Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz Zola007 #78801 üzenetére
A Samsung Magician az elsősorban a samsung konzumer kategóriás eszközeire használható. Pl. firmware update-re, vagy RMA (gariztatásra) eldöntésére szokta kérni a szupport h. futtasd le a tesztet, és anmak függvényében h. mit mond a program a teszt végén, lehet visszaküldeni cserére a hibás eszközt. De pl. OEM kategóriás eszközöket nem szokta felismerni, hiába samsung a belsejük ténylegesen. Oda az OEM gyártó saját programja szokott kelleni.
Más gyártó eszközéhez az adott gyártó oldaláról kell a neki megfelelő programot megkeresni.-
-
Bodz
nagyúr
válasz Zola007 #63355 üzenetére
Ha tényleg nem számít a sebesség, nem használod ki, akkor rosszabbul biztosan nem jársz. Sőt, akár még hűvösebb is lehet. Persze ez noti (némelyikben gyárilag van egy fém vagy réz lap hűtésnek, illetve úgy általában a szellőzés is fontos) meg felhasználás függő is. Pl. terhelve a sata is tud főni, "békésen" használva az nvme sem feltétlen kazán.
Olcsón a WB Blue, Kingston A2000 vonalon indulnék el, drágábban pedig 860 Evo, SX8200 Pro pl.
Ha most nvme van és nincs gondod a hőmérséklettel, akkor én azt venném inkább.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Zola007 #34377 üzenetére
A Vaterán olyat vettem (ami az én hibám volt mert nem figyeltem meg jól a termékről készített képet) ,hogy alulról nem lehetett rögzíteni mert nem volt kialakítva annak helye vagyis furatok nélkül voltak. Igaz így sem tudott volna kiesni belőle ,de akkor sem lett volna stabilan oda rögzítve. Egy laptopnál ez fontos is. Inkább átjelöltem a furatokat és kifúrtam a helyeit. Így már atom stabilan rögzül benne,se jobbra se balra se hátra nem tud elmozdulni. Vannak olyan modellek amelyeket olcsóbban adják de nincs furat rajta alapból. Amit írtál,hogy oldalról rögzül,azt nem ismerem ,mert nekem csak alsó rögzítésű van.
-
jeni
félisten
válasz Zola007 #34295 üzenetére
Szerintem az Adata 920-ra azért van 5év gari a készlet erejéig,mert gondolom így akarja kiszórni a régebbi darabokat a gyártó.Ezt amúgy utólagosan adták meg és rakták ki az oldalukra.
Viszont ebben az Adata a ludas aki nem tájékoztatja a partnereit,hogy az SP920-ra 5év garanciát biztosít.
Így a nagyker is 3 évet ad.Így marad,hogy a számla+az Adata oldalán való regizés a +2évre + a weboldal fotózása (bizonyítás képen) és a vissza küldés ha elromlana 5 éven belül.
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz Zola007 #34221 üzenetére
Ezek közül SX930. Esetleg Intel 535. Minkettő 5 év garis, jóféle cucc (én intelt venném, szerintem jobb minőség és 20-21k)
#Chaser Ennyiért vegyetek Kingston hyperx furyt vagy adata sp 900-920-at Az a Samu 650 nem egy sebesség bajnok meg nem is olyan strapabíró külföldi tesztek alapján. Am, meg ne Edigitalban vegyetek, hanem egy pc üzletben. 15-17K között vannak az általam felsoroltak. Pl.pcx, aqua, ipon
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
JoceeHunt
őstag
válasz Zola007 #14025 üzenetére
Meggyőztél, köszönöm!
A mostani 128-asomon rohamosan fogy a hely, pedig csak internetezésre és outlook e-mailezésre van használva. Fingom sincs mi a gond, üzleti gépem, már csak 1gb szabad hely van rajta. Majd kiagyalom csak gyorsba kicserélem mert a gép nagyon kell.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Stirlitz
senior tag
válasz Zola007 #13980 üzenetére
Temp mappát helyezd át HDD-re, nálam az számított sokat, a virtuális meghajtó áthelyezése kevesebbet jelentett az írt adatmenyiség csökkentésében. (4gb ram van a gépemben) Kicsit lassabb lesz úgy, de engem nem zavart, mert tényleg kicsit lett lassabb a rendszer. Azért 15 gb az már jó sok weblapot jelent, nem lehet hogy online néztél filmet pl? Mondjuk napi egy 15gb írással számolva is évekig kéne működnie gond nélkül az SSD-nek, ne tarts tőle, vegyél nyugodtan, olyan mintha Trabant után Ferrariba ülnél.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zola007 #13900 üzenetére
Akkor vajon a Kingston saját gyári honalpján miért a Business ssd-k között van a teljes KC széria? Biztos csak véletlenül és nem azért mert üzleti felhasználásra valóak első sorban.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Laraxior
titán
válasz Zola007 #13706 üzenetére
Én most vettem egy V300-as Kingston-t. Mellette van egy 830-as Samsung SSD. Az újat sata2-re kötöttem, a 830-as sata3-as csatin van, de ha nem lennék lusta akkor megcserélném a kettőt, mert eléggé úgy tűnik, hogy a Kingston csúnyán kenterbe veri a Samsungot
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zola007 #13701 üzenetére
1: Samsung TLC-től nem kell félni, az ilyen árban kapható mlc-sek se bírják tovább nála (üzletpoltika, az olcsóbb szegmensben nem adnak igazán tartós ssd-t, különben ki venné meg a drágábbakat?).
2: akkor bőven jó a EVO vagy a V300
mod:
4: ahogy néztem nincs küztök különbség mind a kettő egy stand-alone drive-ot takar. A Kingston saját honalpján nincs is P-s jelölésű (vagy csak én nem láttam?).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zola007 #13699 üzenetére
1: igen
2: ha az ár nem szempont akkor igen
3: attól függ milyen munkára használánd, tömörítésre pl nem mimdegy
5: nincs mozgó alkatrész ezért az üzemidő kvázi nem számít egyedül csak is az írási mennyiség
6: elég lesz bővenmod:
kalozhun100: V300. Olcsó és jó, én is azt vettem.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Bodor
veterán
válasz Zola007 #13194 üzenetére
Nem tudom milyen cache/temp probléma létezik, mert szerintem semmi. Simán be lehet állítani W8-ban is ha akarod, és nem kell semmilyen parancs vagy program hozzá, csak meg kell keresni a beállításokban. Egyébként W7/8 beállítások szinte ugyanazok. Itt egy cikk a beállításokhoz.
-
stickermajom
addikt
válasz Zola007 #13190 üzenetére
A V300 MLC, a 840 EVO TLC. Az elv szerint az MLC-nek többet kéne bírnia, de gyakorlati tapasztalat erről nincs, én nem olvastam még napi átlag felhasználásból elhasználódást. A V300-ra azt mondják, hogy problémamentes meghajtó, régebb óta a piacon van, ezért a tapasztalat is több vele. Én is ezek között vacilláltam, végül a V300 lett.
De ha feltétlenül megbízhatóságot szeretnél, akkor spórolj kicsit és 840 PRO 5 év garanciával.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zola007 #13178 üzenetére
Nem, TLC mint a sima 840.
mod:
Viper26: Eleve úgy formázza meg magát hogy hagy helyet a wear levelingnek, amit pluszba tehetsz, hogy 10% üres helyet hagysz neki, tehát nem írod tele az ssd-t, hanem pl ha 97GB-os formázva akkor 9,7GB-ot mindig üresen hagysz. Nem muszáj, de nő az élettartam ha ezt betartod.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
stickermajom
addikt
-
zsolabacsi
tag
válasz Zola007 #13147 üzenetére
Ezek közül ezt venném
Samsung EVO 120GB -> 24.900vagy ha 5 év garancia a pro-ra és neked megér ennyit (+7e) akkor megfontolandó. Mellette szól még hogy MLC és tartósabb elméletileg. Azt meg már sokszor leírták hogy normál elhasználódás mellett nagyon sokáig kiszolgál majd bármelyik; 5-10 év vagy több aztán majd meglátjuk mit bírnak.
-
zsolabacsi
tag
válasz Zola007 #13139 üzenetére
Szerintem semennyire...ahhoz drága mulatság.
Ha állandóan kell a gép és adatot nem rajta tárolsz akkor egy friss telepítés után (Os, Apps, settings) backup kb negyedóra (ghost és tsai) dvd/hdd-re és ha valami gond van visszaállítani nem több idő. Ezt érdemes egyszer minimum megcsinálni még az elején hogy meglegyen a rutin és ne akkor kelljen próbálgatni amikor már baj van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest