Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi222
senior tag
Láttatok valamilyen jobb fajta lcd-s projit ,amihez képest látattok valami hátrányt ,vagy elönyt az 1070-hez képest.Csak nehogy azt mondjátok ,hogy nézzem meg mert sehol sem lehet.
Már írtam ,hogy van egy nagyon felsőbb kategoriás sony hw 15-öm ,csak nem tud elég nagy képet csinálni olyan közelről.Csak nem szeretném ha rosszabb legyen a képe,ezért gyűjtöm a tapasztalatokat. -
xtremetuning
addikt
válasz Spuri2000 #11095 üzenetére
Ez így nem igaz. 2 évig néztem a Sim2 d80-at. Sosem láttam. Még úgy sem, hogy kerestem.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Spuri2000
senior tag
válasz robi222 #11094 üzenetére
Ezt nehéz megmondani, de úgy gondolom hogy mindenki lát szivárványt csak különböző mértékben!
Az én tapasztalatom az, hogyha feliratosan nézed a filmeket (fehér felirat) akkor tuti látni fogod. Én átállítottam a betű színét világos kékre, így nagy mértékben javult a "szivárvány látásom". Van aki szinkronosan nézi a filmeket. Ebben az esetben sokkal kevesebb szivárványt látni, főként a sötétebb jeleneteknél villan be párszor! -
robi222
senior tag
Akinek Benq 1070 van az lát szivárványosodást?Vagy egyéb hibát pl:mozkás közben homályos stb..
-
deedee
őstag
válasz RoyalFlush #11092 üzenetére
okés,thx
-
devil-k
nagyúr
válasz andrew-msi #11089 üzenetére
Ebben a kábelt végig lehet a csőben vezetni? Úgy emlékszem, hogy vannak olyan típusok is.
- mozi bolondéria -
-
deedee
őstag
most látom, hogy az elitescreen vászonhoz még vennem kell fali konzolt is a felrakáshoz. [link]
vagy van csavarozási lehetőség simán a tokon is?
-
deedee
őstag
válasz andrew-msi #11081 üzenetére
a típus engem is érdekelne
-
artiny
őstag
Van egy OPTOMA EP750 es projektorom es bene egy ilyen ventilator GM 1207PKV1-A R.B242
http://www.fanstore.co.kr/products/products02.asp?id=181
mivel tudnam kicserelni mivel nagyon hangossak mar,csapagyossak.
ezek lattam ami olcsobb venti:
http://www.tichepc.sk/Qoltec-Ventilator-ChillFan-7015-17-2-dBA.html?arg1=001027013
http://www.tichepc.sk/EC7015LL12EA-Evercool.html?arg1=001027013
bar nem tudom hogy 3200 as fordulat szamu kene? mert ezek csak 2200 - 2400 sak,
[ Szerkesztve ]
-
f8enter
aktív tag
válasz andrew-msi #11081 üzenetére
És ez melyik típus?
-
deedee
őstag
ha esetleg nem tudom megoldani az "asztali" elhelyezést, akkor tudnátok mondani valami konkrét mennyezeti konzol típust benq 1070-hez?
mert én láttam 5 ezertől felfelé a csillagos égig
van kínálat bőven...
vagy többnyire kompatibilisek ezek az állványok a legtöbb típushoz? -
f8enter
aktív tag
Sziasztok,
Áttelepítem a projektort, így szükséges egy konzol használata.
Le kell lógatni úgy fél métert, hogy minél alacsonyabban legyen a kép.Tudtok ajánlani bevált típust? (használt, ebay is jöhet, szeretném minél kevesebből megúszni)
-
robi222
senior tag
Valaki akinek van benq 1070-1080 gépe megtené hogy 2.65m állna a vetítőtől, kihuzna egy centit és lemérné ,hogy hány cm világít meg a prolyi.Nekem erröl a távolságról 235cm kellene, de ezt sehol nem tudom megmérni,ezért szeretném ha tudnátok ebben segíteni.
Előre is köszi -
c4
őstag
válasz deedee #11072 üzenetére
A zoom használata önmagában nem ördögtől való... Nagyban függ a képminőség változása (pláne, amit laikus szeme is lát) az optika minőségétől. Minél olcsóbb a vetítő, annál gyengébb optika lehet benne. (A kivételek erősítik a szabályt.)
"de!azonban!viszont!"
A mennyezetre szerelés gyakorlatilag azért is jó, mert nem érik atrocitások a vetítőt egy-egy takarítás alatt. Állandó a pozíció, nem kell mindig újraállítani.
-
robi222
senior tag
válasz xtremetuning #11071 üzenetére
Csak annyi ,hogy 265cm-ről csak 188cm képet tud max nagyításnál.Én pedig 235cm széleséget szeretnék.Amit a benq 1080- tud de nem szeretném ha a kép romlására menne.Kipróbálni sehol nem lehet ezért nehéz látatlenban,csak tesztekre hagyatkozni.Ezért mindenhol érdeklődők a tapasztalakról.
Amúgy egy 11kg gép ami tökéletes és annyira profi ,hogy nem szivesen cserélném le egy picike játékszerű gépre,de a vég eredmény a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
deedee
őstag
üdv
adva vagyon 4,9 m hosszú és 2,40 magas moziszoba.
ennek alapján: [link]
3 méterre kellene tennem a projit a vászontól, ha ki akarom használni a 94"-os vásznamat.
de! azonban!viszont!a 4,9 méterből még lejön a relax fotel+lábtartó : [link]
tehát eléggé szűkösen lesz helyem mozizni /hosszában/ha viszont a falra szerelem, akkor meg túl sok a 4,9 méter.
ezek szerint a plafonra kellene szerelnem?
de!azonban!viszont!
ha használom a zoom-ot, akkor nyerek fél métert és akkor már okés a dolog, elférek.
csak azt nem tudom, mennyire rontja /ha rontja egyáltalán/ a képminőséget a zoom?thx a válaszokat előre is!
-
robi222
senior tag
Van aki látott már sony hw15-(ez van nekem) és benq 1080 -at?Mert le szeretném cserélni de nem tudom milyen lehet a benq
-
boy25
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb vászon motoros verzióban? Grandview vagy Bydium? Itt elsősorban a hullámosodásra gondolok, de egyéb szempontok is érdekelnek. Köszönöm!
-
c4
őstag
válasz Osynho #11065 üzenetére
Ha nem nagyok a ST vetítők optikai anomáliái (talán vizsgált látott már ilyet valaki), én biztos ilyet telepítenék a helyedben. Minél messzebb kell telepítened, minél kevésbé lehet sötétíteni, annál kevesebb hasznos fényerő jut a vászonra... szerintem.már itthonra is ilyet vennék, ha éppen cserélni támadna kedvem, valamint az egyéb szolgáltatások is meglennének benne.
-
StLui
veterán
válasz Osynho #11065 üzenetére
Mindenképp tudni kell a pontos vetítőt, ezt meg kell érteniük, addig fölösleges bármit csinálni, kivéve ha nem számít ha akár 1-1,5 métert is odébb kell majd rakni a vetítőt ahhoz képest ahol kiállnak a kábelekkel. Egyébként meg végignézheted a linkelt konfiguráló oldalon amikre gondoltál, és kiderül azokat milyen távra kell telepíteni.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
c4
őstag
válasz Osynho #11059 üzenetére
Ha már betettél short throw vetítőt (Sony), akkor esetleg elgondolkodhatsz ezen is: BenQ 1080ST
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz andrew-msi #11062 üzenetére
Nem én intéztem az ablakokat, sajnos. De sok mindent elfelejtettek az illetékesek...
-
Osynho
addikt
ÉNy-i fekvésű terem, 3 ablakkal. Tervezünk sötétítő függönyt, de tök sötét csak este lesz.
Egy-két projektor:
Acer H7532BD
Acer K520
BenQ W1070
BenQ MH680
InFocus IN8601
Epson EH-TW5200
Optoma HD131Xe
Optoma HD23
Sony VPL-SW125Ezek között van jó vétel?
Egy ilyesmi vászon jó lenne? Esetleg olcsóbban?
-
-
c4
őstag
válasz Osynho #11056 üzenetére
yodamastah-t már ajánlott vászonméretet. Tudni kéne, hogy mennyire sötétített a helyiség, milyen nagyságú a visszavert fény... (fehér plafon, falak.), 2-3000 ANSI-t tudó gép és a full -HD szerintem minimum 3-4 méteres képhez. A 16:9-es vászon sem úri mulatság manapság, a TV műsorokat, pláne a nemzetközi sporteseményeket is ebben a képformátumban sugározzák. A filmek pedig 16:9, 21:9 képaránnyal rendelkeznek. Technológiai kérdésben nehéz tanácsot adni, a DLP dinamikus képpel rendelkezik, de ott a rainbow effektus, az LCD nem produkál ilyet, de az olcsó belépőkategóriában elég lapos a képük. Ha nem érdekes a szivárványozás én DLP technológiát választanám; nem csak a kép miatt, hanem a technikai megoldások miatt is. Lényegesen kevesebb "macera" a porral, a színszűrők fakulásával, az egy DLP chip esetén a konvergenciahibák is kisebbek. Talán elgondolkozhatsz a LED/LASER vetítőkön is, mivel azokban már nem pár ezer órás izzók vannak, így a fenntartási költség alacsonyabb lehet. De ha videofil' szempontok is sokat nyomnak a latban, akkor az izzós gépek még jobbak lehetnek. Szóval, elég sok ismeretlenes az egyenlet.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Én is ezt mondom mindenkinek, de itt a fordított gondolkodás a menő. Mondjam meg, hova lesz a projektor, mert a mester behúzná a kábeleket... Erre én: dehát fogalmam sincs milyen projektor. - Akkor is!
Esetleg van valami ajánlatod, amivel nem nyúlunk mellé? Legalább gyártó, technológia, felbontás, bármi, ami alapján el tudnék indulni. Nem vagyok otthon a témában.
[ Szerkesztve ]
-
zolikzolik
csendes tag
válasz andrew-msi #11036 üzenetére
Szia! Néztem a honlapot, ahonnan rendelted, de nem találtam szállításról bővebb infót. Le tudod írni, hogy mennyi volt és milyen gyorsan jött meg? Köszi!
PSN: pzolii
-
elodman
aktív tag
válasz andrew-msi #11049 üzenetére
ily' "filmektől" én se tudnék aludni, igaz, más okokból.
(hmm, e megjegyzésem idejére biztos elnézően megfeledkeztem saját horror-survival játék hódolatomról.
Ezeknél bizonyára a kacsa(liba?)bőr, háj (haj?) erekció, újramosható alsó és egyéb vegyi folyamatok reményében gúvadunk) -
StLui
veterán
válasz andrew-msi #11038 üzenetére
Én ezt rendeltem végül lassan két hete, remélem rendben lesz, majd beszámolok róla.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Osynho
addikt
válasz yodamastah #11048 üzenetére
Köszönöm a választ!
A keret valóban pár száz ezer Ft, bár ez mozoghat, ha van értelme. Legyen első körben 300e vászonnal.
Szóval érdekelne konkrét példány, példányok, amik megérik. Egyes árkategóriákban (lehet kicsit drágább is akár), ilyen felhasználásra melyek a best buy készülékek?
Szükséges az 1080p felbontás? 100-120"-os 16:9es vászon nem lenne elegendő méretű?
-
yodamastah
őstag
válasz Osynho #11047 üzenetére
Ilyen 15-30 fős kis moziteremhez nem árt legalább 3 méter széles kép. Inkább 4. Ekkora képnél eléggé beszűkülnek a lehetőségek a fényerőigény miatt. Nagy fényerejű 3chip DLP ami ide igazán passzolna. De ha a költségvetés pár 100e ft (nem írtad mennyi), akkor gyakorlatilag nincs más megoldás, mint valamelyik belépő 1080p mozi projektort megvenni, ami még úgy ahogy elbír egy kb 2.5-3 méter széles képet magas lámpafényerő módban.
Esetleg lehet emelt fényerejű nagy vászonnal próbálkozni, de olcsó ez sem lesz, valamint túl nagy fényerősítést nem érdemes erőltetni a kellemetlen jelenségek miatt (hotspotting, látószöggel változó fényerő, becsillanások)
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Üdv!
Egy művelődési házba keresünk projektort + vásznat. 65nm-es a terem, ahol használnánk, de nem feltétel, hogy leghátulról is mozi élményt nyújtson a szerkezet (akkora vásznak úgyse vennénk). Film, sport vetítések lennének, nem kell a legjobb minőség, de azért nézhető képnek örülnék. Plafonra rögzítve működne.
Mennyiből lehet épkézláb projektort venni, illetve mekkora és milyen vászon lenne célszerű (16:9-es)?
Mekkora távolság kell a vászontól, ha egy kellemes képméretet szeretnénk?
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
Spuri2000
senior tag
És látsz "különbséget"?
-
-
devil-k
nagyúr
Hány méter új Kácsa kábel kellett és mennyi lett a végösszeg?
Milyen közösítőd van most?- mozi bolondéria -
-
andrew-msi
aktív tag
válasz devil-k #11037 üzenetére
Tegnap éjjel nekiálltam és végre lecseréltem a teljes HDMI kábelszettet.
Az évek alatt összeszedett, ilyen olyan kábeleket Kácsa kábelekre cseréltem.
Amit spóroltam a vásznon végre rámehetett a kábelekre, nem bántam meg.
Már csak egy komolyabb közösítő kellene a mostani helyett. -
devil-k
nagyúr
válasz andrew-msi #11036 üzenetére
Csak így tovább! Drakula! Esetleg jöhetnek még képek!
- mozi bolondéria -
-
boy25
csendes tag
Erről mi a véleményetek? Tetszik, hogy ki van feszítve, nem úgy mint a rolós vásznaknál. Szerintetek kevésbé hullámosodik emiatt?
-
boy25
csendes tag
Sziasztok!
Milyen vásznat érdemes venni? Itt elsősorban a tulajdonságaira gondolok. Fehér, szürke, fekete. 0.8, 1 Gain. Az 1,2 Gaines high contrast vásznak mit tudnak, mikor érdemes ilyet venni? Köszönöm!
-
Spuri2000
senior tag
válasz andrew-msi #11029 üzenetére
Pedig az oldalt feszített jól nézett ki!
-
xtremetuning
addikt
válasz andrew-msi #11029 üzenetére
Volt hasonló szerkezetű vásznam és szenzációs képet lehetett vele csinálni....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
devil-k
nagyúr
-
andrew-msi
aktív tag
válasz xtremetuning #11028 üzenetére
Azért egy komolyabb vászon ilyet nem csinál, de az anyagi most (is) közbeszólt.
Ennyiért tökéletes! -
xtremetuning
addikt
válasz andrew-msi #11027 üzenetére
Az jó, ha átlátszik, mert akkor benyeli a fényt....
-
andrew-msi
aktív tag
válasz DjKoxi #11024 üzenetére
Köszönöm szépen.
Először fekete tokozásút néztem, de sajnos már nem rendelhető.
Így ez lett.
Én fóliára gondoltam, hogy alsó felső részt behúzom, de ez még csak terv.Pro Koryak:
Angliából hozták, sajnos az oldal feszített már nem volt.
Ami feltűnt, a régihez képest vékonyabb az anyag (átlátszik halványan).
Hullám nincs rajta, de ezt majd az idő megmutatja.
Remélem fél év múlva sem lesz.
A régi kézi volt és ott már látszott pár hullám, de filmezés közben az sem volt zavaró. -
Pro Koryak
addikt
válasz andrew-msi #11014 üzenetére
hol vetted a vásznat, új v használt? nem hullámos???
kösz
-
DjKoxi
senior tag
válasz andrew-msi #11016 üzenetére
Jól néz ki, gratula!
Amúgy nem értem a vászongyártókat, hogy az alsó csövet, meg magát a tokozatot is miért ilyen világosra csinálják
Az enyémről leszedtem a csövet, és átfestettem feketére, sokkal jobban mutat, nem világít ott alul feleslegesen. -
rmmm
tag
válasz yodamastah #10979 üzenetére
köszi szépen
nem tudom igy mennyiert venne meg barki, gondolom sokat nem er akkor, valoszinu marad. az a vicc amugy hogy tul sok ora nincs is a gepben, szerintem 1000 korul, bar lehet, hogy nem jol szamol, mert heti2 orat azert ment, es mar vagy 3 éves a gép -
spiky03
veterán
Menő.
Jól néz ki.
Gratula hozzá!Milyen projektorral is van kiszolgálva ez a vászon?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
devil-k
nagyúr
Szuper!
Kalibrálva van a vetítő?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
andrew-msi
aktív tag
válasz xtremetuning #11015 üzenetére
4-4,5 méter a nézési táv.
Én is így gondolom. -
xtremetuning
addikt
Ez már a bőven elég nagy kategória....
-
andrew-msi
aktív tag
válasz devil-k #11005 üzenetére
Bizony nagy.
Nekem egy 94 cm plazmám van, először a 166 széles kép is nagy volt, majd jött a 200 széles és most a 265.
Nagyobb nem férne el, így is sok kompromisszumot kell kötni, mivel nappali és "gyerekjátéktér" egyben.
Este pedig mozi szoba.
Sajnos a szoba színe sem a legjobb, de már puhítom a feleségem.
Itt vannak az ígért képek.Persze a valósághoz köze sincs (olcsó kompakt gép, állvány nélkül, béna fotóssal)
A másik gondom, mivel "eltolódott" a kép, a center nem középen van. Ezzel is kezdenem kell valamit, de a legjobb esetben is a dvd-k helyén lesz, ha kitudom vágni a merevítőt.
[ Szerkesztve ]
-
-
boy25
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, h mennyit dob egy belépő kategóriás vászon a képminőségen? Jelenleg csak fehér falra vetítek a projektorral, de a fehér plafon miatt elég hóka a kép. Fog jelentős javulást eredményezni a vászon, vagy hagyjam a dolgot, mert fontosabb, h sötét legyen a plafon és inkább azt fessem le.
Várom véleményeteket!
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
16:9 / 16:10 720p körüli projektort szeretnék venni használtan, játékra/filmre olyan 50-60 ezerért..max 70-ig mennék el.
Fényerőben 2000 lumenes jó lenne,kontrasztból iegy kicsit több is jól jönne..
A helyzet viszont az,hogy mintha a használt kínálat nagyon gyér lenne,legtöbbször a 4:3 XGA projikat is 50-60 ezerért vesztegetik,fél HD-ról meg ne is beszéljünk..
Nem vennék 70 felett,ha újonnan DLP-s WXGA Benq-t kapok kicsivel 100 felett..
Tényleg a szűk használt piaci kínálat miatt ennyi az áruk vagy vannak azért 50-60ért és csak gyorsan le kell csapni?
Illetve a 16:10-el mennyi pixelt veszítenék egy 720p anyagból? -
CactuS
Arcképgyáros
válasz CactuS #10999 üzenetére
Az még kimaradt, hogy a kinézett új példány a benq TH680 modellje lenne. Esetleg ebben az árkategóriában van jobb választás? (Mint írtam alapvetően a szöveg/táblázatok olvashatósága a cél, illetve, hogy kompenzálja az adott terem félhomályát)
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
xtremetuning
addikt
válasz andrew-msi #11004 üzenetére
Évekig néztem ekkora méretet 4 méterről. Teljesen használható. Persze nem mondom, hogy a mostani nem jobb (320 széles), de kihozza a hibákat a nagyobb méret erőteljesen. Kellett is vele dolgozni sokat, hogy a 266-on megszokott minőség megmaradjon.
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Optoma H78-nak mennyi a lámpa élettartama? DC2+-os ha jól tudom. ECo módban érdekelne. Remélem nem csak 2000 óra. Projektorcentralon a DC3-asra 2000 órát ír, de nem tudom, az az ECO módra vonatkozik-e.
tomee007007: Használt miért nem jöhet szóba? Ennyiből régebbi igen drága 720p-s gépeket lehet kapni. Az meg azért kicsit más, mint egy prezis... Vagy kb 130-tól használtan már FullHD-sok is mennek. Hamar leszoknál az SD filmek nézésről azt hiszem.
-
devil-k
nagyúr
válasz andrew-msi #11004 üzenetére
Én meg pont azon gondolkozom, hogy nem lesz-e "túl nagy" egy 12-15 m2-es szobába egy 125 x 221 cm-es vászon (3 méterről nézve).
A 46"-os TV-hez képest ez NAGY ugrás lesz.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
tomee007007
őstag
Még egyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat, alszom rá egyet és beszámolok a végeredményről
-
xtremetuning
addikt
válasz andrew-msi #11000 üzenetére
Mindent hamar meg lehet szokni... Azért ez elég nagy ugrás az előzőről....
-
spiky03
veterán
válasz andrew-msi #11000 üzenetére
Képet, képet. képet.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.