Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
menledge
senior tag
válasz
Shifty01 #17838 üzenetére
Na akkor még egyszer elmondom, aztán részemről vége!
Én, a "A kingston élettartam garis, azzal jobban jársz" írásodra reagáltam. Igen később szerkesztetted, amit észre is vettem, de nem 5 percen belül. Ezért én már nem szerkeszthettem.Azon meg, hogy ajánlottad vagy sem, kár veszekedni. Nekem ez a mondat ajánlásnak tűnik!
Másrészt saját magad cáfolod meg: "Nem ajánlottam, hogy ezt vedd meg azt."..."Gari szempontból ajánlottam, hogy melyik jobb."
Szóval akkor most ajánlottad vagy sem!? Azt is leírtam, hogy gariszempont sem számít, mert ugyan az!Utolsó mondatodra reagálva, pedig elnézést kérek tőled! De hangsúlyozom, hogy nem hülyéztelek le! Annyit írtam, hogy butaság amit írtál, rólad egy szót sem!
Részemről lezárva. -
menledge
senior tag
-
menledge
senior tag
válasz
Shifty01 #17819 üzenetére
Hát most hülyeséget írtál már bocs...
Ptor (#17818)
A Corsairt vedd! Nem érdemes pár 100 Ft-ot spórolni! Ráadásul a Corsair 1,5 V tudja a CL9-et, míg ha megnézed a Kingston azt 1,65 V tudja, 1,5V csak CL11. Az intel pedig nem szereti az 1,5 V nél nagyobb értéket...
Shifty01 hsz.-re reagálva, pedig a Corsair is élettartam garis!
Szvsz., mindenképp a Corsairel jársz jobban! -
johnywalker
őstag
válasz
Shifty01 #17771 üzenetére
Hmm, hát azért az FX8350 nem egy pentium...sőt...
Nem csak intel van a világon, még ha jelenleg cpu erőben piacvezető is.
Amd rendszerek igp-je jól tudja használni a ramok magasabb frekijét.
Bár a fatality lapok pedig nem extra jó mem.kezelésükről híresek.
Szerintem 2133-on pedig biztosan tudja cl10en kezelni, de ésszerűbb volna amd dedikált vga ilyen procihoz.Egy pici extra fesszel meg tudja a ram az erejét. -
omnitronik
csendes tag
-
johnywalker
őstag
válasz
Shifty01 #17759 üzenetére
Az xmp előre megállapított/beírt specifikáció.
Ha nem ezt indítod el a biosban, manuálisan akkor tudsz feszt, időzítést frekit állítani. Bizonyos határok között, egy jó memória azért kicsivel többet tud a gyári adatoknál.De ezt ki kell tapasztalni, kisérletezgetni, mert ha "túlspanolod", lehet el sem indul.
Vannak ma már LoVo (LowVoltage) ramok is amiknek a szabvány feszűltsége 1,35V. Iwy, haswell stb. már tudják kezelni őket. -
johnywalker
őstag
válasz
Shifty01 #17756 üzenetére
Xmp képesség nem csak a deszka specifikációja, a memóriáé is.
Mégegyszer leírom: 1600Mhz-ig működő ramok xmp profilját tudja kezelni a választott alaplap.
Lapot keresni vagy magad tudsz, vagy a megfelelő topikban.Elméletileg akár 2400Mhz-et kezelőt sem nehéz találni.Grafikai munkára, renderelésre nem árt jobb ramokat venni, meghálálja a progi.
-
johnywalker
őstag
válasz
Shifty01 #17754 üzenetére
Haswall ide vagy oda...
Haswell refresh-em van.Az intel csak a Jedec szabványnak megfelelő 1600Mhz-et támogatja, elméletben.Fölötte tuningnak számit, itt jön képbe a lap...Ha többet tud xmp-ben be is tudja tölteni.Ez a lap pedig ebben nem partner, magad linkelted: "Max. 32GB, DDR3 1600/1333/1066 MHz"
Játéknál nem is annyira fontos a magas freki, és az alacsonyabb iőzítés, inkább más progiknál. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Shifty01 #17469 üzenetére
Külön kell állítnaod általában. Ram/memóriavezérlő függő, hogy milyen értékeken indul.
Nem lesz baja. A sima 1,5V-osok 80% is is stabil 1,35V-on. Annyi a különbség, hogy a gyártó előre leteszteli és garantálja, hogy megy 1600-on 1,35V-on.
Egyes memvezérlők nem szeretnek bizonyos ramokat de általánosságban már nincs ilyen. 1-1 hibás darab még a legdrágább ramoknál is előfordulhat.
Igen, teljesen ugyanazt. Itt egyedül a chipp minősége a kérdés, ami jobb minőség alacsony feszen is megy 1600 CL8-at ami nem az pedig magasabb feszen tudja csak.
E melett az alacsony feszültségű ramok általában tartósabbak is.Nagy a szórás, gyárilag 1,5V-osból is ki lehet fogni jól húzhatót meg 1,8V-osból is. A lényeges, hogy vmi jobb chip van rajta vagy vmi egyengébb minőségű. Nyilván olcsó ramra nem tesznek drága chippeket.
Oda érdemes ilyet venni ahol számít a fogyi az akkumlátoros üzemidő miatt (noteszgépek) illetve szerverekbe ahol nagyon sok ram modul van. Házi használatra felesleges, jól látod.
AMD-hez is jó a kis feszes. Úgy a pontos, hogy Intelnek 1,5V vagy max 1,6V AMD-nek meg mindegy, az mint megeszik, nem válogatós feszültség terén.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Shifty01 #17467 üzenetére
CL8-as az egy szükebb/jobb időztés. De csak tömörítésnél lesz érezhető a gyorsulás, játékoknak kb minegy hogy 1066-os vagy 1600-as ramod van. Legyen 8GB és kész.
Asztali konfigban nem számít, kevesebbet eszik kb 0,5-1W-al mint a 1,5V-os nem lényeges a különbség.
Attól függ, nem minden alaplap tud a standard 1,5V-nál kevesebb feszültség adni a ramnak. De ha 1,5V-ot kap akkor sem lesz baja, totálisan ugyanaz a chipp van az 1,35V-oson meg a 1,5V-oson is.
A tuningpotenciál változó de elémétetileg igen, gyakorlatilag nincs rá garancia.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Shifty01 #17463 üzenetére
Felhasználás függő de játékra elég a 1333 CL9-es is, tömörítésben már azért érezhetően gyorsabb az 1600 CL9-es.
XMP: nem kell beállítanod a ramot, csak aktiválod a profilt és belő mindent magának (fesz, frek, időzítések). Egyszerűbb mint kézzel állítgatni.
Ramok alig fogyasztanak, ezért hőt se nagyon termelnek.
Corsair Vengeance pl nem drága és jó. Vagy Crucial-ok is jó árban vannak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Shifty01 #17425 üzenetére
Igen. Az alaplapod leírásában is megtudod nézni meddig támogatja a lap a ram órajelet.
Hát a 1866 CL10 nem sokkal gyorsabb mint az 1600 CL9-es szóval ha nagy az árdifi akkor nem éri meg.
Nem, vannak olyan lapok/chipkészletek amik nem támogatják a gyárinál gyorsabb működést. De ezek csak az olcsó lapok/chipsetekre él meg a mobil gépekre (noti).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Minden ami hőszivattyú
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest