Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg1
aktív tag
válasz
johnywalker #22441 üzenetére
Ó, nekem eszem ágában sem volt vitát kezdeni, és mivel úgy látom, hogy most jön a személyeskedős rész, ezért be is fejezném. Kár, hogy nem tudunk erről kicsit beszélgetni, örültem volna. :-( Na summa summárum, annyit írtam, hogy a magasabb frekisnek árult ramok eleve gyorsabb válaszidejűek, és ezért olyan alaplapokban, amik csak alacsonyabb órajel-frekvenciát támogatnak, sokkal jobb időzítésekkel fognak menni alapból, gyárilag, minden tuning nélkül, ezért van jogosultsága a magasabb frekisnek árult RAM-oknak a csak alacsonyabb frekit támogató alaplap-cpu konfigurációkban.
Ez volt a lényegi mondanivalóm arra, amit írtál, hogy szerinted nem érdemes 1866-nál nagyobb ram-ot venni vagy csak OC tuningba.
Ezek után hozzátettem, hogy nálam még ennél jobb időzítésekkel is szoktak menni ezek a RAM-ok, ez volt a tuning rész, de ez már szervesen nem kapcsolódik a föntebbi, lényegi hozzászólásomhoz.
Azt, hogy Te csak egy kis részére válaszoltál, egész pontosan úgy értettem, hogy csak erre az utóbbi zárójeles második részre, ami a tuningra vonatkozott. Az első, lényegi részre, ami a Te hozzászólásodra is a lényegi válasz volt, arra nem reflektáltál.
De itt most ki is szálltam, bocs, hogy meg mertem szólalni, minden jót, viszlát.
-
ggg1
aktív tag
válasz
johnywalker #22438 üzenetére
Hát, ha valaki a hivatalos SPD/XMP profilban leírtak szerint beállít egy memóriát, amit a RAM közöl magáról, mint hivatalos beállítási érték, mondjuk amennyivel egy 2000 MHz-es CL9-es RAM kedvezőbb időzítéseket ad 1333 MHz-en, mint egy 1600 MHz-es CL9-es RAM, ez mitől minősül tuningnak? Vagy most szándékosan csak az általam leírtak egy kis részére válaszoltál?
-
Frankenstein
csendes tag
válasz
johnywalker #22438 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
Tekintettel arra, hogy én nem szoktam húzni az eszközöket - a megfelelő szakértelem hiánya és az eszköz sérülésétől való félelem miatt -, így ha anélkül nem jár előnnyel a magasabb órajel, akkor maradok az említetteknél.
Ettől függetlenül azért mindig jó minden opciót megismerni, így mind a két hozzászólásért hálás vagyok.
-
ggg1
aktív tag
válasz
johnywalker #22434 üzenetére
Én nem vagyok szakértője a témának, de azért talán nem butaság a magasabb órajelű ram-ok közül válogatni (pl. az 1866-nál gyorsabbakból), akkor sem, ha az alaplap/cpu esetleg nem támogatja, hiszen, ha magasabb egy ram elérhető órajele, ez csak annyit jelent, hogy gyorsabb, jobb minőségű.
Nekem van egy Brazos alaplapom, ami 1333 MHz-ig támogat memóriát, és tettem bele egy Kingmax Nano Gaming ramot, amit nagyon szeretek, 2000 MHz CL9-est. Hát kapaszkodjatok meg, az 1333 MHz-en CL5-öt sikerült elérni ebben a tuningra tökéletesen alkalmatlan "netbook" alaplappal, meg az összes többi időzítés is hasonlóan jó.
Szóval mi a baj az 1866-nál gyorsabb modulokkal?
Az SPD/XMP profilokból ki lehet olvasni, hogy alacsonyabb frekiken milyen időzítéseket támogatnak a modulok, és eddig nekem még azoknál is sokkal jobb értékeket sikerül általában beállítani. -
válasz
johnywalker #22432 üzenetére
Asus H97 Pro Gamer, i5 4570, BF4, GTA V. 30-40e Ft.
Értem, viszont ha a kisebb időzítés jobb, akkor találtam
Crucical Ballistic 2x8GB 1600MHz CL9, 32e-ért
Kingstone HyperX Savage 2x8GB 1600MHz CL9, 34-ért
Kingstone HyperX Savage 2x8GB 1866MHz CL9, 35,6-ért
2000MHz felett CL10,11-est találtam és drágulnak.
i5 4570 mellé érdemes 1600MHz-nél nagyobbat tenni? Amire elfogy a CPU, meg a VGA, meg a RAM addigra úgyis DDR4 lesz, szóval egy jövőbeni prociért nem érdemes most memóriát venni gyorsabbat?! -
válasz
johnywalker #22425 üzenetére
Értem, viszont ha a kisebb időzítés jobb, akkor találtam
Crucical Ballistic 2x8GB 1600MHz CL9, 32e-ért
Kingstone HyperX Savage 2x8GB 1600MHz CL9, 34-értKingstone HyperX Savage 2x8GB 1866MHz CL9, 35,6-ért
2000MHz felett CL10,11-est találtam és drágulnak.
i5 4570 mellé érdemes 1600MHz-nél nagyobbat tenni? Amire elfogy a CPU, meg a VGA, meg a RAM addigra úgyis DDR4 lesz, szóval egy jövőbeni prociért nem érdemes most memóriát venni gyorsabbat?!
-
Coccolino_O
őstag
válasz
johnywalker #22421 üzenetére
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
johnywalker #22427 üzenetére
Zeneszerkesztés/Sound Design + filmnézős konfig.
CPU: i5-4590
Ház: Cooler Master Silencio 352 (mATX)
Alaplap: Gigabyte H97M-D3H vagy MSI H97M-G43 vagy ASUS H97M-PLUS
CPU hűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO (nem biztos még, csak ajánlották nekem)8 GB Ram (2x4GB)
15-20k között szánnék rá. Ha egy olcsóbb is megfelel akkor az még jobb lenne.Felmerült egy másik topikban már ez: 2x4GB ddr3 corsair Lp 1600 mhz kit. Vélemény?
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
johnywalker #22418 üzenetére
És konkrétan melyik ramot ajánlanád/ajánlanátok ebben az árkategóriában?
-
válasz
johnywalker #22421 üzenetére
Szia, kösz a választ. Miért jobb a Kingstone? Az időzítés miatt vagy a márka miatt?
-
h.g.f
csendes tag
válasz
johnywalker #22414 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
-
Clickbait
aktív tag
válasz
johnywalker #22387 üzenetére
Ezért kell a Z lap és K proci.
De akkor ez remek, beszerzem akkor az 1866os verziót. -
Clickbait
aktív tag
válasz
johnywalker #22385 üzenetére
Csak a proci termékoldalán 1600Mhz max szerepel, de akkor nem szóltam.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
johnywalker #22382 üzenetére
Jó cuccok, A Dominator is húzós, a Predator meg túl magas a hűtőmhöz.
Szerintem Savage lesz, megbarátkoztam vele, csak jókat irnak róla.
Tehát akkor megérné az 1866Mhz? Menne az emlitett i5 mellett? -
EalgeM
újonc
válasz
johnywalker #22336 üzenetére
Majd ha átvettem őket,azért megírom sikeres e
-
EalgeM
újonc
válasz
johnywalker #22334 üzenetére
Köszi!
Viszont 16GB-s KIT-re most nincs keret,így akkor lesz a 2*4GB-s KIT.
Remélem nem akad össze a régebbi genesys-el. -
EalgeM
újonc
válasz
johnywalker #22332 üzenetére
deszka:GIGABYTE GA-970A-UD3P
cpu: AMD FX-8320 3.50GHzKIT érdemesebb?
http://ipon.hu/webshop/product/hyperx_8gb_savage_ddr3_1600mhz_cl9_kit_hx316c9srk2_8/774487
Ezt találtam ami még talán passzolna genesys ram mellé,1.5V,1600mhz,CL9Csak ugye későbbi bővíthetőség picit ami elgondolkoztatott.
-
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #22315 üzenetére
Mint mindig!
-
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #22312 üzenetére
Kösz, hogy felhívtad a figyelmet.. Szerintem kikerültem volna.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
johnywalker #22311 üzenetére
Rendben
köszönöm
-
Ren Hoek
veterán
válasz
johnywalker #22282 üzenetére
Persze na tudom én ezt... 970 G1 1178 MHz core-t felrakom 1560 MHz-re, akkor jobban is megyen'
Csak furcsa, hogy 1600 MHz CL8-on egy hangyányit sem gyorsult, még lassult is Heavenben is. Reméltem kb ekvivalens az 1866 CL9-el. ... de teljesen mindegy, lehet valós játékok meg profitálnának belőle.
Van valami hátránya esetleg, hogyha CL8-on járatom hosszú távon? Melegedni annyira nem vettem észre. Kézmeleg kb.
-
Faaaguuu
csendes tag
válasz
johnywalker #22262 üzenetére
Köszi.
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
johnywalker #22274 üzenetére
Oké, rendben van köszi a segítséget, akkor ha 2x8 GB lesz, 1866-al.
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
johnywalker #22272 üzenetére
Rendben van, beleférne a 4. megoldás is, a + 10 000 forint nem számít annyit.
Csak ez a memória kompatibilitási téma nálam mindig tabu volt, lehet én gondolom csak túl, hogy ha nincsen a hivatalos támogatási listáján a memória a lapnak, akkor már lutri a dolog, mert az, hogy a memóriánál ott van, hogy P67, abból kb. 100 féle alaplap is lehet, eltérő specifikációkkal, vagy van valami standard, hogy valamiben egységes a memóriákra nézve?
-
Rison77
senior tag
válasz
johnywalker #22269 üzenetére
Köszi, akkor az lesz. Az bizonyos mágikus oldal fel se merült bennem mint lehetőség valami félrenéztél
A hazai boltkínálatban böngészek csak.
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
johnywalker #22269 üzenetére
És melyiket ajánlanád a 4 közül? (Dominator lesz, mert van rá 25% bónuszom)
Játszok a gépen (Evolve, Mortal Kombat X, CS:GO, CoD:AW, Borderlands: The Pre Sequel, mindegyiket multiban).
Valamint Adobe Premiere Pro, After Effects-el szoktam készíteni játékmenet videókat saját részre a jó pillanatokról, meg, mint "hobbi".
Gondolom a szokásos netezés, HD filmek nézéséhez 4 GB is elég lenne így nem is írom.
-
Rison77
senior tag
válasz
johnywalker #22265 üzenetére
Igen, elírtam, 2x4 gigára gondoltam, tele semmiképp nem akarom rakni a foglalatokat. Elnézegettem ezeket a Corsair Vengeance LP 2x4 párosokat, 1866Mhz, illetve 2400Mhz órajelekkel egy árban vannak. Ezekről mik a vélemények? Vagy amennyiben játékban tényleg elhanyagolható a dual channel előnye akkor egy 1x8 Kingston hyperX fury black 1866 milyen választás?
-
lezerkard
csendes tag
válasz
johnywalker #22203 üzenetére
Még egy kérdés. Az alaplap támogatja az 2800 MHz-et ha felhúzom az alaplapi beállítást. Más szóval ha OC-zem
De mint az embernél is ha túlhajtjuk magunkat akkor kifulladunk, ha túlhajtjuk a gépet akkor lefullad. Vagy ha alapból támogatja a memória a 2800-at és ezt látja az alaplap akkor magától felhúzza magát. DDR4-es memóriákról beszélünk és egy asus x99-A alaplapról. -
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #22250 üzenetére
Te is én is olvasunk fórumot...
És amúgy teljesen igazad van.. Olvastam azt is amit most idelinkeltél csak elfelejtettem..Hiába. Öregszik az ember.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
johnywalker #22247 üzenetére
Hát remélem beválik... Matlab is kifutott már sokszor a 4 GB-ból, de króm is annyit zabál, hogy lassan kevés a 4 GB... játékoknál is becsúszhat már
Ja és most levitték 990-re a futárt előreutalással. Ha lusta az ember, vagy vidéki akkor ez nyerő
Ipon futár sokkal drágább... meg úgy most az árak is, SSD és ez a RAM is összesen 2500 Ft-al lett volna drágább, futár meg eleve 2500 Ft.
PCX Pick-pack meg 790 Ft és kb már minden kis eke boltban van átvételi pont
Iponnak mondjuk az az előnye, hogy azonnal átvehető a cucc.(ezittnemareklámhelye
de érdemes RAM-ért is jobban körülnézni. G.Skill-t eddig viszont csak rambazárban láttam, és elég jó árak vannak)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
johnywalker #22244 üzenetére
Na végül ezt vettem:
Csak tegnap éjjel még 3 év garival 16700-ért
Fene se érti ezt...
Érdekes a Crucial oldalán azt írják limited lifetime warranty... akkor ha nekik küldöm vissza akkor kicserélik, mondjuk 6 év múlva is?Elvileg megy CL8-at is 1600 MHz-en, remélem jó kis ram lesz
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
johnywalker #22241 üzenetére
Ez a gép most került hozzám pénteken, elvileg irodai gép, de nem rossz, halk, gyors, csak a ram kevés, amire nekem kell, nincs benne GPU csak alaplapi vagy prociszintű, na meg az 500gb 7200 seagate helyett jó lenne egy SSD.
Viszont win7pro van rajta, Office 13, meg egy rakás jó szoftver, mind jogtiszta.Szoval akkor megpróbálom az 1866-ot, gondolom itt árban nincs nagy difi.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
johnywalker #22235 üzenetére
Intel Q87 express, az Aida pont Trial-t ír a lapnál sajna.
Ok igazából ha 1866-ot is veszek és nem támogátja, max lassabban megy nem? -
gorje
senior tag
válasz
johnywalker #22236 üzenetére
Koszi a valaszt. Korabban kerdeztem 4gb ddr3at es valaszoltal h megy benne. Meg is vettem de utolag kiderult h a proci nem tamogatja. Szval most marad a ddr2. Remelem tenyleg jo lesz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
johnywalker #22208 üzenetére
Doksi szerint csak 1600 MHz-et támogat a lapom... na mindegy, akkor lehet CL8 lesz
-
Ren Hoek
veterán
válasz
johnywalker #22206 üzenetére
Szerintem az nem nálam volt
Nekem csak G.Skillem volt eddig és soha nem volt RAM problémám.
Viszont egy kérdés, i5 4570 sima K nélküli mellé be lehet rakni 1600 MHz feletti ramot?(Egyáltalán megérné-e? Mondjuk játékban...)
8GB (2x4GB) - Dual - 1600Mhz - CL8 - 8-8-8-24 - 1.5V - 19.7K Rendelés
8GB (2x4GB) - Dual - 1866Mhz - CL9 - 9-10-9-28 - 1.5V - 19.3K Készlet
8GB (2x4GB) - Dual - 2133Mhz - CL11 - 11-11-11-31 - 1.6V - 19.7K KészletVagy:
8GB (2x4GB) - Dual - 1600Mhz - CL9 - 9-9-9-24 - 1.5V - 18.6K - Készleten
Ezek az opciók vannak... Gondolom ezeket kb utólagos tuninggal is el lehetne érni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
johnywalker #22203 üzenetére
Ugye G.Skillek még ajánlottak?
Rambazárban vettem még régen 2x2 1600 MHz-es CL9-et, azóta is hiba nélkül mennek. Lehet most egy Ares CL8 lesz...
Bár nem tudom megéri-e +1000 Ft CL9 helyettMindenképp lowprofile kell, hogy beférjek a cooler alá.
-
hape60
aktív tag
válasz
johnywalker #22188 üzenetére
Természetesen abban voltak, elolvastam a gépkönyvet, helyből azt ajánlotta.
Végigjátszottam az összes lehetőséget (többi slot, egyesével) de semmi. A neten keresgélve találtam több fórumot, ahol 2GB max memóriát javasoltak...az alaplapos fórumon kaptam az ötletet, hogy az ASUS QVL memorákból válasszak. Ez be is jött. Ott kellett volna kezdenem. -
Tewe013
őstag
válasz
johnywalker #22190 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget!
-
Tewe013
őstag
válasz
johnywalker #22188 üzenetére
Akkor az nem nagyon működik, ha meglévő mellé akarom berakni?
-
starius
tag
válasz
johnywalker #22181 üzenetére
Az lehet baj, hogy a régi ram kétoldalas, az új meg 1 oldalas?
-
gorje
senior tag
válasz
johnywalker #22174 üzenetére
Köszi szépen a választ. Ha pesti lennék talán megvenném de amit linkeltem "kedvező" áron tudnék hozzájutni csak a kérdésem megint az hogy menne-e a lapba biztosan?
-
Pehi
senior tag
válasz
johnywalker #22177 üzenetére
Így már értem,köszi!
-
RazoR
veterán
válasz
johnywalker #22161 üzenetére
Akkor simán lehet, hogy ez fogja vissza a cpu tuningot, ráadásul nem is egyforma párok vannak a gépben más-más gyári fesz értékekkel...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
johnywalker #22159 üzenetére
Nem állapítottam meg, az csak amiatt volt, mert láttam 4x2 GB KIT-eket is, mondom minek árulnák azokat, ha nem működnének jól? De az a 4 channeles rendszerekre vonatkozik, az én kis hasim 2 channeles
Itt igazából csak annyit akartam megtudni, hogy mennyit számít a 4 stick használata, mondjuk egy GTA V-ben, vagy egy Matlab memóriazabáló kód működésében...
Szerk: amúgy 4 modul esetében nem menne a DC rendesen?
-
4264adam
veterán
válasz
johnywalker #22148 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást!
Az én tudásom eddig DC terén annyi volt hogy kettőazenediken DC csak
-
szeva000
addikt
válasz
johnywalker #22141 üzenetére
akkor maradok a 1866-os crucialnál szinte bizta. Annak jó az időzítése és ár/értékben is elég jónak tűnik.
Még ezt találtam HyperX 2400,de sok értelme gondolom nem lenne akkor: [link] -
szeva000
addikt
válasz
johnywalker #22139 üzenetére
én soha nem játszottam, Fotószerkesztés, főleg DxO Optics pro.... Persze értelmes határok mellett talán még egy 2133 vagy 2400menne. Amit láttam normális áron,azok meg mind 1,65V-osak voltak....
-
szeva000
addikt
válasz
johnywalker #22137 üzenetére
nem gond, mert ezek 2X8 GB-os kitek, az elsőt takarja a venti, eddig is a 2-es és 4-es foglalatban mentek a patriotok.
Itt nekem az a kérdés még,hogy érdemes 2133MHz vagy e fölött egyáltalán gondolkodni egy I7 3770K-nál? (igaz eddig is bőven meg voltam a 1866-os patriotokkal). Vagy talán elgondolkodtató egy jobb időzítésű 1600-as ram?( bár a crucial is 9-9-9-27 és nem nagy eltérés van árban a 1866-hoz képest)
Ezt találtam 1600-asban, de igazán már az az 5ezer nem vág agyon....Inkább a gari miatt bukott 20ezer fáj
[link] -
teo77
őstag
válasz
johnywalker #22132 üzenetére
Tényleg, összefoglaló! Néha elfeledkezem róla! Köszönöm! 👋 (a mobil vezruiverzió nemnem isis nutatjamutatja)
-
teo77
őstag
válasz
johnywalker #22124 üzenetére
A működési feszültség és az időzítés hogy van feltüntetve egy-egy modulon? A párosítás miatt kérdezem
-
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #22127 üzenetére
Igen. Köszönöm a javítást.. Valamit elpöttyintettem.
-
Landon
őstag
válasz
johnywalker #22116 üzenetére
Koszonom!
Eleg jokat olvastam a savage-rol. Nem Oc bajnok de nekem nem is arra kell. Ra lesek meg a G.Skill-re is meg!
Sokat filoztam, hogy valtsak e Skylake-re de nincs ertelme. Inkabb hagyom a lapot meg es tuladok a 4770k-n es veszek pici raadassal egy 4790 K-t ami OC mellett lazan hozza a 6700k teljesitmenyet.
Mivel a jelenlegi 8G-s HyperX Grey moduljaim eleg regiek mar azokra ugy gondoltam rafer egy kis verfrisssites.
-
jeenlow
újonc
válasz
johnywalker #22023 üzenetére
Mit jelent az, hogy "KIT"?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnywalker #22015 üzenetére
Ha nem használnád egy hozzászóláson belül a 166-ot és a 333-at úgy, hogy az olvasó azt higgye, hogy nem tudod, hogy az ugyanaz, akkor ne csodálkozz a reakción.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnywalker #22007 üzenetére
Te figyusz, a DDR 200MHz-től indul. 166MHz valós órajel = 333MHz DDR.
HGyu
-
pandor
tag
válasz
johnywalker #22007 üzenetére
4e Ft-ért teszek egy próbát a 2GB Hynix-szel. Az itthon kapható új árak mellett erősen baráti, remélem nem lesz meglepetés :-)
-
pandor
tag
válasz
johnywalker #22005 üzenetére
Köszönöm a választ.
A 333 MHz nem okoz problémát (a gépben jelenleg 166 MHz-es lapok vannak)?
A szinte mindenhol emlegetett 200 pin-es csatoló általános? (Az én őskövületem is ezzel lehet kialakítva?) -
WAKDS1
újonc
válasz
johnywalker #21865 üzenetére
Igen, VRAM-ból 2,2 GB-ot használ legrosszabb eseten a játék, a beállítások szerit. Összesen pedig csak 2 GB van, de az egyik Peohardver ckk alapján nem gond, ha 200-300 MB-tal túlcsúszunk rajta, ezért merészkedtem fentebb venni a beállításokat. Kipróbáltam egyébként úgy is, hogy csak 1,5 GB-t használjon, valamivel jobb lett de nem szűnt meg a hiba :S
GDDR5 GTX760 a VGA egyébként, igaz az alaplapom csak PCI2-t támogatja.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnywalker #21839 üzenetére
Olvasd el a hozzászólása végét is, szagértő úr:
"ha dual channel memóriáim vannak és veszek hozzá még 2x4 gb ,akkor quad channel fognak menni-futni 2011 konfigban?"
(#21833) korion: Igen, ha a megfelelő slotokba helyezed, akkor quad channel lesz. Előnye az LGA2011-be és a 2011-3-ba helyezhető CPU-knak, hogy a memóriavezérlő nem egyben van, hanem két függetlenül konfigurálható egység. Ha nem pont egyformák is a modulok, akkor is tudod úgy strukturálni, hogy fele a channel A-B, míg a másik, eltérő fele (amit később veszel) pedig a C-D csatornán legyen.
HGyu
-
La Magra
tag
válasz
johnywalker #21809 üzenetére
Akkor kénytelen leszek beérni ennyivel.
Köszönöm még egyszer! -
La Magra
tag
válasz
johnywalker #21807 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors választ!
Csak a tisztánlátás végett: jól értem tehát, hogy max. 4 GB-t tud kezelni a masina, és többel ne is próbálkozzak? -
ViSAS
senior tag
válasz
johnywalker #21786 üzenetére
Köszönöm!
Más kérdés: lehet hogy bugyuta, de nekem nem egészen tiszta.
Az általam linkelt példány JEDEC szabvány szerint 1600MHz-en CL11-11-11 időzítéssel rendelkezik 1.5V-os feszültségen. XMP-vel szintén 1600MHz-en, 1.5V-al viszont már csak CL9-9-9. Hogy lehetséges azonos feszültség, órajel mellett jobb időzítés XMP-vel? -
Revoltek
aktív tag
válasz
johnywalker #21755 üzenetére
Gép: ASrock B85M Pro4 + i5-4570 + TT Hamburg 530W + TeamGroup Xtreem ZEUS BLUE 4GB [1x4GB] 1600MHz
Jó áron van az a csx kit, ezért gondoltam a vásárlásra. -
Daveon
csendes tag
válasz
johnywalker #21751 üzenetére
Én egy [CSX 4GB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB-2KIT]
teszek szert szerintem, a tanácsot megfogadva, mert ha jól értelmeztem az alaplapom 1333mhz-ig támogatja... -
Daveon
csendes tag
válasz
johnywalker #21744 üzenetére
Köszönöm, akkor még egy utolsó kérdés, milyen RAM-okat ajánlotok ?? DDR3 4 GB szeretnék beszerezni kettőt.
Jelenlegi Spec mégegyszer:
CPU
Intel Pentium E5400 @ 2.70GHz
Alaplap
HP 3647h
VGA
1024MB NVIDIA GeForce GT 240
Előre is köszönöm -
INMOTEP
őstag
válasz
johnywalker #21744 üzenetére
Üdv ,ram vásárlás előtt állok .Kicsit fejleszteni akarom a gépemet hogy több mindenre fogható legyen a jövőben .Most jelen pillanatban egy KINGMAX 2GB DDR3 1600MHz-es ramom van ,azt tervezem hogy vásárolok egy 1x8 GB os ram modult mellé .Az alaplapom Asrcock N68VS3 FX ,itt a kézikönyvben azt irja max kapacitás 8 gb .Ezt úgy értsem hogy összesen 8 GB ot ismer fel vagy szlottonként 8 ?
Igaz nem a legjobb választás volt az alap sem mivel 2 ram slot van benne ,ezért gondoltam hogy berakok neki egy 8 GB ost a 2 es mellé és majd a későbbiekben lecserélem a 2 est nagyobra .Szerintetek jó lesz ez igy ?
-
gabor222
tag
válasz
johnywalker #21636 üzenetére
És a G.Skill - F3-1600C9D-8GAB - Ares AB ? Rambazárban találtam legolcsóbban, nem ismerem a boltot megbízható?
Alaplap támogatott ramlistájában nem találtam, számít valamit? Sokszor olvastam, hogy nem.
-
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #21608 üzenetére
Na látod. Nekem nincs tapasztalatom a Gamer lapokkal csak az Asusról tudom,hogy gondok vannak vele.
De akkor Te is megerősítheted az általam írt dolgokat. -
04ahgy
nagyúr
válasz
johnywalker #21547 üzenetére
Anyagi szempontokat nem vizsgáltam, csak a kérdésedre válaszoltam. Nem írtad bele, hogy meg is kell, hogy érje.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnywalker #21545 üzenetére
Ahol tényleges, látványos és általános teljesítményjavulás van jelenleg a 2133-2400MHz-es RAM-októl, az az AMD APU, IGP-t használva. A többi benchmark, szintetikus teszt, e-pénis. Amire kereslet van, azt fogják is gyártani.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnywalker #21543 üzenetére
Csakhogy a videovágás baromira nem memóriasávszélesség igényes feladat. Kell alá sok és gyors háttértár, és sok RAM. Gyors RAM nem kell, mert a háttértár ezerszer lassabb még így is. Nem mellesleg meg miért is dukálna a K-s proci mellé az Intel specifikációnál gyorsabb RAM? Felesleges, mert semmi, de semmit nem profitál belőle. Akár célfeladat, akár játék fut a gépén. Benchmark meg SuperPi gyorsabban fut a gyorsabb RAM-on, ennyi.
Summa summarum, neki tökéletesen elegendő lesz az 1600-as RAM, mint sokezer másnak is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
johnywalker #21541 üzenetére
No meg teljesítményben is alig vehető észre a különbség, ezért a vétek jelző használatát nem tartom helyesnek.
HGyu
-
válasz
johnywalker #21491 üzenetére
-
válasz
johnywalker #21483 üzenetére
Milyen igazad volt !
Modul 1-ik felén a chipek, másikon meg fekete szivacs és úgy van rajt a bordaL
-
válasz
johnywalker #21481 üzenetére
Nagyon jó kérdés, de a bordát le nem szedem, mert gari egyből ugrik
L
-
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #21428 üzenetére
Jogos ez a kit amit linkeltél viszont 1db 4gb-os modult akar venni.. Én is benéztem először.. Azt hittem kit-et akar,de majd a későbbiekben akar mellé egy másik 4gb-os modult.
Bár én a helyében,ha ki tudna szorítani ennyi pénzt, én is megvenném inkább a kitet ami javasoltál neki. -
1155
csendes tag
válasz
johnywalker #21281 üzenetére
Köszönöm
-
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #21262 üzenetére
Értem és köszi.
-
hermandani
tag
válasz
johnywalker #21220 üzenetére
(#21220) johnywalker:
Tehát akkor 4x4GB-ost keressek.
Esetleg tudnátok ajánlani ilyet, ami jó ár-érték arányban van?Most Corsair Vengeance LP 2x4GB 1600MHz DDR3 CL9 Blue kit-em van.
Vagy keressek egy ugyanilyen kit-et?Vagy az alaplapom bírna gyorsabbat is annál ami jelenleg van?
Ha igen kérlek ajánljatok valamit
Köszönöm -
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #21232 üzenetére
Hagyjuk már ezt az Emesézést..
Ezzel az Emesézéssel magadat minősíted,hogy nincs egy épkézláb gondolatod amit reagálhatnál.Ha meg eleve nem is akarsz reagálni akkor meg amit leírtál is hanyagolhattad volna...
OFF vége részemről!
Ja és szívesen. -
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #21229 üzenetére
Amugy,hogy jobban belegondolok igazat adok. Egy tök alap gépbe teljesen elég az 1600mhz.
Eszem ágában sincs ezen akárkivel is vitázni, mert tök felesleges. Mindenki eldönti mire kell neki a gép és aszerint állítja a ramjait Úgyis. -
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #21229 üzenetére
Nem ram tuning a címe a topikban ez ok. Viszont akkor Te Szerinted a magasabb órajelú ramok tok feleslegesen is vannak. Ha rajtad múlna a ram gyártás akkor még mos is 133 mhz es memoriákat használnánk ddr1 doglalatban... Azért 2400mhz egy memória,hogy menjen annyit. Ha téged zavar,hogy a géped kihasználja a ramod sebességét amire gyártották az a Te dolgod,de azért egy ilyen topikba ahol vagyunk had említsem már meg,hogy hogy is lehetne elérni azt a teljesítményt amit tud hozni a ram. Természetesen egyéni dolog,hogy valakinek szüksége van rá vagy nincs,de azt majd ő eldönti. Az én hsz-em meg a tied és mindenki másé mérlegelhető az egyén álltal,hogy hallgat-e rá vagy sem.
Én szerintem amugy nem kell kapálózni a magasabb ram sebesség ellen. Ha lehet akkor miért ne?
21228 bandi
Igazán vehettél volna alá tényleg egy Z-s lapot,mert ez igy olyan mintha egy V8-as autóban ülnél és Vegyes pálinkával locsolod,hogy, menjen. Pont a lényegét veszti el az a proci abban a lapban.... -
bandi20
aktív tag
válasz
johnywalker #21222 üzenetére
Szuper koszi! Kezdtem kicsit kétségbe esni, hogy nem kompatibilis a kettő egymással! Koszi
-
bandi20
aktív tag
válasz
johnywalker #21220 üzenetére
Oké ! Alapból nem fogja 1333 nak kezelni? Mert csak annyit ismer? Mert akkor szereznek kell valami ramot amivel át állítom a bioszt
-
Kempeti
tag
válasz
johnywalker #21117 üzenetére
Ok. Meg nincs nálam, de akkor majd megpróbálom. Kösz!
-
Kempeti
tag
válasz
johnywalker #21115 üzenetére
Akkor maradjon inkabb 4gb, es ne rakjam be melle?
Vagy lesz annyival jobb, hogy megeri? -
eddyhun
csendes tag
válasz
johnywalker #21110 üzenetére
Köszi a választ, az áruk miatt néztem azokat, mert elég olcsók. Illetve nem tudom, de sok helyen látom, hogy 2x4 gb ramot ajánlanak, és nem egy db 8 gigásat. Van ennek valami jelentősége?
Sokat vesztenék a teljesítményből/sebességből, ha inkább a samsungot, vagy a másikat venném meg 19k-ért?
-
Kempeti
tag
válasz
johnywalker #21110 üzenetére
Ha 2 különböző fajta ram van a gépbe, egyik 1600, másik 1333mhz-s, és maga a típusa is más, attól lehet valami probléma? Egyik egy KIT-ből lett kivéve.
Bocs, nem választ akartam -
Winchester95
őstag
válasz
johnywalker #21078 üzenetére
Nemhiszem el...levettem min grafikara akkor is ugy szaggat hogy nemigaz...
valami itt nem jo, gep is tolt egyfolytaban...4gb rammal hol gyors hol nem. Ez nem normális dolog...
nem lehet hogy auton van hagyva a biosban? Es a proci vagy a ram nem teljesít úgy?Vagy ennyire rossz a 64bites windows?
Elotte 32bittel normalisan ment de most Furcsa...Win7 enterprise van rajta 64bit.
-
Winchester95
őstag
válasz
johnywalker #21078 üzenetére
Pedig az 5770 szerintem nem nagy kártya....
Akkor gyenge a proci ezek szerint?
Mert fx6100-al ennyire nem akadt be... -
Winchester95
őstag
válasz
johnywalker #21075 üzenetére
HDD-t is megneztem, egyszeruen semmi baja
-
Winchester95
őstag
válasz
johnywalker #21075 üzenetére
G3220 al kiprobaltam melle egy 5770 1gb es ugye 4gb ram.
GTA4- et mediumon.
mar nem annyira szaggat, de meg mindig beakad...
ennyire gyenge lenne a proci?
Menet kozbe hallom azt a duborgest ahogy tolt...
mintha meg mindig ram lenne.
Benchmarkot lefuttattam 83%on van a proci kihasznaltsaga.
ram csak 67%
Vga 75%(1600 as megy vissza azenyembe akkor. Amugy meg csak 1333mhz n tudna jarni a lapban. proci miatt)
1333mhz 2x2gb ddr3 rammal.
-
Winchester95
őstag
válasz
johnywalker #21072 üzenetére
csak azt nem ertem hogy, hogy ha most lett véve zsir ujjonnan boltba...
direkt azert adtam ki tobb penzt hogy biztos jo legyen es ne legyen vele baki
Ezt nem hiszem el -_- -
Winchester95
őstag
válasz
johnywalker #21068 üzenetére
Egyik ram sem indul, de az 1600mhz s ramot nem is fogom beletenni mert lassul vele a gep nem tudom miert.
masodik slotban semelyik sem jo.
bios frissites nelkul is kellene mennie nem?
Es ha az egyik ramot (full ugyan az 2gb kingmax 1333 szam betu szerint ugyan az) 1. Slotba mukodik akkor a masodikba is kellene.megprobaltam mar mindent... -
s3toraph
senior tag
válasz
johnywalker #20958 üzenetére
Lehet én szúrtam el valamit. Próbáltam megadni neki az 1,65V-ot de úgy sem volt jó. Mind1 már. Nincs türelmem foglalkozni vele.
Mármint, mi nem XMP képes? A ramom az: Link.
Memteszt az meg volt korábban, ez a 4GB hibátlan.
A történet: Mikor feladtam a kísérletezgetést, bent hagytam a 6GB-ot 1333-on. Aztán néha, amikor 5,5 GB-nál több ramot használt a gép, kaptam kékhalált. Az szép sz*pásos kör volt, mire kiderítettem mi a gond. 3-4 nap memteszttel ment el. Próbáltam párban kettőt, cserélgettem a modulukat, a végén mindegyiket kipróbáltam egyessével a 4 slotban, és ha jól emlékszem 2 különböző slotban kapott minden egyes modul jó hosszú memtesztet, mire meg lett a hiba oka: az egyik modulnak a "végén" van pár szektor ami hibás, de csak akkor jön elő a hiba ha oda írna a rendszer, amihez el kellet érni a használt memóriának 5,5GB-ot vagy többet. Memteszt nem dobta ki a hibát egy 4 és egy 7 órás körben sem erre a modulra, csak amikor adtam neki vagy 12-15 órát, na akkor dobott pár hibát rá. Kivettem ezt a modult, és azóta minden ok (ez vagy 2 éve volt). Azóta nem volt kékhalálos, se fagyásom.
Mondjuk most visszaolvastam egy régi beszélgetésemet, és lehet az volt a gond hogy még a 3x2 GB-al próbálkoztam és közte volt a rossz is, és lehet hogy amiatt nem ment a dolog. Annó úgy felidegelt hogy a 2x2 GB-ot utána meg sem próbáltam 1600-on.
-
s3toraph
senior tag
válasz
johnywalker #20956 üzenetére
Nem tudtam beállítani. Lehet az a gond hogy XMP-s, bár elvileg AMD konfiggal is működnie kellene. Eleinte próbálkoztam a beállításokkal, de 1600-on kaptam kékhalálokat vagy be sem bootolt a gép, aztán inkább hagytam a fenébe.
Köszi a tanácsot.Olcsón akartam megúszni mert ez most kedvező áron van. De akkor egyelőre marad 4GB, annyit nem ér meg nekem most a dolog hogy 2x4 GB-ba fektessek.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Futás, futópályák
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest