Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz tpeter77 #39698 üzenetére
Az SSD-k gyakorlatilag tobb szaz TB-ot birnak manapsag, ezt nem konnyu elerni meg torrentezes mellett sem. Ott is a zome olvasas lesz, de ha nem igy lenne, szamolj utanna mennyit kene hasznalnod. Az irasok a fontosak, tehat 4x kene teleirnod az SSD-t hogy 1TB meglegyen, ez azert nem ket nap es akkor ezt eljatszhatod nagyon nagyon sokszor. Meg a konzervativ limitalt 80TBW cuccoknal is amik a valosagban azert sokkal tobbet birnak. A write amplification se lehet akkor problema, mert manapsag a meretuk miatt is mar a torrent file-ok nem 64kB-256kB chunk-okbol allnak hanem inkabb 1MB-2MB ami sokkal jobb az SSD NAND page write-hoz.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
tpeter77
addikt
válasz Emperor_ #39679 üzenetére
tudom, csak az a "baj" hogy 23k-ért vettem a Goodram 240GB-osát és az M6S 20k az SX930 meg 18k és csak 128-asok.
Ha nem lenne a Goodram ilyen jó áron, nem lenne kérdés... így viszont lehet megvárom, mire újra rendelni lehet a Goodramot és akkor inkább 240-est veszek. Annak is bírnia kell a torrentezést. Vagy rosszul gondolom?! -
Redneck
nagyúr
Sata 3Gbps csatis alaplaphoz V400 vagy Fury 120GB? Megéri az utóbbi mert fejlettebb? Egyáltalán lesz különbség?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Top cat
addikt
válasz GmailOutlook #39689 üzenetére
Ez már csak így van. Minél jobban beleásod magad annál inkább elbizonytalanodsz
Ezek a sebességek amiket megadnak a meghajtókra a szekvenciális írásra/olvasásra vonatkoznak.
Az operációs rendszernek ez nem sokat számít. E-pénisz növelésére való300 TBW az rengeteg. Ha egy kicsit vissza olvasol láthatod, hogy nekem több mint 2 év alatt
5 TBW jött össze.Az SSD vételnél azt kell igazából eldöntened, hogy mennyit szánsz rá és mi a fontos neked.
A garancia idő vagy a sebesség. Ha mind a kettőt megtalálod egyben az a legjobb.A Savage és a KC400 Phison vezérlős a Fury SandForce-os.
A SandForce vezérlő tömörített adatokkal lassabban dolgozik. Ezért a sebesség különbség.Ha ez a 3 az opció én a Savage-t választanám.
Ne nagyon várj a vásárlással mert mennek fel az árak
-
-
jeni
félisten
hello
egyik sem
olvasd az összefoglalót
ott minden meg van a döntésedhez
ezt vedd ha van rá keret[ Szerkesztve ]
-
GmailOutlook
tag
válasz Emperor_ #39681 üzenetére
Köszönöm a véleményt és a dícséretet is.
Bár azért az egyes kérdéseimre nem kaptam választ.
- Pl. hogyan tudtak 96 g-ból 60g-os nagyobb tudásút és 6,6%-al nagyobb tároló kapacításút előállítani?
- Biztos, hogy a KC 400 a 60g-jával jobb lesz hosszútávon?
- Vagy az adatvédelmi funkciók és az olvasási hiba védelem fontossága? Stb...Engem már teljesen lefárasztott a téma (meg az alaposságom) bevallom őszintén, elég sok időt ráfordítottam, de sok évre veszem, lehet hogy az élettartamáig lesz használva.
KC 400 és a Savage is volt ma jó áron egy helyen a neten, de délutánra megemelték az árat 6e-rel...
1 hónapja ment tönkre a laptopomban a winchester 5 év után...[ Szerkesztve ]
-
GmailOutlook
tag
válasz Top cat #39677 üzenetére
Én néztem el egy sorral, elnézést!
Valóban a Fury 240 GB helyesen o/í: 470/220 MB/s-t tud.De az alapkérdés maradt, hogy 641 TBW és Fury, vagy a fele TBW (300 körül) de több mint dupla írási sebesség 510-540 MB/s? Melyik a fontosabb, előnyösebb?
Egyáltalán egy átlag felhasználónak a 300 TBW az hány év?
-
fishman985
tag
Szerintetek melyiket lenne érdemes megvennem?
525GB Crucial Mx300 vs Samsung 850 EVO 500GB.
39.790.- 3év gari vs 48.990 5 év gari.
Van valamelyik mellett érv pro és kontra a garancián kívűl?
[ Szerkesztve ]
-
Lordus
senior tag
válasz Emperor_ #39686 üzenetére
köszönöm, természetesen nem arra gondoltam, hogy ha ajánlasz valamit, és 4 év múlva behal, akkor megkereslek és kitekerem a nyakad Csak a tapasztalatok alapján várom, hogy a lehető legmegfelelőbb, megbízható, kiforrott (nem legújabb) darabot ajánljatok!
köszi, meglesem!
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Emperor_
addikt
válasz Darwen #39685 üzenetére
Ezt ajánlom.
Lordus
Ez szerintem jó lesz. Azt nem tudom garantálni semelyik ajánlott SSD esetén, hogy nem fog tönkre menni . A rendszeres mentés alapkövetelmény bármilyen technológiájú adattárolót használjunk is. Amiket ajánlunk, bevált megbízható darabok, ezt tudom csak mondani[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Lordus
senior tag
üdv,
segítséget kérnék.
Első SSD-met venném, nem értek hozzájuk.Dell Optiplex 780 gép, Xeon 4 magos CPU (=C2Q Q9550), 8gb ddr3 ram (az alaplap típusa is optiplex 780)
SATA 2 csatlakozó van rajta!SSD elvárások:
1. legfontosabb a megbízhatóság - nem mehet tönkre, napi 8 órát megy a gép, rendszer lenne rajta és photoshop/corel lenne használva róla. Nem állandóan van használva, de óriási kiesés, ha megáll a gép.
2. nem kell nagy. 128gb elég, max 256gb (ár/érték arány függvénye)
3. extra sebesség: sata 2 csati lévén ez sem a legfontosabb, de persze ne legyen lassú sem.
4. nettó ár számít (cégre veszem) - nem tudok konkrét árat mondani, persze, hogy árérzékeny, de rugalmas vagyok.
5. gari jó lenne 5 év, de ha egy elismert típus amit ajánlotok olcsó és 3 év garral van, egye fene.Szóval olyan ár/érték arányban kiváló ssd kell, ami legalább 128gb, sata2 maximumát tudja írni/olvasni, 101%-ig megbízható, sokáig kiszolgál, nem csúcsmodell, nem horror árú.
köszönöm a javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Redneck
nagyúr
válasz Emperor_ #39681 üzenetére
UV400 nem jó a gyerkőcnek? Arra hogy menjen az OS és pár játék rá? Adat úgyis HDD-n lesz. Megkérdezem az mennyi.
Szerk:
Értem, akkor felejtős, 1-2 rongyon nem fogok spórolni.
Meg akarom venni és utána nem foglalkozom vele.[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz Darwen #39670 üzenetére
SATA3-as vagy M.2-es SSD-t keresel?
(#39672) Redneck
HyperX Fury a legolcsóbb megbízható, ajánlott SSD.(#39675) GmailOutlook
KC400 egyértelműen. Még nincs az ajánlóban, de ott lesz nem sokára .
Dicséretes, hogy ilyen alaposan utánanéztél.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz GmailOutlook #39675 üzenetére
HyperX FURY SSD gyári adatai.
Compressible data transfer (ATTO)
all capacities: 500MB/s read and 500MB/s writeIncompressible data transfer (AS-SSD and CrystalDiskMark)
120GB — 420MB/s read and 120MB/s write
240GB — 470MB/s read and 220MB/s write
480GB — 450MB/s read and 208MB/s writeÚgy látszik egyes helyeken az utóbbi adatot adják meg.
-
GmailOutlook
tag
válasz GmailOutlook #39675 üzenetére
A vezérlő kérdése kiesett, mert elvileg ugyanaz.
Közben olvastam, hogy mindkettőnek Phison PS3110-S10 (négymagos, nyolccsatornás) vezérlője van. -
GmailOutlook
tag
Sziasztok!
Az alap kérdés hogy Kingston HyperX Savage (240 GB) vagy Kingston KC 400 (256 GB)?
Az előbbi szerepel az összefoglalóban mint ajánlott, az utóbbi nincs benne. Mindkettő MLC alapú.HyperX Savage:
- Otthoni felhasználásra készült
- 240 GB
- 306 TBW
- 96 gramm
- o/í: 520/510 MB/s
- Phison S10 vezérlő (négymagos, nyolccsatornás)
- Fogyasztás: 0.39W Idle / 0.5W Avg / 1.4W (MAX) Read / 4.35W (MAX) WriteKC 400:
- Üzleti felhasználásra készült
- 256 GB
- 300 TBW
- 60 gramm
- o/í: 550/540 MB/s
- Phison PS3110-S10 (négymagos, nyolccsatornás)
- Fogyasztás: 0.255 W Idle / 0.335 W Avg / 1.22 W (MAX) Read / 3.74 W (MAX)
- non + ultra: "Az üzleti adatok teljes körű biztonsága érdekében a KC400 SSD SmartECC™ adatvédelmi funkcióval és SmartRefresh™ olvasási hiba elleni védelemmel rendelkezik, melynek segítségével egy felmerülő hiba esetén az adatok visszaállíthatók. A firmware biztonságnak köszönhetően pedig egy váratlan áramkimaradás esetén sem vesznek el a fontos információk."Kérdések:
- Melyiket vegyem? (Árban majdnem azonosak. Csak a paraméterek alapján egyértelműen KC 400 a jobb mindenben.)
- KC 400 a 60 grammal nem mehet a minőség rovására (38%-al (!) kevesebb mint az X Savage)?
- Vezérlője melyiknek jobb?
- Személyes tapasztalata van valakinek bármelyikkel?
- KC 400 (nagyon jól hangzó) adatvédelmi funkciói valóban hasznosak az X Savageval szemben, vagy p. vakítás? Kellenek ezek?A HyperX Fury (240 GB) élettartama 641 TBW azaz, a duplája a fentiekének, de régebbi konstrukció illetve az o/í: 420/120 MB/s
- Megéri az élettartam (TBW) rovására a fenti kettő gyorsabb (KC400 vagy X Savage) közül választani a Fury helyett?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Redneck
nagyúr
válasz szpali #39673 üzenetére
Az lemaradt hogy használt nem játszik. Nagyobb sem kell. 120-128GB-os elég. Win7 64 bit, CS:GO, és 1-1 régebbi játék kerül rá néha. A lényeg hogy olcsó legyen, 3 év garanciával, és ne a legalja noname.
Gyerek gépébe lesz, HDD-vel az a gép halál.
Szerk:
15 körül keresek, max újat veszek ismert hardveraprós bizniszmanusoktól.[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
válasz Redneck #39672 üzenetére
hardveraprón láttam 850evo-t 21e-ért
jófogáson meg 500as 850evo-t 40e-ért (reggel, amikor elhoztam a sajátomat még 1 db van a srácnak)
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Olcsó de megbízható 120-as SSD-t szeretnék régi géphez (E6500, 4GB RAM, HD 4850 1GB). Játékra használja, de a HDD nagyon lassú és öreg. Mit érdemes venni? 3 év garancia nem árt.
-
Dency01
aktív tag
PCX-hez kupon kód, talán még ma érvényes: LDCE3E4SZFZX
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
Darwen
csendes tag
Szervusztok!
Elolvastam az összefoglalót, de úgy érzem további tanácsra szorulok.
Jelenleg egy Asus K501LX (4+8 gb RAM, i7-5500U, nVidia Geforce GTX950M, az alaplap típusát nem találtam meg, ebay alapján talán: 31xk5mb00k0) boldog tulajdonosa vagyok.Diák vagyok, így sokat utaztatom a gépet, elsősorban rendszermeghajtónak szeretném, illetve egy-két játékot és Lightroomot tennék rá, a többi maradhat HDD-n. Egyéb megterhelő tevékenység max VBA kódolás.
Úgy gondolom, hogy erre 240-256 GB elég lehet.A gépben van kialakított foglalat, m.2 és 2280, talán 7mm.
A memóriabővítést a Laptopszalonnál végeztettem, ők a kínálatukból jelenleg a Kingston SSDNow 240-et ajánlották, a Samsung EVO 250 GB-ról nem túl jó véleménnyel vannak.
Garancia/élettartam: szerintem 3 év megfelelő időtáv, utána valószínűleg céges gépet fogok nyúzni és változik a preferencia
Elvárások:
- strapabíróbb rendszer az utazásokhoz
- jobb teljesítmény és hosszabb akkumulátor üzemidő
- a laptop élettartamának megnövelése (1 éves, a maradék 3 évben max (ha még lehet) udpatelni, de nem cserélni szeretnémKeret:
- 30-35 körül szántam rá, de 50-ig meghallgatnám a javaslatokat.Van-e tapasztalat a Kingston SSDNow-ról, illetve az SSD+gép kombinációról?
Mit gondoltok, így elég-e a 240 GB?
Van-e jobb, amelyet inkább ajánlanátok nekem?Köszönöm a segítségre fordított időt! (A laptop választásnál igénybe vettem a segítségeteket, és utólag az egyik legjobb döntésnek bizonyult)
Üdv,
Ádám -
Top cat
addikt
Valószínűleg a Fury lesz a kiválasztott, 4k-val olcsóbb.
(#39662) Kolondrum
Nem hozza a gyárit, mivel csak Sata 2-es az alaplapom
(#39665) Tin
Hozzád képest akkor én gyilkolom az SSD-t (pedig nem is)
-
tpeter77
addikt
válasz Emperor_ #39667 üzenetére
szia
Saját asztali gépbe vennék SSD-t karácsony előtt ha lehet...
Megbízható modellt kerestem, Plextorból már csak az M6S-t látom elfogadható áron, az M6 Pro nagyon megdrágult. Mit célszerű még átlagos gépbe venni? SX930 talán?
15-20k közötti ársávban keresgéltem, mert limitmentes vagy nagy adatbírásút kerestem, ugyanis a HDD-t már csak biztonsági tartaléknak tartanám a gépben (csak akkor lesz bekapcsolva, ha a videókat, fotókat másolom rá) és bizony torrentezni is az SSD-ről fogok.
Az új árakat látván eltűnődtem, lehet hogy még egy Goodram Iridium 240-est kellene vennem, és nem is 128GB-os Plextort, vagy Adatát ?! -
Emperor_
addikt
válasz Top cat #39661 üzenetére
Nem.
A Samsung inkább azt szeretné, hogy a nagy átlagnak szánt SSD-i ne egy szerverben végezzék, ahol a jó kis terhelés hatására szétírják őket és visszaviszik gariba. Ezt akarják elkerülni a gariba foglalt TBW korláttal.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Top cat #39663 üzenetére
samsung 830 128GB: több, mint 4 éves, 7.21 TB, 705 nap működés (ez a 4 év alatt napi átlag 11.6 óra, sokat megy).
most rendeltem egy 850 pro-t, direkt megnéztem, 300 TBW... akkor az 150 évig menne ilyen használat mellett?
az emagon rendelt olcsó kingston uv400 128GB-ra is 50 TBW-t adnak... az is 25 év lenne...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Top cat #39661 üzenetére
Átlagos használattal nézve, évi 6-7TB-al miről beszélünk?
Szerk: Persze azért érdekes lehet mondjuk milyen a sebesség 5Tb-nál, mert hogy nem hozza a gyárit az fix.
A Corsair Force GT 7Tb-al még hibátlan volt minden tekintetben.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Top cat
addikt
Sziasztok!
Havernak rakok össze komplett gépet SSD-vel. Ezt a két típust néztem ki.
Samsung 850 EVO 250G
Kingston HyperX Fury 240GAz ajánlóban írva van, hogy mindkettőn van írási limit. Ezek vannak megadva a specifikációban.
Samsung 120/250GB : 75 TBW
Kingston 240GB: 641TB 2.5 DWPDA Samsung ennyire nem bízik a portékájában?
-
Balinov
titán
Sracok, biztos emlekeztek,hogy T420-ba kerestem mult heten 120/128GB-os SSD-t. Nos, picit valtozott a keret, inkabb kiszoritok par extra €-t egy 240-esre szoval lenne 2 teljesen uj jelolt.
Crucial MX300 275 GB, MX200 ott van konzumer ajanlott kategoriaban, mi a helyzet az MX300-al? A masik a Crucial BX200 240-es, ez semilyen kategoriaban nincs az ajanlottak kozott, ezert inkabb az MX300 fele huznek.
Velemenyek?
Koszonom
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Dexter-2000
őstag
sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy egy régi ssd-t klónoznák egy újra.(win10 alap progik)
és annak ellenére, hogy a régi ssd-n törölve voltak az adataim, az új ssd-n visszaállíthatóak lesznek az adatok?Bocsánat ha rossz topik, csak jobbat nem találtam
Szép napot!
-
cskj1
tag
sziasztok, errol tudtok valami nem lattam a nem ajanlottak kozott:
Kingston SSDNow UV400 240 GB"Life isn’t about waiting for the storm to pass… It’s about learning to dance in the rain."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Aki SSD-t tervez venni ne halogassa sokáig: "drágulhatnak az SSD-k"
⭐ Stella
-
GyureX
tag
válasz Mercutio_ #39646 üzenetére
Ha elmegy 2-3 évet, akkor már megérte, addigra úgyis fejlődik annyit a technika, és mérséklődnek az árak, hogy megérje lecserélni.
Amiben sajnos nbem tudok dönteni, hogy mely gyártó termékét érné meg ár/teljesítmény/méret arányában megvenni. Jelenleg ezek között vacilálok:
512GB:
- SM951 (achi, nvme) 40-50 ezer Ft között
- PM951 30-40 ezer Ft között
- PM961 (mondjuk ebből itthon 512-est még nem láttam hirdetve, meg úgy hirdetést se)
- Toshiba XG3 44 ezer Ft körül
- Hynix PC300 38 ezer Ft körül1TB:
- PM951 60-65 ezer Ft körül
- Toshiba XG3 70 ezer Ft lenneMelyiket érné meg a legjobban?
A hűtésnek elég lehet a három házventi? Az SSD-nél 34, HDD-knél 38 foknál nem mért többet a hard disk sentinel az évek alatt.
(#39647) Emperor_:
Nem gyakran, de videót is szoktam vágni. Nézegettem a sata-s ssd-ket is, de egy 512GB-os 850 pro majdnem 70 ezer Ft. 5 év garanciával adna többet, fele akkora tárhellyel, mint mondjuk az XG3 ugyanannyiért.Aztán lehet valami hiányzik az összképből számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz GyureX #39643 üzenetére
Képekhez szerintem nem indokolt PCI-E kártyás vagy M.2 NVMe SSD-k sebessége; inkább videovágásnál jön jól a magasabb szekvenciális sebesség. A fenti összefoglalóban lévő, komolyabb felhasználásra ajánlott SSD-ket nézegesd, ha pénz keresetre keresel SSD-t!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz GyureX #39645 üzenetére
Általában nem, de pl. 840-et kellett.
Rátát passzolom, mivel OEM így kevésbé lehet tudni, mivel nincs vásárlói visszajelzés.
A vezérlő általában előbb elhalálozik mint a memória chipek.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
GyureX
tag
válasz Mercutio_ #39644 üzenetére
Bocsánat a tájékozatlanságomért, de ez a mindennapi használatban milyen hátrányt okoz? Frissítgetni kell a firmware-t? 830-amat se kellett még a több mint 3 év alatt. Meg ezeknek mekkora a meghibásodási rátájuk? Mi az ami tönkremehet rajtuk általános használat mellett?
-
Mercutio_
félisten
válasz GyureX #39643 üzenetére
Ha OEM, akkor nincs gyártói firmware támogatás, és gariztatni is csak az eredeti noti (amiből kiszedték) tulaja tudja.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
GyureX
tag
Erre esetleg valaki?
Mennyire strapabíróak?
Samsung 830 volt eddig, de kinőttem. Lightroom-hoz se lenne rossz, ha az ssd-n tudnék a képekkel dolgozni.
Hardveraprón nézegettem több típust, igaz garancia nélkül, de sata-s árért kapnék dupla akkora pcie-t.
Mit tanácsolnátok? Mondhattok más alternatívát is.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Akkor viszont vedd le 400MB-re, hogy ne okozzon anomáliát és az már mehet az ssd-re.
-
Mercutio_
félisten
Pagefile-t ha HDD-n tartod
tököntérden lövöd magad, mert minden swappelésnél a lassú hdd--hez igazodik a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Hali!
Korábban ajánlottatok egy ADATA 240GB XPG SX930 SSD-t , mivel 5 év gari van rá és MLC+ .
Most kéne még egy, csak annyi hogy most a Samsung 850 EVO 250GB is 30.000ft, sőt így 1500-el olcsóbb is mint az Adata, és szintén 5 év garis. Így melyiket választanátok?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Tin
veterán
válasz detroitrw #39633 üzenetére
nem is a "tárhely", van 8TB-nyi vinyó, de a 128-as egyértelműen kicsi, az csak tisztán rendszerlemeznek jó, mindig 10% körüli a szabad hely, pedig a page file vinyón van.
azt nem tudtam eldönteni, hogy érdemes-e belevágni ebbe az M.2 nvme technológiába, de ahogy látom a valós tesztek alalpján, nem sok, hacsak nem valami e-pénisz növelésre kell.
az 512-es viszont tényleg könnyebbé tenné az életem: a minimális képszerkesztés is futhatna az ssd-ről, az sql szerver is mehetne róla, ha éppenséggel kell, és később könnyebb lenne újrahasznosítani is.
a mostani 830-as samu, ami ebben a gépben van 4 éves, 93%-os, 7.2TB írt adattal, tehát látszik, hogy nem vagyok extrém felhasználó. gyanítom, a 850 pro is hosszú életű lenne...
samsung 850 pro 512GB - vannak még vele problémák, vagy az újak már jók? win10
[ Szerkesztve ]
-
-
Tin
veterán
válasz detroitrw #39631 üzenetére
jaja, de ez EVO, azok nem a sebességükről híresek. a 850 PRO 4K-ban igazából alig lassabb, mint a 950-es. oké, szekvenciálisban 3x olyan gyors a csatoló miatt a 950-es.
kezdem lebeszélni magam az M.2-ről főleg a kompatibilitási szívásoktól félek.
most amúgy egy 830-as 128-as a "rendszervinyóm", ez a "bőven elég" kategória. a 256-os lenne az igazi, mert akkor pár dolgot csinálhatnék SSD-ről, de egy 512-esnél meg még több mindent csinálhatnék az SSD-ről, ráadásul későbbi upgrade esetén használhatóbb lenne az 512-es, mint egy 256-os, más célra.
-
detroitrw
addikt
-
Tin
veterán
válasz radi8tor #39626 üzenetére
elkezdtem utánanézni az ssd-knek, és az látszik, hogy pci-e-ben nem nagyon van választék, tehát marad az M.2 és a SATA3.
ahogy látom, 4K-ban nem veri agyon az M.2 a SATA3-at, amiben tényleg sokkal-sokkal jobb, az a seq read/write. ami viszont kevésbé jellemző egy rendszerlemezre.
jól gondolom, hogy az M.2 igazi előnye nem szintetikus mérésnél nem annyira rendszerlemezként, hanem inkább adatlemezként vagy mondjuk videóeditálásnál, képfeldolgozásnál, adatbáziskezelésnél jön ki? most nem az "olcsó" M.2-kről beszélek, hanem a csúcskategóriásakról.
-
ludi85
tag
Sziasztok,
Tudnatok egy megbizhato, gyors SSD-t ajanlani a laptopomba?1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
120000Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség?
500 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Laptop, M.2 (de lenne benne mSata is)
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Alienware 15 R3
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
atlagos, foleg jatek[ Szerkesztve ]
Mindenhol jó fiatalon, Kivéve a ravatalon!
-
GyureX
tag
Sziasztok!
Mi a vélemény a Hynix PC300 512GB-os, illetve a Samsung PM951 1TB-os szériájáról? Illetve megér egy kevés felárat a Toshiba XG3 1TB? Melegedéssel kapcsolatban próbálok ezekre a típusokra keresgélni, de nem nagyon járok sikerrel. A ház jó szellős, elől, hátul és felül venti.
Ha jó áron van megéri sima rendszer alá?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz radi8tor #39626 üzenetére
igen, erről én is olvastam már, bár nem gondoltam, hogy ez ennyire jelentős. gondolom a vga alatt még kevésbé nyerő.
bár én inkább a kompatibilitási problémák miatt félek tőlük, beírom a google-ba az alaplapot és az ssd-t, és egy csomó problémát kihoz, bár ahogy látom, már megoldották a nagy részét.
nekem igazából a rendszernek kellene csak, tehát win10. itt kevésbé az írás, inkább az olvasás sebessége játszik, de ebben a helyzetben is annyira melegednek?
a mostani gépben egy 830-as samu van, igazából teljesen elégedett vagyok vele. csakhát ugye az új technológia... van igazán észrevehető különbség?
és még egy kérdés: ha a sata3-on túl akarok valamit, akkor milyen más alternastíva lehet érdekes, ami ár-érték arányban is jó?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
sziasztok,
összeraknék egy új gépet, asrock z170 extreme4 lappal, és első körön egy samu 950 pro m.2 256-ost gondoltam bele.
valakinek van tapasztalata ezekkel? a lap és az m.2 kompatibilitására és megbízhatóságára gondolok.
vagy B opció: sata3-as 850 pro 512, nem sokkal drágábban?
-
Ádám16
addikt
Off, de remélem nem tiltott a kérdésem:
PH!-n melyik eladótól érdemes SSD-t vásárolni? Akár privátban is jöhet válasz. -
Arti1
aktív tag
válasz Raymond #39619 üzenetére
Kipróbálom először SD-vel, találtam itthon egy Class10 MIXZA kártyát (microSD, de majd kap egy adaptert ez is az IDE adapterbe bele ) itt 10 MB/s az írási korlát, de inkább az olvasási lesz a fontos, hogy az gyorsabb legyen... meg kérdés, hogy az IDE adapter tudja-e az SD-t ilyen gyorsan írni, nem lesz-e az IDE a korlát.
Itt max. az lehet a kérdés, hogy bírja a kártya a sok-sok lapozófájl írást, olvasást, mennyi idő után adja fel a harcot a túl sok írástól
Viszont: SD kártyát tudok vajon NTFS-re formázni? WinXP azt szereti... Google szerint lehet, csak nem tudom, mennyire szeretni ezt is az SD
Na abbahagyom az offolást amúgy is, amíg ideér az IDE adapter, már jövőre leszhttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Raymond
félisten
"Nem jön a 44 pin-es IDE csatlakozón annyi áram, ami meghajtaná ezeket a mini SSD-ket?"
De igen, hulyeseget irtam az elobb, itt benne van minden. Ha projekt akkor viszont erdekes lenne az SD kartyas megoldas is, az adapter ugyanugy $5 korul van kartyat meg gondolom talasz otthon.
-
Arti1
aktív tag
válasz Raymond #39616 üzenetére
Köszönöm!
Tudom, hogy ez a projekt nem a költséghatékonyságról fog szólni, ezt most kihívásként, vagy hobby-ként fogom fel
Ilyen méretű SSD-ben gondolkodom (1,8"), itt talán elférne az adapter (vagy 2 adapter, mert kell egyszer 1,8"->2,5" adapter és utána az előbb linkelt SATA->IDE adapter.
Vagy esetleg egy ilyen 2,5"-os "meztelen" SSD lenne a jobb, akkor nem kell 2 adapter, csak az IDE.
Tudom, hogy ezek a kínai noname csodák nem fogják megváltani a világot, de egy próbát megérne nekem.
A táppal kapcsolatosan: Nem jön a 44 pin-es IDE csatlakozón annyi áram, ami meghajtaná ezeket a mini SSD-ket? (nem értek hozzá), vagy az adapterek csak az adat részt alakítják át, az áramot nem viszik tovább?[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
MrMajus
csendes tag
Sziasztok!
Szívesen venném segítségeteket ssd vásárlással kapcsolatban!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 30e Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség? 240-256gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Laptop, sata
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) Sony vaio sve1511j1e
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? ÁtlagosAmiket eddig néztem:
GOODRAM 240GB Iridium Pro
ADATA 256GB SP900 Premier Pro
KINGSTON 240GB HyperX FURY
SAMSUNG 250GB 850 EVOMelyiket érdemes választanom, vagy van valami, ami elkerülte a figyelmemet és ajánlott lenne?
A válaszokat előre is köszönöm!
ÜdvMrMajus
-
Raymond
félisten
Ebben az esetben barmilyet mert nem az SSD lesz a szuk keresztmetszet, de mindegyiket ki fog kelleni venned a 2.5@ tokbol mert az adapterrel egyutt nem fog beleferni a helyere. Plusz kakaot is kell neki adnod valahonnan. A legegyszerubb megoldas egy IDE SSD lenne, de oszinten szolva a laptop maga nem er annyit mint amennyibe az egesz kerulne barmelyik megoldast is valasztod.
"a régi Fujitsu 30GB 5400 RPM vinyónál maga a HDD sebessége, vagy az IDE csatoló volt a szűk keresztmetszet sebességben?"
A HDD volt az, ezek veszett lassuak, meg egy 120GB-os is akkortajrol 30MB/s -> 15MB/s sebesseget adott csak.
-
Arti1
aktív tag
Sziasztok,
egy Dell latitude D400 őskövületnél merült fel a kérdés, hogy HDD helyett SSD kerüljön bele, még csak elméleti szinten.
Milyen SSD-t ajánlanátok?
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? meglátjuk, ez most nem érdekes
2. Mekkora SSD-re van szükség? 32 GB, csak oprendszernek, lehet kisebb is
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Laptop, IDE de találtam hozzá adaptert
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Dell D400 gyári alaplap
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? most nem érdekes még
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Windows XP, Total Commander, Opera böngésző és ennyi.Ami elméleti szinten még dönthet, és fogalmam sincs róla, hogy a régi Fujitsu 30GB 5400 RPM vinyónál maga a HDD sebessége, vagy az IDE csatoló volt a szűk keresztmetszet sebességben? (sokat használja a rendszer a lapozófile-t, fontos lehet). Ha a vinyó, akkor elméletileg egy SSD valami javulást hozhatna (mindenféle TRIM meg egyéb AHCI hókuszpókusz nélkül is XP-n), ha viszont a sebességet ott is már az IDE sebessége határolta be, akkor nem biztos, hogy érdemes SSD-n gondolkodni, mert nem lesz gyorsabb.
Vagy vegyek egy 32 GB-os SDHC kártyát egy ilyen adapterrel?
Köszönöm előre is
[ Módosította: radi8tor ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
dugo_
veterán
válasz Benir8 #39608 üzenetére
Hát elméleti szinten az Adata MLC memóriacellái tartósabbak, több írást elviselnek, de a gyakorlatban előbb hal meg a vezérlő, minthogy a cellák terhelhetőségének végére érnél.
A BestByte-ban megadják a Samsungra az 5 év gyári garit, szerintem az elég jó fegyvertény.
Az SP900 limitmentes, az MX300 80TB-ig, a 850 75TB-ig garanciális ebben a méretben. Számolhatsz 15-30GB/nap írással, valószínűleg nem fogod elérni ezeket az értékeket soha.
Innentől meg döntsd el, hogy melyik szempont a fontosabb neked. Sebességben nincs különbség ezek között.
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Samsung 840 Evo SSD-ről régebben olvastam, hogy egy idő után folyamatosan elkezd lelassulni. Firmware frissítés elvileg jött rá. Szerintetek egyébként jó vétel volt 2 éve?
[ Szerkesztve ]
-
Benir8
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30 ezer ft.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
minimum 230GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Laptop, M.2 csatlakozású.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Jó lesz a 3 év garancia, ha nem sokkal drágább akkor megfelel az 5 év garancia is.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos, ebbe menne bele a windows, a programok meg pár játék, főleg GTA 5 amivel hozna egy gyorsabb betöltés a hdd-tól.Előre is köszönöm szépen a választ.
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Egy SSD-nek vagy M.2-nek ... mennyi a megengedett hőfok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest