Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aku-Aku
tag
-
-
-
Aku-Aku
tag
válasz Chaser #58994 üzenetére
Köszi a válaszokat btudos, Mikulásbá és chaser.
Keret lehet akár 100.000 - 110.000 is. Új gép kell.
A 13.3-as az már túl nagy. Ideális a 11.6-os lenne.
Magyar gombozattal létezik ilyen?
Érdekelne az ajánlott Fuji miért került ajánlásra...
Magyar billentyűzettel kellene.
I am searching for a noteboook with Hungarian keyboard.[ Szerkesztve ]
Két egyenes közt a legrövidebb pont az út.
-
drzozo
senior tag
Apám úgy gondolta, hogy majd a tabbal kiváltja a laptopot, és elfilmezget rajta nyugodtan. De amikor szembesült vele, hogy egyszerre csak 6 film fér el rajta, gondolt egyet, és kiadta a feladatot, hogy szerezzek be mellé egy 64 GB-os memóriakártyát. Mikor megláttam, hogy alsó hangon is 17-20k-nál kezdődik egy ilyen, mondtam neki, hogy nem, adjuk el a tabot, pótoljuk ki a memóriakártya árával, és vegyünk mégis laptopot. Mivel eladtuk, ezért lett aktuális az alábbi.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül, legkésőbb április 4-ig.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 70k (plusz mínusz néhány ezer). Indokolt esetben 85k (de ez már a lélektaninak is a lélektani felső határa és nagyon meg kell indokolni).
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) HD film, PDF (ebook) olvasás, böngészés (nem lesz megnyitva egyszerre 20 ablak, max. 5), youtube (720p only), facebook.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Zeró játék, max. egy két logikai, nulla szintű.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Egyértelműen a minőség, és az, hogy a lehető legtovább tudja használni.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Méret 13-15-ig. Minimum 1366x768.
(8) Notebook tömege? Mindegy, autószerelő, elbírja.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Mindegy. Elsősorban Windows 7/8/8.1-et szeretnék rá feltenni, csak legyen hozzá driver, és ne akadjon. Vista és XP kilőve.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Minél nagyobb tárhely (a filmekhez), minél több memória (inkább 4 GB).
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webkamera ha van, az jó, de nem feltétel.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Olcsóbb: T400, T400 (ezt preferálom a nagyobb hdd miatt), T500
Drágább: Elitebook 8440P (ha megéri a felárat, akkor ez), E6510, E4310(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Újak közül, ami már jóval túllépi a keretet: Asus, HP
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Aku-Aku #58991 üzenetére
Ezek minden gépen vannak, max nincs rászitázva í alt+j kombóval jön elő, Í alt+I-vel. Ezek US kiosztású billzetek. Nekem már régóta magyar gépem van, de előtte US kiosztású volt. Azóta is kombózva írom az í-ket
Egyébként dell 6220 pl amit kaphatsz használtan sok garral, és akár új magyar backlites billzetet is rakhatsz bele ha nem olyan van benne. 12.5". Ezt persze nem újan._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Aku-Aku
tag
Sziasztok!
Olyan notebookot keresek aminek a képernyőátlója 11.6" esetleg picit nagyobb, és magyar billentyűzete van.
Láttam már olyat amire ezt írták a weboldalon, de nem volt rajta áéíóöőúüű gomb külön.
Nekem ilyen kellene. Segítsetek ilyet találni.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Két egyenes közt a legrövidebb pont az út.
-
btudos
nagyúr
HP Probook 430, Dell Vostro 5470 pl.
Az NP400 már hardverben öreg, és valószínűleg akkuban sem csúcs, az Ativ Book 9 Lite meg gyenge.
Lenovo U330 is jó lehet, de nem létező szervizzel nem szívesen ajánlok most Lenovo-t.
Ha meg igazán tutit akarsz minőségben, keresel egy Dell Latitude E6330-at használtan, és úgy bővíted akkuval, SSD-vel, ahogy jólesik, 250-be mindennel együtt belefér, 150 körül be lehet szerezni magát a gépet.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
AYEL
tag
-
-
Ateess
tag
válasz btudos #58983 üzenetére
És Wifi gondok abszolút nincsenek az N550 esetében? Illetve még egy kérdés, hogy a ház nem hajlik nagyon ki és becsukáskor, mert néhány videón úgy néz ki, mintha behorpadna? Illetve az akkumulátor üzemidőről tudnál mondani te is pár szót, már egyik kolléga írt róla, de szeretnék még információt róla!
Illetve még annyit, hogy hol vetted a gépet?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Kali4
tag
Sziasztok!
Laptopvásárlásra adom a fejem, mivel el szertném kezdeni egyetemi éveimet. Ebben kérném a segítségeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?legkorábban május, legkésőbb augusztus
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 200 ezer Forintos lélektani határt nem szeretném átlépni.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)Egyetemre kell majd, viszont játékokra is használnám.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?Igen. Valószínűleg 1280*1024-ben, vagy a laptop saját kijelzőjén.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?Bár mindkettő jó lenne, szerintem a minőség fontosabb.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!Az árba nem hiszem hogy beleférne, de természetesen nem zárkózom el.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?15'6 szerintem a legáltalánosabb, így erre teszem a voksom
(8) Notebook tömege?lényegtelen...
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?Lehetőség szerint nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?min. 500Gb, de nem gond, ha nem több. SSD szerintem nem férne az árba, mivel kéne egy 64Gb hogy a rendszer elférjen kényelmesen. Esetleg egy HHD, viszint ezekről nem sokat hallottam, tapasztalatom pedig semmi velük kapcsolatban. 8Gb RAM lenne az igazi
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Egy erős akkumulátor jó lenne. Optikai meghajtó nem létfontosságú.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Játékokat mindenképpen fogok.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?Csak új.Minden segítséget előre is köszönök!
-
btudos
nagyúr
válasz Ateess #58982 üzenetére
Neked kell eldöntened, mennyire fontos az akkuidő. Nekem az N550 abszolút pozitív csalódás volt, szerintem a billentyűzete sokkal jobb mint a Dell-é, és minőségre sincsenek problémák vele. A FHD kijelző olyan adu, amit nálam semekkora akksi nem tudna ellensúlyozni.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Ateess
tag
Erre valaki??? Pls...
-
brumi1024
veterán
válasz ocsi19 #58976 üzenetére
Akkor sorban:
Dell vagy más márka: ez így tulajdonképp bármilyen márka lehet
SSD-t külön érdemes megvenni és belerakni. Szeretnél SSD-t és HDD-t is a gépben? Mert akkor az optikai olvasóról le kell mondani.
Prociból mit értesz erősebb alatt? Milyen felhasználásra lenne?
GPU-ból miért nem jó az integrált? Lenne játék is? -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg mi a legjobb vétel a következő feltételek mellett:
- 15,4" - 15,6" kijelző, lehetőleg LED
- DELL vagy más márka, jól jön ha jó a gép anyaghasználata és összeszerelésének minősége
- min. 500-1000Gb HDD vagy 256 SSD
- 4-8 GB ram
- Proci jó lenne valami erősebb intel (pl Photoshop jól menjen)
- VGA valami normális, ami nem integrált (néha gyengébb 3D-s játék is lehetséges)
- Op rendszer nélküli jöhet200e a keret.
kb ennyi.
A segítséget előre is köszönöm!
üdv.: Péter
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz brumi1024 #58969 üzenetére
Jaja, Gábor Áron
Vannak jó cuccok, de azokhoz vastag buksza se árt.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
v1kt0hr
tag
Fog a közeljövőben Lenovo y510p hez hasonló minőségű, áru, de nagyobb kijelzőjű notebook megjelenni , ami hasonlóan alkalmas lesz játékra? 17 colosat vagy annál nagyobbat szeretnék, de nem találtam a piacon értelmeset és y510p sajna 15'
Lenovo y510p, OnePlus 6
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #58959 üzenetére
Talán valami hasonló lenne az ideális jelölt.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
dvd_R+
őstag
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy egy
Lenovo E47 , E49 laptop mennyit ér ? nem tudom hogy jó helyre írok e ezzel kapcsolatbanHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Speeedfire
félisten
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Május, június környékén, akkor lesz ballagási időszak.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
120k
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Irodai munkát mondanék rá.
Húgomnak lenne, most ballag és egyetemre szeretnék venni egyet. Ő 10"-ost mondott nekem, de szerintem az kicsi lenne. Inkább 12-13" az amit belőnék neki. Semmi extra, net, film, office, zene, stb
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Számomra a minőség, de semmiképp se üzleti. Inkább valami best buy lenne jó, normális vázzal, relatív erős hardverrel.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Hát, ez jó kérdés. Ha ssd, akkor kellene mellé egy másik hdd is (~500GB).
Első körben azt mondanám, hogy nem kell.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Méret feljebb, felbontás khhmmm hát talán 1200/1300 széles. Inkább matt.
(8) Notebook tömege?
Lehetőség szerint valami könnyű.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküli, de szerintem felejtős így.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
320-500GB, 2GB ram, optika nem kell.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Egy póni, lehetőség szerint csillám. Más nem,
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem fog, ha mégis akkor rácsapok a kezére.
Hát, talán a lenovo-k, amik jobbak ár/értékben. Illetve a samsungok is egyre megbízhatóbbak. Illetve dell, hp. Konkrét típust nem néztem még.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új első körben, ha nem jön össze az igényeknek megfelelő ennyiért, akkor lehet használt is.Előre is köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
csanad09
csendes tag
sziasztok! segíteni szeretnék egy ismerősömnek laptop vásárlásban, viszont nem vagyok otthon a témában. az alap kérdések alapján pedig egy ilyesmi gépet szeretne az illető: 15" körüli méret, otthoni használatra kellene elsősorban (netezés, filmek nézése, alap programok használata), játékra abszolút nem lenne használva vagy maximum több éves játék lenne elővéve, csak használt gép jöhet szóba maximum 60 ezer forint értékig, akksi állapota jó legyen, de nem kell több órát bírnia mert többnyire hálózatról menne. optikai meghajtó jól jönne, de nem a legfontosabb, HDMI-vel jó lenne ha rendelkezne.
én így látatlanban egy kétmagos, 2,4-es, 2/4 giga rammal és 256 gb tárhellyel rendelkező laptopra gondoltam csak konkrét típust és márkát nem tudok/nem ismerek -
meone
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne új gépbe beruházni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Az elkövetkezendő 2 hétben.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? maximális keret 200 000Ft indokolt esetben 10k-val túl léphető ha az ár-érték arány indokolja.
(3) Felhasználási kör? Irodai, filmnézés, Kis hardver idényű játékok futtatása
(4) Játékra használnád-e? Maximálisan Counter-Strike és Counter-Strike: Global Offensive-re használná.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?Előtérbe helyezve a minőséget de nem elhanyagolva a teljesítményt.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Miniuim 15" maximum 17"
(8) Notebook tömege? Nem fontos.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Op rendszer nélkül.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Minimum 3 GB RAM, Minimum 720 GB HDD, Optikai meghajtó Igen.
(11) Egyéb kívánság? Nem lényeg
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? CS, és CS:GO esetenként minimális Photoshop. Közepesen erős GPU.
(13) Eddig kinézett notebookok? Preferált márka ASUS és DELL, vagy esetlegesen Lenovo
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új jöhet szóbaKöszönöm az ajánlatokat és segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)
-
hoffman_
nagyúr
1TB SSD... nem szaroztak, az tuti
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
B-L-A-C-K
titán
Egy kis off:
Megjött a céghez az első Dell E6540-es, mi majdnem alap konfiggal kapjuk, de ez egy külön személynek lesz elég fullos specifikációval:
- i7-4800MQ
- 16GB (2X8GB) 1600MHZ DDR3L
- 1TB-os SSD
- HD 8790MCsorog a nyálam, főleg hogy a többibe csak integrált vga lesz....:/
Most látok először ilyen gépet, első benyomásom róla nem rossz, hozta azt a minőséget amit a Latitude 6-os széria képvisel. Egyedül talán az alsó burkolati rész anyag tapintása kissé gagyi hatását kelti, bár annyira nem vészes, de ide elbírtam volna képzelni mást is. Többi része viszont tényleg a masszív elvárt érzetet, és minőséget képviseli. A FHD kijelzője nagy szép, rosszabbra számítottam, betekintési szöge is teljesen vállalható...
[ Szerkesztve ]
-
Ateess
tag
Sziasztok!
Na most már napokon belül meg szeretném rendelni a gépet, így egy utolsó véleménynyilvánítást kérnék azoktól, akik úgy érzik, hogy segíteni tudnának!
Szóval a két gép:
Asus N550LF
Dell Inspiron 7537Utóbbit volt szerencsém megtapogatni élőben is, nagyon tetszett a ház masszívsága, bár a klaviatúra alátámasztása nem a legjobb, de nem tűnt vészesnek.
Ami miatt vacillálok az a FHD vs. HD kérdés, mivel kódolni szeretnék rajta, viszont sokszor használnám lehet akkumulátorról, így mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek. Asus üzemideje 5-6 óra, míg a Dell-é 9-11 között mozog, nyilván ezek csak közelítő értékek, vagy még azok sem, de a lényeget szemléltetik, hogy melyik bírja jobban. A kérdés, hogy teljesítmény/ár arányban melyiket ajánlanátok, figyelembe véve a garanciát és a tapasztalatokat?Előre is köszönöm a segítségeteket, remélem minél több válasz érkezik!!!
Üdv,
Atis -
Skizz
addikt
válasz Tikakukac #58949 üzenetére
Az a nem semmi, hogy az ingerküszöbömet ezek az ügyek itthon már meg se rezgetik... de az apróbb hibákra visszatérve, nem tudom miért olyan elvetemült, ördögtől való dolog, ha mondjuk az értékesítő kisker, amennyiben rendelkezik valamiféle szervizzel, akkor egy újrapsztázást, ODD cserét (nincs ezen mit bevizsgálni, úgy szar, ahogy van), venti-olajozást bevállal. Ha a zsírúj noteszből kérésre kikapják az ODD-t, és benyomítják az SSD-t, akkor ha szar az ODD, és cserélni kéne, miért kell szopóágra kerülni miatta? De egy hűtés-renoválást én is megcsinálnék minden további nélkül, de pl. a G580-at atomjaira kell bombázni egy újrapasztázásért, aztán cseszhetem a maradék garit is. Túl van ez cizellálva..
-
Tikakukac
titán
Hát épp most épül az itthoni garihálózat, épp ez a baj, a legyel az már ment, csak most bepuffantották a magyar garit, aztán negyed évig ez betart.
runner 125: A kiváló kérdés: lesz-e pofája a garikat nem kitolni x hónappal. Ez lenne a minimum, a legalapabb dolog. Nekem a létező legnagyobb bajom a kommunikáció. Ami nincs, nulla, semmi. 3 sort kirakni a magyar oldalra szerintem nem vágna agyon senkit, de nem. Úgy kellett kikönyörögni már az új telszámot is, amit 1 hónap után már sikerült is 1 menüvel bővíteni. Nyilván az én kicsinyességem gondolni, hogy amíg az egyiket építik menjen a másik és nincs gond. Nyilván ez pénz. Csak nyilván sajtreszelővel rejszolás utánérzés, hogy egyszer fingok egyet és bumm support end, aztán lesz majd amikor lesz. Ezt mondjuk nem nagyon mernék bejátszani kicsit nyugatabbra, mert cipóra vágnák őket, mint a sz@rt. Németek se nagyon szoktak gatyázni, úgy beszántják a multikat és tiltják ki ahogy van, hogy öröm nézni ha buzulni akarnak. Ez mifelénk belefér, nem kéne.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Skizz
addikt
válasz runner 125 #58947 üzenetére
Nekem nincs bajom, ha lassan szedik össze magukat, mert működik a noteszem, és apróbb hibákkal pont nem akarok sok-sok hetet várni a semmire (kipurcant a DVD-író, meg be kéne áztatni az egészet egy veder hőpasztába, esetleg a ventit cserélni, vagy azt is beáztatni valamibe...). De azért jó világ volt, amikor még kijártak a lefüstölt gépekért a lenovosok. Ha jól rémlik, volt ilyen..
-
runner 125
nagyúr
El sem tudjuk képzelni, h mekkora szopóág egy egész ország számára kialakítani a szervizt. Félre értés ne essék, nem védem őket, de az indulás eddig minden esetben szívás volt. Amikor lengyelbe mentek akkor is, és most is. Nyilván e-mail formájában ezeket lehet jelezni a Lenovo felé, de összességében véleményem szerint várjunk 1-2 hónapot, mire felveszik a ritmust.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
AYEL
tag
Eddig nem nagyon kaptam választ, hadd egyszerűsítsem le a kérdést!
Új, kisebb (11.6 - 13.3 "-os), de erős laptopot keresek, irodai munkára (max PhotoShop)
Nem játszom, prioritás a minél hosszabb akku idő. SSD jó lenne, 4-8 giga RAMSokat lennék vele szabadban. Max 250K HUF.
Amiket nézegettem: Samsung ATIV Book 9 Lite Itt
Vagy ezt a 12,5-ös Samsungot itt.
Dellben találok hasonlót esetleg?
Milyen mást javasolnátok ebben a szegmensben?[ Szerkesztve ]
Smith & Wesson M&P45 - Black - Thumb Safety
-
baro32
aktív tag
Evvel azt érték el hogy SOHA TÖBBET LENOVO-ennyi részemről egy ELÉGEDETLEN y580-as tulaj.
Garira várok már vagy 3-hete szinte le sem szarnak már akármit is írok!
És úgy lehetne nekik betartani hogy mostantól senki de senki nem venne lenovót és híresztelné mindenhol ugyanezt,meg csappana a vásárlás hátha fejéhez kapna a lenovó hogy orvosolja a problémákat.Nem lázítani akarok de már a tököm ki van hogy nincs gépem.......................
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
NYlon666
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni, 1-2 héten belül szeretnék venni egy új notebookot, van is néhány jelöltem, de nem tudom melyik a legjobb közülük, főleg játékra, filmnézésre, esetleg néha programozásra (de nem játékfejlesztésre) lenne használva.
[link]
[link]
[link]
Az utolsóba még vennék 4 giga ramot. Ha esetleg valami mást ajánlanátok, 240 ezer a lélektani felső határ.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
runner 125
nagyúr
válasz Tikakukac #58934 üzenetére
Mondjuk az feltűnt, h legalább a callcenter automata már tudja a Lenovo szerviz opciót is.
Mindegy, én bizakodó vagyok, mert sajnos nincs alternatíva a javításra, mint pl. a Dell-nél.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tzol
tag
Sziasztok!
Legkésőbb májusban szeretnék venni egy új(=ÁFÁs számla) laptopot (húsvéti akciók?). 150-200eFt a cél. Elfogadható minőségű laptopot szeretnék, amit kellemes használni, de nem akarok rengeteget költeni rá. Úgy érezem ez a fenti árkategóriába már beleférhet. De ha ár/érték arányban van nagyon jó gép kicsivel drágábban, akkor arra is kíváncsi vagyok. Irodai felhasználás/netezés + néha filmek lejátszása külső TV-n. Emiatt prociba integrált grafikus vezérlőt keresek (ennek elég jónak kell lennie és nem akarok fizetni a számomra fölösleges videókártyáért).
Egyáltalán nem fogok rajta játszani, viszont elképzelhető, hogy 20 böngészőfül, 5 pdf és még egy excel is meg lesz nyitva rajta. A minőség és a használható garancia (=egy, max két héten belül javítsák meg) fontosabb a teljesítménynél. NBD garancia nem feltétel. A súlya nem fontos. Ritkán lesz szállítva, viszont a lakásban pakolnánk ide-oda, lecsuknánk/kinyitnánk. Tulajdonképpen egy pakolható asztali PC kell Olcsóbb és praktikusabb laptopot mint új lakást venni. Minőségnél is a zsanérok, billentyűzet és a billenytűzet melletti rész a fontos, ahova a kezünk hozzáér. Fém hátlap, billentyűzetvilágítás nem kell.
SSD: ebben az árkategóriában nem láttam. Majd utólag esetleg veszek bele.
15.6"-os matt kijelző (szobában ablak mellett használva is jó legyen)
Akksi üzemideje sokadlagos szempont.
Operációs rendszer nélkül venném, linuxot fogok használni rajta.
Kis HDD is elég (akár 320GB is).
4GB memória (ha kevés majd később veszek még bele még 4-et)
HDMI kell mindenképpen, de CD/DVD nem. Nincs szükségem érintőkijelzőre.
Fontos szempont, hogy legyen halk, minél kevésbé kapcsoljon be a ventillátor. A zajra haklis vagyok.
Ami még fontos, hogy jó (érzékeny) legyen a wifi-je linux alatt (is).Nézegettem a feltételeknek megfelelő gépeket, de nem volt túl nagy a választék. 15.6" és az integrált videó közül melyik szűkíti le jobban szóbajöhető gépek számát? Ezeken még elgondolkodnék (pl. 14"-es kijelző). Ha i3-as mellé van dedikált videókártya, akkor azt ugye BIOSban le lehet tiltani a kisebb fogyasztás reményében?
Merjek konsumer gépet venni erre a célra, vagy egyértelműen belépő üzleti kategóriát ajánlanátok a fentiek alapján?
Dell Vostro/Latitude(?), Fujitsu Lifebook, Lenovo M5400-ben gondolkodok éppen. Csak a Latitude kicsit több, a Vostro 14"-es. A másik kettőnek még nem néztem nagyon utána.
A Vostro és a Latitude ma hogy viszonyulnak egymáshoz?
Van ma még olyan 15.6"-os laptop amin nincs numerikus billentyűzet?
Ti mit ajánlanátok nekem?Üdv,
Zoli -
Tikakukac
titán
válasz runner 125 #58929 üzenetére
Nálam még áll a kérdés, amire úgy értelmes választ nem bírt adni senki: adott egy mocskos nagy multi, iszonyat erőforrásokkal, brutális háttérrel, és gondolom nem kis koponyákkal. Na most akkor miért 1-2 nappal a szervizváltás előtt kell szólni az új partnernek, hogy hali, akkor szervizeltek hétfőtől. Nuku ellátás, support, call center, semmi. Még egy kiírás sem. Ez így nekem homály. Ezt még az otthoni számtekbolt is megoldotta, költöztek, kiírtak pár papírt, meg a weboldalra is írtak. Pedig ott a napi forgalom 5000 forint.
Ja igen, a telefon. Hát azért masszív a fejlődés, dübörög a gazdasággal együtt gondolom ott is a munka
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
akos727
senior tag
Sziasztok, egy barátom laptopot keres. Új kellene, 200e a keret(nagyon indokolt esetben kicsit felette), játékra, photoshopra, skypera és persze netezésre kéne. Van most valami best buy? Köszi!
-
ribarszki
őstag
Dell Inspironnak is szar a supportja? Nagyon szemezek egy 7537essel, de ez elégé elkeserít.. Tényleg ott a wifit rendbe rakták már?
-
runner 125
nagyúr
válasz Ryder1 #58928 üzenetére
Nem olvastam el a beszámolót, de szervizváltáskor szinte mindig ez van.. az első hónapok szívással telnek, mindkét fél részéről.
-
Ryder1
senior tag
Ezek alapján félve vennék Lenovót.
Ha 2-3 hónap múlva tervezek venni egy gépet 150k-s árkategóriában, akkor melyik gyártó szervizében bizhatok meg? -
Chaser
legenda
válasz taboros #58916 üzenetére
"- A kijavítást vagy kicserélést a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. Az eladónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze."
Ez egy hülye EU-s jogszabály, ami a vásárlóra nézve hátrányos. Pont úgy van megfogalmazva, hogy nincs megadva határidő. Törekedés? Ez vicc Jelentős kényelmetlenségre ezer okot mondhat a vevő, de kb azt csinál a kisker amit akar._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ribarszki
őstag
Elolvastam, basszus azért ez nagyon gáz... Teljesen átérzem. Nem egy 20k-s Wayteq tabletről beszélünk, hanem egy 300k-s gépről ami sokaknak 2 havi fizetése. Hát igen, itt Mo-n ezt megteheti a cég. Németországban próbálná meg ugyan ezt... És hiába mész a fogyasztóvédelemhez, semmi hatáskörük, már én is megjártam. Adnak egy véleményt ami senkit nem kötelez semmire, mehetsz vele a bíróságra...
-
Tikakukac
titán
Összeszorult ánuszrózsával kelek minden nap, hogy mikor keres fel egy ismerős, hogy behalt a gépe és gariztatni kéne...
havri1: A kérdés kiváló, konkrétan nem is tudom mit kéne neki ajánlani a jelenlegi helyzet kicsit komikus.
szerk.: Hát a baj, hogy ami belépős ennyiből az általában hulladék, ami nem, annak meg a szervize x ideig kb. nincs. Nagyon meg kéne nézni mi van most kint és mi nem futott még kifelé.
brumi1024: 1 kölcsön vinyó már beficcent, de ha más megy ki akkor viszlát nincs alkatrészraktáram levonóékkal ellentétben.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Kollégám lecserélné a nem működő asztali gépét..mondtam neki, notebook!
Nos, viszont én aztán le vagyok maradva mint Mariska a déli vonatról e téren.
80-120e br között lenne rá keret.
Felhasználás teljesen átlagos. Skype, net, youtube.
Nézegettem, de celeront azért nem merek neki ajánlani, HP 250-es nézte ki thomenál.
Oprendszer nélkül kellene.Mit tudnátok ajánlani? Egy összeg nem gond, webes rendelés, házházszállítás előny lenne.
Big thx!
havri
[ Szerkesztve ]
havri
-
taboros
tag
Annak, aki Lenovo Ideapad-en gondolkodik: a termék jó, a szerviz meg ilyen.
-
premete
veterán
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
rx8pencz
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nyáron.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
250.000-300.000
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Főleg tanuláshoz kéne.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Igen,néha.Ha már új laptop,örülnék neki,ha nem lowon vinné a játékokat.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
A kettő elég közel áll nálam egymáshoz.Szóval mindkettő.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ha belefér a keretbe igen,de nem létszükséglet.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
HD,de a szokásos notebook felbontással se lenne bajom.
(8) Notebook tömege?
Nem lényeg annyira.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Nem kell optikai meghajtó,RAM-ból elférne 4-8 GB.HDD első nekifutásra,de ha belefér a keretbe akkor természetesen SSD is.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Játék.
-
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Szóba jöhet.PSN: istone94
-
kapi12
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A következő héten!
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 120000
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Irodai felhasználás, sok lapos böngészés nem nagy igényű játékok ( pl sims3)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? max sims3
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? A fenti kérések után a megbizhatóság
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem szükséges
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 13-15,6"
(8) Notebook tömege? nem fontos, de vékony laptopot szeretnék
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélkül
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 4gb ram 300giga tárhely cd meghajtó se fontos
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) webkamera és hdmi mindenképp
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? újat szeretnék
Köszi előre is a segítséget. Még annyi, hogy lánynak lenne és a szürke, fémes laptopok tetszenek neki.[ Szerkesztve ]
-
wombatbreki
csendes tag
Sziasztok! Egyetemre szeretnék laptopot venni,de nem tudom hogy milyen lenne a legmegfelelőbb nekem. Tudnátok segíteni?
vásárlás 1-2 héten belül
Maximális keretösszeg 160 000 Ft
Felhasználási kör:
Irodai, film, internet, CAD, Photoshop
Játékra használnád-e?
Nem feltétlenül. Regebbi jatekokkal böven megelegszem alacsonyabb felbontason
Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
A kettö megfelelö kombinációja
Szeretnél bele SSD-t?
Nem feltétlenül
Kijelző: Normal méret és felbontás, mattnak jobban örülnék
Operációs rendszer nélkül
500GB tarhely elég,szeretnék DVD írót
Új gépet szeretnék
Eddig föleg lenovo M5400-at,G500 Texture-t asus550dp-t neztem
Nem tudom hogy a videokartyanak mekkora szerepe lenne. Megbizható gépet szeretnék. -
hoffman_
nagyúr
közben utánaolvastam, nem akartam hinni a szememnek. köszi az infót!
ui.:
ez elég új móka, nem nagyon találtam még boltokban. gondolom, hogy megkérik az árát, de lehet már kapni egyáltalán mondjuk itthon?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest