Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunnnyika
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy nyomtatót számítógéphez ami tud scannelni, fénymásolni a lehető legolcsóbban, amibe a tintapatron is olcsó és egy ideig bírja is. Mit tudnátok ajánlani? -
kecsetihunor
aktív tag
válasz Core2duo6600 #5497 üzenetére
Hm... ez egy tartalmas válasz volt, köszönöm, egy másik nézőpontból közelítem így meg a palettát, eddig nem is kerestem az úgymond "xeroxgépeket" De pl amit használsz az tetszetős
Nekem nincs ezekhez a gépekhez tapasztalatom.
If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
-
Core2duo6600
veterán
válasz kecsetihunor #5496 üzenetére
Rákeresel a netem az utángyártott toner kifejezésre, ez kiad tonerbolt stb dolgokat.
És ott ki tudod bogarászni, hogy melyikhez a legolcsobb a festék.
Ha szerencséd van, akkor találni fogsz olyat, ahol pár HUF a laponkénti költég.Érdemes olyan nyomit választani, ami már régóta a piacon van, mert ahhoz biztosan van utángyártott cucc.
Laser printereknél nem jellemző a töltési lehetőség (otthoni kategóriánál legalábbis), mert a legtöbb esetben egybe van építve a hengerrel.Ha viszont tölthető, akkor külön van a henger, ez költség kimélőbb általában, de ha a hengert kell cserélni, az nem olcsó mulatság. Ezeknek az árában is elég nagy a szorás, ami több oldlat bír, drágább, ez myomtató típusunként változhat, nem ritka ma már ami 100 000 et bír egy hengerrel, de ezek nagy üzleti gépek.
Hp, Lexma, Cannon, Brother, Kyocerra, stb, meg kell nézni, hogy mihez lehet kapni utángyártott tonert.
Személyes hasznátnál én azt mondom, hogy több évig el fog menni egy tonerrel, ha nem nyomtatsz képeket.
Nekem már lassan 3 éve benne van a demo toner a xeroxomban.Még egy lehetőség a használt laser nyomi vásárlása.
Ebben az esetben nem ritkán üzleti gépet, nagyobb tudásut lehet kapni, akár egész olcsón is.
Konkrétumokat azért nem mondunk, mert nem igaz van különbség az kis otthoni nyomik minősége között.
Úgy is mondhatnám, hogy mindegyik egyformán szar / vayg jó, nézőpont kérdése.
Ha találsz utángyártott tonert a Xerox Phaser 3250 eshez, akkor ezzel akár jól is járhaszt, beépített duplex egyég, gyors gép, Lan csatinal (N változat, nekem ilyen van.)[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
QwErTy42
addikt
válasz kecsetihunor #5494 üzenetére
Majd mindegy hogy melyiket veszed. A legtöbb géphez van utángyártott toner 6-7 ezer forintért amik 1500-2000 oldalt tudnak. Ha valóban házi használatra veszed, akkor évente-két évente kellene cserélned a tonert.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz QwErTy42 #5493 üzenetére
Egyelőre csak az érdeklődési fázisban vagyok, csak azt tudom, amit hallottam, olvastam.
Otthoni használatra kellene egy olcsó nyomtató olcsó fenntartással. Csak fekete fehér
Azért gondoltam a lézeresre, mert volt egy Lexmark X1180-as nyomtatóm, de a 2 tintapatron összesen több, mint 20 ezer forintba kerül, hiába lehet tölteni, de nem addig míg a világ, és nem használom nap, mint nap, így ebben az esetben hamar beleszárad...If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
-
QwErTy42
addikt
válasz kecsetihunor #5492 üzenetére
A töltést bízd szakemberre vagy vegyél újra töltött, esetleg utángyártott tonert.
Ha ennyire a fogadhoz verdesed, akkor töltögesd csak ebayről rendelt dolgokkal a tonert, csak azt ne feledd, hogy a fényhengert is cserélni kell a legtöbb típusnál bizonyos oldalszám után....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok. Monokróm lézernyomtatók közül mit ajánlotok, amelynek olcsó a fenntartása (lehessen tölteni a tonert chip cserélése nélkül).
Úgy hallottam, hogy elég sok tonert csak úgy lehet tölteni, ha chip-et is cserélsz, vagy hogy működik?If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
-
taxi
aktív tag
Szisztok!
Bedöglött az IP5200-as nyomtatóm. Nem nagyon vagyok járatos a témában, ezeket néztem ki lehetséges utódnak: MG 5350
IP 7250
Megerősítene, vagy lebeszélne róluk valaki?Hakuna matata
-
QwErTy42
addikt
válasz losther #5486 üzenetére
Szia!
A Brother A3-as gépeit lehet érdemes megnézned, mert azokkal lényegesen gazdaságosabban tudsz nyomtatni, mint a hasonló megoldásokkal, köszönhetően a 2400 oldalas fekete és 1200 oldalas színes patronjainak. Az olcsóbb modellek A4-es szkennerrel már cirka 55 ezer forinttól elérhetőek, míg A3-as szkennerrel szerelt változatai 75 ezer forinttól( MFCJ-6510DW). Utóbbi modell képes kétoldalasan nyomtatni A3-as méretben és vezetékes illetve vezeték nélküli hálózatra csatlakozni.
-
Petyus87
aktív tag
válasz side1111 #5484 üzenetére
Szia!
Notebookod van?
Csak azért kérdezem mert akkor én mindenképpen Wifis nyomtatót vennék(A HP Deskjet 3050A meg is áll 16.000 Ft-ból.), mert akkor tudsz hálózatba nyomtatni, a gépet nem kell összekötni vele, mivel nekem és páromnak is notebookja van így mindenképpen wifis gépet akartam.
Én is kb ennyit szántam rá és tegnap hozta meg a futár a HP Deskjet 3070A típusú nyomtatót(igaz én egy aukciós portálon szereztem be elég jutányos áron bontatlanul garanciával, azért érdemes ilyen helyeken is megnézni, mert olcsóbban lehet hozzájutni). 2 gépre 15 perc alatt sikerült beüzemelni. Egyszerűen imádom, szépen nyomtat, színeset is... Ebben az árkategóriában valóban nincsenek nagy difik. Epsont elvetettem, nekem nem volt szerencsém vele, canont ill. HP-t néztem, de utóbbira esett a választás, mert úgy láttam a patronok olcsóbbak hozzá, az eredeti komplett multipack beszerezhető alig több mint 6000 Ft-ból, ráadásul a HP állítólag nem eszi annyira mint a többi társa, de erről még nem tudok nyilatkozni.[ Szerkesztve ]
-
losther
csendes tag
sziasztok, nyomtatót szeretnék venni, A3 max. méretben szeretnék nyomtatni, ha lehet ilyet írni, akkor minél olcsóbban, de jó minőségben. főként tervrajzok, renderelt képek, fényképek nyomtatására, szóval tintasugaras gépre gondoltam, de nem nagyon értek hozzá, csak ezek tűntek a jobb választásnak ilyen célra. ha ennyi infoból bárki tud segíteni azt nagyon megköszönném
-
side1111
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném nyomtatóvásárlás miatt.
Otthoni használatra kell.
Főiskolás diák lévén nyomtatok folyamatosan, de egy hónapban max. 50 oldalt.
Multifunkciós gépek érdekelnek, amik max 15.000 Ft körüli árral bírnak.Eddig erre a kettőre gondoltam mint esélyesekre de kérlek mondjátok ha rossz választás, vagy ebben az árkategóriában van sokkal jobb is.
- Canon PIXMA MX375
- HP Deskjet Ink Advantage 2515Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
-
goedkoop
csendes tag
válasz n0rbert0 #5479 üzenetére
Valóban köszi.
Végül is kiválasztottam kér modellt, az egyik az általad javasolt, igaz Wi-fi nélkül, de pár ezerrel olcsóbban. De azóta ismét felmerült pár kérdés, és újabb szempontok
Van egy több, több mint tíz éves scannerünk is, akkor vettük, amikor a mostani nyomtatót, de az még mindig működik. A windows7 alatt is fut minden gond nélkül, igaz lassan melegszik be, és jó sokat kell rá általában várni. Egy HP scanjet 3690-ről van szó.
Nos, a család néhány tagjában felmerült, hogy mi lesz, ha véletlenül bedöglik a scanner, és akkor már vehetnénk egy olyat is, ami scannelni is tud. Úgyhogy, most kezdem előröl a keresgélést, és újra át kell gondolnom az egészet.
-
goedkoop
csendes tag
válasz Core2duo6600 #5476 üzenetére
Tudom, de az Áfá-t vissza tudom igényelni, ezért valószínűleg egy újat fogok venni.
Végül is, mivel csak feketét nyomtatok, hosszútávon megérné a lézeres. De nincs szükségem olyan extrákra, mint a kisebb nyomtatható méret, vagy wireless. (Na jó, a wirelessnek talán még hasznát tudnám venni.) Az viszont jó lenne, ha legalább manuálisan meg lehetne forgatni a lapot, egy-két alap gépből kihagyták ezt a funkciót. És persze legyen olcsó az utántöltés/csere.
A család viszont úgy döntött, hogy 30 ropi sok arra, amire mi használjuk, max 25 lehet. Nem tudom, hogy ebből a keretből ki lehet-e hozni valami normális lézerest.
[ Szerkesztve ]
-
rinpocse
aktív tag
Nyomtató vásárlása előtt állok. Otthoni használatra, tintasugaras multifunkciós készülékben gondolkodom, lehetőség szerint 50.000 Ft értékhatárig. Az e fölötti ár csak abban az esetben jöhet szóba, ha az üzemeltetési költségek illetve a hozzá való patronok kedvező beszerzési ára ezt indokolttá teszi. Évente 4-500 oldalt, plusz esetenként fényképeket nyomtatnék,
Az alábbiak közül melyiket válasszam?
Canon PIXMA MG6350/5450/4250
Epson Expression Premium XP-600/700
-
Core2duo6600
veterán
válasz goedkoop #5473 üzenetére
Használt Laser, ha kifogsz egy jó állapotút ?
Attól olcsobbat nem igen találsz, fejntartásra, és ha szerencséd van a gép sem vészesen drága.
A tintásnál a festék lenne relative drága.(#5471) Petyus87
Így igaz ezt jelenti, de az első beálításhoz mindenképp kell a kábel, vagy lan, hogy ip címet, wifi kódot stb adj meg neki.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
goedkoop
csendes tag
Új nyomtató van a láthatáron, de fogalmam sincs, hogy milyet vegyek.
Feltételek:
-Csak feketét nyomtatok.
-Napi szinten 3-4 oldal elmegy.
-Legyen strapabíró, megbízható gép.
-Tudjon nyomtatni, más extra nem nagyon kell.
-Nem kell, hogy csúcsminőséget nyomtasson.
-Olcsó legyen a fenntartása.Remélem, nem túl nagyok az elvárásaim, és tudtok nekem segíteni. Előre is köszi minden észrevételért, és hasznos tanácsért!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Core2duo6600 #5470 üzenetére
Mi értelme lenne egy kicsi, könnyű egyszínű printernek ?
Kb hasonló, mint a kicsi, könnyű netbooknak. Akár magaddal is viheted, és még ki is tudsz nyomtatni vele alkalmanként egy-egy oldalt. Hálózat lenne hozzá. (Nem fényképet, mert olyanokból van kínálat.)
De úgy látom, hogy ilyet már nem gyártanak. Leszoktak róla a gyárak, mint a Velorex-ről.
mezis
-
Petyus87
aktív tag
válasz Core2duo6600 #5470 üzenetére
Én is HP gépekkel szemezgetek. Keveset nyomtatnék havi 10-15 lapot max, ezért lehet, hogy luxus lenne a lézeres, de talán hosszú távon megtérülne és nem kéne félni a beszáradástól.
Apropó! Ha wifis gépet veszek az azt jelenti, hogy tudok nyomtatni kábel nélkül is a notebookommal? Magyarul nem kell összekötni a gépet a nyomtatóval? Erre tudna nekem valaki egy választ írni?
-
Core2duo6600
veterán
válasz Petyus87 #5463 üzenetére
Én is így voltam, anno.
Lett HP tintásom.
Állandó patron beszáradások, keveset ment.Utána váltottam Laserre.
Szövegre, CD borító stb re ez való.A tintásnak én egyedül a Photonál látom értelmét.
Én kifejezetten keveset nyomtató ember vagyok, leginkább cd borítókat nyomtattam.
De azért egy évben 4 szer ki kellett cserélni a patronokat a tintásban.
Akkor került a teljes csere vagy 15 000 be. Hp 610 volt amúgy.(#5465) mezis
Mi értelme van egy ilyennek ?Ez esetben egy használt, jó állapotú Laser érné meg a legjobban.
A régi laseresekhez biztosan találsz utángyártótt vagy újragyártott tonert.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mezis
félisten
-
epzon
őstag
Szia
csak fekete patront használnak, kisebb mint egy lézer, és 1ft a lapköltsége
kezdő tintaszett kb 12 000 oldalra elegendő
usb és LAN csatlakozómás gyártónak nincs csak fekete tintasugaras eszköze
-
mezis
félisten
válasz beach head #5466 üzenetére
Köszönöm a felajánlást, de nem áll módomban elfogadni. (Magas lenne a postaköltség és üzemképes tintapatront sem hiszem, hogy lehetne hozzá szerezni. Meg az op. rendszer sem a Win 3.1 . De valami ilyesmi konstrukcióra emlékeztem.)
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Keresek tintasugaras (csak fekete patronos) nyomtatót. Lehetne egészen kicsi is de A/4-et tudjon.
Nagyon régen talán Canon gyártmányú volt ilyen.Nem gyártanak már ilyet ?
(Canon Pixima IP2700 meg HP DeskJet D1000-et találtam, de ezek színesek és 45 cm szélesek. Néztem más gyártókat is, azoké még nagyobbak. És többnyire multifunkciósak.)
mezis
-
Petyus87
aktív tag
Az irodai tapasztalat alapján teljesen egyértelmű, hogy a lézer nyomtatót érné meg megvenni, még akkor is, ha az utángyártott toner 8-9 ezer Ft... 3000-3500 oldalakat simán tud, ezzel szemben ennyi pénzért kb úgy 2 patron kaphatunk a tintasugaras fajtához, de meg se közelíti a 3000 oldalt, jó ha a felét, de valahogy mégse szeretnék most 25-30 ezreket kiadni egy lézeresért. :/
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz beach head #5461 üzenetére
"lehet színestől függetlenül feketével nyomtatni" - csak a pontosítás végett - csak néhány típusnál, nem az összesnél
"amelyeknél a patronba van integrálva a fej (ezért drágábbak az utángyártott patronok is hozzá," - jóval drág
4 patron különbségéből veszel egy új nyomtató
szóval azt a gazdaságosságot még érdemes azért matekozniés most nem meggyőzni akartalak epsonról, csak pontosítani
-
beach head
senior tag
válasz Petyus87 #5460 üzenetére
Nem kell buherálni, elvileg olyan patronokat adnak amit egyből felismer, bár érdemes egy helyről származó patronokat használni, mert nálam egyszer már beszólt, hogy nem ismeri fel egyiket másikat. Lehet hozzá kapni chip resettert is. Csak ha behal a fej akkor ki lehet dobni, illetve nem tudsz feketével nyomtatni, ha kifogynak a színesek, és azt a pár ml-t hamar felemészti a nyomtató. Nekem most epson van, de a legközelebb valószinüleg hp vagy canon lesz, amelyeknél a patronba van integrálva a fej (ezért drágábbak az utángyártott patronok is hozzá, mint pl az epsonosok, de legalább nem kell kidobni a nyomtatót ha tönkremegy a fej), és lehet színestől függetlenül feketével nyomtatni.
-
Petyus87
aktív tag
Szép napot mindenkinek!
Nyomtató vásárlás előtt állok én is.
10-15 ezres árkategóriában keresnék készüléket, van is kiszemelt, de kicsit tanácstalan vagyok.
A Scannelés fontos ill., hogy ne a legdrágább legyen a patron utánpótlás.
Mivel színes másolás nem lenne, így adná magát a lézer nyomtató, de meglepődésemre 25 alatt nem igen kapni fénymásolós fajtát, ez az egyik probléma, a másik pedig az, hogy az összes olcsó kategóriás géphez 8-10 ezer az utángyártott toner... Bárcsak találnék egy jó állapotú HP 1005MFP-t... Ilyen van a cégemnél és 4000 Ft egy toner bele, ráadásul az oldal kapacitása is 3000-3500. Nagyon meg vagyunk vele elégedve, az egyetlen hátránya a méretei... Túl nagy egy lakásba.
Melyik tintasugaras nyomtatót/nyomtatókat ajánlanátok? Ha a patront nézem az Epson a legolcsóbb, de állítólag, ahhoz hogy tudja az utángyártottat, buherálni kell. Igaz ez?
Köszi előre is! -
Taybor
tag
válasz Core2duo6600 #5458 üzenetére
Értem. Tovább kutakodva a HP Desjket Ink Advantage 3525 gépbe botlottam. Ami állítólag gazdaságosabb működésű és mindent tud ami nekem fontos (wifi, lapolvasás). Szerintem-e kettő közül fogok választani...
Bár az nem teljesen világos, hogy mit jelent a hp-nál, hogy a fej nem cserélhető, tehát ha kifogy a patron és nem cserélem sokáig akkor eltömődhet és utána romlik a nyomtatás minősége? -
Core2duo6600
veterán
Ebben az árban szerintem nem létezik Best By.
A gyári patron mindegyik esetében drágának mondható.
Ha utángyártottat szeretnél használni, körbe kell nézni, hogy melyikhez kapható.Akár jó is lehet:
http://www.nyomtassotthon.hu/canon_pixma_mg5350__ciss_5x80_ml_tintaval_196
http://www.nyomtassotthon.hu/patronok_58/tintapatronok_63/canon_cli_526_pg525bk_132Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Taybor
tag
Jah és használatát tekintve teljesen átlagos otthoni nyomtató lenne... Fénykép nagyon ritkán inkább a fekete fogyna. Egy hónapban max 50-60 lapot nyomtatnék.
-
Taybor
tag
Sziasztok!
Tönkre ment a nyomtatom és minél hamarabb kéne egy új. Főleg ezekre lenne szükségem:
-wifi csatlakozás
-scanelés, másolás funkció
-win8 kompatibilitás
-lehetőleg gazdaságos működés patron szempontjából
-ár: max 30kAhogy felületesen nézegettem a canon pixma mg5350 nem tűnt egy rossz darabnak...
Mi a véleményetek? Vagy bármi mást tudtok ajánlani ami általánosságban bevált...?
Van valami best buy termék ebben az árkategóriában? -
Ottó58
senior tag
Van önresetes patrongarnitúrám, ha kifogy majd azt próbálom.
Egyszer azt írtad, hogy ezek nem használnak vízálló tintát, a P50 sem.
CD nyomtatásnál vegye meg az ember a drága DVD-t, mert ezek nem vízálló tintával vannak szerelve. - ördögi kör!
Egyébként lehet kapni vízálló utántöltőt Epsonhoz? - Mert én még nem láttam.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
epzon
őstag
én nem az r300-hoz hanem a p50-hez használtam a lemezeket és a kettőnek nem ugyanaz a tintája
öreg a tinta és emiatt jobban kenődik, hmm.. logikailag nem látok kapcsolatotelső körben én kipróbálnék 2-3 másik lemezt, hogy azokkal hogy viselkedik
vagy a tinta miatt van ez, de szerintem nem a szavatosság miatt (ha egyébként fotópapíron normálisan viselkedik) hanem mert az egy 10+ éves konstrukció, és pl ebben lehetett fejlesztés -
Ottó58
senior tag
válasz zotyesz 1 #5451 üzenetére
Volt MP610, iP4750-ezek fejhibásak voltak, most egy iP1900 nem ismeri fel a feketét csak egy patron lett elhasználva vele, így a színest sem tudom elhasználni -a többiekre szám szerint nem emlékszem.
Faszok ezek a gyártók, mert nem sok egyezik meg, ha már valamihez gyártanak esetleg utángyártottat, vagy CISS-t, azonnal megváltoztatják.
Most milyen jó lenne, ha a 252-be tudnám a színest használni, alig fogyott belőle.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
zotyesz 1
tag
válasz zotyesz 1 #5451 üzenetére
a canon IP4200-as nalam nem volt fel evig bekapcsolva (elkopott a lemeztalca es felre volt teve),csak mert lump voltam kidobni,azert maradt meg (kozben a 4300-ast nyuztam)....fel ev utan azt gondoltam,hogy na jo,most mar ideje kidobni,biztos a fej is jol be van szaradva....a meglepetes,hogy elsore! tokeletes tesztet nyomott,papirra maig tokeletesem muxik,csak mar lemeztalcat nem lehet szerezni hozza
-
zotyesz 1
tag
"Én a Canonokat 2évenként dobáltam ki fejhibával, mindegy volt, hogy multis, vagy nem." melyik szinnel volt gondod? nem veletlenul a (nagy)fekete (pigmentes) ment el nalad is? A Canon nyomtatok nem szeretik a pigmentes festeket. Epsonokkal e teren nincs tapasztalatom,annyi hogy regen fel evente nalam az epsonokban elment a fej,ezert nem mertem most megvenni az L800-ast. Canonoknal az eredeti canon fekete patron is eldugitja a fejet bizonyos ido utan.
-
Ottó58
senior tag
Ez történetesen Verbatim lemez, most nyomtattam mínuszosra és plusszosra is ugyanaz a helyzet, a Canonnal is ezekre nyomtattam, sőt régebbi TDK-ra MP610-el, és azok nem mosódnak, pedig azt gondoltam, az Epson tintája jobb lesz.
Színeiben jobbak, gondolom a 6 szín miatt.
Arra gondoltam, nem öreg- e már a festék?» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
epzon
őstag
R300? az sem egy mai darab
valószínűleg mert más a tinta viszkozitása, sűrűsége, összetétele, és ezzel összefüggésben minden paramétere
egy normál fotópapírra nyomtatva 3 különböző nyomtatóval 3 féle eredményt fogsz kapni
érdemes kipróbálni más lemezt. Én Verbatim, JVC és Taiyo Yuden lemezeket használtam eddig azokkal nem volt gond. -
Ottó58
senior tag
Hát én csak olvasom a hsz-kat, az epson beszáradás nálam nem igazán volt.
Kb. 1 éve vettem agy nyomtatót (R300), a filc ahová a patron tisztít, éppenhogy tintás volt.
Eredeti patronok voltak félig és teljesen új garnitúra-eredeti patront kaptam hozzá.
Egy pici száradás lehetett, mert tisztításkor elhasználtattam vele, és a másik garnitúrát használom hozzá, amit 2004-ben gyártottak.
Íme! De ezt csak DVD nyomtatásra használom!
Én a Canonokat 2évenként dobáltam ki fejhibával, mindegy volt, hogy multis, vagy nem.
Most 252-vel nyomtatok mindenfélét, (nem sajnálom) és ha tönkremegy a patron a sok töltéstől kidobom, mert annyiért újat kapok, sőt olcsóbban.epzon-hoz egy kérdés: a nyomtatható DVD felületéről jobban mosódik az R300 festése, mint a Canonéról.
Miért? Pedig ugyanaz a lemez!» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
epzon
őstag
válasz zotyesz 1 #5445 üzenetére
igaz igaz, bár nekem ilyen szélsőséges tapasztalatom nincs, viszont tény, hogyha egy szín kifogyott és egy másikban meg nagyon kevés van akkor érdemes mindkettőt egyszerre cserélni az általad leírtak miatt. Illetve pont ez ellen megoldás az L800 mert ott 70ml egy szín
egyébként van sima patronosokhoz nagyobb 11ml-es patronok link -
zotyesz 1
tag
canonbol a legujabb 7250-est nem eri meg megvenni egyelore,mert meg sehol sem lattam hozza ciss-t,szoval a legujabb canonok ciss nelkul semmit sem ernek a kicsi patronok miatt (klasszikus-7ml, xl-es-11ml....a regebbi nyomtatokban meg 13ml-esek voltak) Ha esetleg mar nem beszerezheto az ip4950-es,akkor inkabb en is ezeket az epsonokat ajanlom amit Te......(csak megjegyzem,ugye 7ml-es a patron....jo reklam,hogy ha pl. kifogy a sarga,eleg csak a sargat cserelni...ez igy ok, es jol hangzik,nade amirol hallgatnak: pl ma kifogy a sarga,kicserelem,automatikusan tisztit(ezzel az osszes szinbol huzza a tintat)...holnap kifogy a piros,kicserelem,automatikusan tisztit(megint az osszes szinbol huzza a tintat,az elozo nap cserelt sargabol is)...stb......es igy lassan de biztosan eltisztitgat patroncserekkel oriasi sok tintat, annak a keves 7ml-nek nagy resze fejtisztogatasra eluszik
-
epzon
őstag
válasz Core2duo6600 #5441 üzenetére
akkor így tényleg nem érig meg neked
epsonból a px660 vagy xp600-as ami cd nyomtatós még (ezek multik)
vagy p50 ami egyfunkciós
illetve canonnak van még pár típusa de azokból nem tudom a most aktuálisakat -
epzon
őstag
akkor az epson m105-öt ajánlanám ha van 220v
tintasugaras, de csak feketében nyomtat, színest nem is lehet betenni
12 000 oldal kezdő festéket kapsz hozzá
wifi, és iprintet is tud, azaz iOS vagy Androidos eszközről is tudsz nyomtatni (router kell hozzá)
13w a max áramfelvétele -
Recon666
Közösségépítő
válasz Core2duo6600 #5441 üzenetére
Nem sokat, lehetőleg azért ne túl drága legyen bele a patron.
-
Core2duo6600
veterán
Alkalmanként nyomtatnék.
És csak színest , fotót, CD ét.
Fekete fehérre van laser
És lenne, hogy hónapokig semmit sem, így ebben az esetben drágának számít, szerintem.
Elmondom neked, hogy a laser nyomtatót 4 hónapja nem volt bekapcsolva !(#5423) beach head
Nekem a HP be is beszáradt, amiben benne volt a fej a patronban, a gyári kellék, mert utángyártottól akkor még nem halottam, találtam.Azután váltottam át laser printerre ami a feketét illeti, színeset addig is keveset nyomtattam.
(#5439) Archanon
30 000 től azért olcsobban is lehet nyomtatót kapni.
Kérdés mennyit nyomtatnál ?
Ha a szöveg a szempont, használt Laser ?(#5440) Recon666
Mennyit akarja használni ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne egy multifunkciós nyomtatót venni, max 25k-ért. Szóval szkenneljen, nyomtasson, másoljon. Ez-ügyben tudnátok valamit ajánlani?
-
Archanon
őstag
Sziasztok!
Mezei felhasználásra (egyszerű szöveg, nagyon néha talán kép is) létezik valami relatív olcsó, jó ár/érték aránnyal rendelkező nyomtató? Vagy a belépőszint az minimum a 30 ezres kategória?
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
QwErTy42
addikt
Szia!
Ha tényleg kicsi, könnyű és hordozható gépet keresel, akkor a HP Officejet 150 lehet jó választás. Nem igényel speciális patront, méretéhez képest masszív, tölthető szabványos 65 Wattos HP laptop adapterről is és egy feltöltéssel( ha jól olvastam 500 oldalt is elnyomtat).
Nem ipari mennyiségre, viszont havi pár száz oldal nyomtatására teljesen alkalmas lehet.
Nem túl olcsó viszont ebben a kategóriában nincsen túl sok versenyző.Amennyiben nincsen szükséged erre a mobilitásra és tudsz hálózati áramforrásról gondoskodni, akkor bármelyik belépő multis gép jó lehet( viszont egyikkel sem érdemes túl sokat nyomtatni).
[ Szerkesztve ]
-
Tbor
tag
Sziasztok !
Hordozható multifunkciós eszközt (nyomtató, szkenner és másoló funkcióval) keresek, mindegy hogy tintasugaras vagy lézer. Szerintetek mit érdemes venni ?
Előre is köszönöm:
Tbor -
zotyesz 1
tag
Igy igaz,sokszor nem szinhelyes az utangyartott,nekem egy arnyalatot pl Corel-ban at kellett allitanom hogy a sarga picit erosebb legyen,de ez 1x-eri beallitas,amugy meg sok fugg a papirtol is,lemez feluletetol is. Szerintem az a legrosszabb,ha valaki mindig masfajta utangyartott tintat vesz....mivel altalaban lagzis dvd-ket es boritokat nyomtatok,igy honapok vagy evek utan nem latom hogy mennyire fakul ki,viszont a lemezt tokban taroljak,a boriton meg folia van a kinyomtatott papiron,es igy nem kap telibe uv fenyt.
-
epzon
őstag
válasz zotyesz 1 #5431 üzenetére
nem akarok kötöszködő lenni,
de vannak normális és vannak vacak tinták. Az után gyártott tintára jellemző egyébként, hogy mikor kinyomtatod akkor jó (sokszor kontrasztosabbak is a színek, ami amatőr szemnek túbnhet szebbnek is, de nem biztos, hogy színehelyes), viszont általában sokkal hamarabb. Nálad mi a tapasztalat?
plusz, ha véletlen vacak tintát fogsz ki (sokszor az egy normális után gyártott tintát is hamisítanak) akkor még a fejet is hazavághatja
de mondom, lehet jól működő rendszert is összerakni nem gyári megoldásokból, csak ahhoz körültekintőnek kell lenni
-
-
zotyesz 1
tag
Ide kivankozik,hogy leirjam egy regebbi tapasztalatomat.....anno,amikor vettem az ip4300-ast,kinyomtattam par fenykepet az eredeti patronokkal,es ugyanazokat a fotokat a hamis tintaval,es megmutattam par embernek(csalad,ismeros,haver)....mindenki a hamis tintaval nyomtatott fotokat valogatta ki,mondvan hogy az volt eredeti tintaval nyomtatva. Szoval osszehasonlitottam,es en erre az eredmenyre jutottam. Persze elismerem hogy arulnak olyan tintakat is,amivel gagyi es csunya a nyomat.
-
beach head
senior tag
-
epzon
őstag
válasz zotyesz 1 #5422 üzenetére
értem értem, csak az L800-nál pont az a lényeg, hogy az eredeti tinta baromi olcsó, azaz nem kell kockáztatni az utángyártottal
úgylegyen, hogy jó legyen
beach head
azért dugul el mert beszárad a tinta MERT nem gyári minőségű, hanem bizonytalan, változó, ellenőrizetlen
attól, hogy 2 hétig nem használod (eredeti kellékkel) nem szárad be egyik nyomtató sem (ha normál körülmények között van)
minden tintasugaras tisztít, ez nem csak epson specifikus
és az L szériának pont az a lényege, hogy 1 Ft-os lapköltséggel eredeti kellékkel tudod használni, itt már mindegy mennyit kapcsolod ki be, vagy tisztít fejet mivel 280ml tinta van a rendszerben nem 10ml mint általában a patronos gépeknél[ Szerkesztve ]
-
beach head
senior tag
azért "dugul" el mert beszárad a tinta ha nincs vele havonta, pár hetente nyomtatva. Ez a baj az epsonokkal, ki be kapcsoláskor is pazarolják a tintát, fejtisztításra is sok elpazarolódik, és mivel nem a patronba van integrálva a fej, így ki lehet dobni ha beszáradt mert olcsóbb venni egy újat, mint cseréltetni. Sőt olyat is olvastam, hogy van bennük egy chip ami x db nyomtatás után mattolja a nyomtatót (bár azt is olvastam, hogy erre van valami progi, amivel meg lehet szüntetni.
Az előnye mindenképp az olcsó utángyártott patron. Nekem epson van most, be is száradt kicsit,,, lehet a következő egy canon vagy hp lesz inkább..
-
zotyesz 1
tag
Utangyartott tintat hasznaltam....epp ezert hasznalok canont,mert az ip4200,4300-as nyomtatoknal nem vitte el az utangyartott tinta a fejet,ezeket azert kellett kb 3 eves hasznalat utan lecerelni,mert a hengerek,gumik koptak el,ezekben meg maig is tokeletesen ir a fej,tobb liter utangyartott tinta utan....most 4950-est vettem ciss-el-meglatjuk meddig birja.....az autoreset chip mar 3x resetelt,az azt jelelenti,hogy a nyomtato arat mar 3szorosan visszahoztam az orig.patronokhoz viszonyitva. Lehet hogy az L800 fej nem annyira haklis az utangyartott tintakra mint a regi epsonok,de inkabb nem reszkiroztam.
-
burns
csendes tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem. Nyomtatót keresnék fekete fehér fotók illetve grafikák nyomtatására, ami a szürke árnyalatokat is képes kezelni normálisan. Van egy hp photosmart 5510 nyomtatóm, de ez egy szürke képet is képtelen színhelyesen kinyomtatni...szürke helyett valami foszöldet nyomtat. Vagy ha valami beállítási trükköt ismertek az is jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
zotyesz 1
tag
válasz Core2duo6600 #5417 üzenetére
Nem olcso az L800, egyetertek,de nalam nem is ez volt a problema hogy nem ez mellett dontottem vasarlaskor...ha tudna az ember elore,hogy ennyi penzert legalabb 5-6 evig nem fog a fej kinyirodni,akkor megeri,de nekem regebben az epsonokban a fej mindig fel ev,max 1 even belul kinyirodott (eldugult).
-
epzon
őstag
válasz Core2duo6600 #5417 üzenetére
attól függ honnan nézed és mennyit akarsz nyomtatni
van hozzá 1800 fotóra elegendő tinta
és 1 fotó nyomtatási költsége 10fthavi néhány fotóra tényleg nem éri meg, ha komolyabban gondolod akkor érdemes átszámolni és nem az utángyártott tintákkal bajlódni
-
epzon
őstag
válasz Core2duo6600 #5412 üzenetére
Szia
Neked is epson L800
egyszerl beruházol rá után fillérekért nyomtat labor minőségben
-
cian
csendes tag
Sziasztok,
Keresnék tintasugaras nyomtatót, amiben színes scanner van olyan 15-20 ezer körül (15 jó lenne, 20-nál többet semmiképp nem költenék rá). NEm lenne sokszor használva, de amikor igen, akkor sok oldalra. Színesen abszolút nem baj, ha tud nyomtatni, de kétoldalas nyomtatást szeretném ha lenne benne (lehet kézi is). Abszolút tapasztalatlan vagyok nyomtatók terén, így előre is köszönöm a saegítséget.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Azok közül a nyomtatól közül, amik CD -ket is képesek nyomtatni, persze olyanokat amik erre alkalmasak.
Nem lenne baj, ha lenne hozzá olcsó utángyártótt patron, vagy feltöltő.
Fotót sem baj ha tud nyomtatni.
Melyiket ajánljátok ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
StLui
veterán
Én hp5525-öt vettem, de szerintem a papír már a szűk keresztmetszet árban, nem a festék talán. Nyomtattam egy képet vele, majd MM-ban kinyomtattam a HP gépen ugyanazt és papír árban megkaptam, ránézésre ugyanabban a minőségben.
Szóval nagyszéria marad az "előhivatás", kisszériában meg a minőség legyen szerintem a fontos.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
Olcso nyomtatot szeretnek fenykep nyomtatasara (fenykeppapirra). Mit ajanlatok, mik a tapasztalat? En Canonon gondolkodtam az olcso utantoltes miatt.
-
Dr. Romano
veterán
Otthoni használatra keresek tintasugaras nyomtatót, amelyek 5 patronnal működnek és tudnak lemezre is nyomtatni. Pár típust tudnátok mondani?
Előre is köszi!Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
QwErTy42
addikt
válasz beach head #5407 üzenetére
"...meg kakast is..."
-
beach head
senior tag
válasz QwErTy42 #5405 üzenetére
csak nem mindegy pl melyik enged nyomtatni úgy hogy csak feketéd van és kifogyott a szines.. Az alsóbb árkategórás cannonoknál pl többnél van kétoldalas nyomtatás alapból-bár ez tényleg nem lényeges de hasznos. Végül is az epsonnal se lenne gond ha közölték volna bárhol a leírásban, hogy azért havonta v pár hetente kellene nyomtatni kicsit vele,.hogy ne száradjon be a fej. mert patront már 3-500 ft körül lehet kapni hozzá, ez az egy dolog szól mellette. (bár azt se közölték, hogy nem tudsz színes patronok nélkül feketével nyomtatni).
én inkább a köztes megoldást keresném ha újat kéne venni, szóval legyen a patronba integrált fej, hogy ne a nyomtatót kelljen eldobni ha beszárad, ennél fogva legyen multifunckiós is -és így még könnyebben lehet kísérletezni a tisztításával is manuálisan, mint kioperálni a fejet pl az epsonból- és az így megmaradt márkák gépei közül a nyerő az amelyikhez olcsón lehet utángyártott patront venni.
A ciss-es dolognak is utánnanéztem, hát nem túl olcsó dolog beszerezni, és a legtöbb ilyen patrongyáras oldal alapból azt állítja, hogy az utántöltős tinták a legkétségesebb minőségűek, az utángyártott patronoknál is roszabbak. de ezt lehet csak a saját bizniszük védelmében írták.
-
zotyesz 1
tag
válasz QwErTy42 #5405 üzenetére
Igazad van,sajna eppen az egyik ismerosomnek epp olyat hoztam nagyraktarbol,mert elirtak a patron tipusat,ezert illett volna tudnom.Epp most rendeltem gyorsan meg egy ip4950-est amig lehet kapni, 65 euroba kerul, 20-ert elviszik az eredeti (5db)patronokat amiket a nyomtatohoz adnak, igy a nyomtato 45 euroba van.
-
QwErTy42
addikt
válasz zotyesz 1 #5404 üzenetére
A belépő kétpatronos Canonoknál a nyomtatófej a patronon van, akárcsak a HP-knál.
Egyik rendszer sem jobb, a másiknál: színenként cserélhetőt az vegyen, aki gyakrabban nyomtat és vagy túlnyomó részt színeset nyomtatna, a kétpatronos azoknak lehet ideális, akik ritkán, keveset és inkább feketét nyomtatnak.
Ez ilyen egyszerű....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
zotyesz 1
tag
válasz beach head #5403 üzenetére
hp-nal szokott a patronnal egyutt lenni a fej......a canon-nal kulon van,szerintem ez jobb igy....ugyanugy chipesek a patronok a hp,canon es epsonnal is,ez a tintaszint figyelesre szolgal
-
zotyesz 1
tag
válasz beach head #5399 üzenetére
A sok fejtisztitas csak a tintat huzza,ami orig. patronnal eleg draga mulatsag....Ha 2,max 3 tisztitas nem segitett,nem erdemes tovabb tisztitani,valami mas modszerhez kell folyamodni,pl kiszedni a fejet,es ugy atmosni-ovatosan!!!!....mint mar itt valahol a forumon irtam a napokban is, legtobbszor nem beszarad,hanem eldugul, altalaban a pigmentes tintaktol a fekete szokott lenni a galiba.En nem vennek multifunkciosat,mert ha romlik a nyomtato,akkor a szkenner is kuka, IP4950-est ajanlanak venni. 65euro az ara szlovakiaban,nalatok nem tudom mennyi. Ciss-el lenne erdemes,mert a patronok kicsik-minel ujabb tipusu nyomtato,annal kevesebb tinta van a patronban( Minel tovabb "ujit"a Canon,annal kisebb patronokat gyart,de lehet ez igy van mas markanal is) Azret nem vettem IP7250-est,mert abba meg egyelore nem talaltam ciss-t,(csak kulfoldon 100 euro folott).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest