-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Mans20 #184970 üzenetére
Nvidiával egyedül annyi a probléma 2024 év vége felé (még mindig), hogy a nyílt forráskódú driver nagyon gyenge és fejletlen, szemben az AMD és az Intel megoldásaival, akik igen sok energiát fektettek bele, hogy a nyílt forráskódú driverük jól működjön.
Minten telepíthető pár klikkből a proprietary (zárt) driver, szóval nem tudom mi lehet a probléma. Talán a VGA gyenge a monitorhoz, vagy nem jól telepítette a drivert és a Nouveau adja a képet.
Mindegy, ezt már a Linuxos topikban kellett volna neki kérdeznie.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Csupingo
veterán
válasz Mans20 #184741 üzenetére
Igen, most néztem meg én is jobban ezt a gépet. Valószínűleg nem férne el. Régebben volt pl. a gtx 1070 katana, az 1 slot-os. Nem is értem, miért ilyen házba tesznek egy erős i9-es cpu-t, aztán ha valami komolyabb grafikára használnád, akkor kb. semmilyen vga-t nem tudsz beletenni. (Át kell rakni másik házba. )
4060 ti-ből létezik 1 slot-os.
Mindig elfelejtem, hogy 1 slot és LP kéne.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
parandroid
félisten
válasz Mans20 #184741 üzenetére
Ugyanezt a kört én is lefutottam egy sff dell optiplex-el, pedig jó kis gép volt amúgy. Inkább eladtam, és építettem helyette egy ATX PC-t. Előtte micro tower optiplexem volt, abba belement teljes méretű kártya is, de 250W-os táp volt benne, és csak épp annyi csatlakozója volt, amennyi fogyasztója. Abban egy pcie tápcsati nélküli 1050ti-t használtam, ebből egyébként létezik 1650-es verzió is, de ezek teljes magasak (és két slotot foglalnak a venti miatt).
El kell fogadni, hogy ezek office gépek, nem valók játékra, vagy ha mégis játszani akarsz vele, akkor olyannal szabad, amivel elbír az IGP.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vigneau
félisten
válasz Mans20 #183914 üzenetére
Azért az is érdekes, hogy a hirdetés szövegében már csak 3 hónap szerepel és doboz nélküli. Vagy erre jönne rá a plusz 3/4 év garancia némi felárért cserébe?
De mindegy is, csupán egy ellenpéldát és egy alternatívát adtam arra, hogy nincs a HA kínálatában. Majd ha jobban nekidurálja magát, talál magának valót.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mans20 #180261 üzenetére
Látok azért 1660 Super-eket, meg Ti-ket is ennyiért, csak a legtöbb eladójuknak nincs túl sok értékelése a HA-n, ha van egyáltalán. Legolcsóbban a Gigabyte-ok mennek, de azt már tudom, hogy a hűtésük zajossága miatt lehet, szóval olyat nem is szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #180052 üzenetére
Így van. Egyébként ha jó a hűtés még 200W - ig is elég, lásd Gaming X. Alapból is elég, de ha kap némi alulfeszt 1200 rpm - mel is el van, amit hallani sem lehet. 115-120W.....Anno egy Gaming X 1060 ezt hozta két ventivel 800 rpm körül. Jelenleg a szintén 120W - os Asus Dual RX 6600 is nagyon halk, legalábbis ha az ember 60 foknál leveszi a ventiket 66% - ról, mert érthetetlen módon nagyon megindulnak bekapcsoláskor, és pár pillanat múlva már ki is kapcsolnak (52 fok), majd pár másodperc múlva megint nekilódulnak. Erre ott az adrenalin, szépen be lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #178856 üzenetére
Amennyiben ezek a vram zabáló beállítások fontosak számodra, akkor nem sok lehetőséged van zöld oldalon, zsebbe kell nyúlni mélyen. Én csak azt nem értem, hogy sokan sírnak emiatt az RT miatt, hogy az mennyire jó, de erős kártya kell hozzá sok Vrammal, aztán vesznek egy 16GB - os 6800XT - t inkább, ahol meg alapból vétek RT - t kapcsolni
RetepNyaraB: Pontosan, azért kell minél erősebb gépet venni, hogy a hanyagul elkészített játékok kevésbé laggoljanak. Szép jövő ez a PC játékok világában.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Mans20 #178850 üzenetére
Van előnye, ahol a 8GB Vram nem elég (Cyberpunk 2077 / Resident Evil 4 Remake). Cseréltem RTX3070-et 4060TI 16GB-ra és valóban magasabb a min FPS, erőben persze ugyanott. RT Frame Gen azért pakol be pár GB Vram-ot.
Persze nem mind a 16GB Van betöltve hanem kb 10GB-ig, de igen ez elegendő. Akkor érdemes venni mint ahogy én: 160k volt Alzan a 16GB 4060Ti.
#178851kolopele : +1, csakis jóárasítva érdemes cserélni rá.
[ Szerkesztve ]
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mans20 #177693 üzenetére
Elden Ring fhd maxon fut a sima 6600-zal, 60fps felett. Már nem emlékszem pontosan, de talán 70-80 körül. Az a kártya abszolút best buy, a saját korlátain belül. Ne olvasgasd a topikját.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #177693 üzenetére
Nincs különösebb gond a 6600 - asokkal, éppen van nálam kettő is, egy Pulse meg egy Asus Dual, holnap át is adom gépestől leendő tulajának. Megy rajtuk gyönyörűen minden, főleg ha még időt is szánsz arra, hogy kicsit finomhangold a feszt meg a ventiket is. Ezek egyébként is kötelezőek mondhatni a vörösöknél.
-
Arphox
tag
válasz Mans20 #166135 üzenetére
És ha lentebb megyek a chipsettel egy kicsit, ez mennyire lehet jó?
Asus nVidia Geforce RTX 3060 TUF Gaming V2 OC LHR VGA (PCIe 4.0, 12 GB DDR6, 192 bit, 2xHDMI+3xDP, aktív hűtő) - 248 300 HUFA konfigomat lásd az adatlapomon.
-
fanti
addikt
válasz Mans20 #165117 üzenetére
Lehet, jön egy "kisebb" forint leértékelés, és ők már tudják?
Mert a GTX 1650 ára is kissé borsos... -
hahakocka
őstag
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #164873 üzenetére
Állítsd át full rgb - re a driverben, és mindjárt nem lesz rosszabb a kép nVidia esetében sem, ennek viszont köze nincs ahhoz, hogy 60 vagy 75HZ - en vagy. A GTA 5 meg semmit nem laggol, nem keveset játszottam vele annak idején, az egyik legstabilabb játék volt. A böngészők megnyitásakor sincs semmi különös a drivernél.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
nVidia kártyákon alapból "nem fullos" az RGB skála...de ezt is átbeszéltük párszor.
Egyszer kell pár kattintással megoldani és egyből minden a helyére kerül.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
TechN7ne
nagyúr
3060-on sem lesz szebb a kép a 1050ti-nál ,Radeon-nak mindig is szebb képe volt alap az nVidia-nal - ez már lassan 25 éves történet.
Érdekes ,hogy 12 éves regisztráció után is még mindig itt tartunk - ezen vitáznak az emberek.
Tudjuk ,Full/RGB + digital vibrance csuszka állítása a megoldás sokak számára csak sajnos ez sem foga tudni az alap Radeon kép minőségét hozni.GEIL
Én gyorsabb voltam[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz Mans20 #164698 üzenetére
Már korábban is írtam neked ebben a témában, bár nem reagáltál rá.
Ebben a tesztben valamit elkeféltek, vagy melegszik a ház, vagy nem jó példányt fogtak ki.A 3070 TUF OC ha kicsit is hozzá van nyúlva (UV), akkor silent módban kb 1200RPM-ig pörög, nem 1700-ig, mint a tesztben. Ráadásul ezen a fordulaton halkabb, mint bármi más VGA ugyanezen a fordulaton. (valószínűleg a Noctua kivételével)
Nálam 0,875V hozta az 1980 Mhz-et kb. 200W-ból, +600Mhz RAM tuninggal, 0,975V-al már 2100 Mhz + 1000 Mhz, és akkor is nagyon-nagyon ritkán érte el a TDP limitet. Így már talán 1400RPM is megvolt néha...
Szerinem ez a Noctua cucc így felesleges pénzkidobás.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mans20 #164702 üzenetére
Na. Akkor meg félpasszívban minden néma, terhelve mindennek lesz hangja érezhetően. Pár decibel zaj a difi illetve a hatékonyság.
Valakivel itt megütődtem múltkor, mikor visszafogottan aljaztam a PC Hellhound hűtését (nekem is olyan van) és azt írta a srác minden oké, 2500 körülre boostol alap venti profillal és nem hangos, sőt. Naja, mert az alap szabályzás silent profil, tényleg nincs sok hangja, viszont felengedi a hőfokokat. Nekem kézire állítva van hangja, viszont 2630 körül van a boost, minden teljesítmény piszkálás nélkül, ami azért érezhető.KAMELOT@ de biztos épített vized van, az meg külön tudomány. Nem mindenkinek van kedve/affinitása ezzel szőrözni és ellocsolni rá harmad gép árát
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
KAMELOT
titán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mans20 #164698 üzenetére
Azért lássuk be, van az alja kategória, a szabályozhatatlan propellerrel, nem félpasszív, már alapból helikopter és akkor még nem is kapott terhelést. Ez a felejtős. Van a halk, de rossz, nem hatékony hűtés, ezt is hamar ki lehet szűrni. Aztán van a "rendes", amelyek között van igazán jól sikerült, meg a nagy átlag is - de játék közben kit érdekel?
Ha minden herzet ki akarsz facsarni a vasból, tehát kell, hogy overkill hűtése legyen (de akkor már miért nem víz) vagy főleg gpu igényes munkára használod, ahol zavar a zaj, na én ott látom értelmét az ilyen durván felülárazott noctua vonalnak.
Viszont nem értek hozzá, csak viszket az ujjam és muszáj reszelnem"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Mans20 #164592 üzenetére
attól is függ melyik modellről van szó
Fighter - alap cucc, nem szar, de kb referencia szint
Hellhound - komolyabb hűtés, nem top, de átlag felett
Red Devil - egyik, ha nem a legjobb 6700 xtsteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
-
MM
őstag
válasz Mans20 #164484 üzenetére
3070 TUF-ot próbáld ki, ha halkat szeretnél extra felár nélkül.
Silent módban alig pörgeti a ventilátort (ami eleve halk).
Nálam 1400RPM-ig nem hallom ki a házból, minden más ventilátor 600RPM-en megy, de ezt a fordulatot el sem éri.
Zárt, hangszigetelt ház.0,9V UV + kis RAM tuning 210W-ból elvan a kártya, 1000-1200RPM max, HOT SPOT 70 fokot épp hogy eléri.
Azokban a játékokban, ahol nem pörög 100%-on a GPU (Pl CS GO 288fps), ott fix 800RPM-en használom.
Viszonyítás képen: Egy Red Devil, vagy Nitro ventilátor mar 1000RPM felett kihallatszik nálam.
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #164386 üzenetére
A TUF - on két bios állás van, a silent esetében lassabban forognak a ventik, de ezt te manuálisan is állíthatod nyugodtan. A monitorod 60HZ - es, neked még 1000 rpm - el sem fog ezért menni, mivel nem fullon fog tekerni a kártya. Még egy lényeges dolog: a jó minőségű ventik még 1900 rpm mellett is halkabbak tudnak lenni, mint egy silányabb 1500 - on, teljesen más lehet az akusztika.
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #164318 üzenetére
Én nem is ajánlottam neked a 3080 - at. Ne aggódj az 1x8 pin miatt, 2-3 fps - sel lesz kevesebbed, mint a 2x8 pines esetében. A másik meg az, hogy gyárilag 1950-1965 mhz a boost órajele, és egy kis undervolt mellett ezt tartja is amennyiben nagyon fullra akarnád hajtani, ellenben ha 60-75HZ - es a monitorod, akkor tök mindegy, mert sosem fog neked 100% - on járni, és az undervolt is csak arra lesz jó, hogy csökkenjen a fogyasztás, a max. órajeled alapból sem változna meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #164304 üzenetére
A TUF - ot vedd, a két ventis MSI elég rendesen felpörög, és nem engedi a manuális venti beállításánál a 0 rpm - et sem, 30% az alja. A TUF - ot is csak azért érdemes állítani, hogy folyamatos legyen a ventik forgása terhelés alatt. A mérete meg csak akkor zavarjon, ha nem fér be a házadba
-
senior tag
válasz Mans20 #163766 üzenetére
Köszönöm a linket.
Ez (félpasszív mód) miért nincs egyértelműen fenn a Sapphire oldalán? ...vagy csak nem látom?Miért lenne jobb az 1650 Super vagy az 1660? (Csak röviden, mert nem szeretnék flame-t, mert nekem nem vallási kérdés, hogy AMD vagy nVidia. Alapvetően van ugyan preferenciám, de egyelőre csak tapogatózok a sötétben.)
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
PuMbA
titán
válasz Mans20 #161476 üzenetére
Még ott nem tartok, hamarosan.... eddig Windows-t raktam újra. Ami mindenképp tetszik, hogy a venti leállítás funkció itt jól működik (játékokon kívül sose kapcsol be), mert a régi Gigabyte Windforce kártya netezés közben is ki-be kapcsolgatta a ventit az alulméretezett hűtőborda miatt és nagyon idegesítő volt a hangja miatt: ki is kapcsoltam egyből a fan-stopot rajta.
[ Szerkesztve ]
-
superbayern
csendes tag
válasz Mans20 #161214 üzenetére
miért lenne harmatos? miért kevesebb ez az alaplap egy drágábbnál? tudsz ajánlani akkor egy olyat, ami szerinted jó? mert még nem jött meg az alaplap, tudok szerintem variálni vele. AZ az igazság, hogy annyira nem értek hozzá, mint ti itt sokan... annyira értek hozzá kb. hogy 1200-as foglalatba, annak megfelelő processzor való. kb. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Mans20 #161214 üzenetére
Majd megjelenik a problémás gépek topikjában, hogy jajj, droppol a proci, vajon miért...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
hahakocka
őstag
-
Televan74
nagyúr
-
BerserkGuts
őstag
válasz Mans20 #147938 üzenetére
üzleti érzéke megvan majd jön még egy ilyen és kirakja 140ért
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #147088 üzenetére
Az alulfeszelés sosem árt, a legtöbb 2-3 ezres szériás Nvidia kártyának sem árt, én is megcsináltam a 2080 Ti - vel, plusz manuális ventit állítottam be neki, így max. 1000 rpm körül forog, és 65-70 fokos. Nem volt vészes persze annyira gyárin sem, de így halkabb és még hűvösebb is. AMD kártyák esetében viszont mondhatni ez kötelező művelet.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Mans20 #146996 üzenetére
Egyszerű, a bányászat miatt: 8GB-os nagyon kell, 4GB-os már nem.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest