Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
IgnisFatuus
aktív tag
Lehet össze kellene rakni egy "Milyen projektort vegyek irányelvek" listát, ami megkönnyítené az idelátogatók dolgát, és nem mellékesen, több hónapnyi fórumozási időt biztosítana, mire elkészülne, és mindenki megelégedettségére szolgálna a tanácsadók közül.
A szürke fal/vászon kérdésre talán annyit reagálnék, hogy nem egészen értem, minek szürke vászon egy DLP-s projektorhoz (asszem azzal kapcsolatban került szóba), hiszen annak pont a feketéje és a fehérje (kontrasztja) sokkal jobb mint egy 3LCD-s peojektornak. És tudtommal a mélyebb fekete lenne a szürke vászon értelme, és a vászongyártók válasza az örök problémára, hogy feketét nehéz fénnyel vetíteni.
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
szaszlaci
addikt
válasz M@trixfan #9096 üzenetére
Kedves M@trixfan barátom! Igazán örömteli számomra, hogy nem zavar az, mit gondolok a megszólalásaidról!
Amennyiben szándékosan nem akarod érteni, amit írok, lehet nagyképű, dőre válaszokat adni a semmiről, engem nem bántasz meg. Légy abban a hitben, hogy a szürke vászon még csak meg sem tudja jeleníteni a fehéret, a színeket pedig tönkreteszi! Esetleg mondogasd is hasonló érdeklődésű körökben, biztosan megajándékozod a hallgatóságot néhány vidám perccel! Ha pedig az ajándékoknál tartunk, köszönöm, hogy engem is megajándékoztál néhány perc türelemmel, míg mondandómat mustráltad.
Kérdésedre, ha neked nem egyértelmű, hogy szürke, és nem fókuszált felületről beszélek, akkor ... – Akkor talán picit nagyobb figyelemmel lenne célszerű megvizsgálni a kapott tényeket.
Üdvözlettel,
egy lelkes DIY, a becsülendő■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
M@trixfan
addikt
válasz szaszlaci #9060 üzenetére
Nagyon erőlteted a szuperlátást pedig a valóságban pusztán a te észlelésed átlagos vagy átlag alatti. Szerintem azt is összekeverted, ahogy leírtam a fizikai működését az egy chipes DLP-nek és ahogyan azt észlelni lehet. Mivel én nagyon jól tudom mit írtam és mire értettem, a pontos idézés terhét meghagyom neked, sőt egyenesen rád hárítom. Kicsit olyan érzésem van, hogy egy lelkes DIY ember vagy ami becsülendő, csak sok a félinformáció. Nekem mondod, hogy én mit ne keverjek össze mivel, amiről megjegyzem szó sem volt, majd utána bebizonyítod azt amit állítottam. Ez nem magyarázat, hogy "milyen színnek fog hatni" és "minek látszik". Annyiban igazad van, hogy pont emiatt minimum egy közepesen jó koloriméter szükséges ahhoz, hogy érdemben tudjon csinálni valamit az ember a végpontokon kívül. Engem nem zavar, hogy nettó hülyeségnek veszed amit mondtam, csak esetleg másnak lehet vicces, hogy aztán engem igazoltál a mondandód többi részével. Viszont mivel félig-meddig megvannak a fizikai ismeretek, érdemes azon elgondolkodni, hogy a szürke festés egy szubtraktív szűrő a hullámhosszra tekintve, az ND filter pedig a fényáramot csökkenti egyenletesen. Megjegyzem szívesen veszek kiegészítést a témában mástól, nekem a BME-s mérnöki fizikai alapokon kívül csak hozzáolvasott ismereteim vannak.
Lehet, hogy neked otthon bejön a szürke festék amit csinál, csak azt elég meredek helyes megoldásnak tekinteni. Burkoltan próbáltam erre célozni segítő szándékkal, de hát ez van... A sima szürke vászon és a sima szürke falfestés miben különbözik, ha már itt tartunk? Biztos megint én keverek össze valamit, de egész véletlenül nem az irányított viszzaversű optikai vásznakat nevezed simán szürkének?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
kabar
senior tag
válasz yodamastah #9094 üzenetére
Igen-igen. Visszább vettem a megalomániából. A grandview-ra én úgy tudtam amerikai, pontosabban kanadai, a grandview-szerűt, meg azért írtam, mert nem tudtam milyen márkát takar. MOstmár ez is kiderült:
Oxygon, amire meg azt hozza a kereső, hogy angol-svéd. De hát az Opel meg német, közben meg török gyártmány, a Daewoo meg lehet akár ukrán gyártmány is. Nem beszélve a a magyar merciről...
Szóval a grandviewra itt irták, hogy a CNV elég jó, onnan terelődtem abba az irányba. Ha meg szopok vele, akkor meg reménykedem a nyolc napomban...."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
-
jracz
tag
Szerintem sem indokolja ezt az árat a hordozható aksi.
A képe meg biztosan nem jobb mint a LG PB60G -é.Ez kb annyira reménytelen, hogy még most is jönnek ki az újabbnál újabb 100 lumen alatti pico vetítőkkel ami nem kell a kutyának sem.
Nagyobb fényerő, nagyobb felbontás, jó optika, 25 decibel alatti működése zaj minimálisan erre vár a piac, de még lehetne sorolni egy-két dolgot.
-
Devid_81
félisten
válasz szaszlaci #9089 üzenetére
Mar jo ideje tudnak a hibas 70-esekrol, inkabb kiadtak volna abbol egy javitott kiadast...sot siman vissza kellett volna hivniuk az osszeset...de ugy latszik mereszek.
Ennek a "retro" designos valaminek amugy semmi letjogosultsaga nincs es nem lesz szvsz. foleg nem ennyiert amit ramertek irni...
En elhiszem, hogy boldogak nagyon eldzsijek, hogy ezek a ledek vegre fenyt is adnak ki magukbol frankon...de biza huteni is kell oket...eltudom kepzelni mekkora hanggal teszi mindezt, egy ekkora muanyag dobozban....
-
szaszlaci
addikt
válasz bestdav3333 #9085 üzenetére
Ha a plafonon van, esetleg lehet neki keringetni a levegőt, mert nagyon be tud melegedni. Ilyen alulméretezett hűtésnél ez nagyon sokat számít.
Devid_81: hogy ennek mi értelme van, elképzelni nem tudom. "Retro dizájn", mert olyan marha sok embernek volt 30 éve projektora, hogy majd a külső miatt lesz sikeres. Minthogy az elcseszett fókuszt oldanák inkább meg..
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
kabar
senior tag
Nincs senkinek tapasztalata az elitescreen vásznakkal? Nem nagyon találtam róla fórumot, vagy valami felhasználói tapasztalatot. És olyan üzletet sem, ahol meg lehetne tekinteni az anyagát.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
JohannZimu
senior tag
Benq w1070-et hol lehet megnézni (Budapesten) müködés közben? Köszönöm elõre is!
-
Devid_81
félisten
Nah ez erdekes kis cucc!
PG60G...
-
bestdav3333
csendes tag
Sziasztok!! Lenne 1 olyan kérdésem van valami melegedés védelem stb..Vagy mire számitsak ? Benq 1070- projin? Tegnap 30C-fokba kezdtük a filmet..mire végeztünk 32C volt a szobába..és a projia ventillátoránál mint a kazán.. olyan meleg volt!!
Bár télen is iszonyat meleg De akkor 21C be nézzük mégis csak..Válaszokat várom Mindenkinek szép napot!!!! -
kabar
senior tag
válasz yodamastah #9082 üzenetére
Az én kérdésem az lenne, hogy Benq W1070-el 2D-ben egy elitescreen 332*187cm-es vászonra vetíteni balgaság, vagy nem. A másik kérdés az lenne, hogy ha ez túl nagy, akkor Grandview szerű (a kereskedő szerint jó svéd márka, bár közelebbről nem mondta mi az) 226*149-es vászonra már jó lenne?
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
yodamastah
őstag
válasz Glomgold #9080 üzenetére
Direkt napfény kb 50-100ezer lux. Egy 3000 lumenes projektorból mondjuk 2 méter széles képnél mérsz kb 1000 luxot. Képzelheted milyen kép lesz ilyenkor (semmilyen)
Kültérre napfény mellett led fal az egyetlen ami bírja.
Alkonyat az persze más. Mondjuk egy 100-200 lux háttérfény van akkor is, azaz lesz mondjuk kb 5:1-10:1 kontrasztod matt fehér vászonnal. De persze sokat segíthet egy speckó fókuszált (szűk látószögű) vászon horror áron. És talán lesz 10:1 helyett 100:1 a kontraszt Lenne kép, de nem igazán jó mozizni.
[ Szerkesztve ]
-
Glomgold
tag
Sziasztok!
Kertben szeretnék vetíteni és ehhez vásárolnék hamarosan projektort, illetve vásznat.
Szerintetek melyik projektor alkalmas kültéri FILM-vetítésre,
Tehát moziznék, és kb. alkonyatkor (a fényviszonyok miatt írom le)
3000 lumen már elég lehet?
Jó lenne egy üzlet ahol kültéren is napfényben is ki lehet próbálni több gépet.
És Bp-en tud valaki olyat, ahol - mint szolgáltatás megfelelő térítés ellenében, ellátva szakértelemmel - hajlandóak tervezni nekem vagy bemutatni pár projektort kifejezetten házon kivüli használatra?Illetve érdekelne a véleményetek erről a vászonról: [link] Ez egy új-zélandi cég igen borsos árú vetítővászna, kifejezetten kültéri vetítésekhez.
ehhez hasonló olcsóbban létezik nálunk is vajon?
(Ez átszámítva kb. 800.000 Ft, de sajnos kötelezően része a vászonhoz eladott vetítő is- komplett-rendszer-megoldásokat árulnak csak...)[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz #01682176 #9074 üzenetére
Ennyi erővel bármi kárt tehet, és szerintem a boltba is hiába mész kártérítésért. Igaz, őket fel tudod jelenteni.
jracz: azt gondolom, egy vásárlásnál a legfontosabb az, hogy úgy érezd, jól választottál. A 60-asnál nem fog felmerülni, hogy: "Jó lenne még egy kis fény, kár, hogy nem a 70-est vettem.." ?
-
szaszlaci
addikt
Gondoltam, hogy nem a rossz szándék vezérelt, ahogy engem sem.
Attól függ, mekkora képet szándékozol vetíteni, és mennyi pénzért jutsz hozzájuk. Ne feledd, hogy innét többen a zaj miatt nem is teljes fényen használják a 70-est.
Vásárlás előtt valóban javasolt megnézni, legalább az egyiket! (Esetleg Pestre érdemes felmenni, ott talán nagyobb eséllyel találsz embert.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szaszlaci #9072 üzenetére
A hang az nem lényeg, csak a kép átvitele. Anyukámnak lenne rá szüksége a tanítás során.
Csak nem tudom milyen projektor van, mert ha van rajta dvi, akkor hdmi-dvi-vel megoldható, gondolom..
Megkérdeztem már a projektor típusát, ha megtudom, "jelentkezem". Köszönöm a segítségeteket!Szerk.:
Ezek az e-bay-en vásárolt kábelek nem tesznek kárt a gépben?:é
Pl ez is jó lehet.:
[link][ Szerkesztve ]
-
jracz
tag
válasz szaszlaci #9066 üzenetére
szaszlaci:
Igazad lehet, de nem a rossz szándék vezérlet, csak nem biztos , hogy mindenki szereti közzétenni merre lakik.
De ha ez a mondatom rosszul érintett bárkit is elnézést kérek érte.
Csak kíváncsi lettem volna a képükre, még most sem tudom melyiket vegyem meg.
Mivel árérzékeny vagyok a 60-asra szavazok, de az extra fényerő jól jönne.
Bár nem ér annyit a 70-es mint amit kérnek érte. -
szaszlaci
addikt
válasz #01682176 #9071 üzenetére
Szerintem ez a hangot leszámítva semmivel nem tud többet az előzőleg linkelt kábelnél, és itt nem írja, hogy speciális HDMI kimenetre lenne szüksége.
(A HDMI-A nem analógot jelent, hanem a normál lábszámú csatlakozó szabványt.)
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz #01682176 #9069 üzenetére
Szia,
valószínűleg te a DVI-A kábelről beszélsz, a végén D-sub csatlakozóval. Ilyenkor a videokártya a DVI kimenetre analóg VGA jelet tesz, annyi az egész. Ezzel így nem fog menni, mivel tudtommal nincs analóg HDMI szabvány.
Viszont van ilyen, nem garantálom, hogy ezzel összejön, de azért megvan rá az esély.
De még mindig van lehetőség HDMI>analóg konvertert vásárolni.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem témába vág, de megkérdezem.
Adott egy Dell 3521, HDMI kimenettel. A használni kívánt projektoron nincs hdmi (hogy dvi vagy d-sub van-e azt még nem tudom).
Ha van DVI, akkor az "sima liba", hiszen egy hdmi-dvi kábellel megoldható.
Ha csak d-sub van, akkor az megoldható, hogy egy hdmi-dvi adapter apa/anya-t összekötnék egy dvi-d-sub adapterrel és úgy a projektorhoz?
(Remélem érthető voltam)
Válaszotokat előre is köszi!Szerk.: Off
[ Szerkesztve ]
-
dorkababa
aktív tag
németbe vagyok ezáltal 7eu.
157eu volt cakkpakk. eco üzemmódban is böven jo elsötétitett szobában. -
szaszlaci
addikt
válasz dorkababa #9062 üzenetére
Reméljük, ezután sem lesz vele gond. Mennyi volt a posta, és honnan jött?
walter70: ez nem ilyen egyszerű. Valahogy úgy van ez, hogy illeszkednie kell a készülékekhez. A feldolgozó elektronikához, de még a csatlakozó érintkezőjének bevonatához is, hogy ne verődjön vissza a jel. Elméletileg ezekkel nincs is gond, de a gyakorlatban mégis. Az ár pedig itt sem a minőséget, használhatóságot meghatározó tényező.
jracz: csak egy tipp. Szvsz ezt senki nem szereti: "Priviben írjatok!" Majd írnak, ahol jónak látják.
[ Szerkesztve ]
-
jracz
tag
Valakinél meg lehetne nézni Cegléd-Kecskemét környékén az LG ledes LG PB60G vagy LG PA70G vetítőit?
Priviben írjatok.
Köszi. -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz M@trixfan #9056 üzenetére
3LCD-s projektort kell nézni, azon nem esik szét a kép...!
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
szaszlaci
addikt
válasz M@trixfan #9056 üzenetére
Én nem látom a szivárványt, pedig mozgatom a fejem. – Nem is vagyok híve annak, hogy ésszerű keretek között lehetséges túl nagy képet csinálni.
Erre mást nem tudok írni, egyéni érzékenység kérdése. Ellenben te korábban ezt írtad:
"Ezeken konkrétan néha a rendes képet látom összeállni az RBE folyam között."
Tehát fejmozgás nélkül, látod egymás után megjelenni a színeket? Akkor neked valami szuperlátásod lehet.."A sima szürke felület pont annyit ront az összes színen mint amit a feketén változtat. Én abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán meg tud jeleníteni fehér színt, még kalibrációval sem."
Ööö, ne vedd bántásnak, de ez így nettó hülyeség.
A szín egy három dimenziós mértékegység.
1. Van neki árnyalata, ez a hullámhossz, hogy piros, zöld vagy épp zöldes-piros.
2. Van neki intenzitása, hogy mennyire tiszta a szín. Színtelítettség. Ha minimumon van, akkor szürke mind. (Ne keverd a szürke vászonnal!) Ha teljes, akkor pedig telt, erős, világítóak a színek.
3. Van még neki fényereje, hogy milyen fényes. Ha a vetítőben csökken a lámpa fényereje, ez fog csökkenni. ND szűrővel szintén, akárcsak homogén szürke vászonnal. (A nem homogén elhúzná a fehérpontot.) És mivel ez egy külön jelemző, független, nem változtathatja meg a másik kettőt, vagyis nem tud rontani sem az árnyalaton, sem pedig az intenzitáson.A fehér is ezen három dologtól függ: az összetevőktől(1) (tehát egyenlő arányban legyen benne minden), az intenzitástól (2), hogy ne legyen úgymond "belekeverve fekete" (mondom megint, a szürke vászon nem kever bele ilyet), és függ még a szem érzékelési szintjének meglététől is, hogy legyen elég fényereje (3), mert ha ez túl kevés (túl sötét vásznat használunk), akkor lesz szürke. És igen, ilyen esetben a színek is látszólag be fognak szürkülni.
Hogyha sötét szobában szürkére vetítesz fehéret, az egészen addig teljesen tökéletes hófehérnek fog hatni, míg egy fehér felületet oda nem teszel, mivel a szem hozzászokik. Ha nem így lenne, minden fehér felületet fehérnek látnál, amit mondjuk nem tűző napon nézel..
Ui.: a szűrő és a vászon ebből a szempontból ugyan az. A szűrő csak azt engedi tovább, amilyen színű, (árnyalatú, stb.) a vászon szintén csak azt engedi tovább (veri vissza), amilyen színű, (árnyalatú, stb.).
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz szaszlaci #8005 üzenetére
"Lábjegyzet:
4x-es színkerék, PAL jel, 3 színösszetevő = 600 Hz (NTSC: 720 Hz)
30x-os, PAL, 3 szín = 4500 Hz (NTSC: 5400 Hz)
Nem hétköznapi látórendszered lehet, ha fej- és szemmozgás nélkül látod az állóképet összeállni."Több millió forintos Projection Design vetítőt volt szerencsém megnézni mostanában és még az is szivárványozik. Nagyságrendekkel kevesebbet mint ezek a belépő Benq és Acer projektorok és nem esik szét az egész kép. Ezen már végig lehet nézni egy filmet, az Acer ilyen tekintetben nézhetetlen. Még a Projection Design képén is érezhető volt, hogy fárasztó, nem teljesen nyugodt a kép. A 4x szinkerék semmi extra, én 5-6x alatt semmiképpen nem adnék pénzt ilyen gépért. A lézerben, illetve a ledben bízom, nagyon várom mennyibe fog kerülni a HD91. Bárcsak bekerülne a konzumer ársávba!
Elég vicces lenne ha mindenki nyakmerevítőben ülne le mozizni, ahol pont a nagy látószögű a lényeg. A szem pedig mindig mozog, ha nem így lenne tulvezérlődnének a sejtek a retinán. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy nyakmerevítőben és izombénító injekcióval a szememben üljek le mozizni
Valahol írtál a szürke festésről is, hogy fényerőt csökkent első sorban. Ezt nem ND szűrővel kéne elérni inkább? A sima szürke felület pont annyit ront az összes színen mint amit a feketén változtat. Én abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán meg tud jeleníteni fehér színt, még kalibrációval sem. Az ND szűrővel lenne fehér, csak kisebb fényerővel.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
szaszlaci
addikt
válasz walter70 #9053 üzenetére
"nem tudom milyet vegyek"
Olcsót.
Attól, hogy a kacsás meg az erősítős csodakábel nem megy, még simán lehet, hogy a 3 ezer forintossal nem lesz gond.
Vagy két olcsó rövidebb és közéjük egy ebayes jelerősítő, úgy mennie kell.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
jracz
tag
Valakinél meg lehetne nézni Cegléd-Kecskemét környékén az LG ledes LG PB60G vagy LG PA70G vetítőit?
Priviben írjatok.
Köszi. -
walter70
tag
Ez a 2. kábel,az első kácsás volt,ez valami nevesincs,viszont erősítő van benne és annyiba került mint a kácsás,kb.14000Ft a 15 m.Már kb.2 hete nyüglődök,és nem akar összejönni.Ha 1080i-n kívül bármire állítom a lejátszót (1080p,auto,stb.),akkor azt írja ki felváltva,hogy nincs jel,illetve a támogatott az a 1920x1080/60Hz.Ja,és a projektoron se tudok állítani.
-
walter70
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Samsung A600-ast,de csak az 1080i jelet hajlandó megjeleníteni,pedig az 1080p-t is tudnia kéne.A hdmi kábel 15m és erősítős.Mi lehet a probléma? -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz Jancsi7040 #9046 üzenetére
Melyik mondatomban érezted a leszólást vagy a kritikát? A véleményemet írtam le... azt hittem az a fórum lényege...
-
Jancsi7040
csendes tag
válasz IgnisFatuus #9044 üzenetére
Mindenkinek magának kell eldöntenie,hogy mire és hogyan haszálja,ha te túllusta vagy hogy sötétet csinálj a projektorozáshoz azért még nem kell mást leszólni/kritizálni.
Amúgy meg a 2000-2500 lumenes prezentációs projektoroknak és be kell sötétiteni,ha nem vaksötétett.
De itt van egy 500Lumenes LED-es projektor fehér fallra vetitett képe Link
Szerintem abszolúlt nézhető[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz IgnisFatuus #9044 üzenetére
Miért lenne más a fehér fal fényvisszaverése, mint a gain 1-es vászoné?
Nem kényelmes besötétíteni, valóban. Attól még kénytelen megtenni az ember.
Alapvető igazság, hogy aki tévézni akar, vegyen tévét, a projektort nem arra találták ki.Az egy dolog, hogy mit mire szántak, az pedig egy másik, hogy mire használható. Az ilyen "konfigurátor" nem szentírás. Messze nem..
Alapvetően a fényerő hihető, legalábbis míg nem akarja kalibrálni az ember, vagy legalább egy nézhetőbb színmódot választani, mert mondjuk a legfényesebben zavaróan hideg (kékes) a kép. Azaz igen, ha nincs róla teszt, akkor vagy tippel, vagy meggyőződik róla, mit tud valójában.
(És akkor az öregedésből és porosodás származó masszív fényerőcsökkenésről nem is ejtettünk szót. No meg az egyéni ízlésről.)Az, hogy kaptál egy képet a vetített képről, semmi, de semmi hasznos információt nem hordoz!
[ Szerkesztve ]
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz szaszlaci #9043 üzenetére
A falat azért emelem ki, mert más a fényvisszaverése, mint a vászonnak.
Tisztában vagyok vele, hogy be kell sötétíteni, de midnen alkalommal vaksötétet csinálni, ha TVt akarsz nézni, az nem kényelmes, és szerintem nem olyan sokszor megvalósuló feltétel.
Feltételezem azért találták ki a konfigurátorokat, hogy a gyártói ajánlásokat, jól be lehessen lőni. Ha pedig a gyártói ajánlásra nem lehet támaszkodni, akkor ennyi erővel a gyártói specifikációra sem (pl: 700lm), és akkor mindenki győződjön meg személyesen, hogy elég-e neki a fényerő.... ez megintcsak kivitelezhetetlen. (most mondjuk abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kaptunk képet, hogy mit tud a szerkezet sötétben, de ez azért ritka)
-
szaszlaci
addikt
válasz IgnisFatuus #9040 üzenetére
Miért is lenne kevés 700 Lm 90"-ra, fehér alapon?
A falra vetítést sem értem, miért emelted ki.9041: már pedig be kell sötétíteni a vetítőhöz. Ugyan félhomályban is látszik valami, de annak nem sok értelme van.
9042: az a "konfigurátor" legfeljebb nagyon távoli irányadónak jó, legalábbis a fényességre vonatkozó ajánlásai.
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz Bennedek #9027 üzenetére
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek: konfigurátor
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz RoyalFlush #9038 üzenetére
Azért szerintem az nem annyira életszerű, hogy amikor TVzni akarsz, mindig vaksötétet csinálj a nappaliban/szobában!
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz Bennedek #9027 üzenetére
Szia!
Elárulod miért szeretnél mindenképpen LED-es projektort? Keveslem a 700 lument, főleg, mert 90"-os képet, 2,7m-ről tudsz vetíteni a projektorral, és ha jól értettem falra szeretnél vetíteni.
-
Jancsi7040
csendes tag
válasz Bennedek #9036 üzenetére
"..sokan azt mondják hogy a sima fehér fal meg nem alkalmas a vetítésre..." Szerintem aki ilyet állít az sosem próbálta de lehet hogy még projektort sem hasznátl/látott,csak valahol olvasta és terjeszti mint a szentírást
Én sima fehér falra vetitek és teljesen nézhető,persze lehet javitani némileg rajta pl: vászonnal,szürke fallal vagy az egés szobát sötétszinűre festéssel.
De akinek nincs rá lehetősége vagy pénze annak sem kell ezvéget lemondani a projektor nyújtotta "élvezetekről" fehér falra vetitve is bőven élvezhető[ Szerkesztve ]
-
RoyalFlush
őstag
Szia!
Én szívem szerint festettem volna, de nem lehetett, ezért vászon (EliteScreen Electric 84XH <- tört fehér a tok) lett belőle. A szoba fala jelenleg citromsárga. Nekem az LG PA70G van, ~2.6m-ről vetítek vele 84"-os képet. Közepes fényerőn használom (ált. cinema módban), max.-on a hűtése számomra már hangos. A szoba és a lakás egyébként teljesen besötétíthető, igaz a kép (nem mérvadó!) készültekor nem csináltam vaksötétet. Ezzel tv-zünk is.
[ Szerkesztve ]
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
szaszlaci
addikt
"Olvastam hogy jobb lenne elvileg vászonra?"
Hol?"De sokan azt mondják hogy a sima fehér fal meg nem alkalmas a vetítésre."
Kik azok sokan?
Nem ideális, de hogy alkalmatlan lenne..Nincs speciális festék (maximum a marketing szerint). Vagy lefested fehérre, vagy kevertetsz szürkét, ha túl nagy a fényerő.
Ami elvileg jobb képet adhat, azok a komolyabb árú vásznak lesznek.
A high gain vászonnal pont, hogy kevésbé fogja lerontani a szoba a kontrasztot, mivel az fókuszált kell legyen.[ Szerkesztve ]
-
Bennedek
tag
Sziasztok, újra itt!
Falra vetítéssel van valakinek tapasztalata? Valami speciális festék esetleg? Olvastam hogy jobb lenne elvileg vászonra? De hiába veszek én akármilyen "high gain" vásznat, ha az nekem nagyon visszaveri a fényt a világos falak miatt nem lesz kontrasztom. De sokan azt mondják hogy a sima fehér fal meg nem alkalmas a vetítésre. Sötétbe a fehér fal is jó lenne véleményem szerint. Vélemény?
-
kabar
senior tag
Az Elitescreen vásznakról van valamilyen kialakult vélemény, konkrétan a (180*332-es érdekelne)? (Azon kívül, hogy olcsók). Tudtok valamilyen lehetőségről, ahol meg lehetne őket tekinteni?
Vagy ha a Grandview CNV 4:3 -as manuál vásznat veszem, lehet az úgy beállítani, hogy csak 16:9-nek megfelelően húzom le? Mert ha jól olvastam a manualját, akkor igen, de hátha van valakinek ilyenje.[ Szerkesztve ]
-
-
szaszlaci
addikt
válasz Bennedek #9030 üzenetére
Gyakorlatilag teljesen sötét kell legyen, főleg egy nem túl fényes gépnél.
Valóban fehérrel (vagy nagyon halvány szürkével, ami kb. semmit nem számít, inkább placebó hatása van) érdemes. A szürke a fényerő csökkentésére szolgál (elsődlegesen), azt hiszem, kijelenthető, hogy ez a szobától független.Genesist: ha homályos "hópelyhek" vannak, akkor por, tisztítani lehet. Ha a pixel fehér állandóan, akkor valóban DMD csere.
-
Bennedek
tag
válasz szaszlaci #9028 üzenetére
Olvastam a fókuszproblémákat, de olvastam felőle azt is hogy egy kis buherral könnyen orvosolható! Igazából nekem egy sima szobába kellene, falra szeretnék vetíteni. Főleg sötétben nézném, de egyébként van jó függönyöm is szóval gyakorlatilag nem sok fény szűrődik be nappal sem. Olvastam a szürke vs. fehér falra való vetítésről is, úgy gondolom hogy mivel kevés a projektor fényereje inkább fehérre kellene vetítenem ugye? A szürke annyiból lenne jobb hogy nem kifejezetten mozi szoba szóval világosak a falak meg minden. Netezni nem szeretnék rajta, csak tévé, film, játék. Vélemény?
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Nekem már van egy Optoma EP721-es projektorom, viszont felmerült egy probléma. Fehér kis pontok kezdtek megjelenni a vetített képen. Először csak egy, majd kettő, és kb. hétről hétre duplázódnak. A vetítő már 5 éves. Érdeklődnék, hogy a DLP vetítőknél ez visszatérő "betegség" vagy csak pech? Utánanéztem és valószínűleg kell egy új DMD chip. Szerintetek inkább vegyek új vetítőt vagy a meglevő javíttatása még megéri?
Ha úgy alakul, hogy újat veszek, akkor az Acer H5370BD lesz a következő.
-
Bennedek
tag
Üdv!
Most kaptam csak bele ebbe a projektoros témába úgyhogy nem igazán vagyok jártas benne, de olvasgattam sok dolgot már felőle. Mindenképpen ledes projektort szeretnék(tv-re,játékra,filmre is lenne használva). Ezeknek a projektoroknak viszont nagyon gyenge a fényereje. Amit nézegetek az az LG PA70G projektor, ebben az árkategóriában létezik nála jobb? Nekem a felbontása elég lenne(720p bőven jó), viszont a fényereje nem lesz kevés? Esetleg ennél újabb projektor nem létezik, ami esetleg jobb? Mert ahogy nézegetem elég régi darab már(viszonylag) Egy 90"-es vászonra szeretnék vetíteni vele! Köszi a segítséget előre is!
-
szaszlaci
addikt
Ne vicceljetek, pár kilóról van szó.
Ha megoldható a (fém)dübel, annak darabja kettőtöket is elbírna. Nagyobb facsavar szintén baromi erős. Ha valami törik, szakad, az a konzol lesz, de az sem egy projektortól.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
r4pt0r
tag
Ezt a konzolt találtam. Link. Ha jól látom körbe 360 fokot, döntésben pedig minden irányban 90 fokot tud. Elvileg ez jó lehet, engem már csak az foglalkoztat, hogy meg tudja e tartani a vetítőt azzal a 2 csavarral. Mert ügye ez mennyezetre van tervezve, és a ferde falon más irányban hatnak rá az erők.
-
törölt tag
válasz yodamastah #9007 üzenetére
vagy az irányított vászon...
mennyinél is kezdődik? milkacsoki?
mekkora szögből nézhető? 30 fok? -
PNP
őstag
Szivárványt meg lehet szokni? Létezik a H5370-nél rosszabb projektor ilyen szempontból? Azért kérdem, mert ennek ugyan nem láttam a képét, de legfeljebb ezt tudnám megvenni, viszont ma is belefutottam egy olyan vetített képbe, ami alapján egyértelmű, hogy számomra nagyon zavaró a jelenség.
-
esztam
csendes tag
-
boy25
csendes tag
válasz yodamastah #9007 üzenetére
Egy redőnnyel teljesen besötétített szobában világosbarna színeknél mennyi fog megmaradni szerinted az ANSI kontrasztból? A szoba tényleg vak sötét így.
Melyik üzletben van lehetőség projektorok kipróbálására? A Media elég gáz ilyen téren, és besötétíteni sem tudnak.
-
szaszlaci
addikt
Szevasz Tamás!
Örülök, hogy elégedett vagy, remélem, így is marad.
45 fokkal bajban leszel, a billentési szöget lehet nézni a négykarú felfogatóknál, ami sajnos nem szokott 30 foknál több lenni.
Ha más sem ajánl idevalót, lehet, a plafon síkját kell megcsinálni vízszintesre. Vagy függőlegesre, mert létezik ilyen is (drágábban persze):Apró pontosítás, hogy a hangosítás az a Diáksziget, én inkább a hifi-vonal iránt érdeklődöm. Meg szerintem te is
[ Szerkesztve ]
-
esztam
csendes tag
"Amint elviszik, azonnal hiányozni fog. Meg fogsz őrülni nélküle. "
én már elvittem tőle egyelőre nagyon tetszik a projektor, bár a szobája még nincs kész, de néha be-be kapcsolgatom egy-egy film erejéig (fehér falra)..
Le a kalappal szaszlaci előtt, nagyon megkímélt projektort kaptam tőle (Optoma HD70), és hangosításban is nagyon otthon van, így nagyon sok jó ötlettel szolgált azalatt az 1-2 óra alatt, amit eltöltöttem nála. Emellett aktív a fórumon és nagyon segítőkész. Big Like. -
esztam
csendes tag
Sziasztok! Bocsi, ha nem vág annyira témába, de csapott tetőre milyen konzolt tudok felszerelni? kb. 45 fokot zár be a mennyezethez képest. Ha tudtok konkrét példát is mondani, az még jobb lenne.
-
cecil
aktív tag
Félreértés ne essék nagyon meg vagyok elégedve a képminőségével, ebben, sőt magassabb árkategóriában is felülmúlja vetélytársait.
Csak annyit akartam mondani, hogy ideális körülmények között se várjon olyan kontrasztot és mély feketéket tőle mint egy felső kategóriás plazmától.
A színei viszont tényleg nem fakók, sőt...Szívesen festettem volna én is a falat a vászon mögött sötétre akár feketére, de van amit fel kell áldozni a design/asszony oltárán Elvégre ez a nappali is, majd ha lesz külön mozi szobám
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
W1070 közel referenciára kalibrálható [link] azaz a színek telítettségével semmi probléma.
Projektorral Plazmához képest ami nagy differencia az az ANSI kontraszt. Egy jó plazma (pl KURO) ilyen 3000:1 ANSI kontrasztot simán tud. Egy jó DLP projektor 6-700:1. Ez uótbbi már nagyon szép dinamikus képet ad, a 3000:1 nem tűnik sokkal jobbnak. Viszont a 700:1 vetített kép megjelenítéséhez tökéletes, lehetőleg fekete falú szoba kell. Egy átlag nappaliban a 700:1ből jó ha megmarad kb 100:1 ANSI kontraszt. De sokszor ennyi sem. No ez már látványosan szarabb tud lenni mint egy plazma ugyanabban a szobában. Erre lehet mondani azt is hogy fakó a kép, de inkább az a jó szó rá hogy lapos.
A W1070 ANSI kontrasztja nagyon jó, 650:1 környéke. Ez már kiváló képi dinamikát jelent. Ha ezt a világos falú a szoba lerontja az nem a projektor hibája....
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz mert_csokis #9004 üzenetére
Fakó?? Nem lehet, hogy a tévé van túlszínezve? Nem lenne egyedi eset..
-
cecil
aktív tag
válasz mert_csokis #9004 üzenetére
ennek az összehasonlításnak semmi értelme nem lenne, soha nem lesz olyan képe mint egy Pana plazmának!!! Esetleg a több milliós projektoroknak talán...
ha így keresel nem fogsz találni projektort. -
-
cecil
aktív tag
A jelenlegi rendszer összetevői:
tv: Panasonic TX-P50G30 plazma
proji: Benq w1070
vászon: Grandview CNV motor 106" + maszkoló roló
AV: Pioneer VSX-920 (most lesz upgrade valami nagyobb vasra! + Rotel végfok)
5.0: frontok: Clarus Rhea Pro, Center: Clarus Callisto, sorround: Proson Event 6 álló (lesz sub is valamikor)
mediaplayer: Egreat R6S (már megrendeltem a Mede8er MED600X3D-at)
konzol: Xbox360 slim + kinectA képen látszik hogy nagy a belmagasság, ezért a proji az oldalfalon van, jó drága volt a konzolja ami már jó minőségű...
A vászon egy egyedi polcban van rejtve a maszkoló rolóval együtt, aminek a homloklapja tud világítani (hangulatfény) vezérelhető RGB ledek vannak beépítve a fehér plexi mögéa képek nem túl jók sajna csak telefon volt itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest