Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
Hi!
Van itt nálam egy AsRock N68-GS3 UCC . Benne egy KINGMAX FLFE85F-C8KL9 NAFS 2GB RAM.
Mellé jó lenne e egy iylen? [link]
Ha nem, valami 4GB-os érdekelne mindenféleképpen, ami bizta menne benne -
szeva000
addikt
hi!
Ez a Corsair ram menne egy AsRock Z97 Pro3-ban?
-
szeva000
addikt
válasz
4264adam #22144 üzenetére
kizárt,nekem 2hete így megy a gépem és semmi észrevehető gond, mivel 1ram van benne a gariztatás miatt. Fotószerkesztésnél is inkább a 16GB hiányzik.Bár ez is nekem 1866MHz-en megy, nem tudom ez mennyit jelent.Az előző 2X8GB kit is ennyin szaladt,ehhez tudok viszonyítani.De DC hiányát nem igazán érzem sehol. Egyedül a hülye tesztprogik mérnek jóval alacsonyabb értékeket.
-
szeva000
addikt
válasz
johnywalker #22141 üzenetére
akkor maradok a 1866-os crucialnál szinte bizta. Annak jó az időzítése és ár/értékben is elég jónak tűnik.
Még ezt találtam HyperX 2400,de sok értelme gondolom nem lenne akkor: [link] -
szeva000
addikt
válasz
johnywalker #22139 üzenetére
én soha nem játszottam, Fotószerkesztés, főleg DxO Optics pro.... Persze értelmes határok mellett talán még egy 2133 vagy 2400menne. Amit láttam normális áron,azok meg mind 1,65V-osak voltak....
-
szeva000
addikt
válasz
johnywalker #22137 üzenetére
nem gond, mert ezek 2X8 GB-os kitek, az elsőt takarja a venti, eddig is a 2-es és 4-es foglalatban mentek a patriotok.
Itt nekem az a kérdés még,hogy érdemes 2133MHz vagy e fölött egyáltalán gondolkodni egy I7 3770K-nál? (igaz eddig is bőven meg voltam a 1866-os patriotokkal). Vagy talán elgondolkodtató egy jobb időzítésű 1600-as ram?( bár a crucial is 9-9-9-27 és nem nagy eltérés van árban a 1866-hoz képest)
Ezt találtam 1600-asban, de igazán már az az 5ezer nem vág agyon....Inkább a gari miatt bukott 20ezer fáj
[link] -
szeva000
addikt
Na, átnézegettem, 2133MHz szerintem nem ér annyival többet. ( de ha valaki rábeszél, hogy esetleg megéri......)
Melyiket a 3közül igazán?
HyperX 1866CL9
Crucial elit CL9
Corsair 1866 CL9A középső menne? az a legszimpibb
...nomeg az ssd-m is olyan
-
szeva000
addikt
Hi!
Asrock Z77 extreme4+ I7 3770K párosomban volt eddig egy Patriot Intel extreme Masters 1866MHz 2X8GB kit.
Most gariban nem tudnak újat adni és így nem cserélhető. Pénzvisszafizetés lenne vagy le kellene vásárolnom és a különbözetet fizetném ki. A gondom az,hogy nagyon felmentek a ram árak így választani kellene helyette valamit ami bizta menne is.
Gyakorlatilag érdemes nagyobb sávszélben agyalni egyáltalán vagy símán elég lenne egy 1600MHz-es KIT is? Gyakorlatilag én csak fotót szerkesztek,másra nem igazán használom a gépet.
Ezt a HyperX-et néztem elsősorban: [link]
Mindenféleképpen itt kell levásárolnom ha cserélnem kell, esetleg ha érdemesebb a nagyobb sávszél,akkor melyik lenne jó? (sokkal többet nem akarok rá költeni, így is elég nagy bukta ez nekem most az árak miatt) -
szeva000
addikt
válasz
lawerencze #11863 üzenetére
Ha nem akarod húzni a procit,akkor nem.Természetesen csak a "K" jelzéssel ellátottakat lehet húzni normálisabban....
-
szeva000
addikt
válasz
lawerencze #11861 üzenetére
pl ez a párosítás:
intel 3570
Asrock Z77 extreme4
nomeg legalább 8GB ram 1,5V-os példányokból..... -
szeva000
addikt
válasz
Henker2 #11853 üzenetére
ezeknek a ramoknak menniük kell 9-9-9-24-ben és 1T-ben(CR1) 2000-en(ha eredetileg 1866-osak)...azon variálj,a késleltetést én le tudtam húzni 35ns-ra.Érezhető lesz már az.
Nomeg nálam csak a 2133MHz-en kellett az 1,56V....Károd nem lesz,de én megpróbálnám a feszt is lejjebb venni még 1,52 körülire -
szeva000
addikt
Éssss milyen proci mellé raktad?Nekem volt ilyen LP corsair 1866-ban és ment símán dualban ivy mellett.(itt van az a probléma,hogy minden sz*r chipet felraknak corsair-nál,éppen ami van occsón).Igaz most már én is single módban hajtom a ramokat mert a proci memvezérlője nem megy a kupaktalanítás óta.Sokat nem fogsz nyerni a dual chanel-el sem.Én sok beállítást kipróbálgattam,igazán jelentős eltérés nem lett.Így megálltam 2000MHz-nél single chanelben.
-
szeva000
addikt
válasz
Turbolada II #11753 üzenetére
ez,mint írtam lutri....Nekem fesz emelés nélkül is megy 2000-en,minimális emeléssel 2133-on.2400-on már kellett neki az 1,6V fölötti fesz.
De a patriotok igen jó ramok,így sztem meg lesz az 1600MHz símán 0,5V emeléssel.De ebben ne bízz azért -
szeva000
addikt
válasz
Turbolada II #11751 üzenetére
nagy eséllyel menni fog dualban,de ha nem,nem fogsz eget rengető veszteséget szenvedni
Az 1333-ról,meg tudsz e stabil 1600-at csinálni,az lutri....Csak szerencse kérdése,hogy milyen chipet fogsz ki.Én nem panaszkodok,mert a 1866-os patriotjaim még 2400-on is stabilan mentek.
De az is benne van,hogy antituning példányt fogsz ki... -
szeva000
addikt
válasz
bandika0626 #11744 üzenetére
Igen,csak itt a kérdés,hogy nálam miért nem jelentett semmit 2000-nél és 1866-nál....Pedig a 9-9-9-22/1t /36ns időzítés nem igazán rossz érték.
-
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
válasz
jim bcs #11680 üzenetére
te vagy értelmetlen,most mit izgulsz!
De ott a baj,hogy nem fogja fel,hogy 5-10évekre nincs értelme és gazdaságtalan is tervezni,mert olyan gyors a fejlődés.Ha a mai procikhoz vesz egy 1866-os ramot,azzal el lesz 2-3évig bőven...addigra meg nagyot fog változni a világ,ha még lesz -
-
szeva000
addikt
válasz
gyulank #11675 üzenetére
huuuu....most neked ennyi eszed van vagy alapból idegeled itt a ph-n az embereket?
Ezekből a procikból nemhogy 3év múlva már nem fogsz kapni,hanem 1év múlva sem...Se alaplapot már,se procit!Ha 2014 közepétől elkezdik a ramokat dobálni(ddr4),akkor már a lapok is azok lesznek...te meg elmehetsz a nagy bővítéseddel a sunyiba....Már többször bebizonyosodott,hogy nem éri meg(főleg a ramoknál...DDR1-2-3) csak felfelé váltani az árak miatt...Csak nézz szét a ram piacon és lesd meg a ddr2 árakat....szted ki vesz 20k-ért 8GB ramot,mikor 10-ért ddr3-at kap ?
Hogy csináltam 2400-at?
OC!
Van Patriot 1866-os ramom és azzal játszottam,egész 2400-ig,hogy mit is tud,mennyivel érdemes tuningolni,mennyit lehet vele nyerni....Annyit,hogy gyakorlatilag 2000MHz fölött semmit csak pénzt dobsz ki.
Ezek konkrét valós renderelések,fénykép konvertálások voltak,nem szintetikus tesztek,amiknek nem szabad hinni.Így beálltam 2000MHz/9-9-9-22/1T-re....ennyi
huuu...cigiiiii -
szeva000
addikt
válasz
gyulank #11670 üzenetére
pedig nem sokat jelent,mert a memvezárlő a prociban van...abból is az amd használ ki többet,az is max. 1866MHz-et.
Én végigjátszottam 1600-2400MHz között...Gyakorlatilag 1600-nál volt többlet a 1866 javára,még egészen 2000-ig....onnan nulla mp-et nyertem renderelésnél.....
Arra meg kár fölösleges pénzt kidobnod,hogy majd 3év múlva lehet jó lesz a nagyobb sávszél.....álom...már addigra lehet ddr5 lesz -
szeva000
addikt
válasz
jim bcs #11606 üzenetére
Én fotoszerkesztésnél,renderelésnél néztem főleg ,ott egyértelműen lassabb volt 1600-on .1866 és 2000MHz között már minimális eltérés volt,fölötte meg zérónak mondható.
Tesztekkel nem foglalkozom,mert a linx alatt is atomstabil volt a gép,közben símán befagyott a DxO alatt....
A cinebenchet néztem még,ott is az 1600-as ramokkal jött rosszabb eredmény,1866-tól ugyanazok voltak. -
szeva000
addikt
válasz
Henker2 #11603 üzenetére
nekem a 2hátsó fohlalatban vannak a ramok,így semmi gond,mert csak az első kettőt takarja....
Amúgy alá tudod rakni,ha egy picit feljebb emeled a ventit a brockenen.sztem 5-6mm-t kell csak emelni rajta.Néztem én is akkor.De hidd el,tök mindegy,miben megy az a ram...dual-ban vagy single módban....Gyakorlatilag minimális eltérések voltak renderelésnél,2000MHz fölött meg már semmivel jobbat nem tudtam mérni.Az bizta,hogy érdemlegesen én 2000/9-9-9-22/1T-ben tudtam legtöbbet kihozni a rendszerből.Azért az 1600-as ramokhoz van bőven itt javulás.... -
szeva000
addikt
válasz
jim bcs #11598 üzenetére
Nah nekem ilyenből volt a 4X4GB kitem csak 1866-osból...Nagyon nem bánom így utólag,hogy megszabadultam tőlük.A mostani patriot intel extrem kilóra megeszi őket,pedig gyári értékek szerint cl11-es.De 2400-on ment cl12-ben,2000-en és 2133-on 9-9-9-22-ben megy 1,56V-on....ezek a corsairok már 2133-on széthullottak nálam.
Ráadásul majd 4k-val volt olcsóbb a patriot -
szeva000
addikt
Tényleg jól is néz ki...nem mintha nekem annyira számítana
...de szép kék
Sztem azt az1-2k felárat megérte,bár én akkor tényleg a cl9-es corsairhez néztem az árát és még így is majd 4k-val volt olcsóbb.
Majd még a 7végén ha lesz időm eljátszadozok a 2400-as időzítésekkel is. -
-
szeva000
addikt
válasz
Henker2 #11542 üzenetére
mert volt....A patriotot megvettem(1866-os cl11 gyárilag) majd 4k-val olcsóbban és 2133-on 1,56V-al szalad 10-10-10-el/1T....Itt már a corsair nem ment régen és hiába volt gyárilag 9-10-9-es időzítése.(lehet menne 9-9-9-en is,de már nem próbáltam 2133-on)
Ráadásul már így indítottam a berakásuk után....2000MHz/9-9-9-22/1T....ez alapfeszen 1,5V-on megy....de itt is hagytam,mert így megy legjobban.
Ráadásul most még megnéztem 2133-on is fotókkal...egy mp-el sem ér többet 2133-on hajtani,mint 2000-en....Viszont ott jobb eredmények vannak,mint 1600-on és 1866-on.....(valószínű ezek az időzítések lettek a legjobbak a 2000MHz-re..bizta ki lehet ezt számolni,de én nem tudom)
-
szeva000
addikt
Én is próbálgattam az időzítéseket is,többször cl11 és 12-őt egészen cl8-ig... minimális eltérések voltak.
A HT hiánya sokkal nagyobb baj a 3570k-ban...Igaz,ahogy látom cinebench-ben 8,5-9 pontot kapnak a 3770 cpu-k 4500-on,a 3570-em 7,6 lett....ahhoz képest nem rossz.
Majd még ott is megnézem visszább vett ramokkal,hogy mit mér vele,de kétlem,hogy jelentős eltérés lenne,ha a valós alkalmazás nem mutatja....Ha meg lesz,akkor hazudik -
szeva000
addikt
Én ma próbálgattam 12 és 24Mpixeles képeket...1866 és 2000 és 2133-on...alig volt eltérés.Pedig nálam még SCh-ben mennek a ramok.Igaz a patriototokat ki tudtam 2000-en is annyira hozni,mint a cl9-es corsairokat dualban
2400-on nem is próbáltam meg rángatni őket,mert nem volt nagy eltérés még 2133-on sem...azt meg 1,56V-al símán elértem....Most visszaálltam 2000MHz/9-9-9-22/1T-re...Itt mennek a legjobban....
Jobban talán egy 3770k-t tudnám kihasznáni a HT miatt,nem a ramok döntenek igazán. -
szeva000
addikt
válasz
Ra's al Ghul #11533 üzenetére
Ha idióta játékra kell a gép,nyugodtan vehetsz 1600-as ramokat.
Én ma teszteltem több speckó szoftverrel(nem játékkal,aminek szinte tényleg mindegy),még igazán így sem volt csak minimális eltérés az 1866 és a 2133MHz között...pedig még az időzítések is maradtak. -
szeva000
addikt
nah az meg lesz bizta...Én abban a hitben voltam,hogy csak az 1,5V lehetséges a ramoknak a memvezérlő miatt.Ezek szerint símán megoldható az 1,6-1,7V is a ramoknak....
2133 stabilra kell neki az 1,56V...2000MHz 9-9-9-22/1T-ben símán megy alap 1,5V-on is.Majd meglesem 1,65V körül is,hogy mire képes.....De lehet ott is marad -
szeva000
addikt
Valami engedett,ez tuti
Pedig a qrva procin nem látszik semmi...persze attól még valahol az aláfeszítésnél símán szakadhatott egy szál abból a sok pár tized mm-es vezetősávokból.
De ennyi bajjal még bőven elvan az ember,mert igazából tényleg csak a 4X4GB ramomat kellett 2X8-ra cserélnem .Ahogy nézegettem van jópár próbálkozó aki vehette az újat.....nah az az igazi bukta.jaaa,ez a qpi/vtt beállítás hol van???nem találok olyat csak ha jól rémlik külön vtt van nálam.
-
szeva000
addikt
főleg fényképek szerkesztése,de próbáltam tömörítést,nincs olyan nagy vész ott sem azért.Sokkal rosszabbra számítottam,de nem jelentős.
A kupak könnyen lejött aránylag csak azóta nem megy az első 2slot
Maghő???áááá.....Gyakorlatilag 4500-on a brockennel nem tudtam lehűteni,verte a 100fokot linx alatt...most max 75fok 1,3V-al is.Liquid ulra ment a kupak és mag közé,a brocken alá meg MX-4 -
szeva000
addikt
Nah akkor lesz egy próba hét végén asszem....A dual channel elvesztését sajnálom picit a kupaktalanítás miatt,de hála égnek csak tesztekben mérek valamivel kevesebb értékeket...A gép viszont jobban megy,mint a 4rammal dualban....A DxO optics is gyorsabb azóta,hogy csak single módban vannak
...érthetetlen,de nem baj
Ma még eljátszadozok 1-2 variációval,de sztem marad a végleg majd az előző...2000MHz/9-9-9/1T beállítás -
szeva000
addikt
Nah én is beledobram a corsairt helyettesítő 2X8GB Patriot Intel Extreme-et.Egyértelműen látni,hogy jobb chipekből szereltek a patriotok.Még el sem indítottam a wint, berakás után azonnal csináltam egy 9-9-9-24/2133-as beállítást 1,52V-on....Mit ne mondjak azonnal ment is.Itt a corsair cl9-es már elhasalt.
Nem tudom merjek e az Ivy miatt nagyobb feszt adni a ramoknak,de nagyon kipróbálnám mit is tudna igazán
Egyértelműen jobb vétel,mint a drágább corsair cl9-es -
szeva000
addikt
válasz
peu407 #11479 üzenetére
azt nem,mert már eladtam ma őket.de garantálom,hogy magasabb ram nem fog beférni az első 2slotba,kár is agyalni rajta.Hála égnek pont azok nem mennek,igy a hátsó kettőt meg épp nem takarja a hűtő.de majd mérek azért csak szólj rám,mert elfelejtem.Egyébként mióta nem dualban mennek a ramok,gyorsabb lett minden
-
szeva000
addikt
én sem szoktam,max megnézem és ennyi.Csak kíváncsi lettem volna mit is tud.Igazából sok értelme nincs is a tuningnak sok esetben.
Én is néztem még az este 1-2 tesztet,de 1,6-1,65V körül tudták jól kihajtani....Na,azt én sem próbálom ki,hogy a memvezérlőm végleg elszálljon...
Én most írok meg 2db flasht más tartalommal,ha véletlen nem akarna menni...azért csak elindul,nem hinnén,hogy ezek a ramok nem mennének a z77-es lapban
-
szeva000
addikt
másik lapba nem,de itt már volt nálam másik proci.erre nekem nincs időm,hogy napokat szaladgáljak ezért.Ha majd megunom,eladom vagy kidobom,úgy is karcsú nekem ez a proci.
3770 kellett volna a HT/8szál miatt....azt hittem majd ez csodákra képes...életem legrosszabb üzlete volt....Ilyen az,mikor nincs ideje az embernek a sok meló miatt utánajárni csak hallgatni a sok hülyeséget gyorsan...aztán meg jönnek azzal a dumával,hogy hááát én játékhoz mérem
.....de én meg nem....
-
szeva000
addikt
az a baj,hogy én 1,6V-ot nem fogok neki adni...csináltam én ennek a procinak már elég bajd a kupaktalanítással
...Nem akarnám a memvezérlőt végleg kiírtani,mert így ennyivel megúsztam....
Max 1,5V és ha enm megy máshol,akkor nem....
nekem is ua. az a 4X4GB volt,alapon mentek 2000-et.Valószínű nagyobb fesszel símán mentek volna 2400 körül.... -
szeva000
addikt
Na,meg is rendeltem a patriotot...Igazából nekem a ram mennyiség volt nyűgös.De próbáltam itthon beállítani ezeket is CL11-re a cl9 helyett,hááát nem nagyon látni eltérést még tesztben sem a cl 9helyett...a 3-4k-t meg inkább sörre költöm
az viszont nálam látszik,hogy a nagyobb freki kell is a szerkesztéseimhez.Ott az 1600 gyengébb érezhetően -
szeva000
addikt
Igazából én is a patriotot akarnám venni,pofátlanul felment a corsair ára.nem is 3,hanem majd 4k az eltérés a patriot javára....Báár lekopogjam,nekem tényleg nagyon jól mentek a corsairek(2000-en símán még szaladtak),most is jól megy single-ben,mert a kupaktalanítás óta csak a két hátsó foglalattal megy a gép és így kevés a ram mennyiség sajna.
akkor asszem marad ez -
szeva000
addikt
Hi!Ezek a Patriot ramok mennyivel lennének gyengébbek a CL9-es corsairtól?Sajna meg kellett válnom a 4X4GB-tól a kupaktalanítás miatt és mindenféleképpen kell a 2X8GB-os variáció.De ez olcsóbb is lenne 3k-val,mint a cl9-es corsair
-
-
szeva000
addikt
válasz
krisznagy #10976 üzenetére
Én csak azt tudom mondani,hogy én 4X4GB 1866-os corsair quad CL9-es kitet raktam a gépembe.A többi sok hülyeségre meg többet sem hallgatok,hogy lassabb,meg terheli a memvezérlőt meg....áááá..Megy 2000-en,mint a villám T1-en
Igazából nem vettem észre nagyon nagy eltérést az 1600 és a 2000MHz között,de a CR2-ről CR1-re állítás sokkal többet ért.Lehet amd-nél más a tészta,de sztem nagy eltérés nincs.
Én is visszatettem 1866-ra.Inkább csak tesztekben mutatkozott meg a nagyobb sávszél. -
szeva000
addikt
Mi gond lenne az IMC-el,ha 4db-os kit van benne?Ha nem lenne működőképes a dolog,akkor nem adnának ki így ramot és deszkát se,csak 2foglalattal...vagy tévednék
-
szeva000
addikt
Nah még mindig agyalok a ramokkal...
Ha nem dualban raknám bele,hanem az utolsó 2slotba(ott már sztem el fog férni a magasított ram is),az okoz nagy visszaesést teljesítményben?
Vagy ha 4db LP-rakok bele?Ez lenne,akkor mi változhat? ez lenne:[link]
vagy ez: [link]
(igazából úgy döntöttem,hogy nekem elég lenne az IGP és eladnám az új 7770-et és azon vennék ramot...azt legalább kihasználom) -
szeva000
addikt
gyakorlatilag itt pihen már az új HD7770VGA,a proci meg nálam csak főleg fotószerkesztésre van használva.Főleg DxO optics pro.
Jorus:Így hirtelen rálesve tényleg alig van eltérés...
Akkor CL8-ban melyek lennének jobbacska ramok?Lehet jó lesz bármilyen profilú is,mert lehet ANTEC Kühler H2O 920 vízhűtés lesz,ha meg tudom olcsón venni.Ha nem,akkor freezer I30...
-
szeva000
addikt
Hali!
Egy asrock extreme4 és i5 3570K pároshoz milyen ramok(lehetőleg low profil) ajánlottak?(Lehetőleg valami 2000MHz körüli érdekelne az olcsóbb mególdástól a közepesig...a nagyon drágát hanyagoljuk)
8 vagy 16GB kit...ez még majd ram árak kérdése lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Philips LCD és LED TV-k
- OTP Bank topic
- Anime filmek és sorozatok
- Tesla topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest