöhet, meg a programok futtatásához főleg...
@trufa12: miért akarsz fw-t frissíteni? van vele gond? ha nincs, akkor szvsz butaság... de a seagate weboldalán mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban amúgy...
-
trufa12
addikt
Sziasztok , van 1 seagate sata 3 as 500 gb os hdd m
st3500413as
azt szeretném kérdezni miként lehet FW t cserélni rajta, meg hol találom meg a friss FW tAz élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
AT.
tag
Srácok 2 winyó között agyalok.
Videók szerkesztésére, tárolására, és 1-2 program futna róla.
Melyik lehet alkalmasabb nekem?Western Digital 3,5" Caviar Green 2TB 64MB IPOW. SATA3 ( WD20EZRX )
Seagate 2000GB Serial-ATA 3.0 7200rpm winchester (64MB cache)
2000GB, 64MB puffer, 7200 RPM, S-ATA3, 3.5”
Gyártói cikkszám: ST2000DM001Köszönöm!
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Minden WD10EALX winchester nem advanced format-os (512-es szektorméretű)?
Köszönöm előre is.
-
Skalci
tag
Sziasztok!
Fogyóban van a jelenlegi vinyómon a hely ezért, most új után nézelődök.
A két kiszemelt:
WD 1TB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD10EZRX
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEXA kettő között kevesebb, mint 100 Ft a különbség ezért elég tanácstalan vagyok.
Adattárolásra kellene, főként zene, filmek stb. -
sakal83
addikt
Vettem egy Toshiba DT01ACA200 vinyót.
Az lenne a gondom vele, hogy online filmnézés alatt halk, de kitartó és idegesítő kattogást ad.
+ elég sokat swappol win7 alatt.
Valami beállítás probléma lehet?
-
nagyúr
válasz quailstorm #35631 üzenetére
"Az a saját HDD-m értéke, összehasonlításképpen."
Jaaa, értem!
"A tied meg sok, én nem engedtem volna neki."
Mit csináljak, fogalmam sem volt nekem erről a green fejparkolás témáról, amikor tavaly év elején megvettem. Most meg bajban vagyok, mert HD Sentinel-el nem tudom szabályozni, mint a Seagate-nél. A firmware-mókolástól meg félek, mint a tűztől. Lehet így hagyom, aztán megy ameddig megy. Gondolom a green vinyót vásárolók döntő többségének fogalma sincs erről a "problémáról", tehát nem is foglalkoznak a fejparkolás szabályozásával. Az a baj, én már tudok róla, és így idegesít..... Viszont megcsinálni meg nincs merszem, túl bonyolultnak tűnik.
Hát, így jártam....
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
DanielK
addikt
válasz Coolmat #35629 üzenetére
hát, nem tudom hogy van-e os x-re sentinel. mondjuk a hdd nem fog menni állandóan. egy külső rackben lesz, amit kapcsolóval lekapcsolva, ha nem használjuk és napi 1-2 órára lesz bekapcsolva max (egy film, sorozat erejéig). szóval nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne belőle vagy hogy túl sokat parkoltatná, főleg hogy a film fog róla menni.
egyébként meg köszönöm a tanácsot. -
nagyúr
válasz quailstorm #35626 üzenetére
"1285 parkolás 376 napra. Az kib**** sok."
Ezt nem értem. Nekem 181 nap működésű a WD Green vinyóm, és 57.000 parkolást ír ki a HD Sentinel. Akkor mi ez a 1285/376?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Coolmat
őstag
DanielK: Akkor majd nézd meg néhány naponta a HDSentinelben a 193-as Load/Unload Cycle Count attribútumot milyen ütemben növekszik, ha napi max 10-20-al az teljesen normális, ha nagyobb mértékben, akkor viszont parkolja a fejeket.
liszi70: Bizony sok az. Persze lehet, hogy 300 000 parkolás után is még vígan fog menni a HDD, igazából csak azért ajánlott kikapcsolni, hogy csökkentsd eggyel a lehetséges hibák számát. Ha sikeresen átállítod, az nem okoz adatvesztést, csak ha valamiért félbeszakadna a folyamat (pár másodperc). Persze érdemes a nélkülözhetetlen adatokról mindig biztonsági másolatot tartani másik lemezen.
quailstorm: Igen, a Win7 lemezkezelője jól csinálja meg a partíciókat.
#35628: Tudtommal egyik WD Blue sem parkolja a fejeket (az újak sem).joccadoki: 3,5"-os 5400rpm-es kategóriában szinte csak WD-k vannak, mert már nincs más a piacon, Seagate nem gyárt már Green HDD-t, Samsung nincs többé, Hitachi is csak elvétve maradt raktárkészleten. Volt arról szó, hogy a Toshiba is gyárt majd 5900rpm-es driveokat, de még ebből nem lett semmi. A többi kategóriában már van a Seagatenek és a Toshibának is vállalható HDD-je, amik sok esetben jobb választások lehetnek.
-
joccadoki
senior tag
válasz quailstorm #35626 üzenetére
2148 286 napra
-
joccadoki
senior tag
válasz Coolmat #35621 üzenetére
Coolmat: Hát egyet értek idegesítő!
Megnéztem a wincseszter listát tényleg megfelelőek de szinte csak wd-t látok szóval akkor csak egyetértünk hogy az a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Ezzel kell formáznom hogy az XP is rendesen lássa, és ne legyen elcsúszva a fizikai valóságtól a partíciós tábla? Win7 x64 SP1.
Köszönet Coolmat -nak a megfelelő HDD kiválasztásához! -
nagyúr
válasz Coolmat #35621 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nem számít soknak 181 napra 57000 fejparkolás? A garantált 300.000 élettartam-adat mondjuk még messze van, bár nem tudom, ez a szám mennyire valós.
Továbbra is fosok ettől a firmware-változtatástól a green-en, nekem elég bonyolultnak tűnik, ráadásul csurig van filmekkel, adatokkal. Apropó! Ezt a firmware-mókolást meg lehet tenni teli vinyóval is, vagy ajánlatosabb csak üres állapotban?Köszi!
Szerintem.
-
Coolmat
őstag
válasz liszi70 #35620 üzenetére
1. Érdemes a Seagatenél is letiltani, engem személy szerint idegesített is kicsit a klattyogó hang amit ilyenkor ad.
2. Majdnem 4 hónap volt a két mérése között a HDSentinelnek, intenzív használat mellett simán elképzelhető ilyen mértékű növekedés. Ha folyamatosan futott volna, akkor a grafikon is egyenletesebben növekedne, de a parkolások száma még ugyanannyi lenne most is.
3. Nem befolyásolja, mert az adatokat a SMART-ból olvassa ki (SMART-ról bővebben).
-
nagyúr
válasz Coolmat #35619 üzenetére
Óóóó, köszönöm, gondoltam, hogy valami beállítás, de sosem jöttem volna rá magamtól!
1. A fejparkolást minden típusnál érdemes letiltani, vagy inkább csak a WD Green-eknél?
2. Elég ijesztő egyébként ez a grafikon és a parkolások száma a WD Green-em esetén! Vajon mi történt 2012.08.08.-án, hogy meredeken elkezdett emelkedni a fejparkolások száma? Én nem emlékszem semmi változtatásra! Mitől lehet ez? És 57000 fejparkolás? Nem sok ez egy 181 nap működésű HDD-nek? (Van egyébként egy szektorhiba rajta.)
3. Nálam nem ment folyamatosan a HD Sentinel a tavaly év eleji rendszer-telepítés óta, csak alkalomadtán, főleg az SSD ellenőrzése miatt kapcsoltam be, de aztán offoltam is. Ez befolyásolhatja az általa mért adatokat?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Coolmat
őstag
liszi70:
1. Át kell váltani decimálisra (jobb klikk, decimális adatmező).
2. Igen, folyamatosan futnia kell, hogy letiltsa a fejparkolást.
3. WD-nél sajnos nincs más módja a fejparkolás letiltásának. Ez egy kicsit bővebb és emészthetőbb leírás szerintem, nem kell tőle félniDanielK: DOS alól fut, vagyis egy bootolható pendrivera vagy cd-re kell felmásolni a programot (benne van ez is a most linkelt leírásban).
-
tigerscorpio
aktív tag
Topik jelölve, hogy megleljem újra
" A Pokol Üres, mert Minden Ördög a Felszinen Van" ****Eladó cuccaim a az adatlapom/honlap link alatt****
-
nagyúr
Sziasztok!
1. Miért ilyet ír ki a HD Sentinel, a fejparkolások valós száma helyett?
2. A HD Sentinelnek a windows-al kell indulnia, tehát folyamatosan kell mennie, hogy a fejparkolásokat szabályozni tudja ugye?
3. A WD Green fejparkolását nem tudja szabályozni a HD Sentinel. Ilyen esetben nem marad más, mint a firmware-módosítás? (Ez számomra nagyon bonyolult és kockázatos, nem szívesen mennék bele!)
Köszönöm!
Szerintem.
-
Coolmat
őstag
válasz DanielK #35614 üzenetére
Igen, ezt kihagytam, hogy bekerültek az AV-GP szériás WD-k is az ajánlottak közé. Most járok utána a fejparkolásnak, a hivatalos honlap szerint parkol ez is, úgyhogy inkább bejelöltem annak, de még keresek megbízhatóbb forrást erről. Ha az AV-GP-t választod, akkor örömmel venném ha ránéznél majd WDIDLE-vel hogy mi a helyzet
-
Coolmat
őstag
Aktualizáltam kicsit az ajánlott HDD listát, kikerültek olyan HDD-k, amik már nem beszerezhetők vagy nem csökkent az áruk mostanság (beragadt raktárkészlet miatt lehet).
Malanrion: Az előbb linkelt listából nézz ki az igényeidnek megfelelő szimpatikus HDD-t. Ha játékok is lesznek rajta, akkor érdemes lehet 7200rpm-est választani, egyébként bőven elég az 5400rpm adattárolásra.
emlekmas: Hangban nincs észlelhető különbség Green és Red között, ha ritkán megy a gép, akkor a Greent veheted nyugodtan, csak ki kell kapcsolni rajta a fejparkolást (leírás az ajánlott lista GYIK részében).
-
Malanrion
tag
Sziasztok!
Az első hsz elolvasasása után elgondolkodtam. Vennék egy vinyót adattárolásra WD-ben gondlkodom, a külsőm is az. A caviar blue-t néztem ki, de elég lenne a caviar green is, amire használva lenne, az tárolás, SSD-ről megy a rendszer, árba nincs sok különbség közte. Melyik jobb erre a célra, a puffer 32 és 64 között sem számít sokat?
-
Coolmat
őstag
joccadoki: Ne haragudj, de elég nehéz kihámozni a mondandódat ha nem tagolod a mondatokat
A cache mérete abszolút nem befolyásol semmit (témaösszefoglalóban van erről szó), ahogy SATA2 és SATA3 intergész között sincs különbség (egyedül HDTune burst tesztben lehet kimérni, az meg nem sok vizet zavar).
Azt nem merném kategórikusan kijelenteni, hogy ez vagy az a márka megbízhatóbb, mindegyiknél becsúszott pár rosszabb széria, abban igazat adok, hogy a Seagatenél több, de a mostani 7200.14-el közel sincs annyi baj mint a régebbiekkel.
Inkább az újabb WD20EZRX-et hasonlítsd a WD10EZRX-hez, mert ezeket már 1TB-os tányérokkal szerelik (a 2TB-osoknál még előfordulhat 667GB-os tányérokkal szerelt kivitel is).
Samsungot lassan kikopik a piacról, már csak elvétve lehet kapni Seagate márkanév alatt a régebbi típusaikat (ST1000DM005 = Samsung HD103SJ vagy ST2000DL004 = Samsung HD204UI).sakal83: Ez nekem 2 tányérosnak tűnik, de nem is az lényeg, hogy hány tányéros, hanem hogy gyors és megbízható legyen, úgyhogy használd egészséggel!
DanielK: Az AV-GP szériás (WD30EURS) jó árban van ennyiért, a 3 közül azt választanám.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Melyiket érdemes megvenni? [link]
Filmek tárolására és onnan azok nézésére szolgálna. Maximum napi 1-2 órára menne, utána ki lenne kapcsolva (külső rackben lenne - ez megvan már). Köszönöm előre is!
Meg persze mikor felmásolom rá a filmeket.
XBMC nézné róla a filmeket.[ Szerkesztve ]
-
joccadoki
senior tag
válasz sakal83 #35606 üzenetére
gyors biza sata3 meg ilyenek de a toshiba winyóm nem volt szóval azt nem tudom hogy mennyire strapabírók de szerintem nem lehet vele gond
[ Szerkesztve ]
-
joccadoki
senior tag
nem sokszor találkozok olyannal aki jó pontot talál a seagate-nél de azért arra is figyelmet kell szakítani melyik az a winyó ami árban sebességben és élettartamban is ott van és évek óta a western van a csúcsan és a samsung például itt van ez a WD20EARX ami 64mb gyorsítótárral rendelkezik minősége megfelelő akár évekig is jó és árban is jó mert olyan 23-25 körül meg lehet venni és 2 terra elég egy darabig ja és energiatakarékos is az 5400as fordulata végett. a kövi versenyzőm megint wd WD10EZRX ez nem energia takarékos és a 2terra helyett csak 1 de árban egy 10000el kevesebb. a Samsung meg inkábba megbízhatóságáról híres de drága mivel az 1terrás sg 18-20 ezer és lassabb is és a gyorsítótára is kissebb. na már most a seagate valóban olcsó de hamar bedöglik (tapasztalat) ámbátor itt van ez 3 terrás kivitel ST3000DM001 de kérdés mire megtöltöm kibírja e az élettartam vagy elkezd behalni
-
sakal83
addikt
Egy Toshiba DT01ACA200 esetében van különbség, hogy SATA2 vagy SATA3-ra kötöm?
Illetve hogy lehet megtudni, hogy 2 v 3 tányéros? 2012 decemberi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!