Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    addikt

    Hali!
    Az Azonnali VGA-s kérdések órája topicban már feltettem a kérdést, de oda nem érkezett válasz, gondoltam megpróbálom itt is! :DDD

    Lenne egy "fontos" kérdésem! :DDD
    Ha van nekem egy videokártyám, amin van 1 HDMI, 1 DisplayPort, és 2 DVI kimenetem. (Enek kívül az alaplapomon is van - és működik is -, de az most mindegy...)
    Eddig 1 FullHD (1920x1080) kijelző volt rákötve, ami 2MPixel. Az egyszerűség kedvéért vegyük példának, hogy játszom, és ez 1 egységnyi terhelést eredményez a VGA-n.

    1. Ha 2 monitort kötök erre a VGA-ra, az asztalt úgy állítom be, hogy "E képernyő kiterjesztése", akkor a VGA-nak 2x1920x1080 pixelt kell számolnia, ez tiszta sor. Játék alatt (mindkét képernyőt használva) ez 2 egységnyi terhelést okoz? Tehát pont 2x akkora számítási kapacitást kell biztosítani, ha az FPS-ből nem akarok veszteni?

    2. Ha a 2 monitort úgy kötöm be, hogy "E képernyő tartalmának másolása", akkor a VGA hány egységnyi terhelést kap? Elvégre nem kell neki 2x1920x1080 pixelt kiszámítani, viszont azt meg kell jelenítenie!

    3. Ha az egyik kijelzőt HDMI-n, a másikat DP-on csatlakoztatom, az vajon mit jelent terhelés szempontjából? Elvégre ez két különböző kódolás. Még ha ugyan azt a jelet küldi is ki mindkét kijelzőre, akkor is kétféleképp kell is kódolnia!

    Tudom, hogy ezek elsőre nem tűnnek lényeges kérdésnek, de épp monitorvásárlás előtt állok (egy Dell P2414H-t néztem ki magamnak), és van egy FullHD TV-m. Jelenleg a TV-t HDMI-vel csak olyankor csatlakoztatom a gépre, ha azon akarok valamit megnézni. Azt tervezem, hogy (kényelmi okokból) a HDMI-t is folyamatosan bedugva hagynám, az asztalt "másolnám". Szeretek viszont játszani, de a teljesítményből nem kívánok veszteni, ezért, ha pl. 30% erőforrást venne ez igénybe, akkor inkább kihúzom...

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák