Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

őstag

válasz Gubek-Einste #54120 üzenetére

Köszönöm a segítséget
    Elvileg ez TL-ER604W Safe Stream a kiscéges router is szóba jöhetett volna az FTP miatt, de sajna nem tud 5GHZ-et.
    Így aztán a javasolt Archer C7-et veszem meg. Köszönöm a tanácsot. :R Találtam kollégát is, akinek évek óta online és stabilan megy.
    Az FTP kábel nem játék, ha már van... földelt árnyékolás nélkül rosszabb mint az UTP, hozzá nem értő földeléssel vagy hozzá nem értő használattal (egyenpotenciál problémák) meg maga a rémálom.

Így most a home WIFI router kényszeréből azt találtam ki, hogy az árnyékolást a fóliára bilincselt, ragasztott (ezt majd még meglátom) földelő vezetékkel oldom meg a Router oldalán. A TV-t pedig csekkolom, ha ott van áthozott föld (koax vs ftp kábel) és, ha emiatt szükséges, akkor a koax kábelre meg egy galvanikus leválasztót rakok (népi nevén földhurok leválasztó izolátor). Az is van még a régi stúdiós időkből. :U :B
    --
    A cégnél a gyártásban használunk FTP kábeleket, az irodai szinten csak UTP-t. De nálunk sosem volt gond, hogy az végpontokon lévő eszközök az FTP kábelt támogatják-e vagy sem. Csak otthoni környezetben főleg WIFI routereknél hiányzik ezek supportja. :( Már egy közepes vezetékes router is támogatja...
    Vissza nézve látom, hogy ajánlgatva van az FTP kábelezés, pedig kétélű fegyver! És bár ide ottfopik a vezetékes hálózat építése, de szerintem ha nem megy tartósan erős áram vagy koax!! mellett a kábel, akkor egy CAT6-os UTP jobb választás otthonra, hosszú távra sok-sok évre... a falban csövezve. Ha nem falban megy, azaz bármikor könnyen cserélhető... akkor egy hevenyészett CAT5e is jó. Ha kevés lesz, akkor majd cserélve lesz.

• bluemirage

őstag

Az előzmények:
    TL-600VPN-es vezetékes routerem haldoklik, néhány óránként elveszíti a hozzá csatolt AP az Internet-et, csak akkor éled újra, ha a vezetékes router diagnostic fülén pingelek, vagy egy vezetékes eszköz belép a hálózatba és az internetre! Sajnos bármely hozzá kapcsolt AP-vel eljátsza ezt (TP-Link, Dlink) és az AP-re beállított, a routert célzó ping watch dog sem tartja életbe a kapcsolatot, a mögötte lévő AP sajnos leszakad a INTERNET-ről... De a hálózaton fenn marad és elérhető. A vicces az, hogy ha ki be kapcsolom az AP-t, akkor elvileg újra csatlakozik a routerhez és ezért kellene, hogy INTERNET-et is kapjon... de nem. A Router csak akkor ébred fel az alvásból, ha egy vezetékes eszköz a LAN portján keresztül ki akar menni a NET-re. Próbáltam más LAN aljzatban, hátha az aljzat haldoklik... de semmi. Ilyennel még nem találkoztam. Sajnos a hiba egyértelműen a vezetékes routeré. Az első ötletem az volt, hogy egy normális fém aljzatos vezetékes routert keresek... de aztán inkább egyszerűsítek. Router + Wifi legyen az egyben.
    A kábelnet sajnos légkábelen jön be, így a belső villámvédelem hiánya is aggasztó a jövőre nézve (a router tudja), de hát ez van... :(

A lakás Cat6 Ftp-vel van kábelezve és WiFi-re csak 1-2 mobil telefon kapcsolódik. A komolyabb, nagyobb képernyőt érintő dolgok kábelen történnek (TV, asztali gép) nincs egérmozizás, vagy A4 felületű képernyő előtti gubbasztás, így elvileg egy 5Ghz-es N-es router is időtálló lehet.

Olyan Wifi routert keresek ami:
    - belefér 40 eFT-ba.
    - Nem magasabb antennástól, mint 31 cm-es
    - Lehet N-es is, ha van 5Ghz (társasházi lakás :( )
    - Árnyékolt kábelt tud fogadni a LAN portja (a céges Draytekek pl. ilyenek, de azok már drágák)
    - A bejövő internet 30 megás és a jövőben sem a nagy csomagokat fogjuk használni, mert tényleg csak böngészünk.
    - Gigabit LAN is jó lenne, de ez nem killer kritérium.

Amit próbáltam: rákerestem a fém (ezt szót csak a topikgazda birtokolja) :), aztán az árnyékolt és ftp szavakra, de nem találtam olyan WiFi routert, ami árnyékolt kábelhez jó, hogy mindig legalább az egyik felén legyen földelve a kábel árnyékolása...
    Amit még próbáltam: topik összefoglaló, de ott több régi router van, vagy nem felel meg a kritériumnak.

Új hozzászólás Aktív témák