Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz KisTücsök #9496 üzenetére
ha tönkre is megy, az az izzó lesz amit cserélni kell. Ha nagyon aggódsz érte, akkor az AVForum.hu-n batyót kellene felkeresni, mert ő a nemműködő projik agysebésze és max ha mindent rendben talál, legalább kipucolja szakszerűen neked.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
KisTücsök
addikt
válasz Vikthor #9495 üzenetére
Nem tudom.
Az hogy lehetséges? Vagy melyik részére érted? Áramot kapott. Ott van fönt, senki nem nyúl hozzá, nem is jár le oda senki, csak ha filmet néz.
Végül is arra akartam kilyukadni, hogy akkor nincs semmi gond vele, ugye? Nem kell arra számítsak, hogy tönkre megy, ugye?
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Optoma H78-as projim van. Tegnap olyat csinált, mint még soha. Bár nincs is agyon használva. Lassan 5 hónap alatt kb csak 130 órát pakoltam bele. Szóval bekapcsoltam és nem történt semmi, itt már gyanús volt. Aztán felvillant a "lamp" alatt lévő piros led, közvetlenül előtte asszem meg a venti is felbúgott 2-3 másodpercre. Kicsit megijedtem. Átnéztem a kézikönyvét, de egyértelműt nem találtam rá. Nem tudtam kikapcsolni normálisan, ezért kinyomtam a kapcsolóját. Vártam egy kicsit, kihúztam a tápot, vissza, majd bekapcsoltam. Vártam, hallgatóztam (mondanám, hogy voltak fura hangok, de előtte nem füleltem így, hogy mit csinál, ezért nem tudom, hogy ezeket máskor is szokta-e), aztán most már bekapcsolt a lámpa.
Ezt mi okozhatta? Mire figyeljek?
-
PNP
őstag
70-es LG-nek már lehet kapni az utódját (72), arról lehet valamit tudni?
Magamnak viszont lámpás lesz, szívem szerint W1070-et vennék, de nem lesz rá keret, úgyhogy marad a H5370BD, csak félek a 2x színkeréktől. Élőben nem láttam (meg lehet valahol nézni?), de tudom, hogy más típusnál zavar a jelenség, kérdés, hogy hosszabb távon meg lehet-e szokni.
-
PNP
őstag
60-as LG-n kívül milyen kisméretű, de használható fényű LED-es projektor létezik itthon újonnan?
Beépített akkus, wifis esetleg? -
cecil
aktív tag
ide is berakom hátha tud valaki megoldás:
-
Fail3D!
addikt
koszonom a tanacsokat. Egyenlore akkor jegelem a dolgot magamban...
-
Neoteric
addikt
válasz Fail3D! #9485 üzenetére
Újonnan annyi, igen. Menet közben a lámpa fényereje változik idővel. Nem fényezem, mert minden relatív, a komolyabb gépek köröket vernek a 2-300 ezres belépő kategóriás vetítőkre, de simán lehet h vki beéri ezekkel is. (pl itt a topikban jópáran, köztük én is)
Kompromisszumot kell kötnöd a kapott kép minőségével, jóval kevesebb a kontraszt, szürkébb a fekete, esetleges szivárvány, hangosabb működés, teljes sötétítés megoldása, esetleges lámpacsere ha kiég (napi 6-7 órával 2éven belül szinte tuti cserélni kell), usw. (sötétítés + lámpacsere a drágább gépeknél is ugyanúgy fennáll) Ezért mondtam h 65"-on jobb választás a tv, mert igazából az egyetlen előnye a vetítőnek h böszme nagy képet kapsz, viszont a 65" projektor viszonylatban lepkebélgáz.[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
Devid_81
félisten
válasz Fail3D! #9485 üzenetére
Itt sem fogja senki lehuzni azt az arszegmenst, de tudj rola, az amit Te "elvarsz" az nem 200-300k-s gepeknel indul, ennyi mindosszesen.
Mar a 200-300k gepekkel ha vetitetesz, es a korulmenyek jok, akkor mar ugy erzed a film vegen, hogy moziba menni ezek utan?!...soha tobbet...csak max ha valamivel tenyleg nem birsz varni...de akkor meg ugy jarsz mint en, hogy ugy jottem ki a mozibol, hogy "mi a p.csa ez a kepmeret ami itt van"[ Szerkesztve ]
...
-
Neoteric
addikt
válasz Fail3D! #9483 üzenetére
Átlag szemnek az újonnan 2-300 ezres projektornak is szép képe van. Ez a kis BenQ W1070 ~250k, és nem egy tv, kompromisszumot kell kötni pár dologban, de nekem pl elég. Falra vetítek, amit kb 5 ezerért lekenettem h499-el + van egy falra fúrt z5500-as logitech 5.1, amit anno 60-ért szereztem. Mozihatás teljes mértékben megvan, hangok királyak, főleg ha dts, szal teljes mértékben elégedett vagyok.
Majd vszeg csinálok pár videót youtubera, ami ugyan tuti nem fogja teljesen átadni az élményt, de kiindulásnak talán elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
válasz Neoteric #9482 üzenetére
uhh az komoly thx cak egy msik forumon modntak jojjek id erdeklodni mert projektorbol viszonylag olcson kilehet hozni jot a 3d nem kell mint irtam csak a szinek es a fekte legyen jo. Nem aztmondom hogy egy samsung mostani 8 esetleg 7 kategoriaju kepet szeretnek, de azert a 7 est kozeletise meg de fel milliot hasznaltan ebbe tenyleg nemfogok beleolni Gondolom a prjektornak alenyege a nagy kep amit tv nemtud megjeleniteni de cserebe vaszon kell kabel menedzsment allvany hangrendszer Szoval biztam benne hogy azert magat a projektort olcsaobban meglehet szerezni.
-
Neoteric
addikt
Cinema módban nézhetőek a világosabb képek, a kalibrált beállításokkal már kevésbé, de filmet akkor sem néznék így. Félhomályban (sötétítő függöny) már azt mondom tűrhető, de a legjobb nyilván töksötétben.
(#9480) szly01: Nincs horizontális lens shift, szal muszáj középre rakni az objektívet mind2 BenQ esetében.
(#9481) Fail3D!: Használt cuccokhoz szerencse kell. Ha te egy mostani közép-felső kategóriás tv képét (3-400k) akarod a faladon látni, akkor újonnan legalább egy misivel számolj (és akkor lehet még keveset mondtam), használtan típustól és állapottól függően nyilván vmivel olcsóbban kifoghatsz egyet. 65"-hoz az igényeidet (monitorként is használva, napi 6-7 óra) figyelembe véve inkább vennék 6-700 ezerért egy tv-t, mint projektort.
[ Szerkesztve ]
-
szly01
csendes tag
Sziasztok!
Abszolút kezdőként, főként a különböző fórumokon olvasottak és a tesztek alapján szeretnék egy Benq W 1070 projektorra beruházni. A nappalim elrendezése miatt max. vetítési távolság 3 m. Ezt figyelembe véve és az elrendezést is figyelve 2m széles képet szeretnék vetíteni. Ez a tesztek alapján még éppen a a határon van, ha jól értelmeztem. Viszont van egy olyan gondom, hogy vízszintesen nem tudom pontosan a vászon közepére helyezni az objektívet. Ennél a típusnál megoldható-e kb. 30 cm-rel eltolni a középvonaltól az objektívet, vagy válasszak másik típust? (pl. Benq W 1080 St)
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Fail3D!
addikt
erdeklodes keppen hasznaltan szeretnek mindent vasarolni. fhd bol szeretnek akkora minoseget kihozni mint egy mostani kozep felso kategorias tv. Mennyi penzbol lenne ez lehetseges? A mostani 55" rol valtanek esetleg nagyobbra en mar 65" os merettel is bernem kezdesnek a projektor falra lenne felfurva szoval ehez kene allvany, vaszon, bar ennek a minosegeben nem hiszek = feher lepedo akar /nem ertek hozza / A legfontosabb hoyg monitor tv mindenesnek lenne hasznalva napi akar 6-7 orat is menne. Kerdes akar 2 ev mulva is lehet izzot venni a keszulekbe? Az izzo folyamatosan kepes azt a minoseget leadni amit 1000 oraval korabban vagy egyszer csak kippukad es ennyi? Biztos lesz meg kerdesem De megfogott a tema most hoyg lattam hogy lehet ezt monitor helyett is hasznalni
-
Devid_81
félisten
Nem pontositottal, gondoltam tobbet szeretned hasznalni ettol mintsem heti 5-6 ora.
Viszont az altalad linkelt tipus valoban nem egy fullos gep, ezt neked kell eldontened, hogy "rosszat" veszel-e olcson, vagy meg sporolsz hozza es mivel nem felsz a hasznalttol, igy bevallalsz valami jobbat, amit majd nem akarsz mindjart a vasarlas napjan tovabbadni....
-
Lolman
csendes tag
válasz Devid_81 #9471 üzenetére
Köszi a választ.Mit értesz azalatt,hogy az üzemidővel fogok szembesülni? Én találtam egy ilyen ajánlatot: [link] Új égővel lenne és van rajta megfelelő bement. Igaz ,hogy játékra lenne használva,de nem kell jó minőség,inkább az ár a fontos,mert a 30 az maximum. Kb heti 5-6 órát lenne használva.
-
Devid_81
félisten
Nos, azert egy ilyen arhatart megszabni eleg meredek, persze biztos vagyok benne ellehet csipni valamit annyiert is...max annyi uzemora lesz benne, hogy az ivlampa mar csak gyertya uzemmodban fog vilagitani.
En ettol az artol legalabb a duplajara mernem rafogni, hogy igen, 60 korul mar kapsz erdemben jo-jobb hasznaltat.
Mivel xbox-ot emlegettel igy gyanitom csak jatekra lenne, ott meg az uzemidovel fogsz majd szembesulni, mindez csak azon mulik mennyit akarod hasznalni.[ Szerkesztve ]
...
-
Neoteric
addikt
válasz Celithrandi #9469 üzenetére
A festés előbb volt, mint a projektor és így volt a legegyszerűbb. A projektor pozicionálásra véges lehetőségek voltak a fa mennyezet miatt és nem tudtam előre h végül hol lesz pontosan a kép, mivel még azt sem tudtam h pontosan melyik gépet veszem. Így viszont tök8 milyen géppel vetítek, mivel csak a szélesség adott. Aztán az sem rossz, h ha nem vetítek akkor is kinéz vhogy a szoba fala, mert mint mondtam keretet nem akarok neki, kopaszon egy csík pedig nem nézne ki olyan jól sztem.
-
Lolman
csendes tag
Üdvözletem!
Projektort szeretnék venni,viszont a keret nagyon szűk,max 30,de jobb lenne kevesebbért.Az a kérdésem,hogy ez megoldható-e? Használtan szeretném venni,fényerő nem kell annyira,mert sötét szobában lesz. Illetve fontos lenne,hogy xbox miatt kellene megfelelő bemenet is rá.Mit vegyek figyelembe ha használtat szeretnék venni? Esetleg ha lenne egy-két tippetek,azt is megköszönném.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
Na végre valahára beszereztem és beüzemeltem a gépet. BenQ W1070 lett végül, elsősorban az ára miatt, de azt kell mondjam ennyi pénzért ez kurv@ jó. Tikkurila H499-es 240 cm széles falra vetítek, a képre merőleges oldalsó falakon egy darabon pedig sötétebb szürke árnyalat van, h a kép mellett ne egyből a világossárga legyen. Alapból cinema módot használom, gyárilag szerintem ez a legjobb, de egy teszt oldal kalibrálás után kapott beállításait a "user1" módban alkalmaztam és így még szebbek a színek, bár a fényereje gyengébb. Este tök sötétben tökéletes, félhomályban már nem annyira. (redőnyöm nincs, csak sötétítőm) A képeket amiket csináltam "user1" módban lőttem. Gondolkodtam azon h legyen-e keret, de végül úgy döntöttem h felesleges.
A dolog szépséghibája, h ahogy azt látjátok a 16:9-es képnél a hangfalak sajna belelógnak a képbe. Mennyezetre való applikálást atombiztosan csak a gerendán lehetett megoldani, így viszont vmivel lejjebb került a kép, amin a lens shift ugyan javított picit, de még így se tökéletes. Élményben viszont nem zavaró, széles vásznú filmeknél pláne, mivel akkor amúgy is csak fekete sávok vannak alul-felül.
Hangjától illetve a szivárványtól féltem, utóbbit egyáltalán nem láttam (és más sem panaszkodott aki eddig látta), hangja pedig önmagában valóban hallható, de film közben ezt se nagyon venni észre, legfeljebb a csendesebb jeleneteknél. A 3D-t nem tudtam még kipróbálni, mert szemüveg alapból nem járt hozzá, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.Egy szó mint száz nagyon tetszik a dolog, egyáltalán nem bántam meg a vételt, az élmény még übereli a mozit is, úgyhogy nem hiszem h egyhamar betévednék a cinema citybe.
-
tylerddd
veterán
Mo. déli régiójában, elsősorban Csongrád, Bács-megyékben nem tudtok megbízható, korrekt szervizt, ahol projektorokat javítanak?!
Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Devid_81
félisten
válasz #95590400 #9451 üzenetére
Nah kozben reg voltam itt, ebben a topikban.
Szoval elvileg jo kis cuccot dobott a piacra ezzel a geppel az LG
Ami nekem csunyan faj az az ara, de sajnos azt kell mondjam a tudasert, meg az ujdonsagert cserebe ez teljesen varhato volt, szerintem adjunk neki egy evet minimum...aztan majd erdemes lesz "szot ejteni" ezekrol a LEDes FHD-krol....
-
tag
1, 16:10-es
2, fekete nuku (egy hasonló DLP-shez képest)
3, ellenben szép tiszta nyugodt képe van.[ Szerkesztve ]
Ha valami komolyan érdekel, foglald le egyértelműen a későbbi félreértések elkerülése végett! Posta csak előreutalás esetén! 21 év tapasztalata: Hogyan ismerheted fel a komolytalan vevőt? Képet kér a termékről. Képet csak indokolt esetben küldök, ha a termék jellege vagy állapota megkívánja.
-
-
zozo 0011
csendes tag
válasz JohannZimu #9458 üzenetére
5m-es gagyi kábellel működik.
-
PNP
őstag
Epson TW-480 nagyon gyatra? Szivárványra érzékeny vagyok, azért kérdezem.
-
zozo 0011
csendes tag
válasz JohannZimu #9455 üzenetére
Írtam a srácnak,kipróbálta,de sajnos az sem viszi.
-
zozo 0011
csendes tag
Sziasztok!
15m-es noname hdmi kábelemet szeretném lecserélni,mert nem viszi a full hd-t.
Szerintetek milyet vegyek,vagy elég lenne egy jelerősítő?
-
Neoteric
addikt
Srácok, hogy lehet megoldani legegyszerűbben a mennyezetre való tartókonzol széltében való elhelyezését, ha adott a vetítési felület? Bekapcsolt projektorral kéne gyogyózni, h a vetített kép pont kitöltse a falat korrekció nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
iolaus1980
csendes tag
válasz Devid_81 #9446 üzenetére
Rendelkezik dinamikus LED vezérléssel, de ez nem működik tökéletesen, ezért a kikapcsolva érdemes tartani (villódzásra, túlzó színekre tér ki). Jó képélesség, nappaliba továbbra sem ajánlott, 250cm széles képig megfelelő környezetben elegendő a fényerő. A sötét jeleneteknél vehető észre, hogy a fekete inkább szürkés, de ebben az árfekvésben nincs jobban teljesítő projektor - ezen a téren.
-
iolaus1980
csendes tag
válasz yodamastah #9447 üzenetére
Az Optoma HD90/91-re leszek kíváncsi. Remélem novemberben lesz már teszt róla.
-
69Raizen69
tag
válasz iolaus1980 #9445 üzenetére
Egész ígéretesnek tűnik,habár a kalibráció utáni 400lumen kicsit keveslem,és az 1300eurós ár sem túl jó
Van egy rövid videó az új LG projektorokról (köztük van a PF80G is) ezen az oldalon alul :
http://www.lgblog.de/2013/09/26/lg-pf80g-der-erste-full-hd-led-beamer/Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
yodamastah
őstag
400 lumen kalibrálva az egész jó.
-
Devid_81
félisten
Sajnos a Nemetem eleg rossz...ambar van google a vilagon tudom de mobilrol most nem akarom masolgatni a szoveget...valaki mondja majd el jo vagy rossz projector lett koszonom
[ Szerkesztve ]
...
-
iolaus1980
csendes tag
-
jracz
tag
Sziasztok,
Most már fel tudnám tenni a kb 204cm széles GYP féle vásznamat a falra.
LG PA70g -vel vetítenék rá.
Kipróbáltam és vászon nélkül elég a fényerő akár 3 méter széles képhez is.
16:10-es vagy 16:9-es képarányban ez már eléggé nagy kép.
21:9-ben még ez sem vészesen nagy.
4,5m lenne a vetítési távolság.Na most induljunk ki abból , hogy egyelőre low cost megoldást keresek, így másik vászon készítése kilőve.
Most halvány sárga fűrészporos tapéta van fent a falon.
Mit javasoltok.
Fessem fehérre?
Szedjem le a tapétát, javíttassam ki és úgy fehérre?
De milyen képarányt fessek háttérnek.
Ugye a 70-esnél nincs zoom, így csak egy pozícióból tudok vetíteni.
Ha 16:10-es lesz a háttér akkor a 21:9-es filmeknél nem megoldott a maszkolás.Ötletek?
-
Devid_81
félisten
válasz iolaus1980 #9419 üzenetére
Nagyon faj a fogam a FHD-ra de ilyen aron nem kell...majd ha lemegy felere akkor szoba johet es az mar realis is lesz.
Amugy szinte mindent kijavitottak rajta amit a 70-srol "lesporoltak".
Ha nem lesz valami szeirahibaja akkor varom sok szeretettel amikor az ara mar nem ekkora lesz. (kb egy ev)...
-
Celithrandi
addikt
-
hoolla
aktív tag
válasz Lupus70 #9405 üzenetére
Koszonom, de vegul megrendeltem a w1070-et egy uzletbe, ahol ki tudom probalni egy teszt szobaban, bar csak filmekkel. De a tavolsaggal jaro kepminoseg romlast lathatom, szoval jov heten meglesem es ha a szamomra elfogathato szintet produkalja akkor el is hozom. Ha nem, illetve le kell csokkentenem a meretet 70-80" kozelebe, akkor sajna a plazma tv mellett kell hogy dontsek. Kedden meglassuk.
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
DjTaRsY
aktív tag
válasz Celithrandi #9428 üzenetére
Csak a beltér viszonylag alacsony, támaszkodjon neki valaki, vagy verje be sörösüveggel. Ezért nem szeretne TV-t. Pincés kocsma, szóval elég halvány a világítás abban a teremben.
Köszi az eddigi válaszokat, ebből fogok kiindulni.[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
ellenben találjon olyan projektort ami egy világos teremben értékelhető képet ad 100ezer alatt. Amúgy valami használt 720p led témát néznék én is, bár az a helyzet, hogy 150széles képhez nem vennék vetítőt semmi esetre sem. egy 50colos tv az már majdnem ekkora és ezerszer szebb képet ad egy kocsmában + sokkal kevesebb macera van vele és a keretbe is belefér használtan.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
DjTaRsY
aktív tag
Sziasztok!
Megkértek, hogy segítsek projektorvásárlásban, és bár csomó más ügyben kiigazodtam google kereséssel és fórumozgatással, most elveszettnek érzem magam, kérném a tapasztaltabbak segítségét.
Kocsmába kellene focit vetíteni, meg néha laptopot ráköni egy projektor. Mennyezetről lógna, tartó van, vászon van, csak maga a gép kell. A terem nem túl világos, és nem is nagy, nem emlékszem pontosan és nem is tudok jól becsülni, de olyan 3-4 méterre lenne a vászontól ami talán 150*150-es. Hang sem számít gondolom. Maximum 100-ezer lenne rá, de szerintem nem kell kimaxolni a kerretet. Mit ajánlanátok? Milyen gyakran kéne majd égőt cserélni és az mennyibe fáj? Érdemes-e ilyet használtan venni? Előre is köszönöm a segítséget. -
Neoteric
addikt
BenQ W1070 tulaj csekkolja le nekem pls, h hány helyen kell megfogatni a projektort ha mennyezeti konzolra szeretném rakni. Esetleg ha van konkrét konzol javaslat (<20k) akkor azt is szívesen fogadom. Kb 30-40 centire kéne belógatni.
-
jracz
tag
válasz Bennedek #9412 üzenetére
http://www.avsforum.com/t/1418978/lg-pb60g-led-1280x800-500-lumens/150
A fenti linken néhány kép az 500 lumenes LG-ről.
Minden attól függ mekkora képet akarsz vetíteni.
Néhány hónapon belül jönnek ki a 700-800-1000 lumenes vetítők(Full HD-ben is) az LG, Optoma , Vivitek , Acer stb... gyártóktól.
De a képek alapján 500 lumennel is simán tudsz 106"-et vetíteni.
Szerintem az LG PB60G most best buy most a 110e körüli árával.
A klónokért meg többet nem adnék az biztos.[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz iolaus1980 #9419 üzenetére
Nézegettem, kissé felülárazták szerintem, zoom nélkül 400 ezer...
Na nem baj, lesz miből akciózni. -
Bennedek
tag
válasz Celithrandi #9415 üzenetére
Nem kocsmába kell hanem akkor nem vennék külön boxot tévézéshez.
-
jagyugyaerik
tag
válasz Celithrandi #9416 üzenetére
Ez újonnan kerül ennyibe. Tehát újonnan vásárolnék. De azt nem tudom, hogy az a BenQ mennyire éri meg, mármint élettartam és minőségben az árat.
-
Celithrandi
addikt
válasz jagyugyaerik #9413 üzenetére
arra amire neked kell azt kell venni ami kb a legolcsóbb. én biztos nem vennék 70-80ért újat, mert erre kapsz 20ezerért használtat is
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz tylerddd #9410 üzenetére
általában egy lámpa ha nem basznak át 20-40 között van, írj bátyónak.
Ő az én gépembe 24500ért tud lámpát, pedig nem 150ezres kateg hanem egy nullával több volt annó.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Szakmai segítségre lenne szükségem. A kollégiumba, ahol lakom szeretnénk venni egy projektort, mert vannak heti 3x3 órában szakkollégiumi kurzusokhoz és ehhez lenne szükség a vetítőre. Az Extrem digital üzletéből kell vásárolnunk. A keret max 100e forint, de ebbe bele kellene még férni egy hordozható vetítő vászonnak is.
Eddig ezt néztem ki:
BenQ
Köszi a segítséget előre is! -
Bennedek
tag
válasz Bennedek #9411 üzenetére
Néztem több tesztet is, valaki tudna esetleg pontos adatokat az LG PA70G tényleges fényáramáról? Mert az összes tesztben az LG PB60G-vel hasonlítják össze a projektorokat, de annak a névlegeshez(500 lumen) képest elég kevés a fényárama(200-277 lumen(több tesztet is néztem)). Nekem a képek alapján a BENQ GP10(413 lumen) jobban tetszik, bár a NEC L51W-se rossz(432 lumen). Ezeknél fókuszproblémáról sem tudok és hasonló árban vannak az LG PA70G-vel. Használ itt valaki ilyen gépeket, vagy van ezekkel tapasztalat? Bár tudom hogy nem feltétlenül a fényáram számít, de nekem a PB60G képe talán kicsit túlszaturáltnak tűnik. Ha esetleg valakinek vas megyében van ilyen gépe és meg lehetne egy pár perc erejéig tekinteni dobhatna nekem egy privátot. Köszönöm!
-
Bennedek
tag
Sziasztok!
Most már elég régóta nézegetem a projektorokat, de sajnos nem tudok dönteni, illetve amiket már nézegetek elég régóta kint lévő projektorok (LG pa70g, NEC l51w). Amit még néztem az az LG pa75u viszont ebben szerintem (mivel európában nem igazán látom hogy forgalmaznák) nem dvb-t-vevő van, illetve nem is lehet erre fele kapni.
Véleményetek szerint fognak a jövőben új led-es projektorok kijönni, amik esetleg jobb tulajdonságokkal fognak rendelkezni hasonló árkategóriában? Esetleg lejjebb nyomnák az árakat? Érdemes lenne karácsonyig várni, esetleg új projektorokra vagy akciókra? Milyen külföldi oldalakról lehetne esetleg ezeket a projektorokat olcsóbban beszerezni?
Így hirtelen ennyi kérdésem lenne
Köszönöm a választ előre is!
-
tylerddd
veterán
válasz Celithrandi #9409 üzenetére
Munkahelyi cucc, interaktív táblákhoz kaptuk laptopokkal. Sajnos garancia már nincs rájuk, 2 év volt egyébként. Kezdetben nem nagyon használtuk, aztán főleg filmekhez, prezentációkhoz volt bekapcsolva, de mondom, 100 óra az már túlzás.
Ezek olyan 150k-s kategóriák voltak, és néztem, típustól függően akár 70-80 is lehet a lámpa projektorokba, de 30-on alul nem is nagyon láttam.
Köszi a mail címet, lehet, h igénybe vesszük!
-
Celithrandi
addikt
válasz tylerddd #9408 üzenetére
nincs rájuk garancia?
fogalmam sincs mennyi egy táp ha az a baja, gyártótól függ. valahol 3ezer és 30ezer között lehet
A régit nem adod nekem ami meghalt?
Mennyibe is kerülnek ezek, hogy nem éri meg lámpát cserélni?
Mert pl monitorban, tv-ben nem éri meg panelt cserélni, de a lámpa az nem lcd panel áron megymod: egyébként meg írj neki: batyo@projektor.hu Ha nem garanciális elviszed hozzá és megmondja mennyi megcsinálni (de korrekt árat fog adni)
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz tylerddd #9407 üzenetére
Egyébként a munkahelyen ez a második ugyanilyen Acer, ami ugyanettől hal meg. Pedig tényleg alig voltak használva és kikapcs után a hűtés is mindig ki lett várva. Nem értem ...
Azt is hozzátenném, h amikor a másik be lett adva szervizbe, azt mondták, h a lámpa adta meg magát és egy új olyan drága, h inkább dobjuk ki ezt és vegyünk egy új projektort, mert "ilyenkor inkább ezt szokták csinálni". Nekem ez furcsa hozzáállás.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Celithrandi #9406 üzenetére
És egy tápcsere az mennyi így projektor szinten, lehet-e egyáltalán cserélni, javítani?!
-
Lupus70
csendes tag
Max 3m-re tudok ülni, innen a 120" nézhető méret jó élességgel,bár az feltűnt hogy ekkora képhez kell neki a full hd.
Már töröltem a 720p filmeket,helyette töltöm a BD iso-kat.Evvel lehet igazán kihozni a maximumot.
Nemrég olvastam egy cikket a projektorok javasolt nézési távolságáról, ebben 2d-s képre képátló x 1,5 vagy 1,6 , 3d-nél képátló x 1.1 ! méter a javaslatuk. Nagy gyakorlati tapasztalatom nincs, de úgy gondolom 2,2m-nél mindenkép 100" alatt kell maradni. A legfontosabb a fekete szint javítása teljes lesötétítéssel , sötét falakkal, szőnyeggel stb.Csak így lesz jó a képed, föleg kis szobákban. -
tylerddd
veterán
Én meglévő projektorral kapcsolatban érdeklődnék: mi baja lehet annak a gépnek, amely úgy viselkedik, mintha nem lenne áram alatt?! Tápkábel bedugva, de semmire nem reagál. A vicc az, h kb. 100 órát ha ment cucc. Tehát ergo az izzó még jó, meg a gép is újszerű.
Lehetséges-e egyébként az, h így reagáljon a projektor arra, h tönkrement az izzó?!
Köszönöm!
-
mikka07
tag
Nekem az lenne a kérdésem hogy van egy optoma hd65 3d projektorom 120hz-re frissitve igy tudja 3d-t,pc-ről vetitenék sbs,tab, stb 720-p-ben a gyári szemüveg optoma zd201-es 21.000ft,vagy jó hozzá másféle univerzális olcsóbb dlp link szemüveg mind a kettő a vetített képet nézi az alapján szinkronizál az univerzális jóval olcsóbb sansonic dlp link 144hz.
-
Celithrandi
addikt
válasz KatonaT #9398 üzenetére
ragasztani, csavarozni vagy tépőzárral feltenni. a tépőzáras megoldás lehet a legjobb, mert akkor le lehet venni könnyen ha más vetítő miatt más keret kell
-
Seelaard
tag
Hosszas vívódás után megvettem első vásznamat és használt projektoromat.
BenQ W5000 és egy 120"-os oldalfeszített 1.5 gain vászon.
Sajnos akárhogy állítgatom a projit a fekete csak nem elég fekete, pedig teljesen sötét van. Igaz, hogy a falak elég világosak. Azt hiszem egy szürke vásznat kellett volna választanom. Fényerőben még lenne elég tartalék. (Valaki jól fog járni a pár napos fehér vásznammal.)Szilárd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest