Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebcsont42
csendes tag
-
Mr. Teddy
őstag
Úgy néz ki egy Epson WP-4525-ös gépet veszünk az irodába. Agyaltam a WP-M4525-ön is, de azt 100-ért láttam csak, olcsóbban nem, pedig tudásra majdhogynem az kisebb, mert színest nem tud. ha jól láttam a 4525-ös 70k-tól indul.
Olyan kérdésem volna, aki tudja pontosan, bár utánaguglizok én is, tud-e olyat, hogy kétoldalas papírról csinál a behúzós scannerje kétoldalast? Gondolom a kinyomtatott cuccokat nem tudja szortimentezni, de az nem is kardinális.
A plusz 2 év garikiterjesztés szempontjából ényeges, hogy honnan veszem, vagy kb bárhonnan megvehetem a noymtatót, később tudom regisztrálni, hogy menjen tovább a gari?
-
QwErTy42
addikt
Szia!
A Canon pont nem tudja azt, amit Te kértél: ha kifogy a sárga, akkor feketével sem fog nyomtatni.
Mit jelent számodra az ésszerű? Hány forintos lapköltség mellett tartanád elfogadhatónak?
Havonta nagyságrendileg hány oldalt nyomtatnál?...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni egy all-in-one nyomtatót, ami wifin is tud kapcsolódni az eszközökhöz. Otthoni használatra kéne, a fax nem fontos bele. Ami fontos lenne, hogy a patront olcsón és "ésszerűen" lehessen cserélni. Tehát ha kifogy egy szín, ne kelljen a többi szín miatt az egészet cserélni.
Elsősorban Canonra gondoltam, nekem azzal egész jó tapasztalataim vannak. A lélektani határ 50 ezer lenne. Inkább olyan 30-35 körül tartanám jó árnak.
-
Mr. Teddy
őstag
Nézegettem mostanság még a Develop Ineo 165-ös multi lézeres gépét. 140k körül van az ára, de a festék hozzá 24500Ft/22000 oldalas toner, valamit 26k egy új dobegység.
Erről a nyomtatóról van valakinek tapasztalata? Egy ilyen és egy monokróm tintás epson között vaccilállok, de ennek a lapköltsége még a dobcserével is olcsóbb lenne (feltéve ha az eredeti patronokat nézzük).
-
gpatrik
tag
Sziasztok!
Van egy HP Photosmart 7760as nyomtatóm, utángyártott patronokkal. Érdemes venni helyette egy HP Deskjet 3050A-s multifunkciós gépet? Ahogy néztem a patron olcsóbb lenne bele, de leginkább speciális lapra szeretnék színes képet nyomtatni vele. Felbontásilag kb ugyanazt tudja, de a 7760as utángyártott patronokkal átlagon aluli minőséget produkál, így nem tudom, hogy költsem erre a meglévő nyomtatóra valami normálisabb patron árát, vagy vegyek valami másikat? Esetleg tudnátok valami alternatív megoldást ajánlani, akár új nyomtató, akár patron terén?
Üdv.: GPatrik
"A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
epzon
őstag
válasz salytmasztor #5789 üzenetére
hello
Epson L210
~ 10 000 oldal kezdő festék
~ 1 Ft-os lapköltség
~ 4000 oldalas festék br 2000 ft-ért kapható -
salytmasztor
aktív tag
Kis help kellene nyomtato vasarlas elott.
Legfontosabb szempontom persze, hogy minel olcsobb legyen a LAP / FT.- kb 50-60ezer ft a keret, de jobban orulnek ha 40 korul kijonnek
- hetente valtozo nyomtatas, 100-1000 lap, nagyreszt fekete-feher, de neha szines is kell
- scan + fenymasolas funkcio is kellene, nem akarok kulon venni scannert -
Mr. Teddy
őstag
Ja mondjuk lehet így is számolni, igen. Én még próbálok gyúrni az 1Ft/ oldalra
Mondjuk 3 év garit nem látom, epson oldalán 1 van, gondolom akkor lehet venni mellé kiegészítő garit. Mondjuk ennek összegét nem tudom.
A gép árát és patron árait illetően merre szoktál tájékozódni?Ilyesmi gép lenne tuti amúgy 10000 oldalas kapacitással, színesben, mint a lentebb említett L355 pl. Mert közben arra is rájöttem, hogy kell a behúzós scanner is, mert van, hogy több oldalt szeretnénk fénymásolni.
Amúgy nem tudsz egy normális helyet ahol ezeket működés közben is meg lehet lesni?
mod: bár lehet a monokróm nyomtató viszi feketéből a 10k oldalt egy töltéssel. Meggondolandó.
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz Mr. Teddy #5783 üzenetére
miért utángyártottal?
17 500-ért bérelitek a gépet ami 5000 nyomatra osztva 3,5 Ft / nyomat
a WP-4525DNF feketéje 8000 Ft (+ÁFA)/3400 nyomattal: 2,4 Ft /nyomatazaz most havonta 5000 Ft-ot fizettek a gépre ami 36 hónap alatt 180 000 Ft (+áfa) - ebből vehetsz 3 db WP-4525-ös eszközt (ha nem kell színes akkor van belőle már mono változat is az a WP-M4525DNF)
De valószínűleg 3 év alatt elég lesz 1 gép (mivel 3 év garos, oldalszám megkötés nélkül) és akkor spóroltatok 120 000 Ft-ot
Mindezt EREDETI kellékkel.
-
Mr. Teddy
őstag
Hm, ez okos Csak az a baj, hogy ezek a nyomtatók utángyártott festékkel érnék meg igazán, az eredeti elég drága. Ördögi kör ez az egész
Most azon agyaltam, hogy kettéválasztom a duplexes nyomtatást, és a multifunkciós gépet. Fénymásolni ritkán szoktunk, arra lehet elég egy alap kis tintás gép is, akár otthoni. Használati kézikönyvek nyomtatására az Epson M2300DN-t nézegettem. Hálózati, duplexes. Eredeti toner drága, de találtam 8000 oldalasat 9000Ft-ért. A most meglevő két db M2000-es nagyon szépen megy az utángyártott festékkel, remélném, hogy ez is.
Jelenleg egy minolta di2510-es nagy gépet bérlünk, havi 17.5k+áfáért. Asszem ebbe 5000 oldal van benne, de sosem használjuk ki. Kb 2 hónap és behozná a kis epson az árát. Ja és ez állandóan csipog, hogy nem tudja bevenni a papírt, borzasztó idegesítő. Néha kihívjuk a szerelőt, matat valamit, ideig óráig jó, azt megint. Aztán ez alapján ítélik meg a főnökök, hogy "azért jó a bérelt, mert ha gond van vele, jön azonnal a szerelő". Hát nem tudom elhinni hogy havi 5000 oldal komoly igénybevételnek tekinthető-e, nem hinném, hogy nem bírná.
-
Mr. Teddy
őstag
Most közben nézegetem a WP-4525/4515-ös gépeket, de ott még sajna a 3400 oldalas tinta kb 10k huf. Utángyártott kb 2500. Bár a nagyobb lapkapacitás igen jól jönne.
Kezdek egyre jobban megbarátkozni a tintás nyomtatókkal üzleti felhasználásra. Bár a lézerben még ott van, hogy tartósabbnak érzem, ha egy csöpp víz rácsöppen a papírra, akkor még nem mosódik össze. Bár a számlákhoz lézer van, a használati kézikönyvekhez kell nagyobb kapacitás, ott nem kardinális ez. Csak az a fránya duplex. Itt a manuális duplex valamilyen szinten inteligens? Anno csináltam, hogy először páros oldalak, aztán páratlanok, de ez macera, ha csak egy fordítás lenne, akkor az még vállalható.
-
epzon
őstag
válasz Relisys #5774 üzenetére
semmilyent
mindegyik horror áron dolgozik, nézd meg, hogy mennyi 1 szett toner bármelyik géphez és mennyit tudsz vele nyomtatni
ha színesben szeretnél nyomtatni sokat akkor EPSON L300 - 60eft kapsz hozzá 15 000 oldalra elegendő tintát utána pedig 1 ft-ért nyomtat színesben eredeti festékkel
ez nem wifis ugyan de br 75eft-ért már megkapod az L355-öt ami wifis -
Relisys
senior tag
Sziasztok!
Milyen színes, multifunkciós lézernyomtatót érdemes venni bruttó ~90e ft-ért?
Köszi
-
gulyasa
őstag
Komolyan mondom, ha nem lenne drága és macerás, visszaállnék a régi mátrixnyomtatókra...
Régebben sokat nyomtattam fényképeket - néha lemezborítókat magamnak vagy ismerősöknek.
Erre a célra a színenként cserélhető patronjaival maximálisan megfelelt a több éve vett Canon IP4200-asom, ami még mindig tökéletesen működik. Ráadásul jó ideje olcsó utángyártott chip-es patronokat is lehet kapni hozzá. De így sem volt sosem kihasználva 100%-osan.
Mostanában már nem nyomtatok fotókat, nagyjából csak fekete nyomtatás megy (szövegek, adatlapok, stb.), néha szürkenyomat.Egy fekete-fehér/szürkenyomat használatra jó minőségű, olcsó tintasugaras nyomtatót keresek, amelybe a fekete patron is olcsó (utángyártottra gondolok) és nagy kapacitású.
Ezekkel a feltételekkel mi most a best-buy típus?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
epzon
őstag
válasz Csavarnyuzo #5771 üzenetére
De itt az a lényeg, hogy nincs vesztenivalód.
Szerintem ma már egyik gépről (márkáról) sem lehet azt állítani, hogy az ne bírná azt a terhelést amit állítanak. Van köztük kicsit erősebb kicsit gyengébbek, de alapvetően egyik sem ajánlhatatlan. Természetesen mindenhol előfordulnak hibák de egyiknél sem hiszem, hogy az kiugró lenne a vásárlástól számított 1 évben!
Én így értettem, hogy mihez kell tapasztalat?És itt megspórolod a gép árát az első évben még egyszer (~80-90eft) azaz tegyük fel, hogy csak 2 évet bír akkor is bőven megtérült. Biztos nem fog 1 millió oldalt elmenni egy ilyen masina de 100-150 000 oldal simán benne van.
-
-
Mr. Teddy
őstag
Értem. Sajnálom, hogy m2000-eshez hasonló multigép nincs. Szóval mostanság a tintás gépek a jó lapköltségűek. Igazából nem tudom, hogy hosszú távra a lézer vagy a tintás a jobb, ugye régebben az volt, hogy nagytételes nyomtatásban, irodában inkább a lézer. De ahogy nézem ezek a tintásak már igen gyorsak, biztos jó alternatíva. Csak ki tudja a főnököm mit gondol, lehet lézernyomtatót hajlandóbbak venni, kiderül.
-
epzon
őstag
válasz Mr. Teddy #5768 üzenetére
de már nincs m2000 és azóta nem ismerek ennyire jól üzemeltethető gépet (max m2300dn de ez csak nyomtató)
jó lapköltsége még az EPSON WP-M4525DNF
duplex-es 2 tálcás eszköz
10 000 oldalas patron ~ 32 000 Ft + ÁFA azaz 3,2 Ft + ÁFA 1 lapnak a költsége -
Mr. Teddy
őstag
Igazából a duplex kéne, mert 50-100-200 oldalas kezelési utasításokat is kell tudnia nyomtatni, és azt kétoldalasan csináljuk.
Anno ajánlottad az Epson M2000-es lézert, abba a 8000 oldalas toner kb 8k huf, ezért gondoltam az 1ft-s lapköltségre. Jó utángyártott a toner, ha jól tudom.Szóval ilyen m2000 sebességű, duplexes, hálózati nyomtató kellene, amibe van scanneris. Ilyen kisirodai mindenes. Csak bármilyet nézek, a tonerre a gatya rámegy. Most egy bérlős nagy gép van, azzal kb 5ft a lapköltség, ezen kéne spórolni. Meg az a gép eléggé sokat hibázik, és hiába jönnek javítani, nem lesz jobb, kéne egy jó saját.
-
epzon
őstag
válasz Csavarnyuzo #5765 üzenetére
azért akad már nem kevés tapasztalat, pl kórházakban most cserélek le jónéhány régi nyomtatót ilyenekre
egyébként meg mihez kell tapasztalat? fél év alatt megtérülő beruházás ami a második fél évben megspórolja még 1x a gép árát, mindezt garanciaidőn belül, azaz zéró rizikó?
a lapköltségben meg nem lehet óriásit tévedni, azaz ami a papíron 1 ft, lehet hogy a valóságban 1,20 vagy 1,30 lesz de az nem számottevő eltérés, nem úgy mint egy kispatronos készüléknél ahol papíron lehet 5 ft a valóságban meg 8-10 lesz belőle
-
epzon
őstag
válasz Mr. Teddy #5764 üzenetére
milyen gyorsnak kell lennie?
ez 15lapot tud az már elég jó, ahol használják eddig még nem panaszkodtak rá. Úgy hogy az első oldal kb 3mp, míg lézernél 10-15mp, azaz az első 10 oldal kb ugyanannyi idő alatt jön ki mint egy lézernél
kézi duplex van benne, egyébként szerintem átlag használatnál nincs akkor jelentősége a duplexneklézerbe nem lehet 1 ft-os lapköltséget elérni, kivétel, ha adsz a gépért 500 000 ft-ot ott már lehet találni pl ricoh
-
epzon
őstag
Ha igazán pénztárcabarát megoldást keresel akkor az EPSON M200-at tudom ajánlani
itt a kezdő csomagban kapsz 11 000 oldalra elegendő festéket a későbbiekben pedig ~ 6000 Ft a 6000 oldalas festék azaz 1 Ft/oldala samsung nyomtató 35-40eft, a kezdő toner gondolom 1000 oldalas
ugy tonert még nem láttam hozzá, az eredeti az ~20eft a 2500 oldalas, azaz 8 ft/oldalhavi 1500 oldalnál a samsung esetében 1 év alatt 12*1500=18 000 oldal/év => 17 000 oldal * 8Ft = 136 000 Ft + a gép, azaz 170 000 Ft
EPSON M200 - 90 000 Ft a gép (11 000 oldal tintával) + 7000*1Ft = 97 000 Ft
azaz közel 80 000 Ft-tal kerül kevesebbe 1 év alatt.
-
mapet
csendes tag
Sziasztok!
Multifunkciós irodai nyomtatót keresek, havi 1000-2000 fekete-fehér oldal nyomtatására. Színes nyomtatásra nincs szükségem. Fénymásolásra ritkábban, esetleg scannelésre is használnám. Fő szempont, hogy megbízható, strapabíró nyomtató legyen olcsó és könnyen beszerezhető tonerrel.
Samsung SCX-4655F -ről esetleg van valakinek véleménye?Köszönöm a segítséget!
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
Leírom ide is hátha valaki tudja mi lehet a gond:Az epson sx200asomba vettem utángyártott patronokat, beraktam őket el is fogadta és nyomtatott. Pár napja akartam valamit másolni és villogot a led a tinta feliratnál, valami gubanc van.. Nem hajlandó felismerni mostmár semmilyen utángyártott patront amit beleteszek, se a cd-s (xp) driverrel se a netről leszedett legújabbal. Se úgy, hogy ki van kapcsolva a net, hogy ne tudjon frissíteni, se úgy hogy be van kapcsolva.
Nem zárta le magát, alig volt vele nyomtatva, már áttörölgettem az érintkezőket is, de minden cserének az a vége, hogy nem kompatibilisek a patronok. A patronokat chipresetterel próbáltam kiütni, de nem nagyon akarja vagy csak sokadik próba után sikerül. A wicreset és egyéb ilyen waste ink reseter progik csak out of ink errort irnak ki.
Valakinek valamilyen ötlet?
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Feladta a harcot az ip5200-as nyomtatóm. Nem volt időm még a fórumnak nekifutni, de az volna a kérdésem, jelenleg piacon kapható nyomtatók közül melyikbe lehet párszáz ft-os áron utángyárott patront vásárolni?
Régi Canon nyomtatómban az volt a jó, hogy a szokásos 3BK, 6CMYK patronokkal mentek. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz banderasz77 #5758 üzenetére
Akár az is, de a 1018, 1020, 1022 is jó választás -ha nem jobb-. Régebbiek, de szerintem gazdaságosabbak és mechanikailag is strapabíróbbak.
A pirosat kell elvágni.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Fősulis célra szeretnék egy otthoni lézer nyomtatót, semmi extra. A lényeg, hogy utángyártott patron is legyen, költséghatékonyság miatt. HP 1102 vagy esetleg más lenne tökéletes?
Üdv.
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.
Multifunkciós nyomtatót szeretnék venni, leginkább szöveg de van amikor fénykép, esetleg kisebb igazolványkép nyomtatásához. A probléma az ,hogy előre nem tudni mikor lesz használva , esetleg van olyan patron ami nem szárad be vagy olyan olcsó ,hogy egyszerűen cserélhető legyen?
Minél olcsóbb annál jobb.
Thx.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
StLui
veterán
válasz #40935168 #5752 üzenetére
Lézer nem jó fotóra, akkor már egyszerűbb bevinni MM-ba a fájlt és ott a HP gépen kinyomtatni papír árba.
Otthoni nyomtatásra meg valami olcsó FF lézert, azt elrakhatod, mondjuk, hogy ennyire nem kell, hogy fél évre elrakni, akkor igazán tényleg kell nyomtató?
Én HP5525-öt vettem, volt, hogy egy hónapig nem nyomtattam, de semmi gond vele.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
törölt tag
Sziasztok,
unom a színes tintasugaras beszáradását, akármennyire fotónyomtató, 1 pikoliter, stb..
Van olyan nyomtató, amit ha megveszek, nem szárad be és gyönyörűen nyomtat 1-2 hónap múlva is ? Akár színes alap dolgokat, akár fotót.
Valami fúvókára koszra porra és többhetes állásra kevésbé kényes, tartós jószágot szeretnék, mert a mostani Canon Pixma IP4200-amban hiába cserélek én patronokat, csíkot húz, fejtisztítás annyi mint halottnak a csók, stb.. szóval kivagyok teljesen, hulladék.. nekem ez nem hiányzik.
Legyen, használjam, ha pedig eldobozolom és fél év múlva újra használom, pisszenés nélkül nyomtasson gyönyörűen. Van ilyen otthoni használatra ? (Lézer technológia ilyen ? Alkalmas fotó nyomtatásra?)
Bocs ha sok a hülye kérdés, mindenhez nem értek..
-
zombe3y90
csendes tag
-
spammer
veterán
Üdv!
Lézernyomtató vásárlása van tervben, eddig ez a jelölt: HP LaserJet P1102 (CE651A)
Néztem, hogy utángyártott toner kb. 5k, de az Edigitalon a hozzászólások között azt írta valaki, hogy kompatibilis vele a C4092A típusú toner. Rákerestem, már 2500 Ft. körül vannak [link], ami nem tűnik rossznak, de a leírás alapján 1100-ashoz jó. Biztos, hogy kompatibilis lenne ez a P1102-es nyomtatóval?
Esetleg tud valaki ajánlani hasonló árkategóriában (max. 20-22k) más lézernyomtatót, amihez olcsón lehet utángyártott tonert venni és megbízható? Általános irodai használatra kellene, nem nagyüzemben, kb. havi 100-200 oldal max, de inkább kevesebb.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
baly2u2000
tag
A héten megérkezett a megrendelt Epson WF-3520 nyomtatóm, ezzel kapcsolatban leírom mi az eddigi tapasztalat, hátha valakinek segít.
Ár: cca 36.000 Ft-ért volt nálam a termék kiszállítással.
Unboxing: A dobozban: 1db nyomtató, egy tápkábel, két CD (1: driverek és kezelőszoftverek 2: Kiegészítő progik, amiket még nem tettem fel. USB kábel nem jön vele.) egy gyorsösszeszerelési hajtogatós papír és a felhasználói kézikönyv angol nyelven. A Driver CD-n van magyar nyelvű felhasználói útmutató is.
Telepítés: Win7 64 bit alatt bajai vannak a nyomtatóhoz adott szoftvernek és az Epson honlapjáról letöltöttnek is, csak nagy nehézségek árán sikerült felmókolni Wifis nyomtatónak. XP 32 bit alatt viszont flottul végigment a CD-s telepítő.
A Wi-fi kapcsolat jellemzői elég furán jelennek meg, a nyomtató kijelzőjén 11Mbps-t ír ki, a Web interface 54 Mbps-t, egyébként pedig N-es wifihez csatlakozik (Mixed mode-ra van állítva a router, szóval lehet mégse N-en csatlakozik). A Wifi státusz kinyomtatása után Csatornaütközésre hívja fel a figyelmet. Találomra kipróbáltam 3 másik csatornát de semmi nem változott. Hagytam így, mert amúgy meg működik...Funkciók: Lapadagolós scannelés, kétoldalas scannelés, kétoldalas nyomtatás, kétoldalas fénymásolás lapadagolón keresztül, email küldése a nyomtatónak, scannelés emailbe, scannelés cloudba/scannelés google drive-ba, meg alapvetően az összes okos funkció nagyon jól ki van találva, egyelőre csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni. okos a kütyü és az Epsonconnect nagy jóság.
Nyomtatás minősége: Fényképet (még) nem nyomtattam , ábrák és szöveg kerültek eddig nyomtatásra. Nincs vele gond.
Összességében elégedett vagyok a termékkel, másnak is tudom ajánlani ha egy igazán okos készülékre vágyik.
-
zombe3y90
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném , esetleg tudja e valaki hogy az Epson L110-es nyomtató tud-e posztert nyomtatni?
Canonoknál van ilyen funkció alapból, de ennél nem tudom. Köszönöm -
kerlac
őstag
Így tettem
A nyertes a HP3515 típus lett. Azt vettem észre, hogy a 3525 és 5525-be már színesből több patron szükséges (ha jól számltam 3 szín), szkenner változatlan, kijelző már a 3515-ösön is van, árban még normális (19900), edigitalból rendelem, ráadásul ott most mást is veszek (asszonynak konyhai gép).
-
nemcso
őstag
Aludj rá egyet. Gondold végig, hogy mire akarod használni őket, majd keress rájuk a neten, például "hp2515" ,majd válaszd a HP magyar nyelvű oldalát. Nyisd meg a műszaki leírásokat, mindet egymás mellé és hasonlítsd össze őket.
(műszaki tartalom, valamit a festékpatronok árai, ha különbözőek azok, végül fontos, hogy melyik tetszik). Majd nézd meg az árukat pl. az "Árgép"-en, majd mindezek alapján - ha megfelelő - választhatsz közülük.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
kerlac
őstag
És ahogy nézem patronban sincs nagy különbség, tévedek?
-
nemcso
őstag
-
kerlac
őstag
Igen, de csak ez miatt nem ér szerintem 10e-el többet, wi-fi sem olyan fontos, van mindeféle kábel, bármit pikkpakk bárhonnan a gépre tudom másolni onnét meg mehet a nyomtatósdi
Valójában leginkább a szkenner lesz kihasználva, arra van a legnagyobb szükségem! Régi, sokezer családi fotót szeretném archiválni.
-
nemcso
őstag
A wifi lehetősége kényelmes dolog, ha több gép is van a családban, vagy csak egy, de az egy noti, amivel a wifi segítségével (ha van wlan) a lakás/ház bármelyik pontjáról tudsz nyomtatni.
Nálunk több gép van, amik kényelmesen tudnak így nyomtatni.(Persze lehetne úgy is, hogy a nyomtató rá van dugva magára a routerre. Ehhez routertől függően firmware-t is cserélni kell.)
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
nemcso
őstag
A HP3515 a HP3525 öccse :
színes nyomtatás/perc : 5 -- 7,5
input tálca : 60 lap ----- 80 lap
output tálca : 25 lap --- 15 lap
másolatszám : 20 ------ 50
patronszám : 2 ---- 4A HP3525-ben beépített a tápegység, szemben a HP3515 -tel.
[ Szerkesztve ]
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem családnak egy HP2515-s nyomtatót, amivel meg vagyok és vannak elégedve, pont elég otthonra, nem kel sokat nyomtatni, de napi 1-2 oldal simán beelfér. Viszont most magamnak nézek, szintén nem túlzott használatra, de kicsit jobbat szeretnék, HP3515 vagy a 3525-öst néztem. A 2515-höz képest érdemesebb valamelyiket választani?
-
Vikt0r
aktív tag
Mert van néha, hogy kicsit többet nyomtatok és ha kifogy hosszú távon is nem akarok hozzá 4-5eFt-ért patronnak darabját venni.
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Multifunkcionális nyomtattót szeretnék venni max 14-15eFt-ig. Egy kikötése m van vele szemben, hogy olcsón lehessen hozzá színes patronokat kapni. Havi max 25-30 oldalt nyomtatók. Mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
rollrk4h
csendes tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy tintasugaras nyomtatóra márka az teljesen mindegy. A lényeg,hogy wifi-s legyen,mert több laptoppal lesz használva. Az ár olyan 20-30 között gondoltam rá,de a lényeg hogy otthoni használatra fekete és színes nyomtatására kellene(havi max 100 oldal). Lehessen hozzá kapni olcsón utángyártott patront,ne kerüljön annyiba,mintha vennék egy új nyomtatót.
Köszönöm, előre is a segítséget.
-
ebcsont42
csendes tag
Érdeklődnék a nálam tájékozottabbaktól, hogy az Epson Wp-4525DNF ára várhatóan megy-e lejjebb mostanság? A 4515DN-é elég nagyot zuhant rövid időn belül 52-53-ról 40 alá. Hátha a nagy tesó is olcsóbbá lenne ennek következtében.
-
ericc
csendes tag
Sziasztok, vennék egy Canon IP 7250-t de állítólag ehhez még nem kaphatók utángyártott patronok, a készülék tavaly nyáron jelent meg M.o-n, tudna erről vki esetleg infót adni hogy kb mennyi idő után kezdenek el hozzá árusítani utángyártott patront vagy kapható-e már? Eredetit nem veszek mert sokat nyomtatok és rámegy a gatyám is
-
epzon
őstag
szia
epson M2300D vagy ha az már nem kapható akkor a DN-es változat
erős, megbízható nagyon jó konstrukció, ebben benne van a duplex ismivel csak fekete és nem nagy a nyomtatási oldalszám ezért neked elegendő egy jobb lézer
egyébként a tintásoknál továbbra is fennáll az hogy kenődik, kivétel az epson durabrite tintái
[ Szerkesztve ]
-
tzol
tag
Sziasztok!
Havi 10-20 oldal körüli nyomtatásra milyen nyomtatót érdemes vennem? A fő szempont, hogy megbízható legyen, azaz ne legyen sok nyűg vele. A másodlagos szempont pedig a fenntartás költsége hosszú távon. A nyomtató ára önmagában nem lényeges szempont. Gondolom ma már az összes nyomtató elfogadhó minőségben nyomtat szöveget. További paraméterek:
-előfordulhat hogy hetekig, vagy egy hónapig sem nyomtatok semmit
-elég a fekete-fehér nyomtatás. Soha nem volt színes nyomtatóm és nem is érzem szükségét.
-nem szükséges hogy szkenneljen és kávét főzzön, de attól, hogy nem fogom használni még nem baj, hogy tudja
-nem kell hálózati vagy wifis nyomtatás, csak egy USBMitől függ, hogy lézernyomtatót vagy tintasugarasat érdemes venni hosszú távon? Mint fent említettem, csak fekete-fehér szövegeket nyomtatnánk.
Nekem tíz éve ugyanaz a lézernyomtatóm van, de emlékeimben még él, hogy egy Canon BJ200-as tintasugaras nyomtatóval nyomtatott lapon a szövegkiemelő szó szerint elmost a tintát Ugye ez nem általános a tintasugaras nyomtatóknál? Ugyanis gyakran használnánk szövegkiemelőt a kinyomtatott oldalakon.
Egy nagyon jó tulajdonság, ha tud a nyomtató automatikus két oldalas nyomtatást. (Volt már sok rossz tapasztalatom a kézivel... ) Ez milyen árkategóriától jelenik meg a piacon?
Köszi!
Zoli -
StLui
veterán
válasz Sanyabá #5712 üzenetére
Otthonra miért kell lézer? Színes vagy mono?
Irodába mi lézert használunk, mert nem kell színes, és elég sokat nyomtatunk, napi 10-100 oldal. De itthonra kevés nyomtatáshoz, és akkor már legyen színes inkább tintást vettem, (hp5525) van hogy hetekig nem nyomtatok de nem volt gond beszáradássalKözben rájöttem, hogy te hallottad, hogy lézereké a jövő, és akkor csak ez miatt?
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Sanyabá
senior tag
válasz Csavarnyuzo #5711 üzenetére
Lézer multifunkciósat., otthoni használatra milyen típusok közül érdemes vásárolni? Köszönöm!
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Sanyabá #5710 üzenetére
Lézereké a jövő? Szerintem marhaság. Mindkettőnek megvan a létjogosultsága. Aki jó minőségben akar otthon pl. fényképet nyomtatni, az lézerrel még jó ideig nem fog.
- mi az a mono nyomtatás: egy színű nyomtatás, de ha a nyomtatót kérdezed, akkor fekete/fehér nyomtató
- hálózatban nyomtatni leegyszerűsítve: nem egy géphez van kötve a nyomtató -usb vagy akármilyen kábellel-, hanem pl. routerhez, vagy akár wifi-s nyomtató. Ekkor a hálózat összes gépéről elérhető.
- nem szárad be a fej/patron: nincs fej, és a toner nem szárad be -por és nem folyadék-.
- hosszú távra beinvesztálni: baromság, ez függ attól, hogy mire kell, milyen terhelésre stb.
- használtat rizikós megvenni: használt tintasugarast is rizikós -ha nem rizikósabb- megvenni. Ha a tintás betojik 90%-ban kuka -vagy nincs hozzá alkatrész, vagy a javítás költsége irreális-, a lézer valamennyivel nagyobb százalékban javítható ésszerű költséggel.[ Szerkesztve ]
A pirosat kell elvágni.
-
Sanyabá
senior tag
Én is kinéztem már a HP 2515-őt,de nézegettem a lézernyomtatókat is. Azt mondják azé a jövő.
Így bennem is felvetődött egy pár kérdés:- mi az a mono nyomtatás
- mit jelent hogy hálózatban nyomtatni
- tényleg nem szárad be a fej,vagy a patron
- hosszú távra érdemesebb a lézeresre beinvesztálni
- használtat rizikós megvásárolni ( az minden esetben áll)rejtett hibák tekintetében
Tudom ,hogy havi 20-30 oldalas nyomtatáshoz nem szükséges, de mégis ha valami alkalmi vétel adódna ,melyik típust ajánlható?A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Csavarnyuzo
őstag
-
taxi
aktív tag
-
Mauddip
aktív tag
Sziasztok,
új nyomtatót szeretnénk venni lakótársammal, kritériumok azok, hogy a fősulis cuccokat fekete/fehérben ki tudjuk nyomtatni, néhány ábrát esetleg a4-es méretben. A leglényegesebb dolog, h mondjuk 15ezer ft körüli összegünk van rá, és nagyon(nagyon-nagyon) olcsó legyen az újratöltés, főleg a ff-é (max 1000 Ft körüli).
Ha esetleg beleférne, akkor scannelni is lehessen vele, tehát multifunkciós gép is lehet.
Előre is köszönöm, üdvNikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Zsebröfi
tag
válasz QwErTy42 #5701 üzenetére
Pont azt mondom, hogy nem akarok 3-400 oldat...ilyen kapacitáshoz biztos drágábbat vennék.
Szóval a gyári patron...mert az ugye pl. 3 hónap alatt sem szárad be, ha úgy adódik.
Melyik nyomtató gyártó cégnél dolgozol?Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.
-
QwErTy42
addikt
válasz Zsebröfi #5699 üzenetére
Ha havonta nyomtatsz 300-400 oldalt, akkor már ne is haragudj de nem 10-15 ezer forintos szutyok nyomtatót kellene venni... Lehet....
100 gyáriból 1 szárad be, míg utángyártottból ez az arány majd két nagyságrenddel rosszabb.
Azokat a gépeket olyan embereknek találták ki, aki fél évente nyomtatnak 300 oldalt. 6 havonta azért 3 ezer forint kibírható. Hadd ne jöjjek a dohányos vagy egyéb példákkal.
Vegyél kifutó Epson SX130-ast és ahhoz kapsz 300-500 forintért kínai patront!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest