Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz
Petya2900XT #26520 üzenetére
Szia... Ha tuningolod a géped akkor semmiképp nem ajánlom a 4 modult.. Add el ezeket és vegyel egy 2x8gb-os kitet.. A tuningnak teljesen keresztbe tehet a több modul mivel a processzorban van a memória vezérlő és jobban melegszik a proci. Egy stabil beállításod is instabil lehet miatta.
-
MK VII
veterán
válasz
#68216320 #26492 üzenetére
2666mhz-től felfelé nem a memória lesz a szük keresztmetszet, ha hiányolnád valamiért a sebességet a gépből... Ha 3000mhz vagy fölötti sebességet szeretnél akkor ne 2666mhz-est vegyél. Valószínüleg lehet magadabb mhz-en járatni szokat is, de nem garantált. Ha biztosra akarsz menni akkor olyan mhz-es ramot vegyél amilyenre szükséged van
-
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
válasz
Vismajor01 #26478 üzenetére
Szia... Ha teljesen ugyan ilyet tennél mellé, az sem biztos, hogy 100%-os lenne...
A tuti megoldás a 2x8gb-os kit. -
MK VII
veterán
válasz
blaca83 #26355 üzenetére
A legolcsóbb és legjobb választás számára a G.Skill TridentX 2400mhz CL10... Most nem linkelgetek, mert telefonról vagyok, de keress rá... Annál szűkebb időzítésű és magasabb frekvenciás ram nincs olyan árban.. Ár érték bajnok az a kit.
Szerk.: Na mégis csak linkelek. [link] -
-
MK VII
veterán
Értelek.. Igazad is van, de az egész dolog amit felhoztál a Skylake-el kapcsolatban az miért releváns ebben a történetben? Az oké, hogy továbbgondoltad a dolgot és valóban igaz is, de miért?
Az eredeti hozzászólásra reagáltam..
Tehát nem OC a memória.. PONT..
Értem én, hogy túl vagy pörögve picit, de totál nem a témához tartozott az amit felhoztál.. -
MK VII
veterán
"gondolt a jövő lehetőségére is,hogy ez a memória DDR3L betehető az újabb Skylake procis alaplapba amelyik DDR3L memóriát kíván."
Ez hol volt leírva?
Idézet az eredeti hsz-ből.
"Azt a választ kaptam, hogy ez egy "alapból OC-zett" memória, ami max abban hátrány, hogy hamarabb tönkremegy." <--- Ez butaság. És akkor finoman fogalmaztam.Tehát még egyszer kérdezem. Mitől OC a memória?
Mert Skylake mellé is lehet tenni? Vagy, mert lehet vele a későbbiekre gondolni?Nem értem az összefüggéseket amit próbáltál leírni.
Ez a memória low voltage memória. Alacsony feszültséges.. Köze nincs az OC-hoz..
"ilyen téren ha a mostani lapja támogatja nem is vinném vissza mivel ez már plusz előny."
Ez valóban így van... Tök felesleges visszavinni, mert támogatja a lapja.. De már ezt is leírtam.Nem értem a hsz-edet...
-
MK VII
veterán
válasz
Kikki90 #26151 üzenetére
Szia..
Ki volt az az inteligencs' aki azt mondta, hogy az gyárilag OC-zett memória? Mindegy is.
A lényeg, hogy ez nem OC-zett memória, hanem pont, hogy alacsonyabb feszültségen üzemelő memória.
Az általános 1,5V helyett 1,35V az üzemi feszültsége a gyári értékein.
Jó memória. Kisebb fogyasztású..A lapodba teljesen jól fog működni.. Támogatja a lapod.
-
MK VII
veterán
válasz
castiels #26129 üzenetére
Te még mindig nem vetél ramot?
Kb két hete írogatsz ide, páran már leírtuk neked a dolgokat, de látom, hogy nehezen döntesz..
Ráadásul ugyanazokat a kérdéseket teszed fel egymás után...
Na mindegy.. Sok sikert a ram vásárláshoz.. Remélem egyszer sikerül megállapodnod az egyiknél.. -
MK VII
veterán
válasz
xPraetoriaNx #26055 üzenetére
Igen.. Ezért írtam, hogy egy jól összerakott gépben egy magasabb mhz-es ram jól jöhet itt ott, de még mindig nem akkora előrelépés, hogy csak a memóriák miatt cseréljen valaki gépet..
Akinek igénye van rá az úgy épít egy játékos gépet, hogy minden komponensre odafigyel, hogy összhangban legyenek.. Pl egy i5, i7-es K-s proci mellé valószínűleg nem a 2133mhz-es Kingston-okat fogja pakolni az ember.. Egyértelmű, hogy egy 2666-3200mhz körüli ram való mellé. -
MK VII
veterán
válasz
castiels #26052 üzenetére
Általában bench programok, tömörítő programok.
Játékok terén, nem sok, 1-3fps különbséget lehet talán észrevenni mondjuk 2133mhz és 3000mhz közötti ramoknál.
Ne gondoljatok eget verő különbségeket bele a memóriákba.. Átlagos használathoz még a 800mhz-es DDR2-es memóriák is elegek a mai napig. Nem a memória sebesség ami korlátozza a gépet, de összességében hozzáadhat a rendszerhez..(#26054) castiels
Nézd a memória használatodat a programokban amiket használsz.. Ha egyik másik közelíti a 8GB-ot akkor válts.. Lassan nem lehet megúszni a memória bővítést, ha az ember újabb játékokkal akar játszani..
Ha számodra kedvező áron találsz memóriát és az anyagi helyzeted is megengedi a váltást akkor hajrá. -
MK VII
veterán
válasz
castiels #26044 üzenetére
Ha ilyen programokat nem használsz akkor nem érdemes DDR4-re váltanod.
(#26045) xPraetoriaNx
Szinte semmi különbség nincs a memóriák közt.. Egy két memória kiemelkedik a mezőnyből a tuningolási lehetőségeivel, de gyári értékeken ugyan azt kapod kb a pénzedért..(#26046) jeni
Kb tök egy szinten vannak sebesség terén..(#26047) TwentyFour
Szia.
Akár ez vagy ez. De ilyesmi árban akármelyiket veszed tökéletesen elég lesz abba a konfigba..(#26048) Zola007
Üdv.
Valószínűleg gond nincs velük.. Annyi "hibájuk" van, hogy a gyári értékeken felül nem nagyon lehet őket járatni. DDR3-as Fury-k ilyenek. Illetve a legtöbbje ilyen.. Olyanoknak ajánlott akik semmit nem állítgatnak csak bepöccintik a gépbe aztán a gyári értékeken had menjen.. -
MK VII
veterán
válasz
csababarca #26042 üzenetére
Hogyhogy nem menne el? Reális áron pár nap alatt eladod aprón a jelenlegi kitedet, szóval az ne tartson vissza.
Egyébként nem tippet adtam hanem tanácsot, ha nem akarsz szívni a 4 modullal..Illetve az sem biztos, hogy 1333mhz-esek a ramjaid.. Valószínűleg a proci lap kombód úgy üzemelteti.. Lehetnek attól még 2133mhz-esek is akár.
Vegyél ki egy modult és írd ide azt ami a címkéjén van.. -
MK VII
veterán
válasz
csababarca #26039 üzenetére
Szia.. Igen számít a mhz..
Több lehetőség is van a memóriád adatait leolvasni. Vagy a modult kapod ki a gépből és azon vann sok sok szám meg mindenféle betű. Az alapján meg tudod állapítani a google segítségével, hogy milyen a ramod..
Cpu-Z is megmondja, AIDA64 is megmondja, S.I.W is megmondja, és még számtalan program van ami pontosan megmondja milyen ramjaid vannak..Igen ugyan olyan kitet kell venned, de legjobb megoldás a 2x8GB, és a jelenlegit meg eladod.
-
MK VII
veterán
Akkor le kell csapni rá..
(#26038) castiels
Nem a 16gb vs 16gb-ban van különbség hanem abban, hogy sokkal gyorsabbak a DDR4 ramok mint a DDR3-ak. Megfelelő lapban megfelelő memóriákkal egy DDR4-gyes konfig sokkal pörgősebb.. Sok program ki tudja már használni a DDR4-ben rejlő sebességtöbbletet, ettől függetlenül csak a memóriák miatt semmi értelme váltani.. Processzorok nem különösebben erősebbek mint a Haswell procik.. Átlag 6-10%-kal tudnak többet teljesíteni, de pl egy Haswell 4790K munkára jobb választás mint pl egy i7-6700K. -
-
MK VII
veterán
válasz
voodoo98 #26032 üzenetére
A processzor szempontjából jobb a 2x8GB. Könnyebben kezel két modult mint négyet.
Ha működik a 4 modul tökéletesen akkor semmi különbség a 4x4GB vagy 2x8GB közt.
Már csak a csillagok tökéletes együttállása és úgy 100 "Üdvözlégy Mária" kell ahhoz, hogy 4 modul tökéletesen működjön szóval inkább a 2x8GB, ha nem akarsz plusz köröket futni. -
MK VII
veterán
válasz
Formaster #26006 üzenetére
Szia..
Ezt a két kitet ne rakd össze.
A HyperX Blu viszonylag régebbi memória. Magasabb feszültségen üzemel, más chipek...
Totál két különböző kit.
Én nem keverném őket.
Rendeld meg a Corsairt és csak azt használd.. 24GB, ha nem munka célra van használva a gép akkor tk felesleges is kb...(#26011) sixpak
Szia.. Úgy jó ahogy van...
933,7mhz x 2= 1867,4mhz
A nevében van a kutya elásva.. DDR memória, vagyis Double Data Rate. Kétszeres adatátvitelű.
Amiket a progamok kiírnak mhz annak mindig a kétszeresét kell venni és úgy kapod meg a valós sebességet. -
-
MK VII
veterán
válasz
castiels #26003 üzenetére
Miért? Nem ajánlom?
Honnan jött a kérdés?Szerk.:
Ja már értem...
"Az általad említett két lehetőség közül az elsőt ajánlanám.."
Ebből neked az jött le, hogy a másodikat nem ajánlom? Furán értelmezted..
De segítek.. A két kit közt az első CL9-es a második pedig CL10-es késleltetésű volt. Egyértelműen a CL9-et ajánlom, mert szűkebb a késleltetése, de ez nem azt jelenti, ha egy olyan kitet néz ki valaki akkor nem fogom ajánlani... Jó a CL10 IS! -
MK VII
veterán
válasz
castiels #25976 üzenetére
Egy kis olvasmány.
Sokat megtudsz belőle és le tudod vonni a konzekvenciát.
Alapvetően játékoknál nem sok különbség van DDR3 és DDR4 közt. Bizonyos programok tudják jobban hasznosítani a DDR4-ben rejlő sebesség többletet. -
MK VII
veterán
Szia.
Veheted a Fury-t.. DDR4-re már kikupálódott a széria.
2133mhz CL14-et válaszd. Nem is drága úgy látom.
Itt még olcsóbb is picit.Szerk.:
Ahogy a kolléga is írta veheted a 2400mhz-es ramot is, a lap úgyis visszaveszi 2133mhz-re. Szóval működni fog mindegyik. Én a helyedben a 2x8GB-os Fury mellett döntenék, mert, ha úgy veszed akkor 9 ezer forint plusszért van kétszer annyi memóriád mintha a 2x4GB-ot vennéd. KJésőbbiekben, ha játék is lesz akkor már nem kell bővíteni és foglalkozni azzal, hogy eladd amit vettél és vegyél 2x8-as kitet..
Ha belefér a büdzsébe akkor 2x8 -
MK VII
veterán
Szia.
Egyértelműen, a két ugyan olyat 1A és 2A-ba tedd a harmadik modult pedig 1B-be.
Nem biztos, hogy működni fog, de, ha igen akkor még ott lesz az asszinkron dual-chanel. Ha elfog a 4GB és hozzányúl az 1GB plusz modulhoz akkor visszavált single-chanel-re. Egy minimális sebesség csökkenést tapasztalhatsz. -
MK VII
veterán
Nem bunkóságnak vettem nyugi.
Sajnos egyre kevesebben aktív tagjai az ilyen topikoknak. Akik itt vannak segítenek. Tőlem ennyi telik, hogy 2-3 naponta, ne adj Isten hetente tudok reagálni. Tudom sokszor már késő.. Ezért lenne jó, ha lenne 5-6 aktív tag aki segít, mert úgy jobban eloszlik a "munka"...(#25922) ufonauta
Szívesen. Örülök, hogy megoldódott.. -
MK VII
veterán
válasz
DokiBaxxi #25909 üzenetére
Üdv.
Igen, megfelelőek.(#25910) gonczip
Szia.
Alapvetően 2133mhz mindenre megfelelő. Mellé egy CL12-esCL13-as késleltetés. Nem lesz tuning és különösebb igénybevétel, játékokon és alapvető dolgokon kívül akkor kb felesleges magasabb frekvenciás.
Gondolom dVGA lesz a gépben akkor meg szinte észrevehetetlen a különbség játékokban például.
DDR4-es Fury-k elég jól sikerültek. Veheted őket.(#25911) minek?:S
Szervusz.
Megmondom őszintén, hogy én nem tennék másik típusú ramot a már meglévők mellé. Tisztább, ha veszel 2x8GB-ot ezt meg eladod..
Esetleg az általad linkeltek közül megpróbálhatod mondjuk a Corsairt mellé, de csak akkor, ha beleszámítod azt, hogy esetleg a 14 napos elállással kell élned. Akkor már viszont mehet helyette a 2x8GB ami tutibb lenne.
Postázgatás ilyenek. Az lenne a legtisztább, ha valaki ismerőstől akinek 2x4GB-ja van, kipróbáljátok az övével, hogy mennyire párosítható össze különböző típussal.
Elvileg külön dual-chanel-ben működhet más típusokkal is, de lutri.(#25912) badcoy
Szia.
Nem. A BIOS szerint is CL11-ben működnek a ramok.
XMP módot belőtted a BIOS-ban?
Extreme Memory Profile, ilyesmi állítási lehetőséget keress. Ott állítsd arra a profilra ami az 1866mhz CL9.
De kézzel is beállíthatod neki. A képeden a BIOS-ban fentről vannak a 11-es számok, azokat kell 9-re állítanod. A 28-at poedig 26-ra.
Próbáld meg.(#25914) yusufhun
Üdv.
Szerintem örülj neki, hogy az a két memória kit olyan mhz-en és késleltetés mellett szépen üzemel..
Nem nyersz annyit az állítgatással amit észrevennél, viszont összehozhatsz egy instabil rendszert.
Én sokat próbálgattam, hogy mit bírnak a memóriáim. 2133mhz CL10 lett a vége, de értelmes fesz mellett sajnos nem volt tuti.
Most alap 1600-on semmi különbséget nem veszek észre..(#25915) makro
Szevasz.
Amit kinéztél veheted. Jó választás.(#25916) ufonauta
Veheted nyugodtan az 1600mhz-es DDR3L-es modult.
Alaplap vissza fogja venni a frekvenciáját 1333mhz-re..(#25917) A214
Igen rendelheted mellé. Szerintem minden gond nélkül működni fog..(#25918) pckownz
Jó ramok azok. amiket kinéztél.
Egyébként, én 1600mhz-es ramokat vennék CL9-es időzítéssel. Ha nem vinné a laapod és a procid 1600mhz-cen, bár kétlem, akkor visszaveszi 1333mhz-re. Nem drágábbak, sőt van, hogy olcsóbb mint az 1333mhz-es. És, ha lehet inkább kitet nézz amik együtt vannak. Azoknál garancia van a dual-chanel-re. Külön moduloknál nincs. Bár ritka, ha két egyforma gyártású modul nem megy dual-chanel-ben.(#25919) makro
Igen él. Csak nem tudom mindig rászánni időt és ilyenkor "egy slukkal" több választ megírok.(#25920) Zolar
Pont ugyan azt írtad le amit én... A gyári értékein szépen működik, de többet nem kell tőle várni..
És természetesen a DDR3-as kivitelre gondoltam.. A DDR4-esek már jobban sikerültek. -
MK VII
veterán
válasz
KubanitoS #25902 üzenetére
Szia.
Elméletileg talán ugyan az a két kit.
Ha nem akarsz magadnak plusz "munkát" akkor már most, inkább 2x8GB-os kitre váltasz.
Többeknek gondjuk volt a 4 modulos felállással. Nem biztos, hogy nálad is rosszul fog működni, de jobb a békesség. Szerintem.(#25903) badcoy
Szia.
Mindenképp jobban jársz a két modullal.. Processzor jobb szereti a kevesebb modult. A választott típus teljesen megfelelő. Veheted! -
MK VII
veterán
válasz
freelanced #25900 üzenetére
Szívesen.
Ha BIOS segítség kell ram beállításhoz, akkor a másik ramos topikba írhatsz és ott is segítek/segítenek mások. -
MK VII
veterán
Ezek közül tényleg bármelyiket választhatod..
Dönts szimpátia szerint.(#25898) Hunork
Igen. Azt hiszem emlékszem rá, hogy mikor vettél volna akkor Corsairokat sehol nem kaptál valamiért. Még beszélgettünk is erről, hogy nem raktároznak a boltok vagy valami más para van..
Már beugrott
Ha nincs gondod a Fury memókkal ennek örülök, de én személy szerinte fenntartásokkal tudok csak róluk nyilatkozni. Alap beállításokon XMP-vel valószínűleg sokáig memóriák azok is, de ,ha valaki úgy dönt, hogy picit macerálni akarja a ramokat akkor nem feltétlenül előnyösek..
Emlékszem valamelyik tuningos topikban írta valaki, hogy az 1600mhz CL10-es Fury memóriája nem bírta az 1866mhz CL10-et még fesz emeléssel sem. -
MK VII
veterán
válasz
freelanced #25892 üzenetére
Low Profile akkor kell ,ha olyan a processzorhűtőd ami rálóg a memória slotokra.. Bár még úgy is megoldható, ha 4 slot van a lapon, hogy a kettes és négyes slotba kell rakni a modulokat.
Amiket linkeltem, mindegyik ajánlott darab. Árban más viszont különbség köztük kb semmi.
Corsair és Savage közül tényleg már mindegy melyiket veszed. Sokszor ugyan azokat a chipeket használják a különböző memória gyártók és ugyan olyan potenciállal rendelkeznek.. Esetleg az áruk amiben különböznek.Amit linkeltél Corsair ram az is megfelelő.. Ilyennel építettem gépet.. Elég jól mennek.
(#25894) Hunork
Nem mentél bele mélyebben. Nem is várta senki.. Természetesen a lehetőségeidhez mérten válaszoltál..
Ha nem K-s a CPU, természetesen ellesz vele alapon is.. Ez így igaz.. Ezért is írtam, hogy az 1600mhz CL9 az teljesen jó irány, amit Te is mondtál neki. -
MK VII
veterán
válasz
freelanced #25890 üzenetére
Legolcsóbb, de jó megoldás. Többeket ismerek akik ilyet használnak. Jól bírja a magasabb frekvenciát is, ha épp feljebb akarja az ember húzni.
Következő lépcső mondjuk ez. Corsair ramok is jó ramok nagyon. Ez még ráadásul LP is szóval alacsony.. Egy nagyobb hűtő alá is gond nélkül befér.
Savage igaz drágább is mint a Fury és egyéb másik ilyesmi kategória, de ezzel még nem találkoztam semmi hibával, kompatibilitási gonddal.
Végül is az 1600mhz CL9 irány amit kigondoltál az jó... Ha van dedikált VGA-d akkor még az 1333mhz is megfelelő, mert különösebben nem befolyásol ez a mértékű különbség a gép működésében semmit.
Én mikor 1600mhz-ről 2133mhz-re felhúztam a ramjaimat annyit vettem észre, hogy mintha direktebb lenne a gép, de semmi más.Nem fontos természetesen az iponnál megvenned ezeket, csak innen linkeltem őket.
-
MK VII
veterán
válasz
freelanced #25886 üzenetére
Üdv..
Gond nélkül menne az 1866-os és 2133mhz-es memória kit is a lapodban..
Z-s lapokon nem csak XMP-t lehet kapcsolni, de manuálisan is beállíthatod a frekvencia, késleltetés és feszültség értékeket.
Processzor nem fog korlátozni. A processzor gyári hivatalos támogatása 1333mhz, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudja a magasabb mhz-es ramokat vezérelni. A lap ami korlátoz, ha korlátoz.A Fury memóriákat én pl pont kerülném, épp ezen az oldalon fentebb volt róla szó. Saját és itteni ramos topikos tapasztalat, hogy kompatibilitási hibák előfordulhatnak. Tuningot nem nagyon bírja. Persze egyéni dolog, hogy valaki akar-e többet kihozni a ramjából mint a gyári érték. Én sosem használok semmilyen komponensem a gyári értékeken. Az olyan snassz.
Ha mindent alapon hagyva akarsz hagyni akkor jó választás a Fury is, de én max irodai gépekbe tenném..
Ha HyperX akkor inkább már Savage.. -
MK VII
veterán
válasz
Imike20 #25870 üzenetére
CPU-Z mit mutat? 666 vagy 800mhz-et?
CPU/NB-t állítottad a BIOS-ban? Az a felelős a memória sebességéért.
Ha nagyon nem megy a beállítás akkor térj be az FX topikba.. Ott több tapasztalatuk van konkrétan azzal a lappal is.(#25872) Imike20
Na örülök. XMP mód akkor segített mégis? -
MK VII
veterán
válasz
Devilstudio #25868 üzenetére
Tehát... A Sniper pont támogatott a B75-ös lapjában.
A meglepetések okozását mire alapozod?
Az adatlapomon levő memória kitet használtam 775-ben, 1150-ben, AM3-ban, AM3+-ban, FM2-ben, FM2+-ban.
Ezen kívül G.Skill Arest, FM2+-ban, 1150-ben, 775-ben.
G.Skill Snipert, 1155-ben, 1150-ben FM2+-ban, 775-ben.
Mindezeket, foglalatonként több féle lapban. Gigabyte, Asus, Asrock, MSI-ben.
Természetesen mindegyikben pöccre működtek...
Soha semmilyen meglepetés nem ért G.Skillel kapcsolatban."Egy sima mezei felhasználó vagyok és a kolléga pedig kicsit magasabb szinten áll IT téren."
Na igen.. Itt szoktak kezdődni a gondok.. A sok magasabb szintű IT májszter.. Sajnos megvan róluk a véleményem.. Sokszor egy alapvető összefüggést nem tudnak megtalálni hiba és hiba közt a gépekben, de hát ők az IT májszterek ugye.. Nekik lehet hinni, hisz papírjuk van róla, hogy akármit mondanak az szent írás.
Sok IT-s haver van és én segítek nekik számítógépeket összerakni meg összeválogatni, mert az iskolában szerzett tudás nem váltja ki az ésszerűséget és a tapasztalatot. De hát végül is mit pofázok én, hisz nincs IT-s papírom."HA ez neked nem tetszik nem tehetek róla."
Nekem nem az nem tettszik, hogy ajánlasz, mert természetesen ajánlani kell.. És semmi kifogásom az általad ajánlott ramok ellen. Sőt. Ha hajlik rá a kérdező akkor a Corsairt én is szívesen ajánlom..
Nekem ezekkel van bajom:
"A Sniper feljtős!"
"A hyperx 8gb modul nincs rendesen támogatva ezért az is felejtős."
"1600C10 et sztem senki se vesz!"Olyan kijelentéseket teszel amiket nem támasztasz alá, de rávágod, hogy felejtős ez meg az a ram.
Mi az, hogy 1600mhz CL10-et senki nem vesz? Mintha emberiség elleni vétek lenne CL10-es 1600-as ramot venni...
Kb értékelhetetlen a CL9 előnye a CL10-zel szemben...
Alapvetően én is a CL9-et ajánlom természetesen, de, ha valakinek a színe vagy a kialakítása miatt jobban tettszik egy CL10-es ram, akkor nem lesz tőle semmi hátránya."Anno ti rám tukmáltátok a szart és most itt irod is hogy gatya a HyperX FURY!!!!
Akkor miért is ajánlottátok anno kb 1,5 éve?"Mint írod is eltelt másfél év... Másfél év alatt kijött a FURY "csodálatos" támogatottsága, a kritikán aluli tuningpotenciál és a meghibásodott modulok gyakorisága.
Bocsánat, hogy másfél év után máshogy gondolom...
Vagy Te mindent előre látsz, hogy mi lesz másfél év után?
Pont.(#25867) Imike20
Szia.
XMP módot bekapcsoltad?
Bios-ban találod a memória beállításoknál.. Ilyesmit keress, hogy Extreme Memory Profile. Belépsz és aktiválod a Profile 1-et illetve azt amelyikben az 1600mhz CL9 van elmentve. -
MK VII
veterán
válasz
gyulaitomika #25858 üzenetére
Szia.
Természetesen megéri a bővítés.. A 3570K elég jó proci.. Jó lesz még 2-3 évig biztos.(#25862) Devilstudio
Tényleg csak a miheztartás végett, de miért felejtős a G.Skill Sniper?
Miért nem támogatott a HyperX??Nem tudom elfogadni a hozzászólásodban leírtakat..
Indok a két memória ellenzésére?G.Skill a legjobb választás memóriákból. A legtöbb lap támogatja őket.. Kompatibilitási gonddal G.Skillel kapcsolatban még nem találkoztam...
HyperX-ből a Savage nagyon is ajánlott típus. Kb minden lap támogatja. Nem a Fury-ra gondolsz HyperX-en belül? Mert a Fury az tényleg egy gatya típus.. Azt nem ajánlom senkinek.Meg milyen kolléga? Milyen egyeztetés? Tán nem egy számítógép szerviz vagytok, esetleg egy bolt? Ha igen akkor csak remélem, hogy ezt a sok hülyeséget amiket ide leírtál, nem erőltetitek a vásárlókra. Ha rosszak a feltételezéseim akkor hagyd figyelmen kívül.
-
MK VII
veterán
válasz
freelanced #25826 üzenetére
Szia.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz.
Jobban jársz 2x8GB-os kittel. Processzorod is meghálálja illetve biztos nem futsz kompatibilitási gondokba. -
MK VII
veterán
válasz
Adams15 #25820 üzenetére
Amit még szívemből ajánlanék az ez. Igaz picit már 30k fölött, de ezek a memóriák tuningra születtek. 1,58V-tal is viszik a gyári értékeket.. Legalábbis a legtöbbje igen. A gyári 1,65 volton még egy picit szűkebb késleltetés is beállítható nekik. Szóval kifejezetten jó ram.
A felső piros rész eltávolítható, ergo normál magasságú rammá is alakítható.Szerk.: Na nézd csak.. Te is megtaláltad pont azt a ramot amit ajánlottam.
(#25822) Adams15
Nem nagyon ajánlott XMP-ben tuningolni a ramokat. Érdemes mindent manuálisan belőni.
XMP profilban benne lesz a 2400mhz CL10, de, ha változtatni akarsz a késleltetésen vagy a feszültségen akkor az XMP-t kapcsold ki.Haswell topik. Rendben működnek a lapban.
-
MK VII
veterán
válasz
Azazael #25814 üzenetére
Szia...
A leírás szerint a lapod összesen 16GB-ot támogat.. Tehát mivel 4 slot van rajta ezért 4x4GB-ot.
Én a helyedben egy 2x4GB-os kitet vennék bele..
Ez pl egy nagyon olcsó és jó megoldás.
Esetleg picit drágábban egy G.Skill.
Vagy, ha maradnál a bevált ramoknál akkor 2x4GB-os kiszerelésben is lehet még kapni.(#25815) nem_tom
Összességében semmiben nem maradnak el azoktól a ramoktól amiken borda is van.. Ilyen paraméterekkel rendelkező nem tuning ramoknál a borda szinte csak díszként funkcionál.. Sőt.. Vannak akik a borda nélkülire esküsznek, mert egy jól szellőző házban még jobban le is tudják adni a hőt.. Nincs ami lefogja.
A CL11-es késleltetés a CL9-től nem sokban tér el.. Mindennapos használatnál észre sem veszed a különbséget. Ha nincs velük semmi problémád és meg akarod kímélni magad a postázgatástól meg a cserétől akkor hagyd őket a gépbe nyugodtan.(#25816) Adams15
Amit kinéztél ramot az egy szuper ram. Elég magas, testes memória.. Szereltem már ilyennel gépet.
Alapvetően egy tuningolt processzoros rendszerbe, jobb távolabb tenni a ramokat a processzortól. Nekem is úgy vannak pedig elférnének az egyes és kettes slotban is.
Szóval ne tartson vissza a hűtés..(#25817) kemszi
Szia.. Amit kinéztél ramot azok sokkal újabbak azoknál mint amik jelenleg a gépedben vannak.. Más chipek lehetnek rajta amik nem feltétlenül fognak megfelelően működni.
A 2x8GB-os kiszerelés jobb megoldás.. Biztos nem lesz kompatibilitási gondod úgy. -
MK VII
veterán
válasz
oneal1 #25790 üzenetére
1333mhz az mindig a JEDEC szabvány szerinti érték.. Minden DDR3 memória 1333mhz-es az alapvető szabványok miatt. XMP (Extreme memory profile) módban tudnak a memóriák többet. Különböző gyártók, különböző XMP profilokat mentenek a memóriába attól függ, hogy a chip ami rajtuk van mit bír.
-
MK VII
veterán
válasz
PepLogan #25784 üzenetére
Szia.. Én nem bővítenék 4 modulra.. Add el a jelenlegit és vegyél egy 2x8GB-os kitet..
(#25785) Norbeez81
Üdv.
Ha egymás mellé teszed őket akkor kiderül.. Sajnos ezt nem lehet előre megmondani.. Sokszor teljesen azonos számozású modulok sem hajlandók egymással dualban működni.. -
MK VII
veterán
válasz
oneal1 #25771 üzenetére
Olcsóbban 1866mhz-es.
Nyugodtan veheted az 1866-os verziót.. A lap visszaveszi 1600-ra.. Semmi probléma nem lesz vele. 2400-as kitet is vehetsz azt is visszaveszi a lap.. Szóval ebből gond nincs.. Nem fontos 1600-as ramot venned.(#25765) balintka
Szia.
Mivel Z-s lapba teszed őket ezért veheted a 2400mhz-es kitet is.. -
-
MK VII
veterán
válasz
AMD Power #25759 üzenetére
Szia.
Miért külön vásárolnád, ha kettőt vennél? Kitben olcsóbban megúszod és jobbat is találsz. G.Skill RipjawsX 1866mhz CL9(#25760) Krissz5435
Üdv.
Igen jó abba a lapba a Corsair memória. IGP-nek bármi jó. Alapvetően magasabb frekvenciás ram jobb mellé, de, ha csak ideiglenes az IGP akkor kb mindegy..
2133mhz-től ahogy a pénzed engedi, akár 3200mhz-et is vehetsz..(#25761) oneal1
Helló.
Van olcsóbb és drágább.. Én személy szerint nem feltétlenül mennék el 30 ezer forintig 16GB vásárlásánál.
Természetesen kitet javaslok.
A legolcsóbb megoldás: Curcial Ballistix Sport 1600mhz CL9. Elég jó, olcsó ram.
Picit többért Corsair Vegneance 1866mhz CL9. Ennél figyelni kell rá, hogy nagy hűtés mellé nem jó, mert elég magas a borda.
Még a G.Skill amit feltétlenül tudok ajánlani.. Remek memóriák.
G.Skill RipjawsX 1600mhz CL9. -
MK VII
veterán
válasz
Devilstudio #25748 üzenetére
Dupla quad-chanel? Olyan nincs. Az simán quad-chanel.. Azért, mert 2x4 slotos a lapod attól az nem lesz dupla quad-chanel.. A dual-chanel sem lesz dupla dual-chanel, mert 1x2 helyett 2x2 slot van a lapon.
4x8-as kitet nézz akkor és szerintem bőven elég a 2600-3000mhz közti frekvencia. -
MK VII
veterán
válasz
Devilstudio #25746 üzenetére
Mire van használva gép? Jól sejtem, hogy dolgozol is rajta?
Ha jobban érzed magad a magasabb frekvenciás ramtól akkor belevághatsz, de szembetűnő különbséget nem nagyon fogsz észrevenni. Benchekben lesz kb csak mérhető a különbség.
Egyébként meg azt javaslom, ha váltasz, hogy a jelenlegi kitedet add el és inkább 4x8GB-os kitre térj át. Kevesebb modullal könnyebben dolgozik a processzor. Ha tuning is van a gépen akkor jobb választás mindenképpen a kevesebb modul. -
MK VII
veterán
válasz
Devilstudio #25743 üzenetére
Szia.
Mivel érezhető különbség a memóriák közt teljesítményben a nullával egyenlő ezért én a legolcsóbbra teszem a voksom, a Corsair-ra. Ne fizess súlyos ezreket pluszba a semmiért. -
MK VII
veterán
válasz
Darth_Revan #25721 üzenetére
Jaaa.. Lapiról van szó.. Akkor értem a BIOS dolgot..
XMP-vel akkor is mennie kell elvileg.. Mielőtt vásárolsz előtte nézz szét a BIOS-ban, hogy XMP-t lehet-e állítani. Elvileg azt nem tiltják le.
Pénztárcádhoz mérten dönts.. Szerintem 2400mhz-ig elégséges a memória frekvenciája. -
MK VII
veterán
válasz
xplood #25718 üzenetére
Idézek a hozzászólásomból.
"Mindig olyan ramot kell berakni amilyen jelenlegi."
Ergo, ha ugyan olyat tudsz szerezni akkor minden további nélkül használhatod.. Vannak esetek mikor más modulok is mennek külön csatornában párként normálisan. Mindenesetre törekedni kell az ugyan olyan modulokra. Ha nem sikerülne ugyan olyan akkor egy új 2x8GB-os kitet szerezz be a 2x4-es helyére. De mint írtad, hogy tudsz ugyan olyat ezért jó a 4x4GB. Könnyebben dolgozik a processzor két modullal mint néggyel, de menni fog a 4 is. Tuningos gépben szerencsésebb a kevesebb modul a hőtermelés miatt.(#25719) Darth_Revan
Z-s lap és limitál? Szerintem kutakodj még a lap BIOS-ában.. Egy Z-s lapban kellene minden értéket tudnod állítani a memóriánál. De, ha XMP-t beállítod a BIOS-ban akkor mennie kell a 2400 és a 2666mhz-nek is.
Egyébként, ha van dVGA akkor a 2133mhz-es is tökéletesen elég. Nem fogod észrevehetően gyorsabbnak érezni a gépet egy 2666mhz-estől.. Ha IGP-t használsz akkor jobb a magasabb mhz.
2400mhz CL14, az egy teljesen jó memória.. Én azt venném.. "Gyorsabb" is mint a 2666mhz CL18. -
MK VII
veterán
válasz
xplood #25711 üzenetére
Szia. Azért nem válaszoltam, mert épp a hozzászólásod felett párral kifejtettem a véleményem pont ebben a témában. Azt tudnám neked is válaszolni.
(#25712) Czimby
Szerintem mehet mellé. -
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
válasz
kismanobkv #25703 üzenetére
Szia..
Plusz 8 GB lenne vagy összesen 8GB? Mert a lap maximum 8GB-ot tud kezelni DDR3 és DDR2-ből egyaránt..
Szóval, ha plusz 8GB-ot tennél még bele akkor inkább ne költs rá.Szerk.: Ja most látom, hogy akkor ezt a kitet tennéd, be gondlom a meglévő helyére. Ha igen akkor elvileg jónak kell lennie.
Különbség kb semmi.. Apró paraméterbeli különbség van köztük.. Használatbeli különbség nulla..
Neten rendeld, mert, ha nem kezelné a lap akkor vissza tudod küldeni..
G41-es lapok főleg a Combo lapok finnyásak. -
MK VII
veterán
válasz
HaZsolt #25694 üzenetére
Szia..
Igen.. 99%-ban biztos, hogy ugyan azok a chipek vannak mindegyiken. JEDEC szerint mindegyik 2133mhz 15-15-15-35-os időzítést tud és XMP-ben különböznek csak.(#25696) HaZsolt
X.. Sajnos erre nem tudok magyarázatot.. Kifutó széria nem lehet szerintem, mert ahhoz még egy két évnek el kéne telnie mire ezek kifutók lesznek. Egyszerűen csak valószínűleg nincs rá akkora kereslet mint mondjuk G.Skill-re HyperX-re vagy Corsair Vegneance-ra.. Viszonylag drágábbak a Dominátorok mint egy másik általános memória és kis hazánkban fillérb@szás van. Nagykerek, kiskerek sem raktároznak belőlük pont ez miatt..
Ezt tudom elképzelni. -
MK VII
veterán
válasz
direngrey #25689 üzenetére
Szia.. Természetesen teheted bele.. Ha nincs a kompatibilitási listán az annyit jelent, hogy pont azzal a típussal nem próbálták a lapot.
(#25692) mcmike
Kb tök mindegy melyiket veszed. Sok különbség nem lesz a kettő közt. Gyakorlatilag semmi. Én ettől függetlenül az 1866mhz-est venném..(#25687) Thomas0806
Ha jól látom 1,5V-osak.. Nem lesz gond. -
MK VII
veterán
1-3 vagy 2-4 slot tök ugyan az.. Édes mindegy, hogy hol használja az ember a memóriáit.. Egyébként pl processzor tuningnál érdemesebb minél távolabb tenni a ramokat a procitól ergo a 2-4 slotba. Nekem ezért vannak ott.. Hűtőmtől elférnének az 1-3-asban is.
Végül is számít az amit a lapgyártók ajánlanak.. Aki nem annyira jártas a számítástechnikában az a gyártók által javasolt dolgokkal nem tud mellélőni. Viszont nem szentírás.
-
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
válasz
JoeCockBill #25672 üzenetére
Szia.
Veheted azt a ramot amit kinéztél.. Passzol bele. DDR3L-es ramot igényel a noti és amit kinéztél az is az.
Azért ír 666MHZ-et azért írja minden program, mert ennek az értéknek a dupláját kell venni.
"A DDR SDRAM (double data rate SDRAM, kétszeres átviteli sebességű SDRAM)" A lényeg, hogy oda vissza tud egyszerre adatot továbbítani ezért kétszeres sebességet kell számolni.
1333mhz-en futnak a ramjaid ami azt jelenti, hogy amit kinéztél ramok is 1333mhz-re fognak "lassulni". Azért macska körmöztem, mert észre sem vennéd a különbséget a két sebesség közt, annyira pici.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 7
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- GTA V
- További aktív témák...