Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Le Mans Ultimate
- 2024 - Már elérhető a Steam év végi összesítője mindenki számára
- Borderlands 2
- League of Legends
- Premier előzetesen az Alien: Rogue Incursion (PS5/PSVR2, PC, MQ3)
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Path of Exile 2
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Sziasztok! Egy ismerősöm keres főleg borítók jó minőségű nyomtatására olcsóbban üzemeltethető nyomtatót, így esett a választás az Epson L110 vagy L120 modellekre. Az előbbinek nagyobb a felbontása, viszont az utóbbit inkább szoktátok itt ajánlani, melyik lenne a megfelelő a fenti célra?
-
epzon
őstag
válasz Daffchy #8396 üzenetére
Ha nem ipari mennyiségre kell akkor ebben érdemes gondolkodni.
Pláne ha a minőség is fontos EPSON L1800Ez A3+ -ig tud nyomtatni profi minőségben a lézerhez képest töredék áron. Lézerrel egy full A3-as nyomat kb le se merem írni mennyi lehet
maradjunk abban hogy az ISO szerinti méréssel egy komolyabb gép olyan 20 Ft körül tud nyomtatni A4-ben kb 7%-os fedettségnél
számold ki hogy A3 100%-ban fedve.... olyan 400-600 Ft -
Daffchy
őstag
Saját célú nyomtatásra kellene, szóval nem papír-írószer boltba vagy hasonlóba.
Lapszámot nagyon nehéz mondani, plakátokat nyomtatni stb.
Tudom, hogy ez a tényező befolyásolja az ajánlott gépet, de nem tudok lapszámot mondani.
Egy jó minőségű A/3-as színes nyomtató kellene (gondolom ezekből lézer minden profi gép) ami tartós és alacsony az "üzemeltetési költsége".
Hálás lennék, ha ajánlanátok pár darabot, legyen miből választani!
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Egy barátom A/3-as lapok színes nyomtatására való lézernyomtatót szeretne venni, irodába, nem otthoni használatra. Lehetőleg olcsó toner-el.
Mit tudnátok ajánlani különböző árkategóriába?
Előre is köszönöm!
Dávid
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
semmire... sőt úgy látom másoknak sem megy a wifi l355-n...
lehet írni kell az Epson-nak, csináljon valamit... :x[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Tisza05
csendes tag
Sziasztok!
Nyomtatóvásárlás előtt állok.
Tintasugaras, kevés nyomtatás (1-1 levél, nyomtatvány, néha-néha 1-1 színes kép, rajz), másolás, szkennelés. Wifi-s legyen. Ha lehet ne egy vagyonba kerüljön (20e környéke)
Mit tudtok ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
ez tényleg olcsó .
Most nézem, hogy epson nyomtatók kb negyed annyiba kerül a tinta mint anno az én HP-ba. Pl egy eredeti hp 940 Xl fekete patron olyan 8k magasságában volt és elvileg 2200 oldalt tudott. Ebbe meg 4k a feket 140ml-es tartály 6000 oldalas kapacitással.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
epzon
őstag
válasz MittuDomain_ #8381 üzenetére
EPSON M105 - wifis mono tintasugaras 3 év garanciával, 1 Ft-os eredeti lapköltséggel
-
Varshi
aktív tag
válasz MittuDomain_ #8381 üzenetére
Havi 200-400 oldalnál még az utángyártott se szárad be, az eltömődés meg ugye olyan, hogy kínai pólóból is van, ami 1-2 évig bírja, a másik meg 1-2 hétig.
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Olvasok-olvasok, többször érdeklődtem már, de nem jutok előrébb.
Ha csak feketében nyomtatnék, milyen költséghatékony, olcsó és tartós nyomtatót tudtok ajánlani?
25e a plafon.Átlag havi 2-400 oldal nyomtatás.
Lézer párti lennék, de a lapköltség sok.
Tintasugarasból ott a beszáradás/eltömődés, meg szinte már nem lehet kapni mono tintás nyomtatót.
A scan/fénymásolás jól jöhet, de nem elvárás. A duplex meg a wifi nekem többet érne, főleg az előbbi.Gondoltam itt a fekete péntek, ideális vásárló nap, de a jó dolgok elfogytak, mire hazaértem a melóból.
Nézegettem az iP7250-et, de itt a fórumon nem egyértelmű róla a vélemény. A normálisabb lézerek lapköltsége 4,- Ft körül van.
Xerox 3010 - itt 1,- Ft körüli a lapköltség, de se duplex, se multi, se wifi. (Ebben a sorrendben egyre kevésbé fontosak.)
Van valakinek SOS tippje, ha valahol mai akcióban kapható jó eszköz?
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
w.miki
veterán
L355 wifi telepítésére van valami GYIK?
A hozzá adott útmutató alapján nem igazán tudom wifire telepíteni. (Win7) Egyszerűen időtúllépéssel kiszáll a telepítőből.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Lajkó
őstag
-
Ermac
tag
Énis nyomtató vásárlás elé nézek (sajna) elszállt a lexmark, utángyártottakat már nem szerette később üres lapot nyomtatott, állandóan feljöttek ablakok vásárolj eredeti tintát...
-Wifis legyen
- Általános használatra otthoni dolgok kinyomtatására csak fekete szín kell
- Szkenner legyen benne
- Azért 30ezer forint felett ne legyen lehetőleg
- Angliába élek hátha ti jobbat találtok én egyelőre 40 fontér egy hp 2540 all in one -t találtam
- Nem szeretnék patronra költeni túl sokat, állítólag lézeres nyomtatók jobbak olcsóbban többet tud nyomni...Mit ajánlanátok egy átlag felhasználásra ?
Köszi
We are Many You are but One
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ismételten megadta magát a HP nyomtatónk (részemről több HP printer nem kell...), milyen nyomtatót ajánlotok alkalmankénti néhány oldal nyomtatására?
További elvárások:
-multifunkciós legyen
-WLAN-ra csatlakoztatható legyen
-lehetőleg ne adja meg magát pár éven belül, mint a HP-k szokták... (tudom, hogy fogyasztói társadalom meg minden, de ha lehet akkor olyan modell érdekelne amit esetlegesen már bevált)
-15-17k-nál többet nem nagyon szánnánk rá, lehet használt is
-ne kekeckedjen utángyártott, de minőségi patronokkalMég egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy melyik megoldás az ajánlottabb/jobb, a 2 patronos megoldás (színes és fekete) vagy a színenkénti patronos? Utóbbi tudtommal jobb, de cáfoljatok meg ha nem így van.
Jelenleg egyik ismerősömtől tudnék venni egy Brother J315W-t, erről esetleg tapasztalat?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.
Szüleimnek keresek nyomtatót. Kevés nyomtatás és csak fekete, ezért kinéztem a HP LaserJet Pro P1102 nyomtatót utána mondták hogy jó lenne bele scanner rész is magyarán multifunkciós.
Érdeklődnék hogy a HP LaserJet Pro M1132 MFP -kívül van e más ajánlott kategória, vagy esetleg jobban megérné megvenni a HP LaserJet Pro P1102 -t és mellé egy scannert?
Előre is köszi a választ.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
epzon
őstag
válasz MittuDomain_ #8371 üzenetére
megnézted a tonert is hogy mennyibe kerül ehhez a samsunghoz?
1000 oldal 14 000 Ft - 14 Ft laponkét!!!
Az epson L120 - 1 Ft-ért nyomtat szinesbena 128 mega reális biztos annyi, csak mivel ezek GDI-os gépek szerintem nincs sok jelentőssége, persze ha több nem hátrány, de nem hiszem hogy normál használatban ez kézzelfogható előny
-
MittuDomain_
őstag
Lézer ötlet/ajánlat nincs?
Én ezzel szemezek most:
http://www.bemutatoterem.net/Termek/samsung-sl-m2022w-p134756.html
Vagy a kis multik 30 körül?Meg a samsung szinte minden nyomtatóját 128 mega memóriával reklámozza, ez reális érték, vagy másként számolják? (a standard 8-16 mega)
Mérnök hallgató vagyok, gyakran küldenék rá nagy méretű állományokat...[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz ádika86 #8367 üzenetére
bármelyik legolcsóbb lézernyomtató amihez a legnagyobb a kezdő toner kapacitás
havi 20 oldal az évente 2-300 oldal, kezdő toner 500-1000 oldal szóval 2-3 évig még toner sem kell, úgyhogy ha 3 év múlva venni kell egy tonert szerintem teljesen mindegy mennyibe fog kerülni -
epzon
őstag
válasz Dexter68 #8368 üzenetére
Szia
EPSON L355 - wifis multifunkciós nyomtató - 1 Ft-ért nyomtat feketében színesben is eredeti kellékkel, kezdő tintaszett 12000 fekete és 6500szines oldalra elegendő
plusz most regisztráció után 3 év garancia a nyomtatófejre is
www.nyomtasskevesebbert.hu -
Dexter68
addikt
Sziasztok, napi 20-30 oldalnyi színes nyomtatáshoz, fénymásoláshoz, szeretnék valami gazdaságosan működtethető multifunkciós nyomtatót. Nem kell fotó minőség, ezért lézer is szóba jöhet. Jó lenne, ha tudna wifin keresztül hálózatosdit is játszani.
Köszönet.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! black friday alkalmával szeretnék beruházni egy nyomtatóra. havi 20-25 oldalt nyomtatnék vele kb, és csak fekete-fehér dokumentumokat. ár-érték arányban mit ajánlotok? gondolom jobban megéri a lézer... nekem nem kell, hogy csoda minőségű legyen, színes, megfőzze a vacsorát, elmosogasson stb... csak tegye a dolgát. jó sokáig. lehetőleg nulla költséggel köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz Moon_Walker #8361 üzenetére
mono lézer nyomtatót nézzel, amihez a legtöbb az induló festék
pl hp 1102, epson m200dn, vagy amelyik szimpatikus, a te igényeidnek bármelyik meg fog felelni. -
Moon_Walker
tag
sziasztok,
otthoni nyomtatásra keresek nyomtatót, ehez kéne valami iránymutatás.
(Sajnos ajándékba kaptam egy lexmark scanneres színeset, one patronnal és nem vagyok hajlandó 7000-ért patront venni...)
szóval: fekete-fehér nyomtatásra kell, otthonra, igen ritkán havi ca.10 szöveges oldal kinyomtatására.
fontos lenne a kis méret, esetleg ócó utángyártott patron/toner használata.Köszi!
(nem kötelező megadni)
-
epzon
őstag
válasz MittuDomain_ #8357 üzenetére
szia
EPSON L120 - bátran ajánlom
-
epzon
őstag
nyilván nem azért vállal a gyártó 3 év garanciát mert tudja hogy úgyis elromlik hanem mert tudja hogy igazából nem vállal kockázatot!
megbízhatóságban nincs szerintem nagy különbség márka és márka között, mindegyiknek vannak jó sorozatai, és szerintem ez az epson l-es sorozat jó. Nem egy űrtechnika, de arra amire ki van találva tökéletes. Fillerekért nyomtat, eredeti kellékkel megbízhatóan. Eddig negatív tapasztalat ami a megbízhatóságot érinti még 1 sem volt itt a fórumon pedig biztosan vettek már innen is páran.az általad említett HP-hoz 13000 Ft egy normális utángyártott toner ami 1500 oldalas, azaz majdnem 10 Ft egy oldal NEM eredeti kellékkel
szóval az a 14 000 Ft árkülönbség elég hamar visszajön, úgyhogy nem igaz az az állításod hogy nem használnád ki az epson előnyét
-
Julot
aktív tag
válasz szricsi_0917 #8356 üzenetére
Nekem a Canonnal nincsenek jó tapasztalataim, ezért nem is foglalkoztam vele most. Ettől még bőven lehet jó, de ebben én nem tudok objektíven nyilatkozni az előbbi állítás miatt. Másrészt én is erősen laikus vagyok nyomtató kérdésben, próbálok én is jól - az igényeimnek megfelelően - választani. Azaz hosszútávra, otthoni körülmények közötti havi max. pár száz oldal (se) nyomtatására, fénymásolására használható megbízható multifunkciós készüléket szeretnék.
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Iskolai anyagok nyomtatására lenne szükségem valami olcsó, megbízható, kis fenntartási költségű (ez így mind egyszerre ) megoldásra. Átlagosan havi 300-600 oldal lenne a terhelés. Az esetek 99%-a ff lenne, ami színes, azt megoldom máshogy. A hálózati csatlakozás jó pont, de nem elvárás, a duplex viszont nagyon-nagyon jó lenne. Dömping szerűen nyomtatok sokat, kéne legalább egy 100 lapos tálca, ne kelljen töltögetni ötvenesével.
A beszáradás ill. a lézeres jó tapasztalatok miatt utóbbi felé orientálódom.
A másolás-scannelés sincs ellenemre, nem zavar, ha multi.Az összeghatár gumi, mondjuk 25 alatt jó lenne, de mindez ennyiért nem fér bele, tudom.
Ha nagyon képben vagytok, mondjuk tudnátok nekem úhy ajánlani, hogy 10ért ezek van, 15ért ezek, stb...
Köszi
-
Julot
aktív tag
...hát azért kell! Mert legyen 1,2 Ft egy lap, de ha nem megbízható megsüthetem. A 3 év garancia egy dolog, ha havonta szervizben van... Mellesleg kit érdekel az olcsóbb nyomtatás, ha havi 100-200 oldalról van szó, vagy még annyiról sem?! Főleg, ha a beszáradás veszélye - még ha minimálisan is - ott leselkedik. Nem tudom, én is egyenlőre vacillálok az L355 és a HP LaserJet Pro M125nw között! Kecsegtető az Epson ajánlata, de én sem használom ki...
(#8352) Vizilabdás Neked is ajánlom, nézd meg a HP LaserJet Pro M125nw.-t, ha keveset nyomtatsz. Az még 14k.-val olcsóbb is... Bár mint fentebb írtam, én sem tudok még dönteni...
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz szricsi_0917 #8353 üzenetére
nincs, de kell annál több hogy tized annyiért nyomtat mint a hasonló árkategóriás gépek?
-
szricsi_0917
tag
Bocsi ,de már lejárt a szerkesztési idő
Nézegettem az L355-ös is de azon kivűl hogy költséghatékony van más előnye a többi ilyen árú nyomtatóval szemben? -
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Milyen tintasugaras nyomtató tudtok ajánlani 30-50 Ft-os ár között? Otthoni felhasználásra lenne,fontos a minőség.Nem sokat nyomtatok tehát nem a költséghatékonyság a fő szempont, ha a minőség és a felszereltség rovására megy.
Felszereltség:
szkennelés
2 oldalas nyomtatás
fax nem fontos
előnyős lenne ha a papírtároló belül lenne és nem kívül (de nem feltétel),Jó lenne ha többet is tudnátok ajánlani, hogy legyen mit összehasonlítani miért jobb az egyik mint a másik.
[ Szerkesztve ]
-
Oligovit
csendes tag
Sziasztok,
Úgy néz ki nyomtatót fogok venni. Ami fontos az, hogy scanneljen és szinesen nyomtasson. wifi meg érintöképernyő, stb egyáltalán nem számit. A havi nyomtatni való elég széles skálán mozog. Néha havi 100 oldal (szines-feketefehér vegyesen) néha pedig akár 2 hónap kihagyás is előfordulhat.
Úgy néz ki az Epson L355 és Canon Pixma MG5650 közül lesz valamelyik a befutó. Olcsóbb kategóriából nem szeretnék mert szerintem csak a vergödés van velük. Föleg nem hp-t, azok kétszer már elbántak velem, igaz akkor olcsóbb kategóriás nyomtatót választottam, lehet az is közrejátszott.A canon jóval olcsóbb mint az epson, viszont az első patron csere után kb. ugyanott lennék anygilag. Jó lenne tudni melyik hajlamosabb a beszáradásra. A heti 1 nyomtatást megtudnám oldani még az inaktiv időben is.
Ha az epsont választom akkor az kb életem végéig elég lenne a mellé adott tintával
A kérdés, hogy a canonnak van-e valami rejtett hibája, esetleg mást is kell-e cserélni a patronokon kivül? Olyat is olvastam, hogy nem mindegyik tipus scannel tinta nélkül. Ezt is jó lenne tudni. -
addikt
"másrészt a korább i színes tintasugarasban beszáradt a színes patron."
Ennek mi köze a lézerhez?Egy másik ok ,hogy miért is választott ki egy lézer nyomtatót.
Amúgy a hozzászólásodnak mi köze a topichoz?
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
KTU
addikt
válasz boogie84 #8347 üzenetére
Gratula az olcsó toneres nyomtatódhoz.
A beillesztett képek szépek, de minek is?
"másrészt a korább i színes tintasugarasban beszáradt a színes patron."
Ennek mi köze a lézerhez?troll mod off
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
boogie84
veterán
Röviden megosztom tapasztalatomat Samsung SL-M2070W-vel kapcsolatban.
Direkt wifi, NFC. Tökéletes!!
Multifunciós készülék,gyorsan szkennel, gyorsan nyomtat. Akinek elég a fekete lézer, annak ajánlom!Nekem tetszik! A színes verziója 2× ennyibe került volna, többek közt ezért nem azt választottam, másrészt a korább i színes tintasugarasban beszáradt a színes patron.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
epzon
őstag
válasz spiritex #8343 üzenetére
De az L355 is 3 év garanicás
www.nyomtasskevessebbert.hu -
zagloba
aktív tag
HP LaserJet Pro M125nw!
Szerintem drága 41.000Ft ! Lézer tehát a hozzávaló igen drága! 20-40 Ft/lap kb.!
Akkor már inkább tintás! És ha nagyon félsz a beszáradástól vegyél Epsont eredeti tintával 3 év garanciával
L210 v. L355 rengeteg tintával! kb. 50-60 ezer Ft az ára és 1-2 Ft/lap
Ja és nem 600*600dpi / Ezt nem hagyhattam ki / -
spiritex
veterán
Köszi szépen! Bár a 3 év sajnos nem fog rám vonatkozni, mert asszony is előjött a kívánságával, hogy de jó lenne ha tudnánk fénymásolni, vagy ezt-azt szkennelni, úgyhogy L210 vagy L355 lesz.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
epzon
őstag
igen
ezt már nem is szoktam felhozni, mert egyszerre túl sok infó lenne
a különbség ott van, hogy amikor patront cserélsz egy normál patronos nyomtatóban akkor csinál egy nagy fejtisztítást minden színből! így ha kifogyott a fekete és kicseréled, a színest is tisztítja. Majd kifogy a kék kicseréled és a sárgából már kétszer tisztított (plusz az új feketéből is leszív). aztán kifogy a sárga és a magentából már 3 szor tísztított (a feketéből kétszer, a kéből 1x)!!
Na ez nincs a külső tartályosnál, mert nem kell cserélni a patron csak 3-4-5 000 oldal után utántölteni.
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz spiritex #8338 üzenetére
Tuti
ha nem csinálod ezt akkor sem fog beszáradni még akár 6 hónap állás után sem.
de ha megteszed akkor 100% biztos lehetsz.illetve most a 3 év garancia az vonatkozik a fejre és a beszáradásra is. Tehát ha a sütőben tárolod a nyomtatót és egyszer véletlenül bekapcsolva hagyod és beszárad még akkor is meg fogják javítani
-
Varshi
aktív tag
> ugyanennyi színes tinta ára a canonhoz ~120 000 Ft ugyanennyi színes tinta ára brotherhez ~90 000 Ft
Ez is egy dolog, de ami még valahogy nekem fura, hogy mintha (a HP-khoz hasonlítva) kevesebbet is enne az L-széria a színesből. Már a sokadik fekete tartályt tolom be, és az elsőnek betöltött színesek még mindig 30-40% körül vannak.
Tehát van mondjuk a tartályméretben egy ×10 ugrás, de a fogyásban ennél nagyobb a különbség.Nyilván nem nyomtatok naponta Transformers plakátot a gyerekeknek (még egyszer nem! ), de a felhasználási módom változatlan az előző évekhez képest. Akkor a sárga rutinszerűen fogyott ki, a kék meg ritkán. Most meg ráadásul közel együtt fogynak.
Lehet, hogy a fejtisztítási módban sem pazarolja annyira a tintát, mint az előző nyomtatóim.
És most nem a nagy Office-jetet vettem alapul, ahol kábé locsolja a tintát minden bekapcsoláskor, a kombinált Fekete-Sárga fej megoldása emiatt egy pénztemető; hanem a sima HP300-as tintával etetett kisnyomtatóhoz - amit vakon is újratöltöttem már - képest is feltűnt.Köszönöm, hogy megoszthattam ezt veletek.
-
spiritex
veterán
Mielőtt megveszem a nyomtatót még azt kérdezném meg, hogy ha havonta nyomtatok egy tesztlapot, amin hosszában van egy-egy C, M, Y és K színű 1 cm széles sáv, akkor az tuti elég a beszáradás megelőzésére, nem?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Maya Laya
csendes tag
Szeretnék egy egyszerű multis, wifis, szines , nyomtatót venni, kb. havi 10-20 oldal használattal. Ezt a kettőt néztem kianon Pixma MG3550 és Canon Pixma MX475. Segítséget kérnék, 20e Ft körül melyik a jobb megoldás, esetleg valaki tud ajánlani jobbat.Előre is köszönöm.
-
Julot
aktív tag
válasz spiritex #8329 üzenetére
Úgy gondolod, hogy a 600x600 dpi felbontás az kevés? Nem pixel! Dpi!...
"Mi is az a dpi? Nos a dpi a ‘dots per inch’ kifejezés rövidítése, ami magyarul annyit tesz: pont per hüvelyk. Tehát a dpi felbontás az egy hüvelyknyi területre eső pontok számát jelenti. A dpi felbontást például A/4-es nyomtatott kép esetében az alábbi módon számítandó: ‘a nyomtatott kép szélessége pixelben’ osztva ‘az A/4-es papír szélességével centiméterben’ és ez a hányados szorozva 2,54-el. Először is a nyomtatott képünk szélessége annyit jelent hogy a felbontásából a szélesség paraméter (pl.:1200*1600 pixeles kép esetében 1200 a magasság és 1600 a szélessége). Az A/4-es papír szélessége pedig 29,7 cm. A képletben a szorzó szám, azaz a 2,54 abból adódik, hogy a dpi az hüvelykben számolandó és a szorzás előtti hányadosunk pixel/cm. Ezt meg kell szoroznunk a hüvelyk és centiméter közötti váltószámmal (1 hüvelyk=2,54cm). Így azt kapjuk végső mértékegységnek hogy pixel/hüvelyk. Ha a pixel-t pontnak nevezzük, lévén hogy a pixel szó jelentése képpont, akkor azt kapjuk hogy pont/hüvelyk ami dpi."A 8308.-as hozzászólásomban feltett kérdésekre továbbra is választ várok!
Köszönöm!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
-
superTibcsi
aktív tag
Sziasztok!
Canon PIXMA MG2550 véleményt tud valaki írni? Vagy alternatív típust. Amire kell, havonta 15-20, túlnyomórészt színes oldal nyomtatásra lenne használva. Esetenként másolás, scannelés.
köszi
Under construction!!!
-
bizbera
csendes tag
válasz Oryctolagus #8302 üzenetére
Szia!
MX395-t vettem pár napja.
Hamar jelezte, kevés a tinta, ezért utánatöltöttem. Már ki is fogyott (persze a valóságban nem, csak ezt jelzi), mire a Stop gombbal reseteltem. Azt írja ki: "Fekete nem mérhető", de azért nyomtat tovább
Ez mind a feketére vonatkozik, színes nyomtatás egyenlőre nem köt le.
Itthoni pár nyomtatásra elegendő.
Faxot küldtem és fogadtam vele, tehát működik.
Így számolj ezzel a nyomtatóval.
Összességében meg vagyok vele elégedve. -
FöldiM
csendes tag
Amit ajánlottál: WF-5620DWF tipus már tényleg olyan komoly irodás kinézet, csak sajnos már az L550 is árban több a tervezettnél. Nekünk nem annyira kell űrtechnika, a nyomtató az nyomtasson a laptopról, wifi se baj, de nem gáz, ha nincs. Nem akarok felhőbe a világ túlvégéről meg telefonról nyomtatni, meg mit tudom én még mifene funkciókkal dolgozni. Csináljon meg árajánlatot, számlát, költségvetést, néha egy-egy üdvözlőlapot vagy névjegykártyát, a nagymaminak az unokáról néhány fotót, scan copy minimális és ennyi. Ha az L355 elmegy 40.000 oldalt, akkor a Canon Pixma szépségét felülírja a 3 év "ingyen" üzemeltetés. Az "ingyent" a vele adott tintára és a garanciára értem. Apám szerint a Canon egyébként is inkább fotókra való, nem dokumentumra, bár ő se szakértő. Miatta nem is fehér lett volna, mert az túl csajos. A sebesség se nagy gond, a vevő addig is nézegeti a prosikat meg a kiállítóvitrint! Szóval fog az menni, L355 lesz, ha meg meghal a HP, akor veszek magamnak otthonra fehéret. Köszönöm az eddigi tanácsokat! Mindenkinek minden jót! Móni
Aquila non captat muscas.
-
spiritex
veterán
Az a 600x600-as felbontás nem kevés neked? Mert nekem is van ilyen felbontású FF lézer nyomtatóm, de nem túl szép lávány... Táblázatokra, egyszerű szövegre jó, de képekre, fotókra szerintem nagyon kevés.
-
epzon
őstag
A tintások eddig is ki tudtak nyomtatni ennyi oldalt műszakilag alkalmasak voltak erre, csak mivel drága volt az üzemeltetésük nem használták ki.
Személyesen láttam 10 éve működő epson C45-ös nyomtatót orvosi rendelőben, túl volt már a 100 000. nyomaton és tökéletesen működött.
most a 3év garanciával ráadásul nincs semmi kockázat hiszen a garancia vonatkozik a nyomtatófejre is.
ugye azt tudni kell ezekről az L-es gépekről hogy nem az űrtechnikát képviselik. egyszerű, megbízható és nagyon olcsón üzemeltethető gépek, nem túl gyorsak nem túl okosak, de amire ki lettek találva arra tökéletesek
ha jó költséggel és "modern" gépet keresel akkor érdemes megnézni a WF-5620DWF eszközt az már tényleg mindent tud és még megfizethető áron is nyomtat.
-
FöldiM
csendes tag
Tisztelt fórumozók! A #8307 beírásomra nem jött még válasz, de ettől függetlenül tovább kutakodtam a nyomtatóvásárlás frontján. Az Epson L355-nek van elől papírtartója, úgyhogy bocsánat, azt nem jól láttam először. Visszamentem az MM-ba és jól átnéztem, alul megtaláltam a kihúzható tartót. Ismét szemügyre vettem a Canon gépet is, továbbra is gyönyörűnek tartom fehérben és formára is, de talán túl otthonias egy irodába. Ha az Epson L550-et vennénk meg, az irodásabb kinézet. Kérdés, a kinézet és a felső behúzós másolón túl van-e különbség a 355-el szemben. Valaki Brother gépet javasolt feljebb. Azokat végképp nem ismerem. Másik kérdés: Reális egy ilyesmi kategóriás nyomtatónál, hogy normál használattal elmegy 40.000 oldalt? Mert ha igen, akkor Epzon őstagnak nagy igazsága van a költségben. Van valaki esetleg, ugyanígy ért a Canon gépekhez? Azok menyit mennek el? Kérlek válaszoljatok!
-
epzon
őstag
-
spiritex
veterán
Meggyőztél! L300 lesz! Vagy L210 , vérszemet kaptam, hogy mi van ha fénymásolnék, vagy szkennelnék valamit... igaz az L210 nincs benne a promócióban, de akkor is.
Még annyit kérdeznék, hogy ezek a patronok már nem száradnak be úgy, mint a régi tintasugaras nyomtatók?
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz spiritex #8320 üzenetére
pontosan a nyomtatási költség az amiben verhetetlen az epson
az epsonnal színesben kb 1,2 Ft-ért lehet nyomtatni 1 oldalt, EREDETI festékkel
ugyanez a canonnal 20+ Ft
a brotherrel 15+ ft+ az epsonhoz van 12 000 fekete és 6500 színes oldalra elegendő tinta a kezdő csomagban
ugyanennyi színes tinta ára a canonhoz ~120 000 Ft
ugyanennyi színes tinta ára brotherhez ~90 000 Ftezeket add hozzá a gép árához és így hasonlítsd össze a típusokat
-
spiritex
veterán
Köszi a választ!
Viszont kicsit elbizonytalanított szinimini kolléga. Mi szól az Epson mellett az ő általa említettekkel szemben? Az, hogy sokkal olcsóbban jön ki egy nyomtatás, mert 1000 Ft körül van egy utántöltő tinta?
Mert ugye a Brother és a Canon is szegélymentesen nyomtat, ráadásul Duplex-et is tudnak, mind a kettő szkennel is, nem beszélve arról, hogy a Brother A3-as!!
Kérlek segíts ebben!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
epzon
őstag
válasz szinimini #8317 üzenetére
óriási különbségek ebben a kategóriában nincsenek a készülékek között, úgyhogy érdemes az alábbiak szerint választani
milyen funkcióra van tényleg szükség - wifi, duplex, kijelzőméret stb - ami nem fontos azért ne fizess hanem inkább költsd eredeti partonre
mennyit nyomtatsz és mennyire számít a nyomtatási költség - ha keveset nyomtatsz akkor nem igazán érdekes hogy 5 ft vagy 10 ft egy olda havi 50 oldalnál mindegyhavi töb száz oldalnál is lehet hogy valakinek nem számít, ha neked igen akkor ki kell számolni melyikkel olcsóbb a nyomtatás és azt választani
lehetőleg eredeti kellékanyagokkal tervezz mert az biztosítja a problémamentes használatot, és a hosszú élettartamot.
ezek alapján már tudsz választani. a márka már harmadlagos szempont. Mindegyiknél belefuthatsz rossz készülékbe, de alapvetően elég jól működnek
-
szinimini
senior tag
Ez a kettő közül melyik lenne a jobb választás.
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy milyen nyomtatót vegyek magamnak itthonra alkalmankénti privát grafikai munkák: A4, A5, A6 szórólapok pár száz példányos kinyomtatására? 40-50.000 Ft-ot szánnék rá és az lenne fontos, hogy lehessen olcsón tölteni, vagy elfogadjon utángyárott patron-t/toner-t, ne kérjen mindenféle chip-et, kódot. Illetve nagyon fontos, hogy szegélymentesen nyomtasson. Azt sem tudom, hogy ennyi pénzből kijön-e egy színes lézer nyomtató, vagy mindenképpen a tintasugarasoknál kell maradnom. Mondjuk a felbontás sem mellékes, tehát a lézer talán mégsem jó, mert azoknak ilyen áron úgy tudom elég kicsi a felbontása.
Előre is köszönöm!Ez tudom, hogy nem nyomtat szegélymentesen, de ettől eltekintve talán jó lenne?
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
Szerintem ő lenne a jó választás.
Mit mondtok róla?
Brother DCP-J4110DW a becsületes neve -
epzon
őstag
válasz Tomikapc #8306 üzenetére
színes lézer nyomtató nem ajánlott mert nagyon drága vele nyomtatni és az után gyártottakat pedig nem igazán szereti
ha komolyabb nyomtató szeretnél akkor tudom ajánlani az EPSON WF-5110DW készüléket
itt egy bemutató videó
ezek a multifunkciós gépek de a nyomtatók is ugyan ilyen sebességgel nyomtatnak
kb 50%-kal olcsóbban nyomtatnak mint a lézerekha még olcsóbb nyomtatásra van szükség és elég egy egyszerűbb szerkezet is akkor pedig a külső tartályos gépeket tudom ajánlani
-
szinimini
senior tag
Sziasztok,
Most az edigitalnál 0%-ra lehetne venni nyomtatót és kihasználnánk ha lenne értelme.
Ami fontos,hogy jó minőséget csináljon, akár fotó minőség
multifunkció
olcsó patronok bele
És nézzen is k ivhogy
Ár-érték arányban jó legyen.
Az ár kb 40eFt legyen, nagyon ne mennyen fölé
A3 méret se lenne rosszSzerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?
Itt gyors rátudtok nézni,Köszi
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz merkucyo #8303 üzenetére
Szia
A megbízhatóságra most ott a 3 év garancia ami vonatkozik a nyomtatófejre és minden alkatrészre, részletek:
www.nyomtasskevessebbert.huitt egy bemutató videó ami sok mindenre választ adhat: videó
Azt kell tudni ezekről a gépekről, hogy nem a legújabb űrtechnikát képviselik, hanem viszonylag egyszerű funkciókkal, nagyon megbízhatóan és rendkívűl olcsón nyomtat.
havi 2-300 oldalra szerintem tökéletes választás
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Ezt a HP LaserJet Pro M125nw multifunkciós lézernyomtató ( CZ173A ).-t néztem ki, általános, otthoni használatra. Mindenképpen lézert szeretnék, mert a tintásokkal már kétszer megjártam - mindkétszer beszáradt a tinta, és dobhattam a kukába. Mi a véleményetek erről a készülékről? Jó választás? Megbízható (utángyártott) toner megfizethető árban kapható hozzá? Esetleg ami benne van az tölthető? ...és egy butának tűnő kérdés: a scennerel színes képeket is színesben tudok beolvasni?
Köszönöm!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
FöldiM
csendes tag
Tisztelt fórumozók! Én is ötletért és támogatásért fordulok hozzátok. A HP 4680 nyomtatóm azt hiszem a végelgyengülés jeleit mutatja 4 együtt töltött év után, de egyébként is lassú lenne az új helyzetre. Egy valamivel komolyabb multifunkciós gépre lenne szükségünk. A közeljövőben új irodát akarunk nyitni, ahol heti rendszerességgel 100-400 oldalt kell bírni a gépnek. Tintás legyen, keveset másol és scannel, 95% sima nyomtatás lenne, kb 2 centi vastag inverz betűs piros fejléces fekete-fehér oldal. Gondolom a többpatronos nyomtatás éppen az ilyen túlzott egyféle szín miatt találták ki. A piros tuti gyakran fogy majd ki. Bementem a MM-be, de a sokszor ajánlott Epson L355 nem nyerte el a tetszésem, nincs elől papírtárolója és olyan egyszerű a kivitel. Az ott lévők közül a Canon Pixma 6650 tetszett, gyönyörű fehér színű, de nem ismerem és azt se tudom megfelelő-e a kívánalmainknak. Szívesen vennék valamit erről a gépről, vagy valami jó alternatíváról. Lehetőleg 40-50ezer forint elég legyen és a tinta se fogyjon ki egy hét alatt. Ja és gyári tintával költséghatékony legyen az üzem. Kérem segítsetek!
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék venni, 2 darabot.
Színes lézernyomtatókból milyent érdemes venni?
Napi 10-20 oldalra kellene, annyira megéri a lézer?
Ha nem, akkor tintasugarasból mi most a best buy?Köszi
Tomikapc
-
alexw801
senior tag
L355-öt akarok venni.
Mit jelent, amit a minőségről írtál?
Foto papírra fotót milyen minőségben nyomtat?
Megköszönném a választ.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
merkucyo
aktív tag
Sziasztok !
Az Epson L355 típusról mik a vélemyék?
Olyanokra gondolok , hogy megbízható-e , esetlég átlagon felül hangos vagy lassú ?Havi 200-300 oldal nyomtatása mellé keresek nyomtatót.
Válaszokat előre is köszi
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy nyomtatót max. 20e forintért. Tudom hogy szűk a keret és talán majdnem mindegy ebben az árkategóriában melyiket veszem de azért mégis jó, ha kérdezek vásárlás előtt.
Csak itthoni alapvető "hirtelen" nyomtatásokra kell tehát megbízható legyen és könnyen kezelhető.
Scanner funkcióra és színes nyomtatásra is legyen képes.
Eddigiek alapján ezeket találtam, a HP a meggyőzőbb eddig.HP Deskjet Ink Advantage 2545
Canon PIXMA MX395 NyomtatóEgyébként használtakból a lézereseket érdemesebb venni?Azok nagyobb eséllyel bírják még tovább is?
Köszönöm a válszokat!
Per aspera ad astra.
-
epzon
őstag
Szia
Pl EPSON L120 - olcsón nyomtat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest