Új hozzászólás Aktív témák
-
donbig
tag
Fórumon írták, hogy a G-Data is jelzett ( ha még Bitdefender motort használnak akkor mondjuk nem meglepő) és valaki beküldte nekik a forrásfájlt elemzésre. A régebbi verzióra nekem csak a Hitman Pro jelez "gyanús" fájlt, bármi mást futtatok, az negatív. Köszi az infót, nem frissítek.
[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
torma99
aktív tag
0.74 verziószámú installerben trójait jelez a Bitdefender. Egyelőre csak óvatosan.
-
donbig
tag
válasz
Blaymoira #212 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Igen trade-ből rögzítettem a képet. Valami olyant akartam volna, hogy árfolyamnyereségként mutassa ki a kifizetett kamatot is, ez valószínűleg butaság volt. De jó lesz így, ha már tudom, hogy az absolute performance-t kell néznem, megnyugtat.
Köszi a türelmet!
-
Blaymoira
csendes tag
Ez csak trade szintű kimutatás nem? Nem tudom melyik tabon van ez. De a PnL-ben nincs benne dividend. Csak árfolyam nyereség az pedig mindig veszteséges lesz, mert kevesebbért tudod eladni mint amennyiért vetted kivéve, ha lejár a papír akkor 0.
A dividenddel corrigált performance az az absolute performance-ban van a Securities tabon.
-
donbig
tag
Korai volt az örömöm.
Kincstár 2033/I -nél átírtam az adatokat: 100%-os árfolyamon vettem, tax - tax-refuddal. Kamat dividend-ként került kifizetésre a MÁK deposit számlára. Eladás 99%-on történt ugye, így is rögzítettem. De valami mégsem stimmelhet:
Ha a MÁK számla Heat Map-eket nézem, ott is mínuszban vagyok, ez így az egész portfolio mutatóit lehúzza sztem, ezt nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Blaymoira
csendes tag
válasz
Uyuarasy #208 üzenetére
aktuális értékén nem fog változtatni, mivel mind a kettő esetben névérték lesz a mennyiség, kvázi csak az árfolyam más.
Bruttó PnL-ben látszik a különbség igazából:
- első esetben 120%-on veszed meg ugyanazt a névértéket és dividendel adsz kamatot
- második esetben 100%-on, és tax refoundSzerintem a bruttó PnL a második esetben a helyes és valószínűleg van még pár metrika, ami hibás lesz.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Blaymoira #207 üzenetére
Es a PP oldalan ajanlott modszerrel a kotveny aktualis erteke hogy nez ki? Tehat ha kulon kezelnem a felhalmozott kamatot, akkor az elso kamatfizetesig nem hianyozna ez az aktualis ertekebol?
En most adott arfolyamon veszek es vezetem, valamint a valos visszavasarlasi arfolyamon szamolom az aktualis erteket. Igy lehet valamilyen metrika nem lesz pontos, de ugyanazt latom mint a webkincstarban.
-
Blaymoira
csendes tag
DKJ esetén nincs ilyen probléma, mert ott nincs kamat csak árfolyamnyereség így nyugodtan lehet az árfolyamot használni a vásárlási árhoz.
Egyébként bocsi, de az előző hozzászólásom nem volt pontos. A 100% csak lakossági állampapírokra vonatkozik. A nem lakossági állampapírnál a felhalmozott kamat nélküli árfolyamot kell használni
Alapvetően ugye a probléma az, hogy az árfolyamváltozás nem pontos, ha beleszámolod a vásárlási árfolyamba a felhalmozott kamatot. Ennek kiküszöbölésére van ez a trükk, hogy tax-ként van félrerakva, majd az első kamatfizetésnél refundolod, így kvázi jó lesz a cash flow is és az árfolyam is. Technikailag eladásnál viszont bele lehet számolni a felhalmozott kamatot szerintem, mert ott nem igazán kéne gondot okoznia.
Nagyjából a miért le van írva azon a linken, amit #200DEXTERke küldött. Én is ott választottam a 2. opciót.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Blaymoira #199 üzenetére
Azt, hogy könyveled ha megveszel egy már (1%-nál is kevesebb) felhalmozott kamatot, majd az adott papírt még a hozamfizetés előtt vissza is váltod?
Mit ront el, ha a a példa kedvéért:
1 000 000 pmápot megveszel 1 005 000 Ft-t majd az összeset eladod x hónappal később 1 007 000 Ft-t?
Ha ezt úgy könyveled, hogy veszel 1 000 000 db pmápot 1,005 áron és eladod 1,007 áron, akkor mi fog félremenni? -
donbig
tag
Köszönöm még egyszer, ez volt a megoldás.
-
torma99
aktív tag
Elviszi a Calculation-t, de én dividenddel viszem fel a kamatfizetést. Az eladás az értelemszerűen sell.
Nemigen találtam olyan megoldást, ahol minden összepasszol, talán majd jön jó tipp.A szerencse, hogy csak kicsi részt érint, így az, hogy van 1-2 furcsa sor negatív értékekkel fent, lent meg a dividendnél plusz, nagyon sokat nem befolyásol a nagy kép szempontjából.
-
donbig
tag
Ha valakinek van (volt) PMÁP, a kamatfizetést, eladást hogyan vettétek fel?
-
donat_sz
senior tag
Depositnál álam többnyire EUR és HUF számla, kivéve IBKR, ott az alap számla HUF és USD (ajándék részvények osztaléka miatt)
Securitiesnél 1-1 számla, ahogy nnorbi9 is mutataja#190Blaymoira én 22 elején kezdtem így az az év szép piros nálam, de legalább kicsi kóstolót kaptam róla, hogy mennyire frusztrál egy negatívabb időszak, még ha csak kb 15% DD volt is.
-
nnorbi9
újonc
válasz
Blaymoira #191 üzenetére
Nekem igy néz ki:
Az IBKR Active Fley query import-ot használom, tehát nem manuálisan viszem fel az adatokat. Annyit változtatok, hogy mivel a TBSZ forintban van, én meg euróban szeretném látni az összegeket PP-ben, ezért a TBSZ-es XML első sorában a HUF-ot átirom EUR-ra és úgy importálom be. A főszámlás Flex Query eleve euróban van, igy azon nem változtatok.
A TBSZ 20xx beutalások EUR/HUF deposit-okra manuálisan viszem fel a beutalt öszegeket (euróban vagy forintban) "Deposit"-ként, majd azonnal ugyanannyit ugyanarra a dátumra "Removal"-ként.
Nem vagyok biztos abban, hogy ez igy a legjobb megoldás...
-
torma99
aktív tag
Mi nem megy az elnevezésekkel?
Securities
IBKR sajat 23-24-25-26
IBKR asszony szintén
IBKR papa 25
IBKR mama 25
Mák saját
Mák asszonyDeposit meg
Saját 1-2
Asszony 1-2
Papa Szla
Mama SzlaÉs akkor szépen a buy-sell-dividendnél a legördülökben ezeket választod.
Vagy rosszul értem a problémát?
-
nnorbi9
újonc
válasz
Blaymoira #186 üzenetére
Készitenél egy screenshot-ot a Deposit Accounts és a Securities Account-odról? Persze értékek/összegek nélkül. Csak az elnevezésekre vagyok kiváncsi.
Én tavaly kezdtem el használni (egyelőre csak IBKR-re). Egy év esetén még relativ egyszerű, de idén felvittem az idei TBSZ-t, és abszolút nem vagyok biztos abban, hogy jól csinálom... -
donat_sz
senior tag
Olyanra van valakinek jó megoldása, hogy a Security accountok teljesítményét egymással össze lehetne hasonlítani és nem egy grafikonon, hanem egymás követő években éves szinten mondjuk táblázatos formában?
pl. ahol a sorok a különböző számlák (éves tbsz-ek, nyeszek, akármi..) míg az oszlopok az éves teljesítmény (nominálisan és %-osan is).
Vagy a taxonómia alapján is akár érdekes lehetne, ha a fenti nem működik. -
bandus
veterán
üdvözlet! be lehet valahol állítani PP-ben egy standard adókulcsot amit figyelembe vesz a nyitott pozíciók értékelésénél is? és nem csak a zárt pozíciók esetén manuálisan felvenni az adóvonzatot? köszi!
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
DEXTERke
tag
válasz
Blaymoira #176 üzenetére
Most volt idom kicsit jobban megnezni. Igen, latom mar, hogy csak a napit generalod.
Azert gondoltam, hogy mindent leszed mindig, mert ha 18-kor futtatod es 19:12-kor van commit, akkor ez egy 72 perces futasi ido, ami soknak tunt. Azt gondoltam azert, mert mindig lejon a history is.
De akkor ennek mas oka van. Vagy tenyleg ilyen lassu, vagy idozona..Mindenesetre koszi, remelem meg sok-sok evig fog menni
-
DEXTERke
tag
válasz
Blaymoira #152 üzenetére
Udv!
Azt jol latom, hogy minden nap leszeded a historikus adatokat is?
Ha igen, akkor (szvsz) ez tok felesleges. Eleg lenne csak egyszer leszedni es aztan boviteni az aznapi aktualis adattal a mar meglevoket. (nyilvan az instrumentum valtozasok is kellenek (hozzaadtak/toroltek), de a multbeli adatok mar nem valtozhatnak tobbe)Ezzel megsporolnal egy csomo futas idot, nem kellene ujraparsolni allandoan a pdf-eket, plusz kisebb esellyel vagjak ki a pekbe a github ip-it az allando scrape miatt.
-
powerwade
senior tag
De szép lett... Bár jövőre az a szép zöld be fog szürkülni
Köszi az ötletet pyxis!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
powerwade #171 üzenetére
De meg ám! Én is köszönöm az ötletet.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
pyxis
csendes tag
és tényleg, ez lesz az, köszi!
behúztam még a deposit accountokat is mellé, amin a szabad cash van, ez így tökéletes
-
powerwade
senior tag
Akkor azt meg Taxanomy-val csinalnam, oda bedobalnam a securitykent deviza szerint. Tudom eleg ninja megoldas, de szerintem built-in cucc nincs ra. De most hogy igy beszelunk rola, meg is csinalom magamnak is "rendesen"
[ Szerkesztve ]
-
pyxis
csendes tag
Így már értem, köszi!
Ez viszont nálam nem lesz jó, mert én a securities accountok alatt nem bontottam szét currency-nként, hanem egyben vannak account típus szerint, 1 TBSZ számla az egy securities account
A currency bontás deposit accountonként van meg, ott váltom át a pénzt "vásárlás" előtt[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
Az elso kep a filterek listaja: ide berakod azokat a security accountokat amik pl. EUR-ban taroljak az eszkozeidet. Pl. "IB TBSZ2024 - EUR" stb. Es ezeket a filtereket utana meg tudod jeleniteni a "Statement of Assets / Chart" alatt.
Igaz, ez nem az ara'nyokat vizualizalja, hanem az security accontokban tarolt assetek osszeget
Viszont a filterekkel a Performance alatt a 'New widget / Statements of Assets / Ratio' -val akkor ezt meglehet csinalni, csak dobald be az erintett accountokat egy filterbe.
-
pyxis
csendes tag
Bocsi, de nem értem mi van a screenshoton.
A kockázás nem szükséges, van a progiban discreet mód (view - options - discreet mode), az eltűntet minden érzékeny adatot, ezt szoktam használni ha valakinek mutogatok valamit
-
pyxis
csendes tag
Van ötletetek, hogy hogyan lehet megnézni, hogy a teljes portfóliómban milyen arányban vannak a befektetések deviza szerint?
Szeretném látni hogy mekkora az USD/EUR/HUF arány, de nem jövök rá hogy kéne megoldani. -
válasz
Blaymoira #161 üzenetére
Köszönöm. Most megnyitottam és hopp minden helyreállt. Már a 24-i az utolsó adat. Nem nyúltam hozzá, csak a megnyitáskor minden aktív elemet újraolvas a PP.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Blaymoira
csendes tag
Az önmagában nem probléma, az adatok nem sorrendben vannak, de a PP az rendezi őket megfelelően, ha ott nézed meg mi van az adatainál. Lehet neked van valami cachelt válaszod a statically.io-ról?
https://cdn.statically.io/gh/havasd/pp-data/main/bamosz/hu0000703830.json
Ez alapján már a 23.-ai a legfrissebb adat
-
válasz
Blaymoira #159 üzenetére
Ez az utolsó dátumú adat:
{
"price": 2.5043,
"date": "2024-09-06"
}
De nagyon fura a szerver válasz ablak tartalma. Legörgetve összevissza ugrál az időben."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
válasz
Blaymoira #152 üzenetére
Köszönöm én is. Nekem az ERSTE DUETT beragadt 12-én. A többi ok.
-
Blaymoira
csendes tag
Írtam a supportnak, az elérhetőséget már visszaállították. Holnaptól megint lesznek "friss" adatok, ha minden igaz. Valamikor újra fogom generálni a kimaradt adatokat is a héten.
-
Blaymoira
csendes tag
köszi, hogy szóltatok, sajnos eddig nem kaptam e-mailt a githubtól, de úgy tűnik valamire megsértődtek és ezért a raw accesst letiltották meg a batch jobokat
. Lehet majd valami más tárhelyre kell költöztetnem az adatot, mert valami policyt sértett ez a setup.
Megpróbálok beszélni velük, de a jövő héten nem nagyon leszek gép közelben így nem biztos, hogy meg tudom oldani gyorsan.
-
Blaymoira
csendes tag
A MÁK-os adatoknál kicsit zavart, hogy a lejárt papíroknál általában hiányzik az utolsó adat amikor ugye 100%-os árfolyam van lejáratnál, ezért hozzáadtam egy logikát, hogy a lejárat előtt néhány nappal (mert nem elérhető folyamatosan az adat az utolsó néhány napon, amikor már nincs árfolyam) legyen 100% az ára. Ezt feltöltöm a historikus adatoknál is.
-
donbig
tag
Benchmarkot vennék fel, ezzel kapcsolatban kérdeznék: a portfólióm nagyjából leképezi az egyik nyugdíjpénztár valamely portfólióját. Ezt állítanám be, ehhez mérném a teljesítményt. Csak akkor működik, ha valamilyen összegben felveszem a Securities-ek közé?
-
Blaymoira
csendes tag
Hogy könnyebb legyen hozzáadni az instrumentumokat a PP-hez, ezért csináltam az összes elérhető forráshoz egy CSV fájlt, amivel lehet importálni az adott instrumentumokat. Valamint egy jegyzet is került bele a hozzá tartozó feed fájlhoz így nem kell azzal agyalni később.
Annyi, hogy itt mindig csak az aktív instrumetumok lesznek:
Itt vannak ezek a fájlok: https://github.com/havasd/pp-data/tree/main/instrumentsValamint írtam egy kis dokumentációt, ami hátha hasznos lesz: https://github.com/havasd/pp-data/blob/main/README.md
-
Blaymoira
csendes tag
Közben hozzáadtam 2022 január 1.-től a MÁK historikus adatokat is. Igaz itt van néhány eset, ahol hiányos kicsit az adat (néhány nap), de majd ha lesz rá időm javítok rajta.
-
Blaymoira
csendes tag
BAMOSZ-hoz ma fejeztem be a historikus adatokat és töltöttem fel. Valószínűleg még azért nem látod a régebbieket, mert staticallyn ez van cachelve. Kb 1 napig cacheli az adatokat.Valamikor volt egy lekérdezés erre az alapra és azért van cachelve.
Ha megnyitod itt: https://cdn.statically.io/gh/havasd/pp-data/main/bamosz/hu0000706379.json
Holnapra valószínűleg jó lesz már.
[ Szerkesztve ]
-
Blaymoira
csendes tag
válasz
donat_sz #132 üzenetére
Kérlek nézd meg nincs-e véletlen egy space karakter az URL végén, mert ha az van, akkor nem fog működni.
Egyébként a link amit küldtél betölt ha böngészőbe másolod.
UPDATE: Hozzáadtam az összes értelmezhető MNYP és ÖNYP-t is historikus adatokkal. Kivétel a Prémium ÖNYP, mert ahhoz nem találtam publikus árfolyamokat.
Következő tervek:
- importálható CSV generálás az instrumentumokhoz, amikhez van feed
- MAK historikus adatok
- BAMOSZ historikus adatok[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Blaymoira #124 üzenetére
Na, így már működik. Köszönöm.
-
Először is köszönöm a munkádat!
Másodszor, valaki írna be egy példát a statically.io-s elérésre? Nem sikerül."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
drpele
senior tag
Szia!
Nagyon szuper lett, a scraper, amit csináltál.
Kérhetnék bele egy újabb ÖNYP-s portfolio-t, ha lesz rá érkezésed?
https://www.otpnyugdij.hu/api/arfolyam/letoltes?portfolios=Dinamikus&startDate=20091201&endDate=20991231
Köszönöm a munkádat!
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Blaymoira #120 üzenetére
Jól érted a lényeget, csak kis körítés mellé:
Ritkán az API nem működik, emiatt csináltam meg a pdf-ek kezelését, hogy legyen alternatív adatforrás. Tartalék volt, aztán átváltottam elsődleges forrásnak, hogy esténként az aznapi zárók letöltése történjen meg. Aztán kiderült, hogy a napi pdf-es árfolyamtáblák használatának több előnye is van számomra.
Mivel ezek a letöltések a saját gépemen futnak, és vannak olyan időszakok, amikor nem vagyok otthon, ezzel le tudom tölteni visszamenőlegesen is az árfolyamokat a kihagyott napokra.
A nyilvántartásomban tárolt alapadatokat (következő kamatfizetés dátuma, kamat mértéke) tudom pdf-ből frissíteni kamatfordulókor. Az API-ról ezek az adatok egyáltalán nem érhetőek el, korábban kézzel írogattam őket kamatfizetések után, de most már ez is automatikus.
[ Szerkesztve ]
-
SpamRulez
újonc
válasz
Blaymoira #114 üzenetére
statically.io-val nekem sehogy nem akart működni, de még majd küzdök vele.
A MÁK-nál az eltérés a bruttó/nettó árfolyamokból jön. Kincstárban bruttóban (felhalmozott kamattal) lehet venni/eladni. A https://www.allampapir.hu/kincstari_arfolyamjegyzes/MAP mögött lévő API "bidPrce" a nettó árfolyamot adja vissza. "bidPrice + accruedInterest"-el lenne szinkronban.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Blaymoira #114 üzenetére
Én is sokáig ezt az API-t használtam az állampapírok árfolyamaihoz, de nemrég lecseréltem. Az volt vele a bajom, hogy minden más értékpapír esetén napi záró árfolyamot mentettem, itt meg az értéknapváltás miatt mindig másnapi nyitót kaptam, amikor este letöltöttem az árfolyamokat. Emiatt a portfólió értékelése felemás volt, az egyik fele (ETF-ek, részvény-ek) aznapi záróval volt értékelve, a másik fele (állampapírok) meg másnapi nyitó árfolyammal.
Ezért már nem az árfolyamjegyzés mögötti API-t használom, hanem a WebKincstárról elérhető pdf-ből veszem ki, ami kell. Ezt tudom adott napra kérni, így nem vesznek el az aznapi adatok értéknapváltás után sem.
-
Blaymoira
csendes tag
válasz
SpamRulez #113 üzenetére
Köszi, hogy megnézted.
Persze a raw fileként is működik, de azért javasoltam statically.io-val hivatkozni ezekre a fájlokra, mert az jobban optimalizálva van a cachelésre más szervereken és nem akarom, hogy véletlen a githubnak véletlen a kérési limiteit egyszer túllépjük és aztán ne működjön.
Alapvetően én minden nap dél körül frissítem az adatokat így a MÁK-os adatban van egy kis delay.
De alapvetően az adat, amit én eltárolok az erről az API-ról jön: https://www.allampapir.hu/api/network_rate/m/get_prices/MAP (ezt használja az árfolyam jegyzés oldal). Azon belül pedig a "bidPrice" fieldet. Ez a "Nettó vételi árfolyam a kincstárban és PDF exportált árfolyamok esetén is.
Valószínűleg jobb lenne beleszámolni a felhalmozott kamatot és bruttó vételi árfolyamot használni.
-
SpamRulez
újonc
válasz
Blaymoira #112 üzenetére
nálam ezzel a linkkel és paraméterekkel működik szépen minden BAMOSZ-os:
https://raw.githubusercontent.com/havasd/pp-data/main/bamosz/{ISIN}.json
path to date: $.[*].date
path to close: $.[*].price
(kis/nagybetű érzékeny az ISIN)
néztem egy államkötvényest is, a MÁK 2051/G-nél WKN mezőbe vettem fel a "ktv_2051_g"-t.így ezzel a linkkel lejönnek az árfolyamok:
https://raw.githubusercontent.com/havasd/pp-data/main/mak/{WKN}.json
path to date: $.[*].date
path to close: $.[*].price
viszont a github-ról jövő árfolyamok nem a MÁK-os eladási árfolyamok, ha jól nézem:Dátum | github | MÁK eladási
------------|----------|-----------
2024.08.01 | 0,654439 | 0,663083
2024.07.31 | 0,658875 | 0,670071
2024.07.30 | 0,659759 | 0,660206
(nem kizárt, hogy nálam rosszak a MÁK-os adatok
állampapírok/állampapír kereső/exportálás - itt mindig csak a legfrissebb jön le, délután 4 után már a következő értéknapi) -
Blaymoira
csendes tag
De alapvetően az lenne a cél, hogy lehessen hozamot is számítani.
Terveim szerint lesz benne historikus adat. (Az aranykoros adatnál van pl.)
Csak napi adatot könnyebb scrapelni mint összeszedni a historyt, így az most másodlagos alapvetően. De egyébként a napi adatok mindig hozzáfűződnek már most is a fájlokhoz így egy rövidebb "historikus" adat már van.Azóta felkerült az összes bamosz által nyílvántarott bef. alap is.
Az eredeti postomban hibás linket küldtem:
https://github.com/havasd/pp-data/tree/main -
pyxis
csendes tag
Köszi, hogy megosztottad!
Ha nem lesz benne historikus adat visszamenőleg (mondjuk az elmúlt 2-3 évre), akkor ez hasznos lesz az aktuális árfolyamhoz, de nem lehet hozamszámításhoz használni szerintem. Én nézek el valamit, vagy ez nem volt cél?
-
Blaymoira
csendes tag
Sziasztok,
Hobbi projektként elkezdtem azon dolgozni, hogy csináljak egy scrapert az összes magyar befektetési alap, nyugdíjpénztár valamint államkötvény napi árfolyamaihoz és azt elérhetővé tenni a PP számára. Historikus adatokkal együtt. Alapvetően naponta bővülne az adat automatikusan dél körül.
Egyelőre példaként megcsináltam az Aranykor összes historikus adatát (bár ott nehezebb kiszámolni a befizetések után az árfolyamot és felvinni a tranzakciókat), valamint a mostani árfolyamokat az összes állampapírhoz, ami a MÁK-nál elérhető.
Itt elérhető-ek a scrapelt adatok: https://github.com/havasd/pp-data/tree/main
Javaslom https://statically.io/-on keresztül csinálni egy linket, mert ezzel hatékonyabb cachelés érhető el.Használata:
Továbbá PP-ben "Historical Data" alatt, ha JSON formátumot választasz, akkor ott meg tudod a linket.
Be kell állítani a pathot még:
Path to Date-be: $.[*].date
Path to Close-ba: $.[*].priceNem tudom kinek, mennyire lesz ez hasznos csak gondoltam megosztom, hátha valakit érdekel.
Ha minden jól megy hamarosan bővül több adattal, valamint tervezek dokumentációt és instrumentumokat is generálni csv-ben hozzá, hogy könnyebb legyen importálni.
-
vnorbi
aktív tag
Most megint döglődik a régről ismert API, ezért elővettem ezt kérdést. Sikerült megtalálni azt az API url-t, amit most használ a weblap az adatok lekéréséhez, viszont nem kerültem vele sokkal beljebb, mert nem egy jól paraméterezett HTTP request kell hozzá, hanem egy WebSocketet kell megszólítani, és azzal kommunikálni, amihez egyelőre nem értek.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
fuser123 #104 üzenetére
Nekem áprilisban vontak le ilyen címen 0,99 forintot (IBCE). Érdekelne, hogy mi ez, de az összeg nagysága miatt nem kérdeztem rá.
-
fuser123
csendes tag
-
fuser123
csendes tag
Tegnapi napi kimutatáson (IBIE) megjelent egy minimális összegű (~18 Ft) "sales tax" a forintos résznél (idáig nem volt még ilyen). "Tax"-ként rögzíteném, de kér hozzá eszközt is, amit viszont a kivonat nem tételez. Majd hozzácsapom valamelyikhez.
Ti miként rögzítitek helyesen, és mi ez valójában?[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Nem Portfolio Performance kérdésem van, de talán ez a leginkább közel álló topic, korábban is merültek fel hasonló témák.
Az a problémám, hogy tegnap megdöglött az a scriptem, ami Xetrán forgó papírjaim árfolyamát frissíti. Valójában a szerver kezdett 500-as hibát (internal server error) dobni a kéréseimre az árfolyamadatok helyett, miközben maga a weboldal meg működött (és ma déltől újra működik az én korábbi megoldásom is).
Például ez:
https://www.boerse-frankfurt.de/en/etf/ishares-core-s-p-500-ucits-etf-usd-acc?currency=EUR
Innen bányásznám ki a jobb oldalon látható "Last price" értéket és a fölötte lévő időpontot.
Eredetileg a scriptet innen okoskodtam össze, évekkel ezelőtt még látszott a böngésző fejlesztői eszköztárában a Network alatt az API url, ami azt a JSON tartalmat adta vissza, amit a kész weblap is mutat.
A tegnapi hiba miatt viszont azt valószínűsítem, hogy több adatforrás létezik (mivel a weblapon a hiba közben is volt árfolyam), és amit én eddig használtam, az nem feltétlenül marad meg hosszú távon. Itt jön az igazi problémám, nem találom az új forrást. Az elvi működés az, hogy egy statikus váz a weblap, azon folyamatosan fut JavaScript kód, ami frissítgeti az adatokat, és bár ez folyamatos hálózati adatforgalmat generál, a böngészők eszköztára nem mutatja ezt (Firefox, Chrome és Edge sem). Ahogy eddig tapasztaltam, ezek adat streamek, egy kérés van, és arra folyamatosan küldi a szerver az adatot, de a kezdeti első kérést sem látom.
Még mindig úgy gondolom, hogy a lekérés bárhogy is el van titkolva a kódban, végül egy HTTP request lesz, amit ki lehetne emelni, és magában futtatni, de nem találok megoldást a felderítésére.
Van valakinek módszere vagy ötlete ilyen adatforgalmat elkapására?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windowsos tablet topic
- PlayStation 5
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest